Her Telden (12.Haziran.2018)

Her Telden (12.Haziran.2018)

Yayın: 11.06.2018 23:58 |Güncelleme: 12.06.2018 09:01
Paylaş:
A+ A-

SAFRANBOLU SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN İKİ VE ÇOK ÖNEMLİ BÖLÜMÜ OVACIK’A AÇILACAK VE SAFRANBOLULARIN BÜYÜK TEPKİSİ..
YÖK,Karabük’ün en küçük İlçesi olan OVACIK’TA MESLEK YÜKSEKOKULU açılmasına izin vermedi,Sayın SEDAT NAMAL ise Ovacık’a MESLEK YÜKSEKOKULU açılacak düşüncesi ile BİNA YAPTIRDI.
Yaptırılan bina MESLEK YÜKSEKOKULU açılması için kullanılamayacak,bu durum belli olunca,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SENATOSU devreye girdi ve SAFRANBOLU SAĞLIK MESLEK YÜKSELOKULU’NUN,iki yeni bölümünü OVACIK’A açma kararı verdi.
Eğer OVACIK OLAYI DEVREYE GİRMESİ,o iki bölüm SAFRANBOLU MESLEK YÜKSEKOKULU bünyesinde açılacaktı ve SAFRANBOLU’DA öğrenci sayısı artacaktı.
SAFRANBOLU’DA yaşamını sürdüren birkaç dostumuzla görüştük,bunların bir bölümü SAFRANBOLU’NUN YERLİSİ,bir bölümü ise SONRADAN SAFRANBOLU’YA yerleşmiş insanlar..
Bu kardeşler MÜTHİŞ TEPKİLİ davranıyorlar,”SAFRANBOLU’YA AÇILACAK İKİ BÖLÜM NEDEN OVACIK’A KAYDIRILDI.BU OVACIK’IN ÖZELLİĞİ NEDİR.BİZİM ELİMİZDEN İKİ YENİ VE GÖZDE BÖLÜM ALINDI,OVACIK’A VERİLDİ..” falan gibi tepkiler gösteriyorlar..
Bu kardeşler “HAYDİ AK PARTİ,HEM PARTİCİLİK ANLAMINDA,HEMDE İLÇE BAŞKANI’NIN MEMLEKETİ ANLAMINDA BU İŞE TEPKİ GÖSTEREMEZ ,O ZAMAN CHP,İYİ PARTİ,MHP,SP NEDEN TEPKİ GÖSTERMEZ ,ACABA BU DURUMU BİLMİYORLAR MI..?” falan bile dediler yani.
KONU SAFRANBOLU’DA CİDDİ BİR TEPKİ YARATMIŞ SANKİ..
Özellikle,bilen ESNAFLAR o işe müthiş sinirlenmişler..

OVACIK İLÇESİNE AÇILACAK OLAN,SAFRANBOLU SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN İKİ YENİ BÖLÜMÜ VE SAFRANBOLU İLE YENİCE TEPKİSİ..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SENATOSU,Safranbolu Sağlık Meslek Yüksekokulu’na iki yeni bölüm açılması yolunda bir karar almış ve bu iki yeni bölüm OVACIK İLÇESİ’NE AÇILACAKMIŞ.
Bu iki yeni bölümden mezun olanlar HEMEN İŞ BULABİLİR nitelikte bir eğitim alacaklarmış ve çok cazip bir bölüm olarak açılıyormuş,BU İKİ BÖLÜM,böylesine bir gelişme var..
BU GELİŞMEYE SAFRANBOLU SAKİNLERİ ANORMAL TEPKİLİ.
Safranbolu sakinleri “BİZİM SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU’NA İKİ YENİ BÖLÜM NEDEN OVACIK’TA AÇILIYOR.SAFRANBOLU’DA NEDEN BU İKİ BÖLÜM DE AÇILMIYOR..” gibi yaklaşım gösterip,tepki koyuyorlar.
YENİCE İlçesi ise YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU’NA yeni bölüm açılması YÖK tarafından reddedildi,burada bulunan YÜKSEKOKULU adeta kaderi ile baş başa bırakıldı,gibi yaklaşımlar getiriyorlar..
KONU GERÇEKTEN SIKI BİR TARTIŞMA YARATTI SAYILIR..
Tam da SEÇİM ARİFESİNDE tartışma gerçekten büyük..

