Her Telden (11.Haziran.2019)

Her Telden (11.Haziran.2019)

Yayın: 10.06.2019 22:45 |Güncelleme: 11.06.2019 08:50
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANLARINDAN VE HALEN BELEDİYELER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI OLAN SAYIN HÜYESİN ERER’DEN “KINAMA..”
Karabük Belediyesi eski Başkanlarından ve halen Belediyeler Birliği Genel Başkanlığı görevini yürüten Sayın HÜSEYİN ERER,YENİCE İlçesinde yaşanan olay ile ilgili bir KINAMA yayınladı.
Sayın HÜSEYİN ERER,Belediye Başkanlarının halkın hizmetine koşan insanlar olduğunu vurgulamış KINAMA mesajında ve Belediye Başkanlarına karşı saygı gösterilmesi yolunda görüşler dile getirmiş.
Bize göre Sayın HÜSEYİN ERER çok çarpıcı ve çok gerçekçi bir ifade de bulunarak “ BU HADİSELERİN TEKRARLANMAMASI İÇİN GEREKLİ HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİ LAZIM..” açıklamasında,açıklamanın da ötesinde,bir tespitte bulunmuş.
Sayın ERER bu tespiti ile “TEKRARLANMASI ENDİŞESİNİ..” taşıdığına vurgu yapmış ve tekrarlanma olayı,mutlaka Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA karşı olmayabilir,HERHANGİ BİR SİYASETÇİYE KARŞI DA olabilir..
Peki bunun işaretleri var mıdır acaba..?
Bir dizi sosyal medya yazılarına veya açıklamalarına bakarsanız “ HOŞ OLMAYAN,İSTENMEYEN,BU TÜR BİR OLAYIN TEKRARLANMAMASI GİBİ BİR İHTİMALDEN SÖZ ETMEK,OLDUKÇA ZOR..” ne yazık ki durum böyle.
YENİCE İlçesinde ciddi bir korku ve “YAPMAYIN..” endişesi hakim.
Sayın HÜSEYİN ERER bunları gördü,sezdi ve bir dilekte bulundu..
“TEKRARLANMAMASI İÇİN GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİDİR..”
Olayın özeti bu.

AK PARTİ KARABÜK TEŞKİLATLARI İÇERİSİNDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ BİR KARDEŞ “ PARTİ SAYIN ZEKİ ÇAYLI’YA HAKSIZLIK YAPTI”
Dün AK Parti içerisinde,çok önemli görevler üstlenmiş bir Kardeş ile oturduk sohbet ettik,söz Yenice’de gelişen olaylardan açıldı ve O Kardeş “AK PARTİ Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA KARŞI ÇOK HAKSIZLIK YAPTI..” dedi.
Daha sonra da “ABİ DİKKAT ET,Sayın ZEKİ ÇAYLI OLAYI DA,Sayın AHMET SÖZEN OLAYI DA AYNI TARİHLERDE PATLADI.Sayın AHMET SÖZEN VE Sayın ZEKİ ÇAYLI PARTİ’DEN İHRAÇ EDİLDİ..” tespitini yaptı.
“PEKİ Sayın AHMET SÖZEN PARTİYE GERİ ALINIRKEN,SAYIN ZEKİ ÇAYLI İÇİN BÖYLE BİR GİRİŞİM OLDU MU.BENİM BİLDİĞİM HİÇ OLMADI VE BU ADAM,GİTTİ MHP ADAYI OLARAK SEÇİMİ KANIRTA/KANIRTA ALDI..” ifadelerini kullandı.
Ak Parti içerisinde önemli görevler üstlenmiş O Kardeş,bu gelişmeler nedeni ile BAZI İSİMLERİ suçladı ve “YAŞANAN PARTİİÇİ KAOSU İYİ YÖNETEMEDİLER..” anlamında ifadeler kullandı.
Bu arada da “ABİ Sayın ZEKİ ÇAYLI HAKKINDA KİNDARDIR,GEÇİMSİZDİR,İNSANLARLA İLİŞKİ KURMAKTA ZORLANIR FALAN GİBİ BAZI ELEŞTİRİ YAPILABİLİR.ANCAK,Sayın ZEKİ ÇAYLI HIRSIZDIR,Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN AHLAKA MUĞAYİR İŞLERİ VARDIR FALAN GİBİ ŞEYLER KATİYYEN SÖYLENEMEZ..” dedi.
Bunların kesinlikle söylenemeyeceğine işaret etti.
Ve,en önemlisi “PARTİ Sayın ÇAYLI’YA HAKSIZLIK YAPTI..” dedi.

