Her Telden (10.Aralık.2018)

Her Telden (10.Aralık.2018)

Yayın: 09.12.2018 20:10 |Güncelleme: 10.12.2018 08:11
Paylaş:
A+ A-

GEREK SAYIN ERDOĞAN,GEREKSE SAYIN BAHÇELİ “CUMHUR İTTİFAKINA AZAMİ İTİNA GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORLAR..” VE SEÇİM SÜRECİNDE
Gerek AK Parti Genel Başkanı ve CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,gerekse MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ,Seçim sürecinde “CUMHUR İTTİFAKINA AZAMİ İTİNA GÖSTERİLMESİ..” yolunda uyarı yapıyorlar.
BU NASIL BİR SEÇİM SÜRECİ GETİRECEK BAKALIM..?
Örneğin AK Partililer YEREL SEÇİM sürecinde KARABÜK BELEDİYE HİZMETLERİNİ eleştirirlerse,bu durum CUMHUR İTTİFAKINA zarar verir gibi bir değerlendirmeye tabi tutulur mu..?
Veya MHP Karabük Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,”BEN BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ YIKILACAK DEMİŞTİM BENİ DOĞRU SÖYLEMEMEKLE İTHAM ETMİŞLERDİ HANİ NE OLDU..?  diye sorarsa..
Veya “AK PARTİ VERDİĞİ BİRÇOK SÖZÜ TUTMADI..” diyerek birçok örnekleme yaparsa,BUNLAR CUMHUR İTTİFAKINA zarar veren gelişmeler olarak görülür mü..?
Örneğin TOKİ’NİN EMEKLİLERE YÖNELİK YAPILAN KONUTLARI kim sahiplenir..?
“GELİN ORTAKLAŞA SAHİP ÇIKALIM..” demek en iyisi herhalde,aslında,en büyük çaba,emek Emekliler Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT ve Yönetiminden gelmiştir ya,Siyaset sahiplenmeye çalışır elbet.
TOKİ EMEKLİLER KONUTU süratle ilerliyor..
Ve,en önemlisi Sayın CELAL BULUT milim/milim izliyor bu yatırımı..

TCDD KARABÜK-ZONGULDAK VE ZONGULDAK-KARABÜK SEFER SAYILARINA İLAVE YAPTI VE YOLCU SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR.
IRMAK-ZONGULDAK arasında,çok büyük harcamalarla yapılan SİNYALİZASYON çalışmalarından sonra,YOLCU TRENLERİNİN kalitesini de değiştiren TCDD,KARABÜK/ZONGULDAK ve ZONGULDAK/KARABÜK sefer sayılarını arttırdı.
KARABÜK’TEN Zonguldak’a 07.05-12.50-16.oo-18.oo saatlerinde TREN KALKIŞI yapılıyor ve bu arada verilen bilgilere göre yolcu taşıma ücreti olarak da 13 lira bir ücret alınıyor..
ZONGULDAK’TAN Karabük’e ise 07.30-11.30-13.25-18.24 saatlerinde TREN KALKIŞLARI yapıldığını söyleyen ilgili kaynaklar ise,fiyatların aynı olduğuna dikkat çekiyorlar.
Bilindiği gibi KARABÜK-ZONGULDAK arasında ki tren seferleri,geçmiş yıllarda çok/çok büyük ilgi görüyordu,şu günlerde ise KARAYOLU Ulaşımı nedeni ile eski talebin olmadığına işaret eden ilgili kişiler,ancak,”YOLCU SAYIMIZDA BİR ARTIŞI DA GÖRÜYORUZ..” diyorlar.
TRENLERİN,BİR SEFERDE 130 KOLTUK KAPASİTESİ ile taşıma yaptığına da işaret ediliyor ve “TCDD TEMİZLİĞE YOLCUSUNUN RAHATINA AZAMİ ÖZENİ GÖSTERİYOR..” anlamında da bilgiler veriliyor..
YENİ TREN SEFER SAATLERİ BAŞLATILMIŞ BULUNUYOR..

