Her Telden (12.Ocak.2017)

Her Telden (12.Ocak.2017)

Yayın: 11.01.2017 23:14
Paylaş:
A+ A-

EĞER,TBMM TARAFINDAN KABUL EDİLEN “ANAYASA DEĞİŞİKLİK METNİ..” REFERANDUMDA DA KABUL EDİLİRSE 600 MİLLETVEKİLİ..
TBMM “ANAYASA DEĞİŞİKLİK METNİNİN..” görüşülebilmesi için 338 oyu verdi ve şimdi Maddeler görüşülüyor,Maddelerin görüşülmesi,sırasında verilen oy oranı da bir parça daha artmış görünüyor.
TBMM tarafından kabul edilen DEĞİŞİKLİKTEN birisi,BUGÜN 550 OLAN MİLLETVEKİLİ SAYISININ 600 E ÇIKARTILMASI oldu ve eğer bu REFERANDUMDA DA kabul edilirse ÜLKEMİZDE ARTIK 600 MİLLETVEKİLİ olacak.
Ve ; MİLLETVEKİLLİĞİ artık bugün olduğundan çok farklı bir konumda ve bugün ki fonksiyonel halinden hayli gerilemiş bir pozisyonda görevini yürütecek.
550 MİLLETVEKİLİ,BU ÜLKEYE YETMEDİ DEMEK..
MİLLETVEKİLİ SAYISI 600 E YÜKSELTİLİYOR ve aylık 1 milyon 350 bin lira daha fazla MİLLETVEKİLİ MAAŞI ödeyecek bu Ülke,yani yıllık 15 milyonu aşkın ekstra bir maaş ödemesi olacak..
ELBET ; SEÇİM SİSTEMİ,BARAJ DA DEĞİŞTİRİLECEK..
YÜZDE 10 OLAN SEÇİM BARAJI HAYLİ AŞAĞILARA ÇEKİLECEK..
Ancak ; DAR BÖLGE SEÇİM SİSTEMİ DE KAPIDA GALİBA..!!
Anlayacağınız REFERANDUM SONRASINDA daha birçok değişiklik yapılacak,CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLACAĞI İÇİN,YEMİNİ BİLE değişecek mutlaka..
BU BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ Mİ,REJİM DEĞİŞİKLİĞİ Mİ..?

KARABÜK İL GENEL MECLİSİ,KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ,BİR ÖNCE Kİ MECLİS BAŞKANI SAYIN HASAN YILDIRIM’A ÇOK ŞEY BORÇLUDUR..
Karabük İL GENEL MECLİSİ,Karabük İL ÖZEL İDARESİ,bir önce ki İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM’A çok şeyler borçludur ve çok önemli maddi kazançlar sağlamıştır Sayın HASAN YILDIRIM.
KARABÜK’TE KİMSE SAFRANBOLU CAM TERAS ÜZERİNDE DURMAZ..
NEDENSE CAM TERAS İHALESİ GÖRMEZDEN GELİNİR..!!
Sayın HASAN YILDIRIM,İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI görevine gelir gelmez SAFRANBOLU CAM TERAS OLAYINA EL ATMIŞTIR ve ihalenin GERÇEK DEĞERİ ÜZERİNDEN yeniden yapılması için büyük çabalar harcamıştır.
Daha önce 1-2 BİN LİRA gibi gülünç rakamlarda olan CAM TERAS İHALESİNİ bugün ki 55 BİN LİRAYA çıkartabilmek için ÇOK CİDDİ BİR MÜCADELE vermiştir Sayın HASAN YILDIRIM.
SAFRANBOLU CAM TERAS İHALESİ GERÇEK DEĞERİNİ BULMUŞTUR..
Sayın HASAN YILDIRIM’IN çabaları ile gerçek değerini bulmuştur..
Ancak ;İLGİNÇTİR Sayın HASAN YILDIRIM seçimi kaybetmiştir..
İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI Seçimini kaybetmiş/kaybettirilmiştir…

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “ET-BALIK KURUMU-KARABÜK ÜNİVERSİTESİ VE EFLANİ HAYVANCILIĞININ TEŞVİKİ..”
Dün yine yazdık,AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,İl Başkan Yardımcısı Sayın ALİ ERORHAN,İl Yönetiminden Sayın ÖZMEN ÖZDEMİR,Merkez İlçe Başkanı Sayın MUHAMMET KAYA ve Sayın MURAT ÇETİNKAYA ile uzunca bir süre sohbet ettik.
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR EFLANİ Danışma Kurulu Toplantısından söz etti,daha sonra Eflani sakinleri ile yaptıkları sohbetleri anlattı “EFLANİ’NİN YATIRIMA İHTİYACI OLDUĞUNU..” dile getirdi.
Bu konuda AK Parti Hükümetinin bir dizi uygulamalar yapacağını anlattı Sayın SAYLAR ve özellikle TOKİ Kanalı ile gelecek bazı yatırımlardan söz etti.
Esas en önemlisi ise “ET-BALIK KURUMU-KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE DESTEK HİZMETLERİN ÇOĞALMASI,ARTMASI NOKTASINDA Kİ..” görüşleri oldu.
Bilindiği gibi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT geçtiğimiz günlerde HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU açılacağından söz etmiş ve EFLANİ Sakinlerini müthiş sevindirmişti.
Halen EFLANİ HAYVANSAL ÜRETİM ve YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU var ve bu Okul 2 yıllık,YÜKSEKOKULLAR 4 YILLIK Eğitim veriyorlar,yani FAKÜLTE ayarında bur Kurum olacak..
İşte buradan yola çıkarak ET BALIK KURUMU-KARABÜK ÜNİVERSİTESİ işbirliği kurulabilir gibi bir düşünce üzerine yoğunlaşıyor Sayın TİMURÇİN SAYLAR.
Gerçekleşirse müthiş bir proje olur bu düşünce..

