Her Telden (10.Haziran.2019)

Her Telden (10.Haziran.2019)

Yayın: 09.06.2019 21:23 |Güncelleme: 10.06.2019 08:51
Paylaş:
A+ A-

MÜBAREK RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE,KAÇ KEZ “YENİCE ÇOK GERGİN GÜNLER YAŞIYOR,BİR UZLAŞI ORTAMI MUTLAKA SAĞLANMALI..” DEDİK.
Lütfen hatırlayın,MÜBAREK RAMAZAN AYI içerisinde,kaç kez “YENİCE İLÇESİ ÇOK GERGİN GÜNLER YAŞIYOR,MUTLAKA BİR UZLAŞI ORTAMI SAĞLANMALI..” şeklinde yazılar yazdık.
Hatta,bu yazılarımıza gelen yorumların “İKİ DESPOT TİPLİ İNSAN YENİCE’Yİ YAŞANILIR HALDEN ÇIKARTIYORLAR..” gibi değerlendirmeler içerdiğinden de söz ettik.
YENİCE İLÇEMİZDEN BU YÖNLÜ YORUMLAR GELDİĞİNİ SÖYLEDİK.
Gerçekten de bu yönlü yorumlar,köşemizde duruyor..
Şimdi gelinen nokta gerçekten çok ama çok üzücü,YENİCE İLÇEMİZDE aklı selim sahibi dostlarımızla görüştük,hepsi de üzüntülü olduklarına dikkat çektiler..
“BİR UZLAŞI ORTAMI YAKALANMALI..” görüşünde olduklarını yinelediler..
Buna karşılık “EFENDİM,ŞU KİŞİ MÜTHİŞ TAHRİKKAR DAVRANIYOR,BU KİŞİ GÜCÜNÜ İNSANLARI SİNDİRMEK İÇİN KULLANIYOR..” gibi,bir dizi provokatif değerlendirmeler de dinledik elbet.
YENİCE İLÇEMİZE YAZIK OLUYOR DOĞRUSU..
Diyoruz ki,AKLI SELİM GALEBE ÇALMALI,Yenice huzur bulmalı..

GÖRÜŞLERİNE ÇOK/ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ YENİCELİ BİR DOSTUMUZ “YAŞANAN GELİŞMENİN TAMAMEN ANLIK BİR OLAY OLDUĞU KESİN..”
Bir düğün sırasında,YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA yapılmak istenen bir saldırı,hemen engellenmiş,ancak,aynı saldırgan bir başka isim veya isimlere de saldırmış,bir karmaşa,bir kargaşa ortamı yaşanmış.
Olayın TERTİP ile,olayın PLANLANMIŞ BİR SALDIRI ile kesinlikle ilgili olmadığına ilişkin bilgiler veren çevreler oldu,Yeniceli çok güvendiğimiz ve görüşlerine çok değer verdiğimiz bazı isimlerle görüştük “BİR TERTİP,PLANLANMIŞ BİR SALDIRI MÜMKÜN DEĞİL.BİRAZ ALKOLÜN,BİRAZ MUHTARLIK SEÇİMİ GERGİNLİĞİNİN YARATTIĞI ANLIK OLAYLAR..” gibi değerlendirmeler aldık.
Ancak,hani bir söz vardır “PERŞEMBENİN GELİŞİ,ÇARŞAMBADAN BELLİDİR..” falan gibi,YENİCE bir süredir ciddi travmalar yaşıyordu,karşılıklı tahrikler oluyordu ve bunların bir yerden patlayacağı belliydi sanki.
Şimdi derseniz,bu gelişmelerle gelişmeler sona erer mi..?
Yine,Yeniceli çok güvendiğimiz Kardeşlerimiz “BİR UZLAŞMA ORTAMI YAKALANMAZSA,GERGİNLİK DEVAM EDER.NEREDE VE NASIL BİTECEĞİNİ DE KESTİRMEK OLDUKÇA GÜÇ OLUR..” gibi değerlendirmeler yaptılar..
Herkesin TAHRİKLERDEN KAÇINMASI ZAMANINI YAŞIYOR Yenice..
Hoşgörü ve huzur arıyor YENİCE SAKİNLERİ..

