Her Telden (11.Eylül.2018)

Her Telden (11.Eylül.2018)

Yayın: 11.09.2018 08:33
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ,İL GENEL MECLİSİ’NİN KIRSAL KESİM YOL ÇALIŞMALARINA KOLAYLIK İÇİN “BETON ASFALT ŞANTİYESİ..” KURACAK.
Karabük İl Özel İdaresi ,İl Genel Meclisi KIRSAL KESİM KÖY YOLLARINDA hem kolaylık,hem de ucuzluk temin etmek amacı ile BETON ASFALT ŞANTİYESİ kurmayı planlıyor.
Bununla ilgili olarak BARTIN İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi nezdinde,gerekli ziyaretler yapılmış,ilgililerden bir dizi bilgi alınmıştı.
Bu kez de BARTIN İl Özel İdare Genel Sekreteri ile İl Genel Meclis Başkanı Karabük’e gelerek,Karabüklü mevkidaşları ile görüşmelerde bulundu ve bu anlamda KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ Beton Asfalt Şantiyesi kurmayı düşünüyor.
Karabük’ün KIRSAL KESİM YOLLARINDA bu girişimlerden sonra,kurulabilirse BETON ASFALT YOL yapımına gidilecek ve böylece hem kalite anlamında,hem ucuzluk anlamında önemli mesafelerin alınabileceğinden söz ediliyor.
Bilindiği gibi, ASFALT akaryakıt türevi olması açısından sakıncalı ve pahalı olarak gösteriliyor,bu anlamda BETON ASFALTIN hem daha kullanışlı ve kaliteli,hem de asfalta oranla daha ucuz olacağı belirtiliyor.
Karabük İl Özel İdare kaynaklarından alınan konkasörlerin çok verimli olduğuna da dikkat çekilirken “TASARRUF SAĞLAYACAK BÜTÜN YATIRIMLAR GÜNDEMİMİZDE..” gibi bilgiler de aktarılıyor..
İL ÖZEL İDARESİ BETON ASFALT ŞANTİYESİ KURACAK..
Dileriz çok verimli çalışmalara tanık olunur…

KARABÜKSPOR,SONUN BAŞINA GELDİ VE ŞU SAATTEN SONRA YAPILABİLECEK HEMEN/HEMEN HİÇBİR ŞEY KALMADI,TOPLUM DA BIKTI GİBİ..
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN Kulüp Başkanı olmasının engellenmesi ile başlayan KÖTÜYE GİDİŞ süreci,KARABÜKSPOR’DA sona gidişi başlattı ve Sayın SEDAT NAMAL’DA verilen sözlerin,yapılan önerilerin yerine getirilmeyişini sebep göstererek KONGRE KARARI almak üzere.
Aslında sözlü olarak bu karar alınmış.
RESMİ OLARAK TARİHİN AÇIKLANMASINA GELMİŞ SIRA.
Şimdi BU NASIL BİR ŞEY diye sorarsanız,son zamanlarda KARABÜKSPOR ile ilgili gelişmelerin hangisi ÖLÇÜYE/ENDAZEYE GELİYOR DA ,Olağanüstü Kongre kararının alınması,ancak,tarihin açıklanmaması ölçüye/endazeye gelecek ki..?
KARABÜKSPOR SÜRATLE SONA DOĞRU GELİYOR..
Halen KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu’nda bulunan bir Kardeşimiz “ŞU AN BİRİSİ CEBİNE 250 MİLYON KURU PARA KOYUP GELSE,CEBİNDE Kİ PARA YARIM SAATTE BİTER..” gibi bir yaklaşım getirdi.
KARABÜKSPOR bu hale gelmiş işte..
OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI,PRENSİPTE ALINMIŞ,TARİH BELLİ DEĞİL..
Ancak,KARABÜKSPOR’UN sona doğru gittiği besbelli..
YAZIK ETTİLER canım kulübe..

