Her Telden (1 Haziran 2020)

Her Telden (1 Haziran 2020)

Yayın: 31.05.2020 19:25
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR’İN, 2020 YILI “İLK ÇEYREK MALİ TABLOLARI AÇIKLANDI..” VE ÇIKAN 161 MİLYON LİRALIK ZARAR,CİDDİ TARTIŞMALAR YARATTI..
KARDEMİR korona virüs salgını nedeni ile bir süredir açıklanmayan “2020 YILI İLK ÇEYREK MALİ TABLOLARINI..” açıkladı ve 2020 yılı ocak/şubat /mart aylarında ki faaliyetlerden 161 milyon lira zarar edildiği duyuruldu.
KARDEMİR konuya ilişkin KAP’A yaptığı açıklama da yayınlandı ve “AZIMSANMAYACAK SAYIDA ARACI KURUM, KARDEMİR İLK ÇEYREK ZARARI İÇİN 201 MİLYON ÖNGÖRÜSÜNDE BULUNUYORDU.161 MİLYON LİRALIK ZARAR BU ÖNGÖRÜLERİ YANLIŞ ÇIKARDI..” yolunda bilgiler verdi.
Bu arada KARDEMİR’İN üretim arttırmaya devam ettiğine değinildi ve “NE YAZIK SATIŞ GELİRLERİMİZDE YÜZDE 8 ORANINDA AZALDI..” denildi üretim artışına ilişkin teknik bilgiler de verildi.
KAP’A yapılan açıklamanın,en azından bize göre ve çok/çok haklı bölümü ise,korona virüs salgını ilk çıktığı günden itibaren alınan çok ciddi önlemlere ve salgının hem Karabük özelinde, hem KARDEMİR içerisinde çok sınırlı olmasına yapılan büyük katkının belirtilmesi oldu.
KARDEMİR GERÇEKTEN MÜKEMMEL ÖNLEMLER ALDI.
O nedenledir ki, Karabük bu salgını en az hasarla atlattı ve eğer KARDEMİR Genel Müdürü Sayın Dr. HÜSEYİN SOYKAN,birlikte çalıştığı mesai arkadaşları ,olayı bu denli ciddi ele almasalardı, Karabük çok ciddi felaketlerle karşı/karşıya kalabilirdi.
2020 İLK ÇEYREĞİNDE Kİ 161 MİLYON LİRALIK ZARAR TARTIŞILIYOR..
Hem de hayli geniş bir çevre,bunu tartışıyor..

METAL SEKTÖRÜ İÇERİSİNDE BULUNAN ÇEVRELER “ YÖNETİM İÇİNDE Kİ ANLAMSIZ ÇEKİŞMELERE İŞARET EDİYORLAR VE “BUNLAR BİTMELİ..”
KARDEMİR’İN 2020 yılının ocak/şubat/mart aylarına yönelik olarak açıkladığı 161 milyon liralık zarar, KARDEMİR üzerine öngörülerde bulunan birçok ARACI KURUMU yanıltırken, zarar onların umduğu kadar yüksek çıkmadı, yolunda ciddi bir görüş var.
Buna karşılık metal sektörü içerisinde ki geniş bir çevre ise “ DİĞER İKİ ENTEGRE TESİS KAR AÇIKLARKEN, KARDEMİR’İN ZARAR AÇIKLAMASINI..” hayli yadırgadıklarını beyan ederken “BUNUN EN TEMEL ETKENLERİNDEN BİRİSİ YÖNETİM İÇERİSİNDE Kİ HUZURSUZ VE ÇEKİŞME ORTAMI OLABİLİR..”diyenler var.
KARDEMİR Yönetiminin ,daha önce ki yıllarda yaşanan birçok olumsuz gelişmeyi birlik, dirlik, birbirine omuzdaşlık yaparak aştığına işaret ediyorlar ve “NE YAZIK Kİ, SON YILLARDA O ANLAYIŞ, YERİNİ İÇİ BOŞ TARTIŞMA VE ÇEKİŞMELERE BIRAKTI..” diyorlar.
Bu nokta da “İLK ÇEYREKTE 161.7 MİLYON ZARAR AÇIKLANDI. PEKİ İKİNCİ ÇEYREKTE NE ÇIKACAK. O NEDENLE YÖNETİM İÇİNDE Kİ KISIR VE ÇOK ANLAMSIZ ÇEKİŞME/DİDİŞME SONLANDIRILMALI VE BÜTÜN ENERJİ KARDEMİR’E YÖNLENDİRİLMELİDİR..” ifadelerini kullanan geniş bir çevre var.
Öte yandan Yönetim içerisinde ki çekişmeleri tetiklemeye yönelik çaba harcayan çevrelerin yanlış yaptığını da ileri süren,o geniş çevre “ŞU ANA KADAR VERİLEN EMEKLERE YAZIK EDİLMEMELİ..” yolunda değerlendirmeler de yapıyorlar..
Sahi 2020 YILI İKİNCİ ÇEYREĞİNE GİRDİK,SONUÇ NE ÇIKAR Kİ..?

