Her Telden (1.Aralık.2015)

Her Telden (1.Aralık.2015)

Yayın: 01.12.2015 08:37
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK İL KONGRESİ,GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILDI VE AVUKAT SAYIN ERDOĞAN DİNÇEL İLE YENİDEN..
CHP Karabük İl Kongresi,geçtiğimiz Pazar günü yapıldı ve Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL tek aday olarak,yeniden İl Başkanlığı’na seçildi..
CHP Delegelerini ve katılımcıları,konuşması ile olduğu kadar,Kongreyi yönetiş tarzı da,pek tatmin etmeyen Samsun Milletvekili Sayın KEMAL ZEYBEK’İN Divan Başkanlığı’nda yapılan Kongre olgun bir hava içinde geçti.
CHP Karabük İl Başkanlığı görevine seçilen Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL konuşmasında YEREL KONULARA ağırlık verdi ve böyle olunca da sözleri sık/sık alkışlarla kesildi.
Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,özellikle Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE yönelik çok önemli eleştiriler dile getirdi ve başarılı bir Belediyecilik yapılmadığından söz etti.
CHP İl Kongresi’nde konuşmacıların YEREL SORUNLARA ilişkin görüşler dile getirmesi,büyük ilgi gördü ve bir CHP’Lİ çok enteresan bir analiz yaparak “ULUSAL ANLAMDA YAŞANAN SORUNLARI,ZATEN GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ,MİLLETVEKİLLERİ ANLATIYOR..” dedi
İnsanların YEREL SORUNLARI duymaktan,YEREL SORUNLARIN anlatılmasından çok mutlu olduğuna işaret eden O CHP’Lİ kardeş “BU TÜR YEREL SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLMESİ,PARTİNİN KARABÜK’TE VARLIĞINI ÇOK PEKİŞTİRİR,ÇOK ÖNE ÇIKARTIR..” dedi.
“BAK,Sayın DİNÇEL YEREL SORUNLARA,BELEDİYE ÇALIŞMALARINA GİRİNCE,DIŞARIDA Kİ İNSANLAR,NASIL SALONU DOLDULAR GÖRDÜN İŞTE..” şeklinde de analizler yaptı..
CHP İL KONGRESİ,GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILDI..

CHP “YEREL SORUNLARI,YEREL GELİŞMELERİ KONUŞMAYA,TARTIŞMAYA YELKEN AÇMIŞ..” BU ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..
CHP Karabük İl Kongresi,geçtiğimiz Pazar günü yapıldı ve İl Kongresi’nde bir gelişme oldukça dikkatimizi çekti “CHP YEREL KONULARI VE SORUNLARI KONUŞMAYA BAŞLAMIŞ..” bu gerçekten önemsenmesi gereken bir gelişme.
İL/İLÇE KONGRELERİNDE,BU HİÇ OLMAZDI..
CHP İL/İLÇE KONGRELERİNDE YEREL SORUNLAR hiç mi hiç konuşulmazdı,diğer Partilerin,özellikle İktidar Partisi veya Partilerinin yaptıkları İktidar yanlışlarından,Muhalefet yanlışlarından söz edilirdi.
Örneğin CHP İl Kongresi’nde bir konuşmacı “EMEKLİLER DERNEĞİNİN 7 BİN KİŞİDEN ÜYELİK veya BAĞIŞ OLARAK 18 LİRA PARA ALDIĞINDAN SÖZ ETTİ..”,buradan yola çıkarak AK Parti İktidarına destek verildiğine getirdi sözü.
Pazar günü yapılan CHP İL KONGRESİ’NİN eksiğini/gediğini konuşmak mümkün,ancak,bu Kongrenin en ciddi özelliği CHP’NİN çok uzun bir süreden sonra YEREL SORUNLARA EĞİLMEYE BAŞLAMASI gösterilebilir.
KARABÜK’TE CHP AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME BU.
Şimdi CHP gündeminde KREDİ YURTLAR KURUMU’NUN yapacağı ihaleler olacaktır,diğer ihaleler olacaktır,çevre kirlenmesi olacaktır, Belediye çalışmaları olacaktır.
GÖRÜLECEKTİR Kİ ;CHP ÇOK CİDDİ BİR İVME YAKALAMIŞ.
CHP YERELE İNDİKÇE,YEREL CHP’Yİ KUCAKLAYACAKTIR.
CHP İlginç bir sürece girmiş bulunuyor..