KARABÜK’ÜN İLÇELERİ,KALKINMA,BÜYÜME NOKTASINDA ÇOK CİDDİ POTANSİYELLERE SAHİP VE AKILCI TALEPLER ÜZERİNDE ÇALIŞMA
Karabük’ün İlçeleri KALKINMA,BÜYÜME NOKTASINDA,çok ciddi potansiyellere sahip,yeter ki talepler akılcı,olabilirliği yüksek olsun ve bu anlamda Belediye Başkanları,İktidar Partisi İlçe Başkanları çok ciddi fonksiyon icra ediyorlar.
Bulundukları İlçeleri ya büyütüyorlar veya küçültüyorlar.
Bakın Karabük İlçelerini gözden geçirin ESKİPAZAR İlçesi AKKAYA TERMAL SULARI,HADRİANAPOLİS ve İSMETPAŞA OSB ile çok önemli atılımlar yapmaya aday.
YENİCE İlçesi,AK Parti İlçe Başkanı Sayın YILMAZ KIRIK’IN son girişimi AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ile çok ciddi bir ivme yakalaya aday,ayrıca,KOZMETİK Sanayi İLAÇ Sanayi potansiyelleri,ORMAN TURİZMİ önemli katkılar sunabilir İlçeye..
EFLANİ İlçesi,bu yörelerin en ciddi HAYVANCILIK Potansiyeline sahip ve İlçenin bu geleneği,buna ilişkin coğrafi yapısı ve HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU bu anlamda büyük katkı yapacaktır kuşkusuz.
SAFRANBOLU zaten DÜNYACA BİLİNİYOR ve kendisini aşmış durumda..
OVACIK noktasında bir sıkıntısı var Karabük’ün

KARAYOLLARI,KARABÜK-KASTAMONU KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN “ O ÇÜRÜK DİŞ GİBİ ÜST GEÇİDİ..” NE ZAMAN BİTİRİR ACABA.?
Hani “DENİZDEN GEÇİP,DEREDE BOĞULMAK..” şeklinde bir söz vardır,İktidar Partisi AK Parti’nin birçok yaptığı iş,sanki böyle bir anlayış ,böyle bir gelişme ile güme gidiyor..
KARABÜK-KASTAMONU arasında ki Karayolu neredeyse DUBLE YOL haline geliyor,çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda,ancak,bu çalışmalar KARABÜK-KASTAMONU Karayolu üzerinde ki ÇÜRÜK DİŞ gibi duran YARISI YAPILMIŞ ÜST GEÇİDİN gölgesinde kalıyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY “BU ÜST GEÇİDİN YAPILMASINI BİZ İSTEDİK.YAPIM KIŞ ŞARTLARI NEDENİ İLE DURDURULMUŞ..” bilgilerini veriyor.
KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÖYLE BİLGİ VERMİŞ..
Siz KARABÜK-KASTAMONU arasında ki 100 kilometreye yakın Karayolu’nu DUBLE HALİNE getireceksiniz,ancak,ÜST GEÇİT gölgeleyecek
OLACAK İŞ Mİ ALLAHAŞKINA,NE ZAMAN BU İŞ ACABA..?

İL GENEL MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET SÖZEN “PARTİMİN İHRAÇ KARARI BENİ BAĞLAMAZ,BEN AK PARTİLİ VE TAYYİPÇİYİM..”
Dün Karabük İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın AHMET SÖZEN,sağolsun,Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu,uzunca bir süre sohbet ettik.
“AZ PARA İLE ÇOK İŞ YAPMA GAYRETİNDEYİZ..” diyor.
“İL GENEL MECLİSİMİZ AHENK İÇİNDE ÇALIŞIYOR..” diyor..
AK Parti’den ihracını sorduk “BEN AK PARTİ MİSYON VE VİZYONUNDAN MİLİM ŞAŞMIŞ DEĞİLİM.BEN AK PARTİLİYİM,BİRDE ÇOK AMA ÇOK KATI ŞEKİLDE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANCIYIM.PARTİ BENİ BİR ŞEKİLDE İHRAÇ ETMİŞ,BENİ BAĞLAMAZ.BEN YOLUNDA YÜRÜYORUM..” diyor.
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın AHMET SÖZEN,aynı zamanda KARDEMİR ÇALIŞANI ve “BELKİ TÜRKİYE DE,BENİM GİBİ İŞÇİ OLARAK ÇALIŞAN BİR BAŞKA İL GENEL MECLİS BAŞKANI YOKTUR..” görüşlerini dile getiriyor.
Bunu söylerken “HAK-İŞ KONFEDERASYONU’NA BAĞLI 13 SENDİKA İÇİNDE BENİM GİBİ BİR ÖRNEK DAHA YOK.BAŞKA SENDİKALARDA DA OLDUĞUNU SANMIYORUM..” diyor Sayın AHMET SÖZEN..
İşyerini hiç aksatmadığını iddia ediyor ve “İŞYERİMDEN 10 DAKİKA AYRILSAM,O AN SAAT ÜCRETİMDEN KESİLMESİNİ SAĞLARIM.YASAL BAZI HAKLARIM OLMASINA RAĞMEN,EĞER İŞ SAATİNDE ÇIKMAK ZORUNDA KALIRSAM,MUTLAKA ÜCRETİNİ SAATİMDEN KESTİRİRİM..” diyor.
Sayın AHMET SÖZEN AK Partiden ihracı için “BUNU BEN İSTEMEDİM.BÖYLE OLMASINI DA İSTEMEZDİM.BU YAPILMIŞ,ANCAK,BEN AK PARTİ VİZYONUNDAN/MİSYONUNDAN KOMADIM/KOPMAM DA.HELE/HELE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN HİÇ KOPMAM..” GÖRÜŞÜNDE.
Uzunca bir süre sohbet ettik Sayın AHMET SÖZEN ile