İSTANBUL’DA KURULU EFLANİ DERNEĞİ PANKARTLAR ASTI VE “EFLANİ’YE HAVAALANI İSTİYORUZ,SAYIN RAFET VERGİLİ’YE TEŞEKKÜR EDERİZ.”
Karabük’ün EFLANİ İLÇESİ,daha önce de birkaç kez yazmıştık,İSTANBUL’DA EN ÖRGÜTLÜ Hemşeri dernekleri arasında yer alır ve sanıyoruz bu anlamda BİRKAÇ EFLANİ DERNEĞİ var İstanbul’da.
Sayın İBRAHİM BOSTANCI’NIN Başkanlığını yaptığı EFLANİLİLER DERNEĞİ birçok pankart hazırlayarak “EFLANİ’YE HAVAALANI İSTİYORUZ..” diyor ve bu konuyu dile getiren Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE teşekkür ediyor.
HAZIRLANAN ve ASILAN PANKARTLAR BU İFADELERLE YAZILMIŞ.
CUMHURBAŞKANI ve MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNE 12 gün gibi bir zaman kala asılan bu pankartla,özellikle “CUMHUR İTTİFAKI..” içinde bir ses verir mi bilmiyoruz.
Bilindiği gibi,bu anlamda Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM ve AK Parti Karabük Milletvekili ve Milletvekili Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN yaptığı açıklamalar var..
HAVAALANI olarak kullanılacak pist için KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI başladı,buna karşılık ise Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Kamulaştırması yapılan UÇUŞ PİSTİ için Belediye olarak her türlü engeli çıkartacaklarını,buna asla izin vermeyi düşünmediklerini açık/seçik söylüyor..
İSTANBUL’DA KURULU EFLANİ DERNEĞİ “HAVAALANI İSTİYOR..”
“BU HAVAALANI EFLANİ İLÇESİNE YAPILMALIDIR..” diyor..

İSTANBUL’DA KURULU EFLANİ DERNEKLERİ,KEŞKE “HAVAALANI YERİNE HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” TALEBİNİ YAPSALARDI..
İSTANBUL’DA kurulu EFLANİ DERNEĞİ,Karabük’ün birçok yerine PANKARTLAR asarak “HAVAALANI EFLANİ’YE YAPILMALIDIR..” taleplerini dile getirmişler ve bu konuyu gündeme getiren Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE TEŞEKKÜR etmişler..
İnsanın kendi İlçesi için talepte bulunması alkışlanacak bir konu elbet ki,bu anlamda İSTANBUL’DA kurulu EFLANİLİLER Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM BOSTANCI ve Yönetim Kurulu önemli bir adım atmış bulunuyorlar.
EFLANİ’YE HAVAALANI ÇOK UZAK BİR İHTİMAL..
Bunun yerine keşke EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ gibi bir talepte bulunsalardı,hem olması çok daha kolay,hemde EFLANİ’NİN GELENEKSEL SEKTÖRÜ olan HAYVANCILIK bir ivme kazanırdı.
HAVAALANI FAZLA EKONOMİK GETİRİSİ OLAN BİR KONU DEĞİL.
Ancak,HAYVANCILIK OSB,EFLANİ İLÇESİNİ UÇURUR,çok büyütür..
Gidin bakın SALTUKOVA HAVALANI İlçeye ne katkı sağlamış..!!

ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN,YİNE/YENİDEN HATIRLATIYORUZ,SAYIN MUHARREM İNCE’NİN TOPLADIĞI KALABALIK,CHP’LİLERİ YANILTMASIN..
Geçtiğimiz Cuma günü Karabük’e gelerek,bir miting yapan CUMHURBAŞKAN ADAYI Sayın MUHARREM İNCE,çok büyük ve heyecanlı bir katılımcıya konuştu,coşkulu ve gerçekten çok/çok büyük bir kalabalık vardı alanda..
ANORMAL BİR SICAĞA RAĞMEN COŞKULU BİR KALABALIĞA KONUŞTU.
Şimdi CHP’LİLERE yine/yeniden hatırlatıyoruz,bu kalabalık MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI sakın yanıltmasın,CHP şu an itibarı ile MİLLETVEKİLİ çıkartmaya pek fazla yakın gibi görünmüyor,hele/hele ÖTEKİ SİYASİ PARTİLERİN ÇALIŞMALARINI görünce CHP hayli geri de görünüyor..
CHP BU ANLAMDA FAZLA UMUTLU OLMASIN,SIKI ÇALIŞSIN demek en akılcı tutum olsa gerektir,kaldı ki YAZILACAK/SÖYLENECEK bir hayli söz var ve zamanı gelince bunlarda yazılıp/çizilir,söylenir herhalde..
Sayın MUHARREM İNCE’NİN topladığı kalabalık CHP’YE düşünülmesin..
CHP Şu an itibarı ile MİLLETVEKİLLİĞİNE hayli uzak görünüyor..

