Her Telden (12.Temmuz.2019)

Her Telden (12.Temmuz.2019)

Yayın: 11.07.2019 22:38 |Güncelleme: 12.07.2019 08:50
Paylaş:
A+ A-

“KARDEMİR BÜYÜYOR-KARABÜK BÜYÜYOR..” ŞEKLİNDE CİDDİ SLOGAN VE “YAPTIRILAN BU HABERLER VE YORUMLAR..” ŞEKLİNDE BİR GÖRÜŞ.
Son aylarda KARDEMİR noktasında kullanılan “KARDEMİR BÜYÜYOR-KARABÜK BÜYÜYOR..” şeklinde ki bir slogan,bir görüş Karabük Özelinde çok ciddi biçimde tuttu/benimsendi.
KARDEMİR GERÇEKTEN BÜYÜYOR.
Bunu,yayınlanan ÇOK ÖNEMLİ,ÇOK CİDDİ ekonomik analizlerden,ekonomik göstergelerden anlamak mümkün,KARDEMİR GERÇEKTEN BÜYÜYOR,ancak,KARABÜK için aynı şeyleri söylemek oldukça zor.
KARDEMİR’İN bazı Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında,KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 8 Üye imzası ile yayınlanan bildiriden anlıyoruz ki,bazı YEREL İNTERNET Sitelerinde yer alan iddialar varmış.
KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN 8 ÜYE İMZASI İLE AÇIKLAMA YAPILDI ve bu iddialar reddedildi,kınandı,ancak,olayın tam bu noktasında bizim dikkatimizi çeken ÇOK ÖNEMLİ BİR AYRINTI VAR..
KARDEMİR’İN imza atan Yönetim Kurulu Üyeleri “YAPTIRILAN BU HABERLER ve YORUMLAR,KARDEMİR’DE İSTEDİKLERİNİ YAPTIRAMAYAN ,KARDEMİR’İ KİŞİSEL ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA YÖNETMEK VE YÖNLENDİRMEK İSTEYENLER TARAFINDAN,MAKSATLI OLARAK,ÇIKARTILMAKTADIR…”
Burada kim/kimler kastediliyor dersiniz..?
Elbet YAYLACIK’TA oturan emekli Hüsamettin Efendi değil kastedilen.
Kim/kimler kastediliyor acaba,KAMU VİCDANI BİR YARGIDA BULUNUR MU..?

“KISA ve ORTA VADEDE ŞİRKETİMİZ(KARDEMİR..)YÖNETİMİYLE İLGİLİ FARKLI BEKLENTİ VE GİZLİ GÜNDEMİ OLANLARIN…” ŞEKLİNDE İFADELER
KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri 8 imza ile Kamuoyu’na bir açıklama yaparak,bazı Yerel İnternet Sitelerinde çıkan haber ve yorumlara ilişkin çok ciddi değerlendirmeler de bulundular..
Örneğin “ KISA ve ORTA VADEDE ŞİRKETİMİZ YÖNETİMİYLE İLGİLİ FARKLI BEKLENTİ ve GİZLİ GÜNDEMİ OLANLARIN,BU HABER ve YORUMLARIN KAYNAĞI OLDUĞU AŞİKARDIR…” diyor KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri..
BÖYLESİNE CİDDİ BİR İDDİAYI GÜNDEME GETİRİYORLAR..
Şimdi Kamuoyu “GİZLİ GÜNDEMİ OLANLAR KİM/KİMLERDİR..? “ gibi bir sorunun peşine düşecektir kuşkusuz,KARDEMİR YÖNETİMİ ile ilgili ATATÜRK Mahallesi’nde BAKKAL NURİ Efendinin “BEKLENTİ ve GİZLİ GÜNDEMİ OLABİLİR Mİ..?”
Böyle bir şey düşünülebilir mi..?
O zaman KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri’nin “KISA ve ORTA VADE DE ŞİRKETİMİZ YÖNETİMİYLE İLGİLİ FARKLI BEKLENTİ ve GİZLİ GÜNDEMİ OLANLARI ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİNİ..” Karabük Kamuoyu ciddi biçimde merak edecektir elbet..
BU HESAPLARIN İÇERİSİNDE OLAN/OLANLAR, KİM/KİMLERDİR acaba..?

