Her Telden (13.06.2020)

Her Telden (13.06.2020)

Yayın: 13.06.2020 17:36
Paylaş:
A+ A-

KASIM AYINDA YAPILACAK KARDEMİR GENEL KURULU VE BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ NOKTASINDA SÜRPRİZLERİN OLABİLECEĞİ
KARDEMİR Genel Kurulu kasım ayı içerisinde yapılacak,bundan önce MALİ GENEL Kurul yapılacak mı,yapılmayacak mı,henüz bir açıklık gelmedi/getirilmedi.
MALİ GENEL KURUL covid-19 nedeni ile ertelenmişti.
KARDEMİR Genel Kurulu’nda A-B-D Hissedar gruplarında SEÇİMLER yapılıyor ve YOLBULAN-GÜLEÇ-YÜCEL Ailelerinin elinde ki hisse senetleri bu grupların seçimlerini belirliyor.
HALEN GÖRÜNEN TABLO BU.
O zaman,KARDEMİR Genel Kurulu noktasında,son dönemin belirleyici üyeleri konumuna gelen BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeliklerine kimlerin geleceği merakla beklenir oldu.
2017 Kasım Genel Kurulu öncesi ve sonrası yaşananlar BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeliklerini çok etkili hale getirdi ve bu kez kimler bu göreve getirilecekler.
Örneğin,bazı BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyelerinin,sürpriz biçimde,yeniden görev almak istemediğine ilişkin haberler çıkıyor/çıkartılıyor ve KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyelikleri için ciddi bir kulis çalışması olduğuna ilişkin haberlerde veriliyor.
Eski Milletvekilleri,sanayiciler,iş insanları,Siyasetçiler içinde kulis yapanlar varmış.
Çok üst düzey makamlara ulaşma gayreti içinde olanlardan söz ediliyor..

DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK ÇOK VERİMLİ HİZMETLERE İMZA ATAN Sayın YASİN DEVRİM,BÖLGE MÜDÜR YARDIMCILIĞI’NA ATANDI
DSİ Karabük Şube Müdürü olarak çok başarılı,çok verimli hizmetlere imza atan Sayın YASİN DEVRİM,DSİ Kastamonu BÖLGE MÜDÜR Yardımcılığı görevine atanarak,yeni işine başladı.
Sayın YASİN DEVRİM hak ettiği yükselmeyi böylece yakalamış oldu.
Bu gelişme de,elbet Karabük Siyasetçilerinin de büyük payı vardır ve Sayın YASİN DEVRİM,Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı olarak,tüm Bölgeye hizmet verirken,Karabük’e de çok ciddi katkıları olacaktır.
Zira Karabük Şube Müdürlüğü döneminde,DSİ ile Karabük’ün sorunlarını en iyi bilen,çözüm üreten isim Sayın YASİN DEVRİM olmuştu ve bu manada Karabük’e çok ciddi katkılarının olacağını beklemek gerek.
Sayın YASİN DEVRİM’E yeni görevinde de başarılar diliyoruz.
Ayrıca,başarılı olacağına da bütün benliğimizle inanıyoruz.
Tekrar hayırlı/uğurlu olsun..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI AVUKAT Sayın İSMAİL ALTINÖZ “ HAYAT BİRAZ NORMALLEŞİNCE,PARTİ ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİYORUZ.”
Covid-19 nedeni ile çok sınırlandırılan hayatımız,YENİ NORMAL DÜZENE döndükçe,bir dizi gelişmelerde kendisini göstermeye başladı ve bu anlamda AK Parti İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ’DE Siyasi çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ bir yandan İlçe Kongrelerine hazırlanırken,öte yandan da İLÇE PROGRAMLARINA,BU MANADA,GENÇLİK ve KADIN KOLU çalışmalarına ağır vereceklerine işaret ediyor.
AK Parti,özellikle KADIN KOLLARI çalışmaları noktasında çok cevval bir durum ve tutum içerisindedir ve KADIN KOLLARI binlerce eve girerek,seçmen ile bire/bir temas kuran bir Siyasi yapı olarak bilinir.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ İlçe Kongrelerine işaret ediyor BAŞLAYACAĞIZ diyor.
Bu arada KARABÜK’E YAPILACAK YATIRIMLARLA ilgili de bilgiler vererek “ÖRNEĞİN KARDEMİR ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK OLAN ÇEVRE YOLU NOKTASINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR..” diyor Sayın ALTINÖZ..
Orada YEREL SEÇİMLER sırasında gösterilen proje ile yeni yapılan projeden söz ederek “DAHA ÖNCE Kİ PROJENİN BELİRLİ YÖNLERDE REVİZE EDİLMESİ GEREKTİ..” şeklinde bilgiler veriyor
KARABÜK BELEDİYESİ ile birçok konu de birlikte çalışmaktan söz ediyor..
POLİSEVİ ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN kurtarılmasına çalışıldığını anlatıyor..
AK Parti yeni normal düzene geçerek Siyasi çalışmalara ağırlık veriyor..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN BİR YETKİLİSİ “ DEMİRE OLAN TALEP ARTIYOR,FİYATLARDA KIPIRDANIYOR,DOLAYISI İLE BİZİM SÖZLEŞME OLAYI..”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın,”ABİ YAZARSAN İSMİMİ VERMEDEN YAZ..” diyerek görüş veren bir yetki ismi “DEMİRE OLAN TALEP ARTIYOR.BUNUN İÇ VE DIŞ ETKENLERİ VAR TABİ..” dedi.
“ÇİN HENÜZ TAM ÜRETİME BAŞLAMAMIŞ,hatta,bazı demir ithalatları yaptığını falan da söyledi,ÇİN demir ithal ediyormuş veya eski müşterileri,ÇİN’DEN almadıkları/alamadıkları ürünleri piyasalardan alıyormuş.
O KARDEŞ BUNLARI İLERİ SÜRDÜ..
İç piyasalarda da fiyatların attığını anlattı ve “ABİ BÜTÜN BUNLAR KARDEMİR’İ ELBET OLUMLU ETKİLEYECEK UNSURLAR.GELİŞMELER BÖYLE OLUNCA,KARDEMİR’İN İKİNCİ ÇEYREK KAR/ZARAR BİLANÇOLARI FENA ÇIKMAYABİLİR.ÜÇÜNCÜ/DÖRDÜNCÜ ÇEYREKLERDE NORMAL OLUR..” falan dedi.
Bütün olumlu gelişmelerin TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE yansımasından söz ederek “KARDEMİR 2020 YILINI NE KADAR İYİ GEÇİRİRSE,BİZİMDE ALACAĞIMIZ HAKLAR O KADAR YÜKSEK OLUR..” gibi görüşler dile getirdi..
GENEL MERKEZLERİNE GÜVENDİKLERİNİ SÖYLEDİ..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER’E güvendiklerini anlattı ve “GENEL MERKEZİMİZ BÜTÜN ŞUBELERLE OLDUĞU GİBİ,KARABÜK ŞUBESİ İLE DE BİRLİK/BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE HİZMET VERİYOR..” gibi görüşler dile getirdi..
“KARDEMİR İYİ OLURSA,ÇALIŞAN İŞÇİMİZDE İYİ OLUR,MUTLU OLUR..” dedi.
Piyasaların iyiye gittiğinden söz etti..

KASTAMONU/DEVREKANİ BELEDİYE BAŞKANI VETERİNER HEKİM Sayın ENGİN ALTIKULAÇ “ TARIM/HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ.”
Kastamonu/Devrekani İlçesi,geleceğine güvenle bakabileceği bir yatırımına,büyük ciddiyet kazandırdı ve Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN açıkladığı 180 GÜNLÜK ACİL EYLEM PLANI’NA,İlçe de yapılacak TARIM/HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DE alındı.
Devrekani Belediye Başkanı Sayın ENGİN ALTIKULAÇ Veteriner Hekim ve gerek Dünyanın,gerekse Ülkemizin geleceğinde HAYVANCILIK/TARIM ne denli önemli sektörler haline geleceğini çok/çok iyi biliyor.
DEVREKANİ TARIM/HAYVANCILIK İHTİSAS OSB CİDDİ BİR İVME YAKALADI..
Hatırlayanlar vardır,hatırlayan Okurlarımız vardır,BÖLGENİN SESİ GAZETESİ olarak yıllardır “EFLANİ TARIM/HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI..” için yazarız,konuşuruz,olayı gündem de tutarız.
EFLANİ BU MANADA BİR MİLİM MESAFE ALAMADI,ancak Kastamonu/DEVREKANİ İlçesi bu olayı gerçekleştiriyor,180 Günlük ACİL EYLEM PLANI’NA alınması da bunun en belirgin göstergesi.
DEVREKANİ TARIM/HAYVANCILIK İHTİSAS OSB OLAYINDA MESAFE ALDI..
Çok büyük mesafe aldı..
Demek ki “İŞ BİLENİN/KILIÇ KUŞANANIN..” Devrekani işi/işini biliyor..
DEVREKANİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Acil Eylem Planına alındı..