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MUHTEMEL BİR REFERANDUM İLE GEÇER VE KESİNLİK KAZANIRSA..” 600 VEKİL VE DAR BÖLGE SİSTEMİ..
TBMM Maddelerinin görüşülmesi sürdürülen ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ için REFERANDUM yapılacak ve bu REFERANDUMDAN EVET OYU çıkar ve değişiklik kabul edilirse ardından neler gelişir acaba..?
ÖRNEĞİN ARTIK 600 MİLLETVEKİLİ SEÇİLECEK geçmiş yıllarda olduğu gibi yeniden 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN BİR SEÇİM Bölgesi olur mu,KARABÜK’E BİR MİLLETVEKİLLİĞİ düşer mi..?
ARDINDAN ÜLKE SEÇİM BARAJI YÜZDE 10 oranından daha alt düzeylere indirilerek,DAR BÖLGE SEÇİM SİSTEMİ getirilir mi,DAR BÖLGE sisteminde KARABÜK BÖLGELERE NASIL AYRILIR..?
BUNLARIN GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU MUHAKKAK..
Atıyoruz,KARABÜK MERKEZ ayrı bir SEÇİM BÖLGESİ,Karabük’ün İLÇELERİ AYRI BİR SEÇİM BÖLGESİ olarak düşünülürse,MİLLETVEKİLİ Adayları HANGİ BÖLGEYİ TERCİH EDERLER..?
Örneğin,yapılacak ilk seçimde MİLLETVEKİLİ ADAYI olması beklenen,Belediye başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,eğer Dar Bölge sistemi çıkartılırsa Karabük’ün hangi Seçim Bölgesinden Milletvekili Adayı olur..
Veya karşısında kim/kimler aday olur..?
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİĞİNDE,DAHA NELER DEĞİŞECEK,hep birlikte göreceğiz demektir,örneğin CUMHURBAŞKANI YEMİNİ bile değişmek zorunda kalacaktır değil mi..?
Gelecek günlerde tartışmalar bitmeyecek demektir..

DÖVİZ FİYATLARINDA YAŞANAN BU ARTIŞ İLE KARDEMİR NASIL BAŞA ÇIKACAK VE YÜKLÜ MİKTARDA OLDUĞU SÖYLENEN BORÇLARI..
Döviz fiyatları ALDI BAŞINI GİDİYOR,piyasalar şaşkın,insanlar yaşanabilecek gelişmeler hakkında kuşku dolu bir bekleyiş içinde ve hiç kimse umutlu konuşamıyor..
KARABÜK AÇISINDAN KARDEMİR’İN DURUMU ÖNEMLİ.
Kimi çevreler KARDEMİR’İN 1 MİLYAR DOLARA YAKIN BORCU olduğundan söz ediyorlar ve bunun TÜRK LİRASI olarak karşılığını hesap ederek “BU BORÇ YÜKÜNÜN ALTIN NASIL KALKACAKLAR MERAK EDİYORUZ..” diyorlar.
Bir kardeşimiz,dostumuz “BAKKAL HESABI İLE BAKTIĞINIZDA,YILLIK 50/60 MİLYON LİRA KAZANÇ İLE BU BORCUN,BIRAKIN ANA PARASINI,FAİZİNİ BİLE ÖDEYEMEZSİNİZ..” şeklinde bir yaklaşım getirdi..
Sonra da “KARDEMİR GEÇMİŞ YILLARDA OLDUĞU GİBİ YILLIK 250-300 MİLYON LİRA KAZANÇ ELDE EDEMİYOR.SEKTÖRDE CİDDİ DARALMALAR VAR.O BİRKAÇ YIL ÖNCE Kİ BALLI/BÖREKLİ KAZANÇ YOK..” diyorlar..
“BORCU/BORÇLA ÇEVİRMEK NOKTASI DA BİR YERDE TIKANIR..” görüşlerini dile getiren O Kardeşimiz,Dostumuz “VALLAHİ YÖNETİMİN İŞİ OLDUKÇA ZOR,PROFESYONEL KADRONUN İŞİ OLDUKÇA ZOR..” gibi değerlendirmeler yaptı.
“HİSSEDİLİR BİR TASARRUFA GİTMEK BELKİ NEFES ALDIRIR..” ifadelerini kullandı,am,nerelerden,nasıl tasarruf edilebileceği noktasında bir bilgi vermedi..
KARDEMİR BU SIKINTILARI AŞACAKTIR/AŞABİLİR..
Bir başka ihtimali düşünmek bir isteyiz doğrusu..

15 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Ovacık’ta da Hatipoğlu Göleti yapılıyor. Ovacık’ın Kışla köyü mevkiindeki bölgede, 5 bin dönümlük bir arazide sulu tarım yapılabilecek. Bu durum Ovacık’a bir ekonomik değer oluşturacaktır. Ayrıca gölet çevresi piknikçiler ve avcılar nedeniyle hareket kazanacaktır. Sanırım gölet bu sene biter. İnşaallah gölet çevresi çöplüğe dönmez!….

    Ovacık Kışla’da devlet katma değeri yüksek ürünleri üretmesi yönünde çiftçiyi yönlendirse ve ürünlerini pazarlayablmesi için de yardım etse hiç fena olmaz. Mesala tıbbi bitkiler yetiştirilse nasıl olur? Bölgede tek tip ürün üretilse nasıl olur? Ovacık Kışla denilince akla o ürün gelse yani. Örnek Malatya denilince kayısı akla geliyor….

    Bu sulu tarım işi tutarsa Kışla köyü, Ovacık Merkez ilçeyi geçer sanırım. Eflanii’de olduğu gibi Ovacık’ta da hayvancılık desteklenebilir.

