Her Telden (11.Eylül.2019)

Her Telden (11.Eylül.2019)

Yayın: 10.09.2019 22:52 |Güncelleme: 11.09.2019 09:11
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,DİĞER ÜNİVERSİTELER GİBİ,PAZARTESİ GÜNÜ 54 BİN CİVARINDA Kİ ÖĞRENCİSİ İLE EĞİTİM SEZONUNA BAŞLIYOR..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,Ülkemizde ki diğer Üniversiteler gibi 2019-2020 Eğitim dönemine,önümüzde ki pazartesi günü başlıyor ve bu yıl 54 bin civarında Öğrenci Eğitim görecek.
Bu arada KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN önüne koyduğu “DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK 1000 ARASINA GİREBİLMEK HEDEFİ..” noktasında da,birkaç gün içerisinde bir sonuç çıkacağından söz ediliyor.
Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT böyle bir hedef noktasında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ediyordu.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN,yaklaşık 54 bin civarında ki Öğrenci sayısının,en azından şu an itibarı ile,6500 kadarı YABANCI ÖĞRENCİ bu gençleri,hemen hergün Karabük Cadde ve sokaklarında görebilmek imkanı var.
Hatta,TÜRKÇEYİ çok/çok iyi öğrenmiş olanlar,hayli sempatik tavırlar gösteriyorlar ve geçtiğimiz günlerde AKBANK yanında ki geleneksel köşemizde oturuyorduk,Sevgili MUZAFFER YARATAN Kardeşimizden cüzdan almak için gelen bu gençler “ABİ BİZ ESKİPAZAR SIRT’TANIZ..” falan gibi espri yaptılar.
Bir başkası ise “ABİ BEN OVACIKLIYIM,OVACIK EKİNCİK KÖYÜNDEN..” falan gibi gırgır yapan,espri yapanlar bile oldu oluyor,tamamına yakını AFRİKA KÖKENLİ olan 6500 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencisi var..
Çok sempatik gençler bunlar ve Karabük’te sayıları hayli ciddi oranda.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN hedefi 6500 sayısını 8 bine çıkartmak galiba.

KARABÜK’TE UZUNCA BİR SÜREDİR,CİDDİ BİR İŞYERİ AÇILDIĞINI,CİDDİ BİR YATIRIMIN TEMELİNİN ATILDIĞINI DUYMADIK,SİZ DUYDUNUZ MU.?
Biz, Karabük’te uzunca bir süredir,ciddi bir işyeri açıldığını,ciddi bir temelin atıldığını duymadık,Sayın Okurlarımıza soralım,SİZ DUYDUNUZ MU veya böyle bir gelişmeye tanık oldunuz mu..?
PİYASALAR,ADETA,KAN AĞLIYOR..
Geçtiğimiz gün bir SANAYİCİ Dostumuzla,Kardeşimizle konuşuyorduk “ŞU AN YANIMDA ÇALIŞAN 220 CİVARINDA İŞÇİ VAR.BUNLAR BENİM KARDEŞİM,ÇOCUĞUM GİBİ.İŞİ ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORUM,AMA ÇOK ZORLANIYORUM..” dedi.
ÜCRETSİZ İZİN VERMEK ZORUNDA OLDUĞUNDAN SÖZ ETTİ..
Bu durumu da içine sindiremediği için “ÖZELLİKLE OKULLARIN AÇILDIĞI ŞU GÜNLERDE,ÜCRETSİZ İZİN LAFI BİLE SİNİRLERİMİ BOZDUĞU İÇİN BUNUDA YAPAMIYORUM.İŞ GİTTİKÇE ÇIKMAZA GİDİYOR..” gibi bilgiler verdi.
Hammadde temini bir sorun,üretim yapmak bir sorun,satmak,sattıktan sonra parayı alabilmek bir başka sorun gibi,öyle bilgiler verdi ki,insan gerçekten üzülüyor..
Dün,özellikle DEMİR/ÇELİK PİYASALARINI öğrenmeye çalıştık.
ÇOK BÜYÜK FİYAT DÜŞÜŞLERİ YAŞANIYORMUŞ.
Çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz “ÇELİK SEKTÖRÜ ÇOK KÖTÜ DURUMDA,KÜTÜK 400 DOLAR,İNŞAAT DEMİRİ 425 DOLAR CİVARINDA.BU RAKAMLAR 500,510 DOLAR CİVARLARINDAN BURALARA GELDİ..” şeklinde bilgiler verdi..
PİYASALARIN,HEMEN TAMAMI AYNI DURUMDA GERÇİ..