CHP İL KONGRESİ’NDE BİR KONUŞMACI,KEŞKE “TOKİ BAŞKANI 3 AY SONRA TEMEL ATARIZ DEMİŞTİ..” DİYEBİLSEYDİ
CHP Karabük İl Kongresi’nde YEREL SORUNLARA ilişkin sık/sık görüşler dile getirildi,örneğin bir konuşmacı EMEKLİLER DERNEĞİ noktasını ele alarak ÜYE AİDATLARINDAN söz etti.
“KONUT YAPTIRMAK VAADİ İLE 7 BİN İNSANDAN ÜYE AİDATI ALINDIĞINDAN..” söz etti,bu konuya parmak basan bir konuşma ile EMEKLİLER DERNEĞİ’NİN sürekli gündemlerinde olduğuna ilişkin mesajlar verdi.
Konuşmayı dinlerken “KEŞKE,28 EKİM 2015 GÜNÜ KARABÜK’E GELEN TOKİ BAŞKANI’NIN,3 AY İÇİNDE TEMEL ATARIZ..” dediğine vurgu yapsaydı..
“KEŞKE,Sayın TOKİ BAŞKANI’NIN SÖZ VERDİĞİ TARİHTEN BU YANA 1 AY GEÇTİ.GERÇEKTEN 3 AY İÇİNDE TEMEL ATMA AŞAMASINA GELECEK MİSİNİZ,YOKSA O SÖZLERİNİZ SEÇİMLERE YÖNELİK BİR KONUŞMA MIYDI..?” deyi sorsaydı..
Ancak,CHP İl Kongresi’nde EMEKLİLER DERNEĞİ ile ilgili konuşmanın yapılmış olması,DERNEK YÖNETİMİ için ciddi bir uyarı kabul edilmeli ve O konuşma YÖNETİME KARŞI UNSURLARIN adresi olarak CHP’Yİ göstermeye yetebilir..
TOKİ Başkanı M.ERGÜN TURAN 28 Ekim 2015 günü Karabük’e gelerek KONUT EDİNMEK İÇİN beklentiye giren/sokulan Emeklileri ve Dar gelirlileri “3 AY İÇİNDE TEMEL ATARIZ..” beklentisine sokmuştur..
GELİŞMELER HANGİ AŞAMADADIR..?
GERÇEKTEN 28 EKİMDEN 3 AY SONRA TEMEL ATILACAK MIDIR..?
Yaşarsak hep birlikte göreceğiz bunu.

TOKİ BAŞKANI SAYIN M.ERGÜN TURAN,28 EKİM 2015 GÜNÜ “3 AY SONRA TEMEL ATMIŞ OLURUZ..” SÖZLERİ,OCAK AYI..
1 KASIM GENEL SEÇİM SÜRECİNİN son günlerinde,TOKU Başkanı Sayın M.ERGÜN TURAN,28 Ekim 2015 günü Karabük’e geldi ve bir dizi temaslarda bulundu.
BİR DÜĞÜN SALONUNDA TOPLANTIYA KATILDI.
TOKİ Başkanı Sayın M.ERGÜN TURAN o toplantı da bir söz verdi ve “3 AY SONRA TEMEL ATARIZ..” dedi,şimdi o sözünden
bu yana bir ayı aşkın süre geçti,bir gelişme var mı/yok mu..?
BU DURUM MERAK EDİLİYOR ELBET.
TOKİ Başkanı’nın verdiği söz elbet Siyaset Kurumu’na yansıtılacaktır,Siyaset Kurumu su sözün sahibi olarak algılanacaktır ve böylesine önemli bir konu ayak üzeri verilecek sözlerle olmayacağına göre Sayın BAŞKAN bu sözü vermiştir.
ŞU ANA KADAR BİR AÇIKLAMA GELMEDİ..
“İŞ ŞU AŞAMADADIR-BU AŞAMADADIR..” gibi bir açıklama yok.
Ancak,belli ki BU İŞ HANGİ NOKTADA şeklinde bir merak başlamış.
Zira KARABÜK AÇISINDAN HAYLİ ÖNEMLİ BİR PROJE..
Bu yalnızca EMEKLİ kesimi değil,MÜTEAHHİTLERİ DE ilgilendiriyor.
Kamuoyu’na bir bilgi verilecek mi..?

