Her Telden (11 Kasım 2019)

Her Telden (11 Kasım 2019)

Yayın: 10.11.2019 20:13
Paylaş:
A+ A-

“EĞER KARABÜK TÜRK EXİMBANK ŞUBESİNİ GERÇEKTEN İSTİYORSA,İHRACATLAR KARABÜK’TEN YAPILMALI..” VE SAYIN RAFET VERGİLİ…
Karabük,son yıllarda ciddi bir İHRACAT yükselmesi yaşıyor,özellikle ÇELİK SEKTÖRÜ iç piyasalar daralınca,DIŞ ÜLKELERE açıldı ve bu anlamda dış piyasalara Ülkemiz çeliğinin fiyatı da hayli uygun geliyormuş.
Karabük ihracatı,Karabük’e gelecek yatırımlarla da yükselecektir elbet,bu manada, Karabük Belediye Başkanı da olan Sayın RAFET VERGİLİ’NİN ticari/sınai anlamda ki son atılımı çok önemli..
SİLVAN DÖKÜM Sanayi’ni alması,bu tesisleri süreç içerisinde Karabük’e taşıması,esas itibarı ile çok önemli bir İHRACATÇI FİRMA olarak bilinen SİLVAN DÖKÜMÜN ihracat kapasitesi,bu taşınma ile KARABÜK’E AKTARILMIŞ olmaz mı..?
Ayrıca,Karabük’te üretilen birçok malın,Karabük’ün bu anlamda ki yetersizliği veya dezavantajları nedeni ile BAŞKA ŞEHİRLERDEN ihraç edildi gibi görünmesi de,önemli bir pozisyon.
TÜRK EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ AÇILSIN İSTENİYOR..
İşte o nedenle Karabük bu gelişmeleri alkışlamalı,Karabük,başka Şehirlerden yapılan ihracatın önüne geçerek,bu ihracatların da Karabük kaynaklı olmasını temin etmeye çalışmalı.
TÜRK EXİMBANK 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT İSTİYOR..
Karabük bu rakamın hayli uzağında görünüyor ve açığı kapatılabilir mi..?

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,12 KASIM GÜNÜ BAŞLAYACAĞI AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENLERİNİ,17 ARALIK TARİHİNE
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,yarın,yani 12 KASIM TARİHİ itibarı ile başlayacağı AÇILIŞ ve TEMEL ATMA TÖRENLERİNİ 17 ARALIK Tarihine kadar devam ettirecek.
BU PROGRAM ÇERÇEVESİNDE TEMEL ATMA TÖRENLERİ YAPILACAK.
BU PROGRAM ÇERÇEVESİNDE AÇILIŞ TÖRENLERİ YAPILACAK..
Anlayacağınız Karabük’e gelen hizmetler açılacak,gelecek hizmetlerin de temelleri atılacak ve bu anlamda Karabük Belediyesi hayli hareketli bir süreç yaşayacak.
BU ETKİNLİKLERLE İLGİLİ,KARES BİNASINA DEVASA BİR PANKART ASILMIŞ.
Karabüklülerin bu pankartı görmemesi mümkün değil.
Bu arada Sayın RAFET VERGİLİ,bir dış kredi için girişimler yaptı ve gerçi kendisi,”BU KREDİLER GELSE DE/GELMESE DE,SÖZÜNÜ VERDİKLERİMİZ MUTLAKA YAPILACAKTIR..” diyor,ancak,O krediler çıkarsa,yapılacak hizmetler katlanarak büyür.
Gerekli tüm projeler ilgili yerlere gönderilmiş..
Hele bu krediler çıkarsa,o zaman Karabük gerçekten uçuşa geçer..