GEÇTİĞİMİZ GÜN,CHP İL BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇAKIR,TSO ESKİ MECLİS BAŞKANI SAYIN ZİYA ÜNSAL İLE UZUNCA SÜRE SOHBET ETTİK..
Geçtiğimiz gün,bir işyerinde CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,Karabük TSO Eski Meclis Başkanlarından Sayın ZİYA ÜNSAL ile uzunca bir süre sohbet ettik.
SAFRANBOLU BELEDİYESİ’Nİ,UYGULAMALARINI KONUŞTUK..
Daha sonra Sayın ABDULLAH ÇAKIR,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinden söz etti ve İstanbul’da yapılan bir İL BAŞKANLARI Toplantısı hakkında bilgiler verdi.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR Seçimleri kesinlikle Sayın EKREM İMAMOĞLU’NUN kazanacağını söyledi ve İstanbul’dan o izlenimi aldığını anlattı,bu arada SAFRANBOLU Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’NİN çalışmalarından söz etti.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR,özellikle CADDE ve SOKAK kenarlarına araç park edenlerden alınan OTOPARK parasından sonra SAFRANBOLU TRAFİĞİ noktasında belirli bir rahatlama görüldüğünden söz etti..
AK Parti İlçe Başkanı’nın muhalefetine rağmen “BU KONU HALKIN BEĞENİSİNİ KAZANDI..” gibi görüşler dile getirdi ve MHP Belediye Meclis Üyeleri’nin oylama da çekimser kaldıklarını vurguladı.
UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİK..

AK PARTİ ESKİ GENEL BAŞKANI/ESKİ BAŞBAKANLARDAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU’NUN KURACAĞI PARTİ İÇİN “ABİ, O, ÖLÜ DOĞUM OLUR.”
Dün,AK Parti içerisinde ,çok önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimiz ile oturduk bir süre sohbet ettik,O Kardeş bir ara “ABİ Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN KURACAĞINI AÇIKLADIĞI PARTİ İLE İLGİLİ BİR YAZINI OKUDUM..” dedi.
Öyle duyumlar aldığımızı anlattık.
Kendisi de “DAHA ÖNCE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ’NDE FALAN BULUNMUŞ BİR İSMİ BENDE DUYDUM..” gibi bilgiler verdi,daha sonra da gülerek “ŞU ANDA ÜLKE YENİ BİR SİYASİ PARTİ HEYECANI DUYMUYOR BU BİR..” dedi.
Hemen ilave etti “ABİ SENDE YAZMIŞSIN,İNÖNÜ CADDESİ ÜZERİNDE PARTİ LOKALİ ARIYORLARMIŞ.PARTİ ORADA KURULURSA HİÇ BAŞARI ŞANSI OLMAZ..” falan gibi espriler yaptı.
“BU PARTİ ÖLÜ DOĞAR..” dedi ısrar etti.
Ancak,belirli isimlerin bu işin ardında olduğundan söz ederek “HER SİYASİ PARTİ ELBET KÜÇÜK ÇAPLI DA OLSA BİR KİTLE BULUR,ANCAK,YİNE VE ISRARLA SÖYLÜYORUM,HİÇBİR BAŞARI ŞANSI OLMAZ..” dedi.
UZUNCA SÜRE,ANALİZLER YAPTI,O KARDEŞ.
Ve ;HİÇBİR BAŞARI ŞANSI OLMAZ,görüşünde ısrar etti..

