Her Telden (11 Nisan 2020)

Her Telden (11 Nisan 2020)

Yayın: 10.04.2020 23:42
Paylaş:
A+ A-

ÇELİK ÜRETİCİ 20 CİVARINDA Kİ FİRMA “YA ÜRETİMİNİ DURDURDU VEYA ÜRETİMİNİ ÇOK/ÇOK AZALTTI..” KARDEMİR YOL AYIRIMINDA GALİBA
Çelik üreticisi konumunda olan 20 civarında Firma YA ÜRETİMİNİ DURDURDU veya ÜRETİMİNİ ÇOK/ÇOK AZALTTI,bu manada Ülke genelinde yıllık 55 milyon ton civarında ÇELİK ÜRETİMİ yapılırken,şu an bunun 23-25 milyon tonlara düştüğünü söyleyen çevreler var.
OLAYIN BU NOKTASINDA KARDEMİR NASIL BİR YOL ÇİZECEK..
Cevherden üretim yapmayanların işi kolay,ŞALTERİ İNDİRİYORLAR üretim duruyor ve işler açılınca,tekrar üretime başlama pozisyonları var,bu manada KARDEMİR’İN pozisyonu öyle değil.
Olayın tam bu noktasında KARDEMİR Yönetim Kurulu ve Profesyonel kadrosu nasıl bir yol izleyecek, “HAZIR DİĞER ÜRETİCİLER SAHADAN ÇEKİLMİŞKEN,BOŞLUĞU DOLDURMAK ÜZERE TAM KAPASİTE ÜRETİME DEVAM MI..” denilecek.
Bir anlamda “KRİZİ FIRSATA ÇEVİRELİM Mİ..” denilecek..
Yoksa “PİYASALAR FELÇ,ÜRETİMİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZALTALIM MI..” denilecek ve bu arada “HAMMADDE NOKTASINDA DA BAZI SIKINTILI DURUMLAR VAR..” galiba..
KARDEMİR,KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI ve insanlar 1999-2002 arasında yaşananları unutmadığı için,gelişmelerden müthiş tedirgin oluyorlar,”ALLAH O GÜNLERİ BİR DAHA GÖSTERMESİN..” diyorlar..
KARDEMİR’İ Yöneten seçilmiş ve atanmış kadronun işi çok zor.
Şu süreci en az hasarla nasıl atlatacaklar acaba..?

OLAYIN BAŞINDAN BU YANA “KARABÜK’TE ÇOK SIKI ÖNLEMLER ALINDI..” GÖRÜŞÜNE RAĞMEN TEST SAYISI ARTTIKÇA SIKINTI BÜYÜYECEK Mİ
Covid-19 veya koronavirüs denilen bu salgın illetinin çıktı andan itibaren “KARABÜK ÇOK SIKI ÖNLEM ALDI/ALIYOR..” görüşü vardı,böyle bir görüş dile getiriliyordu,getiriyorduk.
Hem de 1725 CEZAYİR KÖKENLİ insanın gelmiş olmasına rağmen.
Hem de 4000 bini aşkın insanın KARABÜK DIŞINDAN, Karabük’e gelmiş olmasına rağmen “ÇOK SIKI ÖNLEMLER ALINDI/ALINIYOR..” deniliyordu diyorduk.
Bu arada TESTLER ARTMAYA BAŞLADI..
Yapılan TESTLER arttıkça pozitif çıkanların sayısında da artışlar görülmeye başlandı ve dün itibarı ile 55 civarında hastamız vardı,yeni ölümler olduğu şeklinde de bilgiler sızdırılmaya başlandı..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,günler öncesinde “KARABÜK’TE DURUM,DAHA AĞIRLAŞABİLİR..” gibi görüşler dile getirmişti veya getiriyordu,sanki olay oraya doğru evrildi..
KARABÜK’TE TESTLERİ POZİTİF ÇIKANLAR ARTIYOR..
Bu durum beraberinde vefatları da getirebilir..

