Her Telden (11.Temmuz.2019)

Her Telden (11.Temmuz.2019)

Yayın: 10.07.2019 23:32 |Güncelleme: 11.07.2019 08:50
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ESKİ MÜDÜRÜ SAYIN CANER ÖZCAN “MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 30,TARSUS BELEDİYESİ 10..”
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN Eski ve başarılı Müdürü Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN,sudan sebeplerle görevinden alınmıştı,Sayın CANER ÖZCAN şu an TARSUS GIDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürü olarak görev yapıyor.
KARABÜK’TEN BİR HEYET KENDİSİNİ ZİYARET ETMİŞTİ.
Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN ile dün bir telefon görüşmemiz oldu ve “BAKANLIKTA OSB’LER İÇİN VERİLEBİLECEK,KAMULAŞTIRMA PARALARI HAYLİ SIKINTILI..” dedi.
Bu anlamda,kendilerine TARSUS BELEDİYESİ’NİN 10,MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 30 MİLYON lira maddi destek vereceğini anlattı ve böyle olunca da “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİMİZ ÇOK CİDDİ BİR İŞLERLİK KAZANACAKTIR..” anlamında bilgiler verdi.
Çok büyük bir OSB kurmaya gayret ettiklerine işaret eden Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN “BURADA YERİN METREKARESİ’Nİ 175 LİRA CİVARINDA SATIYORUZ..” manasında da bilgiler verdi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan tesis sayısı arttıkça “YER TALEBİNDE BULUNAN,YATIRIMCI SAYISI DA ÇIĞ GİBİ ARTIYOR..” ifadelerini kullanıyor Sayın CANER ÖZCAN.
KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ AYAĞA KALDIRMIŞTI..
Şimdi,Karabük kıymetini bilmedi,TARSUS’A hizmet veriyor..!!

VALİ SAYIN FUAT GÜREL ,AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ,GENİŞ BİR KARABÜK HEYETİ,BAKAN SAYIN VARANK’I ZİYARET ETMİŞLERDİ..
Geçtiğimiz süreçte,Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri,İl Başkanı,TSO Başkanı,Haddeciler Başkanı ve hayli geniş bir heyet Bilim/Sanayi Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’I makamında ziyaret etmişlerdi.
Daha sonra Milletvekilleri’nden bir açıklama geldi..
Bizim,uzunca bir süredir,KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEK,OSB’LER LİSTESİNDE YER ALDIĞINI BİLDİĞİMİZ ve bu anlamda yazılar yazdığımız İSMETPAŞA OSB için “KAMULAŞTIRMA LİSTESİNE ALDIRDIK..” gibi açıklamalar yapmışlardı..!!
Şimdi,İSMETPAŞA OSB İÇİN KAMULAŞTIRMA BEDELİ ne zaman verilebilir,gibi bir soru gündem de,KARABÜK HEYETİ madem bu kadar gayret gösterdi,Bakan Sayın VARANK’I ikna etti,KAMULAŞTIRMA LİSTESİNE YENİDEN ALDIRDI,para ödemelerinin akışı ne zaman başlar acaba..?
OLAYIN BU NOKTASINDA PARA ÖDEMESİ ÖNEMLİ ELBET.
Bizim değişik kanallardan öğrendiğimiz ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktasında “ ÇOK CİDDİ BİR ÖDENEK SIKINTISI YAŞANDIĞI..” şeklinde ve bu anlamda İSMETPAŞA OSB için fazla umutlu olmaya pek gerek yok…!!
Yine de BU TÜR ZİYARETLERE DEVAM ETMEKTE yarar var elbet..
En azından GÖNÜLLERE FERAHLIK VEREN açıklamalar yapılıyor..!!

