Her Telden (12.Mart.2019)

Her Telden (12.Mart.2019)

Yayın: 11.03.2019 21:16 |Güncelleme: 12.03.2019 07:50
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ MENSUBU BİR KARDEŞ “PARTİLİLER UYARIDA BULUNSALAR VE VERGİLERLE İLGİLİ İŞLEMLER 15 NİSANA KADAR ERTELENSE..” DEDİ.
AK Parti mensubu birkaç kardeş ile görüşmemiz oldu,görüşme dediğimiz,sohbetimiz oldu,sohbet sırasında söz PİYASALARDAN açıldı ve orada bulunan Kardeşlerin tümü de İŞLERİN ÇOK DÜŞÜK olduğundan söz ettiler.
PİYASALAR ADETA İŞSİZLİKTEN KIVRANIYOR.
O arada Kardeşlerden birisi “BİLİYORSUNUZ MART AYINDAYIZ..” diye başladı söze ve “MART AYI DERT AYI ŞEKLİNDE BİR SÖZ VARDIR.DERTLER TAM DA YEREL SEÇİM ÖNCESİNE GELİYOR.VERGİ VERİLECEK,SGK ÖDENECEK..” falan dedi.
Daha sonra da “KEŞKE AK PARTİ PİYASALARIN DURUMUNU GÖZ ÖNÜNE ALSA DA,VERGİLERİN ÖDENMESİNİ 15 NİSANA KADAR UZATSA.KISA SÜRELİ BİR NEFES ALMA İMKANI BULSAK..” gibi görüşler dile getirdi.
Gerçekten de bu ay çok sıkıntılı geçecek.
Zaten piyasaların durumu orta da,işlerin hacmi dibe vurmuş,üstüne bir de GELİR VERGİLERİ binecek,SGK Ödemeleri binecek ve sıkıntı daha da artacak,özellikle esnaf kesimi çok muzdarip olacak..
O sohbette bulunan Kardeşler bunlara dikkat çektiler.
Ülkenin hemen her tarafında aynı yakınmalar olduğu,BASIN/YAYIN ORGANLARINA yansıyor,piyasaların çok düşük olduğu,insanların ciddi bir geçim sıkıntısına girdiği Basın/Yayın organlarına yansıyor.
En azından TİCARET KESİMİNE 15 günlük bir nefes alma imkanı olabilir..
Orada bulunan Kardeşler de buna dikkat çektiler.

KARABÜKSPOR KONGRESİNDE KONUŞAN,KARABÜK ESKİ MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSTAFA EREN “ADALET VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMALI..”
Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan KARABÜKSPOR Kongresi’nde bir konuşma yapan,Karabük Eski Milletvekillerinden Sayın MUSTAFA EREN çok önemli konulara değindi.
Sayın EREN,Karabük Milletvekillerine de gönderme yaptı.
“KARABÜKSPOR’U BU HALE DÜŞÜRENLERLE İLGİLİ NELER YAPILIYOR..” dedi ve olayın HUKUKSAL boyutu için Karabük Milletvekillerinin ADALET ve İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA soru önergeleri vermesi gerektiğinin altını çizdi..
KARABÜKSPOR’UN Kamuoyuna BİNLERCE ŞİŞE SODA,BİNLERCE YATAK ÖRTÜSÜ,YÜZLERCE TENEKE PEYNİR ile yansıdığına dikkat çeken Sayın MUSTAFA EREN,bunlarla ilgili neler yapıldığını sordu.
“ADALET ve İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA SORULMALI..” dedi.
Sayın MUSTAFA EREN geçmiş yıllarda KARABÜKSPOR Yönetimlerinde bulunmuş,KARABÜKSPOR sevdalısı bir isim olarak bunları söylerken ,çokta duygulandı elbet.
Peki ADALET ve İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA sorulabilir mi ne oldu diye..?
Yoksa YAPANIN YANINA MI KALIR veya KALACAK..?

