Her Telden (08.Mayıs.2015)

Her Telden (08.Mayıs.2015)

Yayın: 08.05.2015 08:38
Paylaş:
A+ A-

KENT MEYDANI BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE YAPILMIŞ OLAN “NİKAH/TOPLANTI VE KONFERANS SALONU..” MÜKEMMELLİĞİ
Karabük Belediyesi KENT MEYDANI konsepti/bütünlüğü içinde çok şık,çok güzel bir NİKAH/TOPLANTI/KONFERANS SALONU yapmış ve önce ki gün törenle hizmete açıldı.
GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR TESİS OLMUŞ.
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,açılış konuşmasında “BÖYLE BİR TESİSE İHTİYAÇ VARDI..” şeklinde özetledi olayı ve çok haklıydı Sayın VERGİLİ.
600 KOLTUK KONULMUŞ SALONU.
Yani bir NİKAH Merasimi için veya BİR TOPLANTI için,bir KONFERANS için 600 DAVETLİYE koltuk yapılmış ve diğer tesisleri ile birlikte mükemmel bir SALON ÇIKMIŞ ortaya..
Açılışta BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ vardı..
Halktan geniş bir katılım vardı.
Dikkat ettik,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ yaptığı TEMEL ATMA/AÇILIŞ TÖRENLERİ sırasında,belki ilk kez SİYASİ BİR DOKUNDURMA/ELEŞTİRİ YAPMADAN konuşmasını tamamladı.
İKİ DÖNEMDİR,BELEDİYE MECLİSİ’NDE Kİ BİRLİKTEN SÖZ ETTİ ve tüm Meclis Üyelerine şükranlarını dile getirdi “BİZİM BELEDİYE MECLİSLERİMİZDE RANT PEŞİNDE KOŞAN KİMSE YER ALMAMIŞTIR.KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE ALINMAKTADIR..” dedi.
KARABÜK MÜKEMMEL BİR TESİS KAZANDI..
Sebep olanlar hayır görsün,Karabük’e hayırlı olsun..

KARABÜK BELEDİYESİ 40 TEMEL ATMA VE AÇILIŞ YAPARKEN,DİĞER BELEDİYELER NEDEN BU YOLA GİTMEDİ ACABA..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,günler,haftalar öncesinden açıkladı ve “ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLER,KARABÜK’TE 40 TEMEL ATACAĞIZ VEYA AÇILIŞ YAPACAĞIZ..” dedi.
BUNLARI DA YAPTI.
Tüm Mahallelere yayılmış olan 40 YAPILACAK veya YAPILMIŞ iş için TÖREN gerçekleştirildi ve bu vesile ile MAHALLE SAKİNLERİ geldiler konuşmaları dinlediler,yapılanları yeniden duydular.
BU TOPLANTILAR zaman/zaman SİYASET MEYDANINA DA döndü ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Mahalle sakinlerine SİYASİ MESAJLAR DA verdi.
KARABÜK’TE MHP’Lİ İKİ BELEDİYE VAR..
Diğer Belediyeler AK Partili ve örneğin AK Partili BELEDİYE BAŞKANLARI neden böyle bir düzenleme ile Genel Seçim öncesinde en azından MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA Mahalle sakinleri ile bir araya gelecek ZEMİNİ/ZEMİNLERİ hazırlamadılar..?
YAPTIKLARI İŞLER Mİ YOKTU..?
Yoksa SİYASİ GERGİNLİK Mİ istemediler..?
YAPTIKLARI/YAPACAKLARI BU KADAR ÇOK İŞ Mİ YOKTU.
Sayın RAFET VERGİLİ,Siyaseti bir anlamda halkla buluşturdu..