TARSUS GIDA İHTİSAS OSB MÜDÜRÜ SAYIN CANER ÖZCAN “METREKARE FİYATIMIZ 175 LİRA CİVARINDA DEDİĞİNE GÖRE..” FİLYOS ENDÜSTRİ
Daha önce Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürü olarak,çok/çok başarılı hizmetler vermiş olan Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN,sudan sebeplerle görevinden alınmış,boşa çıkartılmıştı..
Şu an TARSUS GIDA İHTİSAS OSB Müdürü olarak görev yapıyor Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN ve bu Ülkenin ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ olayı noktasında bir otorite olarak gösteriliyor,OSB olayını çok/çok iyi bildiğine işaret ediliyor.
Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN ile bir görüşmemiz oldu dün ve “BİZ METREKARE BİRİM FİYATI OLARAK,YATIRIMCIYA 175 LİRA FİYAT UYGULUYORUZ..” dedi.
Sonra düşündük,FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FUAT TOSYALI,metrekare birim fiyatı olarak nasıl bir RAKAM ÇIKARTABİLİR acaba..?
Herhalde 30 dolar civarında bir rakam çıkar orta yere..!!
Biz,daha önce bir/iki yazımız da “ATIYORUZ METREKARE FİYATI 10 DOLAR GİBİ BİR RAKAM ÇIKSA..” falan gibi yazmıştık ve buradan yola çıkarak da KARABÜK HADDECİLERİNİN istediği 2 milyon 900 bin metrekare civarında ki bir alan için “30 MİLYON DOLAR BİR BEDEL ÇIKAR..” falan demiştik.
Çıkabilecek rakamlar korkutucu olur mu..?
Ne dersiniz..?

DÜN BİR İŞ MERKEZİ’NİN ÖNÜNDE TOPLANMIŞ 7-8 ESNAF KARDEŞİN “ABİ SAYIN ALİ BABACAN’IN KURACAĞI PARTİYİ BEKLİYORUZ..” SÖZLERİ
Dün,bir İŞ MERKEZİ’NİN önünde 7-8 esnaf kardeş bir araya gelmişler sohbet ediyorlardı,ileriden bizi görünce “ABİ GEL SEN HAKEM OL..” gibi şaka ile karışık seslendiler..
“HAYIRDIR..” diye selamlayarak,yanlarına gittik,içlerinden bir Kardeşi göstererek “BAK BİZ HEPİMİZ Sayın ALİ BABACAN’IN PARTİSİNE GİDİP KAYIT OLACAĞIZ.BİR TEK BU KARDEŞ İNATLA ESKİ PARTİSİNDE KALACAĞINI SÖYLÜYOR.BU SENCE ADİL BİR ŞEY Mİ..” dediler..
Bunun adil olup olmamakla bir ilgisi olmadığını söyleyerek “DEMEK PARTİSİNDE ADİL YÖNETİM GÖRMÜŞ ORADA KALIYOR.DOKUNMAYIN KARDEŞİME..” falan gibi geçiştirdik olayı.
Daha sonra,yürürken,kendi kendimize düşündük..
“O ESNAF KARDEŞLER,İŞLERİNİN DURGUNLUĞUNDAN YAKINIYORLARDI.DEMEK ÇIKIŞ NOKTASINDA Sayın ALİ BABACAN’I GÖRMÜŞLER Kİ,O SİYASİ PARTİYE İLGİ DUYUYORLAR..” dedik.
Daha önce de yazdık “KARABÜK’TE Sayın DAVUTOĞLU DEĞİL,Sayın ALİ BABACAN..” çok daha ilgi görüyor,insanlar o harekete daha ilgili gibi..
O ESNAF KARDEŞLER DE BUNA İŞARET EDİYORLARDI..

“ABİ, HÜKÜMET EMEKLİLERE ÇOK DÜŞÜK ZAM VERDİ,OLAN ESAS BİZ ESNAFLARA, KASAPLARA, MANAVLARA, MARKETLERE OLDU..” SÖZLERİ..
Bir esnaf Kardeşimiz kolumuza girdi ve “ABİ BUGÜN EMEKLİLERE VERİLEN ZAMLARA TEPKİ OLDUĞUNU YAZMIŞSIN.SANA YEMİNLE SÖYLÜYORUM,BİZ ESNAFLAR EMEKLİLERDEN ÇOK DAHA FAZLA TEPKİ GÖSTERİYORUZ..” dedi.
Daha sonra da işlerin tabana vurduğunu anlattı,bunları söylerken de “İNSANLAR KASABA,MANAVA,MARKETE,BAKKALA UĞRAYAMAZ OLDU..” falan dedi.
“BİR KİLO ALAN,YARIM KİLO ALIYOR,VATANDAŞ NE YAPSIN ALIM GÜCÜ YOK..” diyerek Karabük’te nüfusun omurgasını EMEKLİNİN TEŞKİL ettiğini anlattı ve “YÜZDE 5 MAAŞ ARTIŞI,EMEKLİYİ HEPTEN ARADAN ÇIKARDI..” dedi.
Meğer DÜŞÜK MAAŞ ZAMLARINDAN EN FAZLA ESNAF ETKİLENİYORMUŞ.
O Kardeş bunlardan yakındı iyi mi..?

