Her Telden (1.Ağustos.2019)

Her Telden (1.Ağustos.2019)

Yayın: 31.07.2019 23:03 |Güncelleme: 01.08.2019 08:52
Paylaş:
A+ A-

BAZI İNTERNET HABER SİTELERİNDE YAYINLANAN “BİR YAZI VEYA RAPOR..” ÇOK CİDDİ HUKUKİ, SONUÇLAR VERMEYE ADAY GÖSTERİLİYOR..
KARDEMİR bünyesinde,geçmiş yıllarda gelişen bir olay,birden Karabük gündeminin birinci maddesi haline geldi ve geçmiş yıllarda yazıldığı ileri sürülen bir YAZI veya RAPOR çok önemli sonuçlar vermeye aday gösteriliyor.
Öncelikle KARDEMİR BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yaptığı yazılı açıklama da yer alan böyle bir raporu “HAZIRLAYAN ve HAZIRLATANLARIYLA İLGİLİ OLARAK DERHAL VE İVEDİLİKLE TAHKİKATA ESAS OLMAK ÜZERE Sayın CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA İNTİKAL ETTİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR..” şeklinde ki ifadeler dikkatimizi çekti.
Yani OLAYIN HUKUKA GİTMESİ İSTENİYOR,TAVSİYE EDİLİYOR..
Bu noktadan sonra BÖYLE BİR YAZI veya RAPOR gerçekten var mı/yok mu sorusunun cevabı aranacak,ISLAK İMZALI olarak KARDEMİR Resmi Kayıtlarında var mı/yok mu somut hale getirilecek.
Basın/yayın organlarında yayınlanması ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ gibi,ihlali halinde,ihlal edenlere 8-10 yıllık cezai yaptırımlara yol açıp açmadığı üzerinde durulacak,daha sonra O YAZI/RAPOR içeriğinde muhatap alınan KİŞİ/KİŞİLERİN bireysel Mahkeme açmaları sürecine girilecek.
Anlayacağınız ÇOK CAN YAKICI BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK…
Olayın bir de KARDEMİR HİSSE SENETLERİ fiyat bölümü var elbet..
MANİPÜLASYON noktasına da girilir mi,hep birlikte göreceğiz.

“KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN HÜSEYİN SOYKAN’I,YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ SAYIN KAMİL GÜLEÇ ÖNERMİŞTİR..” YANLIŞI..
KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Sayın BÜLENT GEDİKLİ,Sayın OSMAN KAHVECİ ve Sayın MEHMET ERDOĞAN son gelişen konular ilgili bir Basın Açıklaması yaptılar..
Bilindiği gibi KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN için,sosyal medyasında yaptığı ileri sürülen bazı konular,yazdığı bazı hususlar gündeme getiriliyordu.
BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ,geçtiğimiz gün yaptıkları yazılı açıklama da “HALEN ŞİRKETİMİZ GENEL MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPAN,Dr.HÜSEYİN SOYKAN,YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ Sayın KAMİL GÜLEÇ BEY TARAFINDAN ÖNERİLMİŞ,YÖNETİM KURULUNCA GÖREVE BAŞLATILMIŞTIR..” ifadeleri var.
Sanki,bir yerlere BİZİM BİR SUÇUMUZ YOK gibi mesaj mı verilmek isteniyor,demezler mi “ÖNERİLMİŞ OLABİLİR,KABUL NOKTASINDA İMZANIZ VAR MI/YOK MU..?” diye
Kaldı ki orta yerde yanlış/sakil olan bir şey de yok..!
Bize göre çok yanlış bir tutum içerisine girmişler..!!

