Her Telden (11 Ekim 2021)

Her Telden (11 Ekim 2021)

Yayın: 10.10.2021 20:30 |Güncelleme: 11.10.2021 10:56
Paylaş:
A+ A-

ÜZERİNDE,UZUNCA BİR SÜREDİR DURDUĞUMUZ,GECİKMELİ DE OLSA,”PARİS İKLİM ANLAŞMASI,TBMM’DE KABUL EDİLDİ..” ve ETKİLERİ..
Hatırlayan Okurlarımız vardır,PARİS İKLİM ANLAŞMASI/ANLAŞMALARI,Ülkemizde de kabul edilecek yolunda bilgiler vermeye gayret etmiştik ve 5-6 yıl gecikmeli de olsa,sonuçta TBMM’NE getirildi,kabul edildi..
ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK ELBET..
Örneğin PARİS İKLİM ANLAŞMASI ile Ülke genelinde VALİLİKLERE/KAYMAKAMLIKLARA/BELEDİYELERE/SANAYİ KURULUŞLARINA ne gibi ödevler düşecektir acaba..?
NE GİBİ YAPTIRIMLAR GÜNDEME GELECEKTİR..
Yine bir örnek verelim,EGZOS GAZLARINA karşı,ilgili YEREL BİRİMLER ne gibi önlemler geliştireceklerdir,yine örneğin ARAÇLAR 10 NUMARA YAĞI akaryakıt olarak kullanabilecekler midir..?
YOKSA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLERLE BU ENGELLENECEK MİDİR..?
EGZOS GAZLARI çok ciddi bir sorun Dünya ve Ülkemizde..
Hep söyledik,yazdık..
Bir aracın EGZOS BORU çapı 3 santim ve yine örneğin KARABÜK MERKEZ Trafiğinde,günlük,25 bin aracın hareket halinde olduğunu düşünün ve buradan KAÇ METRE ÇAPINDA bir BACADAN ZEHİRLİ GAZ atmosfere salınıyor..?
Önümüzde ki dönem çok ilginç gelişmeler olacaktır inanın..

PARİS İKLİM ANLAŞMASI,GEÇTİĞİMİZ GÜN,TBMM’DEN GEÇTİ ve BUNDAN SONRA Kİ UYGULAMALAR,SANAYİ TESİSLERİNE YAPTIRIMLAR…
Günlerce üzerinde durduğumuz ve Ülkemizin de bu uygulamaları kabul etmesi halinde,Ülke genelinde çok ilginç gelişmeler yaşanacağına işaret etmeye gayret ettiğimiz PARİS İKLİM ANLAŞMASI,gecikmeli de olsa TBMM’DE kabul edildi..
ARTIK UYGULAMALAR BAĞLAMINA GEÇİLECEK DEMEKTİR.
Aslında,Ülke genelinde halen yürürlükte olan bir çok Yasa,yeterince uygulansa PARİS İKLİM ANLAŞMASININ yasal alt yapısı var olarak düşünülebilir,ancak,bundan sonra UYGULAMALAR DAHA SIKLAŞACAKTIR elbet.
OLAYIN ÖZÜ,biraz da böyle görülmeli,UYGULAMALAR SIKLAŞACAK.
Örneğin KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ VAR MI..?
KARABÜK’ÜN ÇEVRE KİRLİLİĞİ SORUNU VAR MI..?
Uygulamacı BAKANLIK VERİLERİNE göre KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ YOK,Karabük bu bağlam da konforlu bir yaşam sürülebilecek Kentler arasında görülüp/gösteriliyor..
HALKIN DEĞERLENDİRMESİ ve günlük hayat,PEK ÖYLE DEĞİL gibi elbet..
Artık,daha sıkı önlemlerin alınması dönemine giriliyor,haber ola..!!

