Her Telden (11.Şubat.2019)

Her Telden (11.Şubat.2019)

Yayın: 10.02.2019 19:19 |Güncelleme: 11.02.2019 07:59
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK VE İLÇELERİNDE “3 BİNDEN FAZLA EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN İNSAN VARMIŞ..” VE BUNLARIN BÜYÜKÇE BİR BÖLÜMÜ MAĞDUR..
Karabük ve İlçelerinde 3 binden fazla EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN insanın olduğu,yine Emeklilikte Yaşa Takılan insanlarca belirtiliyor ve “ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜMÜZDE İŞİNİ BIRAKMIŞ MAĞDUR DURUMDA..” diyorlar.
Kendilerine işe girerken “25 YIL SİGORTA PRİMİNİN ÖNEDMESİ HALİNDE EMEKLİ OLACAĞI SÖYLENDİĞİ İÇİN..” buna göre hayatlarını tanzim ettiklerini söyleyen bu insanlar daha sonra çıkartılan bir Yasa ile mağdur olduklarına işaret ediyorlar.
“İŞİNDEN OLAN ARKADAŞLARIMIZ VAR..” diyorlar.
“İŞİNDEN OLAN ARKADAŞLARIMIZA,BİR BAŞKA İŞYERİ İSE,YAŞIN İLERLEMİŞ GEREKÇESİ İLE İŞ VERMİYOR..” diyorlar,emekli de olamadıkları için ,adeta,süründüklerini söylüyorlar.
“SAYIMIZ KARABÜK VE İLÇELERİNDEN 3 BİNDEN FAZLA..” diyorlar..
Bu arada,EYT mağduru bir Kardeşimiz “ÖYLE SANIYORUM Kİ,SİZİN İÇİNİZDEN DE,YANİ BASIN SEKTÖRÜNDE DE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN MAĞDURLAR VARDIR..” şeklinde ilginç bir tespitte bulundu.
DÜN ANKARA’DA ÇOK GENİŞ BİR TOPLANTILARI VARDI..
Bir EYT mağduru “SAĞLIK SİGORTASINDAN YARARLANAMIYORUZ..” dedi.
Bellerinin büküldüğünden yakındı “PERİŞANLARI OYNUYORUZ..” dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR “24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANI VE GENEL SEÇİMİNDE SÖZ VEREN AK PARTİ VE MHP,ŞİMDİ BİZİ UNUTTU…”
Karabük ve İlçelerinde sayıları 3 binden fazla olan EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR mağdur olduklarına işaret ediyorlar ve “BİZİM SAYIMIZ ÜLKE GENELİNDE 700 BİN,KARABÜK’TE İSE 3 BİNDEN FAZLA..” diyorlar.
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR kendilerine 24 HAZİRAN Seçimlerinden önce ve sırasında söz verildiğini söyleyerek “ÖZELLİKLE AK PARTİ ve MHP BU KONUDA BİZE ÇOK SÖZ VERDİLER.ŞİMDİ VERDİKLERİ SÖZLERİ UNUTTULAR..” görüşlerini de dile getiriyorlar.
Bu mağdurlar adına bilgiler veren bir Kardeş “ABİ BEN AŞÇI OLARAK ÇALIŞIYORDUM.İŞYERİ KRİZE GİRDİ,KAPANDI.EMEKLİLİK PRİM SAYIM TAM,YANİ DOLDU,YETİYOR.YAŞ NEDENİ İLE EMEKLİ OLAMİYORUM.İŞE ALANDA YOK.HAKİKATEN PERİŞANIM.BENİM GİBİ ÇOK İNSAN VAR..” dedi.
Bu arada,Ülke Genelinde EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİ kurulmuş galiba,Karabük’te de bu Derneğin Şubesini açmak için girişimler yapıldığına dikkat çekiyorlar.
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR geçtiğimiz aylarda TBMM’DE kendileri için verilen bir ARAŞTIRMA ÖNERGESİNE,24 Haziran Seçimlerinden önce kendilerine söz veren AK Parti ile MHP’NİN ret oyu verdiğine de özellikle işaret ediyorlar..
“BİZDE,ZAMANI GELİNCE KENDİLERİNE RET OYU VERİR ÖDEŞİRİZ..” diyenler var.
EYT MAĞDURLARININ BİR BÖLÜMÜ ÇOK MAĞDUR DURUMDALAR..