İYİ PARTİ’DE SİYASET YAPAN “BAZI İSİMLER İYİ NİYETLE,KARABÜK’Ü YÖNETENLER KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKSIN..” ÇIKTILAR NE OLDU..?
İYİ Parti içerisinde Siyaset yapan bazı isimler,bazı dostlar İYİ NİYETLE görüşler dile getiriyorlar ve “KARABÜK YAŞAYANLARI,KARABÜK’Ü YÖNETENLER,KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKSINLAR..” gibi görüşler dile getiriyorlar.
Bu görüşleri dile getirenler BAZI GERÇEKLERİ GÖRMÜYORLAR..!!
AĞUSTOS 2018 YILI İÇERİSİNDE NELER YAŞANDI..?
Karabük’ün O Dönem Valisi,İktidarı ile Muhalefeti ile Karabük Milletvekilleri,Karabük BELEDİYE Başkanı,TSO Başkanı,AK Parti İl Başkanı toplandı,KARDEMİR Yönetimine KARABÜKSPOR’A PARA VERİN denildi,BİZ DE KARABÜK KENTİNDEN 5 MİLYON LİRA toplayacağız denildi.
ÖYLE OLMADI MI..?
KARDEMİR Yönetimi “BİZ 32 MİLYON LİRA VERDİK,ÖDÜYORUZ.YENİ PARA VEREMEYİZ..” dedi,ayrıca da,KARABÜK KENTİNDEN 5 MİLYON LİRA toplanamadı..
Bırakın 5 milyonu,50 bin lira toplanamadı..
EEEE..! HALEN KARABÜK KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKSIN,NE DEMEK..?
Çıkamıyor işte,böyle lüzumsuz bir ısrarın nedeni HEDEF ŞAŞIRTMAK MI..?
KARABÜKSPOR’U BATIRANLARI/BİTİRENLERİ GÖZDEN KAÇIRMAK MI..?
KARABÜKSPOR’UN şu an borcunu bilen var mı..?

EVİNİN KİRASINI,MUTFAK MASRAFINI,AİLECE YURT DIŞI GEZİLERİNİ KARABÜKSPOR’A ÖDETEN, KARABÜKSPOR’U BATIRAN/BİTİREN KİMDİ..?
KARABÜKSPOR ne yazık ki sona geldi,YALAN RÜZGARLARI ile daha ne kadar ayakta durabilir,biz de merakla izliyoruz gelişmeleri ve bazı SAF veya İYİ NİYETLİLERİN sahip çıkılması çağrılarına da gülüp geçiyoruz.
AĞUSTOS 2018 TARİHİNDE SAHİP ÇIKILMAYA ÇALIŞILDI..!!
Daha önce TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN sahip çıkmaya ve bunun için KAMPANYA DÜZENLEMEYE çalıştı ne oldu,bu kampanya da 100 BİN LİRASI Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN verdiği 140-150 bin lira para ancak toplanabildi..
PEKİ KARABÜKSPOR’A BAŞKA NASIL SAHİP ÇIKILACAK..!!
KARABÜKSPOR’U bu hale kim/kimler getirdi,esas olayın bu yönüne bakmak gerek EVİNİN KİRASINI,MUTFAK MASRAFINI,AİLECE YURT İÇİ/YURT DIŞI GEZİ MASRAFLARINI KARABÜKSPOR’A ödetenleri gözden kaçırmaya çalışanlar AYIP ETMİYORLAR MI..?
KARABÜKSPOR’U 196 MİLYON LİRA BORÇLA bırakıp kaçan, Genel Kurula bile gelemeyen HİKMET FERİDUN TANKUT ve birlikte çalıştığı isimler getirmedi mi..?
KİMSE O ZEVATA EN KÜÇÜK BİR ŞEY DEMİYOR NEDENSE..!!
KARABÜK YAŞAYANLARI İLE GÖLGE BOKSU YAPILIYOR ADETA..!!
Arkadaş,BATIRANA/BİTİRENE BİR HESAP SORUN ÖNCE..!!