“SEÇİLEREK YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLAN, İKİ HAKİM HİSSEDAR GRUBU, ŞU TABLO DA BİR/BİRİNİ TASFİYE EDECEK DURUMDA MI…?”
KARDEMİR, Karabük’ün olmazsa/olmazı ve çok kötü günler yaşadığı 1999-2002 yılları arasında KARABÜK’ÜN YAŞADIKLARINI bilenler, Yönetim Kurulu içerisinde, içeriği olmayan, anlamsız çekişmeye, didişmeye dikkat çekerek, yine o günlerin yaşanabileceğinden korkuyorlar.
DOĞRUSU, BİZDE CİDDİ BİÇİMDE KORKUYORUZ..
O SIKINTILI GÜNLERİN AŞILMASINDA Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN çalışmalarını,onlara büyük destek veren, o zaman ki KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyelerinin çabalarını unutmak,görmezden gelmek mümkün mü..?
Ya şimdi ne oluyor..?
Yönetim Kurulu’na seçilerek gelen, İKİ HAKİM HİSSEDAR Grup Üyesi arasında anlamsız,içeriği olmayan bir çekişme ile KARDEMİR’İ ŞU BADİRELİ KÖTÜ GÜNLERDEN ÇIKARTMAK İÇİN HARCANACAK ENERJİ boşa harcanıyor..
Bu anlamda,görünen tablo ise KİMSENİN/KİMSEYİ TASFİYE EDEBİLECEK BİR HİSSE GÜCÜNÜN OLMADIĞINI net biçimde ortaya koyuyor,o zaman yapılacak en akılcı olayın oturup anlaşmak olduğunu söylemek, çok mu, iyimserlik olur.
Verilen onca emek,yaşanan onca sıkıntılı süreçten sonra,ortaya konulan eseri yıpratmaya,hasar almasına yol açmaya kimin ne hakkı var,ne dersiniz kimin ne hakkı var..?
Biz hep bu fikir etrafından dolanırken,fazla mı iyimser havadayız acaba..?

BİR KAÇ YIL ÖNCESİNİN KARABÜK’ÜNÜ HATIRLAYIN “İSMETPAŞA OSB,OTOMOTİV SANAYİ, KARDEMİR’İN BUNA ÜRETİMİ..” YA ŞİMDİ YÖNELİK .?

Karabük tüm hedeflerinden uzaklaştı,içine kapandı,büyük bir otorite boşluğuna ve bundan kaynaklanan bir sahipsizliğin girdabına yuvarlandı debelenip duruyor..
Çok değil 3-4-5 yıl öncesini hatırlayın..
Karabük kurulacak OTOMOTİV SANAYİ’NİN PAYDAŞLARI ARASINDA OLMALIDIR diyorduk,bunun için İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ Bölgesi fikrinin üzerine/üzerine gidiliyordu, KARDEMİR OTOMOTİV Sanayi’nin kullandığı ürünleri üretmeye başlıyordu..
ÖYLE DEĞİL MİYDİ..?
O zaman Karabük Siyasetinin aktif bölümünde Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok ciddi, çok büyük fonksiyonerdi, Sayın MEHMET CEYLAN Bakan Yardımcısı olarak işleri izliyor,büyük destekler veriyordu, Prof. Dr. Sayın BURHANETTİN UYSAL Milletvekili olarak canını dişine takmış çalışıyordu.
Yerel de AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR vardı..
Yatırım/yatırımcı deniliyor,bunların üzerine/üzerine gidiliyordu..
O dönemleri hatırlıyor musunuz..?