AK PARTİ İÇİNDE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ BİR KARDEŞ “SAYIN VERGİLİ İLE SAYIN UYSAL ARASINDA Kİ ÇEKİŞMEYİ TASVİP ETMİYORUM.”
AK Parti içinde Siyaset yapan,önemli görevler üstlenmiş bir Kardeş ile cumartesi günü uzunca bir süre sohbet ettik,özellikle Sayın RAFET VERGİLİ ile Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL arasında yaşanan çekişmeye işaret ederek “NE BEN,NE SEÇMEN TASVİP EDİYOR..” dedi.
Karşılıklı suçlamaların PROJELERİN ANLATIMINDAN ÖNE GEÇTİĞİNİ vurgulayarak “KARDEŞİM NE YAPACAKSANIZ BUNLARI ANLATIN.KARABÜK SİZLERDEN GELECEĞE YÖNELİK BİR HEDEF KOYMANIZI BEKLİYOR..” anlamında görüşler dile getirdi.
Karşılıklı olarak “SEN YALANCISIN,SEN ŞÖYLESİN/BÖYLESİN İDDİALARI KARABÜK’E NE KAZANDIRIYOR ALLAHAŞKINA..” dedi O Kardeşimiz ve bu gelişmeleri “NE KENDİSİNİN,NE SEÇMENİN TASVİP ETMEDİĞİNE..” altını çize/çize dikkat çekti.
Bütün bunları anlattıktan sonra “Sayın VERGİLİ 2014 YILINDA DA,ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER DİLE GETİRMİŞTİ.O ZAMAN GEREK Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,GEREKSE Sayın MEHMET CEYLAN,HÜNKAR HACI BEKTAŞİ VELİ’NİN İNCİNSENDE İNCİTME SÖZLERİ GEREĞİ,KENDİSİNE O TARZ CEVAP VERMEMİŞLERDİ.” Dedi.
“ŞİMDİ ÖYLE DEĞİL,Sayın UYSAL O TARZ CEVAPLAR VERİYOR..” dedi.
Bütün bu gelişmeleri tasvip etmediğine dikkat çekti ve “ESASINDA KARABÜK SEÇMENİ DE TASVİP ETMİYOR.BİZİM İNSANIMIZ KAVGAYI SEYREDER,ANCAK,KAVGA EDENLERİ SEVMEZ,KAVGA EDENLERE SEVGİ İLE SAYGI İLE BAKMAZ..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Sayın UYSAL’DA,Sayın VERGİLİ’DE SAYGIN İSİMLER dedi o Kardeş.
“BU TUTUMLARI, ÇOK AMA ÇOK, YANLIŞ..” ifadelerini kullandı..

SİYASİ PARTİLERİ “İL GENEL MECLİS VE BELEDİYE MECLİS LİSTELERİ..” SIKINTIYA SOKACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR VE “DENGELER/DENGELER..”
Siyasi Partiler 31 MART YEREL SEÇİMLERİ bağlamında İL GENEL ve BELEDİYE MECLİS Listeleri ile BELEDİYE BAŞKAN ADAYI isimlerini SEÇİM KURULLARINA verecekler.
19 ŞUBAT TARİHİNDE BU İŞLEMLER BİTİRİLECEK.
Listelerin kesinleşmesi 3 mart tarihinde olacak..
Şimdi İL GENEL MECLİS ve BELEDİYE MECLİS Listelerinin düzenlenme süreci,bakın uzunca bir süredir yazıyoruz ve anlatmaya gayret ediyoruz “BU LİSTELER BELEDİYE BAŞKANLIK SEÇİMİNİ ETKİLEYECEK KADAR ÖNEMLİ OLACAK..”
Listeler dengeli,sevilen,üretken isimlerle dolmazsa, büyük sıkıntılar olur.
Bütün SİYASİ PARTİLER olayın bu yönüne iyi dikkat etmek zorundalar.
SİYASİ PARTİ Yönetimlerini şimdi bu telaş aldı gibi görünüyor..