İYİ PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI SAYIN DURSUN ALTIPARMAK ; “KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ..”
İYİ Parti Karabük Milletvekili Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK,Karabük’ün en öncelik sorunları arasında YENİ BİR DEVLET HASTANESİ yapım işine değiniyor.
“YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ..” diyor Sayın DURSUN ALTIPARMAK,zira bu ihtiyacı net biçimde görüyor,Karabük’ün bu yönlü ihtiyacını çok/çok iyi biliyor..
KARABÜK TEK HASTANE İLE RAHATSIZ DURUMDA..
Özellikle BEŞBİNEVLER CİVARINA BİR HASTANE YAPIMI ŞART.
Bakın olayın,bir de psikolojik yanı var ve Şu an itibarı ile KARABÜK DEVLETİN SEVK ve İDARESİNDE TEK HASTANEYE düştü,Karabük Merkezinde durum,ne yazık ki,böyle.
TEK HASTANE NE KADAR İYİ OLURSA OLSUN,NE KADAR VERİMLİ ÇALIŞIRSA ÇALIŞSIN,tek olan her şey gibi bu özellikleri görülmez ve gerçekten de görülmüyor.
İnsanlar aldıkları hizmetin güzelliğine,verimine bakmıyor ve psikolojik olarak “TEK HASTANE İŞTE,ONUN İÇİN LİME/LİME DÖKÜLÜYOR..” gibi bir yaklaşım gösteriyorlar..
İYİ PARTİ Milletvekili Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK bunu görüyor ve KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ anlamında açıklamalar yapıyor..
KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ,GERÇEKTEN,ŞART..

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ KARABÜK’E GELEREK,COŞKULU/KALABALIK MİTİNG DE KONUŞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI SAYIN İNCE..
Geçtiğimiz Cuma günü Karabük’e gelerek çok kalabalık ve coşkulu bir Miting de konuşan CUMHURBAŞKANI Adayı Sayın MUHARREM İNCE,çok rahat,özgüveni çok yüksek ve gerek sosyal konulara,gerekse ekonomik konulara hakim bir resim verdi..
Sayın MUHARREM İNCE “BU İŞİN SAĞI/SOLA YOK..” dedi örneğin ve “BEN İŞYERİ AÇACAĞIM,GENÇLERİ DÜŞÜNÜYORUM DİYORUM,KARŞIDAN KIRAATHANE AÇACAĞIZ,BEDAVA KEK VERECEĞİZ DİYORLAR..” dedi..
Sayın MUHARREM İNCE,kendisinden önce Karabük’e gelerek bir Miting yapan Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN söylediği “BUNLARIN BİR ÇİVİSİ BİLE YOK.ÇAKTIKLARI TEK ÇİVİ YOK..” manasına gelen sözlerine cevap verdi ve “KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARINI ADRES GÖSTERDİ..”
Son dönemde satılan ŞEKER FABRİKALARINA değindi..
Sayın MUHARREM İNCE konuşmasının bazı yerlerinde RAKİP ADAYIN KONUŞMALARINDAN PARÇALAR ALARAK,ONLARI İZLETİYOR VE DİKKAT ETTİK,BU DÖNEMLERDE İNSANLAR GÜLÜYORLAR,RAHAT HAREKET EDİYORLAR..”
Yine yazdık,yeniden yazıyoruz,Sayın MUHARREM İNCE’NİN konuştuğu kalabalığı CHP KESİNLİKLE KENDİ HANESİNE YAZMASIN,zira o alanda “BENİM MİLLETVEKİLLİĞİNDE Kİ OYUM KENDİ PARTİME,CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE MUHARREM İNCE’YE..” diyen yüzlerce,binlerce kişi vardı..
Sayın MUHARREM İNCE’NİN MİTİNGİ HALEN KONUŞULUYOR..