YENİCE İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYLARI “HES KONUSUNDA..” ESKİPAZAR ADAYLARI “AKKAYA HAMAMI KONUSUNDA..” ÇALIŞMALI MI..?
Hepimiz BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA odaklandık değil mi,oysa ki İL GENEL ve BELEDİYE MECLİS ÜYE Adayları da önemli değil mi,buralara seçilen insanlar MÜTHİŞ ÖNEMLİ İŞLER YAPACAKLARDIR kuşkusuz.
VEYA YAPMALARI GEREKİR,DEĞİL Mİ..?
Örneğin İL GENEL MECLİSİ,İl Özel İdare Bütçesine EK GELİR temini için GÜNEŞ ENERJİSİ,RÜZGAR ENERJİSİ,AKARYAKIT İSTASYONU gibi bir dizi yatırım üzerinde çalışma yapmıyor mu..?
BU TÜR ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLMEYECEK Mİ..?
İşte İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ için ADAY/ADAYI olacaklar şimdiden belirli konular üzerinde çalışmalı değil mi,örneğin YENİCE İLÇESİNDEN İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ için ADAY/ADAYI olacak isimler “HES KONUSUNDA..” ciddi bir çalışma yapmalı..
Örneğin ESKİPAZAR ADAY/ADAYLARI,bu Yörelerin geleceğine IŞIK TUTMASI beklenen AKKAYA HAMAMI TERMAL SULARININ TESİSLEŞMESİ üzerinde durmalı,ders çalışmalı değil mi..?
İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ ARTIK..
İL ÖZEL İDARE Kaynaklarını arttıracak,O Kaynakları daha yatırıma döndürecek,böylece GELİR GETİRECEK alanlara yöneltmek iyi olmaz mı ve bu kaynakların arayışına girmek yararlı olmaz mı..?
NE DERSİNİZ,YATIRIM,EK GELİR ARAMAK GEREKMEZ Mİ..?

“AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇEKİLECEK/ÇEKİLMEYECEK SÖZLERİNE..” SAYIN ERDOĞAN “TÜM BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI KAZANIN..”
CUMHUR İTTİFAKI kapsamında AK Parti ile MHP arasında,bazı JESTLERİN YAPILACAĞI yolunda ki haberler,Karabük’te de bazı tereddütlü durumlar yaratmıştı ve,yine AK Parti içerisinden bir çevre “BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ ÇEKİLEBİLİR..” filan gibi tevatürler uyduruyorlardı.
DOĞRUSUNU İSTERSENİZ,BUNLARI BİZDE DİNLEDİK,İYİ Mİ..?
Dün en net cevabı AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E,AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN vermiş..
“KARABÜK’TE TÜM BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALACAKSINIZ..” demiş.
Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,Belediye Başkan Aday açıklamasında da,aynı şeyleri Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’A söylemiş ve başka hiçbir adaya demediği “HOCA SENDEN KARABÜK BELEDİYESİNİ ALMANI İSTİYORUM..” anlamında talimatlar vermişti.
Şimdi aynı talimatı AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E,yanında da BAŞKA AK PARTİLİLERİN bulunduğu bir ortamda vermiş ve bu tür söylentileri kesinlikle tasvip etmediğini ortaya koymuş bulunuyor Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
YEREL SEÇİMLER bol çekişmeli ve heyecanlı geçecek,bu belli oldu.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA KARABÜK’E GELEN,ESKİ BAŞBAKANLARDAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU, VALİ SAYIN FUAT GÜREL TARAFINDAN AĞIRLANDI
Geçtiğimiz hafta,MTTB Tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere,Karabük’e gelen Eski Başbakanlardan Sayın AHMET DAVUTOĞLU ve değerli Eşi,Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL ve Eşi tarafından ağırlandı.
Sayın AHMET DAVUTOĞLU öğlen namazını Karabük Ulu Cami’de kıldıktan sonra,Vali Sayın FUAT GÜREL ve bir grup vatandaşla birlikte ,yürüyerek,öğlen yemeği yiyecekleri DERYA RESTORANT’A geçtiler.
Yürüyüş sırasında vatandaşlar,gerek Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NA, gerekse Vali Sayın FUAT GÜREL’E hayli yakın ilgi gösterdiler,gerçi Sayın AHMET DAVUTOĞLU ve Vali Sayın FUAT GÜREL’DE bu ilgiyi hiç pas geçmeyerek,vatandaşların ellerini sıktılar,hatırlarını sordular.
Sayın AHMET DAVUTOĞLU SEMPATİK hareketlerle vatandaşın gönlünü almayı bildi,bunu görmek ve duyurmak gerek,biraz önce de söylediğimiz,yazdığımız gibi,vatandaşın tek/tek ellerini sıktı.
DERYA RESTORANT’TA KALABALIK BİR GURUPLA YEMEK YEDİLER..
Kalabalık bir gurup sözü yanlış anlaşılmasın,beraberinde gelenlerle değil,DERYA RESTORANT’A yemek yiyen DİĞER MÜŞTERİLERLE birlikte kalabalık bir gurupla yemek yediler..
Sayın AHMET DAVUTOĞLU Salonda bulunanları selamlayan bir de konuşma yaptı.
Vali Sayın FUAT GÜREL ve Değerli Eşleri DAVUTOĞLU Ailesini ağırladı..