YENİCE İLÇESİNDE YAŞANAN GERGİNLİK,YAŞANAN TATSIZ GELİŞME VE HEMEN ARDINDAN “BELİRLİ ÇEVRELERDE EDİLEN..” KAYYUM SÖZLERİ.!
Yenice İlçesinde haftalardır,çok ciddi bir gerginlik yaşanıyordu,buna ilişkin birçok değerlendirmemiz olmuştu ve sonuçta Mübarek Bayram sonu bir DÜĞÜN MERASİMİNDE konu patlak verdi.
YENİCE BELEDİYE BAŞKANI Sayın ZEKİ ÇAYLI saldırıya uğradı.
Bunun öncesinde,BİR MİLLETVEKİLİNİN,Bayramlaşmak için geldiği YENİCE İlçesinde ettiği öne sürülen sözlerin,Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI hakkında ki ağır eleştirilerinin,çok etkili olduğunu ileri süren çevreler var.
ÇOK AĞIR İFADELER KULLANILARAK ELEŞTİRİLER YAPMIŞ Sayın MİLLETVEKİLİ ve MHP Çevreleri,olayın tetikleyicisi olarak,bu konuşmayı ve bu eleştirileri gösteriyorlar.
Şimdi olayların yatışması,hayatın normale inmesi,indirilmesi zamanı..
Ancak,yaşananlara tüy dikmek isteyen bazı çevreler,gündeme “KAYYUM SÖZLERİNİ GETİREREK..” normalleşme isteklerine,adeta.SET ÇEKMEK istiyorlar,gerginlik sürsün gibi bir tutum ve davranış içerisindeler..
Biz,YENİCE İLÇESİNDE yaşananların unutulmasından yanayız.
Bunun kısa süre içerisinde başarılacağına da inanıyoruz.
Ayrıca başarılması gerektiğini de söylemek istiyoruz.

YENİCE İLÇESİNDE “İDARENİN TAM BİR TARAFSIZLIK,TAM BİR EŞİTLİK HALİNDE DAVRANMASI..” YAŞANAN GERGİNLİĞİ SÜRATLE GİDEREBİLİR
YENİCE İlçesi,ciddi gerginliklerin yaşandığı ve İlçenin hiçbir anlamda hak etmediği HUZURSUZ BİR ORTAMIN yaşandığı besbelli,bunun inkarı,bu konunun görmezden gelinmesi mümkün değil.
Bilindiği gibi YENİCE İlçesinin iki İL GENEL MECLİS Üyesi bulunuyor ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Sayın RECEP TETİK,31 Mart Yerel Seçimi sonucunda yüzde 35.06 oy alarak,MHP İl Genel Meclis Üyesi Sayın MURAT KARAGÜL ise yüzde 39.60 oy alarak seçildiler.
Sayın RECEP TETİK VE Sayın MURAT KARAGÜL Yenice geneline hizmet vermek için çırpınıyorlar,Yenice sakinlerinden aldıkları sorunları,yapılması gereken hizmetleri halletmeye gayret ediyorlar.
Olayın tam bu noktasında Sayın RECEP TETİK,Karabük İL GENEL MECLİSİ’NDE çoğunluk olan AK Parti Üyesi olarak,biraz daha avantajlı görülebilir,aslında öyledir de.
Ancak,MHP İl Genel Meclis Üyesi Sayın MURAT KARAGÜL’DE,31 Mart Yerel Seçiminde daha yüksek oy ile seçilmesi bağlamında,daha geniş bir tabanı temsil ediyor olarak algılanabilir.
Diyelim ki BU İKİ İL GENEL MECLİS Üyesi,İDAREDEN BİR TALEPTE BULUNSALAR,hangisi için İDARİ BİRİMLER seferber olurlar veya hangisinin MAKUL ve MANTIKLI olan talebi kısa süre içinde devreye alınır..?
Yenice’de böyle bir sıkıntı yok demek mümkün mü..?