ŞU SIKINTILI SÜREÇTE,KENT MERKEZLERİNDE,EN AĞIR YÜKÜ BELEDİYELERİN ZABITA EKİPLERİ ÇEKİYOR,İNSANLAR EN KOLAY ORALARA…
Şu sıkıntılı süreçte hasta olanların gittikleri HASTANELERDE çalışan SAĞLIKÇILAR müthiş bir özveri ile çalışıyorlar,alkışı,takdiri hak ediyorlar ve evlerini görmedikleri oluyor SAĞLIKÇILARIN..
KENT MERKEZLERİNDE ise insanlar en kolay biçimde BELEDİYELERİN ZABITA EKİPLERİNE ulaşıyorlar/ulaşabiliyorlar,dertlerini/sıkıntılarını BU BİRİME AKTARIYORLAR..
ZABITA MEMURLARI can siperane çalışıyorlar..
Pazaryeri,market,Cadde/Sokak,Kentin her türlü sorununa koşuyorlar/koşmaya gayret ediyorlar ve ZABITA EKİPLERİ şu sürecin çilesini en çok çeken gurup.
ZABITA EKİPLERİ 7/24 koşturuyorlar..
Allah onlara kolaylık versin,dileriz bu insanların içerisinden virüs kapan falan olmaz,zira en geniş çalışma alanı ZABITA EKİPLERİNİN,en geniş vatandaş kesimi ile onlar karşı/karşıya durumdalar..
MÜTHİŞ BİR GAYRETİN İÇERİSİNDELER,ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
Sağlıklı,sıhhatli biçimde bu süreci geçirirler inşallah.

PARALI VEYA PARASIZ MASKE BULMAK O KADAR ZOR Kİ,ECZANELER DE NE OLACAĞINI/NASIL OLACAĞINI BİLMİYORLAR VE ŞAŞKINLIK…
ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN..
SOKAĞA ÇIKARKEN MASKENİZİ TAKIN..
İlgililerden gelen mesajlar böyle,tamam,iyi güzel PEKİ MASKELERİ NEREDEN ALACAK BU İNSANLAR,para ile alıyorlardı,şimdi PARALI SATIŞ yasaklandı,MASKELER BEDAVA OLACAK denildi,orta yerde bedava maske yok.
MASKELERİ ECZANELER ÜCRETSİZ VERECEK deniliyor…
ECZANELERE MASKE GELMEMİŞ,ne zaman geleceği ve nasıl dağıtılacağı hakkında bir bilgi yok,ECZANELER şaşkın,MASKE BULAMAYAN insanlar şaşkın..
Aslında PARA İLE SATILIRKEN,insanlar öyle veya böyle alıp takıyorlardı,dün para ile satanlar,bugün ellerinde ki maskeleri korkudan para ile satamıyorlar,ücretsiz de vermiyorlar elbet.
PTT KANALI İLE GELECEK DENİLMİŞTİ,O UYGULAMADA SONUÇSUZ..
İnsanlar,adeta,BOLLUK İÇERİSİNDE DARLIK YAŞIYORLAR..
Bol miktarda maske olduğu biliniyor,dağıtım da büyük arızalar çıktı..
En iyisi “ŞU FİYATIN ÜZERİNDE SATILAMAZ..” denilerek “PARA İLE MASKE SATILMASINI DA..”izin verilmesi galiba.isteyen PARA ile,isteyen ise PARASIZ ECZANELERDEN alsın..
MASKE SIKINTISI GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK BÜYÜK.

