Her Telden (10.Ekim.2019)

Her Telden (10.Ekim.2019)

Yayın: 09.10.2019 23:25 |Güncelleme: 10.10.2019 09:35
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’TE HEPİMİZİN/HERGÜN ÖNÜNDEN GEÇTİĞİ,ZAMAN/ZAMAN AİLE EFRADIMIZI EMANET ETTİĞİMİZ BİRÇOK TAKSİCİ ESNAFI/DURAĞI
Hepimiz zaman/zaman önlerinden geçeriz,selamlaşır hal hatır sorarız,zaman/zaman çoluk/çocuğumuzu emanet eder “ KARDEŞİM BU YOLCULARI ŞU ADRESE BIRAKIVER..” deriz.
TAKSİCİ ESNAFIMIZDAN ve TAKSİ DURAKLARINDAN SÖZ EDİYORUZ.
Örneğin,Karabük’ün en eski TAKSİ DURAĞI olan FİLİZ Taksi,EMNİYET Taksi,KÖPRÜBAŞI Taksi,DEVLET HASTANESİ Taksi gibi birçok TAKSİ DURAĞI vardır.
TAKSİCİ ESNAFI GÜVENİLİR,SAMİMİ İNSAN OLMALIDIR.
Karabük TAKSİ DURAKLARINDA çalışan ve her durakta bulunan 15-20 araç sahibi güvenilir,samimi insanlar,esnaflardır,mutlaka esnaflıktan dolayı tümenle sorunları vardır,ancak,kimseye hissettirmezler.
Bu esnaflar,gerçek birer emekçidir,esnaftır..
Birçoğunu tanırsınız,bilirsiniz,yine birçoğunun telefon numarası cebinizde vardır,acil bir durumda ararsınız ve “ BENİ/AİLE EFRADIMI,ŞU ADRESE BIRAKIVER..” dersiniz.
TAKSİ DURAKLARI ve TAKSİCİ ESNAFI MUHTEREM İNSANLARLA DOLUDUR.
Özellikle Karabük’te hiçbir soruna bulaşmamış insanlardır..

HER TAKSİ DURAĞINDA 15-20 ARAÇ VE TAKSİCİ ESNAFI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜN,KARABÜK’TE KAÇ DURAK VE KAÇ TAKSİCİ ESNAFIMIZ VAR..?
Karabük’te sayısı hayli çok olan TAKSİ DURAKLARI vardır ve her durakta 15-20 araç ve TAKSİCİ ESNAFI vardır,bu insanların hiç sesleri çıkmaz ve hiçbir şekilde şu sorunlarımız var diyerek feryat etmezler..
TAKSİCİ ESNAFI GÜVENİLİR ESNAFTIR,GÜVENİLİR OLMAK ZORUNDADIR..
Bunları ŞOFÖRLER ODASI Üyesi oldukları bellidir..
Ancak,hiçbir bağlamda sorunlarını yüksek sesle dile getirmezler ve sükunetlerini hep/her zaman korurlar,bakın KARABÜK BELEDİYESİ bu esnafa TAKSİ DURAKLARI yapmıştır,kötü havalarda buralarda sohbet ederler..
Efendim,KENTİN YÖNETİM KADEMELERİ ziyaretlerine gider mi..?
Her halde gidenler,bir çaylarını,kahvelerini içen Yöneticiler vardır.
TAKSİCİ ESNAFI bu toplumun en GÜVENİLİR KİŞİSİ olmak zorundadır ve Allah için konuşup,bir hakkı teslim edelim,KARABÜK’TE TAKSİCİ ESNAFI hiçbir olumsuz olayın içerisinde olmamıştır,öylesine güvenilir insanlardır..
ALLAH İŞLERİNDE KOLAYLAK VERSİN,YOLLARI HEP DÜZ OLSUN..
Ve en önemlisi GÜVENİLİR KİŞİLİKLERİ hiç mi hiç bozulmasın..