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI SAYIN MERAL AKŞENER 16 HAZİRAN GÜNÜ SAAT 13.00 DE KARABÜK’E GELİYOR
İYİ Parti Genel Başkanı ve CUMHURBAŞKANI Adayı Sayın MERAL AKŞENER önümüzde ki Cumartesi günü Karabük’e geliyor ve saat 13 de KENT MEYDANI’NDA Karabüklüler ile buluşacak.
Yani,BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ BİRLİKTE OLACAĞIZ Sayın AKŞENER ile..
İYİ PARTİ Teşkilatları KARŞILAMA HAZIRLIKLARINA BAŞLADILAR..
Sayın MERAL AKŞENER’İN büyük ilgi göreceğine kesin gözü ile bakılıyor ve bu arada Sayın MUHARREM İNCE’YE,İYİ Parti Yönetimi tam kadro HOŞ GELDİNİZ demiş,BAŞARILAR dilemişti..
Sanıyoruz CHP’DE aynı şekilde mukabelede bulunacaktır..
“MİLLET İTTİFAKI ÇERÇEVESİNDE..” birlikte seçime giren İYİ Parti ile CHP arasında ki CUMHURBAŞKANI ADAYI Karşılama olayı,büyük bir centilmenlikle yürütülüyor.
Sayın MERAL AKŞENER CUMARTESİ GÜNÜ KARABÜK’E GELİYOR..
Yani RAMAZAN BAYRAMININ İKİNCİ GÜNÜ KARABÜK’TE olacaklar..
Sayın AKŞENER “YÜZÜNÜ GÜNEŞE DÖN ÇAĞRISI YAPACAK, KARABÜKLÜLERE..”

BİR ANDA GELİŞEN “EFLANİ’YE HAVAALANI İSTİYORUZ.TEŞEKKÜRLER SAYIN RAFET VERGİLİ..” PANKARTLARININ ARKASINDA Kİ GERÇEK NEDİR
Dün çok önemli bir AK Partili ile görüşmemiz oldu,biliyorsunuz bir anda “EFLANİYE HAVAALANI İSTİYORUZ.TEŞEKKÜRLER SAYIN RAFET VERGİLİ..” yazılı pankartlar asıldı Karabük’ün muhtelif yerlerine.
O AK PARTİLİ KARDEŞİMİZE BUNU SORDUK.
Hatta “BİR EFLANİLİ OLARAK BİZİMDE TALEBİMİZ SAYILABİLİR..” falan dedik,O Kardeşimiz “O İŞİN ARKASINDA KİM VAR AZ BUÇUK TAHMİN EDİYORUZ.ÖNCE ÖYLE BİR OLAYIN GERÇEKLEŞME İHTİMALİ HİÇ YOK.DAHA SONRA BÖYLE BİR OLAYI GÜNDEME GETİRMEK NAFİLE BİR İŞ..” gibi sözler etti.
“BUNUN SİYASİ BİR AYAĞI VARDIR MUTLAKA..” dedi.
“24 HAZİRANDAN SONRA İNŞAALLAH O DOĞRULTUDA,O PANKARTLARI ASANLAR İLE ASTIRANLAR BİRLİKTE ANKARA’YA GİDERLER,BÖYLE BİR TALEBİMİZ VAR DİYEREK İLGİLİ BAKANLIKLARIN KAPISINI ÇALARLAR..” gibi ifadeler kullandı..
Karabük’te kurulu SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU,UÇUŞ PİSTİ İÇİN KAMULAŞTIRMALAR BAŞLAMIŞKEN yapılan böyle bir girişimin ne mana taşıdığına ilişkin bazı değerlendirmeler yaptı O Kardeşimiz.
Öyle görünüyor ki,iş biraz uzayacak galiba..
AK Partili O KARDEŞİN söylediklerinden bunları anladık..

22 kişi görüş bildirdi

  1. Safranbolu devlet

    Resmi Gazete Cumhur Başkanımız onayı ile işçi ikramiyeleri 8 haziranda hesaplara yatırılacak yayınlandı. Bizdeki İdareciler bunu tanımıyor. Seçim öncesi tayyip beyin imzasını yok sayıyorlar. Paraları yaptırmadan. Işci..arkadaşlarımız tedide yani ikramitelerimixi alamadık. Kendileri önce kendi donerlerın günü gününe alıyor. Taşoran.dan kadro geçenlere ise maaş lar geç. . Sonrada mübarek ramazanda dua lu mesaj çekerler. ancak kendi yakınlarına dönerden ve Komisyonlaeden para dağıtıRLar.Devletin elektirik suyu ile çay yapıp devletin temizlik elemanın servis yaptırıp personele çay demeyi yasaklayan lardan daha ne beklenir.ödenmeyen ikramiyeleri bedeli.öbür dünyada ödersiniz

  2. safranbolu

    Devlet ikramiyeleri Cumhur Başkanımız talimatina.rağmen 8 haziranda yatırılmadi. Safranbolu devlet hastanesinde. Seçim öncesi ak partiye zarar vermek için kasıtlı mi yapılıyor. Suçlu kim.is bilmez lerin son marifeti.artık resmi gazeteyi de.tanımıyorlar.işçilerin zulüm bu.hastanede .dayin yoksa tepedeler. Dayin varsa is yapmasanda.olur.birde malum sahte nöbet listeleri var.