“GENEL MÜDÜRÜ, SAYIN KAMİL GÜLEÇ ÖNERMİŞTİR,ŞEKLİNDE Kİ BİR İFADE..” KASIM AYI İÇİN, BAĞIMSIZLARIN İHSAS-I REY AÇIKLAMASI MI…?
KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri,son gelişmeler için,yazılı bir açıklama yaptılar,Kamuoyu’na yapılan açıklamada Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN konusuna da yer verilmiş.
Sayın HÜSEYİN SOYKAN,KARDEMİR noktasında verimli çalışmalar yapıyor mu/yapmıyor mu tarafı es geçilmiş,”YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ Sayın KAMİL GÜLEÇ ÖNERMİŞTİ..” gibi çok sığ bir yola sapılmış.
Böyle bir durum,bu yönlü bir ifade KASIM AYI için BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri için İHSAS-I REY yaptılar gibi değerlendirilebilir mi,bu yönlü değerlendirme yapan çok sayıda insan vardır mutlaka..!!
Böyle bir ifade yerine “GENEL MÜDÜR Sayın HÜSEYİN SOYKAN YÖNETİM KURULU KARARI İLE GÖREVE GETİRİLMİŞTİR..” denilse ve ortak sorumluluk daha net belirtilse iyi olmaz mıydı..?
Sanki KASIM AYI dikkate alınarak İHSAS-I REY yapılmış..
Kaldı ki,Sayın KAMİL GÜLEÇ,AK Parti’nin İLK KURULUŞ zamanından başlayarak,çizgisinden sapmamış,bir dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı olmuş bir isimdir ve Karabük Kamuoyu kendisini AK Parti’li olarak bilir..
Her neyse artık..
BAĞIMSIZLARIN O İFADELERİ BİRAZ İTİCİ/BATICI GELDİ BİZE..!!

CHP İÇİNDE “BUNLAR MARZİNÇ’TEN PARA ALDILAR..” İLE “BUNLAR 2010 SENDİKAL MÜCADELESİNDE 350 KİŞİNİN İŞTEN EDİLMESİNE SEBEP..”
CHP Karabük bünyesinde hareketlenme başlıyor demiştik,meğer hareketlenme çoktan başlamış bile,bu manada bir kesim,diğerine “BUNLAR MARZİNÇ’TE PARASAL YARDIM ALDILAR..” gibi bir suçlama getirirken,O Kesim de boş durmuyormuş..
“BUNLAR 2010 YILI SENDİKAL MÜCADELESİNDEN HEM ÇOK CİDDİ PARA KAZANDILAR,HEM DE 350 KİŞİNİN İŞİNDEN,AŞINDAN EDİLMESİNE SEBEP OLDULAR..” falan gibi yaklaşımlar getiriyormuş..
CHP,BÜYÜK BİR TARTIŞMANIN İÇİNE YUVARLANMIŞ..
Geçtiğimiz gün Eflani’den bir Kardeşimiz aradı ve CHP Köy/Mahalle delegelerinin KENDİLERİNDEN YANA olduğuna işaret ederek “KARABÜK İL BAŞKANLIĞI’NA FALAN ARKADAŞ YAKIŞIR..” gibi değerlendirmeler yaptı..
Oradan da anlıyoruz ki CHP’DE SULAR ISINMIŞ BİLE..!!
Ortalıkta dolaşan/dolaştırılan isimlere bakıyoruz,yaşanan veya yaşandığı ileri sürülen mücadelenin FİKRİ PLATFORMUNA bakıyoruz ,CHP neden KARABÜK’TE BİR VARLIK GÖSTEREMİYOR oradan anlaşılıyor..!!
Şu an itibarı ile 4-5 İl Başkan Adayından söz ediliyor..