DÜNYA VE ÜLKEMİZİN GELECEĞİ,TARIM VE HAYVANCILIKTA VE “KARABÜK’TE SULU TARIMIN GELECEĞİ DÜZÇAM VE EFLANİ GÖLETLERİ…”
Şu koronavirüs denilen salgın illeti,Dünya ve Ülkemiz geleceğinde TARIMIN/HAYVANCILIĞIN ne denli önemli olduğunu,yeniden ve çok güçlü bir biçimde ortaya koydu.
Bu manada KARABÜK’ÜN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ VAR,önünde..
TBMM Eski Başkanlarından ve çeşitli zamanlarda Bakanlık görevlerinde de bulunmuş olan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN katkıları ile yapılan OVACIK İlçesi HATİPOĞLU GÖLETİ bakın,O İlçe de TARIM SEKTÖRÜNE çok ciddi bir hareket kattı,çok önemli bir ivme kazandırdı.
HATİPOĞLU Göletinden SULANAN ÇOK GENİŞ ALANLARA TARIMSAL ÜRÜN EKİLDİ,yıllardır pek fazla kullanılmayan araziler ekildi,ÜRETİME açıldı,SULU TARIMA geçildi.
Bu manada EFLANİ GÖLETLERİNİN tam sulama kanalları “YILLARDIR KULLANILMADIĞI İÇİN..” bozulmuş,tahrip olmuş,hatta bir adım ötesi tamamen ortadan kalkmış.
Karabük Merkez DÜZÇAM GÖLETİ zemin geçirgen denilerek durduruldu..
Binlerce,onbinlerce dekar alan sulanacaktı,ne yazık ki sulanamıyor..
DSİ Herhalde, BU KONULARA BİR ÇÖZÜM BULUR diye düşünmek en iyisi..

DÜZÇAM GÖLETİ-EFLANİ GÖLETLERİ-KARABÜK MERKEZ 11 KATLI DEV BİNA-KATI ATIK BERTARAF TESİS VE BOŞA GİDEN ÇUVAL DOLUSU PARA
Bu Ülke ne kadar zengin yarabbi,BU KADAR SAVURGAN,BU KADAR BOŞA GİDEN paralara rağmen,yine de ÇARK DÖNÜYOR,geçinip gidiyoruz öyle değil mi..?
Örneğin DÜZÇAM GÖLETİ yapılıyordu zemin SU GEÇİRİYORMUŞ,durduruldu.
Yapılan harcamalar boşa gitti..!!
Örneğin EFLANİ GÖLETLERİ sulu tarım yapılsın düşüncesinden hareketle oluşturuldu,yıllarca EFLANİ HALKI sulu tarım yapmadı,şimdi BİZ SULU TARIM YAPMAK İSTİYORUZ talepleri yükseliyor,ancak,SULAMA KANALLARI tahrip olmuş,bozulmuş,hatta yok olmuş..
Yapılan onca yatırım yıllarca kullanılmadığı için boşa gitti..
Karabük’e KATIK ATIK BERTARAF TESİSİ yapılması gündeme geldi,bunun için BİRÇOK HARCAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ,orta yerde SIFIRA/SIFIR hiç bir şey yok..
SOĞUKSU MAHALLESİ’NE 11 KATLI DEVASA BİR BİNA YAPILDI..
Ne oldu,yapıldı da NE İÇİN KULLANILIYOR,neden yapıldı,PARALAR GİTTİ..
Bakın size BİRKAÇ KÜÇÜK ÖRNEK verdik,Allah aşkına uçup giden paralara bakın..!!
Bu paralar aslında SİZİN/BİZİM,ÜLKEMİZ İNSANININ..
Ve,bu örnekleri arttırmak/çoğaltmak o kadar mümkün ki..!!