“METİN TÜRKER,6 ARALIK GÜNÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI..” VE ÖZÇELİK-İŞ GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN AÇIKLAMASI..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanlığı görevine,Sayın MEHMET KURTULAN’IN vefatı ve defni sonrasında bizim Büromuzda yapılan görüşmeler sonrasında getirilen,Rahmetli METİN TÜRKER,ölüm yıldönümünde Mezarı başında anıldı.
Bu yıl yapılan anmaya ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN,açıklamaları damga vurdu,hiç hilafsız Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN açıklamaları damga vurdu.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,KARABÜKSPOR konusunda ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın özeleştirisini yaptı ve “AYIP ETTİK,KUSUR İŞLEDİK,DEFOLU HALE GELDİK..” gibi ifadeler kullandı.
O sözlerin KİME GİTTİĞİ/KİME GİTMESİ İÇİN EDİLDİĞİ/KİME GİTMESİ GEREKTİĞİ besbelli ve Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ bunları söylerken hemen herkesin gözleri FERİDUN TANKUT’A dikilmiştir herhalde..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ tam bir Anadolu insanı,içi/dışı bir,içten pazarlıklı gerek Cemiyetçilik yaşamı,gerekse karşısında ki insan için kahpelik düşünecek bir insan,film/fırıldak çevirecek insan değil.
O sözleri de dobra/dobra söyledi işte..
Sözlerin kime gittiği besbelli,O Kişi utandı mı,hala pişkin mi acaba..?

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN KAMİL GÜLEÇ,KARDEMİR’İN KURULUŞ AŞAMASINDA,BİRLİKTE YÜRÜDÜĞÜ İKİ RAHMETLİ İLE..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,KARDEMİR’İN kurulması aşamasında Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ve Rahmetli METİN TÜRKER ile omuz/omuza mücadele vermişti,birlikte yol yürümüş,birlikte çilelere,kahırlara göğüs germişlerdi.
Sayın KAMİL GÜLEÇ çok yakın iki dostunu mezarı başında andı.
O an kimbilir, neler düşündü,o günleri nasıl anımsadı..
Rahmetli METİN TÜRKER Ankara’da Havaalanında ABD’YE giderken “KARDEMİR’E-ÇELİK-İŞ SENDİKASINA-KARABÜKSPOR’A İYİ BAKIN..” diyerek önemli bir vasiyet bırakmıştı.
KARDEMİR Daha sonra,çok kötü durumlara düştü,BATMA NOKTASINA GELDİ/GETİRİLDİ ve Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ bireysel risklerini de kullanarak KARDEMİR’İ kurtardılar,bugün geldiği noktaya taşıdılar..
ÇELİK-İŞ Sendikası “SENDİKAL BARAJIN ALTINA İNDİ..” şeklinde haberler çıktı,KARDEMİR’DE çok/çok kötü günler yaşadı ve KARDEMİR İşvereni tarafından “KARDEMİR’İ KAYBETMEK TEHLİKESİNDEN..” kurtarıldı..
KARABÜKSPOR ise SENDİKAL BİR KADRONUN elinde bugün ki kötü durumuna geldi/getirildi ve kurtulma/kurtarılması şansı için,hemen herkes “MUCİZE BİLE KURTARAMAZ..” diyor..
Sayın KAMİL GÜLEÇ her iki dostunu da mezarı başında andı..
Kimbilir aklından o günler için neler geçti,neler düşündü…