“ABİ, AK PARTİ BÜNYESİNDE ÇOK CİDDİ BİR MENTAL YORGUNLUK YAŞANIYOR, İL KONGRESİ’Nİ BİLE 10-15 KİŞİDEN BAŞKA KONUŞAN BİLE YOK”
Dün AK Parti içerisinde çok önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimizle karşılaştık “ABİ AK PARTİ İL KONGRESİ İLE İLGİLİ YAZMIŞSIN..” diyerek söze başladı..
“PARTİ DE HEYECAN/MEYECAN YOK,ORADA YANLIŞSIN..” dedi.
Daha sonra da “İL KONGERESİ İÇİN 10-15 KİŞİ BİLE KONUŞMUYOR.NE OLUR DİYE MERAK ETMİYOR.ÜLKE GENELİNDE NASILDIR BİLMİYORUM AMA KARABÜK’TE BÜYÜK BİR MENTAL YORGUNLUK YAŞANDIĞI KESİN..” yolunda ifadeler kullandı..
“MESELA,CHP İÇİNDE 4-5 İL BAŞKAN ADAYI VAR DİYE YAZIYORSUN.AK PARTİ DE BÖYLE BİR SAYI YAZMAK MÜMKÜN MÜ.ORTA YERDE,ZATEN 10-15 KİŞİ GÖRÜNÜYOR..” falan gibi görüşler dile getirdi.
AK Parti bu sonbahar da İL KONGRELERİNİ YAPAR HERHALDE..
O Kardeşin söylediğine göre “İLGİLENEN BİLE YOKMUŞ..” iyi mi..?

YAKLAŞIK 2000 CİVARINDA İŞÇİNİN,ÇOK SAYIDA İŞVERENİN BULUNDUĞU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YOLLARI ,AY YÜZEYİ GİBİ OLMUŞ…!!
Günde 2000 civarında işçinin gelip/gittiği,çok sayıda İşverenin,buralardan alış/veriş eden müşterilerin gelip/geçtiği ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN,gerek Bölge içi,gerekse Karabük ile Ankara-İstanbul bağlantı yollarını bu yakında göreniniz var mı..?
YOLLAR DELİK/DEŞİK OLMUŞ..
Aynı AY YÜZEYİ GİBİ YOLLAR..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ Ankara-İstanbul asfaltına bağlayan KARAYOLU ile Karabük’e bağlayan KARAYOLU delik/deşik olmuş ve diyoruz ki Sayın VALİ,Sayın MİLLETVEKİLLERİ olayı yerinde bir görseler..
Çok az insanın yaşadığı KÖYLERİ GEZİYORLAR,ne kadar iyi,ne kadar yerinde bir çalışma,bir de diyoruz ki ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE bir gidilse ve YOL DURUMU yerinde görülse..!
İYİ OLMAZ MI YANİ..?
Kayabaşı’nın hemen üzerinden başlayan ve TOKİ tarafından yaptırılan,ŞU ANA KADAR YETERLİ SAYIDA talipli çıkmadığı söylenen,KONUTLARIN yanından giden yol BERBAT DURUMDA doğrusu.
ANKARA-İSTANBUL,Karayoluna bağlantı ise FELAKET DURUMDA..
ÇUKURLAR o hale gelmiş ki,YAMA BİLE TUTMAZ ARTIK..
OSB BAĞLANTI YOLLARI silbaştan ele alınmadıktan sonra boş olur..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGE yolu berbat mı/berbat durumda..

“ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ..” KARABÜK VE SAFRANBOLU BELEDİYELERİ’NE NE KADAR MASRAF AÇAR, DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE HARCAR..?
Bakın Karabük’ün en büyük sorunları arasında EN BAŞAT YERDE duran “ ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ..” hayli pahalı bir yatırım olacak ve bunu hepimizin bilmesinde yarar var..
PROJE İHALESİ ARTIK SONA DOĞRU GELİYOR..
YATIRIM İHALESİ AÇILACAK VE KAZMA VURULACAK..
Diyelim ki 2020 başlarında,2020 ortalarında bu iş başlayacak..
DEVLET,yani,DSİ Genel Müdürlüğü “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ..” için acaba ne kadar para harcayacak,kesin bir rakam henüz yok ortalıkta,ancak çok büyük bir yatırım olacağı besbelli..
SAFRANBOLU Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE geçtiğimiz süreçte bir açıklama yaparak “YATIRIMA HARCAYACAK PARAMIZ YOK..” anlamında ifadeler kullanmıştı.
ARAÇ ÇAYI REKREASYONU İÇİN 10-15 MİLYON GEREKEBİLİRMİŞ..
KARABÜK BELEDİYESİ bu anlamda daha çok para harcayacak galiba,DSİ cenahından gelen bilgilere göre “KARABÜK BELEDİYESİ REKREASYON İÇİN..” 30-40 milyon liralık bir harcama yapabilir,gibi bir anlam çıkıyor.
“ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM..”