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILAN “MAHALLE KONVOYLARI..”,YENİCE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ZEKİ ÇAYLI’NIN UMUTLARINI ARTTIRMIŞ..
Hep söylüyor,hep yazıyoruz,YENİCE’DE Siyaset yapmak,başlı/başına bir keyiftir,Toplum Siyasete karşı olağanüstü duyarlıdır.ilgilidir ve anında bunu belli eder refleks verir.
Geçtiğimiz Pazar günü YENİCE Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın ZEKİ ÇAYLI iki Mahalle de “KONVOY YAPTI..” ve gelen bilgilere göre “BU KONVOYLAR Sayın ÇAYLI’NIN BU İŞİ BİTİRDİĞİNİ GÖSTERDİ..” gibi anlam çıkarmak mümkün.
“KONVOYLAR MÜTHİŞTİ,BİNLERCE İNSAN KATILDI..” deniliyor.
“Sayın ZEKİ ÇAYLI SEÇİMİ GÖTÜRDÜ..” gibi değerlendiriliyor..
Siyaset Dünyası bu,hemen karşıt görüş olarak “YENİCE DIŞINDAN O KADAR ÇOK İNSAN VARDI Kİ..” gibi yaklaşım getiren çevreler de var elbet ve elbet bunlar KARŞI PARTİLERİN insanları..
Birkaç kez yazdık.
YENİCE’DE ÜÇ İSİM ARASINDA MÜTHİŞ BİR YARIŞ YAŞANIYOR..
Sayın COŞKUN GÜVEN,Sayın SABRİ CEBECİK ve Sayın ZEKİ ÇAYLI arasında yaşanan bu yarışta,ŞANSLAR YÜZDE 33 olarak değerlendiriliyor ve bu anlamda “SON HAFTALARDA O YÜZDE 1 OYU ALABİLEN SEÇİMİ ALIR..” deniliyor veya deniliyordu..
Pazar gün ki KONVOYLARDAN SONRA Sayın ÇAYLI işi bitirmiş deniliyor..
Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN konvoyları o mesajı/mesajları vermiş.

YEREL SEÇİMLER SON 15 GÜNÜ YAKLAŞIRKEN “ ŞU ADAY BANKO SEÇİMİ GÖTÜRÜR..” DENİLEBİLEN HİÇBİR DEĞERLENDİRME YAPILAMIYOR ..
YEREL SEÇİMLER neredeyse son iki haftasına giriyor,ancak,ne Karabük Merkezinde,ne de İlçelerinde “ŞU İSİM SEÇİMİ BANKO GÖTÜRÜR..” gibi bir değerlendirme yapılamıyor..
Hemen/hemen HER YERDE SIKI BİR YARIŞ YAŞANIYOR.
Örneğin KARABÜK’TE bir aralar AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın BURHANETTİN UYSAL’DA,Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ’DE anket yaptırdıklarını ve yapılan anketlerden KENDİLERİNİN BİRİNCİ ÇIKTIĞINI söylüyorlardı..
Şimdi o söylemleri,eskisi kadar sık kullanmıyorlar..
Zira, Karabük’te Sayın BURHANETTİN UYSAL,Sayın DURSUN ALTIPARMAK ve Sayın RAFET VERGİLİ arasında “BÜYÜK ÖLÇÜ DE EŞİT SAYILABİLECEK BİR YARIŞIN YAŞANDIĞI HİSSEDİLİYOR,GÖRÜLÜYOR..”
Dün bir Kardeşimiz “ABİ SİZ BAKMAYIN Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN CADDE VE SOKAKLARDA Kİ BİLBOARDLARDA OLMADIĞINA.İNSANLARIN NEZDİNDE VAR,HEM DE CİDDİ BİÇİMDE VAR..” gibi sözler etti.
Zaten CİDDİ ANKETLERDEN DE BUNA YÖNELİK SONUÇLAR ÇIKIYORMUŞ.
Bakalım,bu üç isimden hangisi ipi göğüsleyecek..?

