Her Telden (10.Mayıs.2016)

Her Telden (10.Mayıs.2016)

Yayın: 10.05.2016 08:42
Paylaş:
A+ A-

ESKİPAZAR/İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,BİR PARÇA GECİKECEK SANIYORUZ,TARIM ARAZİLERİ..
AK Parti İktidarının büyük önem verdiği ESKİPAZAR/İsmetpaşa İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ biraz gecikecek galiba ve bu nokta da TARIM DIŞI ARAZİ KULLANMA HAKKI için DANIŞTAY kararı,bu gecikmeye yol açacak gibi görünüyor.
DANIŞTAY BU KONUDA BİR KARAR VERDİ.
Daha önce ki uygulamaları kaldırdı,ARAZİLERİN TARIM DIŞI KULLANIMI için verilen bu karar “TARIM DIŞI KULLANILACAK ARAZİLER İÇİNDE YERİ OLANLARA HAK TANIDI..”
Bu işin çözümü için SİYASET KURUMU ve İLGİLİ BAKANLIKLAR yoğun bir çabanın içinde,şeklinde bilgiler veriliyor,ancak,Ülkemizde YOĞUN ÇABA aylar sonra sonuç verir,bu bilmeyen mi var.
ÜSTÜNE/ÜSTLÜK BİRDE SİYASİ GELECEK OLAYI VAR.
Bu konuları çok iyi bilen isimlerle görüştüğümüzde “ORTAYA TOZ PEMBE TABLOLAR ÇİZİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ..” ve kısa süre içinde sorunun aşılacağına vurgu yapıyorlar..
AK PARTİ BU PROJEYE ÇOK ÖNEM VERİYOR..
Doğrusunu isterseniz 100 SEÇİM VAADİNDE,başka da dişe dokunur bir konu yoktu,diğer vaatler “OKUL YAPILACAK,MÜDÜRLÜK HİZMET BİNASI YAPILACAK..” bağlamında ele alınmıştı.
İSMETPAŞA NOKTASINDA BİR SIKINTI VAR..
Dileriz bu sıkıntı/sıkıntılar kısa vadede çözüme kavuşturulur..

“GEREKEN BÜYÜKLÜKTE ARAZİ BULUNSUN,EFLANİ HAYVANCILIK,BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUR.”
Geçtiğimiz gün,ANKARADAN birkaç dostumuzla görüştük,sohbet ettik,içlerinden bir tanesi SANAYİ/BİLİM/TEKNOLOJİ Bakanlığı’nda ve ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ile ilgili bir birimde üst düzey yönetici.
SOHBET EDERKEN O KARDEŞ ÇOK ÖNEMLİ BİRŞEY SÖYLEDİ.
“MADEM EFLANİ İLÇESİ ÇOK ELVERİŞLİ,O ZAMAN GEREKLİ BÜYÜKLÜKTE ARAZİ GÖSTERSİNLER,HAYVANCILIK,BESİ VE SÜTÇÜLÜK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ORAYA KURULUR..” şeklinde bilgiler verdi.
“ANCAK,BUNUN İÇİN BİR GİRİŞİM YAPILMASI GEREK..”
Bunları söyledi o kardeşimiz..
EFLANİ ve OVACIK İlçeleri GÖÇ VERİYOR..
Örneğin Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL Eflani Belediye Başkanı olduğunda ki EFLANİ NÜFUSU ile bugün ki Eflani nüfusu arasında eksiye giden bir fark olduğu kesin.
2009 Yılından bu yana KAPATILAN RESMİ BİRİMLER OLDU..”
MESLEK YÜKSEKOKULU açılmasına karşın,Eflani nüfusu henüz kıpırdanmadı,eksilmeye devam ediyor bile sayılabilir,o nedenle İlçe geleneğinde bulunan HAYVANCILIK sektörü İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ile canlandırılabilir belki.
O KARDEŞİMİZ “BAŞVURU YAPAR OLURSA,GİRİŞİM BAŞLAR..”dedi.
Başvuruyu/gerekli çalışmayı biz başlatacak değiliz herhalde..!!