“KARABÜKSPOR İÇİN BİR TOPLANTI YAPILIYOR 30-40 KİŞİ..MARZİNÇ İÇİN TOPLANTI YAPILIYOR 100-120 KİŞİ KATILIYOR…” DUYARSIZLIK..
Karabük’te nereye giderseniz gidin “KARABÜKSPOR YAŞATILMALI..” gibi bir konuşma ile karşılaşırsınız,sanırsınız ki KARABÜK’TE HERKES SIKI BİR KARABÜKSPOR SEVDALISI..
Geçtiğimiz süreçlerde MAVİ ATEŞ adına,YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde “KARABÜKSPOR YAŞATILMALI..” gibi algılanabilecek toplantılar oldu,toplantılar yapıldı..
KATILAN 30-40 KİŞİ VARDI..
Geçtiğimiz hafta MARZİNÇ Bilgilendirme Toplantısı vardı,Karabük Belediyesi bir hafta boyunca günde 4 sefer,5 sefer ilan etti,Gazeteler,Sosyal Medya yazdı,çizdi..
KATILAN 100-120 KİŞİ CİVARINDA KALDI..
Buradan yola çıktığınızda İNSANLAR BOŞ/BOŞ KONUŞUYORLAR,iş gerçek manada ses çıkarmaya gelince ORTALIKTA GÖRÜNMÜYORLAR ve bu durumda KİMSENİN DİKKATİNDEN KAÇMIYOR ELBET..!!
Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve cevap verin BÖYLE OLMUYOR MU..?
Karabük bu örnekleri çok/çok gördü zaten..

KARDEMİR BÜNYESİNDE YAZILDIĞI İDDİA EDEN RAPORDA,İSMİ “HAFİF TERTİP SUÇLANARAK GEÇEN..” KİŞİLER MAHKEMEYE GİDERLERSE..
Bazı internet sitelerinde yayınlanan ve KARDEMİR bünyesinde cereyan ettiği belirtilen RAPORLAMA olayında çok sayıda isim geçiyor,bunların bir bölümü de “HAFİF TERTİPTE OLSA..” suçlanarak geçiyor.
BU İSİMLER MAHKEMEYE GİDERLER Mİ..?
Bizim ismimizden şu şekilde ve suçlanarak söz edilmiş,böyle gelişmelerle ilgim/ilgimiz yoktur gibi,verildiği ileri sürülen işlerle ilgili Mahkeme açan olur mu..?
Dün çok önemsediğimiz bir Kardeşimizle konuştuk.
Konu hakkında “BU HAMUR DAHA ÇOK SU KALDIRIR..” dedi.
İlerleyen süreçte “KONU NERELERDEN,NASIL VE HANGİ CEZAİ MÜEYYİDELERLE ,NERELERE GELECEK GÖRÜRSÜN..” gibi bir ifade kullandı ve bu hamur daha çok su kaldırır,gibi değerlendirmelerde bulundu.
Yalnız dedi “BUNLARIN ORTAYA SAÇILMASI ÇOK İYİ OLDU..”
“BEN ÇOK VERİMLİ SONUÇLAR ÇIKACAĞINA İNANIYORUM..” dedi.
“İKİ AİLENİN BİR ARAYA GELMEKTEN BAŞKA ÇARELERİNİN OLMADIĞINI GÖRMELERİ BAĞLAMINDA,BUNLARIN ORTALIĞA SAÇILMASI ÇOK/ÇOK İYİ OLDU…” anlamında bilgiler verdi..
BAKALIM NELER GELİŞECEK HEP BİRLİKTE GÖRÜRÜZ..