O ZAMANLAR, SAFRANBOLU’NUN HAYLİ DIŞINDA OLAN,KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’Nİ KALDIRMAK İÇİN HARCANAN ÇABALAR VE SIKINTILAR..
İlk yapıldığı dönemler SAFRANBOLU’NUN HAYLİ DIŞINDA olan KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ var,şu an itibarı ile SAFRANBOLU’NUN içinde kaldı ve tüm Belediye Yönetimleri “BU SANAYİ SİTESİ’Nİ NASIL KALDIRIRIZ..” düşüncesi ve çözüm üretilmesi noktasına odaklanmış.
SAFRANBOLU’NUN İÇERİSİNDE KALDI BU SANAYİ SİTESİ.
Şimdi böyle bir tartışma Eflani İlçesinde yaşanıyor,Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması düşünülen yer noktasında bir tartışma var ve öyle sanıyoruz ki en doğru karar,bu görüş farklılıklarından,doğan tartışmalardan sonra ortaya çıkacaktır.
Tartışmadan korkmamak,ürkmemek gerekir.
BARİKA-İ HAKİKAT,MÜSADEME-İ EFKARDAN DOĞAR derler.
Fikirlerin tartışılmasından hakikat güneşi,doğrusu çıkar yani.

2020 YILININ “İLK ÇEYREĞİNİ ZARARLA KAPATAN KARDEMİR’İN..” İKİNCİ ÇEYREĞİ MERAK EDİLİRKEN, ALTI AY SONRA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
2020 Yılının ocak/şubat/mart aylarını 161.7 milyon lira zararla kapatan KARDEMİR’DE gözler nisan/mayıs/haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrek mali tablolarına çevrildi.
BİRÇOK ARACI KURUM, NASIL BİR SONUÇ BEKLER ACABA..?
METAL SEKTÖRÜ yaşanan şu günlerde,gerçek anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyor,bunu kabul etmeyen yok,ancak,olayın tam bu noktasında hemen önünüze DİĞER İKİ ENTEGRE TESİS NEDEN ZARAR ETMİYOR gibi bir gerçekliği getiriyorlar.
KARDEMİR’İ 6 AY SONRA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BEKLİYOR..
Daha önce de yazdık ve altını çizmeye gayret ettik.
ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Üyeleri,en azından şu an itibarı ile,daha önce yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile alınan veya verilen haklar nedeni ile,bir ekonomik sıkıntı yaşamıyorlar,ekonomik olarak piyasa koşullarına göre iyi durumdalar.
Biliyorlar ki ; KAZANILANDAN/OLANDAN esirgenmeden haklar veriliyor.
Veya ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Yönetimi KAZANILANDAN/OLANDAN hak almasını biliyorlar,bunu masa başında alıyorlar,peki önümüzde ki süreçte KAZANILMAYAN DAN/OLMAYANDAN nasıl bir hak alma olacak..?
Olayın bu noktasında İŞ YERİ YAŞAMALI Kİ, işçi ekmeğini kazanmaya devam etsin anlayışı mı,yoksa İŞ YERİ NE OLURSA olsun benim ne suçum var,ben isterim arkadaş anlayışı,dayatması mı hakim olacak..?
ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Yönetimi aklı selimi ön plana alacaktır kuşkusuz..
Herkesin tek güvencesi,aklı selimin egemen olması elbet.

