Her Telden (11.Ocak.2019)

Her Telden (11.Ocak.2019)

Yayın: 10.01.2019 20:35 |Güncelleme: 11.01.2019 08:15
Paylaş:
A+ A-

KREDİ YURTLAR KURUMU, GENÇLİK/SPOR BİRLEŞTİRİLDİ VE SAYIN ABDÜLKADİR ÇETİN,AYNI ZAMANDA KYK’YA DA BAKIYOR VE DÜZENLEME..
Temmuz ayı içinde çıkartılan bir karar ile 1 OCAK 2019 Tarihinden itibaren birleştirilen GENÇLİK/SPOR,KREDİ YURTLAR KURUMU olayı yürürlüğe girdi ve yeni düzenlemeler de peş/peşe gelmeye başladı.
Karabük’te GENÇLİK/SPOR ile birleştirilen KREDİ YURTLAR KURUMU İl Müdürlüğü görevine geçici olarak Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN bakıyor ve daha önce KYK İl Müdürü olarak görev yapan Sayın KADİR ÖZTÜRK ise Araştırma görevlisi olarak mesaisine devam ediyor.
Şimdi YENİ KARARLAR ALINIYOR..
GENÇLİK/SPOR ve KREDİ YURTLAR KURUMU birleşenini çekip/çevirmek,yürütmek üzere,bu Müdürlüğün alt birimi olarak,3 yeni Müdürlük kuruluyor..
Anladığımız bu 3 MÜDÜRLÜK görevi bir anlamda MÜDÜR YARDIMCISI gibi çalışacaklar ve kısa süre içinde de,YENİ DÜZENLEME TAM ANLAMI ile oturmuş,görev tanımları yapılmış olacak.
Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN Karabük’ün en başarılı İL MÜDÜRLERİ’NİN başında gelir,o nedenle, YENİ DÜZENLEME İLE ARTAN GÖREV YÜKÜNÜN altından rahatlıkla kalkacak bir Bürokrattır.
Uzun yıllar çeşitli görevlerde başarılı hizmetler vermiş olan Sayın KADİR ÖZTÜRK,hangi göreve getirilecektir,o konu henüz açıklığa kavuşmuş değil elbet.
Dileriz YENİ DÜZENLEME İLE VERİMLİ HİZMETLER GELİR..

DİLERİZ,31 MART 2019 SONRASINDA OLUŞACAK İL GENEL MECLİSİ,ESKİPAZAR “AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNE TESİS YAPMAYI..” DÜŞÜNÜR..
Tüm Siyasi Partiler “BU YEREL SEÇİMLER İÇİN,İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYLARINA,ÇOK DİKKATLİ YAKLAŞACAKLAR..” öyle bir görünüm var ve İL GENEL MECLİSLERİ çok önemli birer karar ve yaptırım organı haline geldiler.
ÇOK ÖNEMLİ BÜTÇELER KULLANIYORLAR..
Ayrıca,birçok İL kendi İL GENEL MECLİSİ kanalı ile İL ÖZEL İDARESİ’NİN kullandığı BÜTÇEYİ EK GELİRLER ile takviye ediyor ve bunda da başarılı sonuçlar alıyorlar..
Acaba,31 MART YEREL SEÇİMİNDEN sonra oluşacak KARABÜK İL GENEL MECLİSİ,Eskipazar AKKAYA HAMAMI çevresinde bulunan TRAVERTEN özellikli TERMAL SULARI bir TESİS KAPSAMINDA değerlendirmeyi düşünecek mi..?
Veya bu yönlü bir araştırmanın,bir gayretin içinde olacak mı..?
MTA Geçmiş yıllarda gerekli sondaj çalışmalarını yaptı,ANILAN TERMAL SULAR gün yüzüne çıkartıldı ve üzeri kapatıldı,Eskipazar Belediye Başkanlığı görevinden sağlık nedenlerinden dolayı ayrılan Sayın DURSUN BAŞ bu konu için çok gayretliydi.
Ve ; İL GENEL MECLİSİNİN YENİ YAPISI BU KONU İÇİN NE DÜŞÜNECEK..?