  2. Eflanili

    Ovacuğa gölet yapılıyomuş Eflaniye o göletlerden 3 tane yapıldı hemde 1975 yılında yapıldı.Cenabı Allah gani gani rahmet eylesin Bülent Ecevitin Başbakanlığı zamanında inşaatları başladıydı.Göletler neye yaradı Eflani nüfusu hep geri gitti.Misal en son 3500 olan nüfus şimdi 2000 belki o kadar bile yok.Ovacuğa gölet yapılınca ne kazanacakki

  3. Karabüklü

    Kardemir yöneticileri konumlarını koruyabilmek adına pay geri alımı için 50 milyon fon ayırmaya yordukları kafalarını milyar dolara yaklaşan borçlarını zamanında hedge etmeye yorsalardı şimdi borçların altından nasıl altından kalkacağını düşünmelerine gerek kalmazdı. Denilenler doğru. Elde ettikleri faaliyet karıyla borçlarının faizini bile karşılamakta zorlanırlar. Başka çözüm üretmek zorundalar.

  4. Cumali Poyraz

    Kim tutar Ovacığımızı, bundan sonra Ovacık kalkınmaya başlayacak büyük ihtimalle. Devlet büyüklerimizden sebep olanlardan Allah razı olsun. Bugüne kadar kalkınamadık. İnşallah bundan sonra kalkınırız. Teşekkürler emeği geçenlerden !!!!!!!

  5. Gönderen

    Sn. Eflanili;
    sizin ilçeye yapılan o göletlerin ne amaçla yapıldığını bilmiyorum. Sulama amaçlı mı yoksa, süs havuzu misali mi yapıldı? Sulama amaçlı yapıldıysa, köylü niye kullanmadı ve kullanmıyor o göletleri?

    Zamanın hükümeti hiçbir işe yaramayan, ölü yatırım olan göletleri Eflaniye niye yapmış? Biliyorsanız aydınlatabilir misiniz?

    O göletlerde su ürünleri yetiştiriciliği yapılamaz mı? Çevresindeki köylüler birlik/kooperatif kurup, sazan veya ihraç amaçlı kerevit falan yetiştiremez mi? Bazı illerdeki göletlerde göletlerde su ürünleri yetiştiriyorlar. Köylüler oralara gidip, nasıl yapıldığını öğrenebilir. Aslında kaymakamlık da, istekli köylüler için öyle bir gezi tertip edebilir, teşvik verebilir. Üniversite de destek verebilir…..
    Yazık oluyor Eflani’nin göletlerine……

  6. Gönderen

    Cumali bey;
    herhalde Ovacıklısınız. Ve kinaye yapıyorsunuz (Ünlem işaretlerinden öyle anladım).
    Hatipoğlu göletinin Ovacık köylülerine faydası olmaz mı? Ben Ovacıklı değilim ama, oraları gördüm. Çok güzel arazi var o havzada. Gölet faaliyete geçerse, vatandaşlar sulu tarım yapmaz mı? Yazdığınız ifadeden göletin pek bir faydası olmayacak gibi anlıyorum sanki.
    Ben Kışla havzasındaki köylere faydası olur diye düşünüyorum. Borular döşeniyor. Kapalı sistem yapılacak sanki. Damlama yöntemi yada fıskiye ile…

    Devlet bazı endüstriyel tarım ürünlerine teşvik ve alım garantisi veriyor galiba. Orası için de öyle bir ürün uygulanırsa tutar mı bilmiyorum. Tutarsa iyi olur. Üniversiteye bir rapor, fizibilite hazırlatmalı. Gerçi KBÜ’de ziraat bölümü yok galiba….

    Ovacık’ın yukarı kesimlerindeki köylerine faydası yok tabi. Oralara da başka birşeyler düşünmeli. Hayvancılık vs. gibi….

  7. Dar bölge seçim sistemi

    Mesela dar bölge seçim sistemi çıkarsa Mehmet Ali Şahin-Rafet Vergili-Erdoğan Dinçel aynı bölgeden aday olsalar bunlardan birini seçicemiz için hangisi seçilir millitvekili olur Allaşkına bi düşünün Mehmet Ali Şahin-Rfet Vergili-Erdoğan Dinçel dar bölge sisteminden aynı bölgeden milletvekili adaya hangisi seçilir.

  8. Gönderen

    Geçen sene de Kardemir borçlarını ödeyemecek, çalışanlara ücretsiz izin verilecek, kimse borçlanmasın denilmişti. N’oldu? Kardemir geçtiğimiz sene çalışanların maaşlarını aksatmadan ödedi, kademe ilerlemelerindeki sorunları çözdü. Üstelik geçen sene ülke içinde terörle mücadele yapıldı, Güneydoğu’da birçok ilçede yoğun çatışmalar yaşandı, uçak düşürme hadisesinin ekonomiye ağır etkisi oldu, kanlı darbe girişimi oldu. Buna rağmen Kardemir hem yatırımlarına devam etti, hem çalışanlarına maaşlarını düzenli ödedi, hem de ödemelerini aksatmadı…

    Önümüzdeki günlerde neler olacak Allah bilir ama, geçen seneden daha kötü olmayacak inşaallah. Kardemir’in ağır yatırımlarından birisi olan Filmaşin haddehanesi yatırımı bitti. Güneydoğuda yıkılan yerlerin inşaatları başlatılıyor, ülkedeki büyük yatırımlara devam ediliyor, yenilerinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Filyos limanı olayı yoluna girdi şimdilik. En azında belirsizlik ortadan kalktı. Çelik fiyatları yükseliyor. Kardemir’in satışları da fena değil gibi sanki. Geçen senenin son çeyreğinde yüklü satışlar yaptıklarını sanıyorum….
    Başka bir sitede okumuştum Kardemir’in kiralık kullandığı Eren Enerji’nin Çatalağzı’ndaki limana demiryolu bağlantısı da yapıldı. Bunun nakliye masrafının düşmesine faydası olacaktır muhtemelen.
    Yine bir haber sitesinde okumuştum, yurt dışında müteahhitlik yapan Türk şirketleri yurtdışındaki inşaatlarında kullandıkları malzemeleri Türkiye’den almaları teşvik edilecek galiba. Irak ile pürüzler gideriliyor, Irak ençok çelik ihraç ettiğimiz ülkelerden birisi. İnşaallah o piyasa da açılır. Suriye’de de inşaallah olumlu gelişmeler olur. Şimdilik ateş kesilmiş durumda. ABD bunu sabote etmeye çalışıyor ama, Trump başlayınca o da son bulacak….