DÜNYA GENELİ ve ÜLKEMİZ ÖZELİNDE GÖRÜLEN ISINMA,SÜRATLE “SU KAYNAKLARINI olumsuz ETKİLİYOR..” AKTAŞ BARAJI OLAYI NE OLDU.?
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Basına bir açıklama yaparak PARİS İKLİM ANLAŞMASINI anlatmış ve bu açıklamasında KÜRESEL ISINMA nedeni ile SU KAYNAKLARININ olumsuz etkilenmeleri üzerinde de cümleler kurmuş.
Sayın NİYAZİ GÜNEŞ bu görüşlerinde yüzde yüz haklıdır..
KÜRESEL ISINMA,SU KAYNAKLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR..
Bakın YILLAR ÖNCE ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN memleketi,doğum yeri olan OVACIK İLÇESİ SINIRLARI içerisinde AKTAŞ BARAJI yapılmasına yönelik FİKİR JİMNASTİKLERİ,düşünce gündemi vardı..
O Dönem Karabük Milletvekili de olan TBMM Eski Başkanlarından,çeşitli Bakanlık görevlerinde de bulunmuş olan,bugünün YÜKSEK İSTİŞARE KURULU Üyesi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN DE İlgili Bakan ile görüşmeler yaptığını açıkladığı bir AKTAŞ BARAJI olayı vardı..
Şu an KARABÜK GÜNDEMİNDE,ne yazık ki,AKTAŞ BARAJI yok..!!
AKTAŞ BARAJI,elektrik enerjisi üretiminde,tarımsal sulama alanın da,Bölge turizmine can katma olaylarında ve çok önemli bir gerçek de,her geçen gün SU ARAYIŞI daha da artan KARDEMİR’İN İHTİYAÇ DUYDUĞU SUYUN temini noktasında fonksiyon icra edecektir..
NE OLDU AKTAŞ BARAJI,neden gündemden kalktı/kaldırıldı..?
KARABÜK AÇISINDAN çok/çok önemli bir yatırımdı oysa ki..!!

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI Sayın CENGİZ ÜNAL ve ŞUBE YÖNETİMİ,SON ZAMANLARIN EN KUCAKLAYICI ÇALIŞMALARINA İMZA ATIYOR
Uzun süre,Genel Merkezin Şube Başkanlığı noktasında arayış içerisine girerek,GENEL KURULU’NU birkaç kez ertelediği MÜSİAD KARABÜK ŞUBE Başkanlığı görevine,biliyorsunuz,Sayın CENGİZ ÜNAL gelmiş/getirilmişti.
ÇOK İYİ İSİMLERDEN KURULU BİR YÖNETİM OLUŞTURULDU..
Sayın CENGİZ ÜNAL Başkanlığı’nda ki MÜSİAD ŞUBE YÖNETİM Kurulu göreve geldikten sonra,çalışmalarına başladı ve bizim gördüğümüz kadarı ile kucaklayıcı,Bölge ticari potansiyelini arttırmaya yönelik çabaların içerisine girmiş bulunuyor..
GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR PERFORMANS SERGİLİYOR MÜSİAD ŞUBESİ.
Sayın CENGİZ ÜNAL,bu çalışmaları sırasında BİRLEŞTİRİCİ,KUCAKLAYICI bir fonksiyon icra etmeye gayret edeceklerini söylüyor ve Allah için konuşmak gerekirse,bunun da gereğini yapıyor/yapıyorlar..
MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ kısa süre içerisinde ses getirdi..
Böyle de devam edecek gibi görünüyor..