YEREL SEÇİMLER İÇİN “SEÇMEN TAŞINMASI İŞLEMİ..” CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN’IN BİLE DİKKATİNİ ÇEKMİŞ,TEPKİ GÖSTERİYOR..
31 Mart YEREL SEÇİMLERİ için BİR YERE ADAY olanların SEÇİMİ KAZANABİLMEK uğruna hısımı/akrabayı O SEÇİM BÖLGESİ’NE taşıma olayı çok ciddi tepkilere neden oluyor..
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA bu anlamda çok şiddetli tepkisi oldu,Sayın CUMHURBAŞKANI “TAŞIMA KITALARLA SEÇİM KAZANILMAZ.BU ŞIK OLMAZ,YAKIŞIK ALMAZ..” anlamında ağır ifadeler kullandı..
Geçtiğimiz gün bize bir MUHTAR ADAYI bu yönde yakınmalarda bulunmuştu,kendi KÖY veya MAHALLESİ’NE yeni seçmenlerin taşındığından söz ederek “FALAN MUHTAR ADAYI BÖYLE BİR YOLA GİDİYOR..” demişti.
Demek bu yönlü yakınmalar çoğaldı ki,Sayın CUMHURBAŞKANI bile devreye girdi,devreye girmek zorunda kalarak,bu yola gidilmesine hiç hoş bakmadığı mesajları,çok sert biçimde verdi.
Aslında,bu iş yıllardır yapılırdı vardı.
Demek bu seçimler de iş tamamen şirazesinden çıktı,ölçüsünü kaybetti ve Ülkenin en doruk noktasının bile tepkisine yol açtı,tepkisini çekti ve bu konuda bir yasal düzenleme gelecek gibi.
“TAŞIMA KITALARLA SEÇİM KAZANMAYA SON VERİLECEK..”
CUMHURBAŞKANIMIZ BİLE BU KONUYA TEPKİ GÖSTERİYOR..

EN AZ,YEREL SEÇİMLER KADAR ÖNEMLİ OLAN,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇİN “MART AYI ORTALARINDA..” SEÇİM/ATAMA OLAYI
Hemen hepimiz 31 MART GÜNÜ YAPILACAK YEREL SEÇİMLERE kilitlendik,oysa,mart ayı içerisinde KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK seçimi/ataması yapılacak..
REKTÖRLÜK OLAYI KARABÜK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ.
En az YEREL SEÇİMLER kadar önemli.
Karabük ekonomisini,Karabük sosyal yaşamını EN ÇOK ETKİLEYEN Kurum KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ve eğer KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DE,komşu İllerin Üniversiteleri gibi 20-25 bin öğrenci düzeyinde kalsaydı,KARABÜK’ÜN HALİ NİCE OLURDU,bir düşünün.
Şimdi,bize olayı KARABÜK EKONOMİSİ OLARAK DÜŞÜNME diyenler olacaktır ve BİR ÜNİVERSİTENİN o Kent yaşamına katacağı başka ve çok önemli unsurlardan söz edenler olacaktır.
HAKLIDIRLAR,ancak,KARABÜK ŞU ANDA ÜNİVERSİTE’YE EKONOMİK BAKIYOR,bir KARDEMİR,bir ÜNİVERSİTE Karabük ekonomisini ayakta tutan başka köklü Kurum/Kuruluş var mı..?
Neyse ;KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KİM OLUR SİZCE..?

AK PARTİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI “BİRKAÇ GÜNE KADAR BELLİ OLUYOR..” VE GEREK PARTİ İÇİNDE,GEREK PARTİ DIŞINDA HEYECAN..
Uzun süredir BELLİ OLDU/BELLİ OLACAK diye,adeta,papatya falı açılan AK Parti İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI birkaç güne kadar belli oluyor ve heyecan tam anlamı ile doruk yaptı.
Özellikle SAFRANBOLU ve YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI merakla,heyecanla bekleniyor,zira,belirlenecek ADAYLAR Seçimin kaderine bire/bir etkili olacak.
AK Parti çevreleri “YANLIŞ ADAYLARLA SEÇİM KAYBEDEBİLİRİZ..” diyorlar..
Bu arada AK Parti EFLANİ Belediye Başkan Adayı Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL,YORTAN Belediye Başkan Adayı Sayın YILMAZ TİRYAKİ kesin olarak görülürken,ESKİPAZAR’DA ise Sayın MUSTAFA YARKAN çok güçlü gösteriliyor..
AK Parti İLÇE BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLUYOR ARTIK.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI VE MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN RAFET VERGİLİ “MEGA PROJELERİNİN..” TANITIMINI SALI GÜN YAPIYOR
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,15 ocak Salı günü,BÜYÜK KULÜPTE MEGA PROJELERİNİN tanıtımını yapacak.
Bir süredir dinlenen Sayın RAFET VERGİLİ sahaya iniyor..
Bu anlamda,sahaya,BÜYÜK PROJELERLE İNİYOR..
“CUMHURİYET KENTİ KARABÜK İÇİN,CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINA İMZA ATACAK MEGA PROJELERİ TANITACAĞIMIZ,PROJE TANITIM TOPLANTIMIZ..” 15 Ocak Salı günü saat 18.00 de YENİŞEHİR BÜYÜK KULÜPTE YAPILACAK diyor Sayın VERGİLİ.
Seçmenin “İLK KEZ ÜÇÜNCÜ DEFA..” sloganı ile karşıladığı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN adaylık sürecinde,çok ciddi ve çok büyük projeler ortaya koyacağına işaret ediliyor.
Geniş bir seçmen kitlesinin ortak kanaati bu yönde.
O nedenle de Sayın RAFET VERGİLİ’NİN 15 OCAK GÜNÜ yapacağı toplantı da açıklayacağı MEGA PROJELER geniş bir seçmen kitlesinde merak ve heyecan uyandırmış görünüyor..
Bu arada ŞEHİR PARKI çalışmaları da sürüyor/sürdürülüyor..
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN MEGA PROJELERİ MERAKLA BEKLENİYOR..

CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI NOKTASINDA Kİ DÜŞÜNCELER “PARTİ GENEL MERKEZLERİNE İLETİLDİ GALİBA..” BİZE O YÖNLÜ BİLGİLER GELİYOR..
CHP ile İYİ Parti arasında KARABÜK YEREL SEÇİMLERİ için de İTTİFAK YAPILMASI noktasında,bir dizi düşünce vardı ve bu düşünceler,gerek CHP gerekse İYİ Parti Genel Merkezlerine ve Genel Başkanlarına iletildi galiba.
BİZE BU YÖNLÜ BİLGİLER GELMEYE BAŞLADI..
Hatta “KARABÜK MERKEZ İYİ PARTİ,SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK CHP ŞEKLİNDE BİR İTTİFAK OLURSA SONUÇ ALINABİLİR..” şeklinde belirli düşüncelerin iletildiğine ilişkin de bilgi akışı var.
Bu yönlü bilgi akışı nasıl sonuç verecek acaba..?
CHP-İYİ Parti arasında yapılacak bir İTTİFAK noktasında,bir sorunda henüz İYİ PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN Adayının henüz belirlenmemiş olmasında .
Bu nokta da “ÇOK/ÇOK BÜYÜK OLASILIKLA..” İYİ Parti Karabük Belediye Başkan Adayının Sayın DURSUN ALTIPARMAK olacağını söyleyen,bunu ileri süren çevreler var,hatta İYİ Parti Genel Merkezi’ne yakın çevreler de buna benzer telaffuzlarda bulunuyorlar.
Dün,bu yönlü gelişmeler oldu,şeklinde bilgiler geldi..
CHP ile İYİ Parti KARABÜK İTTİFAKI’NI bugün/yarın bir sonuca bağlar..
İş aniden hız kazandı..

CHP İÇİNDE “SAFRANBOLU-YENİCE VE OVACIK İLÇELERİ, İYİ PARTİ İLE İTTİFAK SONUCUNU BEKLİYOR VE O ZAMAN KESİN SEÇİMİ ALIRIZ..”
CHP İçinde İYİ PARTİ ile yapılması gündem de olan İTTİFAK NOKTASINDA büyük bir beklenti hakim ve SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK İlçelerinde “İYİ PARTİ İLE YAPILACAK İTTİFAKTAN SONRA,BURALARDA SEÇİMİ CHP’Lİ ADAYLAR KAZANIR..” görüşleri dile getiriliyor.
Bilindiği gibi CHP ile İYİ Parti arasında İTTİFAK YAPILMASI için,Parti Genel Merkezleri düzeyine,CİDDİ ÖNERİLER GÖTÜRÜLDÜĞÜNE ilişkin çok önemli haberler dolaşıyor.
O nedenle CHP ile İYİ Parti yetkililerinin BİRKAÇ GÜN içerisinde KARABÜK İTTİFAKINI GÜNDEME alacakları,değerlendirme yapacakları ileri sürülüyor,hem de çok önemli,çok ciddi kaynaklar tarafından öne sürülüyor..
Gerek CHP Genel Merkezi’ne,gerekse İYİ Parti Genel Merkezi’ne iletildiği ifade edilen İTTİFAK ÖNERİSİNE göre KARABÜK MERKEZ İYİ Parti’ye SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK CHP’YE bırakılıyor..
Böyle bir İTTİFAKIN Karabük Merkez de 20 bin oyu olduğu ileri sürülürken “BU OY ORANI SAFRANBOLU-YENİCE VE OVACIK’TA SEÇİMLERİN RAHAT ALINACAĞI BİR DÜZEYDE..” ifadeleri de kullanılıyor..
Bu arada,halen belli olmayan İYİ Parti Karabük Belediye Başkanlığı için,İYİ Parti Genel Merkezi’nin,Karabük Belediyesi Eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK’A görev ereceği üzerinde de duruluyor..
CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI,BİRDEN HIZ KAZANDI GALİBA..