    Kardemir’in büyük handikapı döviz borçlarında dolayı bilançoya yazılacak zarar. Ama Kardemir’in ürünleri de dövize bağlı yükseliyor. Malını satabildiği müddetçe darboğaza girmeyecektir inşaallah. Hem Kardemir’in borçları uzun vadeye yayılmış. Memleketimizin düşmanı çok, yeni tuzaklar kurulmaz ise bu yıl geçen seneden daha iyi olacak inşaallah….

  9. KAPSAMADISI KARDEMİR

    Ahmet Abi ALLAH AŞKINA yapma bu tür habercilik çok sırıtıyor valla patron ağzı ile yazdığın. DİREKT mertçe yaz personel maaşlarından kesecekler zam vermeyecekler diye yazsana. Özellikle de kapsam dışı MÜDÜR altı maaşlarına zam yapmazsın olur biterrrrrr.
    Tasarruf mu istiyorsunuz sizin PROFEYONEL KADRO dediğiniz belki de ironi yaptığınız bu maaşları çift haneli yani 50 milyar 30 milyar 20 milyarların 15 milyarların hava da uçuştuğu bu maaşlılardan 5 e milyar kesinti yapın ve şu an bile 10-15 tane müdürlük kapatın alın size senede 20 trilyon tasarruf.Bu para ilede MÜHENDİS BASMÜHENDİS maaşlarına bi güzel zam yapınn ey insaflı Kardemir PROFESYONEL kadrosu ve patronları .
    Müdür ve Üstü saltanatına sonnnnnnnn.Bak alttada tüm yerel ve ulusal medya ya ALGILAR ŞELALE haberimiz var herşey süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zam zamanımı kötüüüüüü.
    Bırakın bu işleri Ahmet ABİ

    Hürriyet>Yerel Haberler>Karabük>Kardemir’de rekor üretim
    Kardemir’de rekor üretim
    DHA
    05 Ocak 2017 – 17:37Son Güncelleme : 05 Ocak 2017 – 17:37
    Kardemir’de rekor üretim
    PAYLAŞ
    Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)- KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Kardemir), 2016 yılında 2.17 milyon sıvı çelik üretimi ve 2.08 milyon ton nihai ürün üretimi ile rekor kırıldı.
    Kardemir’den yapılan yazılı açıklamada, dünya ve Türkiye çelik sektöründeki zorlu koşullara rağmen 2016 yılında rekor üretimlerin gerçekleştiği belirtildi. 2002 yılından bu yana sürdürülen yatırımlar ile üretimin her yıl arttığına işaret eden açıklamada, dünya demir çelik sektöründe önemli bir ölçüt olarak kabul edilen 2 milyon ton üretim seviyesinin ilk kez 2015 yılında aşılarak 2.15 milyon ton sıvı çelik üretimi yapıldığına vurgu yapıldı. Açıklamada 2016 yılında sıvı çelik üretiminin 2.17 milyon tona ulaşarak yeni bir rekor kırıldığı, toplam nihai ürün üretiminde de 2.04 milyon tondan 2.08 milyon tona çıkılarak rekor kırıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
    “Bu dönemde, maliyetlerimizi düşürerek verimliliklerimizi artırmaya yönelik gayretlerimiz üretim faaliyet sonuçlarımıza yansımış ve üretim hattımızdaki 70 ayrı üretim parametresinde rekor seviyelere ulaşılmıştır. 2017 yılı bütçesinde ise şirketimizin toplam sıvı çelik üretim hacmini daha da artarak 2.4 milyon ton/yıl seviyelerine taşınması planlanmıştır. Orta ve uzun vadede ulaşılması hedeflenen ise 3-3,5 milyon ton seviyeleridir. Filyos Liman projesinin temelinin 9 Aralık 2016 tarihinde Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından atılmış olması da, bu hedeflere ulaşma konusundaki heyecanımızı daha da artırmıştır.”
    2016’nın, satışlarda da 2 milyon ton sınırının ilk kez aşıldığı yıl olduğuna işaret edilen açıklamada, “Yan ürünler hariç 2015 yılında 1.93 milyon ton olan satış miktarı, 2016 yılında 2.06 milyon tona yükselerek rekor kırmıştır. Son dönemde döviz kurunda yaşanan artışlara rağmen, şirketimizin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) üretme kapasitesi, sektör ortalamalarının altında kalmamıştır. Kamuya açıklanmış finansallarımızdan son 5 yıl ortalamalarına bakıldığında ise yüzde 15’ten fazla bir FAVÖK karlılığının yakalandığı görülmektedir. Bu kapsamda, yeni devreye alıyor olduğumuz ve benzerlerine göre ayrıcalıklı teknolojilere sahip Çubuk ve Kangal Haddehanemizin de şirketimizin rekabet gücüne olumlu yansımaları olacaktır. Stratejik yatırım kapsamında yapımı süren Demiryolu Tekeri Fabrikamızın ise 2018 yılında devreye girmesi ile birlikte, ülkemiz artık kendi demiryolu tekerini üretebilir hale gelecek, bu katma değerli ürün de orta ve uzun vadede şirketimizin önemli bir varlığı olacaktır” denildi.