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYAR “HASTANELER KONUSUNA İNCE/İNCE DOKUNUYOR..” VE BEL ALTI..
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR Siyasi Çalışmalarını tüm yoğunluğu ile sürdürüyor ve Karabük’te seçimi 2-0 alacakları hedefini gerçekleştirmek için 7/24 mesai harcıyor.
TÜM KADROLARI İLE BİRLİKTE MESAİ HARCIYOR.
ÇALMADIK KAPI,SIKMADIK EL BIRAKMIYORLAR..
Bu arada,özellikle Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN eleştirilerine ince/ince cevaplar veriyor Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve özellikle Hastane/Hastaneler konusunda 1998 Lİ yılları işaret ediyor.
Bayır Mahalle DEVLET HASTANESİ’NDE çok önemli işler yaşanmıştı o sıralar ve Baş Hekim Op.Dr.Sayın NURULLAH SOYHAN’IN görevden alınması süreci yaşanmıştı.
Sonra MAHKEMELER SÜRECİ başlamıştı.
Sayın SOYHAN görevden alınıyor,MAHKEME ile geri dönüyordu..
Bir ara YANGIN ÇIKMIŞTI,Karabük DEVLET HASTANESİ’NDE ve daha temiz olsun diye yapılan PLASTİK DOĞRAMALI bir Oda da küçük çaplı bir YANGIN ÇIKMIŞTI..
BUNLARI HATIRLATIYOR Sayın SAYLAR..
O zaman Sağlık Bakanı MHP’Lİ bir isimdi..

BİRÇOK AK PARTİ MENSUBU “SAYIN VERGİLİ TEŞEKKÜR BİLE ETMİYOR.” DERKEN SAYIN CUMHURBAŞKANI NE DİYOR
Karabük’te MHP’Lİ Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile AK Partililer arasında müthiş bir Siyasal mücadele,Siyasal çekişme yaşanıyor.
Örneğin bazı AK Parti mensubu Siyasetçiler “BAŞKAN VERGİLİ,BİZE BAZI HİZMETLERİMİ ENGELLEDİLER DİYOR.KENDİSİ BİR KEZ OLSUN AK PARTİ’NİN YAPTIKLARINA TEŞEKKÜR ETMEDİ..” tarzında eleştiriler getirdiler/getiriyorlar.
Oysa Sayın RAFET VERGİLİ bunu sürekli yapıyor.
AK Parti’nin getirdiği birçok hizmet için her platform da teşekkür ediyor,daha sonra da, “BUNLARI YAPTILAR,AMA,BENİM ŞU/ŞU HİZMETLERİME DE ENGEL OLDULAR..” diyor.
Her neyse artık.
Bu nokta da,Sayın RAFET VERGİLİ’YE en büyük destek CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN geldi ve Sayın ERDOĞAN Karabük Belediyesi’nin “KARABÜK ZİYARETİ SIRASINDA Kİ..” yaklaşımını övdü..
Şimdi AK Partililer yeni bir slogan bulmak zorunda..
“AK PARTİYE TEŞEKKÜR ETMİYOR..” olayı bitti..
Yeni bir söylem bulunması gerekiyor..
Sizce NE BULABİLİRLER acaba..?

SAYIN DURMUŞ YALÇIN ÜZERİNDE BAŞLAYAN BİR TARTIŞMA VE SAYIN HÜSEYİN ERER’E SAYIN MEHMET CEYLAN’A
MHP Milletvekili Adayı Sayın DURMUŞ YALÇIN üzerinde “YEREL SEÇİM SIRASINDA BAŞKA PARTİYE ÇALIŞTI..” yolunda bir tartışma yaşatılmaya çalışılıyor.
Sayın DURMUŞ YALÇIN o durumu açıkladı gerçi.
Ancak,tartışma bu kez “YA Sayın RAFET VERGİLİ KENDİSİ İÇİN ÇALIŞAN DİĞER PARTİ MENSUPLARINI AÇIKLARSA..” gibi bir noktaya savruldu..
Şimdi gündem de 2009 Yılında Sayın HÜSEYİN ERER’E,2014 Yılında Sayın MEHMET CEYLAN’A oy vermeyen AK Parti mensupları gibi bir tartışma var.
Belli ki,AK Parti içinde Sayın HÜSEYİN ERER’E AK Parti mensubu kimlerin,yine,Sayın MEHMET CEYLAN’A AK Parti mensubu kimler oy vermediler ÜÇ AŞAĞI/BEŞ YUKARI biliniyor..
BU İNSANLAR AK PARTİ İÇİNDE,HANGİ POZİSYONDALAR..?
Konu ile ilgili İNTERNET Sitemize birçok yorum geldi/geliyor..
AK Parti içinde BU KONULARIN SABIKALI ismi çok galiba..
Bir yazımız büyük ilgi gördü zira..