KARABÜK’E GELEN,KARABÜK’Ü ZİYARET EDEN “DEVLET VE SİYASET BÜYÜKLERİ..” NEDENSE HEP GENEL SİYASETTEN KONUŞUR,KARABÜK’E…
Genellikle dikkat ederiz “KARABÜK’E GELEN,KARABÜK’Ü ZİYARET EDEN Devlet ve Siyaset Büyükleri,yaptıkları konuşmalarda hep GENEL SİYASETTEN söz ederler..
TERÖR OLAYLARI İLE VERİLEN MÜCADELEDEN SÖZ EDERLER..
Çok büyük haklarıdır, bunları anlatmak,ancak,KARABÜK’E İLİŞKİN bir cümlelerini duymak,”KARABÜK İÇİN ŞUNLARI DÜŞÜNÜYORUZ..” gibi bir cümlelerini duymak pek mümkün olmaz.
Örneğin siz hiç “RAYLI ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ GEBZE İLÇESİNE KURULDU..” bu yanlıştır,en azından “KARABÜK’ÜN HAKKI OLAN BU ENSTİTÜ…” falan gibi gönül okşayan,gelecekte KARABÜK’E DE kurulması için çaba harcanacağına işaret eden BİR CÜMLE DUYABİLİR MİSİNİZ..?
Veya “BİZ BİRAZ GEÇ DUYDUK,KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER KAPSAMINA ALINMAYIŞIMIZ..” ciddi bir hatadır,diyerek “İLGİLİ BAKANLIK KATINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR.KARABÜK’Ü BU KAPSAMA ALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ..” gibi bir cümle duyabilir misiniz..?
Olmadı,Karabük’ün bir dönem çok önemsediği ve gerçekten de çok önemli olan İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için şu kadar ödenek çıktı,Kamulaştırmalar başlıyor,falan gibi açıklamalar duyabilir misiniz..?
Bize anlatılanları,zaten biz TELEVİZYON ve GAZETELERDEN dinleyip,okuyoruz..
Siyaset büyükleri,Devlet Adamları bizim bunlardan haberdar olduğumuzdan,galiba HABERDAR DEĞİLLER ve habire bu tür anlatımlarla Karabük ve İlçelerini ES GEÇEN şekilde konuşuyorlar..
ÖYLE DEĞİL Mİ,YANLIŞ MI YAZMIŞIZ..!!

KARABÜK’TE YATIRIM YOK,KARABÜK’E YATIRIMCI GELMİYOR VE BU KENTTE “ İŞSİZLİK CANLARA TAK ETTİ…” SON TOPLUM YARARI PROGRAMI
Karabük’te İŞSİZLİK CANLARA TAK EDEN BOYUTLARDA..” ve bunun en basit göstergesi İŞKUR Müdürlüğü’nün TOPLUM YARARI PROGRAMINA katılan 4400 kişi.
BUNLARDAN 440 KİŞİ,9 AYLIK İŞİ KAZANDI..
Karabük’e YATIRIM ve YATIRIMCI gelmiyor,bu manada MARZİNÇ Tesisi,eğer kapasite artırımını yapabilseydi,birkaç yıl içerisinde 1100 işçinin çalışacağı bir ÇİNKO FABRİKASI Kuracaklardı Karabük’e
KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE “BİZİ ZEHİRLİYOR..” denilen ve toplumun geniş bir kesiminde var olan bu bilgiye karşı,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL Müdürlüğü ortaya çıkıp da “EVET ZEHİRLİYOR/KİRLETİYOR..” veya “HAYIR KARDEŞİM MARZİNÇ KİRLETİCİ BİR TESİS DEĞİL..” demeyince insanlar ikilemde kalıyor
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ,NE YAZIK,BUNU YAPMIYOR..
Karabük’te de insanların kafaları karışık,YATIRIM GELMİYOR…!!