10 kişi görüş bildirdi

  1. Proje

    2014 ten buyana vaat edilen çelik camii ve kanyon park dan neden haber alınamıyor acele ile yıkılıp seçim öncesi temeli atılacak olan çelik camiye noldu. Kanyon park halen yargı da heralde bu gidişle yargıdan yazı 4 yıl da anca gelir
    Çamlık kent ormanı niye kimse görmüyo harap içinde şehir parkı gibi çamlık da düzenlenemez mi

  2. önemli degil

    2010 yilinda chp nin basında il baskani yanlis hatirlamiyorsam bayram karadag vardi ve calisan bir isci olarak taraf olmustu. o sene sendikal mücadeleye en buyuk destegi sadece eski vekilimiz mustafa eren vermisti. baska kimseden hic bir destek gelmemisti. birakin chp yi karabukte hic bir stk dan destek gelmemis 300 kisinin hesabi kesilirken sesleri cikmamisti. simdi acikca ortaya cikiyor ki, parayi alan sustu. tekrar hatirlayin celik is sendikasi para bulmak icin sendika binasini satti haberleri yayilmisti. öldu gitti yolbulan parasal olarak devreye girmis ve tum karabukte bir baski baslamis calisanlar geri dönmek zorunda birakilmisti. insanlar is ve aşlariyla tehdit edilmisti. hic biri yalan degil. bunlarin hepsi yasandi bu sehirde. o gun birakip kacan hft denen zat yolbulanin bir telefonuyla yari yoldan döndüm demişti hatirlayin. yolbulan bu surecte kardemire turk metali daha dogrusu recai baskani sokmamak icin parayi sacti sonrada bu parayı alabilmek icin karabuksporu ve hft u kullandı. simdi her sey daha acik anlasiliyor degilmi?

  3. Enerji

    Daha önce karabük rumuzuyla yazan vatandaş, bu günkü yazıya henüz yorum yapmamışsın ama ben biliyorumki sen yorum yapmadan duramazsın bu günde yorum yazarsın kesin, senden ricam küçük harf kullan adamı hasta etme

  4. Bayram Karadağ

    Önemli değil rumuzla yazan arkadaşım.
    2010 yılında yapılan sendikal süreçte CHP il başkanı ben değil Erdoğan DINÇEL di.
    Bende Kardemir de çalışan bir işçi olarak kendi tercihimi ÇELİK IS sendikasindan yana kullanmıştım.
    Bilginize.

  5. Kardemir dedikodular atışmalarla gündem de olmamalı , Ray ve tren tekerine odaklanmalı Yüksek hızlıtren yapım şirketi...

    KARDEMİR bu konuda ürün satmak için beklemesine PAZAR ARAMASINA GEREK yok DİREK OLUŞTURABİLİR
    Peki nasıl KARDEMİR’in de belli pay oranında ve Hakim hisse ortakları olsun , yine Karabük’te ki iş adamları girişimcilerine de teklif ederek, YÜKSEK HIZLI TREN YAPIM ŞİRKETİ kurup Devlete teklif de bulunarak yap işlet modeli yada yap devret modeli ile yeni yapım hatları için işleri hızlandırabiliriz.
    Tcdd yollarının Yüksek hızlı tren yolcu istatistikleri yayımlanıyor. Yolcu sayıları milyonları geçiyor bilet fiyatı belli

    SONUÇTA;
    *Kardemir ürettiği Hem Ray ve Tren tekerleği pazarını oluşturacak bir miktar satışını garantileyecek …
    *Devlet Hızlı tren hattı yapım işinde yerli bir şirket kazanacak ve hatların yapımı hızlanacak çoğalacak…
    *Ülkemiz petrolde dışa bağımlığı azalmasını hızlandıracak…
    * Ülke vatandaşın refah seviyesi yükselecek
    *Çevre kirliliği azalacak
    Örnek Karbük -Ankara yüksek hızlı trene hattı yapım işine başlayarak olabilir…

  6. Bu işte bir iş var

    ÇOK ÖNEMSENEN KARDEŞ DOĞRU SÖYLEMİŞ, KARDEMİRDEKİ ESKİ SATIN ALMA VE SATIŞ POLİTİKALARI İLE ETKİN AİLELERİN KAZANMASINA YÖNELİK OLAN SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞAN KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ YÖNÜNDE OLUMLU İŞLERE İMZA ATARAK TÜM HİSSEDARLARIN KAZANMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARDA BULUNAN BİRİ HARİÇ 3 BAĞIMSIZ ÜYE BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ OLMALI Kİ YOLBULAN VE GÜLEÇ AİLELERİNİ TEKRAR BARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR.