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN DURSUN ALTIPARMAK “TARIM İLE İLGİLİ MÜDÜRLÜK/DEPARTMAN KURACAĞIM..” YOLUNDA MESAJ
Geçtiğimiz hafta sonu Gazetemiz Bürosunu ziyaret eden İYİ Parti Belediye Başkan Adayı ve Karabük Eski Belediye Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK çok/çok enteresan bir öneri getirdi ortaya.
“KARABÜK’TE TARIMSAL ÜRETİMİN ARTMASI İÇİN,BELEDİYE BÜNYESİNDE BİR TARIM DEPARMANI KURACAĞIM.TARIMSAL ALETLER ALARAK KARABÜK’TE TARIM İLE UĞRAŞANLARIN EN BÜYÜK YARDIMCISI OLACAĞIM..” anlamında bilgiler verdi.
“SEBZE/MEYVE FİYATLARI ÜRETİMLE DÜŞÜRÜLÜR,KABZIMAL,KOMİSYONCU,MARKET KONTROLÜ İLE TANZİM SATIŞLARIYLA DÜŞMEZ.TEK YOL ÜRETİMİ ARTTIRMAKTIR.BEN KARABÜK’TE TARIMSAL KESİMİN EN BÜYÜK YARDIMCISI OLACAĞIM,KARABÜK TARIMINA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM..”
Sayın DURSUN ALTIPARMAK üzerine basa/basa bunları söyledi.
“KARABÜK KIRSAL KESİMİNİN,KÖYLÜSÜNÜN DESTEĞİNDE OLACAĞIM..” dedi.
Çok ama çok çarpıcı öneriler getiriyor gündeme.

KARABÜKSPOR’UN “TAM ANLAMI İLE DİBE VURDUĞUNUN TESÇİLİ GİBİ OLAN..” 29 AĞUSTOS 2018 KONGRESİ ÖNCESİ /SONRASI YAŞANANLAR
KARABÜKSPOR Kulübü HİKMET FERİDUN TANKUT Başkanlığında ki Yönetim tarafından 190 milyon liranın üzerinde borca batırılmış ve O Dönem yapılanlar ile ilgili GENİŞ RAPORLAR HAZIRLANDI,konu hukuka gidecek şeklinde Kamuoyu’na bilgiler verildi.
ŞU ANA KADAR SOMUT BİRŞEY GELİŞMEDİ..
KARABÜKSPOR’UN TAM ANLAMI İLE DİBE VURDUĞUNUN TESÇİLİ,en azından bize göre,29 AĞUSTOS 2018 Olağanüstü Kongresi olmuştur ve O Kongre öncesinde 8 İmzalı YAZILI BİR METİN ÇIKARTILDI ortaya.
O METİN UYARINCA KARDEMİR’DEN 10 MİLYON LİRA TALEP EDİLDİ..
Ayrıca,KARABÜK EŞRAFI,ESNAFI,SANAYİCİSİ 5 MİLYON LİRA TOPLAYACAKTI..
Bunların hiçbirisi olmadı,gerçekleşmedi,KARDEMİR Yönetiminde etkili İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLE hakkında “UCU HUKUKA KADAR GİDEN..” bir dizi sözler edildi,iddialar dile getirildi,YAPTIRIMLAR UYGULANDI..
KARABÜKSPOR TAM ANLAMI İLE DİBE VURDU,BU TESÇİL EDİLDİ adeta.
Peki şu anda neler oluyor,neler gelişiyor,29 AĞUSTOS KONGRESİ ÖNCESİ ve SONRASI YAŞANAN OLAYLAR artık KARDEMİR’İN KARABÜKSPOR’A destek olmayacağını açık,net biçimde ortaya koydu,bu anlamda BÜTÜN UMUTLAR BİTTİ,umutların bittiği O SÜREÇ ile adeta TESÇİL edildi..
8 İMZALI DEKLARASYONDA belirtilen “ŞEHİR EŞRAFI,ESNAFI,SANAYİCİSİ 5 MİLYON LİRA TOPLAYACAK..” sözleri de olmadı ve KARABÜK ŞEHRİNİN KARABÜKSPOR’U destekleyemeyeceği de BÖYLECE ve adeta TESÇİL edildi..
Peki ŞİMDİ NE OLACAK,KARABÜKSPOR’U KONUŞAN BİLE KALMADI ARTIK.
Bir tek İYİ Parti Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK olayı konuşuyor..