KARDEMİR “GEÇEN YILIN İLK ÜÇ AYINA GÖRE YÜZDE 18 ÜRETİM ARTTIRIRKEN,ÜLKEMİZ GENELİNDE YÜZDE 10 ORANINDA ARTIŞ..” VE ZARAR
KARDEMİR adına KAP’ yapılan açıklama da “2019 YILININ İLK ÜÇ AYINA GÖRE,2020 YILININ İLK ÜÇ AYINDA,YÜZDE 18 ÜRETİM ARTIŞI YAPILDIĞI BELİRTİLİYOR…” tonajlarla birlikte böyle bir bilgi veriliyor.
Bunun ardından “SATIŞ GELİRLERİ YÜZDE 8 ORANINDA AZALDI..” bilgisi geliyor ve o zaman da akıllara “ACABA HAM MADDE ALIMLARINDA MI BİR TERSLİK OLUYOR..?” gibi bir soru geliyor akıllara.
Öte yandan sektörü ÇOK YAKINDAN İZLEYEN/DEĞERLENDİREN bazı Kuruluşlar ÜLKE GENELİNDE ve 2020 yılının ilk üç ayında yüzde 10 büyüme olduğundan söz ediyorlar.
KARDEMİR 2019 yılına oranla yüzde 18 fazla üretim yapmış,ancak,2019 yılına oranla ilk üç ayı zarar ederek geçirmiş,zarar KUR FARKI ile izah edilirken,beraberinde ÜRETİM FAALİYETLERİNDEN dolayı da zarar olduğu kesin.
ÜLKEMİZDE İSE ÇELİK ÜRETİMİ YÜZDE 10 CİVARINDA BÜYÜMÜŞ.
Şimdi bütün gözler İKİNCİ ÇEYREĞİN NASIL GEÇİLECEĞİ..
NİSAN/MAYIS/HAZİRAN AYLARI NASIL GEÇİLECEK…?

SAYIN OKURLARIMIZ BİZE NE OLDU “ŞU SENİN MEŞHUUUR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..?” DİYE SORARLARSA “O İŞ MEÇHULE KALDI..” CEVABI
BÖLGENİN SESİ Gazetesi Okurları bize “YAHU ŞU SENİN MEŞHUUUR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ NE OLDU..?” diye sorarlar mı acaba,öncelikle neden “ŞU SENİN MEŞHUUUR..” diye başlayan cümleden yola çıkalım.
BİZİM DIŞIMIZDA BU KONU ÜZERİNDE DURAN KİM/KİMLER VAR Kİ..?
Geçmiş yıllarda,bu konu üzerinde,bizim dışımızda fazla duran olmadığı için “ŞU SENİN MEŞHUUUR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..” diye söze başlayabilir Okurlarımız.
BAŞLANGICI 2006 AĞUSTOS AYI BU İŞİN..!!
BİTİŞ TARİHİNİ SORARSANIZ,tek kelime ile “MEÇHUUUL..”
Konuya ilişkin olarak AŞAĞI KIZILCAÖREN Köye ASİT Mahallesi sakinlerinin tepesine/tepesine,Karabük’ün günlük 160-170 ton çöpü BOCA EDİLİYOR,bu çöplerin içinde TIBBİ ATIKLAR bile mevcuttur ya Allah bilir..!!
SİYASETEN TEK İLGİLENEN,İl Başkanlığı döneminde CHP İl Başkanı Sayın BAYRAM KARADAĞ ve Yönetim Kurulu olmuştu,başkaca da kimseden ne bir ses,ne bir soluk çıkmıştı bu konuda.
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ,NE OLDU DİYE SORARSANIZ şayet.
ALLAH BİLİR der ve “O İŞ MEÇHULE KALDI..” diye ilave ederiz..!!

