Her Telden (1 Mart 2021)

Her Telden (1 Mart 2021)

Yayın: 28.02.2021 23:48
Paylaş:
A+ A-

MERHUM PROF. DR. Sayın NECMETTİN ERBAKAN İLE,KIZILCAHAMAM ÇAM OTEL DE, Sayın NURAYDIN KÖSE, Sayın RASİM ERTAŞ VE BEN,ANISI..
Merhum Prof.Dr.Sayın NECMETTİN ERBAKAN ile,Kızılcahamam Çam Otel de bir sohbetimiz oldu,Sayın RASİM ERTAŞ,Sayın NURAYDIN KÖSE ve ben ANKARA’DA,KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN bir maçından dönerken ÇAM OTEL DE yemek için durmuştuk.
Salonda üçümüzden başka kimse yoktu.
Birden, Prof.Dr.Rahmetli Sayın NECMETTİN ERBAKAN,Rahmetli Eşi,oğlu FATİH ERBAKAN ve kızlarından birisi girdi kapıdan,salonda bizden başka kimse yok ve ayağa kalkarak Rahmetli ERBAKAN’IN elini öptüğümüzü halini/hatırını sorduğumuzu iyi anımsıyorum.
Daha sonra,onlar kendi masalarına,biz kendi masamıza oturduk ve bir süre sonra Rahmetli ERBAKAN ile Oğlu FATİH Namaz için bir üst kata çıktılar,namazlarını eda ettikten sonra geldiler,bu defa da Sayın Eşleri ve kızı üst kata namaza çıktılar.
O sıra Rahmetli ERBAKAN Hoca ile kısa sohbet imkanı bulduk ve Karabük’ten geldiğimizi söyleyince “KARABÜK’LÜ KARDEŞLERİME SELAM SÖYLEYİN.DEMİR/ÇELİK FABRİKASINI KAPATACAKLAR. BEN EN KISA ZAMANDA KARABÜK’E GELEREK,BUNLARI KARDEŞLERİME ANLATACAĞIM..” dedi.
Galiba tarih EKİM/KASIM 1993 tarihleriydi, Rahmetli Karabük’e gelemedi ve 5 NİSAN 1994 Tarihinde “KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLEMEZSE KAPATILACAK..” kararı çıktı.
Rahmetli ERBAKAN ile böyle ve unutulmaz bir anımız vardır..
Mekanı cennet olsun,böyle tatlı bir anımız vardır kendisi ile..

KARDEMİR KARABÜKSPOR “VERGİ YAPILANDIRILMASININ BİRİNCİ TAKSİDİ İÇİN CİDDİ BİR HAREKETLENME BAŞLADI..” VE KATKI VERENLER..
Bilindiği gibi KARDEMİR KARABÜKSPOR vergi ve SGK borçları için yapılandırmaya gitmişti,bu borçlar nedeni ile geniş bir kitle hayli mağdur oluyordu ve yapılandırma bir umut oldu.
Şimdi BİRİNCİ TAKSİDİN ÖDENMESİ için bir havuz oluşturuldu.
MAĞDUR OLANLAR bu fırsatı kaçırmamak için gayret ediyorlar.
Eğer BİRİNCİ TAKSİT veya daha sonra ki taksit noktasında bir sıkıntı olur,yapılandırma bozulursa,80/100 kişi civarında insan çok ama çok ciddi sıkıntı yaşayacaklar,çok önemli mağduriyetlere muhatap olacaklar.
Kendileri sıkıntı çektikleri gibi,kendilerinden sonra çocukları da sıkıntı çekecekler ve o nedenle havuza ilginin hayli büyük olduğu söylenebilir ,ilgisiz kalmaya çalışanlar var mı derseniz,sanmıyoruz..
KARDEMİR KARABÜKSPOR birinci taksit ödemesi için havuz oluşturulmuş.
KARDEMİR KARABÜKSPOR küllerinden doğabilecek mi acaba..

