Her Telden (12.Eylül.2018)

Her Telden (12.Eylül.2018)

Yayın: 11.09.2018 22:20 |Güncelleme: 12.09.2018 09:21
Paylaş:
A+ A-

SİYASET YAŞAMI,İNSANLARA,KİTLELERE,TOPLUMA SÖZ VERİP,DAHA SONRA SÖZÜNÜ TUTMAMAK ÜZERİNE Mİ KURULUDUR VE DİŞ FAKÜLTESİ
Siyaset yaşamı,insanlara,kitlelere,topluma SÖZ VERİP,daha sonra SÖZÜNÜ TUTMAMAK üzerine mi kuruludur,bunu anlamak,böyle bir olayı analiz edip,çözümlemek gerçekten çok/çok zor.
SÖZ VERİP,VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAMAK SİYASET MİDİR..?
Bakın size bir örnek verelim.
BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ yıkılacak denildi,hayır yıkılmayacak denildi sonuçta yıkıldı ve yerine AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ yapıldı ve bu süreçte,ADM’NİN yanına DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılacağı sözleri verildi.
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ yanına DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılacağı sözleri SİYASETÇİLER tarafından verildi mi,EVET VERİLDİ,peki şimdi ne yapılıyor..?
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ,BEŞBİNEVLERE AÇILIYOR..!!
Yıktırılan KADIN DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ yerine DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Beşbinevler Mıntıkasına gidiyor,iyi güzel,peki kabul,BAYIR MAHALLE sakinlerine verilen sözler ne olacak..?
Amiyene tabirle “GEÇ ONU BİR KALEM KARDEŞ..!!”
Siyaset ; “SÖZ VERMEK BİR DÖNMEK İKİ..” üzerine kurulmuş..

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ “BEŞBİNEVLER,ESKİ KADIN/DOĞUM HASTANESİ MINTIKASINDA..” İLKBAHAR MEVSİMİNDE AÇILIYOR, 63 ÖĞRENCİ..
Ülkemizin en acil ihtiyaçlarından birisi “SİYASETİN SÖZ VERİP YAPMAMAKTAN,İNSANLARI KANDIRMAYI BIRAKMAKTAN..” geçtiğini artık herkesin görmesi gerek.
SİYASETE GÜVEN KALMIYOR YOKSA..
Bakın BAYIR MAHALLE Sakinlerine,yıkılan DEVLET HASTANESİ yerine AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ve hemen yanına da “BU MERKEZ İLE PARALEL ÇALIŞACAK OLAN,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YAPILACAK..” denildi.
BU YÖNDE KAÇ KEZ SÖZ VERİLDİ..
Sonuç ne oldu..?
VERİLEN SÖZLER TUTULMADI ve DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Beşbinevler,eski,Kadın/Doğum Hastanesi yerinde açılıyor ve muhtemelen MART veya NİSAN ayları içinde 60 yerli 3 yabancı öğrenci ile öğrenime başlayacak..
BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI YANİ..
Şimdi soralım ; BU İNSANLAR SİYASETE NASIL GÜVENSİN ARTIK..
Ülkemizde SİYASET NE YAZIK Kİ,KANDIRMACA ÜZERİNE KURULMUŞ..

ESKİ CUMHURBAŞKANLARIMIZDAN,RAHMETLİ SÜLEYMAN DEMİREL’İN “DÜN/DÜNDÜR-BUGÜN/BUGÜNDÜR..” SÖZLERİ HALEN GEÇERLİ..!!
Ülkemizin eski Cumhurbaşkanlarından Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL’İN çok ünlü bir sözü vardır,Rahmetli bazı olaylar için “DÜN/DÜNDÜR- BUGÜN/BUGÜN BUGÜNDÜR..” derdi..
Yine “DÜNÜN GÜNEŞİNDE-BUGÜN ÇAMAŞIR KURUTULMAZ..” derdi..
Allah mekanını cennet etsin..
BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE VERİLEN SÖZLER bunları hatırlattı..
Yıkılan DEVLET HASTANESİ yerine AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ yaptırılacak,hatta,AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI’NIN ilerleyen süreçte AĞIZ/DİŞ HASTANESİ haline gelmesi düşünülüyordu ve hemen yanına da DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılacak,BU İKİ TESİS PARALEL çalışacaktı..
Verilen bu sözler,ne yazık ki tutulmadı..
Şimdi YEREL SEÇİMLER YAPILACAK ve seyredin neler/neler konuşulacak,ister misiniz SİYASET KURUMU yeni bir senaryo yazarak BAYIR MAHALLE sakinlerine yeni SÖZLER VERSİNLER..
Olur mu/olur yani..!!
SÖZ VERMEK BİR,SÖZÜNDEN DÖNMEK İKİ bu alemde..!!

ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MUSTAFA YARKAN “AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNDE Kİ 400 DÖNÜM İÇİN KARABÜKLÜLER İLGİSİZDİ..”
Biliyorsunuz,Eskipazar AKKAYA HAMAMI çevresinde TRAVERTEN Özellikle TERMAL SU kaynakları var ve MTA yıllar önce sondaj yaparak bu suları günyüzüne çıkarttı.
SONRA SULARIN ÜZERİ,YATIRIM YAPILINCAYA KADAR kapatıldı..
O civarda ki 400 dönümlük alan,önce bir Firmaya verildi ve üzerine TERMAL TESİS yapımı için hazırlıklar sürerken,O FİRMA çok ciddi krizler geçirdi ve anılan 400 dönüm alan tekrar Hazineye geçti.
Eskipazar Belediye Başkanı Sayın MUSTAFA YARKAN,Hazinenin bu alanı tekrar ihaleye çıkarttığını söylüyor ve Sayın YARKAN,özellikle bu yerin KARABÜKLÜLER TARAFINDAN alınması için çok çaba harcandığını söylüyor.
Sayın MUSTAFA YARKAN ihaleye kimsenin girmediğine dikkat çekerek “HAZİNE METRE KARE FİYATI 15 LİRADAN ÇIKTIĞI İHALEYE MÜŞTERİ BULAMADI VE SONUNDA,ESKİPAZAR’DA TOKİ İNŞAATLARI YAPAN BİR FİRMA BURAYI ALDI..” bilgilerini veriyor..
Şimdi bu alana TERMAL TURİZME yönelik TESİS Projeleri hazırlanıyor..
Sayın MUSTAFA YARKAN bu bilgileri verdi..

SAYIN MEHMET AYTEKİN “KARABÜKSPOR’UN ÖNÜNÜ AÇTI..” SAYIN SEDAT NAMAL BAŞKAN SEÇİLDİ,ŞİMDİ YİNE/YENİDEN KONGRE VAR..!!
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığı döneminde Sayın MEHMET AYTEKİN’E çağrı yapanlar oldu,çok çirkin yaklaşımlar getirerek, aile boyutunu bile işin içine katanlar oldu ve “AYRIL KARABÜKSPOR’UN ÖNÜNÜ AÇ..” mesajları verildi kendisine.
Sayın MEHMET AYTEKİN denileni yaptı,AYRILDI,Karabükspor’un ÖNÜNÜ AÇTI,KARABÜKSPOR Başkanlığı’na Sayın SEDAT NAMAL seçildi,şimdi Sayın SEDAT NAMAL’DA bu işin sonu yok anlamında bir gerekçe ile BAŞKANLIK GÖREVİNİ BIRAKIYOR,Kongreye gidiyor.
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK..?
Geçtiğimiz gün Sayın SEDAT NAMAL ve KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın ALİ ERORHAN ile AKBANK yanında bir süre oturduk,sohbet ettik,o zaman henüz Kongre tarihi belli değildi,netleşmemişti.
ŞİMDİ 22 ve 29 Eylül tarihlerinde KONGRELER YAPILACAK..
29 EYLÜL TARİHİNDE,galiba,BİR ADAY ve YÖNETİM ÇIKACAK ORTAYA..

