Her Telden (10.Mayıs.2018)

Her Telden (10.Mayıs.2018)

Yayın: 10.05.2018 08:53
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR,YIKILAN VATAN HASTANESİ YERİNE “ÖZEL MESLEK LİSESİ YAPTIRACAK..” VE DOĞA MİLİMİ/MİLİMİNE KORUNACAK,DOKU AYNEN..
KARDEMİR,yıkılan VATAN HASTANESİ yerine “ÖZEL MESLEK LİSESİ..” yapacak ve bu okulun önümüzde ki ÖĞRENİM YILINA..” yetişmesi için çok seri bir çalışma temposu yaşanıyor..
KARDEMİR EMLAK VAKFI kanalı ile yapılacak ÖZEL MESLEK LİSESİ’NİN çok üst düzey bir eğitim vereceğine işaret edilirken,öğrenci seçiminde de ,öğrencinin yetişmesinde de olağanüstü bir titizlik gösterilecek,şeklinde bilgiler veriliyor.
Yapılacak Okulun yararları,kalitesi dikkate alınarak,önümüzde ki öğrenim yılına yetişmesi amacı ile gece/gündüz OKUL YAPIM işlemlerinin sürdüğüne dikkat çekiliyor ve geniş bir çevrenin de olayın hassasiyetini kavradığı,bu nedenle de herkesin elinden gelen desteği verdiği belirtiliyor.
ÖZEL MESLEK LİSESİ,çok üst düzey bir eğitim sistemi için,öğrenci yetiştirmeyi amaçlarken,YIKILAN BİNALARIN aynısı,çok daha modern bir anlayışla ve doku aynen korunarak OKUL BİNALARININ yapılacağı belirtiliyor.
DOKU AYNEN KORUNACAK,BİNALAR AYNI KAT OLACAK..
KARDEMİR’E yakın kaynaklar “KARABÜK’TE YAPILAN HER YENİLİĞE,HER GÜZELLİĞE KARŞI ÇIKMAK GİBİ BİR ADET VARDIR.DİLERİZ BU SEFER BÖYLE OLMAZ.ZİRA YAPILACAK İŞ ÜLKE GENELİNE MODEL OLACAK KADAR ÖNEMLİ VE GÜZEL..” ifadelerini de kullanıyorlar.
Yapıma başlanan OKUL GİRİŞİMİNE çok ciddi destekler var,deniliyor..
VAKIF tüm yasal girişimlerini yapmış ve inşaatlar süratle tamamlanacak.
Çok ÖZEL ve çok ÖZELLİKLİ bir OKUL İnşaatı sürdürülüyor..

SİYASİ İTTİFAKLARIN KURULARAK GİRİLECEK OLAN 24 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDEN SONRA,BİR ERKEN GENEL SEÇİM DAHA YAPILIR MI..?
Biliyorsunuz 24 Haziran günü yapılacak Genel Seçimde,AK Parti-MHP arasında “CUMHUR İTTİFAKI..” kuruldu,buna karşılık CHP-İYİ Parti-SP ise “MİLLET İTTİFAKI..” kurdular..
BU SİSTEM ile TBMM’DE Milletvekili çoğunluğunu “MİLLET İTTİFAKININ..” alabileceğine işaret ediliyor,böyle bir durumda Cumhurbaşkanlığı Seçimini Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN kazanırsa,TBMM’DE çoğunluğu olmayacak demektir..
Diğer Adaylardan Sayın SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN dışında bir Aday Cumhurbaşkanlığı’nı kazanırsa sorun yok,ancak,CUMHURBAŞKANI başka bir İTTİFAKTAN,TBMM bir başka İTTİFAKIN çoğunluğunda olursa sıkıntı çıkmaz mı..?
O NEDENLE,BİR ERKEN GENEL SEÇİM KAÇINILMAZ MI OLACAK..?
Hani,bazı KANAAT ÖNDERLERİ,yaptıkları konuşmalarda YENİ BİR SİYASİ SİSTEM GELİYOR diyorlar ya,gerçekten önümüze yepyeni bir SİYASAL sistem geliyor..
Ancak,GELİŞ ŞEKLİ PEK HAYIRLI GİBİ GÖRÜNMÜYOR..!!
Baksanıza,CUMHURBAŞKANI ile TBMM arasında her an niza çıkabilir gibi.