  7. KARABUK

    ENERJİ RUMUZU İLE YAZAN ARKADAŞ BUGÜN YORUM YAZMAYACAKTIM AMA,SEN İSTEDİĞİN İÇİN YAZIYORUM.AHMET ABİ BUGÜNKÜ YAZISINDA ARAÇ ÇAYI İLE İLGİLİ BÖLÜMÜNDE BELİRTTİĞİ GİBİ ARAÇ ÇAYI ISLAH PROJESİNİN 2020 YILINDA YATIRIM İHALESİ AÇILACAĞINI,KAZMANIN VURULUP,İŞİN BAŞLAYACAĞINI,PROJENİN HAYLİ PAHALI BİR YATIRIM OLACAĞINI,SAFRANBOLU VE KARABÜK BELEDİYESİNİN BÖYLE BİR YATIRIMA HARCAYACAK PARALARININ OLMADIĞINI AÇIK AÇIK YAZMIŞ,ANCAK AHMET ABİ AYLAR ÖNCESİNDE YAZDIĞI YAZILARDA TEMMUZ AYINDA BU PROJENİN BAŞLAYACAĞINI Bİ KAÇ KEZ YAZMIŞTI,BENDE BU PROJENİN GERÇEKLEŞMEYECEĞİNİ TAAA O ZAMAN SÖYLEMİŞTİM DİYECEĞİM BANA İNANMAYACAKSIN GERÇEKTENDE KARABÜKTE YATIRIMLAR İHALELER KAPLUMBAĞA HIZI İLE İLERLEMEKTE VEDE BEŞ YIL ÖNCE KONUŞULAN ONLARCA PROJENİN YAPILMASI İÇİN HİÇ BİR ADIM ATILMADIĞINI KARABÜKTE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ GÖRMEKTELER.

  8. Kanlı para

    TÜRK METAL SENDİKASI 2010 yılında kimseye sahip çıkmadı 350 insan işinden aşından oldu intihar eden arkadaşlarımız oldu yuvaları dağılan aile düzenleri bozulan arkadaşlarımız oldu.Biz o yiyit mücadeleyi verirken sırtımızdan kimler para kazandı arabalar alanlar daireler alanlar kimlerdi.BAYRAM KARADAĞ arkadaşımız çok doğru yazmış o zamanda Çelik işçiydi bugünde Çelik işçi .Recai Başkan nerde şimdi 350 insanın üzerinden kanlı para kazananlar çiftlikler satın aldılar utanmadan sıkılmadan adamız diye geziyolar.Neymiş CHP İl Başkanı MARZİNÇTEN para almış.Siz 350 insanın sırtından kazandınız kanlı paraların hesabını verin önce

  9. önemli degil

    yanlis hatirlamiyorsam demistim, megerse yanlis hatirliyormusum. bundan dolayi özur dilerim. ama bu bayram karadagin bir partinin il baskani sifatiyla tarafsiz olmasi gerektigi dogrusunu degistirmez.