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ,KARABÜK BELEDİYESİ Mİ,YOKSA KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ (KARÇEV Mİ..?” ) YAPACAK..?
Karabük’ün en önemli ve en güncel sorunlarının başında DÜZENLİ ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ,halkın KATI ATIK BERTARAF TESİSİ olarak bildiği TESİSİN sonu ne olacak..?
ORTA YERDE CİDDİ BİR SORUN VAR..!!
16.08.2006 Yılında KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ (KARÇEV..) kuruldu ve bu Kuruluşun temel amacı DÜZENLİ ÇÖP TOPLAMA,yani halkın KATI ATIK BERTARAF TESİSİ olarak bilinen TESİSİ yaptırmaktı.
12 YILDIR KARÇEV BUNU YAPTIRAMADI..
Şimdi ASİT KÖYÜ sakinleri TEMMUZ 2017 Tarihinde KARAYOLU’NU KAPATTILAR ve durum bir başka yöne,bir başka makasa girdi,zira,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ köylülere söz verdi.
DÖNEMİM İÇİNDE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ Karabük Belediyesi olarak ben yapacağım, şeklinde bir söz verdi ve bildiğimiz kadarı ile KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarında ki bir yere bu tesisin yapılması için çalışmalar başladı.
ARADAN BİR YIL GEÇMESİNE KARŞIN BİR AÇIKLAMA YOK ORTADA.
Galiba yerin ÇED RAPORU için çalışma yapılıyor,ancak,yaklaşık 20 milyon lira harcama ile yapılacak bu tesisi KARÇEV Mİ,yoksa KARABÜK BELEDİYESİ Mİ yaptıracak,olayın bu tarafı netlik kazanmadı..
YAKLAŞIK 20 MİLYON LİRA HARCAMA YAPILACAK BU TESİSE.
KARÇEV Yaparsa,Karabük’ün TÜM BELEDİYELERİ yararlanacak..
KARABÜK BELEDİYESİ yaparsa nasıl bir işleyiş modeli uygulanacak..?

DÜN BÜROMUZU ZİYARET EDEN “İKİ BÜROKRAT KARDEŞİMİZ..” BİZE “TCDD ARAZİLERİ NE OLDU,BELEDİYEYE DEVRİ YAPILDI MI..”DİYE SORDU
Dün Büromuzu ziyaret eden iki BÜROKRAT Kardeşimiz,dostumuz bize TCDD ARAZİLERİNİN durumunu sordular “KARABÜK BELEDİYESİ’NE DEVRİ YAPILACAKTI,NE OLDU ACABA..?” diye sordular..
Biz de kendilerine bir bilgimiz olmadığını söyledik.
Bilindiği gibi PARLAMENTER SİSTEMİN ağırlıkta olduğu dönemlerde,O Dönemin Başbakanlığı’nı Ulaştırma Bakanlığı’nı yapmış olan,şimdi ki TBMM Başkanı Sayın BİNALİ YILDIRIM bu konuyu en yakından bilen Siyasetçilerin başında geliyordu.
“TCDD ARAZİLERİNİN KARABÜK BELEDİYESİ’NE DEVRİ KONUSUNDA..” Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN büyük çabaları olmuştu,hatta,KARTALTEPE Mahallesi’nde bulunan TCDD Lojmanlarının bulunduğu alanlarda KARABÜK BELEDİYESİ’NE devir edilecekti.
DAHA SONRA BİR AÇIKLAMA YAPILMADI..
Gerekli protokolların yapılarak,özellikle TCDD’NİN Karabük’ün en merkezi konumunda olan yerlerinin,süratle KARABÜK BELEDİYESİ’NE devri yapılacak gibi bilgiler veriliyordu..
Henüz bir ses çıkmadı..
Gelişmeler hangi aşamadadır bir bilgi akışı olmadı..