KARDEMİR KARABÜKSPOR VERGİ ve SGK BORÇ YAPILANDIRMASI OLAYINDA,AK PARTİ İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN ÇABALARI..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN vergi ve SGK borç yapılandırılması ve bu yapılandırmanın ödenmesi noktasında,AK Parti İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ öylesine samimi,öylesine yapıcı bir tutum aldı ki,takdir etmemek mümkün değil.
ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR VERMİŞ Sayın İSMAİL ALTINÖZ.
Hatta “ŞEHİR BİRŞEYLER YAPSIN HELE..” gibi bir görüşü ortaya koyanlara karşı, haklı çıkmak adına kurulan bir havuza “BENDE GÜCÜM ORANINDA DESTEK VERMEK İSTİYORUM..” önerisinde bile bulunmuş Sayın İSMAİL ALTINÖZ.
Gerçek KARABÜK sevgisi,gerçek KARABÜKSPOR sevgisi bu işte.
Bu işi çözümü noktasında yaptığı katkıların yanı sıra “İLK TAKSİDİN ÖDENMESİ İÇİN BENDE KATKI VERMEK İSTERİM..” önerisi ile ne kadar Çelebi,Samimi,ne kadar Karabük ve KARABÜKSPOR sevgisi ile dolu olduğunu ortaya koyuyor Sayın İSMAİL ALTINÖZ.
KARDEMİR KARABÜKSPOR küllerinden doğabilecek mi..?
Gelişmeler bunu gösteriyor,gelişmeler bu yönde gibi görünüyor.
Dileriz herhangi bir yanlış olmaz,yaşanmaz,iş mutlu biçimde biter..
Gönlü KARABÜK sevgisi ile dolu olanlar görülüyorlar işte..
Onlar samimi,onlar candan,onlar EYYAMCI değiller..

KARDEMİR BU AY İÇERİSİNDE “MALİ GENEL KURUL YAPARAK..” AÇIK OLAN YÖNETİM KURULU ÜYESİNİ VE BİR DİZİ YARDIMLARI BELİRLER Mİ.?
KARDEMİR Mart ayı içerisinde,önce TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ,daha sonra da MALİ GENEL KURUL yaparak,halen açık olan bir YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNİ,daha sonra da SOSYAL SORUMLULUK çerçevesi içinde BAZI YARDIM FONLARINI BELİRLER Mİ..?
Buna yönelik bilgiler veriliyor da..
Öte yandan 2020 Ticari faaliyetlerinin KAR/ZARAR BİLANÇOLARI DA birkaç gün içerisinde açıklanacaktır elbet ve 2020 Yılını İLK ÜÇ ÇEYREK BİLANÇOLARI ZARAR İLE GEÇİLMİŞTİ biliyorsunuz..
DÖRDÜNCÜ ÇEYREK ÇOK İYİ GİTTİ DENİLİYOR..
Ve oradan yola çıkılarak 2020 Yılı Bilançolarının KÜÇÜK BİLE OLSA BİR KARLILIK ile kapatılabileceği üzerinde bilgiler veren çevreler var ve bu açıdan açıklanacak bilançolar merakla bekleniyor..
SOSYAL SORUMLULUK ÇERÇEVESİ İÇİNDE YAPILACAK YARDIMLAR ve bunların miktarı ile yeni YÖNETİM KURULU ÜYESİ kim olacak konusu merakla bekleniyor..
KARDEMİR bu ay içerisinde MALİ GENEL KURUL yapacak galiba.