EFLANİ ZİRAAT ODASI VE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BAŞKANI SAYIN MEHMET KARADENİZ “MANDA ÜRETİCİLİĞİ PROJEMİZİ HAZIRLADIK..”
Geçtiğimiz akşam,Mübarek Mevlid Kandili kutlaması için,Eflani Ziraat Odası Başkanı,aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ telefonla aradı..
Bu vesile ile bir süre sohbet ettik.
SİYEZ BUĞDAYI ÜRETİMİNDEN SONUÇ ALDIKLARINI ANLATTI..
EFLANİ KÖYLÜSÜNÜN CEBİNE CİDDİ BİR PARA GİRİŞİ OLMUŞ.
Sayın MEHMET KARADENİZ üretken bir isim ve şimdi NOHUT ekimi için bir girişimi var,Eflani çiftçisinden de NOHUT EKİMİ için önemli bir talep gelmiş,sanıyoruz,olay tohumluk temin etme aşamasına kadar ilerlemiş.
Sayın MEHMET KARADENİZ esas itibarı ile,Eflani geleneğinde olun,MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ için çok detaylı bir proje hazırladıklarına ve bu manada KREDİ TALEBİNDE bulunduklarına işaret ediyor.
Galiba 1.5 milyon lira civarında bir kredi gerekiyormuş.
Projeleri TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve AK Parti Karabük Milletvekillerine de iletmişler ve destek talebinde bulunmuşlar,Sayın MEHMET KARADENİZ,bu anlamda Eflani Belediye Başkanı’nın,İl Genel Meclis Üyelerinin büyük desteklerini anlatıyor,teşekkür ediyor.
Bu destekler çok önemli elbet,sonuçta Eflani kazanacak..
MANDA ÜRETİCİLİĞİ noktasında Zonguldak ciddi destekler almış.
Eflani geçmişinde,geleneğinde MANDA ÜRETİMİ vardır zaten.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE “İLK ÖNCE,KİMİ ÇEVRELERİN YANLIŞ ANLADIĞI KÖYİÇİ DÜZENLEMESİ VE ATATÜRK ANITI ..”
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,ilk önceleri,kimi çevrelerin yanlış anladığı KÖYİÇİ DÜZENLEMELERİNDEN sonra,şık bir ATATÜRK ANITI ile ortaya estetik bir güzellik çıkarttı.
KÖYİÇİ DÜZENLEMELERİ sırasında bizi arayanlar oldu “BU DÜZENLEMELER KİMİ/KİMLERİ RAHATLATMAK İÇİN YAPILIYOR..” gibi yaklaşım gösterenler oldu.
O zaman,bize intikal edenleri CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile paylaştığımızı hatırlıyoruz ve yapılan düzenleme kesinlikle Safranbolu yararına,TARİHİ KÖYİÇİ yararına bir girişimmiş,sonuçta da ATATÜRK ANITI ile taçlandı olay.
İlk zamanlar,orada bulunan bir tesisin trafik sıkıntısından kurtarılmasına yönelik gibi yakınanlar,şimdi gelişmelerden mutlaka çok mutludurlar ve ilk düşüncelerinin ne kadar yanlış olduğunu yaşayarak görmüşlerdir.
Sayın ELİF KÖSE gerçekten,şık,estetik bir mekan çıkarttı ortaya..
KÖYİÇİ sakinleri mutlu,memnun.
Sayın ELİF KÖSE’Yİ içtenlikle kutluyoruz.

KARDEMİR ÜZERİNDE ÇOK ETKİLİ VE ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYNAK ; “YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NOKTASINDA DOĞRULAR SÖYLENMİYOR..”
KARDEMİR üzerinde çok önemli ve çok etkili bir kaynak “SON YAPILAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI İÇİN DOĞRULAR SÖYLENMİYOR VE KONU,TAM ANLAMI İLE SAPTIRILMAK İSTENİYOR…” dedi.
Hatırlayanlar vardır,KARDEMİR Yönetim Kurulu ÜÇ AYAK ÜZERİNDE kurulu ve BAĞIMSIZLAR adına bir dönem Sayın ÖMER FARUK ÖZ Başkanlık yaptı,daha sonra GÜLEÇ Ailesi adına Sayın KAMİL GÜLEÇ Başkanlık yaptı,bu kez YOLBULAN Ailesi adına Sayın MUSTAFA YOLBULAN Başkanlığa getirildi,yazmıştık
Sayın MUSTAFA YOLBULAN,Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve Sayın TALAT YILMAZ bu görüşleri,ziyaret ettikleri bazı yerlerde de dile getirmişler,böyle bir algı oluşmuş.
KARDEMİR üzerinde çok önemli,çok etkili kaynak “BUNLAR DOĞRU DEĞİL.HATTA,Sayın KAMİL GÜLEÇ İLE ANLAŞILARAK,BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI GİBİ SÖZLERİN EDİLDİĞİ,BÖYLE BİR ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILDIĞINI DA DUYMAK MÜMKÜN..” diyor.
O etkili ve önemli kaynak,bunlar kesinlikle doğru değil görüşünde ve “YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA,Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN HİÇ UMMADIĞI,HİÇ BEKLEMEDİĞİ BİR TAKRİR GÜNDEME GETİRİLDİ VE O TAKRİR İLE YENİDEN GÖREV BÖLÜMÜ İSTENİYORDU..” bilgilerini verdi.
Oylama da ise Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’İN Yönetim Kurulu Başkanlığı’na,spontane bir gelişme olarak,”BENDE ADAYIM..” teklifi üzerine Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN 8,Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’İN 3 aldığı,yolunda bilgiler verildi.
“O İSİMLER GERÇEĞİ/GERÇEKLERİ ANLATMIYORLAR…” dedi.