KARABÜKSPOR İÇİN,8 İMZA İLE KARDEMİR ŞİRKETİNDEN TALEP EDİLEN VEYA VERİLİRSE İYİ OLUR ÖNERİSİ YAPILAN 10 MİLYON MEĞER HİÇMİŞ
KARABÜKSPOR için KARDEMİR ŞİRKETİNDEN 10 milyon lira talep edilmiş veya KARABÜKSPOR’A verilirse iyi olur denilen 10 milyon lira para meğer HİÇMİŞ,verilse bile BİR İŞE YARAMAZMIŞ.
KARABÜKSPOR Kulüp Başkanı Sayın SEDAT NAMAL ne diyor bakın.
“KARABÜKSPOR’A 100 MİLYON LİRA VERİN,YARIM SAAT İÇİNDE BİTER..” Sayın SEDAT NAMAL dobra/dobra bunu söylüyor,demek ki o 10 milyon lira da hiç olup gidecekmiş.
Yine KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu Üyesi çok sevdiğimiz bir Kardeşimiz “BİR KİŞİ CEBİNE 250 MİLYON LİRA KOYSUN KARABÜKSPOR’UN BAŞINA GEÇSİN,YARIM SAAT İÇİNDE KURUŞU KALMAZ..” demişti.
KARABÜKSPOR ne yazık ki bu hale düşmüş.
HİKMET FERİDUN TANKUT bu duruma ne der acaba,yine benim imzam yok,benim gelişmelerden haberim yok,her şeyi HAKAN AYVAZ yaptı, O kotardı falan mı der acaba..?
HUKUK KURUMU BUNUN/BUNLARIN HESABINI SORACAK ELBET..
Bir de, EBEDİ DÜNYA DA İLAHİ ADALET bunların yanına bırakmaz elbet..

DİLERİZ “KARABÜK BELEDİYESİ..” GÜVEN KAVŞAĞINDA YAPACAĞI DÜZENLEMEYİ FAZLA GECİKTİRMEZ,ZİRA,ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİ SIKINTILI..
Karabük Belediyesi GÜVEN KAVŞAĞI’NDA Kİ İşçi heykelinin kaidesine “BURADA DÜZENLEME YAPILACAK..” şeklinde bir duyuru pankartı asmış ve yine yazıyor,yine söylüyoruz KARABÜK’ÜN EN ACİL İŞLERİNDEN BİRİSİ BU DÜZENLEME OLACAKTIR..
Orada YAYA TRAFİĞİ,orada ARAÇ TRAFİĞİ çok yoğun.
Şimdiye kadar bir kazanın olmaması mucize veya gerek ARAÇLARIN,gerekse YAYALARIN karşılıklı saygısı,iyi niyeti ve hoş görüsü ile herhangi bir kaza/bela yaşanmıyor..
ZONGULDAK Caddesi’ne GİDİŞ/GELİŞ orada,MENDERES Caddesi’ne iniş orada,tekrar ÜST Caddeye çıkış orada ve tam anlamı ile ARAP SAÇI gibi bir ARAÇ TRAFİĞİ YAŞANIYOR GÜVEN KAVŞAĞINDA..
YAYA TRAFİĞİ İSE günlük onbinlerce insanın gelip/geçtiği bir alan..
İŞÇİ FİGÜRÜ olarak konulan HEYKELCİK ise bazı parçaları çalındığı için,zaman içinde boyası sararıp,beyazlamaya başladığı için ALACA/BULACAK ve biçimsiz bir hal almış.
DİLERİZ,GÜVEN KAVŞAĞIN DÜZENLEMESİ SÜRATLE ELE ALINIR..
Karabük’ün en acil,en önemli sorunlarından birisi O CİVAR..

12 kişi görüş bildirdi

  1. Yiğit

    Ahmet abi biz iş akti fesihlei unuttun canın sagolsun

  2. Karabük'te siyaset ve verilen sözler

    Karabük’te siyaset ve verilen sözler de birileri samimi yada oy için vaatlerde bulunuyor samimi vaatleri ihtiyaç ve olması gereken yatırımları ele alırsak evet Yapılmıyor
    Türkiye’de doğu olsun komşu iller arası duble yolu olmayan kalmamıştır. 16 yıl ki vaat Karabük-Bartın Karabük Zonguldak gibi
    Güya hastane 8 -10 yıl gecikmiştir Yer kavgası oraya yapılsın yok şuraya yapılsın,
    Kayak merkezi 10-16 yıl
    Köy yolları öyle yap boz
    Hava alanı oda çomaklarla 1-15 yıl uzar bir yatırımcı üstlendiydi neredeyse o nuda vaz geçtirecekler
    Yani kısaca yerelde ve genelde diğer vaatleri ele alırsak Çevre yolu, diş İmplant fabrikası:) müthiş istihdam sayıları araç çayı, tramvaylar, Kentsel dönüşümler, Hava kirlilği için yatırımlar, Kent camii v.b
    Azda olsun hemen yapılanlar vardır elbette
    Fakat Karabük’te bu gecikme ya karakterize olmuş yada birileri vaatlerden sonra engel, çomak sokmak uzatma adına, taktik, yapıyor
    bu da topluma, esnafa herkese benimsemiş artık …
    Karabük böyle… bir yatırım maalesef 10 yıl konuşulur sonra ya iptal olur yada zorla sırf yapmak için plansız düzensiz yapılır….