  3. Teşekkürler Sayın Altıparmak

    Karabüke Devlet hastanesi yapımı için tek ses İYİ Parti Milletvekili Adayı DURSUN ALTIPARMAKDAN geldi.Kendisine teşekkür ediyoruz.Beşbinevler halkı Dursun beye büyük destek veriyor.Demekki bu desteği hak edecek Dursun bey Teşekkürler İYİ Parti Teşekkürler Dursun Altıparmak.Beşbinevler DEVLET HASTANESİ bekliyor.AK PARTİLİLER uyumaya devam

  4. EFLANİYE HAVAALANI

    EFLANİ DERNEYİ EFLANİYE HAVAALANI İSTEMİŞ HER DÜZ ARAZİYE HAVALANI YAPILSAYDI OHOO ESASINDA HAVAALANI YAPILACAK YER OVACUK BAKSANIZA MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜMÜ AÇILIYOMUŞ.AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ OVACUKLU EEE O ZAMAN HAVAALANIDA OVACUGA YAPILSIN.EFLANİYE HAVALANI YAPILINCA NE GÖZEL OLU DİMİ.

  5. ADNAN

    İnsanların her şeye tepki gösterme hakkı olmakla birlikte bazende makul değerlendirmeler yapmak gerekir Ahmet bey.Bir kişinin düşüncesi üzerinden vaveyla koparmamak gerekir.Safranbolulular Sağlık programlarından ikisinin Ovacık’a açılmasına tepki duymuşlar.Güzel ama bir önceki durumu da düşünmek gerekmez mi?Üç bine yakın öğrencisiyle Sağlık Hizmetleri MYO Karabük’ten alınıp Safranbolu’ya taşınmadı mı.O zaman Karabük esnafı gökkubeyi yere mi indirmeli?Karabük’ün gelişmesini bir bütün olarak değerlendirmek gerekir.Büyüyeceksek bütün ilçelerimizle büyümeliyiz diye düşünmek gerekir.

  6. HALK

    SAĞLIK MYO OLACAK YERDE HASTANE OLMASI LAZIM..KUSURA BAKMAYIN AMA OVACIKDA NEREDEYSE BAKKAL YOK.YENİ HASTANE KONUSU EVET LAZIM.AMA BUNDAN ÖNCE GÜYA YAPILACAĞI SÖYLENEN EK BİNA YAPIMINDAN KAMU YARARI GÖZETİLEREK VAZ GEÇİLMELİ.ÇÖZÜM EK BİNA DEĞİL,ÇÖZÜM YENİ BİR DEVLET HASTANESİ.

  7. Gönderen

    Kastamonu’ya 1959 yılında havaalnı yapıldı. 2013 yılına kadar kullanılmadı. Birkaç kez tadilat, tamirat yapıldı ama büyük uçaklar inemediği için atıl kaldı. Bir ara 2008 yılında askeri uçuşlar için eğitim pisti olsun teklifi yapıldı ama o iş de olmadı. O süre içersinde binalar döküldü, pist yıprandı, kenarlarında inekler otladı. Bu arada bekçi maaşları ödendi,
    2013 yılında Valilik Özel idare kaynakları ile bütün pisti tamamen kazıdı, binaları yıktı sıfırdan büyük bir havaalanı yaptı….
    Karabük havaalanı da Kastamonu’nun havaalanı hikayesine dönmesin…

    Eflani’ye büyük havaalanı yapılırsa pilot okulu da oraya alınır fena mı olur? Havaalanından Kastamonu’nun Cide, Daday, Pınarbaşı, Azdavay gibi ilçeleri de yararlanır. Gurbetçisi çok olan bu ilçeler Kastamonu havaalanına gitmek yerine daha kolay ulaşacağı Eflani’ye gelirler.
    Karabük traifiği açısından da Eflani daha uygun olur. Öğlebeli düzlüklerine yol nereden verilecek? Karabük girişindeki kavşağa biraz daha trafik yükü binmez mi?.