KASTAMONU/PINARBAŞI HORMA KANYONU,YENİCE İLÇESİ IHLAMUR TERAS,KARABÜK BULAK KANYONU SPOR VADİSİ PARKI BİTTİĞİNDE…
Kastamonu/PINARBAŞI Horma Kanyonu o kadar güzel düzenlenmiş ki,yüzlerce/binlerce insan geliyor,Kanyonu geziyor,dinleniyor,doğa ile baş /başa zaman geçirme imkanı buluyor..
YENİCE IHLAMUR TERAS,Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN bu Yörelere armağan ettiği MÜTHİŞ BİR GÜZELLİK,MÜTHİŞ BİR DEĞER ve gerçekten büyük beğeni alıyor,gün geçtikçe de tanınıyor,biliniyor,gösterilen ilgi büyüyor..
KARABÜK BELEDİYESİ BULAK KANYON VADİ SPOR PARK KOMPLEKSİ DE bu Bölge için böyle bir cazibe,böyle bir çekim merkezi olacaktır elbet ve burasının büyük bölümü tamamlandı diye biliyoruz.
Sayın RAFET VERGİLİ bu yatırıma özel bir önem veriyordu..
Keşke,öncelikle hizmete alınabilse,KARABÜK’ÜN buna ihtiyacı var..

DÜN İTİBARI İLE,ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE OLAN Sayın KENAN YILMAZ İLE AKBANK YANINDA BİR HAYLİ SOHBET ETTİK..
Bazı özel durumlarımız nedeni ile,birkaç gündür yazmıyoruz,bugün de cumartesi ve siz bu satırları okurken,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Kongresi yapılmış ve Sayın KENAN YILMAZ Şube Başkanlığı görevine seçilmiş olacak.
BEKLENEN ve GERÇEKLEŞMESİ KESİN OLAN GELİŞME BÖYLE.
Biz geçtiğimiz günlerde AKBANK yanında otururken,önce Sayın ALİ KAPLAN geldi,sohbet etmeye başlamıştık ki,Sayın KENAN YILMAZ’DA orada bulunan Alışveriş Merkezinde çıktı,yanımıza Sayın YILMAZ’DA geldi..
Bir anda başka Kardeşler de geldi kalabalıklaştık.
CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sayın KAZIM ÖLMEZ,Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ve daha başka birçok arkadaş hayli geniş bir sohbet imkanı bulduk.
Sayın KENAN YILMAZ önemli mesajlar verdi..
Yıllardır,Karabük Kamuoyu’nda pek sesi/soluğu duyulmayan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’nin,KARABÜK YARARINA OLABİLECEK hemen her gelişme de düşüncelerinin olacağına vurgu yaptı ve bu düşüncelerinin KAMUOYU ile paylaşılacağını söyledi.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası KARABÜK ŞUBESİ Karabük için,Karabük’ün çıkarları için,tabii ki KARDEMİR işçisi başta olmak üzere,tüm emekçilerin çıkarı için düşüncelerini Karabük Kamuoyu ile paylaşacak,sesini duyuracak anlamında bilgiler verdi Sayın KENAN YILMAZ.
Anlattığı Mükemmel sosyal açılımları var ve süreç içinde göreceğin bunları..
DÜN İTİBARI İLE ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Başkanı olan Sayın KENAN YILMAZ,önemli mesajlar verdi ve kucaklayıcı,Karabük’ün hak ve menfaatlerini ön plana alan bir çalışma düzeni içerisinde olacağının altını çizdi.
ALLAH KOLAYLIK VERSİN dedik bizde kendisine ve arkadaşlarına.