AK PARTİ KONGRE SÜRECİNİ “BİRAZ ÖTELEDİ VE KASIM AYI İÇERİSİNDE DELEGE SEÇİMLERİ..”,CHP KONGRE SÜRECİNİ SÜRDÜRÜYOR VE KULİS
AK Parti ve CHP içerisinde KONGRE SÜREÇLERİ beklentisi KULİS ÇALIŞMALARINI DA tetiklemiş görünüyor,gerçi AK Parti içerisinde öyle aman/aman bir kulis çalışması görünmüyor,ancak,CHP bu anlamda hayli hızlı..
İLÇELERDE BİLE ÜÇ GRUP ÇALIŞMA YAPIYOR CHP İÇERİSİNDE..
Mevcut İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR yanlıları bir ekip olarak çalışıyorlar,Sayın BAYRAM KARADAĞ ile birlikte çalışan ekiplerden söz ediliyor ve Sayın ERDOĞAN DİNÇEL ile birlikte hareket eden isimlerin olduğu biliniyor..
Galiba CHP ÜÇ İL BAŞKAN ADAYI İLE KONGRE YAPACAK..
AK Parti içerisinde GENEL MERKEZ belirleyici olduğu için,hemen her AK Partili de “ACABA GENEL MERKEZ,GEREK İLÇE BAŞKANI OLARAK GEREKSE İL BAŞKANI OLARAK KİMİ/KİMLERİ İŞARET EDER..” gibi bir beklenti olduğunu görüyorsunuz..
Bu arada MHP sessiz ve derinden gidiyor,hiçbir haberi çıkmıyor..
İYİ Parti,hayli sancılı bir Karabük havası veriyor..

“KREDİ YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,ÖĞRENCİ YURTLARINDA Kİ LOKANTA VE KANTİN İŞLETMECİLİĞİNİ NASIL TESPİT EDER Kİ..”
Dün KREDİ YURTLAR KURUMU Genel Müdürlüğü tarafından,YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARININ lokanta ve Kantin hizmetlerini verecek İŞLETMECİLERİNE ilişkin yazımız çıkmıştı.
Çok Sevdiğimiz bir Kardeşimiz bize sordu..
“ABİ,KYK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BU İŞLETMECİLERİ TESPİT EDERKEN,HANGİ KRİTERLERİ UYGULAR.NASIL TESPİT EDER ACABA..?” dedi ve doğrusu biz buna pek doyurucu bir cevap veremedik.
Herhalde önemli kayırmacılık oluyor..!!
Zaten yıllardır,bu konularda KAYIRMACILIK OLDUĞUNA ilişkin çok önemli,çok ciddi bilgiler verilirdi,zira,BU İŞ BİR İHALE DEĞİL,ayrıca İŞLETMECİ olarak tespit edilenlere ŞU/ŞU SERTİRFİKALARIN OLACAK,ŞU/ŞU MALZEMEN OLACAK,ŞU/ŞU İŞBİTİRMEN OLACAK gibi ölçüler getiriliyor mu..?
Bu iş gerçekten çok/çok önemli.
KREDİ YURTLAR KURUMU Genel Müdürlüğü’ne yakın isimlerin ÜLKE ÇAPINDA veya KARABÜK ÖZELİNDE hısım/akraba/gibi yakınlarına NE GİBİ İŞLETME YERLERİ VERİLMİŞTİR kim bilir..!!
KARABÜK’TE İŞLETMECİLER TESPİT EDİLDİ..
CHP BUNLARIN KİM OLDUKLARINI MUTLAKA ARAŞTIRIYORDUR…!!

