Her Telden (11.Ekim.2019)

Her Telden (11.Ekim.2019)

Yayın: 10.10.2019 22:32 |Güncelleme: 11.10.2019 09:05
Paylaş:
A+ A-

İYİ PARTİ KARABÜK TEŞKİLATI İÇERİSİNDE “HUZURSUZ ORTAM SÜRÜYOR GALİBA..” VE SAFRANBOLU İLÇE TEŞKİLATI’NIN DURUMU BELİRSİZ..
İYİ Parti Karabük İl Teşkilatı’nda ki görev değişimi,anlaşıldığı kadarı ile,Parti içerisinde ciddi bir huzursuzluğa yol açmış bulunuyor ve bunun en temel göstergesi de SAFRANBOLU İLÇE TEŞKİLATI’NIN durumu.
İYİ Parti Karabük İl Başkanı Sayın DURSUN DOĞAN ve İl Yönetim Kurulu,geçtiğimiz haftalarda SAFRANBOLU TEŞKİLATI’NIN görevden alınması yolunda bir karar üretti.
Üretilen bu karar İYİ Parti GENEL MERKEZİ’NE ilgili birimlere bildirildi,ancak,aradan bu kadar süre geçmiş olmasına karşın,Genel Merkez Karabük İl Teşkilatı’nın aldığı kararı onaylamadı.
İYİ Parti İl Başkanı Sayın DURSUN DOĞAN geçtiğimiz günlerde Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunmuştu ve o ziyarette bu operasyon için “GENEL MERKEZ ONAYINI BEKLİYORUZ..” gibi bir değerlendirme yapmıştı.
Hatta,konuşması sırasında kurduğu cümlelerden “BU KARARIMIZ ONAYLANMAZSA,BİZ KENDİ DURUMUMUZU GÖZDEN GEÇİRMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ..” gibi ifadelerden “GÖREVİ İADE EDEBİLİRİZ..” anlamlarını çıkartmıştık.
Dün,Genel Merkezin kararı henüz onaylamadığı yolunda haberler aldık ve anlaşıldığı kadarı ile İYİ Parti Karabük bünyesinde SAFRANBOLU krizi sürüyor..
Olay henüz belirli bir aşamaya gelmiş durumda değil.
Aslında İYİ PARTİ Kongreleri şubat ayında başlıyormuş.
Öyle olunca da,bu krizin süratle çözülmesinde sonsuz fayda yok mu yani..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT,KONUŞMASINDA, ÖNCE Kİ REKTÖR SAYIN BURHANETTİN UYSAL’I UNUTMADI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Akademik Yılı’nın açılışında,Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bir konuşma yaptı ve Karabük Protokolü ile İÇİŞLERİ Bakanı Sayın SÜLEYMAN SOYLU,YİK Üyesi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN DE bulunduğu, ortam da önce ki Rektör Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’I unutmadı
Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Sayın SÜLEYMAN SOYLU’DA mikrofondan,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN geldiği noktayı övmüş ve “KISA SÜRE İÇİNDE ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARININ YAKALANDIĞININ..” altını çizmişti.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’TA,gelinen bu nokta da KURUCU REKTÖR Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN büyük katkısı olduğunun altını çizerek,başarıya giden yolun açılmasında ki emeklerine işaret etti.
ORTAYA ÇOK SEMPATİK,ÇOK ŞIK BİR TABLO ÇIKTI..
Gerçekten de,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kısa süre içerisinde,bu kadar büyük başarılara imza attı ise,daha önce ki Rektör Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ve bugün ki Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN,bu yolda büyük ve unutulmaz katkıları,yönetim tarzları olmuştur..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EN PRESTİJLİ 800-1000 ÜNİVERSİTE ARASINDA..
Bu büyük başarıyı adı/sanı çok duyulan birçok ÜNİVERSİTE yakalayamadı..
Demek ki Rektör Hocalar SAĞLAM BİR YAPI KURMUŞLAR,UYGULUYORLAR..