CHP-İYİ PARTİ ARASINDA YAPILMASI BEKLENEN İTTİFAK SONRASINDA “İL GENEL MECLİSİ VE BELEDİYE MECLİSİ NASIL ŞEKİLLENİR ACABA..?”
Dün öğlenden sonra,aniden “CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA İTTİFAK YAPILMASI BELİRLİ ÇEVRELER TARAFINDAN PARTİ GENEL MERKEZLERİNE İLETİLDİ..” yolunda haberler çıktı.
Böyle bir beklenti zaten vardı,iş aniden PARTİ YETKİLİ ORGANLARINA taşınmış oldu ve şimdi KARABÜK İTTİFAKI PARTİ GENEL MERKEZLERİNDE görüşülecek,kararlaştırılacak.
İTTİFAK YALNIZCA BELEDİYE BAŞKANLARI İLE SINIRLI KALIR MI..?
İL GENEL MECLİSİ,BELEDİYE MECLİSİ gibi organlarda da İTTİFAK olur mu..?
Sanıyoruz,bu noktalar da karara bağlanacak ve BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIKLARININ belirlendiği İLÇELERİN ÖRGÜTLERİ ile görüşülerek karar alınacak.
Örneğin KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN Adayı İYİ Partili ise “HANGİ İSİMLERİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ,HANGİ İSİMLERİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLARAK DEĞERLENDİRELİM..” yolunda görüşü alınacaktır..
SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK CHP’YE bırakılırsa aynı şey oralar içinde geçerli ve oralarda da CHP’Lİ Belediye Başkan Adayları İL GENEL ve BELEDİYE MECLİSİ noktasında görüş vereceklerdir.
CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI BEKLENTİSİ ANİDEN HIZ KAZANDI..

11 kişi görüş bildirdi

  1. VATANDAŞ

    SAYIN AHMET ABİ BAHATTİN GAZİ ÖĞRENCİ YURDUNUN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ KASTAMONU YOLU ÜZERİNDEKİ İSMAİL NECATİ ÖĞRENCİ YURDUNUN ORADAN ARABAYLA GEÇERKEN ÇOK BERBAT KANALİZASYON KOKUSU GELİYOR BU KOKUYU ÖĞRENCİLER SÜREKLİ ÇEKİYOR BİRDE ORADAN GEÇEN VATANDAŞLAR BU KONUYUDA ARAŞTIRIP GÜNDEME TAŞIRSANIZ YETKİLİLER İLGİLENİR BELKİ SAYGILAR

  2. said ç

    ahmet abi önceki günkü yazılarınızda bahattin gazi yurt yolunun çözüme ulaştığını ve emeği geçenlere teşekkür etmiştiniz.
    Biz herhangi bi çalışma görmedik şu an finaller bitti bütünlemeler var inşallah bu arada düzenlemeler biter.

  3. CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI

    CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI OLURSA SONUÇLARI YAZAYIM SİZE
    KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI ; DURSUN ALTIPARMAK
    SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI : MİMAR ELİF KÖSE
    YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ; SABRİ CEBECİK
    OVACIK BELEDİYE BAŞKANI ; HİDAYET KASIMOĞLU
    SONUÇLAR BÖYLE ÇIKAR,ŞİMDİDEN HERKES BUNLARA GÖRE VAZİYETİNİ ALSIN.CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI GÖRÜCEKSİNİZ GÜMBÜR GÜMBÜR İŞBAŞINA GELİCEK.