KARABÜK’TE “ÇEVRE KİRLİLİĞİ,HAVA KİRLİLİĞİ,TOPRAK KİRLİLİĞİ VAR MI..?” ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BU KONULARA NE DER Kİ.!!
Karabük yaşayanlarına sorarsanız,Kent ÇEVRE KİRLİLİĞİ,HAVA KİRLİLİĞİ,TOPRAK KİRLİLİĞİ YAŞIYOR,o nedenle Kanser Hastalığı hayli yaygın ve Ülke ortalamasının hayli üzerinde.
ÇOK İLGİLİ/YETKİLİ İSİMLER İSE AKSİ GÖRÜŞTE..
Bu konularla bire/bir ilgili olan ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ise,en küçük bir açıklama yapmıyor,bilgi sormak isteyenlere de telefonlar adeta kapalı tutuluyor.
KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ,HAVA KİRLİLİĞİ,TOPRAK KİRLİLİĞİ var mı..?
Örneğin geçtiğimiz süreçte de üzerinde durduğumuz YENİCE İlçesi olayı var,çok geniş bir kesim YENİCE İLÇESİNDE Kanser hastalığının yaygın olduğu gibi bir görüş içerisinde.
HAYDİ KARABÜK’E SANAYİ KURULUŞLARI KİRLETİYOR..!!
Peki YENİCE’Yİ NE KİRLETİYOR veya o menhus hastalığın kaynağı nedir..?
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ,adeta,BEŞBİNEVLERDE Kİ binasına çekilmiş,Karabük ile iplerini koparmış,ASLİ GÖREVLERİ arasında ki ÇEVRE KİRLİLİĞİ olayında halkı ıskalayan bir resim veriyor..
KARABÜK’TE KİRLİLİK VAR MI/YOK MU,bir açıklasalar da rahatlasak.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE,KARABÜK KENT MEYDANI ATATÜRK ANITI’NDA TEMİZLİĞE KATILIRKEN,ÇAĞRI DA YAPTI..
CHP’NİN 96.Kuruluş Yıldönümü nedeni ile CHP ÖRGÜTLERİ,Karabük KENT MEYDANI’NDA bulunan ATATÜRK ANITI’NA Çiçek sunmaya geldiler ve o sırada ÇÖP TOPLAMA olayını da gerçekleştirdiler.
ÇÖP TOPLAYANLAR arasında en önemli SİYASİ FİGÜR olarak SAFRANBOLU BELEDİYE Başkanı Sayın ELİF KÖSE görüldü elbet,SAFRANBOLU Belediye Başkanı geliyor KARABÜK KENT MEYDANI’NDA çöp topluyor..
Çok geniş bir kesim,Sayın ELİF KÖSE’NİN bu tutumunu SİYASİ NEZAKETİ zorlayan bir pozisyon olarak değerlendirdi ve Seçildiğinden bu yana ,hep bir dizi, olumsuzluklarla gündeme gelmiş olan Sayın ELİF KÖSE’Yİ demek ki uyaranlar da olmadı.
Neyse ki Sayın ELİF KÖSE,Karabüklülere yönelik bir çağrı yaptı da,olayı biraz hafifletti ve “ELİNİZE GEÇEN HERŞEYİ YERLERE ATMAYIN.BURADA SIK ARALIKLARLA KONULMUŞ ÇÖP KOVALARI VAR,ORALARA ATIN..” gibi bir çağrı yaptı.
SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI,Karabük’te ÇÖP TOPLAMA kampanyasına katılıyor ve bunun Siyasi nezaket kurullarını çok zorladığını,geniş bir CHP’Lİ kesimde söylüyor,geniş bir kesimde kabul ediyor.
Keşke,Sayın ELİF KÖSE’Yİ uyaran başka CHP’LİLER olsaydı.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN “ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNİN EN ÖNEMLİ ESERİ GÖSTERİLEN ŞEHİR PARKI..” VE MANGAL ..
Sayın RAFET VERGİLİ,31 Mart Yerel Seçimi ile Karabük Belediye Başkanlığı dönemine üçüncü kez seçildi ve “ÜÇÜNCÜ DÖNEM BAŞKANLIĞININ EN ÖNEMLİ..” eseri olarak ŞEHİR PARKINI göstermek mümkün..
ŞEHİR PARKI GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR YATIRIM OLDU.
Ancak,ŞEHİR PARKI’NA gelenlerin MANGAL PARTİLERİ yapmaları/vermeleri,genişçe bir kesim tarafından gerçekten çok yadırganıyor,dumanın, isin,kokunun çok rahatsız edeci olduğundan yakınan geniş bir kesim var.
O CİVARDA PEK FAZLA KONUT YOK GERÇİ.
Olanlar da müthiş yakınma halindeler..
Sayın VERGİLİ,bu yakınmaları dikkate alacak ve MANGAL YAKMAYI kaldıracak mı/devamına mı karar verecek bilmek hayli zor,ancak,insanlar ciddi bir rahatsızlık içerisinde olduklarını vurguluyorlar..
ŞEHİR PARKI GERÇEKTEN ÇOK MÜKEMMEL OLMUŞ.
Tek yakınma konusu,orada MANGAL YAKILMASI olayından geliyor..
Bu uygulamaya devam edilir mi,yoksa,yasaklanır mı..?
Süreç içinde bunu birlikte göreceğiz demektir..

