Her Telden (12.Ekim.2018)

Her Telden (12.Ekim.2018)

Yayın: 11.10.2018 22:47 |Güncelleme: 12.10.2018 09:18
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR’DEN YAZILI AÇIKLAMA “ŞİRKET YÖNETİM KURULUMUZ ASILSIZ VE MESNETSİZ HABERLERLE KARALANMAYA ÇALIŞILMAKTADIR..”
KARDEMİR Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapılarak,son günlerde gelişen/geliştirilmeye çalışılan,bir dizi konu hakkında görüş belirtildi ve özellikle,SON İKİ AYLIK süreye dikkat çekilmeye çalışıldı..
Yapılan açıklama da “YÖNETİM KURULU BAŞKANI’NA,YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE,ÇEŞİTLİ KONU BAŞLIKLARINDA ,ASILSIZ,MESNETSİZ KARALAMA YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR..” anlamında görüşlere yer verildi.
Bu tür haberlere,Şirketin ZARAR GÖRMEMESİ,Yatırımcı HİSSEDARLARIN ellerinde ki HİSSE SENETLERİNİN değer kaybetmemesi için,çıkan yazı ve değerlendirmelere cevap verilmediği belirtildi.
“ASILSIZ ve MESNETSİZ HABERLERİN KARALAMA ve HAKSIZ SUÇLAMA DIŞINDA HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR..” denilen yazılı açıklamada,ayrıca,106 yeni personel alındığına da özenle vurgu yapılıyor..
KARDEMİR Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada,KARDEMİR’İN işçi,uzman,mühendis,müdür,direktör ve danışman gibi bütün personel alımlarında OBJEKTİF KRİTERLERİN ve yapılan MÜLAKATLERİN GÖZETİLDİĞİNE DE DİKKAT ÇEKİLİYOR.
KARDEMİR’İN Genel Kurul kararları ile ve ÇALIŞANLARI,YÖRE HALKI İLE BARIŞIK bir şekilde ve SOSYAL SORUMLULUKLARINI DA yerine getirerek ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİ vurgusu da,anılan yazılı açıklamada özenle belirtilen bir husus olarak dikkat çekiyor..
KARDEMİR YÖNETİM KURULU,gelişmeleri mesnetsiz,asılsız buluyor..

KARDEMİR ÜZERİNDE ÇOK/ÇOK ETKİLİ İSİMLER “İŞLER,EKONOMİK SIKINTIYA RAĞMEN ÇOK İYİ GİDERKEN,BİRİLERİ BOZMAYA MI ÇALIŞIYOR…”
KARDEMİR üzerinde çok/çok önemli isimler,son gelişmeler için,neler oluyor anlayamıyoruz diyorlar ve Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara karşın ELEMAN ALIMI yaptıklarını,YENİ YATIRIMLARI devreye soktuklarına işaret ediyorlar.
“ÜLKEDE,YÜZLERCE TESİS,FABRİKA,ÇALIŞANLARINI ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTIRKEN,OLMADI İŞ AKİTLERİNİ FESİH EDERKEN,BİZ YENİ ELEMAN ALIYORUZ.BİRÇOK ELEŞTİRİYE MARUZ KALIYORUZ..” gibi görüşler dile getiriyorlar..
TREN TEKERİ YATIRIMINI DEVREYE SOKUYORUZ diyorlar..
150 Milyon Dolar tutarında ki bu yeni yatırımı devreye sokmanın HEYECANINI,SEVİNCİNİ BİLE YAŞAYAMADIK böylesi ağır bir suçlama,eleştiri hatta hakarete varan tutum ve tavırlar bize bu sevinci bile yaşatmadı diyen etkili/yetkili isimler var.
Bu arada,özellikle ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’na verilen TERMİN PROĞRAMI çerçevesinde,ÇEVRE YATIRIMLARININ süratle devam ettiğine ve artık SONLANMASI DÖNEMİNE girildiğini de anlatan ilgili kaynaklar “BUNLARIN SEVİNCİNİ BİLE YAŞAYAMAYACAĞIZ GALİBA..” diyorlar.
KARDEMİR HİSSE SENEDİ İLE VADELİ SATIŞLARA değiniyorlar..
Böylesi güzel bir uygulamaya bile eleştiri getirilmesini yanlış buluyorlar..
Hani derler ya “BİR DOKUN BİN AH DİNLE..” diye,aynen o hesap.