  10. malazgirt

    gönderen rumuzlu arkadaşım;sektörü ve mevcut durumu doğru yerlerden değil de,kulaktan dolma bilgilerle aktarmışsın.Senin yazını okuyan da kardemir ve türkiyenin şaha kalktığını zanneder.Zaten bizim milletimiz iki-üç süslü kelimeye inanıp,gerçekleri değil de duymak istediklerini duyduğundan sorgulamaz,soruşturmaz.Ağzı laf yapanı alkışlar.Ümidimiz senin yazdığın pembe tabloların gerçekleşmesi.Ama bunun için de kardemirin yapacağı çok iş var.1 milyar dolar borcu, 50-100 milyon TL faaliyet karıyla nasıl ödersin.isterse borçların 10 yıla yayılmış olsun.daha dün büyük yatırım diye bahsettiğin, birilerinin kardemirin kurtuluşu diye lanse ettiği filmaşin de devlet gümrük vergisini sıfırladı.Senin genel müdürün ağzını açıpta birşey söylemedi,adam ortada yok.Elin adamı DÇ üreticileri derneği başkanı Veysel Yayan çıktı “kardemirin haklarını yedirmeyiz” dedi.İşe bak; senin karabük siyasetçilerin,kardemir yönetim kurulu,kardemir yöneticileri ortada yok; veysel yayan bizim hakkımızı koruyacak. Sen bu adamlarla mı karabükün,kardemirin iyiye gideceğinden bahsediyorsun.İthal lobisi güçlü,zamanında kardemir ray işinde de buna benzer ithal lobilerle boğuştu,hala da boğuşuyor.bu adamlar bakanın,başbakanın yanına çok rahat girip çıkıp istediğini alırken,senin büyük siyasetçilerin randevu bile alamıyor.Kurtuluş dediğin filmaşin de daha kaliteni kanıtlayamamışken,müşteri portföyün yokken,ingilizce 3 kelime bilmeyen yöneticlerle mi bu işin pazarını oluşturacaksın;0 gümrük vergisi dururken adam senden ne filmaşini alacak.Keza fadıl demirelin en büyük kazığı olan tren tekeri yatırımı.TCDD ihtiyacı yıllık 5.000 adetken ve yine ithal lobileri sayesinde senden alacağı şüpheliyken yıllık 200.000 adetlik tren tekeri yatırımı yapmak ve buna yönetim kurulu tarafından müsaade edilmesi kardemirin kimlerin elinde olduğunun en açık göstergesi. ha yurtdışına da satarım diyorsan etrafına bir bak bakalım tren tekeri satabileceğin yakın coğrafyada kaç ülke var,ya da kavgalı olmadığın,ticari ilişkin devam eden kaç ülke var. çelik fiyatları yükseliyor diyorsun da niye yükseliyor araştırdınmı; hammadde ve navlun maliyetlerinden haberin varmı.ha sadece maaşları ödesin yeter diyorsan ki birkaç kez tekrar etiğinden bu anlaşılıyor; maaşlar tabiki ödenir. toplam giderler içinde %20 civarı payı var ve öncelikle ödenmesi gerekir.Şu an önemlisi; kardemirin tasarruf tedbirlerini hayata geçirmesi (tabi işçi üzerinden değil,oturduğu koltuğu bilgisi ile değil birilerine ölümüne biat etmesiyle muhafaza eden yöneticilerden bahsediyorum),bol keseden açtığı saçma sapan müdürlükleri kapatması,onun adamı bunun adamı demeden kardemirdeki dengeleri bozan tüm sözleşmeli personelle yolunu ayırması,çok iyi bir pazarlama ekibi kurup ürettiğini satması,hala yerlerde sürünen verim-fire oranlarına konsantre olması,alırken kazanması (kömür,cevher,alyaj,diğer hammaddeler v.s.) ki birileri bu alım satımlarda müdahil olduğu için biraz zor görünüyor,bir de oturup dua etmesi gerekiyor ki dibi gören ülkenin,ekonominin,morallerin,siyasi belirsizliğin,kısaca olumsuz havanın biran evvel dağılması için.Bizim de temennimiz ülkenin,karabükün,kardemirin biran evvel düzlüğe çıkması,ama bunun için pembe tablo çizip oyalanmak,vakit kaybetmek yerine çözüme odaklı radikal karar ve eylemler gerekiyor.

  11. Gönderen

    malazgirt rumuzlu arkadaşım; Kulaktan dolma bilgi dediğin hangi bilgi? İçeriden bilgi alacak halim yok. Yapılan açıklamalara, çıkan haberlere göre yorumladım. Yazdıklarımdan hangisi yanlış?

    -2015 sene sonlarında yine bu köşenin yorumlar bölümünde 2016 yılı için “çalışanlar borçlanmasın. Maaşların ödenememe durumu olabilir. Kardemir borçlarını döndüremeyebilir” diye yazan çizenler oldu mu olmadı mı? Belki siz de aynı kanaatte idiniz….

    -Geçen sene Güneydoğu’da yoğun çatışmalar olmadı mı? Kanlı darbe girişimi olmadı mı? Uçak düşürme nedeniyle ülke ekonomisi etkilenmedi mi? Eknomik ve syasi olarak ülke sarsıntılı bir yıl geçirirken Kardemir söylenenlerin aksine maaşlarını düzenli ödemed mi? Ticari yada kredi borçlarını ödeyemedi de duyulmadı mı?

    -Filmaşin haddehanesi yatırımı bitirilip işletmeye alınmadı mı?

    -Filyos limanı olayındaki pürüzler ortadan kalkmadı mı? Temeli üst düzey katılımla atılmadı mı?

    -Çelik fiyatları yükselmiyor mu? (Siz bunu sadece hammadde ve navlun fiyatlarının artışına bağlamışsınız. Talep yok mu? Yoksa o zaman niye üretim rekorları kırılıyor? Kardemir satamadığı malı niye üretsin? Son aylarda çelik ihracatında da iyileşmeler olduğu yazılıp çiziliyor. Siz içeriden bilgi alabilyorsanız, talep durumunu da yazsaydınız ve bizi bilgilendirseydiniz)…

    -Kardemir’in kiralık olarak kullandığı Eren Enerji’nin limanına demiryolu bağlantısı olmadığı için nakliyenin zorlaştığı söyleniyordu. Okuduğum bir habere göre demiryolu bağlantısı yapılmış. Bu bilgi yanlış mı?