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI,KARABÜK’TE 2010 YILININ,İSKENDERUN’DA 2014 YILININ “YIKICI SENDİKAL MÜCADELESİ’NİN YARALARINI..” SARDI..
Son Genel Kurul da,isminin başına ÖZ eklenen,eski ÇELİK-İŞ Sendikası,bugünün ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,geçmiş dönemlerde çok büyük badireler atlattı,öyle değil mi..?
ÖNCE ÜYE SAYISINDA ÇOK/ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADI..
2010 YILINDA KARABÜK,KARDEMİR’DE yaşanan “SENDİKAL MÜCADELESİNDE..” 48 saatte 2400 civarında ÜYEYİ TÜRK METAL Sendikası’na kaptırınca,devreye İŞVEREN GİREREK durumu düzeltti.
2014 Yılında İSKENDERUN,İSDEMİR’DE NELER YAŞANDI..
Bütün bu mücadeleler ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nı manevi açıdan hırpalarken,MADDİ AÇIDAN bitişin eşiğine getirmişti,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası şuan itibarı ile hem maddi açıdan,hem manevi açıdan çok rahat.
İŞYERLERİNDE,ÇALIŞAN İŞÇİLER ARASINDA BÜYÜK UYUM VAR..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ÜYE SIKINTISI YAŞAMIYOR..
Daha BİR AY KADAR olmadı,yaklaşık 20 milyon lira harcanarak ANKARA’DA YENİ BİR GENEL MERKEZ Binası yapıldı ve bazı Şubelere de yeni mekanlar temin edildiği biliniyor..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER müthiş bir başarıya imza attılar..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası TABANI ile ET/TIRNAK gibi oldular..
TABAN KENDİ ARASINDA,BÖLÜNMÜŞLÜKTEN KURTULDU..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcıları,Sendikalarını geleceğe güvenle bakan bir hale getirirken,ÇOK/ÇOK GÜZEL TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE DE imza atarak tabanın refahını müthiş arttırdılar..
ÖZÇELİK-İŞ ARTIK GELECEĞİNE GÜVENLE BAKAR HALE GELDİ..

11 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin ahmet golbek. okurlarınız bilir yada bilmez. ama karabukspor gerçekten bizim kanayan yaramız. senelerini kardemire vermiş bir işçiyim. en zor, ekonomik kriz dönemlerinde bile çalışanlar olarak aidat ödemeye devam ettik. düşününki elimizden %42 zam geri alindi ama biz aidat ödemeye devam ettik. sifir zamma imza attık yine aidat ödedik. rahmetli metin turkerin dediği gibi hem kardemir hem karabukspor ayakta dursun diye her turlu fedakarlığı yaptik. yetmedi ilk basta haberimiz ve olurumuz olmasada cebimize girmesi gereken coluk çocuğumuzun rizki olan banka promosyon paralarımızla o gunun şartında en lux olan otobüsleri bizler karabukspora kazandırdık. bastan sona her turlu durumda hem sendikada hem karabuksporun basinda ki zat belliydi. koca bir sehiri batıran sendikal surecte kardeşi kardese düşüren hikmet feridun tankut ve avanesi degilmi? isci neden sendikasini değiştirmek istedi bu neden hic sorgulanmadi? cunku sizin yukarıda yazdığınız gibi belirli bir çevre kaydırıldı. masrafları kulüp üzerinden karşılandı. onlar aileleri ile rahat bir hayat yasarken isci yokluk icinde ucretsiz izinlerde olup biteni gördü. ama ne yazıkki belirli çevreler kimlerdir bilmem hep oyle söylenir tuttular karabukspora baskan olacak kimse kalmamış gibi elin adiyamanlisini bulunmaz hint kumaşı gibi karabugun her noktasına etki edebilecek konuma getirdiler. ama her zaman dedim benim çocuklarımın boğazından geçmesi gereken tek lokma onlarin boğazından gecti ise ki eminim geçmiştir haram olsun. sizin de dediginiz gibi irin olsun boğazından gelsin insallah.