KARDEMİR “RAY VE TREN TEKERLEĞİ ÜRETİMİ,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ..” BÖYLE BİR BİRLİKTELİK..
KARDEMİR ray üretiminden sonra TREN TEKERLEĞİ üretimini de yapmaya başladı ve 150 MİLYON DOLARLIK bu yatırımı Genel Müdür Sayın ERCÜMENT ÜNAL paydaşlarına,Karabüklülere tanıttı.
Sayın ERCÜMENT ÜNAL bu tanıtımı yaparken gururluydu..
Şimdi söyle bir düşünün,,
KARDEMİR BİR YANDAN RAY ÜRETİMİ YAPIYOR..
KARDEMİR BİR YANDAN TREN TEKERLEĞİ ÜRETİMİ YAPIYOR..
Ve ; KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ise RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ eğitimi veriyor,entegrasyona bir bakın Allah aşkına,TEKNOLOJİK ÜRETİMİ Karabük yapacak,bu TEKNELOJİLERİ kullanacak insanlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN yetişecekler..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL nasıl gururlu olmasın,gelişmeleri paydaşlarına,Karabük insanına,Ülke insanına anlatırken nasıl onurla,gururla anlatmasın.
150 MİLYON DOLARLIK YATIRIM,ARTIK,DEVREYE GİRDİ/ALINDI..
Ne kadar güzel gelişmeler değil mi..?

DÜN ÇOK SEVDİĞİMİZ,ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ,ÇOK ÜRETKEN FİKRİ BİR YAPISI OLAN İŞ ADAMI BİR KARDEŞİMİZ “SAFRANBOLU TRAFİĞİ BERBAT.”
Dün çok sevdiğimiz,çok önemsediğimiz ve Cemiyet yaşamında bulunduğu hemen her kademe de üretken fikir yapısı ile dikkat çeken bir Kardeşimiz ”SAFRANBOLU TRAFİĞİNİ YAZMIŞSIN.ELİNE,BEYNİNE SAĞLIK..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Sonra SAFRANBOLU’DA yaşanan sorunun büyüklüğünü anlattı..
“KIRANKÖY’E DÖNÜŞ BİR REZALET,KIRANKÖY’Ü GEÇİP ÇARŞI İSTİKAMETİNE GİDİŞ TAM ANLAMI İLE KEPAZELİK..” gibi yaklaşımlar getirdi ve “BU DURUM KESİNLİKLE SAFRANBOLU’YA YAKIŞMIYOR..” dedi.
GERÇEKTEN DE ÖYLE.
KIRANKÖY’DEN BAĞLAR istikametine gidebilmek için çektiğiniz çile,ondan sonra bitmiyor devam ediyor,yolların kenarları tıklım/tıkış araç dolu çift sıra parklar yapılmış falan.
KIRANKÖY’DEN geçip ÇARŞI İstikametine gidebilmek için ÇOK MAHİR OLMANIZ gerek,sıra/sıra ve ÇİFT TARAFLI park etmiş araçlar,orta yerde İP GİBİ bir geçiş bırakıyorlar..
SAFRANBOLU’DA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ TAM ANLAMI İLE BERBAT DURUMDA..