AK PARKİ KARABÜK İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ “İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Kİ HAK SAHİPLERİNE ÖDEME BAŞLIYOR..!
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Karabük’ün çok büyük umut bağladığı ve çok önemli bir Yatırımın ete/kemiğe büründüğünü açıklayarak “İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN KAMULAŞTIRMA PARALARI ÖDENMEYE BAŞLIYOR..”açıklaması yaptı.
TOPLAM 27 MİLYON 500 BİN LİRA PARA ÖDENECEK.
Gerçekten büyük bir para.
Şimdi İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN Alt yapı çalışmalarına gidilecek ve bu nokta da OSB Müdürü Sayın EMİN DEMİR hazırlıklarını belirli bir noktaya getirmişti,diye biliyoruz.
İSMETPAŞA OSB KARABÜK’ÜN BÜYÜK UMUT BAĞLADIĞI BİR YER.
Gelişmeler uzu yıllar SÖZDE KALMIŞTI,şimdi ÖZÜ DÖNÜYOR ve çok iyi
Sayın İSMAİL ALTINÖZ Paralar ödenecek müjdesini verdi..

KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİ İLE “İŞYERLERİ KAPALI OLAN ESNAFLAR PERİŞAN OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR VE AÇILALIM ARTIK..” GÖRÜŞÜ
Koronovirüs salgın hastalığı nedeni ile işyerleri uzun süredir kapalı olan esnaflar “BU SÜREÇTE PERİŞAN OLDUK.BİZ KAPALIYIZ,ANCAK,BİZİM DIŞIMIZDA YAPILAN CENAZE MERASİMLERİ,KONGRELER,ASKER UĞURLAMALARI GÖZÜMÜZE DİKEN GİBİ BATMAYA BAŞLADI..” görüşlerini dile getiriyorlar.
KARABÜK ESNAFLARI,NORMALLEŞME BEKLENTİSİNİ SÜRDÜRÜYORLAR..
Bugün NORMALLEŞME noktasında umutlu bekleyişlerine cevap alacakları bir gün olarak görülürken “TAM NORMALLEŞME BEKLENTİSİ İÇERİSİNE GİRMİŞTİK Kİ,KARABÜK’TE SANKİ SİHİRLİ BİR EL,VAKA SAYISINI ARTTIRIVERDİ..” gibi değerlendirme yapanlar da görünüyor.
Bilindiği gibi KARABÜK yüzbinde 16.83 civarında ki vaka sayısı ile ÜLKENİN EN İYİ KENTLERİ arasında gösteriliyordu,birden VAKA SAYILARINDA artış olduğuna ilişkin RESMİ AÇIKLAMALAR baş gösterdi.
Öte yandan,Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı bekleniyor.
Kabine Toplantısından sonra,açıklanacak olan kararlar da KONTROLLÜ NORMALLEŞME olup olmayacağı ve OKULLARIN DURUMU büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor.
Bu arada TOPLUMUN EN MUTEDİL KESİMİ olarak bilinen ESNAFLARIN,yaşananlar karşısında,artık sessizliklerini bozmaya başlamaları dikkat çekici bir gelişme olarak görülüp/gösteriliyor.
Bilindiği gibi Karabük 100.YIL ESNAFLARI bir araya gelerek yakınmalarını dile getirmişlerdi,iş bununla da sınırlı kalmadı ve ESNAFLAR durumlarını gösteren YAYIN BANTLARI hazırlayarak bunları dolaşıma sokuyorlar,dertlerini geniş kitlelere duyuruyorlar..
ESNAF KESİMİ,GELECEK KARARLARI BEKLİYOR ve “PERİŞANIZ..” diyor.