  8. memleket sevdalısı

    Seçim zamanı daralan zamana birşeyler yapmaya çalışan idareciler neden bunu zamana yayıp vaktinde yapmazlarda tamda seçim atmosferinde yapmaya çalışır anlamak mümkündeğil zaman sugibi akıp geçiyor ve durdurulamıyor harşey zamanında planlanıp proğrama alınsa bu plan ve program çerçevesinde yapılsa hiçbir sorun kalmaz son günlerde üniversite bünyesinde ilçelerdeki MESLEK YÜKSEK OKULLARINA bölüm açılma hususu tavan yapmış durumda son seçimden bugüne kadar geçen sürede üniversite rektörü ve senatosu bu konuda pılanlı bir şekilde bu bölüm açılması konusunda çalışmış olsa idi bugün bizler bunları koşmuş olmıyacaktık önce üniversite yönetimi olaylara bakış açısını değiştirmeli bulundukları makamların şahsi makam değil bu aziz milletin ve yüce devletimiz bir makamı olduğunu asla unutmamalı. Sayın rektör 2017– 2018 eğitim öğretim yılı başında SAFRANBOLU ya SAĞLIK MESLEK YÜKSEK OKULU ve buna bağlı olarak 3500 öğrenciyi kaydırır iken ne yapmak istedi neyi amaçladı bunu yapariken diğer ilçelerdeki MESLEK YÜKSEK OKULLARINI neden düşünmedi kendisi KAMPÜS İÇERİSİNDEKİ sıkışıklıkdan rahatsız olduğunu defalarca dile getirdi böyle bir durum varken bölümler ilçelerin sosyo ekonomik durumu ilçelerin gelişmişliğine bağlı olarak MESLEK YÜKSEK OKULLARIN daki bölümleri ilçelere kaydırsa idi bu sorunlar olmaz kampüs alanı rahatlar daha iyi akademik çalışmaları yapılırdı. Neyazıkki bunlar yapılmadı ilçelerdeki MESLEK YÜKSEK OKULLARI kaderine terk edildi ESKİPAZAR nispeten YENİCE VE EFLANİDEN iyi durumda YENİCE MESLEK YÜKSEK OKULU YENİ YAPILMIŞ EĞİTİM ÖĞRETİME HALİ HAZIR SIFIR BİR BİNA 12 DERSLİK 4 AMFİ 2 BİLGİSAYAR LABARATUVARI İLE HAZIR ÖĞRENCİ SAYISI 50 YADA BİLEMEDİN 60 BÖLÜM SAYISI 1 YETKİLİLERE DUYRULUR . EFLNİ YİNE AYNI ŞEKİLDE YİBODAN DÖNÜŞTÜRÜLEN MESLEK YÜKSEK OKULUNDA 1 BÖLÜM VAR
    Daha buralardaki bölüm ve öğrenci sayısını artıramamış iken bu okulları daha verimli kullanamamış ZOBRANA MYO BEŞBİN EVLERE MYO NELER OLUYOR anlamak mümkün değil önce ilçelerdeki MESLEK YÜKSEK OKULLARINI AKTİF HALE GEÇİRELİM BEYNİMİZDEKİ ARTNİYET HASTALIĞINDAN KURTULALIM YAPILAN İŞİ HAKKI İLE LAYIKI İLE YAPMAYA ÇALIŞALIMKİ İL İÇERİSİNDE BÖLÜNMYE ÇETIŞMAYA AYRIŞMAYA MAHAL VERMEYELİM

  9. Yiğit

    Selamünaleyküm nasılsın iyimisiniz inşallah iyisindir bizim 350 davası hakkında bir gelişme var mı bir bilgi verirseniz yazarsanız çok seviniriz hayırlı ramazanlar saygılar