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK AÇIKLARI ARASINDA YER ALAN “KÜLÇE ÇİNKO ÜRETİMİ İÇİN..” KAYSERİ HAREKETE GEÇTİ VE 1 MİLYAR 100 MİLYON…!!
Şu an itibarı ile,Ülkemizin en ciddi açıkları arasında gösterilen KÜLÇE ÇİNKO Üretimi için KAYSERİ harekete geçti ve Ülkenin yıllık 250 bin ton KÜLÇE ÇİNKO Açığının 150 bin tonunun karşılayacak bir Fabrika kurulması yolunda adımlar atıldı.
KÜLÇE ÇİNKO ÜRETİMİ için İPEK GRUBUN 1 MİLYAR 100 MİLYON lira civarında yatırım yapacağına işaret edilirken,bu tesiste 1100 civarında işçi çalışacağına da işaret ediliyor.
Bilindiği gibi Karabük’te kurulu MARZİNÇ Tesisinde de ÇİNKO HAMMADDESİ Üretiliyor ve şu an itibarı ile DIŞ ÜLKELERE İHRACİ yapılıyor,bunun yanı sıra MARZİNÇ’İN kapasite artırımına İlgili Bakanlık izin vermemiş bulunuyor.
Eğer MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI YAPABİLSEYDİ,daha sonra ÇİNKO FABRİKASI’NA geçilecekti ve KAYSERİ’NİN bu yönde attığı adım gibi dev adımlar atılacaktı..
Olayın tam bu noktasında MARZİNÇ için Çevreyi kirletiyor algısı yaygın,her ne kadar,çok sıkı denetimler altında ki MARZİNÇ’İN kirletici bir hüviyet taşımadığı ilgili Resmi Birimlerce öne sürülse de,halkın yaygın kanaati değiştirilemiyor..
Özetlersek şayet KAYSERİ, ÇİNKO OLAYININ girişimini başlattı..

“ABİ,KARABÜK’TE HEMEN HERKESİN DIŞLAR GİBİ GÖRÜNDÜĞÜ KARABÜKSPOR, GÖRECEKSİNİZ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ İSİMLER YETİŞTİRECEK..”
Futbol bilgisine,görüşüne çok itibar ettiğimiz bir Kardeşimiz “ABİ SENDE DAHİL,HEMEN HERKESİN DIŞLAR GİBİ GÖRÜNDÜĞÜ KARABÜKSPOR GÖRECEKSİN ÇOK ÖNEMLİ FUTBOLCULAR YETİŞTİRECEK..” gibi yaklaşımlar getirdi..
Bunları söyledi,hemen ardından “KARABÜKSPOR’U BU HALE DÜŞÜRENLERİ ALLAH KAHRETSİN..” dedi ve “BU DURUM KARABÜK’TE HAYIRLAR GETİREN BİR DURUM DA YARATABİLİR..” kanaatini söyledi..
Karabük çocuklarının,ilerleyen süreçte kendilerini göstereceklerine inandığını söyledi “FUTBOLCU KUMAŞI ÇOK ÜST DÜZEY ÇOCUKLAR VAR VE BİR/İKİ YIL İÇİNDE MİLYON EURO PARA EDERLER..”falan dedi.
Daha sonra MARZİNÇ’İN bağışına getirdi sözü “SENİN DE KATKINLA,Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ’NİN ISRARLI ÇALIŞMASI KARABÜKSPOR’A 300 BİN LİRA GİBİ BİR DESTEĞİ GÜNDEME GETİRİRSE,KARABÜKSPOR’DA TOPARLANMA KISA SÜRE İÇİNDE OLUR..” ifadelerini kullandı..
“ŞAHSEN BEN KARABÜKSPOR KONUSUNDAN ÇOK UMUTLUYUM..” dedi.