    -Okuduğum bir habere göre Türk müteahhitlerinin yurtdışında yapacakları inşaatlarda Türk malı kullanımına teşvik yapılacakmış. Herhalde çelik de bu teşvik kapsamına girer. Bu bilgi yanlış mı?

    -Irak’a başbakan ziyaret gerçekleşmedi mi? Açıklamlara göre görüşmeler olumlu geçmiş. Irak’a çelik ticareti önemli değil mi?

    -Suriye’de şimdilik ateşkes ilan edildi. Önümüzdeki dönemde Kazakistan’da görüşmeler var. Yanlış mı?

    -Son olarak da döviz borçlarının handikap olduğunu, döviz yükselince bilançoya zarar yazılacağını, çelik fiyatlarının da döviz ile arttığını, malını satabildiği durumda ödeme sorunu oluşmayacağını söylemişim….

    Yukarıda yazdıklarımı kulaktan dolma bilgi demişsiniz. Hangisi yanlış?

    “Senin genel müdürün” ve benzeri ifadeler ile tanımadığınız bir kişiye birşey mi demek istiyorsunuz yoksa lafın gelişi mi öyle söylüyorsunuz?
    Ben Kardemir’de çalışmıyorum ve genel müdürü de hiç tanımıyorum. Öncekileri de tanımıyorum. Sadece basına çıkan beyanatlarından ve fotoğraflarından biliyorum…..

    50-100 milyon esas faaliyet geliri demişsiniz. Açıklanan 3 aylık bilançoya göre 121 milyon esas faaliyet karı var. 100 milyona yakın da amortisman ayrılmış. Amortisman şirketten nakit çıkışına sebeb olmuyor…..

  12. karlı demir

    Karabükün ağası var, Telaşeye gerek yok. kendileri millet vekli, köyünden muhtarlığa akrabasını çıkarır, ilçesinden b.başkanlığına akrabasını çıkartır, karlı demrin yemek ihalsni fırncıda olsa akrbsına aldırır, Tayyipimin sayesinde atını istedği gibi koşturuyor bakalım, o olmasa encümen bile seçileceğini sanmyorm, şahsn bana hiiiiç güven vermyr, kar demrin borçlrına öder gayri, orası özel şirkt ama, her neyse,

  13. REMİNGTON

    SAYIN GÖLBEK ŞİRKETİN 1 MİLYAR DOLAR BORCU ARTIK İŞÇİYİ FAZLA İLGİLENDİRMİYOR.ŞİRKETİN YAPACAGI TASARRUF ÖNCE YÖNETİM KURULUNDAN- GENEL MÜDÜRLÜKDEN -AÇILAN MÜDÜRLÜKLERDEN -EMEKLİ OLMUŞ SÖZLEŞMELİ FORMENLERDEN -YENİŞEHİRDE Kİ LOJMANLARDA BEDAVAYA OTURAN MAHALLE SAKİNLERİNDEN-GELİR VERGİSİNDEN KAYNAKLANAN VERGİ YÜKÜNÜ ŞİRKETİN KENDİ ÖDEDİGİ KAPSAM DIŞI PERSONELDEN BİR BAŞLASIN TASARRUF ETMEYE DE BİR GÖRELİM.YAPTIGI İŞİN KADROSUNUN ALTINDA Kİ KADROLARDA ÇALIŞAN İŞÇİ DENMİ TASARRUF BEKLEYECEKLER.SOHBET ETTİGİNİZ ARKADAŞINIZ MUTLAK BİR ŞEYLERDEN BAHSETMİŞDİR TASARRUF KONUSUNDA FAKAT AYIN 19 DA YAPILACAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISIN DAN ÖNCE BU TASARRUF TEDBİRLERİNİ SIZDIRMAK SİZİN GAZETECİLİK ANLAYIŞINA TERS OLDUGU İÇİN YAZMAMIŞSINIZ AYIN 20 DE YAZARSINIZ BİLGİNİZ YOKMUŞ GİBİ BİZLERDE İŞÇİ OLARAK FAZLA MERAK ETMİYORUZ ZATEN NE ÇIKACAK DİYE AMA İŞÇİLER OLARAK HERŞEYİNDE FARKINDAYIZ.YETKİLİ SENDİKA MIZ ZATEN %45 ORANINDA TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI TALEP ETTİ HADİ REVİZE EDİLSE EDİLSE %35 GİBİ 2 YILLIK SÖZLEŞMEYİ İMZALAR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ İNŞALLAH BİZİ YANILTMAZ GENEL BAŞKANIMIZ BEKLENTİ BU YÖNDE ÇÜNKÜ.BU 1 MİLYAR DOLAR ORTA VE UZUN VADEDE ÖDENMESİ GEREKEN BORÇ DİYE BİLİYORUZ KISA VADEDE Kİ BORÇLAR 400 MİLYON TL LİK TAHVİL İHRACI YAPILABİLİR YETKİSİNİ SPK DAN ALDI DİYE BİLİYORUZ BU TAHVİL İHRACININ KUPON ÖDEMELERİNİDE YANİ FAİZİNİ YUKARDA YAZMIŞ OLDUGUM KAPSAM DIŞINDAN KARŞILAR YOKSA BİZDEN YANİ KAPSAM İÇİNDEN BİR ŞEY BEKLEMESİN GENEL BAŞKANIMIZIN İLK TOPLU SÖZLEŞMESİ GENEL BAŞKAN OLARAK.BİZLERİNDE DÖVİZ ARTIŞINDAN CİDDİ ZARARLARIMIZ OLDU İŞÇİLER OLARAK BİRDE BİZİM KAPSAM İÇİ OLARAK İŞVEREN GELİR VERGİSİNDEN KAYNAKLANAN %20-%27 Lİ VERGİ ORANLARINI KARŞILAMIYOR HÜKÜMET DE VERGİYE GİREN ÜCRET MATRAGINI YÜKSELTMEDİGİ İÇİN DAHA ERKENDEN VERGİ DİLİMLERİNE GİREREK CİDDİ ZARARLAR YAŞIYORUZ AMA İŞVEREN KAMSAM DIŞI PERSONELİN VERGİ DİLİMLERİNİN TAMAMINI KARŞİLIYOR OCAK MAAŞİ İLE ARALIK MAAŞİ AYNI DÜZEYDE ARTISI OLUR AMA ASLA EKSİSİ OLMAZ ÜCRETLERİNDE BİRDE EMEKLİ OLMUŞ SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR VAR ONLAR ZATEN KAYMAGINI YİYORLAR ŞİRKETİN MÜHENDİSİ VAR BAŞ MÜHENDİSİ VAR ŞEFLERİ VAR MÜDÜRLERİN SAYISI BELLİ DEGİL ONLAR VAR GENEL MÜDÜRLÜK VAR YÖNETİMİ VAR LOJMANLAR VAR TASARRUF EDECEK BU KADAR KALEM VARKEN İŞÇİYE SIRA GELMEZ DİYE TAHMİN EDİYORUM UMARIM YANILMAM YOKSA BUNUN AKSİ BİR İHTİMALİNİ SİZ GİBİ BENDE DÜŞÜNMEK İSTEMEM SAYIN GÖLBEK SAYGILARIMLA…YAŞASIN ÇELİK İŞÇİSİNİN BİRLİGİ