BİLİM-SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI,SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASI İÇİN DESTEK VERECEK Mİ VEYA
O ZAMAN Kİ İSMİ Sanayi Teknoloji Bakanlığı olan,bugün ki BİLİM/SANAYİ ve TEKNOLOJİ Bakanlığı ŞEHİR MERKEZLERİNDE KALAN KÜÇÜK SANAYİ Sitelerinin ŞEHİR DIŞINA ÇIKMASI amacı ile teşvik verme kararı almıştı.
2017 YILINDA FALAN OLSA GEREKTİR..
Süreç içinde KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ şehirlerin içinde,merkezlerinde kalınca,AK Parti Hükümeti, ilgili Bakanlık kanalı ile böyle bir karar almış ve uygulamaya koymuştu..
UYGULAMA HALEN SÜRÜYOR GALİBA,SÜRMESİ GEREK.
Örneğin SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ için böyle bir gelişme veya BİLİM/SANAYİ TEKNOLOJİ Bakanlığı’ndan bu konuya ilişkin bir destek talep edildi mi/edilecek mi..?
Bir tarafta İLGİLİ BAKANLIĞIN bu yönde ki kararları var.
Öte yanda ise “ŞEHİR MERKEZİ’NE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KURMAYA GAYRET EDEN İRADE VAR..” ne diyeceksiniz ki,”AKILLARI PAZARA ÇIKARTMIŞLAR HERKES KENDİ AKLINI,SATIN ALMIŞ..” derler.
BİLİM/SANAYİ ve TEKNOLOJİ Bakanlığı’nın ilgili Genel Müdürlüğü SANAYİ SİTELERİNİ ŞEHİR MERKEZLERİNİN dışına çıkartmak için yoğun bir gayretin çabanın içerisinde diye biliyoruz.
Böyle bir gayrete maddi destekler falan veriliyor,

23 kişi görüş bildirdi

  1. Hammm

    Ham madde alımında hammmm yaptilar Ahmet Bey.Ham yapan şehir dişindan hem hammm yapmaya hemde yönetmeye devam ediyor.Hatta hammadeyi tanıyan bilen kontrol eden Kardemirin yöneticilerini de hammm yaptılar.Düşünsenize koyun satiyorsunuz kuzuların sayısıni artıriyorsunuz ama bu üretimdeki artişa ragmen zarar ediyorsunuz.Ya birileri kuzulari çalıyor ya koyunlari pahalıya alıyorsunuz yada ürettiginiz kuzularda sorun var.Ben köylü Şaban ağa olarak boyle gorüyorum.Yanlisim varsa cahil kafamla düzeltin lütfen

  2. Gönderen

    Safranbolu küçük sanayi sitesinin kime ne zararı varmış da kaldırılacakmış? Kaldırılsa ne olacak? Beton doldurulup müteahhitlere rant oluşturulacak. Bırakın kalsın. Faydası var zararı yok. Araba tamir ettirmeye 10 – 15 km. yol mu gitsin vatandaş? Orada çalışan ustası, çırağı çomağın da ulaşımı zorlaşacak…

  3. Gönderin

    Kardemir’den yüzmilyonlarca liralık mal alan şirketler de zarar etti mi? Kardemir’in zarar etmesinin sebebi piyasanın kötü olması ise, onların da zarar etmesi lazım değil mi?

  4. Güvenlik

    Kardemire katkısi olan kişileri attınız tamam hadi sineye çekelim desem.Ama 2010 yılinda Mutullah ve Kamil amcanın canı için biz güvenlikcilerin canina okuyan amcalara siper olan müdürümüzü atarken hiç mi vicdanin sizlama di mı yolbulan amcanın oğlu.Bize kan kustururken müdürümuz ve onun ekibini atarken baban hiç mi aklına gelmedi.Ulucamide babanın cenazesinde rahmetli Mutullah amcaya küfrederlerken’BEN BUNLARIN CANINA OKUYACAM DERKEN ‘ACABA RAHMETLİNİN Mİ CANİNA OKUMAK İÇIN Mİ YANLIŞLİKLA AHD ETTİN.beni kardemir içinde arama sakın evlat.O ahdı yaparken yanındaydim.Mutullah Amcanın kemiklerini sızlatiyorsundur.Rahmetli sağ olsaydı bu genel müdür ve yaverlerini simdiye kadar kapının önüne koyardi.Çaya atılan bir fazla kesme şekerin israf oldugunu düşünecek kadar gun gormüs bir Amca 160 milyon zarar ettiren bu yönetimi bir gün bile burda bırakmazdı.Bu gariban bir emekli güvenlikçinin haykırışi.Arkasında neden aramayın.Bir insanin verecegi hesap sadece VICDANIDIR.oraya hesap verin yeter EVLAT YOLBULAN.