“ABİ İYİ DE, MARZİNÇ KARABÜK’Ü ZEHİRLİYORMUŞ..” DİYEN KARDEŞE “BU VERİLERİ, BELGELERİ NERDEN ALDIN..” SORUSU VE ÖYLE DUYDUM.!
Dün MEDİKAR HASTANESİ’NE gitmiştik.bazı sağlık sorunlarımızla ilgili Kardiyoloji Uzman Hekimi Sayın MEHMET BOZBAY ve Dahiliye Uzman Hekimi Sayın ALİ AKÇAY ile randevularımız vardı.
MEDİKAR GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK GÜZEL HİZMET VERİYOR.
Burada bir Kardeşimiz ile karşılaştık “ABİ MARZİNÇ KARABÜK’Ü ZEHİRLİYORMUŞ DEĞİL Mİ..?” diye sordu,biz de kendisine “BU VERİLERİ BUNA İLİŞKİN RAPORLARI NEREDEN ALDIN..” diye sorduk,cevaben “ÖYLE DUYDUM ABİ..!” dedi.
Doğrusu ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İl Müdürlüğü Kamuoyuna bir açıklama yapmazsa,bilimsel verilerle gerçeği açıklamazsa,telefonlara bile cevap verilmezse olacağı budur elbet.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ŞUNU AÇIKLASIN ARTIK BE..!!

AYLAR ÖNCE YAZDIĞIMIZI HATIRLIYORUZ,KARDEMİR ARTIK KARABÜKSPOR’A DEĞİL, SOSYAL SORUMLULUK DESTEKLERİNİ BAŞKA ALANLARA..
Aylar önce,hatta bir yıl kadar önce,KARDEMİR bundan böyle SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA Kİ HARCAMALARINI KARABÜKSPOR’A DEĞİL,bu manada ki harcamalarını daha çok KARABÜK’TE SPORA ve KÜLTÜR HAYATINA yapacak demiştik.
KARDEMİR’İ YÖNETEN KADRO BU YÖNLÜ BİLGİ VERİYORLARDI..
Bakın bu yazdıklarımız,söylediklerimiz adım/adım hayata geçiyor ve KARDEMİR Karabük’ün kültürel geleceği,turizm geleceği açısından çok önemli olan HADRİANAPOLİS noktasına çok önemli parasal destekler verdi/veriyor.
Bu nokta da Vali Sayın FUAT GÜREL,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN ve ilgili Birim Müdürleri ile gerekli protokollara imza atıldı.
Karabük’te AMATÖR KULÜPLER iyi durumda değiller..
Bunların en azından malzemelerinin karşılanması,bunlara malzeme desteği verilmesi çok önemliydi,KARDEMİR’DE bunu yapıyor/yapmaya çalışıyor..
KARABÜKSPOR ile KARABÜK’TE SPOR çok/çok ayrı kavramlar.
Eğer gerekli ortam sağlanır,gerekli maddi destekler verilirse,KARABÜK’TE SPOR çok ama çok kısa süre içerisinde,kendisini OLİMPİYATLARDA temsil ederken,DÜNYA ŞAMPİYONALARINDA Temsil ederken görebilir..
Hele/hele KARDEMİR bu işi KURUMSAL BAZDA ELE ALIRSA var ya..
Birkaç yıl içerisinde ŞAMPİYONLAR BU KENTTEN Çıkabilir..

“ABİ EĞER,BU İŞİ BİLEN,KARABÜK’Ü BİLEN TANIYAN BİR BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU OLSUN, KARABÜKSPOR ÇOK ÇABUK TOPARLANIR..”
Dün Futbol üzerine,KARABÜKSPOR üzerine çok önemli görüşleri olan,bu işleri çok/çok iyi bilen bir Kardeşimiz var,O Kardeşimiz ile yeniden sohbet etmek imkanı bulduk.
“ABİ KARDEMİR,KARABÜK’TE SPOR OLAYINA DESTEK VERİYORMUŞ..” dedi ve bunu KARABÜKSPOR’A NEDEN DESTEM VERMİYOR anlamında değil de ,iyi yapıyorlar anlamında söyledi.
Daha sonra da KARABÜKSPOR üzerine getirdi sözü.
“KARABÜKSPOR ŞU AN İTİBARI İLE BERBAT BİR DURUMDA..” dedi.
Bu görüşlerini takiben “EĞER,BU İŞİ BİLEN,KARABÜK’Ü TANIYAN,BİR BAŞKAN ve YÖNETİM KURULU İŞİN BAŞINDA OLSUN,KARABÜKSPOR KISA SÜRE İÇİNDE TOPARLANIR.YETİŞTİRDİĞİ FUTBOLCULARI SATARAK AYAKLARI ÜZERİNE DİKİLİR..” görüşlerini dile getirdi..
İşin başında ki insanların bu işi bilmediğinden söz etti ve “HER YERLE KAVGA EDEREK,CEBİMDEN HARCIYORUM DİYEREK,ZIRT/PIRT HOCA DEĞİŞTİREREK BİR YERE VARILAMAZ..” falan dedi.
Hatta bize de “ABİ, SEN BİLE BANA İNANMIYORSUN BELKİ,AMA İNANARAK SÖYLÜYORUM.KARABÜKSPOR BU KRİZİ FIRSATA ÇEVİREBİLİR VE MESELA Sevgili TARIK YURTTAŞ,Sevgili ERKAN ÇAKIR gibi HOCALAR DURURKEN,ONLARI İKNA EDİP TAKIMIN BAŞINA GEÇİRMEZ,BAŞKALARINI GETİRİRSEN OLMAZ.” Değerlendirmelerini yaptı.
“PEKİ GELİRLER Mİ,GÖREV ALIRLAR MI..” dedik “TEKLİF EDİLDİ Mİ..?” dedi.

