Her Telden (12.Aralık.2018)

Her Telden (12.Aralık.2018)

Yayın: 11.12.2018 20:30 |Güncelleme: 12.12.2018 09:33
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,KYK MÜDÜRÜ SAYIN KADİR ÖZTÜRK İLE BAŞLATTIĞI “FETÖ ALGISINI.” NERELERE KADAR..!!
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Öğrenci Yurtlarında kalan Üniversite Öğrencilerinin ADRESE DAYALI Karabük Nüfusuna kayıt edilmeleri yolunda ki çalışmalardan hareketle çok ciddi iddialar dile getirdi.
KYK Müdürü Sayın KADİR ÖZTÜRK’ÜN kendisine FETÖ İMAMI veya İMAMLARI ile geldiğini,Sayın KADİR ÖZTÜRK’Ü o vesile ile tanıdığını anlattı ve buradan yola çıkarak KARABÜK GÜNDEMİNE FETÖ olayını taşıdı..
YEREL SEÇİM SÜRECİNDE,Sayın RAFET VERGİLİ bu konuyu,yani FETÖ BAĞLANTILI olayı/olayları BAKALIM NERELERE kadar taşıyacak,bize göre ilk işaretini Sayın KADİR ÖZTÜRK noktasından verdi.
Oysa ki Sayın KADİR ÖZTÜRK ile birkaç arkadaşının daha,FETÖ OLAYININ en haşin,en acımasız SOSYAL MEDYA kullanıcısı FUAT AVNİ yazılarına da muhatap olmuşlar ve CUMHURİYET SAVCILIKLARINA şikayet dilekçeleri vermişlerdi.
Sayın RAFET VERGİLİ,yaptığı Sayın KADİR ÖZTÜRK açıklamaları ile,gelecek YEREL SEÇİMLERİN temel SEÇİM STRATEJİSİNİ bu olaya,yani FETÖ konusuna oturtacağının mesajlarını verdi adeta.
Özellikle FUAT AVNİ olarak SOSYAL MEDYA DA yazan/yazanlar Karabük ölçeğinde kimlere/neler yazmışlardı hatırlayanlar vardır,mutlaka hatırlayanlar vardır..
Öyle olmamış mıydı..?

KARABÜKLÜ YÜKSEK MÜHENDİS SAYIN MERT YARDİBİ “2015 YILINDA İTİBAR GÖRMEMİŞTİ, ANCAK, ŞİMDİ GÜNDEME GELMESİNE SEVİNDİM..”
Bir süre BAKAN YARDIMCILIĞI Dönemlerinde Sayın MEHMET CEYLAN ile birlikte çalışan,Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın MERT YARDİBİ ile dün sabah uzunca bir telefon görüşmemiz oldu.
Biliyorsunuz,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz günlerde BASIN MENSUPLARI ile bir araya gelerek bir yemek yemişti ve orada geleceğe yönelik projeleri olduğu mesajlarını vermişti.
En büyük projesi olarak da BİLİM MERKEZİ konusunu tanıtmış,detay vermemiş ve kuracakları BİLİM MERKEZİ’NİN gençlere yönelik olduğuna işaret etmekle yetinmişti.
Sayın MERT YARDİBİ,böyle bir konuyu ARALIK 2015 tarihinde Sayın RAFET VERGİLİ’YE açtığını söyledi ve “Sayın VERGİLİ O ZAMAN PEK İLGİ GÖSTERMEDİ,ŞİMDİ BÖYLE BİR PROJEYİ GÜNDEMİNE ALMASINA ÇOK SEVİNDİM..” gibi görüşler dile getirdi..
Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın MERT YARDİBİ,Sayın RAFET VERGİLİ ile Jandarma Taburu’nda ki Ofisinde kısa bir görüşme yaptıklarına değinerek GENÇLİK AKADEMİSİ ve ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ konularını açmaya çalıştığından söz etti.
Şimdi gündeme gelmesine sevindiğini anlattı..
“BUNLAR KARABÜK’ÜN YARARINA OLACAK PROJELERDİR..” dedi.