EFLANİ VE YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULLARI “ÖNÜMÜZDE Kİ YIL AÇILACAK MI..?” YOKSA ÖTELENECEK Mİ..?
EFLANİ ve YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULLARI önümüzde ki dönem açılacak mı,yoksa, “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HORMONLU BÜYÜDÜ..” denilerek ÖTELENECEK Mİ..?
Hazırlık sınıfı öğrencisi alınmıştı..
Bu konuda BİR TEREDDÜTLÜ HAVA DOĞDU.
Şimdi EFLANİ Meslek Yüksekokulu’na,YENİCE Meslek Yüksekokulu’na alınan BU ÖĞRENCİLER,İlçelere gönderilerek OKULLARI açılıp eğitime başlayacaklar mı..?
GELECEK YILLAR İÇİN KONTENJAN AÇILIP öğrenci alımına devam edilecek mi veya OVACIK İlçesine açılacak Meslek Yüksekokulu için neler yapılacak.
ESKİPAZAR Meslek Yüksekokulu,kontenjanları ne olacak,önümüzde ki ÜNİVERSİTE YILI İÇİN Kontenjanları azaltılacak mı,yoksa aynı düzeyde devam mı edecek..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ için ALT YAPIYI yetersiz bulunlar,yetersiz gösterenler YENİCE/EFLANİ/OVACIK/ESKİPAZAR Meslek Yüksekokulları için ALT YAPIYI yeterli görecekler mi..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ilerleyen süreçte “KARABÜK İÇİN BİR SORUNLAR YUMAĞI..” olmaya Aday görülüp/gösteriliyor,galiba büyüyor/küçülüyor noktasında,gerçekten sorun olacak ÜNİVERSİTE.
“HORMONLU BÜYÜDÜ-ORGANİK KÜÇÜLECEK..”
Peki KÜÇÜLÜRSE KARABÜK neler kaybedecek..?
Olaya buradan baktığınızda CAFERİN BEZİ gibi bir şey çıkıyor..!!