13 kişi görüş bildirdi

  1. 5000 evler

    Ahmet bey 5000evler yüksek okulun hastaneye dönüştürülmesi olayı ne durumda bi ilerleme veya iptal söz konusumu bir günlük haber yapıldı devamı gelmedi bürokside herhangi açıklamada yapmadı sizin bilginiz varmı

  2. önemli degil

    sayin golbek üniversitemiz ve yetkilileri biraz daha gercekci olsalar iyi olur. dunyadaki ilk 1000 universite icine hangi ozelligimiz ile girebilecekmisiz merak ettim. 2019 yilinda ilk 1000 icinde 10 üniversitemiz var ve en iyisi 600. sıralarda kendine yer bulabilmiş. daha dun kurulan bu üniversitede dersler ögretim görevlisi azlığı nedeniyle bos geçerken nasil ilk 1000 girecegiz?

  3. Doğrucu Davut

    Ağbi kanser vakalarında ülke ortalamasının üzerinde olmamızın nedeni karabük halkının kansere genetik yatkınlığı olabilirmi acaba? Yetkililer madem hava kirliliği yok diyor yalan söyleyecek halleri yok dimi, eğer yok diyorlarsa yoktur. Geriye tek ihtimal kalıyor: karabük halkı genetik olarak kansere yatkın bir halk.

  4. Eco

    Şehirde günlük 20000 araç hareket halinde.bunlarin çoğu dizel.eksoz çapı 3cm çarpı 20000 eşittir 60000cm eder buda 600 metre çapında bir bacanın sürekli çevreyi kirletmesi demek .buna çözüm bulunmalı

  5. Taktiri ilahi

    Kanser olan öldü de olmayan ölmedi mi? Hepimiz öleceğiz kimimiz kanserden kimimiz kalp krizinden kimimiz bel fıtığından. Bizde karabüklü olarak kanserden ölecez işte napalım kader.hava kirliliği falan yokmuş işte duymadınızmı yetkililer yok demiş.

  6. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM KARABÜKTE ÇEVRE KİRLİLİĞİ,HAVA KİRLİLİĞİ,TOPRAK KİRLİLİĞİ VE EN ÖNEMLİSİ SU KİRLİLİĞİ VARDIR.GEÇMİŞTEDE VARDI,ŞU ANDA DA VAR.ANCAK YETKİLİLER VE ETKİLİLER GÖREVLERİNİ YAPIYORMU ACABA,KARABÜK BELEDİYESİ BU HALKIN SAĞLIĞINI DİREKT İLGİLENDİREN KARABÜKLÜLERİN HAYATINI OLUMSUZ ANLAMDA KANSER GİBİ DEĞİŞİK HASTALIKLARIN ARTIŞ GÖSTERMESİNE SEBEP OLAN KİRLİLİK KONSUNDA HİÇ BİR ÖNLEM ALIYORMU SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ SEÇİMLERDEN ÖNCE VAAT ETTİĞİ SAĞLIK MERKEZİNİN TEMELİNİ NE ZAMAN ATACAK.KARABÜKÜN EN ÖNEMLİ SORUNU BENCE İÇME SUYU,ÇEŞME SULARI ÇOK KÖTÜ BİR ŞEKİLDE KLOR KOKUYOR KLORUN İNSAN SAĞLIĞINA ÇOK BÜYÜK ZARARLARI VAR.AYRICA KARABÜKTE TEMİZLİK SORUNU VAR KARABÜK MERKEZ DAHİL HER YER PET ŞİŞE,AMBALAJ ATIKLARI, ÇÖPLER VAR İNSANLARIMIZ BİRAZ DUYARSIZ BENCE,KARABÜKTEN ÇIKIP BAŞKA İL VE İLÇELERE GİTTİĞİMİZDE ÖZELLİKLE DE EGE VE AKDENİZ SAHİLLERİNDE BULUNAN YERLERDE TEMİZLİK VE ÇÖPLER KONUSUNDA İNSANLAR DAHA DUYARLI,BELEDİYELER DE BU KONUDA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPMAKTALAR.BİZZAT GÖZLERİMLE GÖRDÜM BU YAZ.HER KURUM, KURULUŞ GÖREVİNİ TAM YAPARSA HİÇ BİR SORUN KALMAZ BENCE.