GERÇEKTEN “20 YILDIR,25 YILDIR ÇALIŞAN SAĞLIKÇILAR SAHADA CANLARINI DİŞLERİNE TAKMIŞLAR..” BİR DE MASABAŞI OLANLAR VE SİYASET
Dün bir yazımız olmuştu,MASABAŞI Çalışan SAĞLIK ELEMANLARININ Sahaya alınmasına SİYASET MÜDAHALE etmeye çalışmamalı şeklinde görüş dile getiren bir yazımız olmuştu.
Bu yazımıza yorum yollayanlar olmuş.
Ayrıca bizi telefonla arayanlar oldu..
20 Yıldır,25 Yıldır SAĞLIKÇI olarak görev yapan insanların,şu covid-19 veya koronavirüs salgını nedeni ile “CANLARINI DİŞİNE TAKARAK BÜYÜK SAVAŞ VERDİKLERİNE..” değiniyorlar..
Buna karşı, bütün iş ve işlemleri Hastaneden yapılan bazı isimlerin BAŞKA YERLERDE çalıştıklarına ileri süren SAĞLIKÇI Kardeşlerimiz oldu ve eğer böyleyse,orta yerde CİDDİ BİR HAKSIZLIK var demektir..
EĞER BÖYLE ÇALIŞANLAR VARSA,OLACAK İŞ DEĞİL, demek gerek..
Kaldı ki arayanlar,gerçekten güvendiğimiz insanlar..
AKŞAMLARI,ALKIŞLADIĞIMIZ,bırakın alkışlamayı bir kenara,kendilerine ŞÜKRAN DUYMAMIZ gerek SAĞLIKÇILAR arasında böyle bir uygulama varsa bunu hoş karşılamak mümkün değil elbet..
Hele/hele,bunu Siyaset/Siyasetçi yapıyor,tezgahlıyorsa hiç hoş değil

NORMAL HASTALAR,MEDİKAR HASTANESİ veya SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NE GİDİYORLAR VE SAFRANBOLU’NUN HEKİM TAKVİYESİ
Covid-19 veya Koronavirüs hastalarının dışında kalan,diğer hastalar,genellikle MEDİKAR veya SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi’ni kullanıyorlar ve oralarda sağlık sorunlarına çözüm arıyorlar.
MEDİKAR HASTANESİ ÖZEL ve ÇOK TERCİH EDİLİYOR..
Oraya gitmeyenlerin tercihi ise SAFARANBOLU DEVLET Hastanesi oluyor,geçtiğimiz günlerce,çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz “ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NDE Kİ,BAZI BRANŞ DOKTORLARI,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NDE GÖREVLENDİRİLEMEZ Mİ..?” dedi.
Şirinevler Karantina Hastanesi halinde,gerçi,değir servisleri hizmet veriyorlar/üretiyorlar,ancak,insanlar buraya giderken ciddi bir endişe,ciddi bir durağanlık yaşıyorlar.
SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi,Şirinevler Hastanesi’nin BAZI BRANŞLARDA Kİ HEKİMLERİ ile takviye edilemez mi diye sordu o kardeşimiz ve çok yararlı olacağının altını çizdi.
Nasıl olsa YENİ HEKİM GELME ŞANSI YOK dedi..
Böyle bir konu düşünülebilir mi/düşünülmeli mi..?
Ne dersiniz..?

ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA YAPANLAR,ŞEHİRLERARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPANLAR “GERÇEK ANLAMDA MAĞDUR..” VE BAZI BELEDİYELER..
Şu koronavirüs illeti,hem Dünya da,hem Ülkemiz de,çok ciddi tahribatlar yapıyor,ekonomik anlamda tahribatlar yapıyor,sosyal anlamda çok büyük tahribatlar yapıyor.
Ekonomik olarak TÜM SEKTÖRLER FELÇ OLMUŞ VAZİYETTE..
Örneğin ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA YAPAN ARAÇ SAHİPLERİ ..
Örneğin ŞEHİRLERARASI YOLCU TAŞIMA YAPAN ARAÇ SAHİPLERİ..
Adeta felç oldular,kan ağlıyorlar,ÇALIŞANLARI ZARARINA DÖNÜP/DURUYORLAR,bunun yanı/sıra ÇALIŞMAYANLARI ise ödeyemedikleri ARAÇ TAKSİTLERİ,BORÇLARI ile inim/inim inliyorlar..
Bu arada,örneğin İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ,Şehiriçi Toplu Taşıma yapan OTOBÜSLERİNE 30 MİLYON lira destek kararı almış ve hiç değilse,bir nefes vermiş bu araç sahiplerine.
AKARYAKITININ BİR BÖLÜMÜNÜ ÖDERLER HİÇ DEĞİLSE.
Diğer BELEDİYELER içerisinde de bu tür destek verenler vardır kuşkusuz.
İBB böyle bir desteğini açıkladı..