BİZ,SAFRANBOLU İLE,HEP GELEN TURİSTLER,TURİSTLERİN BIRAKTIĞI MADDİ EDERLER BAĞLAMINDA İLGİLENDİK,HİZMET ALANI İLE İLGİSİZLİK
Bu Yöre insanı,bu Yöre Yönetenleri SAFRANBOLU ile ilgili hep gelen turist sayısı ile gelen turistlerin bıraktığı maddi ederler ile ilgilendik,TARİHİ İLE GURUR duyduk,ancak,YAPILMASI GEREKEN HİZMETLERİ hiç ön plana almadık..
Bakın küçük bir örnek YILLARDIR ÇÖPLÜK YANAR Safranbolu’da,söyler misiniz KİMİN UMURUNDA OLDU ve NASIL BİR ÇÖZÜM ÜRETİLDİ veya BİR MÜZE KONUSU ciddi biçimde gündeme geldi mi/getirildi mi..?
SAFRANBOLU TRAFİĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPILDI MI..?
UNESCO DÜNYA MİRAS KENTİ SAFRANBOLU..
Böyle bir Kent,ne yazık ki,gelmesi gereken birçok hizmetten mahrum bırakıldı,eğer O Dönem Sayın KIZILTAN ULUKAVAK Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi’nde de SAFRANBOLU’YU önemseyen isimler olmasaydı,SAFRANBOLU BÜYÜK İHTİMAL BUGÜNLERİ DE GÖREMEYECEKTİ,gördü öylece kaldı.
HİZMET NOKTASINDA,NE YAZIK Kİ,PEK İSTENENİ ALAMADI BU KENT.

KARABÜKSPOR KULÜBÜ,ESKİ BAŞKANI SAYIN MEHMET AYTEKİN “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNE 1440 SAYFA TUTANAK İMZALADIM..”
KARABÜKSPOR Eski Başkanlarından Sayın MEHMET AYTEKİN,kendi Sosyal Medya hesaplarından bir açıklama yaparak,ÇOK İLGİNÇ KONULARA değindi,”BİR ŞEYLER YAPILACAĞI UMUDUYLA GÖREVİ BIRAKTIK,İYİYE GİDEN HİÇBİR ŞEY OLMADI..” gibi mesajlar verdi.
Sayın MEHMET AYTEKİN’İN bir açıklaması dikkatimizi çekti..
Sayın MEHMET AYTEKİN “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNCE TUTULAN,1440 SAYFA TUTANAĞA İMZA ATTIM..” diyor,buradan yola çıktığınızda KARABÜKSPOR çok ciddi bir biçimde mercek altına alınmış,diye düşünmek mümkün..
1440 SAYFA TUTANAK TUTULMUŞ KARABÜKSPOR’DA..
Dün Karabük’te,özellikle KARABÜKSPOR ile ilgili genişçe bir çevre de,GÜNÜN KONUSU Sayın MEHMET AYTEKİN’İN yaptığı Sosyal Medya paylaşımıydı,daha sonra,bazı sivri yönleri törpülenmiş bu paylaşımın..
Derler ya “RÜZGAR EKEN,FIRTINA BİÇER..” diye.
Olay/olaylar bir anlamda o noktaya doğru savruluyor..
Keşke sakin kalınabilse,keşke herkes KENDİ İŞİNE BAKSA ve sükunetini muhafaza etse ve kimse BİR BAŞKA YERE,BİR BAŞKA ÇEVREYE saldırı da bulunmasa,Karabük huzurunu,sükunetini korumayı başarsa.
Her ne ise artık.
Sayın MEHMET AYTEKİN’İN söylediği O TUTANAKLARDA NELER VAR ACABA..?
Kim/kimler KARABÜKSPOR’A zarar veren iş ve eylemlerde bulunmuşlar,,