“KARDEMİR,TÜM BU İTHAM ve İFTİRALARA RAĞMEN,BÜYÜMEYE KARABÜK ve TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEKTİR..”ELHAK DOĞRU
KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 8 Üyesi bir açıklamaya imza atarak “ KARABÜK KAMUOYU GÜNDEMİNE,BAZI İNSANLARI,AĞIR BİR İFADE İLE SUÇLAYAN GÖRÜŞLER GETİRDİ..”
Kardemir yönetimi kimi/kimleri suçladı acaba..?
Ayrıca,çok ağır suçlamaların yapıldığı KARDEMİR Yönetim Kurulu açıklaması “KARDEMİR,TÜM BU İTHAM ve İFTİRALARA RAĞMEN BÜYÜMEYE,KARABÜK ve TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEKTİR..” denildi..
BU GÖRÜŞLERE KATILMAMAK MÜMKÜN MÜ,ELHAK DOĞRU GÖRÜŞLER.
Peki “ BU İTHAM ve İFTİRALARIN KAYNAĞI KİM/KİMLER ACABA..?”
Bu sorunun cevabı gerçekten çok/çok önemli.
Öncelikle KARABÜK AÇISINDAN,daha sonra TÜRKİYE AÇISINDAN önemli.
Bakın,son çıkan söylentiler “KARABÜK DIŞINDAN ELEMAN ALIMLARI YAPILDIĞI..” ağırlıklı yapılıyordu ve bu anlamda özellikle KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun, bir önce ki,Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ adres gösteriliyordu..
Sayın ÖMER FARUK ÖZ ise “170 CİVARINDA YENİ ELEMAN ALINDI,BUNLARIN 145 KİŞİSİ KARABÜK DOĞUMLU,15 CİVARINDA İSE KASTAMONU ,ÇANKIRI,BOLU GİBİ ÇEVRE İL DOĞUMLU,10 CİVARINDA İSE ÇOK ÜST DÜZEY VE MÜDÜR,SEVİYESİNDE ELEMAN ALINMIŞ.BENİM BUNLARDAN HABERİM BİLE OLMADI..” anlamında bilgiler veriyor..
KARDEMİR ekseninde çok/çok ciddi tartışmalar olduğu kesin..

KARDEMİR,GERÇEKTEN BÜYÜYOR,ÜRETİMİNİ ÇEŞİTLENDİRİYOR VE BU ANLAMDA SÖZ EDEMEYENLER “DOLAYLI VURUŞLAR MI..?” YAPIYOR..
KARDEMİR ürettiği slogan çerçevesi içinde,gerçekten büyüyor,geleceğine güvenle bakar hale geliyor ve geçmişte yaşanan “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” anlayışından fersah/fersah uzakta görünüyor.
KARDEMİR İŞVERENİ MUTLU,KARDEMİR İŞÇİSİ MUTLU..
Bu manada KARDEMİR Yönetimi’ne,KARDEMİR Profesyonel kadrosuna eleştiri getiremeyenler “YAN YOLLARDAN GİDEREK Mİ ELEŞTİRİ..” getirmeye gayret ediyorlar..?
Bir konuya dikkat edin..
KARDEMİR YÖNETİMİNDE BULUNAN 8 KİŞİ İLK KEZ BU KADAR SERT.
İlk kez bu kadar sert ve SUÇLAYICI bir açıklama yaptı..
Bu açıklama,sanıyoruz,ÇOK YUKARILARDAN SES VERECEKTİR..!!

KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN 8 ÜYE İMZASI İLE YAPILAN AÇIKLAMA “ÇOK/ÇOK İLGİNÇ VE DORUKLARDAN SES VERMEYE ADAY MI..? “
KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 8 Üyesi yazılı bir açıklama ile son günlerde,bazı internet sitelerinde çıkar haber ve yorumlara açıklama getirdi ve bu açıklama da çok sert ifadeler kullanıldı..
BU AÇIKLAMA NERELERDEN SES VERECEK HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..!!
Yalnızca “ ÇOK SES GETİRECEĞİ KESİN..” bu açıklamanın..
Şu ifadeye bir bakın “KARDEMİR’İ KİŞİSEL ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA YÖNETMEK VE YÖNLENDİRMEK İSTEYENLER..” yapılan haber ve yorumların kaynağı olarak gösteriliyor ve KARDEMİR’İ kim öyle yönetmek isteyebilir ki..?
Hani halk arasında “BU HAMUR ÇOK SU KALDIRIR..” gibi bir laf vardır..
Aynen,bu açıklama “GELECEK AÇISINDAN,ÇOK SU KALDIRACAK GİBİ..” duruyor.

KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN, BİRİ 10, DİĞERİ 8 İMZALI “BASIN/KAMUOYU’NA AÇIKLAMASI VE HER İKİ AÇIKLAMANIN ORTAK NOKTASI..”
KARDEMİR Yönetim Kurulu,son günlerde,bazı internet sitelerinde çıkan haber ve yorumlar hakkında “BİRİSİ 10,DİĞERİ 8 İMZALI..” iki açıklama yaptı.
BİRİNCİ AÇIKLAMA DA yalnızca Sayın ÖMER FARUK ÖZ hakkında çıkan/çıkartılan haber ve yorumlar hakkında görüşler dile getirilmiş ve bu açıklamaya Sayın ÖMER FARUK ÖZ hariç 10 Yönetim Kurulu Üyesi imza koymuş.
İKİNCİ AÇIKLAMA DA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın OSMAN KAHVECİ,Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ ve “DİĞER YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’NDEN..” denilmiş.
İlk açıklamaya Sayın ÖMER FARUK ÖZ kendisi hakkında açıklama olduğu için imza koymamış ve diğer 10 Yönetim Kurulu Üyesi imza koymuş bildiri öyle çıkmış,anladığımız kadarı ile böyle bir gelişme olmuş.
İkinci açıklama da,hakkında açıklama yapılan isimlerden Sayın KAMİL GÜLEÇ,Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Sayın OSMAN KAHVECİ,Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ isimleri özellikle yer alırken,bir de “DİĞER YÖNETİM KURULU ÜYELERİ..” ifadesi kullanılmış.
Bu açıklama 8 imza ile yayınlanmış ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın BURAK YOLBULAN,Sayın MURAT YOLBULAN ve Sayın MUSTAFA YOLBULAN imza koymamış.
Bize intikal eden açıklamalar bu şekilde..
Ancak,her iki açıklamanın ortak noktası “YAPTIRILAN BU HABER VE YORUMLAR,KARDEMİR’DE İSTEDİKLERİNİ YAPTIRAMAYAN,KARDEMİR’İ KİŞİSEL ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA YÖNETMEK VE YÖNLENDİRMEK İSTEYENLER TARAFINDAN MAKSATLI OLARAK ÇIKARTILMAKTADIR..” şeklinde ki ifadeler..
Bu ifadeler HER İKİ BASIN AÇIKLAMASINDA DA YER ALIYOR..
Bize bu iki açıklama ve atılan imzalar hayli ilginç geldi..

YENİCE İLÇESİ,YEREL SEÇİMLER SIRASINDA SÖZÜ VERİLEN “HALK BANK ŞUBESİ,DOĞALGAZ VE AĞAÇ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” PEŞİNDE..
YENİCE İlçe sakinleri,özellikle YEREL SEÇİMLER sırasında,kendilerine sözü verilen HALK BANK Şubesi,DOĞAL GAZ ve AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ Bölgesi’ni soruyorlar..
Özellikle HALKBANK Şubesi,YENİCE ESNAFI AÇISINDAN çok önemli..
DOĞALGAZ ise,geçtiğimiz gün YENİCE’Lİ Bir Kardeşin dediği “HER KIŞ 15-20 BİN LİRA ISINMAYA PARA HARCIYORUM.DOĞALGAZ GELSE.KIŞI 5-6 BİN LİRA İLE GEÇİRİRİM..” noktasında yola çıktığınızda önemi görülüyor.
AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN önemini anlatmaya zaten gerek yok,peki bu sözü verilen işler ne olacak,geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL,özellikle DOĞALGAZ noktasında topu BELEDİYE BAŞKANI Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA attı.
Şimdi biz de buradan ve YENİCE SAKİNLERİ adına soralım.
BU ÜÇ OLAYI YEREL İDARE Mİ/GENEL İDARE Mİ ÇÖZECEK.
Veya bir koordinasyon içinde BİRLİKTE Mİ ÇÖZECEKLER..
Eğer birlikte çözeceklerse BİRARAYA GELİNMESİ O KADAR KOLAY MI..?
Yenice sakinleri büyük bir beklenti halindeler..!!

“KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEK OSB’LER LİSTESİNE İKİNCİ KEZ ALDIRILAN İSMETPAŞA OSB İÇİN BEDEL ÖDENECEK Mİ..?” PARA VAR MI..?
İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ geçmiş yıllarda “KAMULAŞTIRMA ÖDENEĞİ VERİLECEK OSB’LER LİSTESİNDE..” yer alıyordu ve geçmiş haftalar da Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Milletvekilleri olan bir KARABÜK HEYETİ Bakan Sayın VARANK’I makamında ziyaret ettiler.
Daha sonra bir açıklama yapıldı..
Denildi ki “İSMETPAŞA OSB,KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEK OSB LİSTESİNE ALDIRILDI..”şeklinde ki açıklama,biraz hayret yaratmadı değil elbet,peki daha önce de LİSTE DE OLDUĞU bilinin OSB’YE ÖDENEK VERİLECEK Mİ..?
Bize, ödenek/mödenek verilmeyecek gibi geliyor..
Belki,BİRKAÇ ZİYARET DAHA YAPILSA,bir miktar ödenek çıkar,HOŞ BİZ ŞAHSIMIZ ADINA böyle bir gelişme olacağını da sanmıyoruz ya,ziyaret yapmakta,yapılan ziyaretleri sıklaştırmakta da yarar var.
Bakın KARABÜK OSB Eski Müdürü ne diyor,bilindiği gibi Sayın ŞÜKRÜ CANER ÖZCAN şu an TARSUS GIDA OSB Müdürü olarak görev yapıyor ve “TARSUS BELEDİYE 10,MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 40 MİLYON LİRA VERECEK..” bu bilgileri paylaşıyor.
KARABÜK’ÜN BÖYLE BİR İMKANI VAR MI,ELBET YOK..!!
O zaman ziyaretlere ve ziyaret sonrası gönül ferahlatan açıklamalara devam..!!

HİKMET FERİDUN TANKUT BAŞKANLIĞI’NDA Kİ DÖNEM DE.BATIRILAN/BİTİRİLEN KARABÜKSPOR VE “UNUTTURMA HEYETİ’NDE Kİ İSİMLER..!!”
Bizim,Rahmetli Efsane Sendikacı Sayın OSMAN NURİ BAL’IN yönlendirmesi ile şiddetle karşı çıkmamıza rağmen KARABÜKSPOR Başkanlığı görevine HİKMET FERİDUN TANKUT getirildi..
HİKMET FERİDUN TANKUT Başkanlığında ki yönetim döneminde KARABÜKSPOR batırıldı/bitirildi ve 196 milyon lira borç ile HİKMET FERİDUN TANKUT Kulübün GENEL KURULUNA bile gelemedi..
Şimdi,sanki,bu gelişmeleri unutturmak üzere oluşturulmuş bir HEYET VAR Kulübün başında “KARABÜKSPOR’U BATIRAN/BİTİREN HİKMET FERİDUN TANKUT HARİÇ HER YER İLE KAVGA EDİYORLAR..” en önemlisi KARABÜKLÜLERİ suçluyorlar.
Neymiş KARABÜK KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMIYORMUŞ.
KARABÜKSPOR’U BATIRAN,BİTİRENLERİ GÖZDEN KAÇIRMAYA ÇALIŞIYORLAR..
Doğrusu olacak şey değil..!!
Efendim ÜÇ CEP TELEFONU KAYIPMIŞ,gibi “FUTBOLCULAR DEĞİL,TOPÇULAR GİBİ..” abuk/subuk söylemlerle BU KULÜBÜ batıran/bitiren irade unutturulmaya çalışılıyor..
ÖYLE OLMUYOR MU..?

7 kişi görüş bildirdi

  1. Ali ünal

    Bu başkan kimdir,nedir,yöneticisi kimdir,bilen,eden yok,hepsi sosyal medyada tehdit,küfür ediyormuş.Ve Ankaradan gelmişler. Karabüklulerde bu adama ses çıkarmıyormuş,hiçmi adam kalmadı Karabukte,Sendikadami uyuyor.