AK PARTİ İÇİNDE ŞİDDETLİ BİR DALGALANMA YAŞANIYOR VE BUNUN NE GİBİ SONUÇLAR VEREBİLECEĞİ ÜZERİNDE..
AK Parti içinde çok şiddetli bir dalgalanma süreci başladı ve bu dalgalanmanın nerede,nasıl sonuçlanacağı noktasında,çok çelişkili,çok değişik bilgilerin verildiğini görmek mümkün.
Hiçbir olaya karışmamış,bulaşmamış insanlar üzülüyorlar..
Saf,samimi,Parti bağı güçlü insanlar üzüntülüler..
Örneğin dün bize “BEN AK PARTİLİYİM.BENİM İŞİM PARTİME GÜÇ KATMAK.PARTİ KANALI İLE GÜÇ KAZANMAYI,ÖNE ÇIKMAYI HİÇ Mİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM..” gibi sözler eden AK Partili kardeşlerimiz oldu.
“BAK BU SÖZLERİNİZDEN,SANKİ BÖYLE DAVRANAN İNSANLAR VAR GİBİ BİR ANLAM ÇIKAR.VAR MI BÖYLE BİRŞEY..” diye sorduk.
“ETRAFINA BİR BAK ABİ..” dedi..
Doğrusu ya,biz o tür insan göremedik,özellikle 1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİNDE,kendisini AK Partiye yakın hisseden seçmenler dahil,AK Parti içinde hizmet vermiş eski/yeni bütün kadrolar SEÇİM SAHASINDALARDI..
Bazı birbiri ile anlaşamayanlar var,ama,bunu tamama teşmil etmek yanlış.
TÜRKİYE ÇELİK ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ GENEL SEKRETERİ SAYIN VEYSEL YAYAN’IN SEKTÖREL DEĞERLENDİRMELERİ
TÜRKİYE ÇELİK ÜRETİCİLERİ Derneği Genel Sekreteri Dr.Sayın VEYSEL YAYAN, sektörün geçirdiği zor günleri anlatan açıklamalarını okuyoruz,buralardan bir şeyler edinip Okurlarımızla paylaşıyoruz.
Örneğin diyoruz ki ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN getirtilen ucuz demir fiyatı nedeni ile “ÜLKEMİZDE SEKTÖR SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR..”
Bu yıl içinde ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN ithal edilen ÇELİK miktarı 2 milyon tonu bulmuş,ayrıca,sektör bağlamında ciddi bir sıkıntı olduğu da gözle görülüyor.
Örneğin 2012 yılında Ülkemiz 35.9 milyon ton çelik üretimi yaparken,2014 yılında bu rakam 34 milyon tona gerilemiş bulunuyor ve bu yıl itibarı ile hesaplandığında ise 2015 yılının % 8 azalma ile 31.5 milyon tona gerileyeceği üzerinde duruluyor.
BU YAZILARIMIZA TEKİ GÖSTEREN/ELEŞTİREN OKURLARIMIZ VAR ve bu Okurlarımız özetle “SEKTÖRDE KARDEMİR DIŞINDA KALAN TESİSLER ZARAR ETMİYOR VEYA NEDEN ZARAR ETMİYOR..” diyorlar..
Buna karşılık KARDEMİR üzerinde çok etkin isimler “ASIL İTİBARI İLE KARDEMİR’İN ÜRETİM ZARARI YOK.GÖRÜLEN ZARAR DÖVİZ KURLARINDA Kİ YÜKSELİŞTEN KAYNAKLANIYOR..” diyorlar.
Ödenmesi gereken borçlar için BORÇLANMA TAHVİLİ ÇIKARTTI KARDEMİR,bunun bir anlamı da “BORCU/BORÇLANARAK KAPATMAK..” olayı elbet ki..
Anlaşılan “YAŞANAN SIKINTI,GELECEK YILLARA SARİ BİÇİMDE,KENDİSİNİ HİSSETTİRECEK..” ve bunun için EN GÜÇLÜ ÇARE,yine Siyaset Kurumu’nun ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN ucuz fiyatlı satışının engellenmesinde.
O noktada da,YEREL SIKINTILAR VAR GALİBA..
Hakim Siyaset ile önemli bir sorun var sanki..