CHP İÇİNDEN ÇOK/ÇOK İYİ BİLGİLER ALAN BİR KARDEŞİMİZ “İYİ PARTİ İLE YAPILACAK İTTİFAKA KARABÜK DAHİL OLACAK GİBİ VE ADAYLIK..”
CHP İçinden çok/çok iyi haber alan,CHP İçinde ki gelişmeleri çok/çok yakından izleyen bir Kardeşimiz ile görüştük “İYİ PARTİ İLE CHP ARASINDA İTTİFAK,YÜZDE 95 ORANINDA KARABÜK’Ü DE İÇİNE ALACAK GİBİ..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk.
“KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İYİ PARTİ’YE VE ÇOK/ÇOK BÜYÜK BİR İHTİMAL Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA BIRAKILACAK..” ifadelerini kullandı.
“İYİ DE,CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKTI,ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR,O İŞ NASIL OLACAK..” diye sorduk “İTTİFAK ÇERÇEVESİNDE,O İŞE BİR ÇÖZÜM BULUNACAKTIR MUTLAKA..” dedi.
Biz de kendisine “Sayın DURMUŞ YALÇIN,BÖYLE BİR ADAYLIĞA PEK SICAK BAKMIYOR GALİBA..” dedik “DEVREYE GENEL BAŞKAN GİRER,YAHUT GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI GİRER,YİNE DE KABUL ETMEZSE,BAŞKA SEÇENEKLER DÜŞÜNÜLÜR..” gibi ifadeler kullandı.
“YANİ NASIL SEÇENEKLER..” diye sorduk “BANA BİR/İKİ KİŞİ Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN DURUMUNU SORDU..” falan diyerek,net olmayan bir cevap verdi..
CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI KARABÜK’Ü İÇİNE ALABİLİRMİŞ..

ISRARLA/İNATLA SÖYLÜYORUZ,YENİDEN SÖYLÜYORUZ,İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİ SEÇİMİ,EN AZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KADAR ÖNEMLİ…
ISRARLA/İNATLA söylüyoruz,YİNE/YENİDEN söylüyoruz 31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE,İl Genel Meclis Üyesi Seçimleri,en az, Belediye Başkan Seçimleri kadar önemlidir.
İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİ YEREL MİLLETVEKİLLİĞİ adeta.
Çok fonksiyonlu bir görev alanı..
Bakın Karabük İL GENEL MECLİSİ,bir süredir EK GELİR KAYNAKLARI üzerinde çalışmalar yapıyor,İL ÖZEL İDARELERİ tarafından kullanılmak üzere DEVLET TARAFINDAN verilen kaynaklara EK GELİR KAYNAĞI bulmak için çaba gösteriliyor.
GÜNEŞ ENERJİSİ,RÜZGAR ENERJİ ÜZERİNDE DURULUYOR..
Bunlara “BENİM DE ŞÖYLE BİR PROJEM VAR..” diyerek katkı yapabilecek isimler İL GENEL MECLİS Üyeliği görevine talip olsalar,çok yerinde bir tutum,çok yerinde bir tavır olmaz mı..?
Diyoruz ya AKKAYA TERMAL SULARI TESİSLEŞEMEZ Mİ yani..
Böyle konuların üzerinde çalışarak gelmek en ideali sanki.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ “CUMHUR İTTİFAKI,ELBET ÇOK ÖNEMLİ,O NEDENLE KONUŞMALARA AZAMİ DİKKAT GEREKİYOR.”
AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ,önemli çalışmalar yaptıklarına işaret ederek,gerek Parti Teşkilatları olarak,gerekse Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN çok yoğun bir tempo da çalıştıklarına dikkat çekiyor.
Bu arada “CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÖNEMİNE DEĞİNEN..” Sayın İSMAİL ALTINÖZ,şu ana kadar olduğu gibi,bundan sonra da,yapacakları konuşmalara,Kamuoyu’na verecekleri mesajlara azami dikkati ve özeni göstereceklerini söylüyor.
Karabük’te BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ almak için,Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN kendilerine talimat verdiğini de söyleyen Sayın İSMAİL ALTINÖZ “DİĞER PARTİLERLE ARAMIZDA Kİ BÜYÜK OY FARKI BİZİM SEÇİMLERİ ALACAĞIMIZIN BİR GÖSTERGESİ..” diyor.
Seçim çalışmalarında tantanalı,gürültülü,fazla broşür,giydirilmiş araba,afiş,broşür gibi enstrümanlar kullanmayacaklarını da belirten Sayın İSMAİL ALTINÖZ,bu anlayıştan hareket ederek bire/bir çalışmalar yaptıklarını da söylüyor..
AK PARTİ İL BAŞKANI İL GENEL MECLİSİ’NİN TAMAMINA DA TALİP..