ÇAĞLAR ÖNCESİ “HADRİANAPOLİS..”,OSMANLI DÖNEMİ “SAFRANBOLU..”,CUMHURİYET DÖNEMİ “YENİŞEHİR..”
Ülkemizde KAÇ İL MERKEZİ’NİN veya YERLEŞİM BÖLGESİ’NİN içinde İKİ AKARSU GEÇER acaba,Karabük’ün ortasından geçiyor işte,Karabük insanın,yöneticisinin inadına İKİ AKARSU geçiyor değil mi..?
Eğer İKİ AKARSU değil de,İKİ ÜSTÜ AÇIK KANALİZASYON geçiyor derseniz de,pek fazla abartılı bir kullanımda bulunduğunuz,iftira ettiğinizde söylenemez elbet.
Karabük ÇAĞLAR ÖNCESİ’NİN HADRİANAPOLİS Antik Kentini HENÜZ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTMAYI beceremedi,Cenab-ı Allah nasip ve müyesser eylerse,yağmacılardan kalanları günyüzüne çıkartırız inşallah.
ÇAĞLAR ÖNCESİNİN HADRİANAPOLİS KENTİ KARABÜK’TE..
OSMANLI Döneminin,en nadide Kenti SAFRANBOLU’DA Karabük’te ve Sayın KIZILTAN ULUKAVAK’IN Belediye Başkanlığı dönemi kurtarıldı bu nadide Kent.
AZ DAHA,RÜZGAR BU EVLERİN BİR YERİNDEN GİRİP ÖTE YERİNDEN ÇIKIYOR gibi bir gerekçe ile İMARA açılması konuşuluyor,buna uygun İMAR DÜZENLEMESİ yapılsın noktasına taşınıyordu ki,Safranbolu kurtarıldı..
OSMANLI DÖNEMİ KURTARILDI YANİ..
Genç TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN,YENİŞEHİR BÖLGESİ tamamen bir tesadüf eseri 3.NCÜ DERECE SİT ALANI İLAN EDİLDİ DE şu ana kadar dokusu pek bozulmadı.
CUMHURİYET DÖNEMİ ESERİDİR YENİŞEHİR..
O kültürün MÜHENDİSLER-MEMURLAR Kulüpleri ne alem de..?
İŞÇİ LOKALİ bir dizi değişiklikle ayakta kalmayı başardı.
MÜHENDİSLER-MEMURLAR Kulüpleri ne oldu acaba..?
İKİ AKARSU,ÇAĞLAR ÖNCESİ MEDENİYET-OSMANLI DÖNEMİ-CUMHURİYET DÖNEMİ bunların hepsi Karabük’te.peki Karabük nerede..?
GİDİN BİR YABANCIYA SORUN,BİLEN VAR MI..?
Bilenler de KARABÜKSPOR’DAN biliyorlar iyi mi..?

YAZ GELİYOR,ARTIK,SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ İLE ASİT KÖYÜNDE Kİ KARABÜK ÇÖPLÜĞÜ YANMAYA BAŞLAR..
Gözünüz aydın,YAZ MEVSİMİ nihayet geliyor,havalar ısınıyor ve dört gözle beklediğimiz SAFRANBOLU ile KARABÜK ÇÖPLÜKLERİ yanmaya başlarlar.
O GÜZEL GÖRÜNTÜLERE HASRET KALMIŞTIK.
ÇIKACAK DUMANA,KOKUYA,GÖRÜNTÜLERE HASRETTİK.
O nedenle tam 8 YILDIR KATI ATIK BERTARAF Tesisini yapmadık zaten,sakın kimse, “KARABÜK BECERİKSİZ,KARABÜK BİR İŞİ BİTİREMEZ FALAN GİBİ ALGILAMASIN..”
KATI ATIK BERTARAF Tesisinin bitirilemeyişinin temelinde O GÖRÜNTÜLERDEN,O KOKUDAN azık kalmamak dürtüleri yatar,yoksa bir KENTİN VALİSİ,BELEDİYE BAŞKANLARI Yönetiminde olacak O İŞ 8 YILDA bitmeyecek.
BÖYLE BİRŞEYİ DÜŞÜNMEK BİLE MÜMKÜN DEĞİL.
Ayrıca “KARDEŞİM BU TESİS NEDEN BİTMEDİ,BİTİRİLMEDİ..” diye kimseye hesap sorulmayacak,böyle bir şeyi düşünmek bile mümkün değil doğrusu.
HER HALDE 8-10 YILA KADAR BİTER BU TESİS..!!