YENİCE İLÇEMİZDE YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAYA KARŞI,AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ’ÜN “KINAYAN AÇIKLAMASI..” MÜKÜMMEL
YENİCE İlçesinde yaşanan üzücü olaya karşı verilen ilk tepkilerden birisi,AK Parti İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ’DEN geldi ve olayı şiddetle kınadığını açıkladı.
YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADIĞINI AÇIKLADI..
AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,gerçekten çok sorumlu,çok mükemmel bir tutum aldı,yaşanan üzücü gelişme karşısında olması gerekeni yaptı,kendisini tebrik etmek gerekir.
Buna karşın,bir vesile ili çektirilmiş fotoğrafların gündeme sokulmasına çalışan,bu yönü ile olayı süratli bir biçimde SİYASİ ZEMİNE çekmek isteyen insanlarda olmadı değil.
YENİCE BÜYÜK BİR İLÇE DEĞİL,insanlar günlük işlerinde,yaşamlarında,birçok kez karşılaşırlar,Cadde de,Sokakta mutlaka karşı/karşıya gelerek selamlaşırlar.
Böyle bir İLÇEDE sükunetin temin en ciddi olay olsa gerektir.
Ortalığı bulandırmak,planlı,organize gibi takdimler işi kızıştırır..
Bir düğün esnasında yaşanmış,anlık bir olay gelişmiştir,orada bırakılması,orada tutulması gerekir,yoksa Allah Korusun,YENİCE HUZURUNU tamamen kaybeder..
Ve ;KAZANAN HİÇBİR ANLAMDA YENİCE OLMAZ..

SAYIN ZİYA ÜNSAL’IN “MECLİS BAŞKANLIĞI..”,SAYIN PEHLİVAN BAYLAN’IN “YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI..” DÖNEMİNDE LOJİSTİK KÖY…!!
Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI bir dönem LOJİSTİK KÖY noktasında çok ciddi çabalar,çalışmalar yapıyordu,daha sonra bu çalışmalar durdu yapılmaz oldu..
O Dönem Sayın ZİYA ÜNSAL Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı,Sayın PEHLİVAN BAYLAN ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorlardı ve O Dönem MECLİS ÜYELERİ DE bu çalışmalara sonuna kadar destek veriyorlardı..
Sonra LOJİSTİK KÖY unutuldu gitti,gündemden düştü..
Şimdi LOJİSTİK KÖY yazıyoruz ya,korkarız ki,LOJİSTİK KÖY olayını,Rahmetli BÜLENT ECEVİT’İN ortaya attığı KÖY KENT kavramı ile karıştıran ve böyle sananlar çıkar ortaya.
LOJİSTİK KÖY yeniden Karabük gündemine girebilir..
Girmesinde de sonsuz yarar olduğuna inanırız.

SAYIN MEHMET CEYLAN’IN,MÜBAREK RAMAZAN AYININ SON GÜNÜNDE VERDİĞİ İFTAR VE DEFTERDAR SAYIN OSMAN KOÇAŞ’IN DURUMU
Daha önce Safranbolu Belediye Başkanlığı,Karabük Milletvekilliği ve Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan Sayın MEHMET CEYLAN mübarek Ramazan ayının son günü Safranbolu’da bir İFTAR YEMEĞİ verdi.
Bu iftarda Karabük Defterdarı Sayın OSMAN KOÇAŞ ile aynı masayı paylaştık ve uzunca bir süre diğer dostlarımızın da katıldığı sohbetimiz oldu Sayın KOCAŞ ile.
DEFTERDARLIK Personelinin,bazı yapılandırma ödemelerinin son günü olması nedeni ile geç saatlere kadar çalıştıklarından söz etti ve özellikle tahsilat oranının hayli yüksek olduğunu anlattı.
Karabük’te tahsilat oldum olası yüksektir zaten..
Bu ödemelerde de mükellefler,ödeme azmine,azami oranda dikkat etmişler ve Sayın OSMAN KOÇAŞ bunları anlattı,Karabüklü olarak sevindik
KARABÜKLÜ VERGİ MÜKELLEFİ,BU ANLAMDA OLDUKÇA DUYARLIDIR ZATEN.