“YARATILMAK İSTENEN ALGIDAN YOLA ÇIKARSAK,HER YIL KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA BİR İSİM Mİ GETİRİLECEK…?”
KARDEMİR üzerinde çok etkili,çok önemli bir kaynak “KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELİRİNDEN BAZI İSİMLER,YÖNETİMİN 3 AYAK ÜZERİNE KURULU OLDUĞUNU SÖYLEYEREK,HER YIL BU AYAKLARDAN BİR İSMİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDUĞUNU SÖYLEMELERİ ÇOK ENTERESAN..” dedi.
Daha sonra da “O MANTIKTAN GİDERSEK,2020 KASIM AYI İÇERİSİNDE YAPILACAK GENEL KURULDAN SONRA,YİNE AYNI SİSTEM Mİ UYGULANIP,BAŞKAN ÖYLE Mİ BELİRLENECEK..?” diyerek,bu görüşlerin gerçeği yansıtmadığı üzerinde fikirler öne sürdü.
Bu arada çok/çok önemli bir konuya değindi ve “YÖNETİM KURULU’NA,HİÇ BEKLENMEYEN BİR BİÇİMDE TAKRİR GELİNCE,Sayın KAMİL GÜLEÇ ŞAŞIRDI VE İSTİFA ETTİĞİNİ SÖYLEDİ..” yolunda çok enteresan bilgiler verdi.
“ASLINDA,KAMUOYU’NDA BÖYLE BİR GELİŞME OLACAĞINA İLİŞKİN SÖYLENTİLER VARDI.ANCAK,KARDEMİR’İN 150-160 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIMI DEVREYE ALDIĞI,MUTLULUK DOLU BİR GÜNDE,BÖYLE BİR GELİŞME OLACAĞI HİÇ Mİ HİÇ TAHMİN EDİLMİYORDU/EDİLMEZDİ DE..” dedi.
Sonra da “YOK 3 AYAK VAR,HER YIL BİRİSİ BAŞKANLI YAPIYOR,YOK Sayın KAMİL GÜLEÇ İLE ANLAŞARAK BU DEĞİŞİM YAPILDI SÖZLERİ,KESİN OLARAK DOĞRU DEĞİL..” ifadelerini kullandı..
Dileğimiz ;KARDEMİR YÖNETİMİ ESKİ BİRLİĞİNE/DİRLİĞİNE kavuşması..
Hem KARDEMİR’İN,hem KARABÜK’ÜN buna büyük ihtiyacı var..