KREDİ KARTI BORÇ BATAĞINA GİRMİŞ BİR KARDEŞİMİZ “UMUDUM CHP İKTİDARINDA VEYA İNTİHAR ETMEKTE..”
Bir süredir KREDİ KARTI BORÇ BATAĞINA girdiğini sağdan/soldan duyduğumuz bir kardeşimizle karşılaştık dün,ne haber falan derken kendisi KREDİ KART sıkıntılarını açtı,
VALLAHİ/BİLLAHİ DURUMUM SIKINTILI dedi.
Sonra da “EĞER CHP İKTİDAR OLUR veya KOALİSYONA GİRER,KREDİ KARTLARININ FAİZ BORÇLARINI SİLERSE ÇOK BÜYÜK BİR RAHATLAMA YAŞAYACAĞIM..” dedi.
Daha sonra da “ABİ EMİN OL ZAMAN/ZAMAN İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNÜYORUM..” dediğinde,adeta şok oldum ve “SAÇMA /SAPAN KONUŞMA,NEYİ ÇÖZMÜŞ OLURSUN..” dedim.
Hepimiz sıkıntılar yaşadık,bunu bir imtihan,bir deneme olarak gör ve sıkıntılarını gidermeye çalış falan gibi konuştuk,sohbet ettik ve dört gözle CHP İktidarını beklediğini gördük.
İnsanlar sıkıntı içinde neler düşünüyorlar,görmek gerek.
Dileriz herkesin sıkıntısı en kısa süre içinde gider.

9 kişi görüş bildirdi

  1. İhanet şebekeleri

    AK Parti içinde Hüseyin Erere ,Mehmet Ceylana oy vermeyen ihanet şebekeleri var.Şimdide vatandaştan oy istiyorlar gidin Rafet bey versin size oyları.Bizdin Rafete de sizede oy yok.
    Oyları vericemiz yer belli

  2. 8 haziran

    8 HAZİRAN TİMUÇİN BEY VE ARKADAŞLARI SİZLER İŞİNİZİN BAŞINA DÖNÜN.KARABÜKTE AKP 1 CHP VEYA MHP 1 ÇIKAR.SEÇMEN BU LİSTEYE OY VERMEZ
    VERMEMESİDE LAZIM ZATEN.AK PARTİYİ İHANETLERLE KARA EDEN ADAMLARI SEÇMENE DAYATIRSAN SEÇMEN SANA KOL SAATİ HEDİYE EDER

  3. bülbül

    seçmene zorla dayatılan a.k.p adayları, dayatılanlar tarafından seçilsinler. DAYATIRKEN SORMA GEREĞİ BİLE DUYMAYANLAR SEÇERKENDE DUYMAMALILAR. benim oyum dayatanlara inat, M.H.P

  4. haksızsın

    BÜLBÜL İSİMLİ ARKADAŞ HAKSIZSIN.AKP ADAYLARINI SORDU.HEMDE ÇOK GENİŞ BİR KESİME SORDU.SONRA EN YÜKSEK ALAN DURURKEN SONRA BU PARTİYE 7.5 İL BAŞKANI OLARAK HİZMET EDEN DURURKEN.BU PARTİNİN MUTFAĞINDA ÇALIŞAN ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DURURKEN LİSTEYE KONULANLARA BAK.BU İNSANLARIN AKLIYLA VİCDANIYLA DEGERLERİYLE ALAY ETMEK DEYİLMİDİR..?
    ESKİDEN PARTİLERDE AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ OLURDU,ŞİMDİ NE TÜR İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMİŞ ANLAYAMADIM HİÇBİRİMİZ ANLAYAMADIK VE KİMSE KUSURA BAKMASIN YILLAR YILI OY VERDİĞİM AK PARTİ ARTIK BENİM İÇİNDE AKP VE OYUMUDA CHP YE VERECEĞİM.

  5. MHP DAHAMI İYİ YANİ

    AKP ADAYLARI DAYATMAYLA SEÇİLMİŞ.DOGRU BUNU HERKES BİLİYOR.İYİDE MHP ADAYLARI DAYATMAYLA SEÇİLMEDİMİ.RAFET VERGİLİ DAYATMASIYLA SEÇİLMEDİMİ.DURSUN ALTIPARMAĞI TABAN BÜTÜNÜYLE KABUL ETTİYDİ.RAFET VERGİLİ GENEL MERKEZE DAYATTI BU LİSTEYİ ÇIKARTTI.
    AYNEN O AKP Lİ ARKADAŞIMIN DEDİYİ GİBİ BENDE YILLAR YILI OY VERDİYİM MHP YE BU SEFER OY VERMİCEM VE ADAYLARINI ÖNSEÇİMLE BELİRLEYEN CHP YE OY VERİCEM.