“ABİ BEN SANA,KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMANIN TAM ZAMANI DEMİYOR MUYDUM,BAK İLK GALİBİYETLERİNİ DEPLASMANDA ALDILAR..”
Dün futbol bilgisine,futbolu analiz etmesine hep saygı duydum ve bunu daha önce yazdığım Kardeşim telefonla aradı “ABİ BEN SANA HEP BU TAKIMA GÜVENMEK,BU KULÜBE SAHİP ÇIKMAK ZAMANIDIR DEMİYOR MUYUM..” dedi.
Doğrusu pek takip edememiştik.
KARABÜKSPOR Deplasmanda ELAZIĞSPOR’U 3-2 YENMİŞ..
O Kardeşimiz KARABÜKSPOR’UN bu kötü günleri,bu kriz ortamını FIRSATA ÇEVİREBİLECEĞİNDEN söz ediyordu ve “ABİ KARABÜK ÇOCUKLARI GÖRECEKSİN GELECEKTE ÇOK ÖNEMLİ YERLERE GELECEK..” diyordu.
KARABÜKSPOR’UN çok daha çabuk toparlanması,çok daha çabuk adından söz ettirebilmesi için GEREKEN ŞARTLARINI DA söylüyordu ve “BU İŞ DENGELİ,AKILCI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE OLUR..” diyordu.
Her neyse artık.
KARABÜKSPOR UZUN HAFTALAR SONRA İLK GALİBİYETİNİ ALMIŞ.
Hem de deplasmanda almış..
O KARDEŞ “ABİ KARABÜKSPOR’UN ÖNÜ AÇIK..” diyordu sürekli.
Galiba haklı çıkacak,İnşaallah da, haklı çıkar..

SORUNLAR YUMAĞI HALİNDE Kİ “KARABÜK’E İLİŞKİN CİDDİ VE MÜJDELİ BİR HABERE, ÖYLESİNE HASRET KALDIK..” VE EN AZINDAN ARAÇ ÇAYI
Sorunlar yumağı halinde ki Karabük’te CİDDİ ve MÜJDELİ bir habere öylesine hasret kaldık ki,böyle bir haberi o kadar büyük bir hasretle bekliyoruz,bunu anlatmak bile güç.
NE OLDU İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ağabeyler..!!
Hiç değilse PROJE İHALESİ YAPILAN ARAÇ ÇAYI’NA ilgi gösterin..!!
Yıllar önce KAÇ HASTANE vardı Karabük’te,ya şimdi durum nedir..?
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ neden işlevlerinin büyük bölümünü yitirdi ve bazı branşlarda HEKİM AÇIĞI var ve bu Hastane nerelere hizmet veriyor..?
Sahi BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ YIKILDI MI..?
Yerine DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılacaktı galiba..!!
Şehiriçi trafik noktasında bir ilerleme var mı,dersiniz..?
KARABÜK-SAFRANBOLU-BARTIN Karayolu ne durumda,ÇEVRE YOLLARI 2020 yılında başlar mı,neyse,bunların arasına bir de KATI ATIK BERTARAF işini sokmayalım bakalım.
SEVGİLİ KARABÜKLÜLER,HER GÜNÜNÜZ İYİ GEÇSİN DİLERİZ..

KARABÜK VALİLİĞİ,ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ,KARABÜK YATIRIM ALAMIYOR VE MARZİNÇ KARABÜK’Ü KİRLETİYOR MU…?
Karabük Valiliği ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İl Müdürlüğü sessiz kalıyor,kimi çevreler MARZİNÇ KARABÜK’Ü KİRLETİYOR iddialarını dile getiriyor,kimi çevreler ise MARZİNÇ KARABÜK’Ü KİRLETMİYOR görüşünde.
MARZİNÇ her sanayi tesisi ne kadar kirletiyorsa,O KADAR KİRLETİYOR diyen çevreler var,buna karşılık ZEHİRLİYOR,KİRLETİYOR diyen çevreler var ve BUNUN GERÇEĞİ NEDİR KARDEŞİM..?
Gerçek net ortaya konulmayınca,KARABÜK YATIRIM ALAMIYOR ve bakın MARZİNÇ Tesisi önce KAPASİTE ARTTIRIMI yapacaktı,bunun arkasından ÇİNKO FABRİKASI kurulması düşünülüyordu..
KAYSERİ ÇİNKO FABRİKASI KURUYOR ve burada 1100 kişinin çalışacağı söyleniyor,yani 4 kişilik bir aile düşünün,4400 eve ekmek girecekti bu fabrikadan..
ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI,TEPKİLER GÖSTERİLDİ..
İlgili Bakanlıkta,HEMEN ERTESİ GÜNÜ,yazıyı çıkarttı ve MARZİNÇ Tesisi kapasite artırımı YAPAMAZ kararını yolladı ve böylece KARABÜK’E gelecekte kurulacak olan ÇİNKO FABRİKASI’NIN önü tıkandı..
İNSANLARIN KAFASI,BU NOKTA DA,GERÇEKTEN BULANIK..
MARZİNÇ kirletiyor mu,zehirliyor mu,yoksa bunlar olmuyor mu..?
Bunların net olarak açıklanması gerekir herhalde değil mi..?