ÇOK SEVGİLİ KARDEŞİM MERT YARDİBİ,ZARİF BİR MESAJ GÖNDEREREK “GÜNLERDİR YENİCE OLAYINA DİKKAT ÇEKİYORDUNUZ..” demiş..
Çok Sevgili Kardeşim MERT YARDİBİ zarif bir mesaj göndererek “GÜNLERDİR YENİCE KONUSUNA DİKKAT ÇEKİYORDUNUZ.ÜZERİNDE DURAN BİLE OLMADI VE BU GELİŞMELER YAŞANDI..” gibi görüşlere yer vermiş.
Gerçekten günlerdir YENİCE KONUSUNA dikkat çekiyorduk.
Şimdi gelinen noktaya bir bakın Allahaşkına..!!
İşin bir başka kötü,işin bir başka hoş olmayan yanı ise MHP Kesiminden AK Partililere,AK Parti kesiminden de MHP’LİLERE yönelik tutumlar ve tavırlar durulmadı,tam tersine provokatif söylemler HEMEN HER KADEMEDE Kİ insanların dilin de.
MHP’LİLER bu işin öncesinde “BİR MİLLETVEKİLİNİNİN,BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA Kİ SÖZLERİNİ..” ele alarak “KIŞKIRTMA ORADAN BAŞLADI PROVOKASYON ORADAN BAŞLADI..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar..
AK Parti kesimi ise “BU İŞİN PARTİMİZ İLE HİÇBİR NOKTADA BAĞLANTISI,İLGİSİ YOK.YAŞANAN TATSIZ OLAY,ANLIK BİR REFLEKS,BİR ADIM GERİSİNDE,MUHTARLIK SEÇİMİNİN GERGİNLİĞİ OLAN,ANLIK BİR GELİŞME..” gibi değerlendiriyor.
İki tarafta “YAŞANMIŞ TATSIZ BİR OLAY,UNUTULMASINDA YARAR VAR..” diyemiyor,aslında aklı selim,bunun denilmesini gerektirir,olayın tam bu noktasında İDARE TAM TARAFSIZLIK,TAM HAKKANİYET,TAM ADALET GÖSTEREMEZSE durum çok daha içinden çıkılmaz hal alır..
YENİCE ŞİPŞİRİN,CANLI,HEYECANLI BİR KENT..
Bu özelliklerini YENİCE’NİN GELİŞMESİ,BÜYÜMESİ,ATILIMLAR YAPMASI için kullanılmalı,o dinamik yapı,bu alana sevk edilmeli,o zaman gergin ortam dağılır,YENİCE huzur bulur,güven ortamı içerisinde önüne bakar..
Biz bunları yazıyoruz ya,acaba,BUZ ÜZERİNE Mİ YAZIYORUZ..
Aklımıza bu durum da gelmiyor değil yani..!!