  5. KARABUK

    KARABÜK’ÜN KARDEMİRDEN BAŞKA BİR SORUNU YOKMU? ALLAH AŞKINA BİRİNCİ ÇEYREKTE ZARAR ETMİŞMİŞ İKİNCİ ÇEYREKTE DE KAR EDER, KARDEMİR ÖZEL BİR ŞİRKET,BİRDE KARABÜK TEKİ DİĞER KURUM KURULUŞ İŞLETME ŞİRKET,KOBİ,KÜÇÜK ESNAF, İŞSİZ NE DURUMDA,BİDE BUNLARA BAKMAK LAZIM MESELA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ONLARCA FABRİKA VAR HİÇ BUNLAR KONUŞULMUYOR GÜNDEME GELMİYOR VARSA YOKSA KARDEMİR,KARDEMİR’İ RAHAT BIRAKIN HALKA AÇIK, BORSADA İŞLEM GÖREN BİR ŞİRKET BU YÜZDEN DEDİKODU HABERLERLE,MANİPÜLATİF SPEKÜLASYONLARLA KARDEMİR’İ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEYİN ARKADAŞLAR,KARDEMİR’İN YAKASINDAN DÜŞÜN ARTIK.

  6. Hak helal etmemek

    Rahmetli Mutullah amcanın Ulu Camideki cenazesinde hakkımızı helal etmiyoruz diyenlerin akıldaneleri şimdi Rahmetlinin basın,yayın ayağını teşkil ediyorlarmış dünya etme bulma dünyasıdır arkadaşlar ABD deki oğlanda babasına aynısını yapar babasına söven evinden barkından kaçmasına yol açanlarla kolkola olunca hoyunamı gider efendi

  7. ŞU KARABÜK VAR YA

    ŞU KARABÜK VAR YA TAM BİR ZEKA KÜPÜ.HEMDE SIZDIRMAZ SIRLI ZEKA KÜPÜ.KARDEMİRİ YAZANLARA KIZMIŞTA ORGANİZEDEKİ TESİSLERİ YAZIN DİYOR.ORLARIDA SEN YAZ BE ADAM.BAK BU KÖŞE HER YAZIYA HER YORUMA AÇIK ONLARIDA SEN YAZ.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN YOLLARINI BURDA OKUDUM BEN.KARDEMİRDE 6 BİN ORGANİZEDE 2 BİN İŞÇİ VAR HABER DEYERİ HANGİSİNDE FAZLADIR.ORDA BİR İKİ FABRİKA SIKINTIYA DÜŞSE KARABÜK NE KADAR ETKİLENİR KARDEMİR SIKINTI ÇEKSE KARABÜK NE KADAR ETKİLENİR ACABA.NEYSE KARABÜK DENİLEN ARKADAŞ SIK YAZ BİZLERDE FİKİRLERİNDEN İRŞAD OLALIM EMİ

  8. İstanbuldan Eflenili

    Muhterem Ahmet abi goguldan küçük sanayi siteleri şehir merkezlerinin dışına çıkacakmı diye girdim abi Hükümet ne tedbirler alıyor iyide Efleni niye buna uymuyor Bakanlık 17 milyar para ayırmış bu iş için hükümet ayrı havadan Efleni belediyesi ayrı havadan olurmu allaşkına

  9. Bayram Karadağ

    Ahmet abi
    Yazılanlarınızı ilgi ile takip etmekteyim.
    Katı atık bertaraf tesisi
    Karabükümüzün kanayan yarası olmaya devam ediyor.
    İstanbul da büyük hastane yapılıyor…
    Karabük deki Hastane sorunu devam ediyor.
    Şehir içi trafik sorununun halledilmesi için araçların şehir içine girmemesi gerekiyormuş 🙂
    Karabükde yaşayan bir vatandaş olarak sorunlara ilgimiz devam ediyor.
    İnşallah sorunsuz bir Karabük de yaşamaya devam ederiz