YENİ KURULAN,KARDEMİR EMLAK VE TEKNOLOJİ VAKFI,YENİŞEHİR BÖLGESİ’Nİ ELE ALDI VE ÇOK/ÇOK GÜZEL İŞLERE “START VERDİ..” VEEE
KARDEMİR bünyesinde,yeni kurulan KARDEMİR EMLAK ve TEKNOLOJİ VAKFI,özellikle YENİŞEHİR BÖLGESİ’Nİ ele almış görünüyor,bir yandan YENİ ÖZEL MESLEK OKULU,öte yandan MÜHENDİSLER KULÜBÜ olarak bilinen binanın MÜZE ve KÜTÜPHANE olarak değerlendirilmesi.
Olayın bir güzel yanı da..
BUNLAR YAPILIRKEN,DOĞAL DOKU AYNEN KORUNUYOR..
Yenişehir Mühendisler Kulübü’nün bir bölümü MÜZE olarak değerlendirilecek ve burası için MÜZECİLİK UZMANLARINDAN yardım ve destek alınması düşünülüyor..
Kalan bölümüne ise KÜTÜPHANE YAPILACAK..
Kütüphane özellikle ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE yönelik düşünülüyor ve böylece KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencilerinin Karabük’e çekilmesi Karabük ile daha sıkı bağ kurması temin edilecek..
KARDEMİR YILLARDIR İHMAL ETTİĞİ YENİŞEHİR BÖLGESİ’Nİ ELE ALDI..
Buralar ihya edilecek..
ÇOK SIKI BİR ÇALIŞMA İÇİNE GİRİLDİ…

MÜSİAD GENEL İDARE KURULU(GİK..) BU HAFTA SONU TRABZONDA “YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİ..” İÇİN TOPLANIYOR VE KARABÜK..
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR,önümüzde ki CUMA/CUMARTESİ günü GENEL İDARE KURULU Toplantısı için TRABZON’A gideceğini söyledi.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR,Trabzon İlinde yapılacak MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantılarına Şube Başkanları, Genel İdare Kurulu Üyelerinin katılacağına işaret ederek “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARI PROF.DR.Sayın İSMAİL DEMİR’DE BU TOPLANTIYA KATILACAK..” dedi.
“YERLİ ve MİLLİ SAVUNMA SANAYİ..” konulu toplantıya katılacak olan SAVUNMA SANAYİ Müsteşarı Prof.Dr.Sayın İSMAİL DEMİR ile özel bir görüşme yapması halinde,Kendisine KARDEMİR ÜRÜNLERİNDEN söz ederek Savunma Sanayii’nde Karabük alabileceği rolleri anlatacak olan Sayın NUR,umutlu..
GENÇ MÜSİAD Karabük Şube Başkanı ile 4 Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte Genel İdare Kurulu Toplantısına katılacak olan Şube Başkanı Sayın AHMET NUR,KARDEMİR ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında üretime yönelik bir bağ kurmak için çalışacağına da dikkat çekti.
MÜSİAD GENEL İDARE KURULU Trabzon toplantısının Cuma günü başlayacağını da söyleyen Sayın AHMET NUR bu toplantıların BİRKAÇ OTURUM halinde yapılacağını da sözlerine ekledi.
Sayın NUR,Müsteşara KARDEMİR ile ilgili bilgiler verecek..

“BOL LAF-BOL TOPLANTI-SIFIR İCRAAT..” VE SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ İÇİN HERHANGİ BİR ÜMİDİN OLMAYIŞ YOLUNDA Kİ GERÇEK
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,2016 yılının başlarında,Karabük gündemine çok önemli bir konuyu getirerek,bir dizi toplantılar yaptı,öneri getirdi,önerisini açıklayan fikirler öne sürdü.
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,o önerisinde “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALI..” dedi,ayrıca,”BUNUN İÇİN TEK KURUŞ PARA HARCAMAYA GEREK YOK..” dedi,”MEVCUT KAYNAKLARLA BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ..” dedi.
Sonra “BOL LAF,BOL TOPLANTI,SIFIR İCRAAT..” dönemine geçildi,Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT Başkanlığında “O DÖNEMİN SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın NECDET AKSOY..” başta olmak üzere,Kültür/Turizm Vakfı Başkanı Sayın ŞEFİK DİZDAR ile geniş katılımlı TOPLANTILAR dizisi başladı.
SİYASET KURUMU devreye girdi ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu konu hakkında YÖK ile TEMASA GEÇECEKLERİNİ açıkladı,ne yazık ki,şu ana kadar hiçbir gelişme olmadı,hiçbir sonuç çıkmadı..
Bakın,şimdi ÖĞRENCİ SAYISI 50 binin üzerinde olan ÜNİVERSİTELER bölünüyorlar,bölünen FAKÜLTE ve YÜKSEKOKULLAR yeni bir ÜNİVERSİTE Çatısı altında,YENİ ÜNİVERSİTELER OLARAK hizmete açılıyor..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI 53-54 BİN DENİLİYOR..
Buyurun,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ bölün,SAFRANBOLU’YU KURUN.
Ne yazık ki,KARABÜK BU İŞİ BECEREMEDİ/BAŞARAMADI…
“BOL LAF-BOL TOPLANTI-SIFIR İCRAAT..” bu konuda da geçerli oldu..!!

“SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ..” KURULABİLSE,SAFRANBOLU SOSYAL VE EKONOMİK AÇIDAN ÇOK BÜYÜK KAZANIM SAĞLAR DA..!!
Karabük gündemine,son zamanlarda girmiş en ciddi yatırım projesi, “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULMASI..” fikri olsa gerektir ,bunun tartışılması bile gereksiz.
BU ÜNİVERSİTE KURULABİLİR,ŞARTLAR ŞU AN ELVERİŞLİ.
Ancak,Karabük’ün/Safranbolu’nun,bu iş için kıpırdanması gerek.
Bir süre önce, AK Parti Milletvekili Aday/Adayı,Sayın MEHMET CEYLAN bu konu hakkında “ÜNİVERSİTE BACASIZ FABRİKA GİBİDİR.BÖYLE BİR GELİŞME OLURSA,SAFRANBOLU SOSYAL VE EKONOMİK AÇIDAN ÇOK GELİŞİR..” anlamında ifadeler kullandı.
SOSYAL ve EKONOMİK AÇIDAN BÜYÜK YARAR SAĞLAR,SAĞLAMASINA DA,hani bir kıpırdanma var mı,50-60 dolayında Milletvekili ADAY/ADAYI var Karabük’te,Sayın MEHMET CEYLAN dışında bu konuya ilişkin tek söz duyan var mı..?
EN AZ 2 BİN CİVARINDA “KADRO VERİLECEK..” ÜNİVERSİTEYE..
“SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULABİLİR Mİ..? “

KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ “MUTLAKA GEREKİYOR..” ŞEKLİNDE BİR TALEP VE BUNA İLAVETEN “5OOO EVLERE YAPILMALI..” İSTEĞİ..
Karabük,Merkezine bir DEVLET HASTANESİ kurulması yolunda çok ciddi bir talep var,ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi,şu an itibarı ile HEM ÜNİVERSİTE Hastanesi,HEM DEVLET Hastanesi olarak hizmet veriyor.
BUNA AFİLİASYON SİSTEMİ deniliyor.
Eğer HÜKÜMETLER bir karar alırlar ve “AFİLİASYON SİSTEMİ..” kaldırılırsa,KARABÜK NE YAPAR acaba,ŞİRİNEVLER DEVLET Hastanesi mi olur, yoksa,ÜNİVERSİTE Hastanesi mi olur..?
O nedenle KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ ŞART deniliyor..
Kaldı ki,şu an TEK HASTANE hizmet verdiği için,insanlar psikolojik olarak VERİLEN HİZMETLERDEN YAKINIYORLAR,tek oluş,beraberinde beğenmemek gibi bir olayı getiriyor..
Deniliyor ki ;KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ ŞART.
O zaman,genellikle devreye 5000 EVLER SAKİNLERİ giriyorlar ve “5000 EVLERE BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMALIDIR..” görüşünü dile getirerek “BURAYA YAPILACAK HASTANE,AYNI ZAMANDA SAFRANBOLU EMEK MAHALLESİ’NE DE HİZMET VERECEKTİR..” diyorlar..
KARABÜK BELEDİYESİ KÖPRÜ YAPTI YA..
Safranbolu EMEK Mahallesi,KARABÜK ile birleşti adeta..