  14. karabük düşmanı

    SAYIN GÖNDEREN VE MALAZGİRT RUMUZLU YORUMCULAR İKİNİZ DE HAKLISINIZ FAKAT İKİNİZ DE HAKLI İKEN ASIL SORUNU KAÇIRIYORSUNUZ. KARDEMİRİ YÖNETEN 3 AİLENİN DERDİ KARDEMİRİN ÇOK KAR ETMESİ BÜYÜMESİ FALAN DEĞİL.KARDEMİR ÇOK KAR EDER VE BÜYÜRSE DAHA BÜYÜKLERİN DİKKATİNİ ÇEKER.ONLARIN AMACI KARDEMİR NE ÖLSÜN NE DE ONSUN.ONLAR KARDEMİR İLE TİCARET YAPIYORLAR DERTLERİ BU TİCARETDE SIKINTI OLMASIN..KARDEMİRİN ALDIKLARINI BUNLAR SATIYOR , SATTIKLARINI BUNLAR ALIYOR.HAMMADEYİ DE KÖMÜRÜ DE BU AİLELER SATIYOR , DEMİRİ DE BUNLAR ALIYOR.NAKLİYESİNİ DE BUNLAR YAPIYOR. BENİM TAVSİYEM KARDEMİR SATIN ALMA VE SATIŞ MÜDÜRLÜKLERİNİ KAPATSIN DİREK BU AİLELERİN PERSONELLERİYLE ÇALIŞSIN BÖYLECE MASRAFLARI KISMIŞ OLUR.YILLAR ÖNCE ŞİMDİ KABUĞUNA ÇEKİLEN ESKİ BİR SENDİKACI YA SORMUŞTUM KARDEMİRİN HURDASI BİLE TRİLYON EDERKEN NEDEN HİSSE SENETLERİ BU KADAR DEĞERSİZ DİYE. BÜYÜK HİSSEDARLARIN KARDEMİRİN İÇİNDEN PARA KAZANMALARI DEVAM ETTİKÇE HİSSE SENETLERİ YÜKSELMEZ DEMİŞTİ . ADAM İŞİ BİLİYORMUŞ, DOĞRU SÖYLEMİŞ DEĞİL Mİ ? ONUN İÇİN KARDEMİR DE GENEL MÜDÜR O OLMUŞ BU OLMUŞ , BU KADAR MÜDÜRLÜK FAZLAYMIŞ LAFLARINI BIRAKIN ÇÜNKÜ BUNLAR ONLARIN UMURUNDA DEĞİL. BÖYLELİKLE GÜNDEM DEĞİŞİYOR VE KİMSE DİKKATİ ONLARIN ÜZERİNE ÇEKMİYOR BU DA ONLARIN İŞİNE GELİYOR.KARABÜK DE BASIN-TELEVİZYON ZATEN ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR , SİYASETÇİLERİN GÖBEKLERİ BAĞLI, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ZATEN YOK.ADAMLAR KÖPEKSİZ KÖY BULMUŞ DEĞNEKSİZ GEZİYORLAR. SAYGILARIMLA……….

  15. 307 karabük 78

    Karabük düşmanı diye yazan arkadaş seni tebrik ediyorum, 4_4 lük yazmışsın, şimdiye kadar bu konularda yazılanın en güzelini yazmışsın, Evet birileri Karabükte göz göre göre çalyor, sahip olması gerekenlerde insanlar uyanmasın diye göz kapaklarını kapatalım diye uğraşıyorlr, bakalım nereye kadar uğraşacaklar, İlahi adalet nasıl tecelli edecek, bu kadar hak, bu kadar ahhh bunlardan nasıl cıkacak, acaba bir 90 yıl daha yaşayacağım diyemi sanıyr, Yarabbim kul olarak ne kadar acccc gözlüyüz, ne kadar haramzadeyiz, kalplerimiz ne kadar kararmış, .. İnşallah Rabbımız kalplerimizi yumuşatır hakkaniyet ölçüsünde bizlere paylaşarak yaşamamızı nasip eder.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

Yayın: 19.04.2024 23:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’da imalathane olarak kullanıldığı değerlendirilen iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.