“İNSANLAR YAŞLANMIŞ,ÖLÜMÜ BEKLEYEN ANA/BABASINI HASTANE YOĞUN BAKIMINA BIRAKIYOR..” TIKANMALAR
Geçtiğimiz gün,çok sevdiğimiz bir Kardeşimizin işyerinde KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’nde hizmet veren bir PROF.ünvanlı BİLİM İNSANI ile uzunca bir süre sohbet ettik.
HASTANE HAKKINDA KONUŞTUK.
“ÖNCELİKLE BU HASTANEYİ,BU HALİ İLE NASIL TESLİM ALDILAR.BUNU SORGULAMAK LAZIM..” dedi,sonra da Karabük insanının BÖYLE BİR HASTANEYE SAHİP OLMAKTAN GURUR DUYMASI GEREKTİĞİNE işaret etti.
“EKSİKLİKLERİ ÇOK,ANCAK,BÖYLESİNE ŞIK BİR HASTANE O KENTE GURUR VERMELİ..” gibi görüşler dile getirdi ve eksiklik olayının zamanla giderileceğine dikkat çekti.
Örneğin “BİZİM AİLE YAPIMIZ DEĞİŞMİŞ.ARTIK İYİDEN/İYİYE YAŞLANMIŞ,ÖLÜMÜ BEKLEYEN HASTALARI,HASTA SAHİPLERİ GETİRİP YOĞUN BAKIMA BIRAKIYORLAR..” dedi.
“HEMEN HER AMELİYAT SONU HASTANIN BİR/İKİ GÜN YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİNİN DEVAM ETMESİ GEREKİR ,GELİN GÖRÜN Kİ, YOĞUN BAKIM DOLU.O NEDENLE ZAMAN/ZAMAN AMELİYAT YAPAMIYORUZ..” gibi bilgiler verdi.
Kurulları toplayıp,yaşama şansı kalmamış insanların evlerine gönderilebileceğine ve yoğun bakım ünitesinin rahatlatılabileceğine dikkat çekti ,böyle bir sorundan söz etti..
SİYASET KANALI İLE İŞE GİRENLERİ ANLATTI..
Uzunca bir süre sohbet ettik kendisi ile..
Baktık belirli günler gelen Hoca,tamamen ilişkisini kesecek gibi..

ÖRNEĞİN,KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE YATAN BİR HASTAYA ACİLEN KAN LAZIM OLSA..!!
Örneğin KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’nde yatmak olan bir Hastaya ACİL KAN GEREKSE,bu kan nasıl temin edilir,nereden temin edilir..?
Daha önce KIZILAY KAN MERKEZİ VARDI..
Buradan temin edilebiliyordu..
Sanıyoruz KIZILAY KAN MERKEZİ Karabük dışında BİR BAŞKA İL’E GİTMİŞ ve Karabük’te lazım olan KAN TELEFONLA O İlden isteniyormuş..
İYİ DE KARABÜK KAN MERKEZİ NE OLDU..?
YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE KAN TOPLANIYOR..
Vatandaş gidiyor,orada KAN VERİYOR ve bir insanın hayata tutunmasına sebep olurum belki diyerek,KAN VERİYOR,meğer o kanlar Karabük dışında bir MERKEZDE TOPLANIRMIŞ..
BU DURUM SİYASETÇİLERE ANLATILMIŞ GALİBA..
Şimdiye kadar sonuç alınmadığına göre SİYASET KURUMU pek fazla dikkate almamış olayı ve üzerinde fazlaca durmaya gerek görmemiş o nedenle DURUM HALEN ÖYLECE devam ediyormuş..
SAĞLIKTA insan neresinden tutacağını şaşırıyor..

KARABÜK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR.SAYIN SEZGİN TİRYAKİ “TÜM BİRİMLERİMİZLE VERİMLİ ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ.”

Karabük İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Sayın SEZGİN TİRYAKİ ile bir süre oturduk,sohbet ettik,Dr.Sayın SEZGİN çalışmaların çok verimli bir şekilde devam ettiğine ve önemli aşamalar sağladıklarına değindi.
Özellikle LABORATUAR SİSTEMLERİNİ müthiş geliştirdiklerine ve bu nokta da ÇEVRE İLLERİN bile sorunlarına çözümün Karabük’te bulunduğuna dikkat çekti.
TÜREBRKÜLOZ-İDRAR-KÜLTÜRLERİ dahil,tüm kültürleri yaptıklarına dikkat çekiyor ve Toplum Sağlığı noktasında özellikle GENÇ NÜFUSA Yönelik çalışmalarına hız verdiklerine değindi.
UYUŞTURUCU OLAYI GÜNDEMLERİNDE..
“UYUŞTURU TEMİN EDEN,SATAN,EMNİYET GÜÇLERİNCE KONTROL EDİLİYOR..” diyerek kendilerinin ise “İNSANLARIN BU İLLETTEN UZAK DURMASINI TEMİN ETMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARI..” bilgiler veriyor Sayın SEZGİN.
KARABÜK’ÜN LABORATUAR NOKTASINDA çağ atladığını anlattı.
HIZ KESMEDEN,ÇALIŞMALARI SÜRDÜRDÜKLERİNE DİKKAT ÇEKTİ.