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATAN GALERİLER İÇİN “YETERLİLİK BELGESİ,YETKİ BELGESİ, SINAVLAR VE..” YASANIN YARIN SON GÜNÜ,NE OLACAK..?
İkinci el otomobil alım/satımı yapan OTO GALERİLERİNE çok ciddi şartlar getiriliyor ve bir süredir yapılan YETKİ BELGESİ SINAVLARININ..” çok sıkı olduğundan söz ediliyor..
İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞI İÇİN Yasal düzenlemelerin yarın,yani 12 Şubat günü sona ermesi gerekiyor,ancak,uygulamalar yetişmeyince BİRKAÇ AY DAHA UZATMA gelebilir.
BÖYLE BİR BEKLENTİ VAR.
Şimdi Karabük’te 65-70 kadar İKİNCİ EL OTOMOBİL Satışı yapan OTO GALERİ var ve bunların ÖNCELİKLE İŞLERİN TAMAMEN DİBE VURDUĞU gibi bir yakınmaları var.
Daha sonra da YARIN BAŞLAYACAK olan YASAL DÜZENLEMELERİ Karabük özelinde 3-5 OTO GALERİNİN ancak uyabileceği anlatılıyor,özellikle SATIŞ YAPILACAK MEKAN sıkıntısı çok büyük olacak.
Bilindiği gibi,bir ara,KARABÜK BELEDİYESİ bu ticareti yapanlar için KEMAL OYMAN tarafından UYGUN YERLER YAPACAKTI,o iş geri kaldı,şimdi nasıl bir yol izlenecek,hep birlikte göreceğiz.
OTO GALERİLERİNİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR..

SAADET PARTİSİ,BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI,İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI CANINI DİŞİNE TAKMIŞLAR,ÖYLE ÇALIŞIYORLAR,MÜTHİŞ ÇALIŞIYORLAR
SAADET Partisi Belediye Başkan Adayları,İl ve İlçe Teşkilatları öylesine sıkı çalışıyor ki,EĞER SİYASET GENEL HAVA İLE BELİRLENMİYOR ve TEŞKİLATLARIN ÇALIŞMASI ile belirleniyor olsa,kimse SAADET Partisi’nin eline su dökemez.
ÖYLESİNE SIKI ÇALIŞIYORLAR.
ÖYLESİNE KALİTELİ,TERTEMİZ İSİMLERLE YOLA ÇIKMIŞLAR.
Örneğin Karabük Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Sayın MEHMET YÜCE,işinde başarılı,sosyal hayatı temiz,tutarlı ve MİLLİ GÖRÜŞ geleneğini hiç terk etmemiş,MİLLİ GÖRÜŞ gömleğini hiç mi hiç çıkartmamış.
Diğer İLÇELERDE DE KALİTELİ İSİMLER BAŞKAN ADAYI YAPILMIŞ.
Bu anlamda,müthiş çalışıyor SAADET Partili Adaylar ve Teşkilatlar,öyle görülüyor ki,özellikle AK Parti tabanına sıkışmış olan,MİLLİ GÖRÜŞ geleneğinin temsilcileri,galiba,asıl yerlerine dönecekler..
SAADET Partisi müthiş bir çalışma ile o seçmene göz kırpıyor..
Dönüşler olduğundan da söz ediliyor..