SAADET PARTİLİ İL BAŞKANI SAYIN MUHSİN ÇEBİ,PARTİLİLERİ SAYIN SONER MALKOÇ VE SAYIN MEHMET YÜCE’DEN NEZAKET ZİYARETİ..
Geçtiğimiz hafta içinde SAADET Partisi İl Başkanı Sayın MUHSİN ÇEBİ ile Partili Dostları Sayın SONER MALKOÇ,Sayın MEHMET YÜCE Gazete Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundular.
UZUN/UZUN SOHBET ETTİK.
Sayın MEHMET YÜCE aynı zamanda HELKA BETON Tesislerinin Sahibi ve İnşaat işleri ile de uğraşıyor,bu anlamda PİYASALARIN durumundan YEREL SEÇİMLERE kadar uzanan sohbetlerimiz oldu..
SAADET Partisi,bu Ülkenin çok ciddi bir SİYASAL GELENEĞİNİ temsil ediyor elbet,bu anlam da,İl Başkanı Sayın MUHSİN ÇEBİ’YE “YENİ BİR PARTİ KURULDUĞUNDAN,BUNUN İÇİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİK..” ne lehinde,ne aleyhinde tek söz etmedi ve “HAYIRLI/UĞURLU OLSUN..” dedi.
SAADET Partisi YEREL SEÇİM hazırlıklarını sürdürüyor..
Verilen görüşlerden bunları anladık.
Çok keyifli bir sohbetimiz oldu doğrusu..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAY AÇIKLAMALARI İÇİN “BU AYIN ORTALARINI GEÇEBİLİR..”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanması için “BU AYIN ORTALARINI GEÇEBİLİR..” yolunda bir tahmin yaptı.
Olayın bu noktasında SAFRANBOLU ve YENİCE Belediye Başkan Adayları çok önemli görülüyor,elbet diğer İlçeler de önemli ancak,BU İKİ İLÇE çok daha önemli görülüyor gösteriliyor..
Özellikle SAFRANBOLU,özellikle YENİCE ve buralarda AK Parti’nin yaşadıkları unutulmuyor,Seçilecek adaylar YAŞANANLARI HALKA UNUTTURUP KENDİLERİNİN SEÇİMİ KAZANMASI için çaba harcayacaklar..
BÖYLE BİR MİRASIN ÜZERİNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAKLAR..
Özellikle SAFRANBOLU SEÇMENİNE NE SÖYLENECEK acaba..?

6 kişi görüş bildirdi

  1. SAFRANBOLU NİHAT CEBECİ

    SAFRANBOLU ADAYI NİHAT CEBECİ BUNA HERKES KESİN GÖZÜYLE BAKSIN GEÇMİYİNDE YAPTIGI İŞLER BELLİ,ŞAİBESİ YOK,DÜRÜST,ÇALIŞKAN,PARTİSİNE BAĞLI BUNLARIN ÖDÜLÜNÜ BUNLARIN KARŞILIĞINI ÖNCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPILARAK SONRADA HALKIN OYLARIYLA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEREK ALACAKTIR NİHAT CEBECİ.AK PARTİ BÖYLE BİR TERCİH YAPTIĞI İÇİN AYAKTA ALKIŞLANMALI TABİ

  2. ESKİPAZARLI

    AKKAYA AKKAYA DEYİP MİLLETİ UYUTMASINLAR BEMBEYAZ TRAVERTENLER BİLE SİYASİLERİN SAYESİNDE SİMSİYAH OLDU.YAŞASIN ALTIN KENT DERSLERİNİZE ÇALIŞIN

  3. Zerin

    Eflanide süpriz aday geliyor ortal aday chp iyi parti safety tek aday geliyor

  4. 37 KASTOMONU

    HEM MHP ADAYI RAFET VERGİLİ,HEM CHP ADAYI MEHMET DURUM KASTOMONU LU GURURLUYUZ..