  2. Karabük Çarşısı Esnafın Durgunluğuna 2 . Etken Bulak ve Safranbolu'ya Göçtür

    Karabük Çarşısı Esnafın Durgunluğuna 2 . Etken Bulak ve Safranbolu’ya Göçtür
    Oralardaki imarlaşmaya bakıldığında yada Karabük Şehir Merkezi Mahalle nüfus dağılımına, yine son on yılda Safranbolu’ya göç edenlere bakıldığında sonuç ortaya çıkacaktır.
    Vatandaş oradan Şehir merkezine neden gelsin ulaşım 2,50 Tl dönüş ile birlikte 5 Tl
    Gelse Karabük şehir merkezinde ne var, akşam saatleri incin oynuyor bi çocuk şarkı söylüyor. Oralara giden taşınan kişiler Temel ihtiyaçlarını mahalle arasında malum market zincirlerinden karşılıyor. Sosyal amaçlı vaktini de Safranbolu da geçiriyor.
    Yakınan esnafın çoğu belkide yukarıda bahsedilen yerlerde oturuyordur. Çoğuda gündüz işler durgun diye yakınıyor dur size, Ahmet bey sorun hepsine nerede oturuyorsunuz diye ….
    Neyse diğer esnaf için bence Karabük şehir merkezi canlanması için biraz yakın çevresinde konutlaşma, estetik, sosyal alanlar olması lazım insanlar gelsin…
    Acil bir kentsel dönüşümle yerleşim yerleri sağlanabilinir. Mevcut yayalaştırılmış yol, istasyona kadar uzata bilinir cadde istiklal caddesi gibi ışıklandırılsa ve ortasından birde nostaljik tramvay konulursa dışarıdan gelen olur tabii bu alt yapıya da sosyal amaçlı iş yerleri de talep olur açılır…

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM YAZILARINIZI ZEVKLE OKUYORUZ.GÜNDEMİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ.ANCAK HEP KARDEMİR VE KARABÜKSPORDAN BAHSEDİYORSUNUZ,BİRDE KARABÜK BELEDİYESİNİN YAP(MA)DIĞI HİZMETLERDEN BAHSETSENİZ ÇOK İYİ OLUR.ÇÜNKÜ 31 MART SEÇİMLERİNDEN ÖNCE ALAYI VALA İLE REKLAMLARI, TANITIMLARI YAPILAN PROJELERDEN VE YARIM KALAN İŞLERDEN HİÇ SES SEDA YOK SAYIN BAŞKANIMIZ YAZ UYKUSUNA YATTI GALİBA,SAYIN BAŞKANIMIZ BASININ KARŞISINA DA ÇIKAMIYOR ARTIK,ÇÜNKÜ SAYIN BAŞKANA BASIN DAHİL SORU SORAMIYOR,ÇÜNKÜ KARABÜKÜN DURUMU DA ORTADA YANİ HİZMETLER KONUSUNDA BİZİM ÖLÇEĞİMİZDE OLAN DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA KARABÜKÜMÜZÜN BELEDİYE HİZMETLERİ KONUSUNDA ÇOOOK GERİLERDE KALDIĞI GÖRÜLECEKTİR.31 MARTAN BU YANA ÜÇ BUÇUK AY GEÇTİ BİR TEK ÇİVİ ÇAKILMADI NASIL OLSA ÜÇÜNCÜ DEFA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI GARANTİ Bİ ŞEKİLDE KAZANDI NE ÇALIŞACAK ZATEN Bİ BEŞ SENE VAR BİR DAHA ADAY MADAY OLMAZ.NEYSE BURADA BİZLER KARABÜKTE YAŞAYAN HALKIMIZ EMEKLİMİZ ESNAFIMIZ ZORLUK ÇEKECEK .MUZDARİP OLACAK TRAFİKTE HAYATIN HER NOKTASINDA,

  4. Kardemirin Dışardan gelen bağımsız üyeleri

    Kardemirin Dışardan gelen bağımsız üyeleri hakkında diğer meslektaşlarınızın haber sitelerinde ilginç iddialar var Özellikle dışarıdan personel alımıyla ilgili… Yok mu reise anlatacak birisi, Bu durama bence birileri Cumhurbaşkanına ileterek müdahale etmeli bundan sonra atanacaklar Karabük lü olsun ya da bu tür kişisel menfaatleri ön plana çıkartabilecek kişiler olmasın…
    Karabük sahipsiz mi bu kadar…