  4. Zerin

    Karabüke çözüm Dursun Altıparmak tir

  5. Karabük ve Karabükspor sevdahlısı

    BENCE DE DURSUN ALTIPARMAK, ÇÜNKÜ 1989-1994 YILILNDA 35 YAŞINDA İLÇE İKEN YAPTIKLARINI ŞİMDİKİ GENÇLER BİLMEZ AMA, ONUN YAŞINDAKİLER BİLİRLER. O ZAMAN YAPTIKLARI ORTADA. BELEDİYENİN EMLAKTI ÇÖPTÜ VERGİSİ YOKTU. HER TÜRLÜ SOSYAL FAALİYET VARDI (KONSERVAUTAR, BELEDİYESPOR FUTBOL TAKIMI, YEREL TV.) ARTI KARABÜKSPOR BAŞKANLIĞINI DA AYNI ZAMANDA YÜRÜTTÜ VE ONUN ZAMANINDA İLÇE TAKIMI SÜPER LİGE ÇIKARDI VE BELEDİYENİN TÜM İMKANLARINI STADYUM, ÇAMLIK ANTREMAN SAHASI YAPIMINDA İŞÇİSİYLE ÇALIŞILDI. UFKU GENİŞ VİZYON SAHİBİ BİR İNSAN, AMA MAALESEF KIYMETİ BİLİNMİYOR. AYNI ZAMANDA KARABÜK’TE YAKLAŞIK 1000 KİŞİYE (EN AZ) İŞ SAHİBİ YAPTI. ŞİMDİ BAKIYORSUN KARABÜK UYUYOR. KARABÜKSPOR AMATÖRE KADAR İNECEK KİMSENİN KILI KIPIRDAMIYOR. UYUYAN KENT KARABÜK UYUMAYA DEVAM….

  6. karabüklü

    Karabük üniversitesi seçimlerinde her türlü yönlendirme ve desteğe rağmen şimdiki rektör refik bey ile başa baş oy alan ve karabük üniversitesinin kuruluşundan beri çok büyük emekleri olan,üniversiteyi her şeyi ile tanıyan ve 25 yıldır karabükte yaşayan ve ev alıp artık karabüke yerleşen ve çok sevilen Prof Mustafa Boz hoca karabük üniversitesi için aranan kandır

  7. Yerli Otomobil Yeri bu aralar belirlenecek... İsmetpaşa Organize müdürü. Eskipazar Belediyesi ve diğer kuruluşlar teşik programı hazırlamalı guruba, hükümete

    Türkiye’nin yerli otomobilini Turkcell, BMC, Kıraça Holding, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu üretecek.
    Bilindi üzere bu aralar yer konusu belirlenip üretim aşamasında doğru önemli bir adım atılacaktır.
    İsmetpaşa Organize sanayi yetkilileri; ** Yerde teşvik guruba sunabilir
    Üniversite; **yerli otomobil üretiminin bu bölge de (ismetpaşada) saniyisinde üretilmesi halinde
    Hammade (Demir Çelik), iş gücü, enerji , ulaşımda karayolu, demir yolu ve filyos limanı gibi alt yapıları imkanlarını da hesaplayarak bilimsel bir rapor sunabilir üretim maliyetleri konusunda;
    Eskipazar ve Karabük Belediyesi; ** Alt yapı konularında çeşitli imkanlar teşvikler sunabilir
    **Kardemirin yan sanayii ile ilgi yatırımları var bunlar guruba iletilebilir.
    Bence karabük ve bölge tüm stk kuruluşlarınca gündeme almalı
    İsmetpaşa dumansız sanayi olmalı

  8. vatandaş

    sayın Gölbek,karabük üniversitesi bir malesef grubun güdümünde görünmeketedir.Cumhuriyet kenti olan bu şehir bunu haketmiyor.Üniversite yeniden liyalat,bilim,adalet çizgisine oturması lazım.Onun için bütün karabükün tanıdığı içimizden birirsi olan ve üniversitede de çok sevilen Sayın Mustafa Boz karabük üniversitesinin can suyu olacaktır.karabük üniversitesini her şeyini bile deneyimli kadrolar ile kısa zamanda ayağa kaldıracağına inancımız tamdır.Umarım yetkililer bu safer şu grupdan bu gruptan olsun demeden gerçekten üniversiteyi kısa zamanda ayağa kaldıracak Mustafa boz hocamızı rektör olarak atarlar.

