Her Telden (12 Ocak 2021)

Her Telden (12 Ocak 2021)

Yayın: 11.01.2021 21:49
Paylaş:
A+ A-

VALİ, AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN YOĞUN GAYRETLERİ OLUMLU SONUÇ VERDİ VE ESKİPAZAR
Hatırlayanlar vardır,Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,geçmiş aylarda SANAYİ ve TEKNOLOJİ Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’I ziyaret ederek İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için Kamulaştırma parası talep etmişlerdi.
İLK GELİŞME O ZİYARET SIRASINDA YAŞANDI.
Daha sonra Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ, gerek Bakan Sayın MUSTAFA VARANK’I gerekse Bakanlık ORGANİZE SANAYİLER Genel Müdürlüğü yetkili isimleri sürekli ziyaret ettiler.
Sonuçta Bakanlık “KAMULAŞTIRMA İÇİN HAZIRLIKLARINIZI YAPIN..” talimatı verdi ve OSB Müdürü Sayın EMİN DEMİR ile İl Özel İdaresi çalışanları,Eskipazar Kaymakamlığı elemanlarından kurulu bir KOMİSYON KAMULAŞTIRMAYA esas olacak görüşmeleri başlattı.
Toplam 2550 kişiden gerekli başvurular alındı ve Vali Sayın FUAT GÜREL tarafından İLGİLİ BAKANLIĞA gönderilen bu evraklar muvacehesinde 27 milyon 500 bin lira KAMULAŞTIRMA ÖDENEĞİ çıktı.
BU KARABÜK AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞME..
İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi artık ete/kemiğe büründü ve AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ bu olayı çözüme kavuşturdular..
EMEĞİ GEÇENLERE DE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORLAR..

İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN AYRILAN YERİN,YÜZDE 50 KADARI KAMULAŞTIRILIYOR VE GERİ KALAN YÜZDE 50.
Karabük’ün büyük umut bağladığı İSMETPAŞA İHTİSAS METAL ORGANİZE SANAYİ Bölgesi’nin yüzde 50 civarının Kamulaştırılması olayı artık ete/kemiğe büründü.
Yüzde 50 arazinin Kamulaştırma parası 27 milyon 500 bin lira geldi.
Şimdi hak sahiplerine,bu paralar ödenecek.
Geride kalan yüzde 50 arazi için işler biraz daha kolaylaşır,Kamulaştırma noktası biraz daha kolay gerçekleşir ve 27 milyon 500 bin lira ödenerek Kamulaştırılan alanların YATIRIMCILARA SATIŞI ile kalan yüzde 50 civarında ki yerin Kamulaştırması bile gerçekleştirilebilir.
KARABÜK’TE 2020 YILININ EN BÜYÜK OLAYI BU İŞ SAYILMALI.
AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ bu işin üstesinden geldiler,elbet kendilerine bu nokta da Vali Sayın FUAT GÜREL katkı verdi, Y.İ.K.Üyesi ve TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN destek verdi .
Karabük’ün 2020 yılında başardığı en büyük iş İSMETPAŞA oldu..
Şimdi sıra YATIRIMCI BULMAYA GELDİ elbet..

ÖRNEĞİN,KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETLERİ KARDÖKMAK ve KARÇELSAN veya İKİSİNDEN BİRİSİ,İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ’YE TAŞINAMAZ MI?
Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi olayını,çok büyük ölçü de hallettiler sayılır.
YÜZDE 50 BÖLÜMÜNÜN KAMULAŞTIRMASI HALLEDİLDİ..
Şimdi sıra geldi,BURALARA YATIRIMCI BULMAYA..
Bakın KARDEMİR 2020 yılında içine düştüğü zarar sarmalından süratle sıyrılıyor ve öyle olunca da 4.YÜKSEK FIRIN dahil birçok yeni yatırım yapacak Şirket.
YER SIKINTISI YAŞANABİLİR,kısmen,YAŞANIYOR DA..
O zaman KARDEMİR bağlı Şirketlerinden KARDÖKMAK ve KARÇELSAN,ilerleyen süreçte İSMETPAŞA Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınamaz mı,veya bu iki bağlı şirketten birisi taşınamaz mı..?
Böylece YENİ YATIRIMCI çekilmesi olayı da cazip hale gelir..
YENİ YATIRIMCI için tetikleyici bir unsur olur..
Karabük gündeminde,böyle de bir konu var elbet ve ilerleyen süreçte,hem İSMETPAŞA OSB için,hem de arazi sıkıntısının giderilmesi noktasında KARDEMİR için,olması muhtemel gelişme bu olur.
Sayın MİLLETVEKİLLERİ,İŞİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÇÖZÜMLEDİLER..

DÜN BİR OKURUMUZ,YORUM YOLLAYARAK “KARABÜK TARIMSAL ÜRETİM NOKTASINDA, ÜLKE SIRALAMASININ EN GERİLERİNDE..” DEMİŞ..
Dün bir Okurumuz Her Telden Köşesine yorum yollayarak “KARABÜK TARIMSAL ÜRETİM NOKTASINDA ÜLKE SIRALAMASININ EN GERİLERİNDE VE TARIMSAL ÜRETİM ÇOK AZ.ÇOK DA SERA VAR..” anlamında görüşler dile getirmiş.
Bizim yazdığımız KAHYALAR Köyü’nde ki SERALAR İÇİN yazmış.
Karabük Tarımsal Üretim noktasında Ülke sıralamasının en gerilerinde olabilir,ancak,Karabük Tarım İl Müdürlüğü bunu değiştirmek için çok ama çok ciddi çabalar gösteriyorlar.
Bakın KAHYALAR Köyü’ne kurulacak olan 15.750 metrekare SERA/SERALAR ZİNCİRİ için,o civar insanları bize “İYİ AMA,KAHYALAR CİVARINDA SU SIKINTISI VAR..” diyorlar.
KARABÜK’ÜN YÜZDE 70-75 ORMAN ARAZİSİ..
Tarım yapılabilecek yerlerde SU SIKINTILARI VAR gerçekten.
Buna karşılık TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ Tarımsal üretimi arttırmaya çalışıyor..
Tarımsal üretimi çeşitlendirmeye gayret ediyor..

ÖRNEĞİN ; DÜZÇAM GÖLETİ’NİN ZEMİNİ “GEÇİRGEN ÇIKMASA VE YAPIMI TAMAMLANSAYDI..” 4450 HEKTAR ALAN SULANABİLECEKTİ…!!
Karabük Köylerinde su sıkıntısı vardır,öteden beri bu sıkıntı kendisini hissettirir,şimdi KAHYALAR Köyü’nde yapılacak olan BİREYSEL SERACILIK olayı nedeni ile,bu konu yeniden gündeme geldi.
KAHYALAR Köyü’nde su sıkıntısı yaşanıyor ve KAHYALAR Köyü,eğer ZEMİNİ GEÇİRGEN çıkmamış olsaydı,DÜZÇAM GÖLETİNDEN su temin edecekti ve DÜZÇAM GÖLET YAPIMI ne yazık ki yüz üstü kaldı.
DÜZÇAM GÖLETİ yapımı ile 4450 hektar arazi sulanabilecekti ve Tarımsal faaliyetlerden elde edilen gelir miktarı çok önemli ölçü de artacaktı ,ne yazık ki SU TUTULACAK ZEMİN GEÇİRGEN ÇIKTI ve Gölet yapımı durduruldu..
ÇOK CİDDİ SAYILABİLECEK PARALAR DA HARCANMIŞTI..
Kimbilir DÜZÇAM GÖLETİ bir daha ne zaman yapılmaya başlanır..!!