KAYSERİ KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI’NI KURMAK ÜZERE HAREKETE GEÇTİ,BU TESİS KURULDUĞUNDA 1100 İŞÇİ ÇALIŞACAK VE BÜYÜK YATIRIM..
Daha önce de yazdık,KAYSERİ İlinde,Karabük’te olan MARZİNÇ tipi bir geri kazanım tesisi var,yıllardır çalışıyor ve ilgili insanlar “BU TESİSİN KARABÜK’TE Kİ MARZİNÇ KADAR DONANIMLI VE GELİŞMİŞ OLMADIĞINI FALAN İDDİA EDİYORLAR..”
Şimdi KAYSERİ Geri Kazanım Tesisi’nin ürettiği hammaddeyi kullanmak üzere KAYSERİ KÜLÇE ÇİNKO Fabrikası’nın kurulacağı belirtiliyor ve bu tesiste 1100 civarında işçi çalışacakmış.
GELELİM KARABÜK’E.
Karabük’te kurulu MARZİNÇ Tesisi kapasitesini arttırmak istedi,bununla ilgili ÇED TOPLANTISI 100-120 kişi tarafından engellendi,yaptırılmadı ve İlgili Bakanlıkta,hemen ertesi gün MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI YAPAMAZ diye yazı gönderdi..
Burada MARZİNÇ’İ Yönetenler,bu kapasite artırımından sonra ÇİNKO FABRİKASI kuracaklarını söylüyorlardı,gelişen olaylar Karabük’e ÇOK CİDDİ BİR YATIRIMI ENGELLEMİŞ OLDU..
Kardeşim,birisi çıksın MARZİNÇ kirletiyor mu/kirletmiyor mu açıklasın artık.
İnsanların kafası netlik kazansın,aksi halde KARABÜK KAYBEDİYOR..!!

2013 TEMMUZ AYINDA “130 İŞÇİSİNİN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASI İLE..” ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI “MARZİNÇ’İ KAPATTI..” SONRA AÇTI…!!
Hatırlayanlar vardır,2013 YILININ TEMMUZ AYI içerisinde dönemin ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı MARZİNÇ’İ geçici olarak kapattı ve daha sonra “GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI..” diyerek yeniden açıldı..
ÖYLE OLMADI MI..?
O dönem MARZİNÇ Tesisinde çalışan 130 işçinin ZEHİRLENDİLER iddiası ile HASTANELERE kaldırıldığı ve bunun üzerine ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’nın GEÇİCİ DURDURMA kararı aldığı biliniyor.
ŞİMDİ DURUM NEDİR ALLAHAŞKINA..?
MARZİNÇ Karabük’ü zehirliyor mu/kirletiyor mu,yoksa BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDI ve herhangi bir SANAYİ TESİSİNİN kirlettiği ölçüde mi etkisi oluyor,kirletiyor..
Daha önce ÜLKE GENELİNDE Yaygın çalışma yapan bir KAMU KURULUŞUNDA Genel Müdür Yardımcılığı yapmış ve bu Kurumdan Emekli olmuş bir Kardeşimiz “MARZİNÇ KESİNLİKLE KARABÜK’Ü KİRLETMİYOR,ESAS KİRLETİCİYİ BAŞKA YERLERDE ARAMAK GEREKİR..” demişti.
Bunları neden yazıyoruz..?
Eğer MARZİNÇ Kapasite artırımı yapsaydı,bunun devamında ve birkaç yıl içerisinde,elde edilecek olan hammadde ile KARABÜK’E ÇİNKO FABRİKASI KURULACAKTI ve binlerce insan ekmek parası kazanacaktı..
Şimdi durum nedir,MARZİNÇ KİRLETİYOR MU/KİRLETMİYOR MU..?