MHP İÇİNDE SAYIN MERAL AKŞENER,SAYIN KORAY AYDIN,SAYIN SİNAN OĞAN İSMİ GENEL BAŞKANLIK İÇİN GEÇİYOR
MHP 1 Kasım Erten Genel Seçiminden sonra,çok ciddi bir Genel Başkanlık krizine girdi ve kulislerde Sayın MERAL AKŞENER,Sayın KORAY AYDIN ve Sayın SİNAN OĞAN isimleri GENEL BAŞKAN Adayı olarak geçiyor.
Ancak ; KURULTAY TOPLANACAK MI..?
Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ,MHP KURULTAYINI olağanüstü olarak toplamaya pek niyetli görülmüyor ve gereken İMZA TOPLANSA bile böyle bir KURULTAY toplamak niyeti olmadığı kulislere yansıyor.
KARABÜK’TE DURUM NEDİR ACABA..?
SOSYAL PAYLAŞIM Sitelerinde Karabüklü MHP’LİLERİN daha çok Sayın MERAL AKŞENER’DEN yana olduklarına ilişkin bilgiler veriliyor.
Ancak,MHP KURULTAY DELEGELERİ RENK VERMİYORLAR.
Karabük MHP KURULTAY DELEGELERİ Sayın RAFET VERGİLİ,Sayın BURHANETTİN ASRLAN,Sayın MUSTAFA DURSUN ve Sayın MUHARREM ASKER..
Olağanüstü KURULTAY için gerekli imza toplanması aşamasında MHP KARABÜK DELEGELERİ ne yaparlar acaba,Genel Başkan Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN yanında yer alarak İMZA VERMEZLER Mİ,yoksa imza atarlar mı..?
MHP İÇİNDE CİDDİ BİR DALGALANMA YAŞANIYOR..
Karabük DELEGELERİ NASIL BİR TAVIR ALIRLAR..

EVET,KARABÜK SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN VE SAYIN BURHANETTİN UYSAL İLE SİYASETEN ÇOK GÜÇLÜ,BÜROKRAT..
Dün,Karabük’ün SİYASETEN Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL isimleri ile çok güçlü bir resim verdiğine işaret etmiştik.
GERÇEKTEN DE ÖYLE.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,İktidar Partisinin ikinci adamı ve ANKARA BÜROKRASİSİ içinde çok/çok güçlü bir isim,Karabük eğer Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İ iyi değerlendirebilirse çok/çok yararlanır.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL yeni MİLLETVEKİLİ olmasına karşın,REKTÖRLÜĞÜ döneminden kalma ilişkileri,verimli çalışmaya,tuttuğunu kopartmaya yatkın yapısı ile Karabük’e çok büyük yararlar sağlayacak bir isim.
KARABÜK SİYASETEN ÇOK GÜÇLÜ.
Ancak,ANKARA BÜROKRASİSİ arasında aman/aman bir gücü yok Karabük’ün,oysa ki Karabük yıllar/yılı ÜNİVERSİTE sınavlarında çok başarılı sonuç alan bir İl.
BU GENÇLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ BÜROKRASİ İÇİNDE.
Ellerinden tutulursa,çok önemli yerlere gelecekleri kesin ve BÜROKRATİK KADROLARDA yer alanların,kendi memleketlerine yaptıkları hizmetler biliniyor.
EN AZINDAN SİYASETÇİLERE YARDIMCI OLURLAR.
Karabük’ün bu eksiği önümüzde ki dönemde giderilir mi acaba..?