DEMİRYOLLARI NOKTASINDA,EĞİTİMLİ İNSAN GÜCÜ KARABÜK’TE,GEREKLİ TEKNOLOJİLERİN ÜRETİMİ KARABÜK’TE,PEKİ ENSTİTÜ NEREDE…?
Gerçi,biz daha kolay anlaşılsın amacı ile DEMİRYOLU TEKNOLOJİLERİNİ GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ diyoruz ya,işin aslı RAYLI SİSTEMLER olarak tanımlanıyor ve bunun EĞİTİMLİ İNSAN GÜCÜNÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ yetiştiriyor
RAYLI SİSTEMLERİN GEREKTİRDİĞİ tüm teknolojik elemanları KARDEMİR üretiyor,Raylı Sistemlerde kullanılan tüm teknolojik malzemeler KARDEMİR’DE üretiliyor.
Geçtiğimiz gün yazdık VAGON yapımında kullanılabilecek tüm teknolojik malzemeler,DEMİRYOLLARINDA kullanılan tüm teknolojik malzemeler KARDEMİR’DE üretiliyor..
Ayrıca KARABÜK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN iki güzide kuruluşu ÇAĞ-ÇELİK ve EMAS Haddanesi,gerek YURT İÇİ,gerekse YURT DIŞINA demiryollarında kullanılan malzemeleri yıllardır üretiyorlar..
Ama,gelin görün ki,BU TEKNOLOJİLERİ geliştirecek ENSTİTÜ Gebze de kuruluyor..!!
Bizim içimize sinmiyor,SİZİN İÇİNİZE SİNİYOR MU bu durum,,?

KARABÜKSPOR,NE YAZIK Kİ,GELECEKTE ÇOK CAN YAKACAK VE KARABÜK’ÜN GENEL/YEREL SİYASETÇİLERİ,BÜROKRATLARI İLGİSİZ KALIYORLAR
Bir zamanların ÜLKE ve Hatta AVRUPA’DA büyük beğeni kazanan,sevilen spor kulüpleri arasında gösterilen KARABÜKSPOR şu an itibarı ile tam bir SEFALET TABLOSU,İLGİSİZLİK TABLOSU gösteriyor.
Ne yazık ki durum bu.
NE GENEL SİYASET,NE YEREL SİYASET,NE BÜROKRAT,NE İŞ İNSANI..
Hiç mi hiç ilgileneni yok..
GELECEKTE yeni MAHİR ACAR faciaları yaşanacağı kesin..

 

15 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Raylı Teknolojiler Enstitüsü Ulaştırma Bakanlıpı ile Tübitak arasında yapılan protokol ile kuruldu. Tübitak’ın Gebze’de Marmara Araştırma Merkezi (MAM) var. Marmara Araştırma Merkezi çatısı altında birçok alanda enstitüler mevcut. Raylı Teknolojiler Enstitüsü de bu çatı altında kuruldu. İlk etapta Tübitak 100 uzman görevlendirecek daha sonra da genişleyerek 500 uzmana çıkacaklar ve TCDD’nin Ankara’daki tesislerinde de çalışmalara başlayacaklar. Karabük üniversitesi uğraşırsa Ankara’nın yanında Karabük’te de çalılmalar yapılması sözkonusu olabilir belki. Enstitü Tübitak çatısı altında kurulduğu için Gebze’ye alınması çok doğal. Bunu dert etmenin manası yok. Bu saatten sonra enstitünün çalışmalarının Ankara’nın yanında Karabük’e yayılması için girişimlerde bulunulması daha mantıklı olur…

  2. Gönderen

    Hatipoğlu göletinin sulama kanalları yok. Barajda biriken su tarım alanlarına kapalı boru sistemi ile akıtılıyor. Eflani’deki durum nasıl bilmiyorum ama, eğer kot farkları yeterli basıncı sağlıyorsa mevcut kanalların tamiratı, temizliği ile uğraşmazlar herhalde. Mevcut kanallı tesisleri kapalı sisteme dönüştürürler büyük ihtimalle. Göletlerde su ürünleri yetiştiriciliği düşünülmüyor mu? Köylülerin kuracağı kooperatif ile kerevit, sazan falan üretilebilir mesala. İhracat imkanları da olur belki de. Bu işlerin yapıldığı göletlere gidilip bakılabilir..