KARABÜK CHP BÜNYESİNDE,ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ BİR İSİM OLAN Sayın SELAHADDİN KÜÇÜKÇAVUŞ “ İLK GENEL SEÇİMDE ADAYIM.”
Geçtiğimiz günler de Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunan ve CHP Karabük bünyesinde önemli görevler üstlenmiş,İş insanı Sayın SELAHADDİN KÜÇÜKÇAVUŞ önemli açıklamalar yaptı.
Sayın KÜÇÜKÇAVUŞ “İLK YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE,CHP MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI OLACAĞINI..” söyledi ve bizde kendisine “AÇIKLAMA BİRAZ ERKEN DEĞİL Mİ..?” diye sorduk.
Bu sorumuza “NEDEN ERKEN OLSUN.BAKIN İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI Sayın MERAL AKŞENER,GELECEK SÜREÇTE BAŞBAKAN OLACAĞINI ve BU GÖREVE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLAMADI MI..?” diye sordu.
Sayın SELAHADDİN KÜÇÜKÇAVUŞ bu niyetini CHP İl Yönetiminde ki arkadaşları ile de paylaştığını söyledi ve “EĞER MİLLETVEKİLİ LİSTESİ ÖN SEÇİM İLE YAPILIRSA,ŞANSIMIN ÇOK OLACAĞINI DA SANIYORUM/BİLİYORUM..” anlamında analizler de bulundu..
Orta yerde henüz bir GENEL SEÇİM görünmüyor..
Ancak,Sayın KÜÇÜKÇAVUŞ örneğinde olduğu gibi,hazırlık yapan çok sayıda Siyasetçi var,var olmasına var da,Sayın SELAHADDİN KÜÇÜKÇAVUŞ gibi medeni bir biçimde ortaya çıkıp, şimdiden açıklayan pek kimse yok..
Sayın KÜÇÜKÇAVUŞ Aday/Adayı olduğunu açıkladı bile..

HENÜZ,ÜLKE GÜNDEMİNDE BİR GENEL SEÇİM HAVASI YOK,ANCAK,SİYASETTE SULARIN ISINDIĞINI GÖRMEK MÜMKÜN ve NİYETLENENLER..
Size CHP içinde yaşanacak bir gelişmeden söz ettik,Sayın SELAHADDİN KÜÇÜKÇAVUŞ yapılacak ilk Genel Seçim de CHP Milletvekili Aday/Adayı olacağını açıkladı.
SİYASETTE,HAVA USUL/USUL ISINIYOR..
Bakın, AK Parti EFLANİ İlçe Teşkilatı bünyesinde yaşananlara..
Sanmayın ki,bu yüzeysel bir olaydır,kökü derin değildir..
Mutlaka bu istifanın derinliği vardır ve ister İSTİFA ETTİ diyelim,ister GÖREVİNDEN alındı diyelim Sayın ERSİN CEBECİ dürüst,Parti kimliğini kullanarak maddi çıkar sağlamamış,bunlara tenezzül etmemiş bir isim olarak bilinir/tanınır.
O zaman istifasının da bir derinliği vardır mutlaka..
Neyse,bazı Eflani kökenli dostlarımızın dediği gibi “BU İLÇE DE CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI..” lafının neleri kapsayacağını, gelecekte nerelere kadar uzanacağını ilerleyen günlerde birlikte görürüz her halde..
Siyasi kulislere bakılırsa,başka istifa veya görevden almalar olabilirmiş.
Oysa ki EFLANİ hizmet bekleyen bir İlçe değil mi..?

AK PARTİ İÇERİSİNDE “MKYK ÜYESİ Sayın SEVGİ YİĞİT KARABÜK MİLLETVEKİLİ LİSTESİNDE OLUR MU..?” SORUSUNA CEVAP ARANIYOR GİBİ..
AK Parti içerisinde Siyaset yapan,Siyaset yapıp,şuan köşesine çekilmiş olan bazı dostlarımızla,Kardeşlerimizle sohbet ediyoruz,konuşup,görüş alışverişinde bulunuyoruz.
Son günlerde en fazla konuşulan konu Sayın SEVGİ YİĞİT..
Bilindiği gibi Sayın SEVGİ YİĞİT,şuan itibarı ile AK Parti MKYK Üyesi konumun da ve anlatıldığı kadarı ile ERDOĞAN AİLESİ ile hayli iyi ilişkileri olan,kendisini yetiştirmiş bir isim.
Yine AK Parti MKYK Üyesi olan Avukat Sayın CEM ŞAHİN var ve Sayın CEM ŞAHİN,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN oğlu ve hemen herkes ilk MKYK Üyeliği sonrasında “TAMAM Sayın CEM ŞAHİN AK PARTİ KARABÜK MİLLİTVEKİLİ LİSTESİNDE OLACAKTIR..” beklentisine girmişti.
Daha sonra Sayın CEM ŞAHİN’DEN haberler gelmeye ve kesinlikle KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYI düşünmediğine ilişkin mesajlar yayılmaya başlandı..
Bu kez gözler Sayın SEVGİ YİĞİT’E çevrildi sanki.
Sayın SEVGİ YİĞİT Eflani kökenli ve galiba Eflani içinden bazıları da kendisine mesajlar yollayarak “İSTANBUL ADAYI OLSUN,BENİ DE,KARABÜK ADAYI OLARAK LANSE ETSİN,ANLATSIN ve BENİM LİSTE DE OLMAMI TEMİN ETSİN.BÖYLECE EFLANİ’NİN İSTANBUL ve KARABÜK’TE İKİ VEKİLİ OLUR..” diyormuş.
Hey Allahım,kimlerin aklından NELER/NERELER GEÇİYOR YARABBİ..!!