KARABÜK İL GENEL MECLİS ÜYESİ BİR DOSTUMUZ KARDEŞİMİZ “DEVLET VERDİ,BİZ HARCADIK,GELİR GETİRİCİ,ÜRETİME YÖNELİK OLMADIK..”
Bayramın ikinci günü,bir dostumuzun işyerinde,Karabük İL GENEL MECLİS Üyesi bir Kardeşimizle sohbet ettik,İLLER BANKASI gelirlerinin çok ciddi biçimde azaldığından söz etti,bu konuları anlattı.
Bir iki dönemdir İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ YAPIYOR.
“DEVLET VERDİ,BİZ HARCADIK..” dedi,yapılan işlerinde büyük ölçü de “BİR YIL SONRA Kİ SEZONA BOZULDUĞUNDAN..” falan söz etti,yalnızca en olumlu işlerinin MAKİNE,EKİPMAN PARKININ YENİLENMESİ olduğundan söz etti.
“GEÇENLERDE SİZDE YAZDINIZ,ZONGULDAK İLİNDEN AYRILIRKEN,KARABÜK’E VERİLEN HURDA ARAÇ/GEREÇLER ŞİMDİ YENİLENDİ..” dedi ve en temel başarılarının bu olduğundan söz etti.
“İL ÖZEL İDARE GELİRLERİNİN ARTTIRILMASI AMACI İLE,ÜRETİME DÖNÜK HERHANGİ BİR YATIRIM YAPAMADIKLARINDAN..” söz etti ve “BAKIN DEVLET GELİRLERİ,ÖNEMLİ MİKTARDA AZALDI…” dedi.
Bu arada ZONGULDAK İLİ kendi sınırları içerisinde KUM/ÇAKIL OCAĞI açılmasını yasaklamış galiba ve o nedenle KARABÜK sınırları içerisinde KUM/ÇAKIL OCAĞI açmak isteyenler oluyormuş.
BELKİ BURALARDAN BİRAZ GELİRİMİZ OLABİLİR falan dedi.
Daha sonra da AKKAYA TERMAL TESİSLERİ yapımına getirdi sözü..

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİS KARARI İLE BAŞLATILAN “CADDE VE SOKAK KENARLARINDAN OTO PARK PARASI ALINMASI OLAYI..” BİTTİ Mİ..
Ramazan ayı içerisinde,Safranbolu Belediye Meclisi bir karar aldı ve Riyasetin isteği doğrultusunda ki bu karar,yürürlüğe sokuldu,artık CADDE ve SOKAK KENARLARINA PARK EDEN ARAÇLARDAN oto park parası alınıyor.
BELİRLİ BİR SÜREYİ GEÇEN ARAÇLARDAN PARA ALINIYOR..
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Avukat Sayın MEHMET SARI,Partisi adına ve bize göre haklı bir gerekçe ile karşı çıktı,neden haklı bir gerekçe diyoruz,o konuyu da anlatmaya çalışalım.
31 MART YEREL SEÇİMİ sırasında,AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Karabük’te süregelen bu uygulamayı KALDIRACAĞI VAATLERİNİ vererek bir Kampanya yürütmüştü.
Bir Siyaset bütünlüğü çerçevesinde AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın MEHMET SARI,İlçesinde başlatılan bu uygulamaya,HUKUKSAL BİR GEREKÇEYİ DE göstererek karşı çıkmıştı.
MHP Safranbolu Belediye Meclis Üyeleri de,Belediye Meclisi’nde BU KARARA KARŞI ÇIKARKEN,her halde KARABÜK’TE MHP’Lİ Belediye Başkanı’nın yıllardır süregelen,bu yönde ki uygulamasını unutmuşlardı,yoksa bir Siyaset bütünlüğü içerisinde öyle karar vermeleri elbet ki pek mümkün olmazdı..!!
Ne oldu,şimdi, OTO PARK olayı unutuldu gitti mi..?

AK PARTİ ESKİ GENEL BAŞKANLARINDAN VE ESKİ BAŞBAKAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU’NUN KURACAĞI PARTİ İÇİN İSMİ GEÇENLER KİMLER
AK Parti Eski Genel Başkanlarından ve Eski Başbakanlardan Sayın AHMET DAVUTOĞLU,yeni bir Siyasi Parti kuracağını açıklamış ve bu yönde çalışmalar biraz daha hız,yoğunluk kazanacak sanıyoruz.
KARABÜK’TE KURUCU İL BAŞKANI KİM/KİMLER OLABİLİR..
Örneğin İNÖNÜ Caddesi üzerinde PARTİ LOKALİ olabilecek bir dizi yer arayışı olduğundan söz edenler var,elbet yer arayışı yapan isimlerden de söz ediliyor..
KİM/KİMLERİN İSMİ VAR,TAM ÖĞRENEMEDİK ELBET..
Öğrensek elbet,en azından,isimlerini kendileri açıklayıncaya kadar tarif ederdik,isimlerini yazmasak bile belirli tariflerde bulunurduk,şimdilik kim/kimler bu girişimleri sürdürüyorlar muamma..!!
Prof.Dr.Sayın AHMET DAVUTOĞLU kuruluş çalışmalarına hız vermiş görünüyor ve bu anlamda Karabük’te de belirli bir hazırlık yapıldığına ilişkin bilgi akışı gelmeye başladı..
İlerleyen süreçlerde Okurlarımız ile paylaşırız elbet