ÇOK GENİŞ BİR KESİMİN “ÇEVREYİ KİRLETİCİ EN KÜÇÜK BİR ETKİSİ YOK DEDİĞİ,,” MARZİNÇ,ÜRETTİĞİ ÇİNKO HAMMADDESİNİ İHRAÇ EDİYOR
Çok geniş bir kesimin “ÇEVREYİ KİRLETEN EN KÜÇÜK BİR ETKİSİ YOK..” dediği MARZİNÇ,bilindiği gibi ÇİNKO HAMMADDESİ üretiyor ve bunu YURT DIŞINA satıyor..
Aslında MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI İSTEMİŞTİ..
Eğer gerekli izinler verilmiş olsa,ÜRETİM KAPASİTESİ ARTACAK ve üretilen çinko hammaddesi,kurulacak bir ÇİNKO FABRİKASI’NDA işlenecekti ,bu şekilde ÜLKEMİZ ÇOK CİDDİ DÖVİZ harcamaktan kurtulurken,Karabük’te de BİNLERCE KİŞİ İŞ,AŞ,EKMEK Kapısı temin etmiş olacaktı..
Her ne hal ise artık.
MARZİNÇ Şirketi Yönetim Kurulu’ndan Sayın AYHAN İLERİ,Sayın HALUK ÖZCAN, Genel Müdür Sayın METİN ALTAN ve Satın Alma Müdürü Sayın ALİ YAYAN geçtiğimiz günlerde İNGİLTERE’YE gittiler..
MARZİNÇ ürettiği çinko hammaddesini YURT DIŞINA satıyor ve giden MARZİNÇ Heyeti piyasaların durumuna baktılar,gerekli temasları kurdular,Ülkemize döviz kazandıracak yolları araştırdılar..
Keşke YURT DIŞINA satılan o hammadde burada işleniyor olsaydı..
Hem,Ülkemizin9 büyük bir döviz kazancı olacaktı..
Hem,KARABÜK’TE BİNLERCE İNSAN iş,aş,ekmek kapısı sahibi olacaktı..
Ne yazık ki,en azından şimdilik,bu amaçtan hayli uzağa düştük..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “YURT DIŞINDAN 5 YIL ÖDEMESİZ,UZUN VADELİ KREDİ İÇİN DOSYALARIMIZI GÖNDERDİK..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,çok önemli bir yurt dışı kredi için tüm hazırlıkları yaptıklarını söylüyor ve “BU KONU HAKKINDA İSTENİLEN,TÜM PROJELERİMİZİ,DETAYLARI İLE BİRLİKTE YOLLADIK..” diyor.
Anılan bu kredi 5 yıl ödemesiz,faizleri ise yok kadar az..
Sayın RAFET VERGİLİ,bu Kredi için,özellikle RAYLI SİSTEM,BİLİM MERKEZİ,SAĞLIK TARAMA MERKEZİ,KESİNTİSİZ YOL ve YAĞMUR SULARININ KANALİZASYON SULARINDAN AYRILMASI gibi dev projeleri öne çıkarttıklarını söylüyor.
Daha sonra da,bu krediler gelse de/gelmese de,vaat edilen bu projelerin KARABÜK BELEDİYESİ İMKANLARI ile başlanacağının da altını çiziyor ve anılan bu kredilerin çıkması halinde ellerinin çok rahatlayacağına işaret ediyor..
En detaylarına kadar hazırlanan projelerin gönderildiğini söylüyor..
Sonucu merakla bekliyoruz.

ÜLKENİN ÖNDE GELEN SANAYİCİ VE İŞ İNSANI,AYNI ZAMANDA,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “TESİSİ KARABÜK’ TAŞIRIZ.”
Ülkenin önde gelen Sanayici ve İş İnsanlarından,aynı zamanda,Karabük Belediye Başkanı olan Sayın RAFET VERGİLİ,ticari anlamda çok büyük bir atılım yaparak SİLVAN DÖKÜM Sanayi Tesislerini aldı,böylece sanayi işbirliğini sağladı.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu konuda “BİZİM OLMAK,PİYASALARDA BİR MARKA DEĞERİ TAŞIYORDU.SİLVAN DÖKÜM İSE DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA,BİR İSİM.BU İKİ TESİS ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAKLARDIR..” anlamında bilgiler verdi.
Bu arada SİLVAN DÖKÜM Tesisleri’nin çalışanları ile birlikte KARABÜK’E GETİRİLECEĞİNE DE işaret eden Sayın RAFET VERGİLİ,böylece KARABÜK ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK görüşlerini de dile getiriyor..
Sayın VERGİLİ,bu gelişmeler için “EN BÜYÜK HAYALLERİNDENDİ..” görüşünü söylüyor..
KARABÜK ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM KAZANIYOR..
Bu yatırımın tüm alt yapısı hazırlandı sayılır..