KÖY VE MAHALLE MUHTAR ADAY/ADAYLARI MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇİNE GİRMİŞ GÖRÜNÜYORLAR VE ÖZELLİKLE BAZI MAHALLELER..
KÖY ve MAHALLE MUHTARI olmak için yola çıkan isimler,müthiş bir çalışma içinde görünüyorlar,gece/gündüz mesai halindeler,seçilme şanslarını arttırmak amacı ile anormal güzel taktikler sergiliyorlar.
KARABÜK’TE BAZI MAHALLELERDE KIRAN/KIRANA SEÇİM VAR.
GÜÇ DENGELERİ EŞİT GÖRÜNÜYOR.
Örneğin SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE müthiş çekişmeli bir yarış yaşandığını iddia edenler “MAHALLEMİZDE HEMEN HER YERDEN İNSAN YAŞIYOR.BİR DE TOKİ KONUTLARI VAR..” diyorlar.
TOKİ KONUTLARINDA OTURANLAR BİRLİK HAREKET EDİYORLARMIŞ.
Tek adaya oy vermek üzere,kendi aralarında görüşmeler yapıyorlarmış TOKİ KONUTLARINDA ikamet edenler,ayrıca YENİCELİLER ayrı bir grup gibi çalışıyorlarmış KELTEPELİLER ayrı bir grup gibi çalışıyorlarmış.
DİĞER MAHALLELERİMİZDE DE SIKI ÇEKİŞMELER VAR.
Örneğin DAHA SONRA MAHALLE OLAN Köylerimizde bile BİRKAÇ MUHTAR ADAYI arasında çok sıkı bir yarışın yaşandığına dikkat çekiliyor ve daha seçimlere bir hayli zaman olmasına karşın MUHTAR ADAYLARI müthiş bir yarışın içine girmişler.
MUHTAR MAAŞLARININ,BU YARIŞI TAHRİK ETTİĞİ SÖYLENİYOR..
Doğrudur/yanlıştır,bu iddiayı hemen her yerde duymak mümkün..

SİYASİ PARTİLER KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ İÇİN NASIL BİR LİSTE HAZIRLAYACAKLAR,31 ASİL ÜYE İÇİNDE SEÇİLEBİLECEK YERLER..
Karabük Belediye Meclisi’nin halen 31 Üyesi bulunuyor ve 31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ için SİYASİ PARTİLER nasıl bir sıralama listesi yapacaklar,SEÇİLEBİLECEK YERLERE hangi isimler gelecek..?
Bu çok önemli elbet.
Bakın HER BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ 3 kişilik bir KONTENJAN ADAYI oluyor,birçok kişi sanıyor ki KONTENJAN ADAYLIĞI seçilme garantisi taşıyor,hiçte öyle değil.
BAŞKAN ADAYI SEÇİLİRSE,O 3 KONTENJAN ÜYESİ DE SEÇİLİYOR.
Olayın bu noktasında,örneğin bugün Karabük Belediye Meclisinde,18 MHP’Lİ Meclis Üyesine karşılık 13 AK Partili Meclis Üyesi bulunuyor ve AK Partili Üyelerin tamamı MECLİS LİSTESİNDEN seçildiler.
MHP’Lİ 3 ÜYE KONTENJAN ÜYE ADAYIYDI,ORADAN SEÇİLDİLER..
15 ÜYE İSE MECLİS LİSTESİNDEN SIRALANARAK GİREN İSİMLER..
Siyasi Partiler BELEDİYE MECLİS LİSTELERİNİ yaparken EĞİTİME,TANINIRLIK ÖLÇÜSÜNE,SEVİLEN İSİM OLMASINA gibi birçok faktörü göz önünde tutacaklardır elbet.
NASIL BİR BELEDİYE MECLİS LİSTESİ DÜZENLEYECEKLER BAKALIM.