KARDEMİR İŞVERENİ TARAFINDAN YILLARDIR VERİLEN “RAMAZAN KUMANYALARI..” VALİLİK SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI’NA BAĞIŞLANDI..
KARDEMİR İşvereni,yıllardır ÇALIŞANLARINA RAMAZAN KUMANYALARI verirdi,bu kumanyalar yalnızca KARDEMİR Kapsam içi veya Kapsam dışı çalışanlarına değil,KARDEMİR Taşeronlarının yanında çalışan işçilere de veriliyordu.
Şimdi KARDEMİR Kapsam içi çalışanları “BİZ RAMAZAN KUMANYALARIMIZI BAĞIŞLIYORUZ..” diyerek imza veriyorlar ve bu anlamda ÖZÇELİK-İŞ Sendikası bu işin öncülüğünü yapıyor.
Kapsam dışı personel de imza vererek bağış yapıyor..
KARDEMİR Taşeron yanında çalışan işçiler RAMAZAN KUMANYASI bağışı yapmayabilirler,ancak,KARDEMİR kapsam içi ve kapsam dışı çalışan insanlar bu bağışı yapıyorlar.
Bu manada Karabük özelinde SOSYAL DAYANIŞMA noktasına,en ciddi bağışlardan birisi KARDEMİR çalışanlarından gelmiş oluyor,olayın bu yönüne baktığınızda KARDEMİR Yönetimi 1 milyon 800 bin lira nakdi bağış yaparken,Çalışanlar ise BİNLERCE KUMANYA BAĞIŞI yapıyorlar..
O nedenle KARDEMİR,KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI işte..
Bu bile başlı/başına,KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZINA bir örnek..

BİZ HEP/HER ZAMAN “KARDEMİR’İN MENFAATİ İÇİN,Sayın MUTULLAH YOLBULAN,Sayın KAMİL GÜLEÇ ve ÇELİK-İŞ SENDİKASI İLE BERABER..”
KARDEMİR Anonim Şirketi ŞUBAT 1995 tarihinde kuruldu,biz o zamandan bu yana “HEP KARDEMİR’İN MENFAATİ..” doğrultusunda durmaya bu yönde vaziyet almaya gayret ettik,buna aykırı gördüklerimizi eleştirdik,mahkemelere verenler oldu falan/falan..
Bu manada hep/her zaman Sayın MUTULLAH YOLBULAN-Sayın KAMİL GÜLEÇ safından yer tutmaya gayret ettik,ne bir zaman birisine,ne bir zaman diğerine karşı çıkmadık testere dişi gibi olmadık,zira biliyorduk ki,BU İSİMLER KARDEMİR’E EN KÜÇÜK BİR ZARAR VERMEZLER,KARDEMİR’İ BÜYÜTÜRLER
HEPTE ÖYLE OLDU GERÇEKTEN..
Şu koronavirüs salgın illeti,hem Dünyayı,hem Ülkemizi feci biçimde sallıyor,bu manada ÜLKE İÇERİSİNDE Kİ BİRÇOK ÜRETİCİ FİRMA ÇELİK ÜRETİMİNİ durdurdu,KARDEMİR ise çok zorlu bir süreçten geçiyor..
Şimdi ORTAK AKIL bulma zamanı,BİRLİKTELİK zamanı..
HESAPLAŞMA,MÜCADELE,AYRIŞMA zamanı değil,görüşümüz bu.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Keşke biraraya gelseler

    Keşke eskiden olduğu gibi bir arada hareket etseler onların bir araya gelmesi Kardemir lehine olur aralarını açmaya çalışan çakal çukal takımının zararı olur amma o tür ara açmaya çalışanlar pirim yapıyor.Ahmet abi gibi düşünenler fazla dikkate alınmıyor dün kimin kılıcını sallıyorlardı bugün kimin dalkavuklunu yapıyolar kamuoyu bunu biliyo görüyoda elinden bişey gelmiyo.Amma gün ayrışma hesaplaşma günü deyil birlik beraberlik yumruk gibi olma günü yoksa herşeye yazık olucak.