UZUN YILLAR KARABÜK MİLLETVEKİLİ VE BAKAN YARDIMCISI OLARAK GÖREV YAPAN Sayın MEHMET CEYLAN “ KARABÜKSPOR BİR YARADIR..”
Uzun yıllar Karabük Milletvekili,Bakan Yardımcılıkları yaparak,SİYASETİN İÇERİSİNDE olmuş,Safranbolu eski Belediye Başkanlarından Sayın MEHMET CEYLAN geçtiğimiz akşam BRTV’DE çok önemli konulara değindi.
Sayın OSMAN ÇETİNKAYA Ankara’da kendisi ile bir röportaj yapmış ve Sayın MEHMET CEYLAN o söyleşi sırasında “KARABÜK’ÜN ŞU AN İÇİN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ OLAN..” KARABÜKSPOR ile ilgili veciz görüşler dile getirdi.
Sayın MEHMET CEYLAN,şu an için KARABÜKSPOR’UN Vergi ve SGK Yapılandırmalarının ödenmesi gerektiğine dikkat çekiyor ve eğer bu ödemeler yapılırsa KARABÜKSPOR’UN işinin kolaylaşacağına işaret ediyor.
ÇOK/ÇOK HAKLI Sayın MEHMET CEYLAN.
KARABÜKSPOR Yönetimlerinde bulunmuş,o çalışmaları yakından bilen bir insan olarak,kendisi gibi daha sonra KARABÜKSPOR Yönetimine girmiş 100 civarında insanın/ailenin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Kaldı ki BU ÖDEMELER DEVLETE YAPILACAK..
Yani bir el verirken,bir el almış olacak..
Sayın MEHMET CEYLAN,hemen her konuda olduğu gibi,KARABÜKSPOR’UN bu konusunda da yapıcı ve Karabük dinamiklerini gözeten bir tutum sergiledi/sergiliyor..
DİLERİZ BİR DİZİ OLUMLU GELİŞME OLACAKTIR BU KONUDA.

AK PARTİ İL KONGRESİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR VE Sayın BÜLENT ERSÖZ İÇİN OY İSTEYEN,TEKLİF GÖTÜREN İSİMLER..
19 Ocak günü yapılacak olan AK Parti İl Kongresi için hazırlıklar sürüyor/sürdürülüyor ve bu arada İl başkan Adayı olacağı söylenen,bunu kendisinin de teyit ettiğini gözlemlediğimiz Sayın BÜLENT ERSÖZ’ÜN DE belirli çalışmalar içerisinde olduğunu görüyoruz.
Dün Yayalaştırılmış yol üzerinde AK Parti içerisinde çeşitli kademe görevler almış bulunan,sevdiğimiz bir Kardeşimize rastladık ve “Sayın BÜLENT ERSÖZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ..”
Hatta bazı isimler BÜLENT ERSÖZ’ÜN Yönetim Listesine girmesi için AK Parti Delegeleri arasında ciddi bir kulis çalışması yapıyorlarmış, O Kardeş de bize bunları anlattı,kendisinin de belirli görüşmeler yaptığından söz etti.
Öte yanda,Sayın İSMAİL ALTINÖZ hayli rahat ve öncelikle 300 civarında ki MERKEZ İLÇE KONGRE DELEGESİNİ tek/tek tanıdığına işaret ediyor ve toplam 617 delege ile bire/bir temas halinde olduğunu vurguluyor.
Bilindiği gibi GENEL MERKEZ Yönetimi de Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile birlikte ve Sayın ALTINÖZ’E göreve devam etmesi için geçit verildi,böyle olunca da Sayın BÜLENT ERSÖZ’ÜN işi biraz zorlaşıyor elbet..
AK Parti İL KONGRESİ İÇİN HAZIRLANIYOR..
Bu arada çapına göre de kulisler yapılıyor..

8 kişi görüş bildirdi

  1. Köylü

    İsmail altınöz kimden destek alır bilmem ama Karabüklü Akpartililerin ekser çoğunluğunun tepkisini aldığını açıkça bilenlerdenim. Eğer Bülent kardeşimin adaylığı antidemokratik olarak engellenmezse seçim olursa tepki oylarını da görür zatı-alileri. Eğer Bülent kardeşimin adaylığı engellenir ve atama yapar gibi seçim ??!! adında bir tiyatro oynanırsa partinin vay haline. Erkence söylemiş olalım.