  3. HANİ NERDE VERDİĞİN SÖZLER

    ŞARKI SÖZÜ GİBİ YA,HANİ NERDE VERDİĞİN SÖZLER ŞARKISI GİBİ.
    KARABÜKE VAAD EDİLENLERİN HİÇBİR YAPILMADI HANİ NERDE HASTANEYE EK BİNA,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BAYIR MAHALLEYE YAPILACAKTI ARAÇ ÇAYI NOLDU RAYLI SİSTEM YAYLI SİSTEM OLDU UÇTU ÇEVRE YOLU ŞEHİRİÇİ TRAFİK İÇİN YAPILACAK İŞLER KARABÜK-BARTIN YOLU İSMETPAŞA ORGANİZE KAYAK MERKEZİ AYRI BİR DEVLET HASTANESİ BU LİSTEYİ UZATMAK MÜMKÜN.
    İYİDE KARABÜKTE SİYASET NE YAPIYOR.
    HADİ AK PARTİ BUNLARIN SORUMLUSU MHP İSE AK PARTİNİN YANCISI.
    CHP NERDE-İYİ PARTİ NERDE-SAADET PARTİSİ NERDE KUMA KAFALARINI SOKMUŞLAR GALİBA.

  4. eski kardemirli

    ahmet abi karabukspor icin ilahi adalet tecelli ederde ayni sahsin bazilarinin amcasiyla, yardakcilariyla birlikte olup 307 kisinin ekmegiyle oynayanlarin ilahi adaleti olmazmi? herkes ettigini ölmeden bu dunyada yasarmis…

  5. İki bürokrat iyi yaptı

    İki bürokrat Ahmet abiye sormuşlar ve TCDD arazilerine merak ettiklerini söylemişler,Ahmet abide bir açıklama yapılmadı ne oldu bilmiyorum şeklinde yazmış samimi biçimde haber çıkmadını söylemiş.Protokol yapılmış eee sonra nolmuş bilgisi olan varmı.Aradan tam 1 yıl geçmiş nolmuş bilgisi olan varmı.Orada yapılan üst geçit herkesin dilinde başka bişey varmı Protokol yapılmış öyle kalmış.İki bürokrat iyiki bu olayı sormuşlarda yeniden gündeme geldi.Ne diyor Ahmet abi SÖZ VERMEK BİR DÖNMEK İKİ protokol yapmak bir protokolu rafta çekmecede unutmak iki burdan o çıkıyor.

  6. yaşa takılanlar

    emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili hükümetten acil çözüm bekliyoruz.bizim konumuz suriyeliler kadar önemsizse söyleyin bakalım onlarınki mi hazineye yük yoksa bizim kimi mi????????

  7. Proje

    Hani valilik taşınınca hemen yıkılıp cami yapımına başlanacaktı.5000 evler bölgesine bir hastaneyi çok gördüler güzel bi şehir hastenesi yapılsa karabükün 50 yıl hastane derdi kalmazdı maleaef karabükte siyaset dip noktada

  8. Kendi memleketine hayrı olmayanın

    Tamam zamanında Şefik beye yol vermediler ama kendi memleketi olan safranbolu bal ligine gidemiyor parasızlıktan neden yardım etmiyor. Karabükspor a göre devrde kulak paralar Safranbolu nun ihtiyacı olan para. Tabi Safranbolu nun otel vb zenginlerini saymıyorum bile.
    Karabükde bir gerçek varsa Kardemir yardım etmediği sürece spor klüpleri ayakda duramaz.Belediyeden zaten zerre fayda yok malesef ki Rafet Bey istese bu sorunları aşabilecek maddi manevi güce sahip. Onun içindirki Kardemir yönetiminin mutlaka ikna edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine tekrardan bir kampanya başlatılabilir. Taraftar grupları olumlu yönde kuralariçinde eylemler yapabilir. Rahmetli Metin Türkerin vasiyeti yerine gelmeli. Kardemir, Karabükspor ve Çelik İş sendikası.