3 kişi görüş bildirdi

  1. Yerel Yönetim de önemli olan gelir artırmaktır. Hazırdan (Genel Bütçeden) almak tembelliği artırır..

    Yerel Yönetim de önemli olan gelir artırmaktır. Hazırdan (Genel Bütçeden) almak tembelliği artırır.. Bir an önce kesilmeli özellikle belediyelerin. Hatta genel bütçeye yerel yönetim pay vermeli gelirlerinden.

  2. Bayram da gittiğim İl deki hizmetleri, Karabük ile kıyasladığımda Karabük açık cezaevi gibi adeta... Belediye de Gelir artırmak ....

    Şehrin görüntüsü ve estetiği orta turistlik alanlar gelir artırıcı faaliyetler ilk giren kişilere sunuluyor..
    Ayrıca akvaryum, büyük park, doğal mekanlar v.b ekonomik gelir getiriciler alternatif sosyal alanlar geliştirilmiş…
    Çevre düzeni yollar, kaldırımlar, yaya geçitleri tabelalar, korkuluklar bir uyum ve estetik içinde ..
    Toplu ulaşım araçları sessiz yeni ödeme araçları kart ile yine özel ulaşım araçları da uyum içinde hemen hemen yeni klimalı, tramvay mevcut
    Şehir merkezinde tüm yollarda bisiklet yolları var
    Şehir Merkezinde Kaldırımlar, yayalaştırılmış yollar yeşillikler,ağaçlar çiçekler, sanatsal, figürler oturma yerleri, cep telefonu şarj yeri,mescit,tuvalet çeşme, v.b temel ihtiyaçlar hepsi düşünülmüş uyum içinde bulunmakta.
    Şehir merkezinde yine BELEDİYE ait Çay, su ve pasta gibi ekonomik mekan olması hemen Karabük’te aklıma insanların düzensizce kaldırımlarda oturarak, binaların ara koridorlarında güvensiz ortamlarda oturarak çay içtikleri görüntüler geldi aklıma.. bize iyi ceza kesiyorlar birileri herhalde…
    Daha bir çok yazabilecek çok durumlar var… Kolay gelir getirici park-mark bırakıp da, Şehrin aydınları, Gazetecileri böyle kıyaslamalar ile netten araştırıp Toplumu ve yöneticileri uyarmalı… yoksa biterrrrr Karabük. Bu bir gerçek, yönetim şekli artık bu doğrultuda ilerliyor. Karabük Belediyesi çok acil adaletli ve planlı imar planı öncelikle şehir merkezine yakın mahalleri ve şehir içini genel merkezden yardım alarak bir an önce yapmalı, sonra gelir getirici tarihi doğal mekanlarını ekonomik olarak tasarlamalı planlamalı oluşturmalı..
    TEHLİKE ŞUAN ÇOK KÖTÜ TANITILIYOR… doğal olarak diğer illerdeki gelişmişliğe ve hizmete göre

  3. ekmekle oynamamak

    Ekmekle oynanırsa, daha nice olaylar meydana gelir. Demek ki, ekmekle oynamayacaksın.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, öğrencilerle buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzon'da lise ve ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Avcı, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ve Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Avcı, eğitim ve sağlık konularında çok hassas olduğunu belirterek, “Özellikle eğitim ve sağlıkla ilgili bütün projelerde bulunmaya çalışıyorum. Bu güzel enerjiyle sizlerin karşısında olmaktan son derece mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Avcı, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Abanozoğlu'na futbolcuların imzaladığı Edin Visca forması hediye etti.

Avcı, programın ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.