SİYASİ PARTİLER,BİR YANDAN 31 ARALIK YEREL SEÇİM SONUÇLARINI BEKLERKEN,SİYASİ PARTİ İÇERİSİNDE DE 1 NİSANI BEKLEYENLER VAR MI.?
Siyasi Partiler,bir yandan 31 Mart YEREL SEÇİM sonuçlarını beklerken,SİYASİ PARTİLERİN içerisinde de DEĞİŞTİRME BİRLİĞİNDEN olan bir kesim de 1 NİSAN TARİHİNİ bekliyorlar galiba.
SEÇİM SONUÇLARI TEŞKİLATLARI YENİDEN ŞEKİLLENDİREBİLİR..
Böyle bir beklenti var.
Özellikle BAZI PARTİLERİN İl ve bazı İlçe Teşkilatlarının “MUTLAKA AMA MUTLAKA DEĞİŞECEĞİ..” üzerinden hesap yapan DEĞİŞTİRME BİRLİĞİ mensupları “BAŞARILI DA OLSALAR,BAŞARISIZ DA OLSALAR,DEĞİŞECEK TEŞKİLATLAR VAR..” görüşünü dillendiriyorlar..
Bu anlamda BELEDİYE BAŞKAN ADAYI-TEŞKİLAT MENSUPLARI çekişmesi yaşanan SİYASİ Partilerin ve YERLERİN olduğundan söz edenlerin sayısı da hayli fazla.
KİMİ ÇEVRELER 31 MART SONUÇLARINI BEKLİYORLAR..
KİMİ ÇEVRELER,1 NİSAN SONRASINI BEKLİYORLAR..
Siyasi kadroların değişmesi ihtimali özellikle BÜYÜK PARTİ BÜNYELERİNDE bekleniyor ve bazı İLÇELERİN çocuksu tavırlarından,yakınan çok sayıda insan “BUNLAR MUTLAKA DEĞİŞİR..” görüşünü dile getiriyor..
HERKES BİR ŞEYLER BEKLİYOR İŞTE..
Siyaset böyle bir şey demek.

10 kişi görüş bildirdi

  1. KBÜ Akademisyen

    1Nisan şakası yapacaz Mhp ile Akp ye Dursun Altıparmak hayırlı olusn Mikelt valiliğini haketmişti Dr Avni oldu ama şimdi suprize yer yok Eyt liler de tam destek olacak Karabük I y ı alacak

  2. DİZAYN

    İŞVEREN İSTEDİ BİR GÖZ BİZİMKİLER VERDİ İKİ GÖZ EYY ALLAHIM NASIL BİR ZAM TALEBİ BU TÜİK DİYE BİR TALEP OLABİLİRMİ 2018 DE BU KADAR KAR VARKEN EKONOMİK KRİZ GELİR VERGİSİ ADALETSİZLİGİ VARKEN ŞU TALEP NEDİR BİRİLERİ AÇIKLASIN KIDEM ZAMMI OLUMLU BİR GELİŞME ODA SEMBOLİK OLMASSA VE HER ÇALIŞAN FAYDALANIRSA BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİİ HER ÇALIŞANIN FAYDA GÖRECEGİ DOYURUCU ÜCRET OLMAK ŞARTIYLA BURDA AYRIM BÖLÜNME OLMAMALI ASLA. KADRONUN NESİ GÖRÜŞÜLÜYOR ANLAMAK MÜMKÜN DEGİL BU İŞ ZATEN 2018 DE BİTMELİYDİ SÖZLEŞME DEN SONRA BİTERSE YANDIK DEMEKDİR HER ÇALIŞAN YAPTIGI İŞİN KARŞILIGINI ALACAKDI BU AÇIK VE NET DEGİLMİYDİ Kİ TEKRAR GÖRÜŞÜLME İHTİYACI DUYULUYOR YİNE BİR CİNLİK ÇIKMAZ ALTINDAN İNŞALLAH AHMET ABİ BU ORANLARI DUYUNCA HERKES ŞOKA GİRDİ RESMEN HALADA ŞOKTAYIZZ ELBET DEMOKRATİK HAKLARIN ÖZGÜRCE KULLANILACAGI GÜNLER YAKINDADIR YOKSA BU SİSTEM LE YOL ALMAK İMKANSIZ.ÇALIŞANLARIN KÖLELEŞTİRİLDİGİ SİSTEM BU RESMEN.