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI OLARAK BAŞVURU YAPAN GAZETECİ/İŞADAMI SAYIN SEDAT KARAOĞLU ÇOK ÜMİTLİ KONUŞTU..
CHP Karabük Milletvekili Aday/Adayı olarak başvuru yapan Gazeteci/İşadamı Sayın SEDAT KARAOĞLU,Parti Lokaline gelen kalabalık bir Partili gurubu karşı,çok ümit veren bir konuşma yaptı.
“CHP KARABÜK’TE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAKTIR..” dedi.
Diğer Aday/Adaylarına da başarılar dileyen Sayın SEDAT KARAOĞLU,CHP’Lİ bir Aile geleneğinden geldiğinin de altını çizdi ve SEÇMENE ÇAĞRI yaparak Karabük’ün gelişmesi,büyümesi ve gelir dağılımı adaleti için CHP’YE oy vermelerini istedi.
Dün Parti Lokalinde yaptığı bir programla CHP Milletvekili Aday/Adaylığı Başvurusunu resmileştiren,Sayın SEDAT KARAOĞLU Mühendis kökenli ve kendi özel işyerleri kanalı ile İşadamlığı olayına da devam ediyor.
Siyasi Partiler arasında “KURULAN İTTİFAKLAR..” sonucu 24 Haziran Genel Seçiminde “CHP’NİN MİLLET İTTİFAKI KANALI İLE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMASINA KESİN OLARAK BAKILIYOR..” ve bu anlamda CHP Listenin birinci sırası çok önem taşıyor.
Sayın SEDAT KARAOĞLU dünü Aday/Adaylığını resmen açıkladı..

SİYASİ PARTİLER ARASINDA KURULAN İTTİFAKLAR SONUCU,KARABÜK SEÇİM SONUCU AK PARTİ 2,”MİLLET İTTİFAKI..” 1 ŞEKLİNDE Mİ OLACAK.
Biliyorsunuz,SİYASİ PARTİLER kendi aralarında İTTİFAKLAR kurdular ve bir yanda AK Parti-MHP arasında kurulan “CUMHUR İTTİFAKI..” var,öte yanda ise CHP-İYİ PARTİ-SP-DYP arasında kurulan “MİLLET İTTİFAKI..” bulunuyor..
BU SİSTEM İLE “KARABÜK 2-1 ÇIKAR..” DİYENLER ÇOK FAZLA..
Örnek olarak “CUMHUR İTTİFAKI 85 BİN OY ALMIŞ..” kabul edelim,bu oyların 60 bini ak Partiden,25 bini MHP ve BBP’DEN gelmiş olsun,buna karşın “MİLLET İTTİFAKI..” ise 40 bin oy alsın CHP 22,İYİ Parti 15 bin,SP ise 5 bin oy almış olsun..
BÖYLE BİR DAĞILIMDA “CUMHUR İTTİFAKI 2,MİLLET İTTİFAKI 1 VEKİL ÇIKARTIYOR,Milletvekili dağılımı ise AK Parti 2,CHP 1 olarak tecelli ediyor ve dikkat edin MHP’NİN aldığı 25 bin işe yaramıyor,CHP’NİN aldığı 22 bin oy l MİLLETVEKİLİ çıkartıyor..
İTTİFAKLAR BÖYLE BİR SEÇİM SONUCU GETİRİYOR..
Ve,TBMM’DE MİLLET İTTİFAKI KIL PAYI ÇOĞUNLUK SAĞLAYABİLİR deniliyor..

4 kişi görüş bildirdi

  1. AK PARTİ TEMAYÜLÜ

    AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASI SONUCU 1;MEHMET CEYLAN “;BURHANETTİN UYSAL 3;BÜLENT ERSÖZ AK PARTİ LİSTESİ BÖYLE.MEHMET ALİ ŞAHİN BU LİSTENİN BAŞINA GELİRMİ DERSENİZ.KENDİSİ ALLAH ALLAH DER AMMA KÜLLİYE GALİBA ÇİZMİŞ

  2. Bırak temayülü kenara

    AK Parti aday adayları dün Ankarada imtihana girdiler.Tek tek hepsiyle görüşme oldu oradaki havaya göre Özgür Ulupınar 1,Mehmet Ceylan 2,Sedat Namal 3 şeklinde sıralandıgı söyleniyor.Eyer böyle olursa AK Partimiz seçimleri 4-0 yahutta 5-0 kazanır bekleyin bakalım.

  3. SERTAŞ KARATAŞ 2 SIRA

    YENİCELİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVDALISI SANAYİCİ İŞADAMI SERTAŞ KARATAŞ MÜLAKAT YOKLAMASINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN HAYRANI BİR GENÇ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ.SERTAŞ KARATAŞ 2NCİ SIRA ADAY OLACAK GALİBA.AK PARTİ 1;MEHMET CEYLAN 2;SERTAŞ KARATAŞ 3;CUMHUR ÜNAL SIRALAMASIYLA SEÇİME GİRER HERALDE.

  4. Proje

    Ömer faruk öz beye önemli yatırımlarından dolayı teşekkür ederiz.darısı vekil adaylarmızın başına inşallah 5000 evler devlet hastanesi olayı gerçekleşir ve karabükümüzün hastane çilesi bitmiş olur

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.