  5. Ismail

    Esnaf sıkıntıda onun için Babacanı bekliyormuş,bu kafa yapısıyla feriştah ı gelse sıkıntıdan çıkamazlar.bu esnaf kardeşler kenetlensinler çarşının cazibe merkezi olması için ne yapılabilir ona kafa yorsunlar.allah aşkınıza KARABÜKÜN kaç tane caddesi var gezilecek heryer mezberelik gibi.yani beni safranboludan yada 100.yildan sehir merkezine gitmeye zorlayacak ne var. Vilayet merkezi demeye bin şahit lazım bunu duzeltecek kim? Belediye başkanı.karabuke bu alt geciti ve ucube bir kent meydanını yapan bir belediye başkanı bu vilayette üçüncü kez seçibiliyorsa ne esnafın aglamaya hakkı var nede bizim büyük beklentiler içine girmeye hakkımız var.baska illere imrenmeye devammmm.

  6. Sevko78

    Sayın golbek bir zamanlar feridun tangutu göklere çıkarıyorsunuz şimdi eleştiriyorsunuz aynı şekilde şimdi de çelik is sendika sini göklere çıkarıyorsunuz çok yakında onlari da eleştirip biz dememismiydik derseniz hiç sasirmam hep A ynisiniz hala k arabuke ve karabukspor a gerçek zarar verenleri ve yiyenleri bildiğiniz halde yazamıyor gündeme getiremiyorsunuz

  7. karabuklu

    o sendikal mucadelede is veren girdi devreye celikisi kurdardi gibi yazilar sizce ahlakimi insanimi niye karisiyo is veren isci anayasal hakki olan secme secilme hakkini kullaniyo diye niye yazmadiniz o donemlerde ferudunu goklere cikaran siz deyilmiydiniz simdi noldu bi dediniz bi dedinizi tutmuyo birakin taraf olmayida ortaya konusun yazik oldu bu karabuke karabuk spora niye karisiyonuz isci tercihine diye bi iki yazida sen yazsaydin sonrada turk metal yanliz birakti gibi yazilar yazdiniz ne hakla cikariyonuz bu insanlari diye ciksaydin sokaga destek verseydin sayin golbek simdi laf ola beri gele diye yazdur ne ala memleket

  8. karabuklu

    yapilan yorumlari isinize gelenimi yayinliyosunuz sayin golbek

  9. Esnaf

    Esnaf kendini geliştirmeli yenilikçi olmalı parti kurulacak diye beklenilir mi gazetecilerde yerel yönetimden belediye başkanından talep edilmeli, sorunlar, eksiklikler belirlenmeli, nedenleri nedir tartışılmalı… Herkes kolay ticaret peşinde şehirler artık gelir artırma peşinde esnaf da yatırım yapmalı yeni iş alanları hizmetler v.b getirmeli ilk önce esnaf saat kapatıp gidiyor. Gazeteciler de öyle belki gazetecilerde elit yerlerde oturuyor. Ahmet bey sizin ikametgahınız da umarım Safranbolu değildir.

  10. önemli degil

    sayin karabuklu dediginizde yerden goge kadar haklisiniz. o sendikal mucadele sirasinda herkes hesap kesen karabuge aci salan insanlarin yanindaydi. hatta karabuksporu batiran sendika baskani hft basin aciklamasini yeri geldi bir tv nin önunde yapmisti. yani basin yayin organlarinin hepsi taraf olmustu. bugun haksizligi ortaya cikan hft nerde? hesabi kesilen insanlar senelerce kardemir icinde yapilan bu haksizliklara karsi durduklari icin hesapları kesildi. burada kusura bakmayin sayin golbek ne yazikki sizde taraf olmustunuz. bir cok stk gibi. sizler tarafsiz olsaydiniz o sahislar bu kadar rahat hareket edemez bu kadar kişinin cani yanmazdi. yanlis yaptiniz.

  11. Atila üstündağ

    Kardemirden 2003 de emekli oldum mevcut sendikaya Kardemir yönetimine hakkımı helal etmiyorum 0/0 42 den doğan haklarımızı verinceye kadar iki elim yedi cihanda yakalarındadır cenabı Allah nasıl biliyorsa onları öyle yapsın o paralar çocuklarımın gelecegiydi helal etmiyorum zehir zıkkım olsun sebeb olan herkese ben ATİL ÜSTÜNDAĞ ozamanki sicil numaram 37572 lütfen Kardemir yönetimine iletin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.