  10. Cennet mekan Demirel ve köpek hikayesi

    Cennet mekan Süleyman Demirel kendisine en ağır hakaretler eden söven sayan bir milletvekilini Adalet Partisine tıransefer etmiş kendisine sormuşlar -Süleyman bey bu milletvekilini nasıl Partiye alırsın size partimize en fazla o sövdü saydı- diye
    Süleyman beyde onnara -o kapıda baglıyken bize havlayıp sövüp sayıyordu şindi bizim kapıya bağladım oraya havlayıp sövüp sayacak-demiş.
    Adamın babasına diriyken sövüp sayanların organizatörü Cami avlusunda sövüp sayanların tezgahçısını oglu şimdi parayla kendi kapısına bağlamış öteki tarafa sövüp saydırıyor öteki taraftaykende bu tarafa sövüp sayıyodu
    Bunlar Sivas kangalı deyilki sahibine sadık olsun yalını verene parasını verene köpeklik eden güvenilmez nerde ısıracagı belli olmayan sokak köpekleri arkadaşım.

  11. Genel müdur kat

    Hüseyin Şaban bey.unitelere haber gonderip durma.Bulamazsin beni.Haberleri gönderdin 17 bin ton hurda dahil.Hatta yavelerini gorevlendirdin.Ama bunu yapacağına yanlişlarinı bulmaya çalısir mısın?Burasi Marzich degil Hüseyin Bey.Yaverlerin bizi çözemez.Memleketine dönüs vaktine az kaldı.Memleketin ne ki 80 km 1 saatte gidersin.Seni sarhoşlar ile hamcılar ve finanscılar yakacak.Kapı kapı dolaşma.son yakın galiba.Sende hissettin bu sonu.belliiii

  12. Şaban Ünal

    Safranbolu sanayi sitesi buraya hiç yakışmıyor Hemen derhal kaldırılması lazım tam anlamıyla şehrin ortasında çöplükten farkı yok ÇÖPLÜK Ahmet abi bu işi lütfen kim yetkiliyse oraya ulastiriver çok Selamlar

  13. Yalaka CHP liler utansınlar

    Geçtiğimiz akşam brtv de Eflani belediye reyisinin programı vardı adam beni CHP lilerde destekledi dedi.Karabükte CHP liler Rafet Vergiliyi destekler Eflani de bu belediye başkanını destekler başka yerlerdede böyle olur,Yalaka CHP liler niye destekler küçük menfaatler uğruna başka partilerin adaylarını desteklerle.Eflani başkan bunu açık açık söyledi yalaka CHP liler var her yerde yalaka yalama CHP liler var demek CHP İl başkanı o sözleri mutlaka duymuştur CHP bu yalakalardan yalamalardan temizlenmeli

  14. Ray profil

    Genel müdürümüzsarhoş gece işe gelen müdürü bulmaya çalışıyormuş.17 bin tonun hesabını tutamayan,neden karı zarara çevirdiğini bulamayan Kardemir güvenlik ve ilgili müdürün çalışanların bildiği sarhoşlugu bulamayan nasıl bulacak merak ediyoruz.kopya vermek gerekirse İ.T e sorsun.Gerçi İ.T varken masada ilgili müdür içemezdi.masadakiler iyi bilir.İ.t gidince 70 liği bitirdi.Büyük klübe sorsun öğrenir.

  15. eflani

    karabuk için yatirim yatirim diyoruz ya eflani ilçemiz neden eflani orda tarımla alakalı büyük bir potansiyel var bunu çok ilerlese görürsek ne gibi et sut entegre tesisi gibi bir marka firmaya oraya cekersek hem eflani kazanır hem karabuk kazanir

  16. Şimdi CHP lilere soralım

    Evet şimdi CHP’lilere soralım bakalım.
    Rafet vergili ye oy veren Devrimci CHP liler kim
    CHP yönetiminde olup da Rafet vergili ye oy veren var mı
    Özellikle eski Kardemir müdürü, Araçlı 65 üstü yasaklı
    Eski yöneticilerinden abukat kardeş
    Eski ilçe başkanlarından avukat
    Şimdi Daha SOL partide olan abiler
    SOL politikaları savunan memur sendikaları yöneticileri
    Karabük de sol’un kalesi olan TAHTA Kale ‘ye takılanlar.
    Eflanide
    CHP adayı varken İbrahim Ertuğrul a oy veren başkanlar
    AKP li belediye başkanını eleştirme diyen il başkanı
    Yenice de
    CHP adayı dururken
    Coşkun Güven e oy veren Hızlı CHP’liler.
    Kim
    Kim
    Kim
    Hadi bilin bakalım..