“KARABÜKSPOR ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR,BENDE BU OYUNA KATILMAK ÜZERE ADAY OLUYORUM..” ŞEKLİNDE BİR GÖRÜŞ,SİZCE CİDDİ Mİ
KARABÜKSPOR’UN geçtiğimiz cumartesi günü Kongresi vardı,Kongreye Başkan Adayı olarak katılan,Yönetim Kurulu listesi sunan bir zat,bize çok ilginç gelen görüşler dile getirdi.
“KARABÜKSPOR ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYORMUŞ..”
O zat “BU OYUNLARA KATILMAK ÜZERE ADAY OLUYORMUŞ..!!”
5O Yıllık KARABÜKSPOR Tarihinde çok Kongreler gördük,kavgalar edildi,heyecanlar yaşandı,ancak,böylesine “SAÇMA/ SAPAN İDDİALAR İÇEREN KONUŞMALARA HİÇ Mİ HİÇ TANIK OLMAMIŞTIK..” doğrusu.
KARABÜKSPOR ÜZERİNDE KİM OYUN OYNUYOR..?
Sonra eğer oyun oynayan varsa,hangi amaçla oyun oynuyor..?
HİKMET FERİDUN TANKUT oynamış KARABÜKSPOR’U BATAĞIN İÇİNE YUVARLAMIŞ,bunun ötesinde kim ne oyun oynuyor Allahaşkına ve bu arkadaş KARABÜKSPOR RUHUNU BİLMEDİĞİ için,kimsenin KARABÜKSPOR’UN kötü olması için oyun içinde olmayacağını da bilmiyor.
KAYYUMA GİTSİN DİYENLER Mİ OYUN OYNUYOR..
Kim ne oynuyor,bunları söyleyen ne oynayacak acaba..?
KARABÜKSPOR geçtiğimiz cumartesi günü Kongresini yaptı..

“EVET,UEFA’DAN GELEN 319 BİN EURO PARAYI ŞAHSİ HESABINA ALDIM..” SÖZÜ/SÖZLERİ VE BU SÖZLERİN YARATACAĞI HUKUKİ SORUNLAR..
Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan KARABÜKSPOR Kongresi’nde Kulüp Başkanlığı görevine getirilen kişi,sorulan bir soru üzerine “UEFA’DAN GELEN 319 BİN EURO PARAYI ŞAHSİ HESABIMA ALDIM..” yolunda açıklama yaptı,bilgi verdi.
KARABÜKSPOR’UN hesaplarında İCRA OLABİLİR,bu hesaplara gelen paralara İCRA KOYDURANLAR el koyabilirler,olayın bu tarafında söyleyecek söz,getirilecek herhangi bir yorum yok.
Ancak,durum ne olursa olsun,BİR TÜZEL KİŞİLİĞE gelen paranın,bir ŞAHSIN HESABINA ALINMASI nasıl bir HUKUKİ SONUÇ DOĞURUR allahaşkına,bunun HUKUKİ KARŞILIĞI NE OLABİLİR..
“BEN CEBİMDEN HARCAMA YAPIYORUM..” yolunda Kamuoyu’na verilen bilgiler,yapılan açıklamalar ile 319 Bin EURO arasında bir bağ kurmak mümkün elbet.
KARABÜKSPOR’U HİKMET FERİDUN TANKUT BATIRDI..
Bu batak maddi anlamda yaşandı,şimdi manevi anlamda da BATAĞIN TAM ANLAMI ile tescili sürecine mi girildi gibi bir soru geliyor insanın aklına..
Baksanıza OYUN OYNAMA,PARAYI ŞAHSİ HESABIMA ALDIM..
Bunlar ne anlama geliyor yani..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR SEÇİMİ/ATAMASI NOKTASINDA ,SON HAFTAYA GİRİLDİ VE ADAYLAR CUMHURBAŞKANI’NA SUNULDU..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü için,şu ana kadar 27 Başvuru olduğuna ilişkin bilgiler geliyor ve bu 27 isim içerisinden,Yasa da gösterilen sayıda isim YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına sunulmuş bulunuyor.
Sayın Cumhurbaşkanı bunların içinden BİR İSMİ ATAYACAK.
Bizim bildiğimiz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN görev süresi 18 Mayıs tarihinde,yani pazartesi günü sona eriyor ve YENİ REKTÖR ATAMASI beklenecek.
Başvuru yapan 27 isim içerisinden KİM ATANABİLİR..?
Bu manada,örneğin Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,herhangi bir tercihte bulunmuş olabilirler mi ve bu manada “ŞU İSİM DAHA YARARLI OLUR..” gibi bir kanaat belirtmiş olabilirler mi..?
Veya KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Eski Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL böyle bir kanaat bildirmiş olabilir mi,şu isim çok daha yararlı hizmetler verebilir,kanaatini belirli yerlere duyurmuş olabilir mi..?
Olayın tam bu noktasında TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN herhangi bir kanaat belirtmiş olabilir mi ve başvuru yapan 27 Prof.Dr. şu an itibarı ile heyecanla çıkacak sonucu bekliyor..
KARABÜK YAŞAYANLARI DA BU SONUCU BEKLİYOR ELBET..