KIŞ MEVSİMİNİN GELMESİ İLE BİRLİKTE “HAVA KİRLİLİĞİ..” YENİDEN KONUŞULMAYA BAŞLAR VE TIBBİ ATIK OLAYI
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte,Karabük yeniden HAVA KİRLİLİĞİ olayını konuşmaya başlar ve bu nokta da EVET DOĞALGAZ bir çözüm olmuştur,ancak,kesin çözüm olmamıştır.
HAVAYI KİRLETEN ETKENLER VAR KARABÜK’TE.
Örneğin EGZOZ GAZLARI bunların içinde..
MARZİNC insanlar tarafından sürekli gündemde tutuluyor.
KARDEMİR kirletici bir unsur olarak görülüyor..
DOĞALGAZ noktasında bir kardeşimiz “DOĞALGAZ ASLINDA HAVAYI KİRLETEN BİR UNSURDUR.ÖRNEĞİN DOĞALGAZ ÇIKIŞ BORULARI KAPALI BİR ALANA AÇILSA,İNSANI DAKİKA DA ZEHİRLER/ÖLDÜRÜR.HAVAYA GİDİNCE TEMİZLENİYOR MU..?” dedi.
Şimdi birde TIBBİ ATIK DEPOSU sorunu çıktı..
ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NİN TIBBİ ATIKLARI için bir depo yapılmış,ancak,inşaat ruhsatı ve gereken koşulları taşımadığı gibi iddialar var,itirazlar yapılmış.
SORUN NASIL ÇÖZÜLECEK ACABA..?
TIBBİ ATIK olayı hayli önemli,sorun nasıl çözülecek acaba..?

5 kişi görüş bildirdi

  1. ŞENER

    BU ÇİN ACİL SEKİLDE BERTARAF EDİLEREK İNŞAATLARDE YERLİ DEMİR KULLANANA VE YERLİ URUNU KULLANANA TEŞVİK VERİLMELİ YOKSA TÜRKİYENİN YURT DISINDAN GELEN ÜRÜNLERLE BASI BELADAN KURTULMAZ.BİRDE BEN DİYORUM Kİ HIZLI TREN İLE KARDEMİRİN BİR ÇALIŞMA YAPMASI GEREKMEKTEDİR.KATMA DEĞERİ YUKSEK OLAN ÜRÜNLER OLMASI GEREKMEKTEDİR.

  2. emekli

    sayın gölbek,
    chp KArabuk’te siyaset yapmak istiyorsa önce 3 ay içinde temeli atarız diyen toki başkanına onun bağlı olduğu hükümete çatsın.Emekliler derneği iyi niyetle uğraşıyor sadece emekli için. iş , derneği çoktan aşmış hükümetin elinde olan bir konudur artık.herkes bunun farkına varmalı.Sözü veren Toki başkanı