  7. Habip

    Yahu eco… Bu dizel araçlar sadece karabüktemi var ? Hem 20bin araç neki git ankaraya bursaya izmite oralarda 10 kat fazla araç vardır bir düşünde sonra yaz

  8. Karabuklu

    Saygıdeğer ahmet bey
    Şehirparkındaki mangal yazınızda bölgede fazla konut olmadığını düşündüğünüzü belirtmişsiniz.
    Koku yayılımı kulepark konutları,aden konutlarına geliyor düşüncesindeyim. Kübanalar,valilik lojmanı,sanat okulu eklenebilir.
    Ayrıca parka çay içmeye giderseniz kokunun üzerinize sindiğini göreceksiniz.
    Park gerçekten çok güzel ama mangal daha ormanlık bir alanda Çamlık parkı düzenlemesi gibi olabilir.

  9. Gönderen

    Yenice’de kanser vakası çok deniliyor. İyi de ne kanseri? Bağırsak mı, akciğer mi, vs. cilt mi? Kanserin sebebi sadece çevre kirliliği mi?
    Hemen hemen herkesin ağzında bir demirçelik bacası var. Fosur fosur sigara içiliyor.
    Gençler arasında çok yaygın. Kızlar arasında daha yaygın. Sigara içmeyen kız öğrenci yok gibi….

    Ambalajlı yiyeceklerde katkı maddeleri oldukça fazla. Eskinin sünger gibi, içinde hava boşlukları olan, sıkıştırıp bırakınca eski halini alan ekmekleri yok. Lezzetleri de yok. Gazlı içeceklerin de oldukça zararlı olduğunu söyleyenler de var….
    Tarım ilaçlarının kanser vakalarındaki etkisi ne oranda acaba?

    Hava kirliliği oldukça önemli, sanayinin kirletmesini gündemde tutmak iyi hoş da…
    Asıl gençlerin ağzından şu sigara illetini almak lazım. Bunun için kampanyalar, etkinlikler düzenlemek lazım. Bunun gündemde tutulması daha elzem.

    Belediyeler kampanya düzenleyebilir. Kamu kurumları da. İşyeri sahipleri çalışanlarına bırakmaları yolunda telkinde ve teşvikte bulunabilir.
    Mesala üniveriste yönetimi gençlerin sigara kullanımı ile ilgili bir çalışma yapmış mı? Gençleri sigaradan uzak tutmak için, içenleri kurtarmak için sosyoloji, psikoloji, tıp doktoru gibi uzamnlar ile bir plan program hazırlamayı düşünmüş mü?

    Varsa yoksa demirçeliğin bacası.
    Önce ağızılardaki bacaları görmek lazım…..

  10. Karabük

    Hiç safranbolu daki hava kirliliği gündeme gelmiyor? Ahmet bey safranbolu da hava kirliligi olculuyormu ? Batıdan doğuya esen hakim rüzgarlar nedeniyle karabük teki bütün baca gazların safranbolu ya gittiğini düşünüyorum. Öğlebeli deki büyük Türk bayrağına bakarsanız rüzgar hep safranbolu ya esiyor. O zaman Safranbolu nasıl temiz oluyor?

  11. İsmail Yılmaz-CHP İl Başkanı Olmalı..

    CHP’de kongre sürecine girildiği şu dönemde oluşan seçim ortamında, toparlayıcı olma, var olan sorunlara çözüm odaklı yaklaşabilecek parti tabanında karşılığı olan isimlere gereksinim var….Bu yöndeki önerim ve desteğim İSMAİL YILMAZ’dır…Bu yönde de çalıştığı bilinmekte..Kendisine başarılar diliyoruz..

  12. Hastane

    5000 evler hastane olayı gerçekten nw durumda bilen varmı ahmet bey

  13. Ismail yilmaz ha

    Ismail yılmaz
    Erdoğan Dinçer aday olursa aday olmaz.
    Erdoğan Dinçer İsmail Yılmaz Erdal Demir Adnan yüce
    Mehmet Oğuz Mustafa cıngıllıoğlu
    Chp içersinde bir ekiptir.
    Asla birbirinden ayrılmaz
    Erdal Demir hariç hepsi emekliler derneği ne üye olsunlar
    Orayı da karıştırsinlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.