  3. Karabükspor Sevdalısı

    KARABÜKSPOR’A YAPILAN BU MUAMELE HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK. KARABÜKSPOR U BU HALLERE DÜŞÜRENLER BUNUN HESABINI ER YADA GEÇ VERECEK. KARABÜKSPOR BİR MARKAYDI. KARABÜK’Ü TANIMAYANLAR ONUN SAYESİNDE KARABÜKÜ TANIDI. SİYASETTE DE BUNUN KARŞILIĞINI KARABÜKSPOR’U ESKİ ŞAŞALI GÜNLERİNE DÖNDÜRECEK SİYASETÇİYİ KARABÜK HALKI İYİ DEĞERLENDİRMELİ. KARABÜKSPOR TARAFTARI İŞİNİ BİLİR. MUTLAKA İYİLERE GÜVENMELİ!!!!!!!!!

  4. Karabükspor

    Karabüksporu ayaga kaldıracak tek isim Dursun Altıparmak CHP-İYİ Parti Millet ittifakının adayı olarak Belediye Başkanı seçilirse Dursun Altıparmak Karabükspqoru yeniden oşaşaalı günlerine döndürür.Burhanettin Uysalla Rafeat Vergili kavga etmeye devam etsinler Dursun Başkan geliyor hemde sular seller gibi geliyor.

  5. Eyt

    Sayın gölbek eyt Karabük geneli 3000 demişsiniz bir yanlışlık olmasın 30000 olmasın o sayı sadece Kardemirde vardır 1500 kişi eyt olan

  6. Millet İttifakı adayı İSMAİL YILMAZ olmalı

    CHP ittifak isteniyor kılıfı üzerinden KARABÜK merkezde güya adayını çekti ….Yerine ne geldi????DURSUN Altıparmak….CHP il yönetimi ne yaptınız siz böyle?????Bu nasıl bir garabet anlayıştır,siz, bu partiyi size emanet edenlere karşı tam bir hiyanet içersindesiniz????Evet ,ittifak formülü çok anlamlıydı olmalıydı da ancak böylesine ver kurtul hesapları sadece il başkanı ve milletvekili H.A.Aksoy’un Safranbolu’da başkanlığı garantiye alalım gerisi teferruat anlayışından başkaca bir anlam taşımadığı ortada….

    CHP parti tabanı Karabük merkezde ne istiyor,beklentisi ne sorularını görmezden gelmenin faturasını bu il yönetimi ödeyemez….Bu vebal ağırdır…CHP tabanı ,iyi parti ile ortaklaşarak belediye başkanlığı CHP’de olmak kaydıyla diğer organlarda karşılıklılık esasına göre ORTAK bir KONSENSÜS aday çıkartma beklentisi üzerine hiç bir adım atmamıştır….Kendi evinde maçı İYİ partiye satmıştır…

    Dursun Altıparmak’ın CHP tabanından oy alması tam bir hayaldir….Buradan İyi partili arkadaşlara sesleniyorum…Bu aday,siyaset gezgini,seçim fenomeni olma yolunda yıldızı sönmüş ,halkta karşılığı olmayan bir adaydır….

    MİLLET İTTİFAKI adına her seçmen profilinden oy alabilecek bir aday İSMAİL YILMAZ bu seçimde ittifakın adayı olarak 1977 Sebahattin Oral örneğinde olduğu gibi bu seçimi kotarabilir,başarı gösterebilir…. Aklın yolu bir…

  7. Hava

    Karabük spor başkaninin açıklamasını iyi okuyun vergili hakkında ne diyor,bu seçim çok güzel olcak Karabük icin

  8. EYT

    ety sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz

  9. Hadi oradan

    ..
    Gerçi geçmişte bir gazeteci yazmıştı Enver tümen ile birisi Belediye Başkan yardımcılığı konuşmuş bu acaba kimmiş..

  10. ÇÜRÜK...

    EYT İLE İLGİLİ SORUNU BENCE ÇÜRÜK ÇÖZER…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.