  2. KARABÜKLÜ

    KARABÜK’TE YETKİLİLERİN DERDİ NEDİR ALLAH AŞKINA!!! REKTÖR TOPRAK KAYMASI OLAN YERE 10 LİRAYA STAD YAPAR SONRA TAMİRATINA 20 LİRA HARCANIR, BİR DİĞERİ SU TUTMAYAN YERE SULAMA GÖLETİ YAPAR, BAŞKASI KAPULLU’YA ALAKASIZ YERE SULAMA GÖLETİ YAPTIRIR, BELEDİYE BAŞKANININ ESKİSİ BİNA YAPAR YENİ GELEN BAŞKA BİNA YAPAR, YİNE BELEDİYE BAŞKANI İŞLEVSİZ KENT MEYDANI YAPAR GİBİ GİBİ GİBİ…AMA KİMSE HESAP SORMAZ.YAHU KARABÜK’TE YIKILAN HÜKÜMET KONAĞIMIZIN ASANSÖRÜ YOKTU. MADEM KAHYALAR KÖYÜNDE SU SIKINTISI VAR O ZAMAN SERALARI SU SIKINTISI OLAN KAHYALAR KÖYÜNE DEĞİL SU SIKINTISI OLMAYAN ARAÇ ÇAYI VE SOĞANLI ÇAYI KENARLARINA YAPARSINIZ OLUR BİTER. HEM NEDEN MESELA YAZIKÖY DEĞİLDE KAHYALAR KÖYÜ KAHYALAR KÖYÜNDEN ETKİN BİRİ Mİ VAR DA SERALAR SU SIKINTISINA RAĞMEN O KÖYE YAPILIYOR. KALDIR YEŞİL MAHALLEDEN HADDEHANELERİ KALDIR ÖĞLEBELİ SANAYİSİNİ YAP ÖĞLEBELİ BAHÇELERİNDEN ÇEVRİKKÖPRÜYE KADAR SERALARI BAK BAKALIM KARABÜK’E DIŞARIDAN SEBZE GELİYOR MU ? BAK O ZAMAN KARABÜK TARIMSAL ÜRETİMDE SONUNCU OLUYUR MU ?

  3. KARABÜKLÜ +++

    KARABÜKLÜ ekleyeceklerim var
    kent ormanı yapılır sonra misss gibi mekan sakin kalmış ender yerlerden biri, nefes aldıran park yıkılıp yakılıp tinerci mekanına dönüştürülür
    belediye hizmet binaları satılır evkur denen ucube bina şehre hançer gibi saplanır
    safranbolu ayrı bir alem…karabükte yıkılıp ucubeler yapılıyor safranboluda sadece şekilsiz plansız apartmanlar yapılıyor
    beşbinevler yüzüncü yıl son on-onbeş yılın eseri…apartman ucubeleri dışında doğrudüzgün bişey yok
    şimdide sakin bir anıt alanı kaldı bazıları oraya valilik binası ucubesi dikme derdinde
    soğuksuda 10-15 katlı ucube bina var ne olduğu belirsiz
    sinek avlayan beton yığını estetik yoksunu avm ler,pandemiyle alakası yok…zaten boşalacak, terk edilecekti pandemi bahanesi oldu süreci hızlandırdı
    şimdide yayalaştırılmış bölgeye devasa estetik yoksunu başka bir ucube dikliyor
    şehirde doğrudüzgün insan yok ama bol bol bina var
    yani partisi belediyesi ilçesi merkezi yok…şehir komple sorunlu…

  4. radar

    Tarım arazilerine beton demirle doldurmak ne kadar akıllıca ?

    İLERİDE SEBZE MEYVEYİ PAHALI YEDİK DİYE ŞİKAYET ETMESİN
    KITLIK, KURAKLIK VAR DİYE ŞİKAYET ETMESİN

    İL TARIMI SESSİZLİĞİNDEN DOLAYI ALLAHA HAVALE EDİYORUM.

  5. İsmet Paşa 2. Yerli Otomobil Gurubu

    Eskipazar İsmetpaşa Organize sanayisine büyük Karabük’ü uzun vadede destekleyecek Geçmiş de Kardemir gibi büyük bir yatırım yapılmalı. Dünya elektrikli otomobil ve araç gereç teknolojisine hızla geçiş yapıyor. Toog otomobil gurubu 2 modelde yılda 170 bin üretecek dünya pazarında kıyaslandığında ve bizim piyasada 1 marka Kıbrıs da 1 model de 2 marka mevcut hatta iç pazarada ve her gelir gurubuna hitap etmiyor.
    Karabük de babayiğit gurubu oluşturup hali hazırda 1 adım ilerde giden Toog alt yapı süreçlerinden yararlanarak alt -orta gelir ve farklı 2 -4 model olarak ikinci bir marka oluşturulmalı.
    Karabük’te bu potansiyeli olan ve bir araya gelebilecek iş adamları var.
    Elektirkli motorlar üzerinde ve metal parçalar üzerinde bir sanayi sitesi oluşturulmalı…