  3. Eflanili

    Ahmet bey özellikle safranbolu be karabukte yeni otobüs taksi ve minibüs hatları açılmalı yetersiz ulaşım cok kötü hem istihdam sağlanır Ekrem Imamoğlu ist 5000 yeni taksi plakası veriyor Karabük Safranboluda seçim malzemesi yapıldığı için yeni hat açılmıyor millet mağdur eski magruslara eski taksilere binmek istemiyoruz

  4. BEKİR

    Ahmet abi bu bağımsızlar kendi isteği ile asla bu bırakmazlar.Kendi memleketlerinde zaten istenmiyorlar.bu yönetim kurulu üyeliginde parada bol.Adıyamanlıda Malatyalıda bu keş parayi seçer.Karabükün huzurunu bozduk demezler.Bunlara prim veren biz Karabüklüleriz malesef.Ama bu il küllerinden tekrar dogmasini bilir.Bence o uyanışa az kaldı.Kardermiri batıracak bu zihniyeti burda barındirmazlar.

  5. İstanbuldan Eflenili

    Ahmet bey SP Belediye reyis adayı Veli gözlemeci beyin fesbukta yayınladıgı vidyoyu gördünmü görmediysen tavsiye ederim abi hakkaten en hakikatli vidyo yapmış Gama mevkisindeki 10 yıllık yarım inşaattan girmiş sanayi sitesinin şehrin göbeyine kurulmasına karşı oldunu söylemiş CHP ilçe başkan demek boşuna çırpınmamış adam haklıymış Eflenide herkes oraya sanayi olmaz diyo.Eyide Cumhurbaşkanıda sanayi şehir dışına çıkacak derken şehrin göbeyine sanayi kurmaya AKP LİLER ne derlerki Cumhurbaşkanı karşı AKP liler razı ne biçim iş o öyle

  6. Rüstem cansız

    Ahmet bey Devrekani Belediye reyisi veteriner hekim tanıdığım bir insan kendini beyenmiş deyil insana yakın bir arkadaş gönlü yerle birliktedir insana tepeden bakmaz OSB meselesinde çok ilerleme sağladı.Bak burda eyer Eflani için OSB teklifi yapıldıda kabul görmediyse çok yanlış yapılmış.Devrekani geleceyin yıldız ilçelerinden birisi olacak

  7. Gönderen

    Safranbolu’da safran tarlası mevkiinde lavanta ekildiği haberi çıkmıştı. Sonuç ne oldu acaba? Sayın yazar Eskipazar’da da deneme yapılacağını yazmıştı. Sonra bir bilgi gelmedi. 2017 yılında tarım müfürlüğü Safranbolu, Eskipazar, Eflani ilçelerinde dikilmek üzere lavanta kökleri dağıttı diye haberler çıkmıştı. Sonuç alınabildi mi acaba? Çiftçiye fidan dağıtmakla olmuyor. Lavantalar coşsa da vatandaş sonrasında ne yapacağını, nasıl paraya dönüştüreceğini bilmezse küser. Gerekirse kaymakamlık falan alım yapmalı, sanayisinin kurulması için uğraşılmalı. Turistik boyutu da var işin. Safran tarlalarına gezmek, fotoğraf çektirmek isteyen birçok kişi var. Yeter ki birisi gidip orada fotoğraf çektirip facebook’a yada instagram’a koysun. Duyan ve fırsat bulan gidiyor. Isparta lavanta tarlaları sayesinde önemli miktarda turist çekiyor. Çiftçi satamazsa, yada ham vaziyette satmak için İstanbul’a falan göndermekle upraşacaksa avanta ekmek istemez. Yağını çıkartacak ve ürüne dönüştürecek sanayi de olmalı. Isparta’da gül yetişmeyen çorak arazilere ekiyorlarmış. Fazla su istemiyormuş, kireçli araziyi seviyormuş. Toprak kimyası ve iklim yapısına göre ekilecek cinsi iyi tayin etmeli. Aslında doğal olarak kırlarda da yetişiyor. Safran da dağlarda doğal olarak yetişiyor. Ben dağlarda doğal yetişmiş safran görüyorum..