  9. Kendi memleketine hayır mı dedin

    Şefik dizdar memleketine kültür merkezi yaptırıyor,havaalanı alt yapısını yapıcam dedi,meslek yüksekokulu yaptırıyor kendi cebinden harcadıgı para 50 milyonun üzerinde.Safranboluspora yardım etmemiş etmemiş olabilir zaten o hayır yatırımıda sayılmaz.Ayrıca Şefik dizdarı Karabükspor başkanlığına layık görmeyenlerden birisi şimdi Başkan o zaman evinin mektup kutularına kimler mektuplar yazıp koydurduydu.Bunuda yazsana efendi.Başkaca Karabüksporun borcu şimdi 200 milyon filan deyil kur artışlarıyla birlikte belki 350 belki daha fazla Hikmet feridun tankut efendiyi unutmayın unutturmayın.Karabüksporu batağa Şefik dizdarın başkanlığına mani olan insanlar soktu bunuda kimse unutmasın sakın

  10. 100 bin euro sorunu var

    Karabüksporun kasasında 100 bin euroluk bir çek varmış.Bunu nakite çevirmek istemişler olmamış.Mesela Şefir Dizdar beye başvurmuşlar olmamış Şefik bey çeki bozmamış.Lafa gelince mangalda kül bırakmayan Sedat Namal cebinden bozsun parasımı yok yahutta Rafet vergili bozsun paralarımı yok Kardemirden isterken neler söylüyolardı.Arkadaş bide elinizi cebinize atın be akrepmi var cebinizde.Hadi bu kadarını bari yapın yahu cebiniz dikilimi yoksa akrepmi var.

  11. akkaya

    akkaya hamamında eskipazar belediyesinin ne işi varmış. yıllarca şov yapıp bıraktılar, sadece oyaladılar. belediye sınırlarında değil burası. illa bir mahalli idareye yaptırılacak idiyse özel idare ye bırakılmalıydı. cam teras gibi..yapılır ve çoktan işletmeye açılır , turizme katkı sağlardı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adalet Bakanı Tunç, Karabük’te konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Neymiş, 17 bakan İstanbul'da. Niye 17 bakan İstanbul'da? 17 bakan Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayetinde, halkının arasında. Hem ülkeyi yönetiyor hem de milletini dinliyor.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen Bakan Tunç, ilçe merkezindeki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Daha sonra Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünden partililerle Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen Tunç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir seçildiği takdirde Safranbolu için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Gerçek belediyeciliğin AK Parti belediyeciliği olduğunu dile getiren Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP'den devraldığı İstanbul'u 4,5 yılda yaşanır hale getirdiğini, bunun da AK Parti'nin kurulmasını sağladığını anlattı.

Tunç, AK Parti'nin iktidarda olduğu 22 yıldır hep “önce insan” dediklerini belirterek, “Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültüre, adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Türkiye'mizin 81 vilayetini yatırımlarla donattık.” diye konuştu.

Terörle mücadeledeki kararlılıklarından hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tunç, ülkenin, çocukların, gençlerin huzurlu bir geleceğe kavuşabilmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Tunç, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede bir daha darbeci, vesayetçi anlayış hortlamasın, milli iradenin önü kesilmesin diye reformlar yaptık. Anayasa değişiklikleri yaptık. Tüm bunları sizler onayladınız. Referandumlarda sizlerin huzuruna geldik, evet oylarınızla Türkiye'nin önünü açtınız. 22 yıldan bu yana 81 vilayetimizi yatırımlarla donatırken dünya projeleriyle tanıştırırken şer güçleri de hiç boş durmadı. Ülkemizin önünü kesmek, Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan düşürmek, AK Parti iktidarını sona erdirmek için türlü türlü hilelere başvurmadılar mı? Parti kapatma davaları, 367 krizleri, Gezi olayları, 17-25 (Aralık) emniyet yargı darbe girişimi, 15 Temmuz hain darbe kalkışması, tüm bu karanlık günleri, geceleri milletimize yaşatmak istemediler mi? Ne yaptık? Size güvendik. Sizler hep o önümüze konulan taşları birer birer ayıkladınız ve bizim önümüzü açtınız.”