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİ İLE,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ, SEZER GÜLEÇ SANAT GALERİSİ ETKİNLİĞİ
8 Mart Dünya Emekçiler günü geçti,kutlayanlar oldu,günün mana ve ehemmiyetini belirtenler oldu,ancak,en içerikli eylem KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,KAMİL GÜLEÇ Kütüphanesi,SEZER GÜLEÇ SANAT GALERİSİNDEN geldi.
SEZER GÜLEÇ Sanat Galerisinde KARABÜKLÜ BAYANLARIN Resimleri ve El Sanatları sergilendi,KARABÜKLÜ BAYAN Sanat Emekçileri ürettikleri sanatsal ürünleri burada sergilediler..
Bir konuyu yazmadan geçmemiz haksızlık olur..
KARABÜK SANAT ve SANATÇIYA hayli uzak kalıyor..
O nedenle KARABÜK’ÜN SANAT DAMARLARI KOPMUŞ GİBİ..
Sayın SEZER GÜLEÇ,kendi adına olan SANAT GALERİSİNDE sürekli bu tür etkinlikleri düzenliyor ve 8 Mart DÜNYA EMEKÇİLER GÜNÜ nedeni ile en anlamlı düzenlemeyi yaptı ve KARABÜKLÜ SANAT EMEKÇİLERİNİN ürünlerinin sergilenmesini sağladı.
Kimi laf,kimi iş üretiyor derler ya,8 MART GÜNÜ İŞ ÜRETİLDİ..

AK PARTİ İÇERİSİNDE GELECEĞE YÖNELİK SENARYOLAR UÇUŞUYOR VE 1 NİSAN TARİHİNDEN SONRA “DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ..” OLABİLİR Mİ.?
AK Parti içinde,çeşitli zamanlar görev almış,şu an herhangi bir görevi olmayan,herhangi bir yere aday gösterilmemiş,birçok arkadaşımız veya Kardeşimiz var..
Aman Allah neler anlatıyorlar neler..
DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ harıl/harıl çalışıyorlarmış ve bu arada Karabük Belediyesi Eski Başkanlarından Sayın HÜSEYİN ERER ismini sıkça duymaya başladık ve kendisi için “İSMİNİ 10 YILDIR DİNLENDİRİYOR.HER AN,HER MAKAMA GELEBİLİR/GETİRİLEBİLİR..” gibi yaklaşım gösteren çok AK Partili var.
Sayın HÜSEYİN ERER hiçbir şeye karışmıyor gibi ve AK Parti çizgisinden de sapmamış bir görüntü veriyor,ancak,görünen O ki,insanlar kendisinden bir beklenti halinde ve çapı,vizyonu,ufku böyle bir beklentiyi haklı kılıyor elbet.
AK Parti içerisinde ÖNEMLİ GELİŞMELER OLABİLİRMİŞ..!!