“YERLİYİZ –KENDİMİZE YETERİZ..” KAMPANYASI ve BU KONUYU İLK DİLLENDİREN,SAFRANBOLU’DAN Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU ..
Şimdi bakıyorsunuz,yüzlerce/binlerce vitrin de “YERLİYİZ-KENDİMİZE YETERİZ..” şeklinde düzenlenmiş afişler asılı ve iş bununla da kalmıyor ESNAFLAR ÇEŞİTLİ PLATFORMLARDA,insanlara çağrılar yaparak “YERLİ ESNAFLARDAN ALIŞ/VERİŞ YAPIN..” çağrısında/çağrılarında bulunuyorlar..
HİÇ LAMI/CİMİ YOK ESNAFLAR BU KONU DA HAKLILAR..
Bakın koronavirüs salgının ilk çıktığı ve BELİRLİ ESNAF GRUPLARINA çalışma sınırlamaları geldi zamanlar,İLK KEZ bu tür bir çağrı Safranbolu ESNAF ODASI Yönetim Kurulu Üyesi Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU’DAN gelmişti.
Sayın KAVUŞTURUCU ilk kez Safranbolu sakinlerine seslenerek “ALIŞ/VERİŞİNİZİ SAFRANBOLU ESNAFINDAN,YERLİ ESNAFTAN BAKKALDAN BAYİDEN,İŞ YERİNDEN YAPIN..” gibi bir çağrı da bulunmuştu.
Şimdi Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU’NUN o çağrısı “TÜM ESNAFLAR İÇİN BİR SLOGAN OLDU..” ve hemen herkes YERLİ BAKKALDAN,yerli BAYİDEN,yerli İŞ YERİNDEN alış/veriş yapmaya davet ediliyor..
ZİNCİR MARKETLER TERCİH EDİLMEMELİ görüşü hakim kılınmaya çalışıyor ve işin gerçeği de o,düşünün ki,yanıbaşınızda ki Cami’nin veya bir Okulun küçük bir eksiği için KİMDEN YARDIM TALEBİNDE bulunabilirsiniz ki..?
Mahalle ESNAFINDAN MI,bir zincir MARKET Çalışanından, Yöneticisinden mi..?

SOĞUKSU 3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI BU AY ORTALARINA KADAR BAŞLAR MI,BAYIR MAHALLE NE OLUR,NE OLABİLİR…?
SOĞUKSU Mahallesi,3.ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM Projesi yıllardır bir türlü yol alamadı,kimi İDARECİLERİ suçlarken,kimiler de BU İŞE ENGEL OLMAYA GAYRET EDEN Mahalle sakinlerini suçluyorlar.
GECİKMELER HEP BU YÜZDEN OLDU diyorlar.
Güya OTOBÜSLERLE Ankara’ya giderek “BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMİYORUZ..” gibi mesajlar veren SOĞUKSU Mahallesi sakinleri olmuş,bir kesim ise “HAYIR EFENİM,İDARECİLER YÜZÜNDEN GECİKME OLDU..” görüşündeler.
Artık her neyse..
Şimdi TOKİ o civarda hak sahibi olan insanlara tebligatlar yolluyor ve “GELİN GÖRÜŞELİM..” denilecek,bir uzlaşma ortamı aranacak,daha sonra gelişmeler hız kazanacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM NOKTASIN DA,BU SOĞUKSU TARAFI..
Bir de BAYIR MAHALLE BÖLGESİ tarafı var ki,o nokta SOĞUKSU kadar şanslı değil elbet,zira,BAYIR MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ içinde HADDANELER var,SANAYİ TESİSLERİ var.
ORALARLA ANLAŞMAK BİRAZ DAHA ZOR OLUR ELBET..
O nedenle de BAYIR MAHALLE şuan itibarı ile gündem de bile değil.

KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASINA –EN AZINDAN ŞU AN İTİBARI İLE- HİÇ UMUT YOK EFLANİ ve OVACIK İŞLETME BARİ..
Karabük tam anlamı ile bir ORMAN VARLIĞI zengini,ancak,ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Karabük’te değil,MERKEZ-SAFRANBOLU-YENİCE Orman İşletme Müdürlüğü ZONGULDAK Bölge Müdürlüğü’ne,ESKİPAZAR Orman İşletme Müdürlüğü ise ANKARA Bölgeye bağlı.
Geçenlerde AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile sohbet ediyorduk “EFLANİ ve OVACIK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KISA SÜRE İÇERİSİNDE KURULABİLİR..” dedi ve üzerinde çalıştıklarını/çalıştığını anlattı.
“ANCAK,BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI MÜMKÜN DEĞİL..” dedi.
Bilindiği gibi KARABÜK ORMAN İŞLETMELERİ en azından şu an itibarı ile 27 ORMAN BÖLGE Müdürlüğünün 23-24 tanesinden daha fazla ORMAN VARLIĞINA sahip,Karabük’ün ORMAN VARLIĞINDAN Zonguldak ve Ankara BÖLGE Müdürlükleri yararlanıyor..
Bu arada CHP EFLANİ İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ’IN,bir süre önce dile getirdiği “YAĞLICA ORMAN DEPOSU KAPATILIYOR..” şeklinde ki bir habere ÇEŞİTLİ ÇEVRELERDEN YALANLAMALAR GELMİŞTİ,ancak,meğer yalanlamalar YALAN çıkmış ve YAĞLICA ORMAN DEPOSU kapatılmış..
Siyaseti yalandan arındırmak lazım,ama,olmuyor işte.
CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ doğru çıktı..
Sayın AHMET AYTAÇ’IN verdiği bilgiyi yalanlayanlar YALAN ÇIKTI..!
Siyaset ne enteresan değil mi..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abim, Karabük’ün 100.yıl mahallesi, 5000 Evler mahallesi ve Şirinevler Mahallesi harici her dökülüyor. Zaten estetik denen hiçbirşey yok. Bu mahalleler dışında kalan mahallelerin hepsi kentsel dönüşüm istiyor. Kartaltepe Mahallesinden çarşı merkezine doğru kuşbakışı hiç baktınız mı? Resmen mezbelelik. Karabük şehir olarak çok kötü durumda. Hele bir de hava kirliliği olunca çok berbat durumda. Bir zamanlar üniversite yeni yeni kurulma aşamasında iken 100.Yıl mahallesi örnek bir mahalle olacak demişlerdi. Üniversite gelişdikçe her yere inşaat konduruldu. Nerde boş arsa bulunsa hemen oraya yatırım amaçlı inşaatlar dikildi. Nerde 100.yıl mahallesinde semt ve spor sahaları, nerde sosyal tesisler. Gençler cafelerden başka bir yere gitmiyor.

  2. karabukspor

    karabuksporun vergi ve sgk.borclari odendimi kim nasil odedi mevcut baskan aç karnini doyursun o zaten odemezde karabuk bilgi bekliyor sayin ahmet abi.

  3. Vatandaş

    Ahmet Bey, karabüklü esnafa destek verilmelidir ancak karabük esnafı da fiyatlarını düşürmelidirler. Online alışverişe göre %30-40 pahalıya geliyor ürünler. Vatandaş da mecbur uygun fiyatlı olanı tercih ediyor. Kar marjlarını bi zahmet düşürsünler biraz.

  4. Halk

    Vatandaş rumuzuyla yazan arkadaş sana sonuna kadar katılıyorum %30 %40 dan da daha pahalıya satıyor ürünlerini Karabük esnafı ama insanlarında yaşamlarını sürdürebilmek için bir bütçeleri var en uyğununu aramak zorunda kalıyorlar birde Karabük esnaf arkadaşlarımız sanki müşteriye ihtiyaçları yok isteyen alır isteyen almaz gibi bir tavır sergiliyorlar bazen tabi bunu bütün esnaflar için söylemiyorum geçenlerde de karabüklü esnaflar olarak küçük bir video paylaşmışlar alışverişinizi karabüklü esnaftan yapın paranız Karabük’e kalsın diye eğer böyle olmasını istiyorsan İnternet fiyatlarına yakın satış yapmalarında fayda var diye düşünüyorum bizde paramız dışarı gitsin istemiyoruz tabii karabükte kalsın ama esnafta bazı konulara dikkat etsin ricamdır

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.