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM BUGÜNKÜ YAZINIZIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ YİNE KARDEMİR’E AYIRMIŞSINIZ.MAAŞALLAH KARABÜK ÜN GÜNDEMİNDE EPEY YER TUTUYOR, YAZILARINIZ GERÇEKTEN SES GETİRİYOR.ANCAK KARABÜK’ÜN GÜNDEMİ,SADECE KARDEMİRDEN İBARET DEĞİL KARABÜK BELEDİYESİ VE BAŞKANI İLE İLGİLİ BİR TEK CÜMLENİZ YOK.KARABÜKÜN EN ÖNEMLİ SORUNLARININ TAM GÖBEĞİNDE KARABÜK BELEDİYESİ VAR.KARDEMİR VE KARABÜKSPORUN SORUNLARI KARABÜKTE YAŞAYAN BELİRLİ BİR NÜFUSU İLGİLENDİRMEKTE VEDE BU KONUDA VATANDAŞLARIMIZ ZATEN DUYARLI,ANCAK KARABÜK NÜFUSUNUN GENELİNİ İLGİLENDİREN KARABÜKÜN GENEL SORUNLARI VE BUNLARI ÇÖZECEK YEREL VE GENEL SİYASETÇİLERİN KARABÜKÜN GELECEĞİ HAKKINDA KARAR VERENLERİN 31 MARTTAN BU YANA NE GİBİ HİZMET VE ÇALIŞMALAR YAPTIKLARINI Bİ ZAHMET HERGÜN BU KÖŞEDEN DİLLENDİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR BENCE,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ SEÇİMLERDEN ÖNCE Bİ ZAHMET MARZİNC KARABÜKÜN HAVASINI KİRLETİYOR DİYE BÜYÜK BİR TANTANA İLE KARABÜKTE YANKI UYANDIRMIŞTI SONRA BURADAN YÜKLÜ MİKTARDA BİR PARA ALINIP,FİLTRE SİSTEMLERİNİN DEVREYE GİRMESİ İLE KONU KAPANMIŞTI SIRA KARDEMİRE GELMİŞTİ GALİBA BİLDİĞİM KADARI İLE KARDEMİR E DİŞ GEÇİREMEMİŞ KARDEMİR DE ÇEVRE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYORUZ DİYE KARDEMİR BÜYÜYOR KARABÜK BÜYÜYOR DİYE YAZMIŞ ANCAK BU BÖYLE OLMAZ KARDEMİR BÜYÜYOR KARABÜK ZEHİR SOLUYOR,KARABÜK ÖLÜYOR OLACAKTI.BUNU NEDEN YAZDIM GİDİP BAKIN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE HASTA OLAN KARABÜKLÜLERİN SAYISINDA ARTIŞ OLUP OLMADIĞI,BUNLARIN HAVA KİRLİĞİĞİNDENMİ KAYNAKLANDIĞININ ARAŞTIRIMASI İLE ÖRTAYA ÇIKACAKTIR.

  3. önemli degil

    sayin gölbek. biz bilmiyoruz ama sizin az cok haberiniz vardir. bir gece yarisi sayin sefik dizdar kulup baskanligina adayken ne olduda vaz gecti, ardindan baska bir olusum tesis edildi? kulup bu hallere düşürüldü. mesela merak konusu olan seylerden biride yargiya konu olan su sodalar, beyaz peynirler, carsaflar hangi zaman diliminde. hangi doneme ait. bunlar illaki sorgulaniyordur ama isin asli bunlar cozuldugunde ortaya cikacaktir diye dusunuyorum.

  4. Kardemir Büyüdü, Karabük Mah ve Fevzi Çakmak Mahallesi yıllardır tozlarını yuttu

    Kardemir Büyüdü, Karabük Mah ve Fevzi Çakmak Mahallesi yıllardır tozlarını yuttu… Kiremitlerine bakın yeter… Kardemir çevre müdürlüğü, üniversite çevre ile burada bir inceleme yapsın Sonra bir sosyal konut proje ile orada yapılaşma yada kendi lojmanlarından takas yolu ile yer versin… Çatılarda o curuf tozları hep gözükecek….