4 kişi görüş bildirdi

  1. Çok Güldüm Çok

    Değerli Ahmet Gölbek;
    Önce bir saptama yapayım. Karabük basını ne yazık ki, olayları özellikle siyasi olayları yerinde izleme ve gözleme yeteneğine sahip değil. Tek kanaldan yapılan haberleri doğru olarak okuyucuya sunma gibi bir hastalığı var.
    Zeki Çaylı’nın işi bitirdiğine ilişkin yorum da bu kapsamda ele alınabilir.
    Mevut başkan 10 yıldır görevde. Bu süre içinde iktidarın gücü de arkasında olan bir yerel yönetim sorunların büyük bölümünü çözebilmiş olmalı. Yenice’ye baktığınızda bunun böyle olmadığını görürsünüz. Sağ partilerin temel anlayışı, cilalama, makyaj , beton, ağaç kıyımı, yeşile düşmanlık. Bu on yıllık süre içinde Yenice’de bunların hepsini görebilirsiniz.
    Pazar günü yapılan konvoy ve kalabalık hakkındaki bilgiler de doğruyu içermiyor. Bir gönüllülükten ziyade baskıyla oluşturulmuş bir tablo var karşımızda. Günlerce, insanlara telefonlar edilerek, tehditler, baskılar yapılarak toplanmış bir kalabalık. Öyle binlerce kişiden oluşan bir topluluk değil. Belediyede çalışan, belediyeye iş yapan ve çocuğunun işyerlerinde çalışanların baskıyla toplandığı bir tablo.
    Bu işyerlerinde çalışan 150 civarında işçi ve memuru, eşlerini, çocuklarını, analarını, babalarını zorla getirirseniz, gelmeyecek olanları tehdit ederseniz zorlama ile bu kadar kalabalığı toplarsınız. Ama, gözleriniz öyle kararır ki, kulaklarınız öyle kapanır ki; bu kalabalığın homurtularını duyamazsınız. Kısacası, 15 Temmuz sonrası ekibini belediyede toplayarak şikayet edecekleri isimleri tespit eden ve bir çoğunu şikayet ederek gözaltına aldıran, belediyeye ilk gelişi ile birlikte engelli ve karşıt görüşlü işçilerle uğraşan, bakkalla, kahveciyle, pazarcıyla kavga eden bir despotun partisinden ihraç edildikten sonra önüne gelene gülücük dağıtması sizleri yanıltmasın. Ne yazik ki; Yenice basını da Yenice Belediyesinde dönenleri irdeleyip, kamuoyuna duyurma çabasını göstermedi şimdiye kadar. Herkes üç maymunu oynadı. Siyasi partiler muhalefet görevini yerine getiremediler. Bu arada ezilen ezildi, kırılan kırıldı. Oradan oraya sürülen memurlar genç yaşta kahırlarından öldüler.
    Partısınden ihraç edildikten sonra sığınacak liman arayan bu zat, CHP’den teklif bekledi uzunca süre. CHP yöneticileri neredeyse bu oyuna düşeceklerdi. Ardından İYİ Parti denendi. Hatta 24 Haziran seçimlerinde mülkiyeti kendine ait olan binada İYİ Parti’nin bürosunu açtı. Millet İttifakı için oy istedi. Buralardan adaylık çıkmadığı için nereden aday olabileceği konusunda uzun süre ortalıklarda dolaşıp durdu. Bu arada da yerel seçimlerde 224 oyu olan MHP’liler, “Biz bunu aday yaparsak, onun da oylarıyla oyumuzu artırırız” felsefesiyle partilerine kabul ettiler. Şimdilerde de bir algı politikası oluşturuluyor. Erol Yirmibeş, Çaylı’yı destekliyor diye. Erol Yirmibeş, bir yanda yeğenleri Erdal Yirmibeş ve Aykut Hacıyirmibeşoğlu dururken, bu desteği verir mi kuşkuludur? Eğer böyle bir durum varsa Erdal Yirmibeş’in çok iyi düşünmesi ve pozisyon alması gerekir. Bu tür algı politikaları başka isimler için de yapılmaktadır. Bunlar siyasi etiğe aykırıdır.
    AKP’nin adayı bu görevde bulunmadığı için icraatı eleştirilemez. Ama, mevcut başkan 10 yıldır yaptığı çalışmalarla bir çok konuda eleştirilebilir. İnsanları ötekileştiren, sizden bizden ayrımını yapan, zulmüyle ün yapmış bu kişiyi Karabük gazeteleri, internet siteleri, televizyonları dışarıdan görerek parlatma çabasından vazgeçmelidirler. Her daim hırçın olan, insanların elini sıkmayan, insanlara arkasını dönen bu kişi parlatılmayı hak etmiyor. Yerinde ve habersiz yapılacak gazetecilik çalışmalarıyla bu açıkça görülebilir.
    Yenice’de huzuru ve barışı bozan kişi barış, huzur ve kardeşliği tesis edemez.
    Kısacası, aynı kaynaktan beslenen AKP ve MHP adayı, aynı pastadan pay alacaklardır. Bu da seçilmelerine yeterli olmayacaktır. Barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, huzuru şiar edinmiş CHP bu seçimlerde ipi göğüsleyecek ve CHP kurduğu belediyeyi alarak, hizmetlerini sürdürecektir. Saygılarla. Sağlıcakla kalınız. Not : Yine de en iyi analizleri siz yapıyorsunuz. Hakkınızı yemeyelim.