  17. NE SORUYON CHP

    CHPLİLERE NE SORUYORSUN HERKES KİMİN KİME OY VERDİĞİNİ BİLİYOR,MUSTAFA EREN’E OY VERMEYEN CEVDET ATAYA OY VERMEYEN ERDOĞNA DİNÇE OY VERMEYEN AVNİ BEYE UY VERMEYEN KİM ERDAL DEMİRE OY VERMEYEN KİM YA CHP GARİP PARTİ ERDAL DEMİR KENDİNE OY VERMEYEN HATTA KAVGA EDEN ERDOĞNA DİNÇE İLE YAN YANA DEĞİL Mİ MUSTAFA İLE İSMAİL İLE APDULLAH İLE BİR ARA YAN YANA OLMADI MI
    VALLA BAYRAMA BRAVO BUNLARIN İÇİNDE DİK DURAN BİR O
    BUNLARIN HEPSİ BAYRAMA NİYE KARŞI Bİ ARAŞTIRIN-BUNLAR KENDİ ARALARINDA HEP KAVGA EDE ÇIKAR İLİŞKİSİ İLE BARIŞIR GENE KAVGA EDER LA BAYRAM SANA BRAVO BUNLARLA BİR ARAYA GELME İSTERSEN CHPDE BİR ŞEY OLMA AMA BUNLARLA BİR ARAYA GELME

  18. Chp Karabükte açık pazar

    Chp karabükte açık pazar bi önceki yorumda Bayramdan bahsetmiş bir arkadaş Bayram bu Partinin çilesini çekmiş bi isim nerde olursa olsun Chp der mesela Hidayet onuda partiye küstüremezsin bunlar partinin tabanından gelmiş çile çekmiş insanlar dün memurlukta ona buna ön ilikleyip ikbal aramış insanlar deyil mesela Safranboluda Tacettin kesseniz başka yere eli gidermi şimdi eski memurlar partisi oldu Chp eskiden öğretenler vardı kale gibiydiler şindi yüzer gezer takımı öne çıktı onun içinde Chp açık pazar baksanıza İl Başkanı bile İlçe başkanına AKP li belediye reyisini eleştirme diyomuş bunlar tatlı su Chp lileri

  19. Bu ne

    CHP il başkanı çalışırken KESK için örgütlenme yapanlara engel olduğu söyleniyor bu doğru mu.

  20. 65 yaş

    65 yaş üstü sokağa çıkma serbest mi bırakıldı CHP nin 65 yaş üstü gençleri add başkanı mı ziyaret etmişler.
    Yasak bunlara yok mi

  21. Doğrucu Davut

    Ahmet bey buraya ne zaman bir köşe yazısı koysa CHP başlıklı yorumlarla doluyor burası.İsimler vererek Ahmet şöyle dedi mehmet böyle yaptı falan. Hemde uzun uzun detaylı bir şekilde gereksiz ve anlamsız yorumlar. Sanki burda yorum yaparak memleketi düzeltecekler. Öylede uzun uzadıya yazıyorlarki insan okurken sıkılıyor. Sanki vatandaşın çok umurundaymış gibi. Kardeşim kime ne bunlardan. Kişisel yada partisel sorunların varsa burdan isimler vererek niye yarım sayfa yorum yazıyorsun git partiye partililerinle tartış.

  22. emekli

    Kardemir Allah a emenaet çalışan bir yer haline geldi. sağlam başmühendis leri kusturduler. Çoluk çocuk mudur yönetici olursa daha çok zarar eder

  23. Habip

    Durum aynen dediğin gibi emekli abi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.