TAKSİCİ ESNAFLARIMIZ “ABİ BİZİ HATIRLADIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.AMA ARAYANIMIZ/SORANIMIZ PEK YOK.BİR TEK SEN ÇIKTIN..”
Dün Karabük’te TAKSİ DURAKLARINI ve TAKSİCİ ESNAFINI yazmıştık,birkaç kardeşimiz teşekkür ettiler “BİZİ TEK HATIRLAYAN SEN OLDUN BE ABİ..” falan dediler.
Bu arada kendilerini ne arayanın,ne soranın olduğuna işaret eden TAKSİCİ ESNAFIMIZ oldu,bağlı oldukları ODA YÖNETİMİNDEN bile ilgi görmediklerini iddia eden Kardeşler oldu.
Bir tek Vali Sayın FUAT GÜREL geçtiğimiz aylar da OTOBÜS TERMİNALİNDE Kİ Taksi Durağını ziyaret ederek,orada ki TAKSİCİ ESNAFI ile sohbet etmiş,bunu/bunları anlattılar..
Bir TAKSİCİ ESNAFI,kendilerinin güvenilir olmak zorunluluğundan söz etti ve böyle olmayanları aramızdan süratle dışlarız,Allaha şükür şimdiye kadar da içimizden böyle insanlar çıkmadı falan dediler..
TAKSİCİ ESNAFLARI,haklı olarak,biraz ilgi istiyorlar..
HAKLARIDIR DA ilgi görmek,aranıp/sorulmak..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KAMPUS ALANI İÇERİSİNDE YAPTIRILAN “KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ, SEZER GÜLEÇ SANATEVİ..” VE SAYIN REKTÖR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ açılış yılında Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bir konuşma yaptı ve AKADEMİK MAKALELERİN yazımında çok önemli bir işlevi yerine getiren KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ ile SEZER GÜLEÇ SANATEVİ’NDEN kıvançla söz etti..
KÜTÜPHANE gerek mimari tarzı ile,gerekse KÜTÜPHANE işlevleri açısından “PARMAKLA GÖSTERİLECEK DÜZEYDE..” ve Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT gerek Öğretim Üyelerinin,gerekse Öğrencilerin buradan yararlanmalarından söz etti.
Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,Dünyanın en Prestijli 800-1000 Üniversitesi arasına girerken,yıl içinde çıkan AKADEMİK MAKALELER çok büyük yer tutuyordu.
KÜTÜPHANE bu bağlam da çok büyük bir kolaylık sağlıyormuş..
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT konuşmasında buna özel bir vurgu yaptı.

2 kişi görüş bildirdi

  1. marzince kim karşı

    marzince karşı çıkanların burdan beklentisi var Karabük belediyesi 36 milyon alınca herkesin eştahı kabardı herkesin beklentisi arttı Belediye reyisi Marzinç artık kirletmiyor demedimi Ahmet abinin yazdıgı çinko fabrikası kurulsa Karabükte işsizlik önemli miktarda azalır amma buna mani olan çıkarcılar marzinc kirletiyor diye feryat ediyolar gine Ahmet abinin dediyi gibi Çevre Müdürlüğü bi açıklama yapmıyor

  2. Doğrucu Davut

    Çevre müdürlüğü ne iş yapıyor kimsenin tam olarak bildiği yok. Arada bir hava temiz diye açıklama yaptıklarını duydum inşallah doğrudur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Marmara Bölgesi ve Ankara için toz taşınımı uyarısı

Yayın: 24.04.2024 11:33
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaparken Ankara Valiliği, bugün il genelinde toz taşınımı beklendiğini bildirdi.

Ankara

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, bugün Ankara il genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesi kullanıldı.

 

Marmara Bölgesi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün bölge genelinde toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.(AA)