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YİNE YAZDIK,YİNE GÜNDEME GETİREREK “DİKKAT ÇEKMEYE GAYRET ETTİK..” SİYASET-SENDİKA-VAKIF-CEMAAT OLAYI
Geçtiğimiz günlerde,yine yazdık ve gündeme getirmeye gayret ettik,DEVLET KADEMELERİNDE yapılacak bazı atamalar noktası,gerçekten çok/çok önemli ve bu atamalarda LİYAKATİN ARANMASI,O İŞİ HAKKIYLA YAPABİLECEK İSİM ARANMASI temel ilke olmalı..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Ancak SİYASET KURUMU bu manada çok ciddi bir kıskacın altında gibi görünüyor ve Devlet Kademelerine atanacak isimlerde LİYAKATİN yerine ,O İŞİN HAKKINI VEREBİLECEK isimlerin bulunması yerine çok daha değişik kriterlerin öne çıktığı vurgulanıyor.
Örneğin SENDİKAL çalışmalar,örneği VAKIF yönlü çalışmalar,örneğin CEMAAT yönlü gelişmeler, BAZI ATAMALARDA Siyaset Kurumu’nun çok/çok önünde yer alıyormuş.
Bu yönlü yakınmalar SİYASET KURUMU içerisinde ki birçok kişi tarafından da dile getiriliyor ve bir dönem AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir Kardeş anlatmıştı.
Bir Müdürlükte ki,çok haklı,çok mantıklı bir talebi dile getirince,O Kardeşe “FALAN VAKIF BAŞKANI’NIN BU TALEBİNİZDEN HABERİ VAR MI,BU TALEBİ İSTERSENİZ,O BAŞKAN İLE DE BİR GÖRÜŞÜN..” denilmiş..
ŞİMDİ AYNI SIKINTILI SÜREÇ YİNE YAŞANIYOR BU KENTTE..
Boşalacak,bir Müdürlük için, ne çalışmalar yapılıyormuş yarabbi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR İL GENEL MECLİS ÜYESİ KARDEŞ ; “KEŞKE,İL ÖZEL İDARESİ ÖNDERLİĞİNDE AKKAYA TERMAL TESİSLERİ KURABİLSEK..” DEDİ..
Mübarek Ramazan Bayramının ikinci günü,Karabük İl Genel Meclis Üyesi bir Kardeş ile oturduk uzunca bir süre sohbet ettik,elbet yanımızda başka Kardeşlerde vardı,onlarda tanık oldular.
O İl Genel Meclis Üyesi Kardeş,bir/iki dönemdir aynı görevde bulunuyor ve bize “DEVLET VERDİ,BİZ HARCADIK.YAPTIĞIMIZ EN İYİ İŞ,MAKİNE PARKIMIZI YENİLEDİK.BUNUN YANI SIRA,ESAS OLARAK ÜRETİME YÖNELMEMİZ GEREKİRDİ..” dedi.
Örneğin ESKİPAZAR,AKKAYA HAMAMI çevresinde ki TRAVERTEN ÖZELLİKLİ TERMAL SULARDAN SÖZ ETTİ ve o civara İL ÖZEL İDARESİ önderliğinde bir TERMAL TESİSİ yapabiliriz,gibi görüşler dile getirdi.
Bunun için KARABÜK VALİLERİNİN bu işe sıcak bakmaları ve ön ayak olmaları gerektiği üzerinde durarak “ŞİMDİYE KADAR BÖYLE BİR GİRİŞİM OLMADI..” manasına gelen ifadeler kurdu.
AKKAYA HAMAMI TURİZME KAZANDIRILABİLİR,GELİR OLUR,dedi.

BİR,İL GENEL MECLİS ÜYESİ KARDEŞ “ŞU AN DEVLETİN VERDİĞİ DIŞINDA,EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI CAM TERAS.BİRKAÇ YILDIR BÖYLE…”
Bir/iki dönemdir Karabük İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yapan bir Kardeş “ŞİMDİYE KADAR DEVLET VERDİ.BİZ DE HARCADIK.İL ÖZEL İDARE GELİRLERİNİ ARTTIRMAK İÇİN FAZLA BİR ÇABA HARCAMADIK..” dedi.
Karabük İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği’nin,en ciddi geliri SAFRANBOLU CAM TERASIN kirasından oluşuyormuş ve “BU DA,NE YAZIK ,BİRKAÇ YILDIR YÜKSEK KİRA GELİRİ..” dedi.
“GEÇMİŞ YILLARDA ÇOK DÜŞÜK GELİRLERLE BİR YERLERE VERİLMİŞTİ..” diyerek Karabük için çok önemli bir olaya işaret etti ve “NE YAZIK,ÇOK UZUN YILLAR TUZ/KİL PARASINA SAFRANBOLU KÖYLERE HİZMET BİRLİĞİ KANALI İLE BİRYERLERE VERİLMİŞTİ..” dedi.
Sahi O OLAYLAR NASIL GELİŞMİŞ,NASIL YAŞANMIŞTI..
CAM TERAS KİME,NASIL VE DOLAMBAÇLI YOLLARDAN VERİLMİŞTİ..
O iş aydınlığa kavuşturulsa,altından neler çıkabilir sizce..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Ahmet bey belediye başkanımız 2014 den yarım kalmış ve başlamamış projere ne zaman başlayacak.2019 daki seçim projelerini hiç sormuyorum önce batı karadeniz eğlence merkezi olacak dediği yeri bi görelim. Dev dönme dolaplı luna park ve uygun fiyatlı düğün salonunu karabük halkı 5 yıldır bekliyor dahada bekleyecek gibi.karabükün girişindeki ÇELİK CAMİİ projeside heralde 5 yıldan 5 yıla seçim kozu olacak gibi.