  10. Vergili,Havaalanında Pişmiş Aşa su

    Eflanililer havaalanı istiyor…Ne güzel..Eşşek düzünde zamanında Karabük’ün zenginlerince kapatılan tarlalara havaalanı oyunu halen daha devam ediyor…..Herşeyi hazır olan bir proje ise iptal edilmeye çalışılıyor…Yalanın bini bir para…..Vergili paşa burayı istemiyorum derken neymiş buraya sdece küçük uçaklar inebiliyormuş…1750 metre başlangıç iiçin,çartır havacılığı ve iç hatlar için çok iyi…Ancak hertürlü raporları hazır,tapografik analizleri bitmiş,rüzgar yönü incelemesi bitmiş,hava trafiği rotalarına uygun…Herşey hazır…Ve en önemlisi ise bu pistin ileride 3000bin metreye de çıkarılabilir olduğu gerçeğidir…Vergili sanki bunu bilmiyor gibi kamuoyunu yanıltıyor…..Uluslararası bir havaalanı olmaya hiçbir engeli de yok…Hazır finansmanını da sağlayacak,devlete de yük olmayacak şekle gelmiş…Hayırsever işadamı Şefik Dizdar bu projeyi üstlenmiş….Kamulaştırması başlamış….Sen tut ben buraya izin vermem…..Ancak Yenice’de ki Hes’i belediye olarak satın alırım de…..Sen önce kendi belediye sınırlarındaki bir yatırımı ,hem de Karabük’e çağ atlatacak bir projeyi hizmete almak için çaba göster….Pişmiş aşa su katma…Seçim atmosferinde sallayıp duruyorsun…Sahi şu Araç çayı projen ne oldu….Sandal gezintileri yaptıracaktın Karabüklülere….

  11. haklısınız

    “Vergili,Havaalanına Pişmiş Aşa su” isimli yorumcunun her dediğine katılıyorum. Okurken aklıma battı çıktı meselesi geldi. Battı çıktı yapılırken de Shell sebebi ile mesafeyi kısa tutup hiçbir işe yaramayan bir battı çıktı yapmadı mı zaten. Nolcak canım şimdi de eşek düzündeki zenginler kazansın.
    Bazen diyorum keşke reis MHP ile ittifak filan yapmasaydı da şu MHP ve Bahceli baraj altında kalsaydı da gündemimizde olmasaydı.

  12. Proje

    Dursun altıparmak beye gerçekten hastane düşüncesi varsa çok teşekkür ederiz diğer vekil adayları esnafla tokalaşma turlarına devam etsin adaylarımızın hiçbiri hastane sorunundan bahsetmiyor trafik sorunundan bahsetmiyor karabükspordan bahsetmiyor tutturmuşlar yıllardır havaalanı hikayesi yapacaksanız yapın yapmayacaksanız her seçim önümüze getirmeyin HAVAALANI NI

  13. Ümitsiz. Vakıa

    Aç tavuk darı ambarı hikayesi rektör ovacık myo iznini almış mı binayı teslim alıp bitirmiş mi hangi cazip bölümleri açmış öğrenci almak için kılavuza girmiş mi bu meşhur bölümler rafet bey ne zamandır havaalanı uzmanı olmuş eflanililer kaç havaalanı yapmış sesi çok çukan erken kalkan mı yaptırıyor bu mereti komik şehirde yaşıyoruz vesselam

  14. ümitsiz vakıa

    yazık arkadaş yazın bakın ümitsiz vakıa yazmış ne güzel,Bu köşeye yorum yazın Ahmet beyle arkadaşları kendilerini eleştiren yorumları bile yayınlıyorlar ne güzel yapıyorlar Karabük için düşüncesi olanlar yazın arkadaş.Size hukuki sorumluluk gelmicek şekilde düşündüklerini veya fikirlerini yazık. işte ümitsiz vakıa diye yazmış arkadaş,daha başkalarıda yazmış.Karabüke bir devlet hastanesi lazım deyilmi.Karabüksporu bu hale Şefik dizdar beyin başkanlına engel olanlar düşünmedimi yazın bunları Allaşkına yazın.

  15. yiğit kardeş

    350 davlarını açmış olanlar kazanılırsa paralarını alır, muhtemelen duyduğum kadarı ile 10 yıl geçmeden mahkmeye vermeyenler yararlnamaz, bilot davnın zamnlaması uzaması manidar, Kaç seferdir yazıyorsun en son sen takip ediyorsun ama Ahmet abi sana cvp verme gereği duymuyor, bunu o gün insanları o mahkmlere yönlendiren bu paraları söke söke alacaz diye umut vaad edenlere sormak lazım, neredelerse? Zaman aşımı olayını araştırmak lazım.