CHP,AKTİF SİYASET YAPABİLSE,YEREL SORUNLARI DİLE GETİRİP,KAMUOYU İLE PAYLAŞABİLSE “EMİN OLUN..” KARABÜK’TE BÜYÜK PRİM YAPAR
CHP,Karabük Özelinde aktif Siyaset yapabilse ve YEREL SORUNLARIN üzerine gidebilse,herkes emin olsun ki,Parti bu Yörelerde çok ama çok çabuk toparlanır ivme kazanır..
PARTİ LOKALİNDE OTURMAK,PARTİ ÇALIŞMASI SAYILABİLİR Mİ..?
CHP Milletvekili KİTLE ÖRGÜTLERİNİ ziyaret etmiş,Karabük’e gelen diğer Milletvekilleri ile birlikte bir dizi ziyaretler yapılmış,ancak bunlar ne yazık ki Basın ile paylaşılmamış.
Bakın ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU bile başlı/başına bir olay.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İLAN EDİLEN YERLER VAR ve buralardan çok olumsuz etkilenen CHP’LİLER var diye biliyoruz,bu sorunun dile getirilmesi bile CHP’YE ciddi primler yaptırır..
SAFRANBOLU’DA,özellikle İKTİDAR PARTİSİ,kendi ayağına sıktı BELEDİYE BAŞKANI görevden alındı,üstüne üstlük HEMEN HERGÜN GELEN ZAMLAR ve yaşanan sıkıntılar nedeni halk bunalmış CHP bu anlamda da sessiz.
CHP BİRAZ KIPIRDANABİLSE,EMİN OLUN KARABÜK KAZANIR..
CHP BİRAZ KIPIRDANABİLSE,EMİN OLUN,CHP KAZANIR..
CHP BİRAZ KIPIRDANABİLSE,EMİN OLUN,CHP’LİLER KAZANIR..

AK PARTİ İÇİNDE AKTİF OLARAK ÇALIŞAN BİR KARDEŞİMİZ “İNSANLARIN ÇEKTİĞİ EKONOMİK SIKINTI,YEREL SEÇİMLERDE BİZE DÖNER Mİ..?”
AK Parti içinde ve aktif olarak Yönetim kademelerinde çalışan bir Kardeşimiz “İNSANLAR ÇOK CİDDİ BİR EKONOMİK SIKINTI ÇEKİYOR.BUNUN AK PARTİMİZE OLUMSUZ YANSIYACAĞINDAN CİDDİ BİÇİMDE ENDİŞE EDİYORUM..” dedi.
Sonra da, “ALLAHTAN KARŞIMIZDA BÖYLE BİR MUHALEFET VAR..” dedi.
O AK Partili kardeş,özellikle,bu durumun SAFRANBOLU ve YENİCE’DE Partinin geçirdiği evrelerin üstüne,bir de bu ekonomik sıkıntıların geldiği inancında ve “İNŞAALLAH ÇOK ÇALIŞARAK BU OLUMSUZLUKLARIN SANDIĞA YANSIMASINI ENGELLEYECEĞİZ..” falan dedi.
PİYASALAR GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK SIKINTILI.
Özellikle OKULLARIN açıldığı,insanların KIŞ HAZIRLIKLARINA başlayacağı şu günlerde,ekonomik sıkıntılar vatandaşın canına yetmiş gibi görünüyor,vatandaşı gerçekten çok sıkıyor..
AK Parti içinde ki o Kardeş bunları anlattı.
Kendi çevresinden de örnekler verdi ve “MART 2019 TARİHİNE KADAR BU OLUMSUZLUKLARI UNUTTURACAK GELİŞMELER YAŞANMAZSA İŞ SIKINTILI HALE GELİR..” falan gibi görüşler dile getirdi..
GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTI VAR ORTALIKTA..
MUTLU OLUN,YÜZÜ GÜLEN,MUTLULUĞUNU BELLİ EDEN KİMSE YOK.