  8. Gözlü Yorum

    Bu huzur haltı bağımlısı bağımsızlar kendi ayağına sıktı. Hemen her şirkette sembolik rakamlar olan huzur hakkını dudak ucuklatacak rakamlara çıkarıp burayı cazibe merkezi haline getirdi. Üstelik kamu menfaatini kollamalari için geldikleri bu görevde yapmadıkları zulüm ve adaletsizlik kalmadı. Kuzenlerin şahsi menfaati için kamu menfaatini hiçe saydılar. Fabrikaya çürük çarık ne kadar kifayetsiz muhteris varsa doldurdular. İşin acı yanı, o göreve kim gelsin tartışmalarında hiç kimse liyakatten bahsetmiyor. Malatyalı yiyeceğine benim köylüm yesin, onun iş bilmezi yiyeceğine benim isbilmezim yesin v.s. derdinde herkes. Bırakın artık liyakat konusulsun, Filyos konusunda yumruğunu masaya vuracak adamlar konusulsun.Bu görevler akpartinin çaptan dusmuslerini küstürmemek adına ihya olmaları için, gundelikci, bu sehrin bu fabrikanin 20 sene sonrasinda olmayacak adamlar icin kullanıldıkça şehirde ülkede bir arpa boyu yol alamaz.

  9. Karabükspor mu dedin

    Ahmet bey Karabükspor mu dedin,o iş bitti yiyenlen yedi yiyenler yeğenler kuzenler kuzineler sobalar hepsi kapandı gitti.Şimdi 70 75 günühsız kişi bedel ödeyecek,yeni MAHİR ACARLAR çıkacak,zamansız vefat eden yalnız bırakılmış ZİYA ÜNSALLAR çıkacak ve millet seyire bakacak Karabük KARABÜKSPORU unuttu gitti boşuna hatırlatıp durma

  10. SUSMA SIRA SANA GELECEK

    Çok acele Eflani de bir istişare toplantısı daha yapılması lazım fakat bu kez modarötör Başkan İbrahim Ertuğrul olmasın, son günlerdeki sanayi sitesi konusu, yıllardır atıl vaziyetde duran sosyal tesis inşaatı, ilçemiz dışında ki ilçeler Daday, Azdavay, Pınarbaşı, Devrekani gelişiyorda Eflani neden gelişemiyor konusu, Eflani neden ortak akılda buluşamıyor ben dedim oldu anlayışından neden memleketimiz kurtulamıyor, hepsi tekrardan konuşulmalı tartışılmalı

  11. KARABUK

    DSİ MÜDÜRÜ YASİN BEY NE İŞ YAPTIDA ÖDÜLLENDİRİLDİ, HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM, EN ÖNEMLİ KONU OLAN ARAÇ ÇAYI REHABİLİTASYON PROJESİ 2019 DA BAŞLANACAKTI SAYIN MÜDÜR YASİN BEY’E BİZZAT SORMUŞTUNUZ AHMET BEY ANCAK KARABÜK’E YAPILMASI GEREKEN YAPILMAYAN DİĞER TÜM PROJELER GİBİ ARAÇ ÇAYI PROJESİ HAYAL OLDU DESENİZE