  2. radar

    Sayın GÖLBEK siz de bal gibi biliyorsunuz KARABÜK SPOR ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANDIĞINI BİR BİLMİŞSİNİZ TANKUT
    Cesaretiniz varsa patronları elestirin de görelim.
    PATRONLARIN SİZİN GÖZÜNÜZDE HİÇ KABAHATİ YOK. OLAMAZ DA.

  3. OKUR

    Sayın Gölbek,yanlış hatırlamıyorsam Karabükspor`un son yönetimlerinde [çok fazla kongre olduğu için hatırlayamadım] sizinde görev almışlığınız var,ve yönetimde iken o günlerdeki sıkıntı ve sorunları,çözüm yöntemlerini,yapılması ya da yapılmaması gerekenleri sizin gibi duayen bir gazeteciden,Karabükspor sevdalısı siz Ahmet Gölbek`ten hiç duymadık.Bunu siz o günlerde dile getirseydiniz acaba bu günlere bi faydası olurmuydu diye düşünmeden edemiyorum.Saygılarımla.

  4. Ismail

    Karabük’lu olmanın heyecanının yitirilmişliginin belgesidir karabükspor,birlik ve beraberligin, tutkunun yok olmasının belgesidir, karabukspor.son sözü söyleyip masaya yumruğunu vuracak bir liderin olmadığının kanıtıdır karabükspor.gelir ve giderin kontrol altında olmadığı zaman en güvenilir insanların bile hırsızlık yapabileceğinin kanıtıdır karabükspor.karabük benden sorulur edasında gezen beylerin,aslında bir hiç olduklarının belgesidir karabükspor. Ölürken bile karabük insanına bir çok şey gösterip, öğreten,250 bin nüfuslu şehrin ruhunu teslim ettiği yerdir, KARABÜKSPOR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.