CHP,CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN BİR KUTLAMA DÜŞÜNÜYOR GALİBA VE YILLAR ÖNCE 9 EYLÜL CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI
CHP İl ve İlçe Örgütleri CUMHURİYETİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ nedeni ile bir Kutlama yapmaya hazırlanıyor galiba,o yönlü bazı bilgiler alıyoruz ve bazı çalışmalardan söz edildiğini duyuyoruz.
BUNU CHP TÜZEL KİŞİ Mİ YAPACAK.
Yoksa ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ Tüzel kişiliğinde mi olacak gibi,bazı nüanslar üzerinde müzakerelerin yapıldığını duyuyoruz ve bu arada KARABÜK Merkezinde de olabilir,SAFRANBOLU’DA DA olabilir gibi seçenekler var.
CHP’Lİ BİR KARDEŞ HATIRLATTI BİZE.
Çok eski yıllarda 9 EYLÜL CHP’NİN KURULUŞU ve İZMİR’İN KURTULUŞU,Yenişehir Büyük Kulüpte görkemle bir KOKTEYL İLE KUTLANMIŞTI,daha sonra bu yönle ve o görkemde organizasyonlar yapılmadı..
Şimdi CUMHURİYET KUTLAMALARI YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMA OLDUĞU söyleniyor..
Dileriz bu yapılır ve en azından geçmişte olduğu gibi görkemli biçimde yapılır..
Şu an kesin bir karara varılmış değil.

“ABİ,BIRAKIN SAYIN DAVUTOĞLU’NU,SAYIN BABACAN’IN,EĞER SAYIN SÜLEYMAN SOYLU BEN PARTİ KURUYORUM DESE,KAFADAN YÜZDE 20.”
Dün İçişleri Bakanı Sayın SÜLEYMAN SOYLU Karabük’ü ziyaret etti ve YİK Üyesi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E FAHRİ DOKTORA verilmesi dahil,bazı etkinliklerin içerisinde oldu Sayın SOYLU.
Dün AK Parti içerisinde çok/çok önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimizle sohbet ediyorduk ve O Kardeş durduk yerde “ABİ,BIRAKIN Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NU,BIRAKIN Sayın ALİ BABACAN’I BİR KENARA..” diye başladı sözlerine..
Daha sonra da “EĞER BİR ŞEKİLDE Sayın SÜLEYMAN SOYLU,AYRILMAZ AMA,AYRILSA VE AK PARTİ’NİN KARŞISINA YENİ BİR PARTİ KURUYORUM DİYE YOLA ÇIKSA,KAFADAN OY ORANI YÜZDE 20 LERİ GEÇER..” dedi.
Orada bizimle birlikte olan bir başka AK Parti yanlısı kardeş ise “YOK BE ABİ,Sayın SÜYEMAN SOYLU,DAHA ÖNCE BİR BAŞKA SİYASİ PARTİ’NİN GENEL BAŞKANI DEĞİL MİYDİ.O ZAMAN YÜZDE 2-3 CİVARINDA OY ALIYORDU..” yorumunda bulundu..
Yüzde 20 oyu kafadan alır görüşünde olan Kardeş “İŞİN BAŞINDA,İNSANIN DEĞERİ DAHA İYİ GÖRÜLÜYOR.Sayın SÜLEYMAN SOYLU ŞU AN İTİBARI İLE ÇOK ÇALIŞKAN,İŞ ÜRETEN,TERÖRE VE TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRMAYAN BİR SİYASETÇİ.İNSANLAR SAYIN SOYLU’YU ÇOK SEVİYORLAR..” dedi.
Bunları söylerken de “BÖYLE BİR ALTERNATİF VAR DİYE SÖYLEMİYORUM.BİR DURUM TESPİTİ YAPIYORUM.Sayın SÜLEYMAN SOYLU ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER,BUNU VURGULAMAK İÇİN SÖYLÜYORUM…” gibi değerlendirmelerde yaptı..
Sayın SOYLU,GERÇEKTEN ÇOK BEĞENİLEN BİR Siyasetçi haline almış artık.