KARDEMİR,KANGAL HADDANESİ ÜRÜNLERİNİ İŞLEYECEK TEZGAHLAR VE KULLANIM ALANLARI İÇİN FUAR OLAYI..
KARDEMİR öylesine ciddi bir yatırıma imza attı ki,öncelikle ÜLKE DÖVİZİ/ÜLKEMİZDE KALACAK,gerçi daha önce yapılan RAY ve TREN TEKERLEĞİ yatırımlarını da aynı kategori de değerlendirmek gerek.
SON YATIRIM GERÇEKTEN ÇOK MÜTHİŞ..
Öncelikle TÜM DÜNYA üzerinde böylesine İLERİ TEKNOLOJİ ile üretim yapan tesis sayısının 4 veya 5 tane olduğu belirtiliyor ve böylesi İLERİ BİR TEKNOLOJİ kullanılmış.
170 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM.
Şimdi KARDEMİR üretime geçen ve ilerleyen süreçte daha seri üretim için YOL VERİLECEK olan KANGAL HADDANESİ ürünlerinin nerelerde kullanılabileceği ve bu ürünlerin hangi tezgahlarda işlenebileceğini bir FUAR DÜZENLEYEREK öğretmeyi düşünüyor.
BÖYLE BİR DÜŞÜNCELERİNİN OLDUĞUNU İŞİTİYORUZ.
Demek insanlar azmettikleri zaman HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR ve birkaç kez daha yazdık,tüm bu yatırımlar 20 yıllık KARDEMİR TARİHİNİN her olumlu noktasında isimleri olan Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN,bu yatırımlar hep hayallerinde olmuştur.
Bunu yakından bilen bir insan olarak,yeniden/yine yazmak gereğini duyuyoruz,Erzurumlu İBRAHİM HAKKI Hazretlerinin çok ünlü bir sözü vardır “MARİFET İLTİFATA TABİDİR..” şeklinde.
Başarıyı övmek,başarmak isteyenlerin,başarmak gayreti içinde olanların,başarmanın ne kadar güzel etkiler yapacağının TETİKLEYİCİ unsuru olsun düşüncesi ile söylemiştir İBRAHİM HAKKI Hazretleri.
KANGAL HADDANESİ ÜRÜNLERİ NERELERDE KULLANILIR..
Hangi tezgahlarda bu ürünler işlenebilir ve Karabük buna hazır mı..?

KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE KARABÜK TOPLUM SAĞLIĞI MÜDÜRLÜIÜ VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri,KARABÜK’TE ŞİMDİYE KADAR YAKALANMIŞ uyuştu maddenin birkaç katını,bir/iki sene içinde yakaladı.
İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER ve mesai arkadaşları bu tür kirli işler yapanlara KESİNLİKLE GÖZ AÇTIRMIYORLAR ve Karabük bu anlamda çok rahat.
Gerçi İL EMNİYET Müdürlüğü elemanları ve İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER hayatın her alanında Karabük insanın rahatı,huzuru,güveni için gece /gündüz ÇALIŞIYOR,MÜCADELE VERİYORLAR.
ONLAR UYUŞTURUCU İŞİNİ DENETLEYİP ÖNLÜYORLAR.
Karabük İl Halk Sağlığı,Toplum Sağlığı Müdürlü de İNSANLARIN UYUŞTURUCU BELASINA YAKALANMAMASI için üstün bir gayretle mücadele veriyorlar.
Karabük İl HALK SAĞLIĞI Müdürü Dr.Sayın SEZGİN TİRYAKİ buna değiniyor ve “EMNİYET UYUŞTURUNUN TEMİNİ,SATIŞI GİBİ OLAYLARDA ÜSTÜN BİR GAYRETLE ÇALIŞIYOR.BİZ İSE İNSANLARIN BU İLLETE YAKALANMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ..” diyor.
Sayın SEZGİN TİRYAKİ özellikle GENÇ KESİMİ HEDEF ALDIKLARINI söyleyerek gençlerin uyuşturucu belasına yakalanmaması için çok büyük gayretle mücadele ettiklerin anlatıyor..
Dr.Sayın TİRYAKİ gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması için önemli işler yaptıklarına değiniyor ve bu anlamda çalışmalara önümüzde ki süreçte daha da ağırlık vereceklerine değiniyor.
UYUŞTURUCU BÜYÜK,HEMDE,ÇOK BÜYÜK BİR İLLET..