  3. 7878

    tokiye konut başvurusu yapan emeklilerimizin 7 bin tanesinin üye yapılarak 18 tl. aidat alındığı yalandır.bunu söyleyen ya sağırdır yada kötü niyetlidir.7 bin civarında toki konutları için başvuru alınmıştır,bunlardan 4 civarında emekliler zaten derneğin üyesidir.zaten derneğe üye olan emekliden tekrar aidat alınıyor demek ayıptır.CHP kongresinde bunlar konuşuluyorsa yazıklar olsun.zira bu aslı astarı olmayan dedikoduların konuşulması karabükte CHP’nin ne hallere düştüğünün göstergesidir.hiç kimsenin aklına gelmez mi acaba dernekten birine telefon açıp konunun aslını öğrenmek.mutlaka bir yakınımız başvurmuştur onlara bile sorabiliriz.
    karabük emekliler derneği her ne şekilde olursa olsun toki başkanını bile karabüke getirerek bu projeye ne kadar önem verdiğini göstermiştir.(seçim arefesi diyebilirsiniz ama araştırın bakalım toki başkanı kaç yere gitmiştir yada seçim için geldiyse sadece karabüktemi seçim oldu.)ayrıca ankarada yapılan emekliler derneği kongresinde başbakan bizzat söylemiştir ve türkiye çapındaki projeye sahip cıkmıştır.karabük emekliler derneğinin çabası sayesinde pilot bölge seçilmiştir.artık bu proje siyasi iradenin seçim beyannamesinde bile varsa onların sorumluluğu içine girmiştir.emekli derneklerine düşen ise siyasi iradeye biraz baskı yapmaktır.
    biz vatandaşlara düşen ise yeterki birileri ev sahibi olsun amacıyla destek olmaktır.
    Lütfen artık şu karabük klasiği haline gelen çamur atma ,karalama,yıpratma ve iki adım gidene çelme takma işlerini bırakalım birlik olalım.birlik ve beraberlik konusunda öğrenci arkadaşlarımızın yaptıkları takdire şayandır ayrıca tebrik ediyorum.
    saygılar…

  4. KARDEMİR

    1 yıl önce kar eden kardemirin 9 aylık blançosunda 200trilyon zarar gözüküyor.bunun nasıl olduğu ve oluştuğu sayın vekillerimizi,belediye başkanımızı,ticaret odasını,esnaf odalarını,basınımızı…vs hiç ilgilendirmiyor mu?
    kar ederken biz yapıyoruz diyenler bu zararla ilgili ne söylüyorlar acaba?
    saydığımız kurumlar ve yöneticiler yarın Allah korusun daha da kötüye giderse ne oluyor diye sorgulamayacaklar mı?
    kardemir bu zarara karşılık içeride ne gibi önlemler alıyor?
    sürekli müdürlük açarak baş mühendislik kadrolarını çoğaltarak Kardemir ne yapmak istiyor?
    doğrusu biz bunları çok merak ediyoruz….

  5. CHP İL KONGRESİ

    Adrese teslim CHP il kongresi…..İl ve ilçe başkanları güvensizliği bir kez daha tazelediler…Ne pazarlıklar amma…..Kurultay delegeliği seçimlerindeki kulisler….Herşey blok tuğladan delmek ne mümkün……CHP’nin ülke ortalamasını Karabük’te yakalayabilse 38000 oy karşılığı demek ,bu başarıyı yakalamak için elbette Karabük’ün sorunlarını ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaşan bir CHP başarılı olur,ve bir milletvekili çıkarır….Ülkede iktidar olma yerine partide iktidar olmayı,küçük olsun bizim olsun diyen siyaset sultacılarından partiyi kurtardığımızda bu hedef gerçekleşecektir….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kentsel dönüşümün üç ayağı var. Bir tanesi de Bakanlık. Biz istekliyiz, hazırız, bekliyoruz. Bu konuda yetki almış bir bakan olarak diyorum ki A'dan Z'ye kaç tane parti varsa söz, yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık. A,B,C,D,E hangi parti olursa olsun.” dedi.

Özhaseki, AK Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından Polisevi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 100 yıl içinde 6 ve üzeri şiddette meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğunu söyledi.

Sadece ana karada meydana gelen deprem sayısının ise 60'nın üzerinde olduğunu vurgulayan Özhaseki, depremlerde kaybedilen insan sayısının da 130 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.