5 kişi görüş bildirdi

  1. Kenan kaşi

    Marzinc fabrika kurşun millet işsiz 2000 bin kişi işe alsın

  2. Karabük

    Rafet beyin bu yılki projeleri, ihale ve proje hazırlama aşamasında diyelim.peki bi önceki yapılmayan ve yarıda kalan projeler ne aşamasında birzda bunlardan bahsedin Ahmet bey.saygılar

  3. Marzinçmi kirliyorumuş

    Bi hava tutturdular marzinç kirliyo marzinç zehirliyo diye ne aslı ne astarı var.adamların kuracagı fabrikayada engel oldular.Ahmet abi dediyin doğru çevre müdürlüyü niye açıklama yapmıyo çıksınlar kirliyo zehirliyo yahutta ne kirliyor ne zehirliyo desinler insanlarında kafası aydınlansın insanlar işsizlikten kırılıyor karabükte dar kafalı menfaaitçi üç beş kişi marzinç kirliyor filan diye yatırımlara enfel oluyo

  4. Doğrucu Davut

    Ağbi karabüke gelen siyasetçiler ( karabüklü olanlarıda dahil) çok büyük siyasetçiler bunlar karabük siyasetçisi değil dünya siyasetçisi karabükte neymiş. Karabüklü siyasetçinin biri geldiydi adam amerikayla çin arasındaki ticari savaşları küresel ısınmayı, AB -rusya ilişkilerini falan anlatıyor milletde aval aval dinliyordu karabükte işsizlik çokmuş hava kirliymiş yatırım gelmiyormuş hiç bu konulara girmedi kimsede sormadıydı. Bu hep böyle ne yapalım karabüklü olarak kaderimiz buymuş. Kader utansın kaderrrr.

  5. Maraz

    Oh ne ala memleket.
    Chp Marzinc den para alır hemde bağış.
    Yazıklar olsun.
    Tam bağımsız Türkiye yi savunan CHP
    Nasıl tam bağımsız Olacak
    Aferin Abdullah Başkan
    Chp yi dışa muhtaç hale getirdin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OVA-DER yönetimi İŞKUR Müdürü Sarıçam’ı ziyaret etti

Yayın: 25.04.2024 11:44
Paylaş:
A+ A-

Kısa adı OVA-DER olan Karabük Ovacıklılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deligöz İŞKUR il Müdürü Ferhat Sarıçam’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

OVA-DER bünyesindeki Gençlik Kolları Başkanı Recep  Erburhan ve dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Deligöz, “Biraz gecikmeli bir ziyaret oldu. Kıymetli müdürümüz Ferhat bey kısa bir süre önce umre ziyaretinden döndü. Hem umre ziyaretini hayırlamak hem de İŞKUR’daki görevi dolayısıyla başarılarının devamını dilemek üzere arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. Kısa sürede ortaya koyduğu üst düzey performans ve başarılı çalışmaları sebebiyle sayın müdürümüzü ve ekip arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR Karabük İl Müdürü Ferhat Sarıçam ise nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için OVA-DER Başkanı ve Deligöz ve heyetine teşekkür etti.