  10. isci

    bos konusan cok burda turk metal napcakmis daha salonlar tuttu konvoylar yapti yediniz ictiniz 29 kisiyi eregliye gonderdi iki kisi kaldi tazminatlar harin bi tazminatta bu sendika sayesinde aldiniz cogunun hesabi zaten icradan dolayi kesilcekti isler iyi giderken biz yaptik kotu giderken sendika ayipya bizim hesabimiz kesilmedi icerde kaldik diye bizleri bile celik isci olmakla sucladiniz bizler isci olarak bi arada durabildikte sendika gereginimi yapmadi biraz insanlar kendine bakcak bayram karadag o gunleri bizler unutmadik hatirla halk egitimdebbi konusma yaptin bu isci sana sirtini donup protesto etti neyse su an turk metal gelmeseydi bu isci bu zamlari alabilcekmiydi acaba yine gelsin yine giderim bi sey iyi olursa guzel ters gidince vurun abaliya misali bu insanlar napiyo isci icin celik is bunu bi yazin noldu karabuk spor balik hafizali olmayn arkadaslar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi adım adım hedeflerine ulaşıyor

Yayın: 20.04.2024 14:57
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ndeki 122 eylemden 120’si için çalışma yürütüldü.

AA’nın “Yapay Zeka Çağına Doğru” başlıklı dosyasının on birinci haberinde, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin yapay zeka alanında yerli teknoloji üretme kabiliyetinin geliştirilmesi ve bu teknolojilerin ekonominin genelinde etkin kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına yer verildi.

Bu kapsamda, Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi oluşturuldu. Bu ekosistemle, üniversitelerdeki yapay zekayla ilgili öğrenci kulüplerinin tek çatı altında toplanması ve koordine edilmesi sağlandı. Projeyle, yapay zeka alanıyla ilgili öğrencilerin doğru bilgiye erişmesi ve eğitimlerinin teknik olarak desteklenmesi konularında koordinasyon gerçekleştirildi. Kuruluşundan bugüne kadar geçen 3 aylık sürede 45 farklı şehirdeki 171 öğrenci kulübünden öğrenciler ekosisteme dahil oldu. Ekosistem faaliyetleri kapsamında 14 ilde 18 etkinlik düzenlendi ve eğitimlere 1884 öğrenci kayıt yaptırdı.

Dijital Dönüşüm Ofisi, ülkenin yapay zeka teknolojilerine daha hızlı uyum sağlaması için sağlık alanında da projeler yürütüyor. Türk Beyin Projesi (TBP) kapsamında beyin anomalisi, inme ve hipokampal skleroz hastalıklarının tespiti olmak üzere alanlarda proje gerçekleştirildi. Gazi, Başkent ve Ankara üniversitelerinin hastanelerinde test amaçlı kullanılan sistem, geri dönüşlerle güncellendi ve yapay zeka eğitim süreci tamamlandı. Sistemin geri bildirimlerle başarısının ölçülmesine devam ediliyor.

Sayısal Göz-Mamografi Projesi

Ofisin yürüttüğü çalışmalar arasında Sayısal Göz-Mamografi Projesi de yer alıyor. Proje, meme kanseri tedavisinde erken teşhisin önem taşıması nedeniyle sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülüyor.

Proje, yapay zeka destekli kitle tespit ve sınıflandırması gerçekleştiriyor. Geliştirilen yapay zeka modelleri, Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi raporlama sistemine entegre edilerek sistemin ilk versiyonu kullanıma alındı. Böylece potansiyel kötü huylu kitlelere sahip hastaların daha hızlı ve öncelikli raporlanması için ilgili uzmanlara destek sağlandı. Ayrıca Başkent ve Ankara üniversitelerinin hastanelerinde hastaların mamografi görüntülerinin incelenmesi sırasında radyologlara test amaçlı yapay zeka tabanlı karar destek sistemi sunuldu.

Proje kapsamında geliştirilen yapay zeka modelleri, Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı Genelgesi’nin yapay zeka odaklı iyi uygulama örneği olarak ilgili ekosistemin kullanımına açıldı.

Sayısal Göz-Karaciğer Projesi

Bu alanda yürütülen bir diğer çalışma olan Sayısal Göz-Karaciğer Projesi ile nakil öncesi karaciğer sağ-sol lob segmentasyon ve hacim analizleri yapay zekayla modelleniyor.