“SON BEŞ/ALTI AYA KADAR SAT-YAP İLE KONUT ÜRETİYORDUK.ŞİMDİ YAP/SAT ŞEKLİNDE KONUT ÜRETİMİNE DÖNDÜK.TABİ SATABİLİRSEK…”
Dün İnşaat Sektöründe Üretim yapan bir Kardeşimizle olan sohbeti konuşuyorduk ve bize “ BEŞ-ALTI AYA KADAR SAT/YAP SİSTEMİYLE KONUT ÜRETİMİ YAPIYORDUK..” dedi.
Bunu da “ÖNCE PROJE HAZIRLIYORDUK,O PROJE ÜZERİNDEN KONUTLAR ADETA KAPIŞ/KAPIŞ SATILIYORDU..” gibi teknik bilgiler verdi,buna ilişkin açıklamalar getirdi..
“ŞİMDİ,VATANDAŞ YAPILMIŞ,HAZIR,GEREKLİ RUHSATLARI ALINMIŞ KONUT OLURSA ALIYOR.ONU DA BİNBİR NAZ İLE ALIYOR.BİLHASSA RUHSAT OLAYINA ÇOK ÖNEM VERİYOR KONUT ALICILARI..” falan gibi bilgiler verdi.
Yani,daha önce,proje üzerinden satılan konutlar ALICININ PARASI İLE YAPILIYORMUŞ,şimdi İNŞAAT FİRMASI önce konutları yapıyor ve müşteri bulabilirse satıyormuş.
“SONUÇ NE OLUR..” diye sorduk O Kardeşimize..
“ BEKLE HELE.ÖNÜMÜZDE Kİ ÜÇ/DÖRT AYI BEKLE.NE OLACAĞINI,NELER YAŞANACAĞINI HEP BİRLİKTE GÖRÜRÜZ..” gibi varsayımlarda bulundu ve bu varsayımlarında PEK OLUMLU BİR KONUŞMA TONU SEZEMEDİK doğrusu.
İNŞAAT SEKTÖRÜ,BİNLERCE SEKTÖRÜ DE ETKİLER ELBET..
Olumlu veya olumsuz binlerce sektör İnşaat sektöründen etkilenir..

KARABÜKSPOR,ŞU AN İTİBARI İLE MÜLKİYETİ KARDEMİR’İN OLAN TESİSLERDE KALIYOR, TESİSLERİ KULLANIYOR,YA YARIN NE OLACAK…?
KARABÜKSPOR şu an itibarı ile Mülkiyeti KARDEMİR’İN olan TESİSLERDE kalıyor veya TESİSLERİ kullanıyor,peki şu an itibarı ile bunları kullanıyor,YA YARIN NE OLACAK..?
NEDEN YARIN NE OLACAK,diye soruyoruz.
Örneğin ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE ilave BİNA/BİNALAR yapılacak ve bu binaların bir bölümü KARABÜKSPOR’UN kullandığı alanlar KAMULAŞTIRILARAK yapılacak.
KARABÜKSPOR o zaman SAFRANBOLU/YAZIKÖY’E gidecek.
KARABÜKSPOR’UN,Karabük’te kalması için HERHANGİ BİR HAZIRLIK VAR MI,bizim vurgulamak istediğimiz bu,Okurumuzun birisi bize sormuş KARDEMİR KİMİN diyerek ve cevabını da kendisi vermiş “KARDEMİR KARABÜKLÜLERİNDİR..” diye.
Bize göre KARDEMİR,KARDEMİR HİSSESİ OLANLARIN ve KARDEMİR ANA SÖZLEŞMESİ gereği A Grubu’nun 4,B Grubu’nun 2 Yönetim Kurulu Üyesi ile temsil edildiği ve toplam HİSSE İÇİNDE yüzde 15 civarına tekabül eden,adına HAKİM HİSSEDAR denilenlerin YÖNETTİĞİ bir ANONİM ŞİRKETTİR.
Zaten KARDEMİR Ana Sözleşmesinde yer alan A-B-D Hissedar Grupları ortadan kalksa KARDEMİR KESİNLİKLE YERLİ ve MİLLİ İnsanlar tarafından Yönetilmez,zira YABANCI YATIRIMCI HİSSEDARLAR çoğunlukta..
Neyse ;KARABÜKSPOR İÇİN YENİ TESİS/YER/MEKAN ARAYANLAR VAR MI..?
Yoksa SAFRANBOLU/YAZIKÖY’E bir süre sonra gider KARABÜKSPOR..

MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ NOKTASINDA EN HIZLI YER,YENİCE İLÇESİ GÖRÜLÜYOR VE SAYIN VEDAT VECDİ AKÇA İSMİNİN ADAYLIĞI..
Dün AK Parti İl Genel Meclis Üyesi bir Kardeşimizle karşılaştık ve “AK PARTİ YENİCE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İLE İLGİLİ YAZDIKLARINIZI OKUYORUZ..” diye başladı söze.
Sonra da “BAKIN,VEDAT VECDİ AKÇA İSMİNİ UNUTMAYIN.YENİCE’NİN KÖKLÜ AİLELERİNDEN BİRİSİNE MENSUPTUR.HALEN TCDD ‘DE ÜST DÜZEY BURÜKRAT OLARAK ÇALIŞIYOR..” dedi.
Sanıyoruz Sayın VEDAT VECDİ AKÇA ismini sık duyacağız.
Bu arada CHP Yenice Belediye Başkanlığı için Sayın SABRİ CEBECİK kesinlikle aday/adayı olacağı mesajlarını veriyor ve CHP bünyesinden başka ADAY/ADAYLARI DA ÇIKABİLİR GİBİ VARSAYIMLAR DİLE GETİRİLİYOR..
Çok enteresan bir yaklaşım daha var..
Bilindiği gibi YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN,Seçimlerde MHP Belediye Başkan Adayı olabileceği gibi beklentiler kulislere fısıldanıyordu.
Şimdi,AK Parti-MHP İttifakında “BU KESİNLİKLE OLMAZ..” deniliyor..

3 kişi görüş bildirdi

  1. Kardemir Sosyal sorumluk çerçevesinde İl merkezinde tramvay yapabilir mi

    Kardemir Sosyal sorumluk çerçevesinde İl merkezinde tramvay yapabilir mi
    Yada Karabük – Ankara veya İstanbul Yüksek hızlı tren yatırımını ray ihtiyacını karşılayabilirim diyerek devlettin bu yatırım sürecini başlatabilir mi

  2. Karabük'te Konut Sektörü faiş fiyatlar ve arz kontrolleri

    Karabük’te Konut Sektörü faiş fiyatlar ve arz kontrolleri
    Konutta bundan bir kaç yıl öncesi sat yap ile bir çok konut yapıldı bu tamamen talep doğrultusunda üretimdi bu arada bu işi yapan ve sonradan bu işe giren işin ehli olmayan bir çok firma dahil oldu…
    birey konut alırken ne metre karesine ne kullanımına nede iskanına ve sonradan gelebilecek masraflara göz önünde bulundurmuyordu makette ev mi ev hadiii sonra etrafa çıkıp ev aldım fakat tapusu da yok ipotekli kredili ev alıyordu, çok üzücü ama maalesef ülkemizde mevcut gelirlerle ev almak imkansız…
    Peki geldiğimiz nokta da işler neden aniden bitti duruldu Sat yapcılar (organizatörler) bitirmek… bir dahada konut sektöründe olamazlar çünkü orta gelir ve alt gelir hane halkına hitap edemezler… Bankalardan kolay borç alma yokk..
    Böyle piyasada inşaat sektörüne devlet sat yapcılar olarak firmaları kaydeye almamalı, Toki olsun teşvik ile bu işin erbapları firmalar ile ile hane halkının gelirine göre banka haricinde kendi finans imkanları ile konu üretmeye devam etmeliler.
    Borçlandırılıp>
    Dolar yükselişi, >
    sonra faizlerin yükselişi,>
    en sonunda Üfe/tüfe yükselişi >
    ile aslında uzun vadede kimse kazanmıyor oyuna dahil oluyor hedef ülkenin kaynakları ve iş gücü emeği kontrol atına alınıyor.
    Bu da =”Orta Gelir Tuzağı”
    Buna düşmemek için tüm sektör dikkatli olmalı gerekirse maliyetine üretime devam etmeli çevrenin, toplumun ve vatandaşın gelirini refahını sadece devlet değil iş adamları da düşünmeli…

  3. Mustafa

    Ahmet abi sizce Karabükspor bu anlayışla nereye gider..Neden ayak diretiyorlar kayyuma gitmesi önleniyor..Her geçen gün Karabük’ün gözleri önünde eriyen bir kulüp ve herkeste bir başkan olma hastalığı ki Allah’a şükür oda herkese veriliyor. kimse yarın ne olacak demiyor..2.Lig de bile tutunamayacak yapı var…Tesisler elden gidiyor..Kulübün maddi gelir kaynakları bitmiş.. Bir Karabük Gündem de Semih bey yazıyor bir siz … Sizi bu memleketin Valisi, belediye başkanı siyasetçileri de okuyor ondan eminiz ama neden kimse hamle yapmıyor dersiniz? Neden ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.