  6. YENİCELİ

    YENİCE BELEDİYESİ NE İŞ YAPIYORKİ.İŞ GÜÇ MİLLETE BASKI SEÇMENE TEPEDEN BAKMA 40 TANE TEMEL ATMA AÇILIŞ YAPMA NERDE MİSAL YENİCE BELEDİYE BUNU YAPIP SİYASETLE MAHALLE HALKINI BULUŞTURAMAZDI ZATENDE YAPAMADI

  7. İL ÖZEL İDARE

    AHMET BEY,KAÇ GÜNDÜR BEKLİYORUM ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKTEN HİÇ BAHSETMEDİNİZ.GÖREVDEN ALINAN OSMAN BEYİN HANIMI AKP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DEYİLMİYDİ.KENDİ ADAY ADAYININ EŞİNİ GÖREVDEN ALIYORUM DİYEREK AKP NE DEMEK İSTEDİ ACABA.EYER O İNSANIN GÖREVDEN ALINACAK KADAR SUÇU KABAHATİ YETERSİZLİGİ VARSA NEDEN HANIMINA BACI SEN ADAY ADAYI OLMA DİYEREK NİYE UYARMADILAR ACABA.
    O ARKADAŞI GÖREVDEN ALIRKEN ESAS GÖREVDEN ALINMASI GEREKENLER HALA NİYE GÖREVDE TUTULUYORLAR.AYRICA ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİYİNİ MEHMUT UZUNMU YOKSA AKP TEŞKİLATIMI YÖNETİYOR.

  8. mustafa

    2009 yerel seçimlerinde timuçin saylar o zaman il yönetim kurulu üyesi idi ve zamanın il başkanı ömer ayardan ben ticaretimin çoğunu vergili ile yapıyorum bu sebeble bu seçimde izin istiyorum diyerek vergiliye çalışacağını beyan etmişti ömer ayar sağdır açıklama istenebilir timucin saylar partisine ihanet etti ve ödül olarak il başkanı oldu şimdide sedat namalı harcamaya çalışıyor izleyelim görelim

  9. mustafa

    rafet vergili yiğitse 2009 seçimlerinde kendisi ile beraber hareket eden toplantılar yapan akparti teskilat yöneticilerini açıklasın o zaman namus sözü arkasında olacagız……

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Toyota’dan yardım kuruluşlarına bağış yapan firmalara teknik gezi imkanı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA (AA) – Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, yardım faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunan firmalara teknik gezi imkanı sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Toyota, toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik ruhuyla 2019'da başlattığı ancak pandemi ve proje dönemlerinde ara verdiği “Önce Bağış Sonra Fabrika Turu” projesini yeniden hayata geçirdi.

Kapılarını umut ve toplumsal faydanın üretildiği yere de açan Toyota, teknik gezi taleplerini anlamlı bağışlara dönüştürerek, Darüşşafaka Cemiyeti, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) gibi sivil toplum kuruluşlarına destek olma imkanı sunuyor.

Her gezi, katılımcılara Toyota'nın mükemmelliyetçi üretim süreçlerini keşfetme imkanı tanırken toplumsal fayda sağlama şansı veriyor.

Ziyaretçi firmalar, pres, kaynak, boya ve montaj gibi üretim süreçlerini rehber eşliğinde deneyimlerken, Toyota üretim sistemi, yerinde kalite yönetimi, problem çözme teknikleri ve iş güvenliği konularında bilgi sahibi oluyor.

Sadece otomotiv sektörüyle sınırlı kalmayan proje, gıda, endüstri, beyaz eşya gibi farklı sektörlerden pek çok dev şirketin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Toplamda 77 firmanın 1145 çalışanının katılımıyla gerçekleşen turlar, geniş iş dünyası ağına dokunarak büyük başarı elde etti.