Projede, operasyon öncesi yapılması gereken işlemler yapay zeka destekli sanal gerçeklik (VR) temelli gerçekleştiriliyor. Hastane ortamında kullanılacak yazılımın geliştirme süreçleri tamamlanırken, karaciğer nakli operasyonlarının daha etkin şekilde planlanmasına katkı sunulacak.

Cerrahların operasyonları daha iyi planlamalarına yardımcı olacak VR tabanlı ameliyat öncesi hazırlık ortamının konsept çalışmaları da tamamlandı.

Bu arada, uydu görüntülerinden tarım alanlarının tespiti, ekili ürünlerin sınıflandırılması ve bina tespiti gibi konulara ilişkin çalışmalar da ilgili kamu kurumlarıyla sürdürüyor.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi çalışmaları sürüyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle 2021’de yürürlüğe giren Türkiye’nin ilk Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin hedefleri de adım adım gerçekleştiriliyor.

Stratejinin üst seviye koordinasyonu, Cumhurbaşkanı yardımcısı başkanlığında bakan yardımcıları ve ilgili kurumların yöneticilerinin katıldığı “Yönlendirme Kurulu” ile sağlanıyor. Kurulda strateji eylem planlarına ilişkin ilerleme raporu ele alınıyor.

Eylem planının uygulanmasına yönelik değerlendirmeye göre, stratejide yer alan 122 eylemden 120’sine başlandı ve çalışma yürütülen eylemlerin yaklaşık yarısı tamamlandı.

Strateji kapsamında, yapay zeka alanında 9 uluslararası yarışma ve proje çağrısına çıkıldı, bu konuda çalışma yapan akademisyen sayısı 3 bin 562’ye yükseldi. Bu alanda 45 sınır ötesi çağrılı projeye katılım sağlandı, lisansüstü düzeyde 3 bin 494 mezun verildi. Yapay zeka alanında son yıllarda 648 doktora tezi tamamlandı ve bu konudaki girişim sayısı 616’ya ulaştı.

Yapay zeka alanındaki hızlı gelişmeler, yeni adımlar atılmasını gerekli kılarken, güçlü altyapı ihtiyacı, büyük dil modelleri, geniş veri kaynakları, yüksek bütçeli araştırma ve dönüşüm projeleri ön plana çıkıyor.

Yönlendirme Kurulunun son toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, somut ve etkisi yüksek eylemlerin oluşturulması yönünde çalışmalar başlatıldı. Hazırlıkları devam eden yeni eylem planının, Yönlendirme Kurulunda kabul edilmesinin ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kamu Veri Alanı Projesi’nde pilot çalışmalar yürütülüyor

Kurumlar arası büyük veri yönetimi ve ileri analitik çalışmaların gerçekleştirileceği Kamu Veri Alanı Projesi’nde de pilot çalışmalar Türkiye İstatistik Kurum işbirliğiyle yürütülüyor.

Strateji doğrultusunda 2025’e kadar 50 kamu kurumunun projeye dahil olması için çalışmalar yapılıyor. Ulusal kapsamda yapay zeka değer ve ilkelerinin uygulanmasına yönelik Yapay Zeka Risk Yönetimi Tavsiyesi’nin hazırlanması çalışmaları farklı alanlardan paydaş ve uzmanların katılımıyla devam ediyor. Kamu kurumlarından alınan görüş doğrultusunda bu yöndeki mevzuat da hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosunca kabul edilen Avrupa Birliği Yapay Zeka Tüzüğü’ne uyum çalışmaları da Bakanlık ve Ofis eş güdümünde başlatıldı. Ayrıca Avrupa Konseyi Yapay Zeka Komitesindeki çalışmalara aktif katılım sağlandı.

Türkiye’nin Yapay Zeka Küresel Ortaklığı üyeliği de 22 Kasım 2022’de kabul edildi. Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü Yapay Zeka Yönetişimi Çalışma Grubu’ndaki çalışmalarla aktif rol üstlenildi. Ayrıca Yapay Zeka Ayna Komite çalışmalarıyla bu alandaki uluslararası standartların belirlenmesine ilişkin süreçlere dahil olundu.