  2. Enerji

    Benim anlamadığım piyasa durmuş satışları dibe vurmuşken bir şirket niye üretim rekorları peşinde koşar, satış yapamazken üretim rekorları kırıp durur. Üretim planlaması böylemi olur? Çok enteresan bir durum.

  3. hastane çalışanı

    şirinevler devlet hastanesinde kadrolu çalışanı olup hastaneden maaş almaya devam eden masa başında çalıştırılan hastaneyi
    hiç görmemiş forma giymemiş her gün sosyal medyada boy boy paylaşım yapan,safran hasatına katılan , Buna karşı, bütün iş ve işlemleri Hastaneden yapılan bazı isimlerin BAŞKA YERLERDE çalıştıklarına bir idda değil gerçeğin ta kendisidir.bu böyledir .orta yerde CİDDİ BİR HAKSIZLIK var dır. birde şimdi bizler covid servislerinde çalışırken kadroları hastane olup masa başında olanların bizimle aynı döner sermayeyi almaları adaletsizliği dahada büyütmüştür.

  4. Yıllarım D.Çelikte geçti

    Yıllarım D.Çelikte geçti,çok güzel günlerimiz oldu sonra Kardemir olduk iyi giderken Asya-Rusya kriziyle tepetaklak gittik.Sonra iki insanın 8birisi rahmetli oldu.mekanı cennet olsun) diğer köşesine çekildi seyrediyor.Kardemir iyiye gitmiyor her D.Çelik emeklisi gibi bende her gün tüten dumanı seyrederim D.Çelik bizim hayat tarzımız çocuğumuz gibidir.
    11 Yönetim Kurulu içinde D.Çelik Fabrikasını teknolojisini üretimini bilen bir tek kişi ve oğlu var.Onlarda etkisiz durumdalar yazık oluyor bu canım Fabrikalara yazıkta olacak.Siyaseten gelenler demiri bindikleri arabalarda yahutta başka demir eşyalarda görmüşlerdir yani bilmezler Bugün yaşanan kriz Asya-Rusya gibi değil çok daha derin kalıcı tahripkar.Kardemir burdan etkilenecek hemde çok kötü etkilenecek.Bu Yönetim mutlaka çok sıkı kararlar almalı yoksa vakit geç olabilir.
    Siyaset kesiminden gelenler yarın giderler ama iki büyük hissedar aile bu vebalin altından kalkamazlar.Sayın Ahmet Gölbeke sonuna kadar katılıyorum Kardemir için gün birlik beraberlik ortak akıl günüdür.Yoksa bu sefer çatı tepenize göçer altında kalırsınız.Bir emekli insana kulak verin birlik olun yazık etmeyin o kadar emege yazık etmeyin.Saygılarımla

  5. Gelecek

    Şu piyasalar normale dönsün bir o zaman kardemir ve çoğu firma üretim atağına geçip ülkeye hizmetlerini devam ettireceklerdir.

  6. Hasts

    Gerçekten Şirinevler hastahanesi, karantina hastahanesi durumunda. Diğer hastalığı olanlar hastahaneye gitmeye korkuyor. Bende hastayım ama kontrol için gidemiyorum. Bu soruna bir çare bulunsa iyi olur.

  7. Sağlıkçı

    Eğitim araştırma hastanesi salgın hastanesi, ancak salgın heryerde. Safranboluda da var, Safranbolu hastanesine gidecek hasta ve personelde de var. Devletin bu konuda uyguladığı bir politika var, protokol. Buna göre hizmet veriliyor, hastanedeki tüm doktorların kırk tane nöbet ve takibi var. Nasıl başka bir hastanede çslıltıtılacsklar bir düşünün. Yavaş yavaş her hastalık için hastaneye gelmemeyi ilk önce aile hekimine gitmeyi öğreneceğiz

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.