11 kişi görüş bildirdi

  1. onemli degil

    Allah rızası için birisi anlatsın. Tusiad yada musiad ne iş yapar? Bu sanayicilerin yapmış oldukları calismalar neler? Kendi firmalarında yaptıkları iş güç hariç birleşerek neyi yerine getiriyorlar, kaç kişilik istihdam sağlıyorlar? Bana kalırsa aidat toplayan stk dışında bir fonksiyonları yok diye düşünüyorum.

  2. Karabük

    Aktaş barajı yapılacak bölgede toprak şu geçirmez yapısı kireçli karakteriyle baraj için aranızda bulunamaz özellikte. Her zamanki gibi un var yag var şeker var yağ var ama……
    Büyüklerimiz jarabuk u silmişler. Bizde onlarimi silelim….

  3. ÇAKIR

    PARİS İKLİM ANLAŞMASI MESCİLSTEN GEÇMİŞ.ARTIK KARABÜKTE HAVA KİRLİLİĞİ YAŞANMAZ. KARDEMİR VE MARZİNC HAVAYI ,DOĞAYI,ÇEVREYİ HİÇ KİRLETMEZ. KARABÜKÜN HAVASI PARİS GİBİ OLURMU? OLMAZ TABİKİ YASA DA ÇIKSA,MEVZUAT DA YAYINLANSA,BU KURULUŞLAR KARABÜK HAVASINI SUYUNU TEMİZ TUTMAK İÇİN GEREKEN TEDBİRLERİ ALMAZLAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRECEĞİZ.HEPSİ LAF,I GÜZAF,UYGULAMA OLMAYACAKTIR HEPSİ KAĞIT ÜZERİNDE UYGULANACAKTIR.TÜRKİYE DE YASA KONUSUNDA SIKINTI YOKTUR,BÜTÜN YASALAR, MEVZUATLAR,GENELGELER YAZILIDIR.ANCAK İŞ PRATİĞİNE GELDİĞİNDE GERÇEK HAYATTA UYGULANAMAZ.

  4. Elanili deyilmisin Ahmet abi

    Sende Eflanilisin Ahmet abi Eflaniden ne yetişmiş insanlar var Prof.lar var,Doç.ler var.hekimler,hakimler var onlardan birisi niye Milletvekili adayı olmasın.Mesela KBÜ Şirinevler Hastanesi Başhekimi NİHAT

  5. EFLANİDEN MİLLETVEKİLİ

    AHMET ABİ EFLANİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLABİLİCEK O KADAR ÇOK İSİM VARKİ.MESELA KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ YÖNETİCİSİ UZMAN HEKİM NİHAT YILMAZ.UZMAN HEKİM FARUK ÖZTÜRK EFLANİLİ KAÇ TANE PROF.KAÇ TANE HEKİM HAKİM VAR.ONNARDAN BİRİSİ NİYE ADAY OLMASINKİ BE ABİ KEŞKE BİRİSİ MİLLETVEKİLİ OLSADA EFLANİ KÜÇÜLMEKTEN KURTULSA.