3 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek karabukte neden eximbank gelmiyor acikliyorsunuz. 1 milyar$ ihracat gerekli diyorsunuz. sizin her zaman ovdugunuz bir firmanin genel merkezi istanbul görünüyor. yani kazancı o ilde degerlendiriyor. hatta verdigi vergi bile o ilde kayit altina aliniyor. komsu bir ilimizde faaliyet gosteren buyuk bir tesisimizin merkezi ise karabuk gorunuyor. ise bakarmisiniz. ilk bahsettigimiz firmada araclarina zamaninda ihracat sampiyonu diye yazi yapistiriyordu. ki sahibi karabuklu…..

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ BUGÜN YİNE RAFET AMCAYI YAZMIŞSIN.AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENLERİ YAPACAKMIŞ VALLA HEPSİ DE UYDURUK PROJELER KARABÜKÜN SORUNLARINI ÇÖZECEK YATIRIMLAR DEĞİL BİR ASANSÖR, İKİ PARK, Bİ EMEKLİLER EVİ ADI ALTINDA Bİ BİNA KARABÜK BUNLARLAMI UÇUŞA GEÇECEK GÜLDÜRMEYİN BENİ,YAZIK KARABÜK HALKINA YAZIK EDİLİYOR. KANYON PARK PROJESİ NE OLDU,ÇELİK CAMİİ NE OLDU ? YIKILAN VALİLİĞİN OLDUĞU ALAN MEZBELELİK BİR ŞEKİLDE DURUYOR,KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK İSTASYON BÖLGESİ VE BAYIR MAHALLEDE ESKİ DEVLET HASTANESİNİN ARKASINDAKİ ALANLAR SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ HER TARF YIKIK ŞEKİLDE BEKLEMEKTE.SAYIN BAŞHAN BÜYÜK PANKARTLAR ASARAK ADETA GÖZ BOYAMA İŞLERLE KARABÜKLÜLERİN AKLIYLA ALAY ETMEKTE,ESAS YAPILMASI GEREKEN PROJELERİ YAPMAYARAK UNUTTURARAK GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAKTADIR.KARABÜKÜN MERKEZİ NE ALEMDE HİÇ BİR HİZMET VARMI KENT MEYDANI BOMBOŞ DURUYOR.KARABÜKTE AKŞAM HAYAT ALTIDAN SONRA ÖLÜ BİR ŞEHİR GÖRÜNTÜSÜ SERGİLİYOR.AMA BAŞKAN BUNUNLA İLGİLİ BİR PROJE GELİŞTİRMİYOR.MUHALEFETTE BAŞKANA ELEŞTİRİ KONUSUNDA AĞZINI AÇMIYOR.BASIB DERSEN BAŞKANA METHİYELER DÜZÜYOR.KARABÜK UYUYOR.BENİMSE KARABÜKTEN HİÇ BİR ÜMİDİM KALMADI ARTIK BENDE YAZMAYACAĞIM.

  3. Doğrucu Davut

    KARABÜK rumuzlu vatandaş bencede artık yazma zaten büyük harfle yazıyon birde çok uzun yazıyon okurken bıkkınlık veriyor. Ümidim kalmadı demişsin zaten ümidi olan pek yok malesef.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Çöl Tozları ve Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Yayın: 25.04.2024 11:18
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Karabük için toz taşınımı uyarısı yaptı.

Kuzey Afrika’daki Sahra Çölü’nden rüzgarlarla taşınan toz bulutunun şehir genelinde etkili olduğu belirtildi. Toz bulutunun birkaç gün Türkiye üzerindeki etkisini sürdürmesi bekleniyor. Karabük ve ilçelerinde de etkili olan olumsuz havadan özellikle çocuklar ve yaşlılar zorunlu olmadıkça dışarıda olmaması önem taşıyor. Vatandaşlar, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Ayrıca uzmanlara göre; baş ağrısı, burun tıkanıklığı gibi sağlık sorunlarının da havadaki toz taşınımı sebebiyle yaşanabileceği belirtildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)