KARABÜK “ÜÇ HASTANESİNİ YIKIP..” BU İNSANLARA “TEK HASTANE İLE İDARE EDİN..” DEDİ Mİ/DEMEDİ Mİ..?
Karabük ÜÇ HASTANESİNİ yıktırıp,alın size BÜYÜK BİR HASTANE YAPTIM BUNUNLA İDARE EDİN dedi mi/demedi mi,ne yazık ki durumun özeti bu.
Hele/hele KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NİN olduğu yerde bulunan ve yıkılmadan birkaç yıl önce MİLYONLARCA LİRA HARCANARAK dipten doruğa yenilenen SİGORTA HASTANESİ var ki insanın içi acıyor..
BÜYÜK PARALAR HARCANMIŞTI,HEBA OLDU GİTTİ.
Karabük SAĞLIK SEKTÖRÜ noktasında sıkıntılar yaşıyor,bunu bir sabah gidin HASTANEYE GELENLERİN tarzından/tavrından veya tutumundan rahatça anlarsınız..
SIKINTI GERÇEKTEN BÜYÜK.
İşin bir yanı daha var..
KARABÜK’TE ÜÇ HASTANE GECE/GÜNDÜZ ÇALIŞIRKEN,KARABÜK’ÜN NÜFUSU 100 BİNLER dolayında seyrediyordu,şimdi ki gibi 118 binleri bulmamıştı.
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE SIKINTILAR VAR..
FİZİK TEDAVİ için başvurun isterseniz..!!
Bakalım karşınıza ne çıkıyor..
Her neyse artık,SIKINTILI/MIKINTILI yaşayıp gideceğiz.
Başka çaresi var mı..
Birisi çıkıpta DEVLET HASTANESİ YAPILACAK diyecek değil ya…!!

 

Yorumlar

  1. Eflanim.Com

    Ahmet Bey yazılarınızı mümkün oldukça takip etmeye çalışıyoruz. Bizi daha çok Eflani ile ilgili yazılarınız ilgilendiriyor ve ilçemiz sorunları ve geleceği hakkında yazan nadir Karabük Gazetecilerindensiniz. Öncelikle bunun için teşekkür ederim.
    Sonrasında bu yıl Eflani’nin hayvancılık potansiyelini bir kaç kez dile getirdiniz. Yaşımız itibariyle 1960 ları bilmiyorum ama 2000 li yıllarda da şimdinin Et ve Süt kurumu o zamanın Et ve Balık kurumu bünyesinde bir Eflani Et Kombinası kurulması çoğu kere konuşuldu ama elde var sıfır. Hayvancılık MYO’muz var ama iş güvenliği öğrencisi eğitiyoruz. Bu yatırımların yapılmaması Eflani’nin nüfus kaybetmesine neden oluyor. Hayvancılık ihtisas bölgesinden bahsediyorsunuz. Bu konu da 2 yıl önce gündeme gelmişti ( http://www.eflanim.com/eflani-tarim-ve-hayvancilik-ihtisas-organize-sanayi-bolgesi/ ) gene sanıyorum ki bu olayda Et kombinası gibi konuşmalarda kalacak. Bu noktada gerek bu konularda gerek Eflani’nin doğal ve kültürel değerlerinin tanıtılması noktasında sizlerin yapıcı yazılarınızın devamını diliyorum. Eğer gazeteciler bu konuları kovalarsa halkta bilgi sahibi olacak ve yetkiler için yatırımların yapılması noktasında bir itici güç olacaktır. Teşekkürler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te tabancayla havaya ateş eden 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te tabancayla havaya ateş eden 2 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon Mahallesi'nde araçtan silahla havaya ateş edildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Düzenlenen operasyonda şüpheli M.D. gözaltına alındı, 2 ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait mermi ele geçirildi.

Aydınlıkevler Mahallesi'nde de silahla havaya ateş ettiği belirlenen B.Ö. yakalandı.

B.Ö'nün üst aramasında kurusıkı tabanca ve tabancaya ait mermi bulundu.

Şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.