  5. Kardemir ve Belediye Çevre

    Kardemir son zamanlarda yaptığı yatırımlar araç ve malzemeleri olsun olumlu Hava kirliliğinde sıfır duman yada o çıkan dumanları havaya yerine tekrar dönüşüm olarak değerlendiren bir sistem yapıp havaya sıfır atık olarak başarırsa belediyeyi geçmiş olur herhalde çevre konusunda
    Belediyenin Toplu taşıma araçları ve yönetim sorumluluğunda bulunan özel toplu taşıma araçlarına bakıldığında çevreyi kirleten sebepler arasında yer alır. Bu araçların egzozlarından simsiyah duman çıkıyor Ayrıca ses debileri çok yüksek uzmanlar şehrin bir kenarına oturup veri ve gözlem yapabilir. Güvenlik açısından da çok tehlikeli boyuttadır.
    Türkiye de üretilip avrupa ülkelerine ihracat yapan KARSAN otomotiv şirketi Elektrikli Otobüs ve dolmuş satıyor sipariş alıyor ihaleler kazanıyor.Belediye de bu konuda meclis kararı ile yaptırım uygulayabilir. kendi otobüs hatlarını özel sektörden alıp kendisi otobüslerini yenileyebilir.. Bisiklet yolları kaldırımlar ve yaya geçitleri kaliteli ve düzenli yapabilir. Sonra vatandaşı yürümeye, Bisiklete ve toplu taşıma araçlarına binmeye teşvik edebilir. Teşvike gerek yok bunlar yapılsın vatandaş zaten bunları kullanır neden arabasıyla gelsin hem cebine hem çevreye zarar versin.
    Kardemir bu arada Çevre konusunda üniversite ile işbirliği haberi vardı bu güzel birşey bence yönetim Hava salınan dumanların geri dönüşümü için KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE PARA ÖDÜLLÜ BİR YARIŞMA DÜZENLESİN bakın neler çıkartıyor öğrenciler okuyan mühendisler.
    Kardemir şehir merkezinde de çevre konusunda sosyal projeler yardımlar yapabilir çevre müdürüne duyurulur..
    Raylı Toplu ulaşım sistemler için Belediyeye ray bağışlayabilir…
    Bisiklet yolları yapabilir daha çok kendisine yakın etki altına olan mahallelere yönelik…
    Çevre ve Karabük konusunda;
    Karabük bizim büyüyecekse adil ve eşit bir şekilde büyümeli ilk önce mevcut çarpık yerleşim yerleri dönüştürülmeli
    Sonra tarım arazisi olmayan yamaç yerler imara açılmalı
    şirketler, yeni yatırımlara yönelmeli, devletin tüm kurumlarındaki yönetim kadroları imkanları artırmalı, gezetecesi esnaf, vatandaş herkes bu yönde işbirliği içinde olmalı…
    Yoksa dışarıdan gelmiş yada bir kaç kişi bu karmaşadan yararlanarak Karabük’ü geriye götürecek büyüme noktasında oyalayacaktır.

  6. Kardemir Hissedarı

    Kardemir % 100 halka açık bir şirket elbette hakim hissedar sahipleri yönetimde söz sahibidir. Fakat bundan sonra etik olarak diğer hissedarlarını da göz olarak kararlarına dikkat ederlerse iyi olur. Bakın Kardemir son 15 yıldan bu güne kadar hissedarlarına Toplam 27,63 temettü (kar) dağıtmıştır. Zaman olarak bu oran elbette çok düşüktür. Fakat yatırım sürecinde zararlardan kara geçmesi bu dönemleri tüm hissedarlar katlanmış içinde bulunmuştur. Kardemir, gayrimenkul taşınmazlar ile ilgilide dikkat etmeli burada bir müdürlük kurarak kar amaçlı yatırımlar yapmalı mevcut boş olan yerlere konut yapıp satmalı, günümüz teknolojisi çok gelişmiş durumda, ağaçlık alanları bozmadan mevcut eski tek katlı binalar yıkılıp yerine tekrar binalar yapılabilinir. İstenilen taşınmaz ile ilgili her talebi değerlendirmemeli, elbette toplumun herkesimine hitap edecek ve faydalar sağlayacak durumlarda aldığı kararları devirleri hissedarlar olumsuz karşılamaz (kent meydanı eğitim v.b gibi) ama yinede kullanmak üzere yada bedelli/bedelsiz verildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformunda açıklama yapmalıdır. Yönetim kurulu, yönetim giderleri ülkemizin değerlerine, kültürlerine, toplumun gelirine uygun hak edildiği doğrultusunda karalar alınmalı, sonra öncelikli hedefi tüm hissedarlarına kar dağıtmalı…
    Son yılda çevre ile ilgili kararları ve yatırımları gibi umarım bu doğrultuda, yönetim açısından da kurumsal kimlik kalitesini artırır. Ülkemize Karabük şehrimize faydalar sağlamayı devam ettirir.

  7. radar

    Sayın Kardemir hissedarı yazan arkadaş siz ne yazdığınızın farkındamısınız ?
    Dediğiniz bölge Karabükün en bakir yeridir ve bildiğim kadarıyla sit alanıdır. Yazılarını yazarken ezbere yazmayın, lütfen.
    Anlaşılan sizin payınız büyük ve beklentiniz fazla gibi
    fazla heveslenmeyin o bölgeyi kimse kolay kolay betonlaştıramaz , karşısında halkı bulur bunu biliniz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.