2019 YILI BÜTÇESİ “AZAMİ TASARRUF ANLAYIŞI ÖNE ALINARAK HAZIRLANDIĞINA GÖRE..” ESKİPAZAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NE OLUR..?
2019 Yılı Bütçesi TBMM’DE görüşülüyor,zaman/zaman şiddetli tartışmalar yaşanıyor ve İlgili Bakan Sayın BERAT ALBAYRAK Bütçenin Takdim Konuşmasında AZAMİ TASARRUF yapılacağını söyledi.
YATIRIMLAR BÜYÜK ÖLÇÜ DE DURDURULACAK.
Peki ESKİPAZAR İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için Kamulaştırma Bedelleri çıkacak mı,çıkartılacak mı,diyelim o iş halledildi,ALT YAPI başta olmak üzere herhangi bir gelişme yaşanacak mı..?
ORALARDA ARAZİSİ OLANLAR,ADETA.,KAN AĞLIYORLAR..
Arazileri KAMULAŞTIRMA ALANI içinde görünüyor,üzerine herhangi bir şey yapmaları mümkün değil veya satarak bir başkası tarafından bir şey yapılması mümkün değil.
ESKİPAZAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ne umutlarla gündeme gelmişti..
Hatırlayın lütfen..
FİLYOS LİMANI,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ,uzantısında,ESKİPAZAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE yeni kurulacak OTOMOTİV SANAYİ veya YAN ÜRÜNLERİ SANAYİ..
Hepsi hayal oldu galiba,şimdi, BUNLAR KONUŞULMUYOR BİLE…!!

“YEREL SEÇİMLER,ŞU ANA KADAR BU HİZMETLER YAPILDI İLE YAPILAN HİZMETLER YETERSİZ, BEN ŞUNLARI DA YAPACAĞIM..” NOKTASINDA..
YEREL SEÇİMLER sırasında,keşke,”ŞU/ŞU HİZMETLER YAPILDI NOKTASI İLE..” karşı taraftan gelebilecek “YAPILAN HİZMETLER NE YAZIK YETERSİZ KALDI,BEN/BİZ GELDİĞİMDE/GELDİĞİMİZDE ŞU HİZMETLERİ YAPACAĞIZ..”noktasında yürüse/yürütülse.
GALİBA BÖYLE OLMAYACAK..
Karşılıklı suçlama şeklinde yürütülecek,keşke,yapılacak hizmetler,yapılması düşünülen gelişmeler ele alınarak bir SEÇİM KAMPANYASI dönemi yaşanabilse.
Örneğin Sayın RAFET VERGİLİ Gençlere yönelik olarak BİLİM MERKEZİ KURACAĞINI söylüyor,bu gerçekten Karabük’te gençlere çağ atlatacak genç nüfusa yönelik müthiş bir yatırım.
Zaten Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın MERT YARDİBİ’DE buna işaret ederek “BENZER BİR PROJE İLE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ PROJESİNİ Sayın RAFET VERGİLİ’YE ANLATIRKEN GENÇLERİ ve ÇOCUKLARI DÜŞÜNEREK KONULARI ELE ALMIŞTIM..” şeklinde yaklaşımlar getiriyor..
BENZER PROJELERİ ELE ALMIŞ Sayın YARDİBİ O ZAMAN.
Bakalım HİZMET NOKTASINDA,AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL gündeme ne getirecek,CHP Adayı Sayın MEHMET DURUM neler söyleyecek..?
HİZMETLERİN KONUŞULMASI ÇOK DAHA YARARLI OLUR KANISINDAYIZ.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Önemli degil

    sayin ahmet abi sen ısrarla filyos ve eskipazar, otomobil fabrikasi, end. bölgesi derken biz ısrarla bunlardan hic bir is cikmaz diyorduk. o gunleri hatirlayin. keske biz yanilsaydik. ama bunlar ne yazikki karabugun gercekleri. secim yaklasiyor. bu laflari yine cok duyacaz. mesela kati atik bertaraf tesisi gibi. asil ilgili il baskani aciklasin bu secim öncesi kardemire kac isci alacaklarmis bilelim. nasil olsa isci bulma kurumu gibi calisiyorlar sagolsunlar.

  2. Kontenjan

    Sayın Gölbek,
    Kontenjan meclis üyeliği ile ilgili “BAŞKAN ADAYI SEÇİLİRSE,O 3 KONTENJAN ÜYESİ DE SEÇİLİYOR.” şeklinde bir açıklamanız olmuş. Bu açıklama doğru değil. Sonra sonuç başka türlü olduğunda insanlar şaşırıyor. Nitekim daha önce Karabük’te örneği yaşandı.