KARABÜKSPOR’UN EKONOMİK BATAĞA GİDİŞİNE,HİKMET FERİDUN TANKUT SONRASIN DA Kİ,BAŞKAN VE YÖNETİMLER HUKUKA GİTMİŞLER
KARABÜKSPOR çok büyük bir ekonomik batağa girdi ve geleceği karanlık,bu nokta da İBRA EDİLMEYEN HİKMET FERİDUN TANKUT Başkanlığında ki Yönetimden sonra gelen Başkan ve Yönetimler de bu işe şiddetle tepki göstermişler,hukuk yoluna gidilerek,bir dizi işlem başlatılmış.
Sayın SEDAT NAMAL’DA aynı yolu izledi.
HİKMET FERİDUN TANKUT sonrasında Başkanlık görevine Sayın ZİYA ÜNSAL geldi,ondan sonra da Sayın MEHMET AYTEKİN geldi ve bu iki isimde HUKUK NEZDİNDE olayı izledi,olaya yardımcı olmaya gayret etti.
DÜN BUNLARI YAZDIK.
Öyle bir anlam olmuş ki,Sayın SEDAT NAMAL sanki “BENDEN ÖNCE Kİ BU İSİMLERDE HUKUKA GİTMİŞLER..” şeklinde bir ifade kullanmış gibi bir anlam çıkmış yazımızdan..
Sayın SEDAT NAMAL,bu olayı Başsavcılık noktasına götürdü.
Zaten yürüyen bir hukuki süreç var/vardı..
Bizim anlatmak istediğimiz HUKUKİ SÜRECİN uzunca bir süredir yürüdüğü konusuydu ve bu nokta da bizim ifade tarzımızdan,belirli yanlış anlamalar çıkmış sanırız.
Yazdığımız isimler bu konuyu kendi dönemlerinde izleyen isimler..
Veya izlemek zorunda olan isimlerdi..

ESKİPAZAR “AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİ İÇİN..” BURADA Kİ 400 DÖNÜME YAKIN YERİ ALAN FİRMA “TESİS PROJESİ ÜZERİNDE..” ÇALIŞIYOR..
ESKİPAZAR AKKAYA Hamamı çevresinde bulunan 400 dönüm yer,çok badireli günler yaşadı ve daha önce burayı alan bir firma,çok büyük sıkıntılar yaşadı,üzerine tesis yapamadı.
HAZİNE,O FİRMADAN,400DÖNÜM ARAZİYİ GERİ ALDI..
Daha sonra HAZİNE geri aldığı bu yeri,metre karesi 15 liradan satışa çıkarttı ve ne yazık ki KARABÜK VE CİVARINDAN herhangi bir alıcı çıkmadı ,sonuçta ÜÇÜNCÜ İHALE ile ESKİPAZAR’DA TOKİ İnşaatlarını yapan bir Firma burayı Hazineden satın aldı..
ŞİMDİ,ARAZİ ÜZERİNDE PROJE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR..
Bilindiği gibi AKKAYA HAMAMI çevresinde çok kaliteli bir TERMAL SU var ve MTA yıllar önce burada çalışmalar yaptı,TRAVERTEN özellikle bu sular günyüzüne çıkartıldı,üzeri kapatılarak yatırımcı beklenmeye başladı..
TRAVERTEN ÖZELLİKLE,TERMAL SU ÇIKIYOR AKKAYA HAMAMINDAN.
Buraya yapılacak yatırım TURİZME KAZANDIRILACAK..
O YÖRE MÜTHİŞ GELİŞMELER YAŞAYACAK KUŞKUSUZ..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE,BU YIL KAYIT OLACAK OLAN ÖĞRENCİLER,YOĞUN BİÇİMDE BİLGİSAYARDAN E-DEVLET KANALI İLE KAYIT OLUNCA
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE bu yıl 8500 civarında YERLİ ÖĞRENCİ ile 2500 civarında ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİ kayıt yaptıracaktı ve Karabük’ün çok hareketli günler yaşayacağı sanılıyordu.
BİR/İKİ YILDIR,ESKİ HAREKETLİ GÜNLER YAŞANMIYOR..
Öğrenciler AİLELERİ ile birlikte Karabük’e kadar gelmek yerine E-DEVLET kanalını kullanınca,Karabük ve çevresi beklenen hareketli,beklenen bol sirkülasyonlu günleri yakalayamadı.
Ayrıca E-DEVLET’TEN KAYIT BİRAZ DAHA KOLAYINA GELİYOR çocukların.
Bu yıl kayıtların yüzde 60-65 kadarı E-DEVLET kanalı ile oldu,bu öğrencilerin bir bölümü de KARABÜK veya İLÇELERİNİN öğrencisi olunca,yazık ki,beklenen hareketlenme olmadı…
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BU YIL 55 BİNLERİ BULACAK GİBİ.
Bu öğrencilerin yanı sıra YABANCI DİL YETERLİLİK Sınavları da ÜNİVERSİTE bünyesinde ciddi bir canlanma yarattı ve sınavlara 1000 dolayında öğrenci giriyor,ciddi bir çalışma düzeni hüküm sürüyor..
Özetlersek ;KAYIT DÖNEMİNDE BEKLENEN HAREKETLİLİK OLMADI..
OLAYIN ÖZETİ BU.

İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜ Sayın EMİN DEMİR’İN ÇABA VE ÇALIŞMALARI,OLAYI BELİRLİ AŞAMAYA GETİRDİ..
Ülkemiz çok ama çok sıkıntılı bir ekonomik süreçten geçiyor,birçok yatırım ötelenecek veya ötelenmesi çalışmaları var,bu anlamda Karabük’ün çok önem verdiği İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN geleceği de merak ediliyor.
Bölge Müdürlüğü görevine getirilen Sayın EMİN DEMİR’İN yaptığı çalışmalar,gösterdiği büyük performans,anılan ORGANİZE SANAYİ Bölgesi’ni en azından İSİM BAZINDAN çıkartıp,YATIRIM PROGRAMINA kadar taşıdı..
Öncelikle İSMETPAŞA OSB Kamu yararına statüsüne alındı,jeolojik etütleri tamamlandı,en önemli YATIRIM PROGRAMINA alındı ve bu anlamda KREDİ KULLANABİLİR aşamayı yakaladı..
Şimdi 3.milyon 500 bin metrekare yerin KAMULAŞTIRMASI yapılacak..
Bu nokta da VERASETLER büyük sorun ve yer sahibi olarak 3 nesil önce vefat etmiş dedeler,nineler,yakın dönemde vefat etmiş babalar ortaya çıkıyor ve Kamulaştırma noktasında esas sıkıntı bu
İSMETPAŞA ORGANİZE BELİRLİ AŞAMAYA GELDİ SAYILIR..

ÜLKE GENELİNDE BULUNAN 320 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİNDE,İSMETPAŞA 82.BÜYÜK ORGANİZE SANAYİ OLACAK VE ZAMAN İÇİNDE..!!
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ Bölgesi Ülke genelinde 320 OSB içinde 82.büyük olarak değerlendiriliyor ve zaman içinde daha da büyüyeceği üzerinde duruluyor..
Peki,şimdi neden büyük olarak ele alınmadı..?
“BÜTÜN İŞLEMLERİ AKSARDI,ÖZELLİKLE KAMULAŞTIRMA NOKTASINDA ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK SIKINTI ÇIKARDI..” yolunda bilgiler veriliyor ve bu anlamda bilgi verenler haksızda sayılmazlar herhalde..
Önce 3.5 milyon metrekare üzerine kurulacak.
Zaman içinde ve ihtiyaç doğdukça,bu ORGANİZE SANAYİ büyütülecek..
Kamulaştırma için kredi arayışları sürdürülüyor..
İSMETPAŞA,artık ete/kemiğe bürünmeye başladı sayılır..