  6. Anonim

    Hadi başkan al şu 34 kişiyi de kaybettiğin güveni yeniden kazan. Güvenilir başkan olarak girdiğin seçimden güvenilir vekil olarak çıkk

  7. yanlız kurt

    sayın ahmet bey çevre konularına değinmişsin yerinde tespitler yapmışsınız yalnız şü çevre derneği denen hiç bir varlığı olmayan hiç bir işe yaramayan dernek ve başkanı bünyamin coşkun ne işe yarıyor hiç bir etkinliği bi demeci yok nerede bu dernek

  8. Gerçekler

    Eflanili vekil çıktığı zaman Eflani büyüyecekmiş İstanbulda çok zengin Eflanililer var yatırım yapsınlar Eflani büyüsün Devlet Eflani için ne gerekiyorsa fazlasıyla yapıyor Hastane TOKİ köy yolları okul her şeyi yaptı.Ovacık her döneme vekil var Ovacık büyüdü mü? Prof olmakla vekil olunmuyor siyaset kolay iş değil oturduğu makam mevkide maaşını alıp o yetkilerle çalışmak ayrı hiç bir maddi getiri olmadan teşkilatlarda öz veriyle çalışan insanlar var . Ersin Cebeci yanlış yaptı ilçene hizmet etmek istiyorsan bunu istifa ederek yapamazsın tarih görevden kaçanları değil mücadele edenleri yazar.Karabük için büyük özveri ile çalışanlar gayret edenler varken hep niye Karabük’te bile yaşamayan hemşerilerimiz Vekil Adayı olarak düşünülüyor anlamadım.Bizim buralarda bir söz vardır evin buzağısı Dana olmaz diye herhalde doğru

  9. Ersin Cebeci temiz isim

    Ersin cebeci temiz dürüst bir isimdi öyle geldi öyle gitti Eflani küçük yer herkes birbirini tanır bilir onun için Ersin beye kimse leke süremez elinden geldiğince hizmet etmeye çalıştı önünü kesenler oldu kan tükürdü kızılcık şerseti içtim dedi son kerteye geldiyi yerdede bastı istifayı kimseye tepeden bakmadı Ersin cebeci İstanbuldaki Eflanilileri boğazda oturup Eflaniyle alakadar oluyolar deyi kim aşağıladıydı bunu unuttunuzmu
    Eflaniye milletvekili lazımsa doktor Nihat Yılmaz var Faruk Öztürk var BRTV Sahibi Mehmet çetinkaya var daha sayalımmı

  10. Almaz almaz

    Reisin inadı tuttu. Olmaz dedi bir kere.elli yüz adama ihtiyaç olsada bu yirmisekiz garibanı alırmı. Bunların arkasında kimsesi yok. Enseleri kalın değil. Gariban gariban.

  11. Anonim

    karabukte diger sivil toplum örgütlerinde olduğu gibi cevre dernegi de dinazorlar tarafindan istila edilmiştir. buradan sayin golbek hic bir eleştiri yada haber yapmaz çünkü bunyamin bey ahiretlik kankasidir..ama isler değişti artık sendika nin sivil toplum örgütlerinde çok büyük değişim yapacağını hep birlikte göreceğiz aynı zamanda siyasi parti teskilatlandirmalarinda cok sayıda kardemir iscisi göreceğiz. demedi demeyin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’den “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması düzenlenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelini kapsayan yarışmaya başvuruların 15 Nisan 2024 tarihine kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya “www.ktu.edu.tr/bks2024” adresinden yapılabileceği belirtildi.

Jüri değerlendirmesinin 15 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve sonuçların 8 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağı vurgulanan açıklamada, yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

“KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ'yü temsil edebilecek.”