  16. Bir babayiğit hava alanı sürecine gidecek eğitim pisti yapılırsa alt yapı masrafları benden der.ve sonra...

    Bir babayiğit hava alanı sürecine gidecek eğitim pisti yapılırsa alt yapı masrafları benden der.ve sonra…
    Bu yatırım çalışması nasıl sonlandırılır dedi koduyla o başlar, Eflani Kastamonu havalanı rası 90 km
    Karabük Eflani arası 52 km Karabük Eskipazar 39 km.
    Madem Eflanici fırıncılar o kadar hava alanı istiyor ve pankart açıyor bence şöyle bişey desinler bizde Eflani hava alanı alt yapı için masrafları üstleniyoruz desinler belki yapılır. 🙂
    Bunlar konuşmak ve gündemde tutmak gerçekten mantıksız gündeme getirmek de risk itibar ve kariyer açıdan
    Şimdi eflani iş adamları bence elin taşın altına koysunlar göl etrafına bir otel yapsınlar turizm üstlensin yada hayvancılık entegre yatırımı yapsın belki eflaniye daha olumlu katkıları olur
    Bu gün gazete ana sayfada haber yapmış zaten ne olması gerektiğini Nokta çok doğru ve mantıklı

  17. Vatandaş

    Şöyle bakıyorum da Dursun Bey gibi kurt siyasetçi yok adayların içinde. Yapacaklarını kekelemeden makineli gibi sıralıyor. Önünde prompter olmadan maşallah. Adamda hafıza da var. Yenicenin Kayaarkası köyünden başlıyor tüm ilçelerin köylerini tek tek adı gibi sıralıyor. Karabük’ün sorunlarını bir çırpıda sayabiliyor. Hangi ilçeye ne yatırım yapılması gerektiğini biliyor. Herkesi kucaklıyor. Bize böyle siyasetçi lazım. Ustası Süleyman DEMİREL gibi hafızası var maşallah, Yolun açık olsun Karabük ve Karabükspor sevdalısı.

  18. Garip bir durum

    Madem İkramiyelerrin yatması gereken tarih belli bunu buradan yazmak yerine keşke ilgili birimler ile iletişime geçseniz. Sonuçta hastanenin bağlı oldugu birimler var

  19. Türkiye vatanım Tayyip babam

    Karabuk nankörlük yapmasın. 3 vekil çıksın akp den. Yoksa Reis cezayı keser.zaten belediye seçimlerinden gıcık buraya. Seçim iyi olursa kardemire işçi alacaklar.işsiz arkadaşlar akp ye gidip üye olun seçim çalışmalarına katılın isminizi yazdırın. Merkez gençlik biraz yenice gençliğinden örnek alın. Adamlar kardemirde en kalabalık grup haline geldiler 8 yılda. En son işçi alımında 500 kişinin 304 tanesi yeniceli.şu an işi gücü bırakıp karabuk te seçim çalışmalarına katılan isimlerini il gençlik başkanına yazdıran çok yeniceli genç var. Karabük uşağı biraz acele ne partiye geliyor ne vekil adayına gidiyor. Ağlamayan bebeğe emzik yok . Karda yürü ayak izin belli olsun görelim kim bizimle yürümüş. Bizim sizi iş alımlarında hatirlamamiz için reisin şarkısı gibi beraber yürüdük biz yollarda olmalı şimdi ise girerken bize her şey sizi hatırlatmalı. Beraber ıslanalım bu yolda iş aş hepsi akp de.

  20. tonyukuk

    bakın gençler babasının tayyip olduğunu söyleyen arkadaş size ne güzel yol göstermiş.akp ye kayıt olmazsanız,oy vermezseniz iş aş yok demiş gayet arsızca.Liyakat,bilgi,beceri,tecrübe önemli değil,bu arkadaşın dediklerine kulak verin yeter.Ama bu yollarda beraber ıslanırken 24 hazirandan sonra sıpaya dönmeyin sakın.Siz siz olun pek açıktan hareket etmeyin bence, çünkü bu devran dönerse ortada kalırsınız,size akıl veren,yol gösteren bu ahlaklı,faziletli !!! abilerinizde bir bakmışsınız başka partilerde boy gösterip size ordan akıl vermeye başlar.

  21. eagle

    babasının Tayyip olduğunu iddia eden arkadaş valla bizim babamız tek o yüzden seni anlamakta zorlanıyorum yazdıkların saçmalık ötesi olmuş yok yeniceli kardemirde en kalabalık grup yok akp sayesinde oldu hiç biri doğru değil tükenmişliğin göstergesi aba altından sopa göstererek korkutarak taraftar toplamaya çalışan çaresizler. Bu kadar düştünüzmü yazıklar olsun

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.