5 kişi görüş bildirdi

  1. CHP ve Yerel Seçimler

    Ahmet Bey CHP Karabük’de yerel politikayla ilgili olarak halkın sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıyamıyor konulu eleştirinize yüzde yüz katılıyorum….24 Haziran sonrası çöken bir ekonomi ile insanların reel alım güçleri eridi….Çarşı pazar ateş pahası,işsizlik hatsafhada…Karabük’de sağlık,hava kirliliği,kangren olmuş trafik altyapısı ve ekonomik durgunluk,isdihdam başlıklarında çözüm bekleyen o kadar çok sorun var ki……Bu konularda etkin bir muhalefete ihtiyaç var…
    Dile getirilmesi gereken bu sorunlar neden Karabüklülerin önüne getirilmez,neden çözüm alternatifleri halka sunulmaz…??????Çok mu zor???Kurun bir komisyon Karabük’ün rontgenini çekin adeta…Öyle seçimler ilan edilince, sadece esnaf gezileriyle verilen fotoğraflarla seçim kazanılmıyor….Halkın içinde, onların dertleriyle hemhal olmak lazım….
    Partide iktidar olmak yarışı ile tüketilen enerjilerin yerini Karabük’te halkın sorunlarına ayırmak,bu sorunları görsel ve yazılı basınla paylaşmak şekline dönüştürme başarısı CHP’yi yerel seçimlerde biryerlere taşıyabilir…İl ve ilçe örgütleriyle bir birliktelik içinde olunduğu yansıtılarak yerel seçimlere hazır bir CHP’yi görmek istiyoruz….

  2. altıyaşından beri

    bu saatten sonra chp.nin değil ülkeme kendıne bile hayrı olmayacağını cümle alem bilmişken,,,,izmir ili hariç ahmaklık olur..çünkü izmir ili zaten duble ahmaklar diye düşünüyorum.

  3. Deneme Tahtasi

    Sayın Golbek İl Özel Idare.iz ne yaptığını biliyormu.Beton yol yapımı yeni bir uygulama değil ki.Daha önce sıcak asfalt yapmak için tesis ve makine parkı yatırımı yapanlar,şımdı de betin yol tesisi kurmaya karar vermişler.Bu resmen kaynak israfı ve hesapsizliktir.Bu işler ileri görüşlülük,vizyon sahibi olmakla ilgilidir Deneme yanılma yoluyla iş yapmak acemilik ve isbilmezliktir.Madem beton yol yapacaktın neden sıcak asfalt için para doktun

  4. tonyukuk

    birader rumuzun çok anlaşılır değil ama altıyaşından beri bir sıkıntın olduğu belli.İzmir gibi vatansever bir ilimize,hadi bırak vatanseverliğini bu ülkenin bir toprağına,burada yaşayanlara ahmaklar diyebilecek kadar alçaldıysan,muhtemelen İzmirden denize dökülürken hasbelkader biryerlere tutunup kurtulanların tohumusun.O ahmaklar dediğin İzmirliler kadar vatansever,kültürlü,düzgün insan olabilmen için kaç fırın ekmek yemen lazım farkındamısın, bundan mı aşağılık kompleksin,bundan mı klavye başında delikanlılık yapman. Muhtemelen ağababalarının “gavur izmir” demesinden kaynaklı cahil cesaretin ama İzmir’e gavur diyenlerin de ne kadar müslüman olduklarını da gördük .Allah yardımcın olsun işin zor.

  5. İl ÖZEL İDARESİ

    İL ÖZEL İDARESİ POLİTİKA SİYASET BATAĞINA GÖBEYİNE KADAR BATMIŞ.İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ SEKRETER YARDIMCILARI İSMAİL BAHATTİN SİYASET KOVALIYORLAR.BAK SÖYLEYİM HEPSİDE HAVASINI ALICAKLAR.BU CİVARIN EN BECERİKSİZ İL ÖZEL İDARESİNİ BUNLAR YÖNETİYOLAR.HANGİ YÜZLE SİYASETE GİRİPTE GÖREV ALICAKLAR ALLAŞKINA.AK PARTİ İKTİDARDAN DÜŞSÜN O ZAMAN GÖRÜN BUNLARI.AK PARTİLİLERİN YÜZÜNE BİLE BAKMAZLAR BUNLAR.PARTİ ŞİMDİ İKTİDARDA BUNLAR AK PARTİLİ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”