  9. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ NEKTÖRLÜĞÜ

    KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇİN EN UYGUN İSİM PROF.DR.İBRAHİM TÜMEN’DİR.KARABÜKLÜ OLAN BU İSİM,BU ŞEHRİN ÇOCUĞUDUR DERDİNİ HAVASINI RUHUNU BİLİR.EFENDİM HAK YOLCU,EFENDİM KONYALI,EFENDİM HANYALI DİYE KATEGORİZE ETMEK MÜMKÜN DEYİLDİR VE KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİ BİR BİLİM YUVASI HALİNE GETİRECEK TEK İSİM BANA GÖRE PROF.DR.İBRAHİM TÜMEN OLUR.

  10. YAKAMOZ

    AHMET BEY 6 AY ÖNCESİNDEN TOPLU SÖZLEŞMEYİ SAYFANIZDA SUREKLİ YAZIYORDUNUZ HATTA SEÇİMLER VE TOPLU SÖZLEŞME BELIRLİ OLACAK 2019 YILINDA DIYE YAZMISDINIZ NE OLDUDA ŞIMDI YAZI YAZMIYORSUNUZ BU KONUDA HEP ILIMLI ÖVGÜ DOLU METİNLER YAZIYORSUNUZ ISVERENE VE İSÇI TEMSİLCILERINE İSÇI NIN SORUNLARINI NE ZAMAN YAZACAKSINIZ MERAK ETTİM

  11. AK PARTİ BÜYÜK HATA YAPTI

    SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELİF KÖSEYE HAYIRLI OLSUN.BEN AK PARTİLİ BİRİSİ OLARAK BUNU SÖYLÜYORUM.ALA KAYANIN HİÇBİR ŞANSI YOK .ELİF HANIMA HAYIRLI OLSUN.AK PARTİ ARTIK TABANINA SAYGI DUYMALI ALİ KAYA NE ZAMAN ADAY ADAYI OLDU.BÖYLE BEN YAPTIM OLDU MANTIĞIYLA AK PARTİ EN KISA ZAMANDA AKP LİLEŞİR VE SEÇMENDEN KOPAR.ADAY ADAYI OLARAK MÜRACAAT EDENLERİN TEMAYÜLE GİRENLERİN NE YETERSİZLİYİ VARDIDA ALİ KAYAYI SON DAKKADA İŞE MONTE ETTİLER.
    ELİF KÖSE HANIMEFENDİYE HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kadınlar ve genç çiftçiler arıcılığa teşvik ediliyor

Yayın: 25.04.2024 11:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eflani ilçesinde arıcılığın yaygınlaştırılması için hazırlanan proje kapsamında, kadınlara ve genç çiftçilere uygulamalı eğitim veriliyor.

Eflani Belediyesinin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle özellikle kadın ve genç çiftçilere iş imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Kaliteyi Geliştir, Genç Arıcılar Yeriştir” projesine 120 kursiyer başvurdu.

Teorik bilgiler verilmesinin ardından yazılı sınava tabi tutulan kursiyerler, daha sonra uygulamalı eğitime başladı. Başarılı olan kursiyerlere, arılı kovanlar hibe edilecek.

Eflani Belediyesi veteriner hekimi ve proje koordinatörü Zerrin Yılmaz, AA muhabirine, projeye başvuran 18 ile 35 yaş arasındaki kadınlar ile çiftçilerle uygulamalı eğitimlere başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ilçede yaşayan gençleri arıcılığa teşvik etmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Hem bilimsel hem de modern arıcılık yöntemlerini harmanlayarak kursiyerlerin bilgi birikimlerini artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kursiyerlere uygulamalı eğitim veren Ahmet Çetin de birinci basamak arıcılık eğitimine devam ettiklerini dile getirerek, “Kursiyerlere arı ailesini tanıttık. Döllenmiş ana arı ile verimsiz ana arıyı gösterdik. Yalancı ana ile türemiş kovanı anlattık. İşçi arı larvaları ile erkek arı larvalarını gösterdik. Kovanlarda gelişecek olumsuzlukları anlattık. Yani arıcılığın alfabesini tanıttık.” diye konuştu.

– Kursiyerler projeden memnun

Kursiyer 34 yaşındaki Osman Çetinkaya ise projenin gençler için faydalı olduğunu kaydetti.

Her hafta çarşamba günü kursa geldiğini anlatan Çetinkaya, “Herkese tavsiye ediyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

18 yaşındaki Nagihan Çelik, teorik ve uygulamalı eğitimlerin güzel geçtiğini, önemli bilgiler edindiğini belirtti.

Kursiyer 29 yaşındaki Onural Çakır da kurs sayesinde arıcılığa başladığını, 2 arılı kovan hibesi aldığını ve kendi balını üretmek istediğini söyledi.