– “Milli irade bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz”

Demokrasiye hep beraber sahip çıkacaklarını, milli irade bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyeceklerini vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

“O başbakanların asıldığı, bakanların asıldığı, siyasetçilerin zindanlara tıkıldığı, darbe mağdurlarının hapislerde çürütüldüğü o eski günlere bir daha geri dönmek yok. O geri dönmek isteyenler de hiçbir zaman bu ülkede iktidar yüzü görmeyecek. Bu millet onlara fırsat vermez, vermeyecek.

Şimdi belediye seçimlerinden sonra diyorlar ki acaba 'AK Parti'yi tökezletebiliriz de yeniden bir istikrarsızlık ortamı oluşturabilir miyiz? Yeniden ekonomiyi olumsuz etkileyerek 2028'den önce bir proje yapabilir miyiz?' Sizin projeleriniz tutmaz.”

Tunç, hakkaniyetli, adaletli ve dengeli dış politikayla dünyada insan haklarını, mazlumun hakkını, Filistinli mazlumu savunmaya, “Dünya beşten büyüktür.” demeye devam edeceklerini anlattı.

Bir belediye başkanının, bakanıyla, milletvekiliyle uyum içerisinde çalışmasının o şehre avantaj getireceğine vurgu yapan Tunç, şunları kaydetti:

“Ali Büyüközdemir, gençliğiyle, dinamikliğiyle, çalışkanlığıyla ve bizlerle uyumlu çalışmasıyla Safranbolu'muza değer katacak. O tarihi eserleri yeniden gün yüzüne çıkaracak, onarım bekleyen tarihi evleri yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları hükümetimizle beraber yapacak. Şunu söylüyorlar biz bunu dediğimiz zaman; '17 bakan, siz seçim çalışmasındasınız.' Bakanların seçim çalışmasında olmasıyla ilgili anayasal yasak mı var? Nereden çıkardınız bunu? Kendi beceriksizliğinizi, kendi kayıp yıllarınızı örtmek için sürekli bunu gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Neymiş, 17 bakan İstanbul'da. Niye 17 bakan İstanbul'da? 17 bakan Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayetinde, halkının arasında. Hem ülkeyi yönetiyor hem de milletini dinliyor.

Sen geleceksin vatandaşa o hükümetin çalışmalarını, bakanların çalışmalarını karalayacaksın, dezenformasyon yapacaksın, biz milletimize doğrusunu anlattığımızda da rahatsız olacaksın öyle mi? Sen işine bak. Sen İstanbul'a yaşattığın kayıp yıllara üzül, üzül. Sen kendi perişanlığına üzül. Nasıl İSKİ skandallarıyla bu ülkeyi çalkalandırdınız geçmişte. Şimdi de para kuleleriyle maalesef İstanbul'a o kara görüntüleri yaşatıyorsunuz.”

– “Millete hizmet yolunda durmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Tunç, bakanların milletiyle beraber millete hizmet yolunda hiç durmadan çalışmaya ve koşturmaya devam edeceğinin altını çizerek, “Maalesef öyle bir karalama yapmaya çalışıyorlar ki o karalamayı şunun için yapıyorlar. Yaptıkları bir eser yok. Ürettikleri bir icraat yok. Çaktıkları bir çivi yok. Sırf onu gölgelemek, örtmek için böyle dezenformasyona başvuruyorlar. Nereye başvurursa başvursunlar, milletimiz 17 sandıkta 'Recep Tayyip Erdoğan' dedi, 22 yıldan bu yana 'AK Parti' dedi, 'Cumhur İttifakı' dedi. Şimdi 18. sandıkta da inşallah yine 'AK Parti' diyecek, 'Recep Tayyip Erdoğan' diyecek, 'Cumhur İttifakı' diyecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, millete güvendiklerini ifade ederek, “Seçimlerden sonra da inşallah 2028'e kadar 4 yıllık seçimsiz geçecek bir süre var. Geçmişte enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdüğümüz gibi yine düşüreceğiz. Yine emeklimizin, memurumuzun, işçimizin maaşını, alım gücünü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Programda, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir de konuşma yaptı.