    Kontenjandan girme konusu başkan seçimine bağlı değildir. Doğrusu şu şekildedir: “Belediye meclis üyeliği oylarından” en çok oyu alan parti, kontenjan meclis üyelerini de alır.

  3. karabüklü

    BELEDİYELERİN VE İL GENEL MECLİSİNİN KARABÜK E YAPACAĞI EN İYİ HİZMET TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA YATIRIM YAPILMASINA ÖNCÜLÜK ETMEKTİR.KARABÜK TE ARAÇ VE SOĞANLI ÇAYLARI BOŞA AKMAKTADIR.(BOŞUNA DEMEMİŞLER SU AKAR TÜRK BAKAR DİYE) BU İKİ ÇAYIN ETRAFI SERALARLA VE MEYVE BAHÇELERİ İLE DOLDURULMALIDIR. EFLANİ ESKİPAZAR VE OVACIK ARAZİ YAPISI İTİBARİYLE HAYVANCILIK ALANINDA GELİŞİME AÇIKTIR ,KÖY MUHTARLARINI DA DEVREYE SOKARAK 35-50 BAŞLIK BİREYSEL HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ TEŞVİK EDİLMELİ ( MALUM BİZ BİR ARAYA GELİP KOOPERATİF TÜRÜ BİR İŞ BECEREMİYORUZ) BELEDİYELER VE İL GENEL MECLİSİ DE ELDE EDİLEN ET VE SÜTÜN DİREK TÜKETİCİYLE BULUŞTURULMASI İÇİN ET VE SÜT KOMBİNASI MİSALİ BİR SİSTEM OLUŞTURMALIDIR. BÖYLECE KARABÜK YEREL YÖNETİMLERİ TARIM VE HAYVANCILIĞIN KURTULMASI VE HAYAT PAHALILIĞININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN ÜLKEMİZDE ÖRNEK OLACAK BİR SEFERBERLİK BAŞLATMIŞ OLUR.YENİCE İLÇESİ DE PEK ALA FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİNE TEŞVİK EDİLEBİLİR. SAYGILARIMLA…………….

  4. Galiba onu kastetti

    Kontenjan rumuzuyla yazan arkadaş çok doğru yazmışsın.Yazıyı okuduğumda bende Belediye Başkanı seçilirse kontenjan seçilir anlayışına girdim.Nasılsa Belediye Başkanı seçilecek oyu alınca Mecliste oyu alıyor ya.Böyle olmadığı zamanlar oluyor.Herhalde Ahmet abi de Başkan seçilince aynı oyu mecliste ayır anlayışından hareketle öyle yazdı.Dogrusu sizin yorumunuzu okuyana kadar aynı fikirdeydim.Heralde Ahmet abide öyle bir ön kabulle yazdı.
    SONUÇ siz haklısınız kardeşim.Başkan kazanabilir,ama,Meclisi kaybedebilir galiba Hüseyin Erer AKP DEN kaybetti ama Meclis kazanmıştı deyilmi.Daha sonra hatırladım.Kardeşyim siz haklısınız

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak

Yayın: 25.04.2024 13:23
Paylaş:
A+ A-

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak.

Trendyol Süper Lig’de 34. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Volkan Bayraslan yönetecek

Ligin 34. haftasında düdük çalacak hakemler şöyle:

Yarın:

20.00 Yukatel Adana Demirspor-Galatasaray: Bahattin Şimşek

27 Nisan Cumartesi:

16.00 Kasımpaşa-Yılport Samsunspor: Halil Umut Meler

16.00 EMS Yapı Sivasspor-TÜMOSAN Konyaspor: Murat Erdoğan

19.00 Atakaş Hatayspor-RAMS Başakşehir: Atilla Karaoğlan

19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş: Volkan Bayarslan

28 Nisan Pazar:

16.00 Siltaş Yapı Pendikspor-Mondihome Kayserispor: Ümit Öztürk

16.00 Corendon Alanyaspor-İstanbulspor: Muhammet Ali Metoğlu

19.00 Trabzonspor-Gaziantep FK: Direnç Tonusluoğlu​​​​​​​

19.00 Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü: Turgut Doman

29 Nisan Pazartesi:

20.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Bitexen Antalyaspor: Kadir Sağlam