  6. Akp'li

    Ak parti kuruldu kurulalı ak partiye oy veren bir vatandaşım evet parti kurulduğu günden beridir çok güzel şeyler yaptı tabi hoşlanmadığımız konularda olmuştur Karabük hep pasif kaldı yapılan hizmetlerde hep geride kaldık millet vekili seçimi yapılacak seçilecek kişiler ya ovacıklı yada Karabük dışından gelmiş konyalı bir rektör bir seçim yapılacağı zaman hiç kimse alt tabaka oy veren kesim ne düşünüyor kimse sormuyor yada ak parti yöneticileri yukarıya herşey çok güzel gibi bilgi veriyor. Yine bir seçim dönemine giren AK parti yine kimsenin düşüncesini gözetmeden bir il başkanı seçimine gidiyor inin bakalım sokağa yani tabana sayın İsmail altınözü kim istiyor kim seviyor adam zaten yapı olarak çok soğuk bir adam konuşurken insanlara yukarıdan bakan birisi ve karabükün bir çoğunluğun istediğini düşünmüyorum gelelim sayın Bülent Ersöze her seçimde kesin aday kardeşim nedir bu koltuk sevdası ya demek ki istemiyorsun niye bu kadar zorluyorsun git işine gücüne bak zaten zor günler geçiriyorsun işlerin güçlerin ters gitmiş durumun bu şekildeyken koltuk peşinde koşman şunu düşündürüyor acaba bir koltuk kapıp ben Karabük il başkanıyım diye kendine farklı yönlerden kazanç kapısımı sağlamaya çalışıyorsun Vs.vs.vs daha çok şey söylenebilir bırakın artık Karabük’te kendini yitirmiş yada istenmeyen sevilmeyen kişileri bir yere getirecez diye uğraşmayı vatandaşla iç içe olabilecek vatandaşın sıkıntılarıyla üzülecek sevinciyle sevinecek kişilere ihtiyacımız var koltuk sevdalıları bıraksın artık bu sevdayı ki Karabük için çalışacak birileri gelsin

  7. KARABÜKLÜ

    VAR OĞLU VAR…. SAFRANBOLU, 5000 EVLER, 100.YIL, ESENTEPE/KAPULLU MİNİBÜSLERİNİN ZENGİNİN BENZİNLİĞİ İÇİN DURAKTAN ÇIKIP SANKİ YENİCE’YE GİDECEKMİŞ GİBİ BAĞ ESSAN SAN. SİTESİNİ DOLANMASINI MI? DİĞER ZENGİNİN BENZİNLİĞİ İÇİN MESLEK LİSESİ ÖNÜNDEKİ KAVŞAĞIN YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ Mİ ? YADA DAHA ZENGİN OLANININ BENZİNLİĞİ İÇİN BATTI-ÇIKTININ GÜDÜK KALMASINI MI ? KARABÜK’Ü ZEHİRLEDİĞİ İDDİASI İÇİN AFİŞLER BASTIRILAN MARZİNG’DEN BAĞIŞ ALININCA ZEHİRLEMEDİĞİNİN ORTAYA ÇIKMASINI MI ? HER SEÇİM ZAMANI ARAÇ ÇAYI ÇEVRESİNİN DÜZENLENME SÖZÜNÜ MÜ ? KARABÜKSPORA YAPILAN STADYUMDA AVRUPA KUPASI MAÇI OYNATILMAMASINI MI ? KARABÜKSPORUN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMU MU? AAAHH KARABÜK AAHH NE GÜNAH İŞLEDİN DE BU YÖNETİCİLERE MECBUR KALDIN ACABA ?????

  8. Söylesem mi

    Bak AKP lı rumuzlu kardeşim. Bir siyasi partide parti içi demokrasi yoksa dediğin gibi olur. Birde bak ben Bülent Ersöz’ü tanımam. Ne iş yapar kimdir bilmem. Yalnız şunu bilirim Bülent Ersözde bir partiye üye ise o partide il başkanı adayı millet vekili adayı TC yurtaşı olarak şartları tutuyorsa her yere aday olabilir. Bu demokrasinin gereğidir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.