  2. KARABUK

    KARABÜK RUMUZLU ARKADAŞIM AHMET ABİYE NİYE SORUYORSUN YAPILMAYANLARI, SEN ÖNCE SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA SORACAKSIN SEÇİMLER BİTELİ 2 AYI GEÇTİ HALA BİR ÇİVİ ÇAKILMAMIŞ ,BİRDE BATI KARADENİZİN CAZİBE MERKEZİ KUZEYİN YILDIZI DİYE ÇARŞAF ÇARŞAF İLANLAR VERMİŞLERDİ SEN YAPILACAĞINA İNANIYORMUSUN GERÇEKTEN GİT BAK BAKALIM BULAK DERESİNDEKİ KANYON PROJESİNE,YARIM KALMIŞ ÖYLECE DURUYOR İNŞAAT HALİNDE ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ BİR HALDE KARABÜK HALKININ PARASINI ÇARÇUR EDEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR. BU İŞE AHMET ABİM NE ETSİN ANCAK BURADAN KÖŞESİNDEN DEVAMLI GÜNDMDE TUTMASINI BEKLERİZ.KARABÜKLÜLERDE BU KONULARA DAHA DUYARLI OLMALARI LAZIM.

  3. YOOO HAKSIZLIK ETMEYİN

    YOOOHAKSIZLIK ETMEYİN HAKSIZLIĞA KATİYYEM TAHAMMÜL EDEMEM BULAK DERESİNDEKİ İNŞAATLAR YARIM KALMIŞ FİLAN AMMA O İŞİN PARASI MARZİNÇTEN GELMEDİMİ ŞİNDİ MARZİNÇ ARTIK TERTEMİZ BACALARINDAN MİSKİ AMBER KOKUSU ÇIKIYOR ATIK SULAYLAN İLGİLİDE ATIK ZEHİRLİ SU DEYİL GÜL SUYU AKIYO.BUNLARI UNUTMAYIN SAKIN HAKSIZLIK OLUR.

  4. Filyos ve İsmetpaşa

    Sayın Gölbek;
    Hayırlı günler diliyorum.
    Geçtiğimiz günlerde bölgemiz için çok önemi olan filyos projesinin %80 civarında altyapısının tamamlandığı ve karayolu ve demiryolu ile Ankara’nın dahi denize açılan kapısı olacağı yazıldı gazetelerde.
    Gerçekten bölgemiz açısından çok önemli bir proje, yapıldığında iş sahası olarak Karabük’ü çok etkilemeyecek ama (Çaycuma’dan Yenice sınırlarına kadar dağ ile tepe ile uğraşılmadan neredeyse dümdüz arazi varken uygun bir alana fabrikasını kurabilirler. Karabük’te adamlar dağ ile tepe ile uğraşmayacaklardır) her ne olursa olsun Bölgemizi kalkındıracaktır.
    Filyos limanı faaliyete geçip bölgede yer kapma telaşı başlamadan Şu bizim İsmetpaşa bölge sorumlularımız biraz kıpırdasalar da gerekli mercilere müracaatları yapıp Organize Olamayan Sanayi Bölgemizi Organize etseler. Bartın olayı olduğu gibi eğer Çaycuma Devrek ve Gökçebey vadisi teşvik programına alınırsa İsmetpaşa bölgesinde tarım da yapılmaz. artık o alanlar çimlenmeye başladı. Durum böyle olunca Karabük’ümüzdeki hazır fabrikaları da kaybedebiliriz.
    Daha ne bekliyoruz acaba.
    Bunu sizler de biraz yüksek sesle duyursanız.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.