Özhaseki, bu depremlerin ülkeye verdiği zararın ise milyarlarca dolar olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Deprem ülkesiyiz bunu bilelim arkadaşlar, kabul edelim. Şu anda hareketli, kırılmamış nerede, ne zaman, hangi şiddette kırılacağı belli olmayan 500'ün üzerinde fay hattı var bu memlekette. O yüzden her ne yaparsak bu gerçekliği bilerek yapmak zorundayız. İşimizi ona göre muntazam yapmak zorundayız. Evlerimizi, iş yerlerimizi bahçemize yapacağımız affedersiniz bir köpek kulübesini dahi öyle yapmak durumundayız. Mevlana Hazretleri diyor ki, 'Akıl dize vurup ah etmek için değildir, akıl olanı biteni görüp ibret alıp yola revan olmak içindir.' Çok şükür bizler akıllı insanlarız. İkide bir dizimize vurup ağlayıp yeniden aynı yerden başlamanın da bir manası yok ki. Tedbir almadıktan sonra hiçbir anlamı da kalmıyor zaten bu işin.”

– “Biz istekliyiz, hazırız, bekliyoruz”

Deprem riskinin ortadan kaldırılması için birincil önceliklerinin kentsel dönüşüm faaliyetleri olması gerektiğini aktaran Bakan Özhaseki, bu noktada bakanlığın kapılarının tüm belediyelere açık olduğunu vurguladı.

Özhaseki, kentsel dönüşüm noktasında bakanlık olarak istekli ve hazır olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Kentsel dönüşümün üç ayağı var. Bir tanesi de Bakanlık. Biz istekliyiz, hazırız, bekliyoruz. Bu konuda yetki almış bir bakan olarak diyorum ki A'dan Z'ye kaç tane parti varsa söz, yeter ki kentsel dönüşüm yapın. Kapı sonuna kadar açık. A,B,C,D,E hangi parti olursa olsun. Ne olur değişim, dönüşüm, bir an evvel evlerimizi depreme dayanıklı hale getirelim. Elimdeki bütün imkanları namus sözü sonuna kadar kullanacağız, buyurun. Fakat arkadaşlar bir grup arkadaşımız tövbe yanaşmıyor bu işe. Zor bir iş vatandaşı ikna edeceksiniz, plan yapacaksınız, eziyet çekeceksiniz, evleri yaptıktan sonra dağıtması bile başlı başına bir sorun. Bir türlü yanaşmıyor arkadaşlar. Bana göre de o arkadaşlarımız hakkıyla vazifelerini yerine getirmiş olmuyorlar. Hele hele İstanbul'daki ilçeler için söylüyorum. Çünkü Bakanlık hazır ama asıl çalışması gereken grup belediye.”

Belediye başkanlarının kentsel dönüşüm konusuna daha fazla ağırlık vermeleri gerektiğine dikkati çeken Özhaseki, “Belediye başkanları kültürle de uğraşır, sanatla da uğraşır, düğünlere de gider başımızın üstüne. Zaten bunlar olmazsa olmazımız bizim. Ama İstanbul gibi, İzmir gibi yerde birinci iş kentsel dönüşüm. Deprem her geldiğinde çünkü en sevdiklerimizi alıyor, götürüyor. Götürürken de hangi partili diye bakmıyor ha ona göre. Dini, imanına, insafına da bakmıyor. Alıyor, götürüyor. O yüzden bizim birinci yapmamız gereken iş bu.” diye konuştu.

Özhaseki, Sinop'ta altyapı sorununun olduğunu ve bunu çözmek gerektiğini de vurgulayarak, “Ne kadar bir bedel gider diye baktım. O kadar çok birikmiş ki iş 130 milyon dolar civarında altyapıya para gidiyor. Su, kanal, arıtma tesislerine. Bu bir belediyenin gücü ile de olacak değil haliyle, dışardan kredi bulup yaptırmak gerekiyor. Bu fonlar da bizim elimizde. İnşallah bunu yaparız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, kentteki temasları kapsamında iftar programı öncesi Sinop Valiliğini de ziyaret ederek, Vali Mustafa Özarslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.