  12. Sistem (Bölge Müdürlüğü)

    DSİ Bölge Müdürlüğü yardımcısına Karabük’ten bir kişi gidince katkılar olacağını belirtmişsiniz. Araç çayına bu zamana kadar görünen hiç bir katkı olmadı. Bakın bırakın bir değişikliği basit temizlik bakım dahi yapılmadı, gidin kordan da ağaçlardaki poşetleri görün.
    Karabük belki bazı kurumların teşkilat yapısı bölge müdürlüğü olanlardan verimli olarak fayda sağlayamıyor. Bunu diğer illerin ve Karabük’ün bilgilerini alarak karşılaştırarak yani verileri analiz ederek anlayabiliriz.
    Siyasetçi Karabük Sivil Toplumu bu kurumların ödeneklerini yatırım kararlarını ve diğer illere göre ilimize ne kadar para ayrıldığını harcandığını, Karabük menfaatinde olması için ancak takip ederek sağlayabilir. Bilgiler bile sağlıklı verilmeyebilir diğer illerin ve Karabük’ün
    Karabük’te bir il müdürlüğü sistemi yok bazıları Valiliğe bağlı olmasına rağmen. bir üst birimi bölge müdürlüğü yönetiyor.
    Karayolları teşkilatında hatta şeflik var. Kara yollarında Kastamonu’da olan bölge müdürlüğü 2019-2020 ödeneklerini projelerini yarımlarını çalışma alanına giren illerde kıyaslama yapmak için bilgiler istensin mesela… Bartın tünelle geçiş yolu yıllardır duruyor. Çevre yolu Zonguldak yolu hala tek şerit…
    Orman bölge müdürlüğü sistemi de var Karabük dışında..
    DSİ Karabük dışında… Dsi den giden arkadaş da ciddi bir faydası olacağını sanmıyorum ancak kariyer amaçlı
    Bence böyle kurumlar Valilik bazında il müdürlüğü olması gerekir yada bu kurumlar kendi içinde teşkilat yapısını il müdürlüğü olarak revize etmeleri lazım bunu da siyasi ve sivil toplum kuruluşları yaptırabilir
    Bu durumda kaynaklar ve işlerin takibi yerinde ve zamanında daha verimli etkili kullanılır.
    Eski düzeni revize etmek de direnenler bahane üretenler de çok olur takip bilim takip…

  13. karabüklü

    dsi şube müdürü ödüllendirilmiş,
    bölge müdürü bütçelerinden neredeyse hiç yatırım yaptırmadan karabükü idare ettiği için,şube müdürünü yanına almış yardımcısı yapmış,
    bu güzellemeler neden yapılır anlamış değilim Ahmet bey…ne yapmış yazarmısınız?
    bölge müdürlüğü bütçesi ne kadar,karabük burdan ne almış?bütçeyi bırak hizmet olarak ne almış…??
    karabük bir ucundan diğerine çaylar dereler şehri…
    başka şehirleri görüyoruz,hemen yanımızda kastamonu var mesela,
    bizim memleketimizde ne hükümeti ne belediyeleri,kılını kıpırdatmıyor,birde üzerine seçilmişlere atanmışlara övgüler düzülüyor…
    benmi körüm benmi karamsarım acaba??

  14. Ne yazık son satırınsın

    Karabüklü arkadaş kendini son satırında özetlemişsin haset içindesin devleti bilmiyosun devlet nasıl yatırım yapar bilmiyosun olmayan herşeyi hakketen başarılı bir bürokrata yüklüyosun peki karar verici siyaset deyilmi.AKP bürokratın önünü açtıda (bu her bürokrat için geçerli) Milli Eyitim müdürü işmi yapmadı sağlık müdürü işmi yapmadı haset husumet içinde tam 3 yazın var bu köşede içi boş tamamen aşağılama eleştiri filan yani son satırımda kendini özetlemişsin ginede kişi kendini bilmek gibi irfan olmaz sözünden yola çıkıp kendini bildiyin için tebrik ederim eksikte olsa kendini bilmişsin aferin

  15. Şubbibiliyuma

    Şirketde bugün çok uzun olacak. Otel lobilerinde gece yarilarına kadar birilerini ve velinimetini koltuk devamı icin ayak üstü satanlar, ayak oyunları, suçu baskasina atip ihaleyi yan odaya bırakma çabaları. Bakalım kimin satışı daha kuvvetli görcez.Ama netice ne olursa olsun hayır gelmeyecek. Zira, HAYIRSIZLARIN OLDUĞU YERDEN HAYIRLI NETİCE ÇIKMAZ .

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”