  5. burhanettin yocada kılavuzlar köylü

    ne yapalım yani hayırlı olsun gardaşlık burhanettin hocamda karabük kılavuzlar köylü,kimse anasını bubasını doğacagı yeri şehiri seçemiyorki önemli olan o şehire iyi hizmet verebilmekte.Rafet hizmet verdi Burhanettin hocak karabükü uçurdu karabük üniversitesi kanalıyla karabükü uçurdu

  6. Hava

    Yanlış projeler Karabük u öldürmüştür,meydan denen yer, battı çıktı,Ankara caddesi ve istasyon cad esnafı zor durumda,genç kuşakların dinlenip oturacağı şehir merkezinde hiçbir yer yok, atıl bırakılan belediye binası,merkez trafik sorunu,hava kirliliğinin doğalgaz rağmen artması,beton kaldırımlar,bakımsız bina ve gecekondu sorunu,söz verilip yapılmayan araç çayı projesi, raylı sistem projesi daha aklıma gelmeyen çok proje

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsung Avrupa’daki ilk ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung, Avrupa'daki ilk A enerji sınıfı ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni RB6000D alttan donduruculu buzdolabı, AI Inverter kompresörü, AI enerji modu ve geliştirilmiş kapasitesiyle enerji verimliliği deneyimi sağlıyor.

Ürün, Wi-Fi özellikleri ve SmartThings AI Energy sayesinde, markanın benzer modellerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Aletleri Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, enerji verimliliğinin günümüz tüketicileri için her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, “Kapsamlı ve titiz Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde, dünyanın her yerinden tüketicilerin beğendiği Samsung kalitesi ve özelliklerine ek olarak, benzer Samsung buzdolabı modellerine göre daha yüksek enerji tasarrufu olanağını sunmayı da başardık. Kullanıcıların günlük yaşamlarında Samsung'un yeni buzdolabının bu olumlu özelliklerinden faydalanacağına eminiz.” ifadelerini kullandı.

Buzdolabı, markanın ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelleri arasında AB enerji standartlarına göre A enerji derecesi alan ilk model olma özelliğine sahip.

Şirket, bu modelde geleneksel modele kıyasla enerji tüketimini yüzde 55.9 oranında azaltmak amacıyla yeni çözümler geliştirdi.

– “Daha az enerji kullanılması sağlanıyor”

Yeni yüksek verimli AI Inverter Kompresör, dönen parçaların yarıçapının artırılması için yeniden tasarlandı. Bu sayede kompresörün ataletinin geleneksel kompresörden 4.1 kat daha yüksek olması ve kompresörün gücü daha uzun süre tutabilmesi sağlandı. Böylece buzdolabında ani sıcaklık değişimleri önlenirken, daha az enerji kullanılması sağlanıyor.

Kompresör ayrıca yeni kontrol teknolojisi sayesinde geleneksel modele göre 5 kata kadar daha sessiz çalışarak gürültü seviyesinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Yeni AI Inverter Kompresör, Digital Inverter Kompresör'ün geliştirilmiş mekanik yapısı sayesinde mevcut Samsung Inverter kompresörlerinden daha verimli çalışarak sabit sıcaklığı korurken daha az enerji kullanıyor.

Bunların yanında ürün, SmartThings AI Energy'nin enerji kullanımını yüzde 15'e kadar azaltabilen enerji tasarrufu modunu destekliyor. SmartThings AI Enerji Modu kullanıcıların günlük, haftalık ve aylık güç tüketimini kolayca denetleyebilmeleri sağlamanın yanında aynı zamanda aylık elektrik faturalarını da tahmin edebiliyor.

Kullanım belirlenen tahmini aşarsa, AI Enerji Modu proaktif olarak devreye girerek enerji tasarrufu da sağlayabiliyor. Ayrıca, kullanıma ve ortama bağlı olarak kompresör hızını ve buz çözme döngüsü sıklığını optimize ediyor. Böylece gıdaların daha uzun süreler daha taze kalmasını sağlıyor.

Şirket, geniş bir buzdolabının sunduğu kapasite avantajlarını daha da artırmak için buzdolaplarında geleneksel olarak kullandığı SpaceMax teknolojisini bu yeni modele uyguladı. Buzdolabının iç ısısı tutarlı bir biçimde korunurken, depolama hacmi ince duvarlar ve verimli yalıtım sayesinde artırıldı.

Performans ve depolama kapasitesinin yanında buzdolabı, modern evlere yakışan bir tasarıma sahip. Tamamen düz kapısı ve gömülü kulp yapısı sayesinde uyum vadediyor. Gentle Lighting özelliğiyse hem iç parlaklığını kontrol altında tutuyor hem de dış yüzeyde parlamaları önlüyor.