Her Telden (13.Aralık.2018)

Her Telden (13.Aralık.2018)

Yayın: 12.12.2018 20:08 |Güncelleme: 13.12.2018 08:04
Paylaş:
A+ A-

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN HEDEFİ HALİNE GELEN,KYK MÜDÜRÜ SAYIN KADİR ÖZTÜRK “ FETÖ İLE MÜCADELE EDEN İLK..”
Son günlerde,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN hedefi haline gelen,KYK Müdürü Sayın KADİR ÖZTÜRK,Karabük Valiliği Basın Bürosu aracılığı ile yaptığı açıklama da “KARABÜK’TE FETÖ İLE İLK MÜCADELE EDENLERİN ARASINDA BEN VARIM..” yolunda bilgiler verdi.
FETÖCÜLERİN Sosyal Medya’da yayınlanan FUAT AVNİ yazıları ile kendisine ve birkaç arkadaşına karşı yaptığı saldırıları anlatan Sayın KADİR ÖZTÜRK “KARABÜK’TE BUNLAR İÇİN İLK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN BEN VE ARKADAŞLARIM OLDU..” açıklamalarında bulundu.
Kendisinin,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ Başkan seçilmeden önce tanımadığını ifade eden KYK Müdürü Sayın KADİR ÖZTÜRK ,nezaket ziyaretlerine veya KURUMSAL Ziyaretlerine,beraberinde hep RESMİ SIFATI olan isimlerle gittiğini de açıkladı.
KYK Müdürü Sayın KADİR ÖZTÜRK,Üniversite Öğrencilerinin KARABÜK ADRESE DAYALI NÜFUSUNA kayıtlarının “UZUN SÜREDEN BERİ SÜRDÜĞÜNE DE..” işaret ederek “İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KANALI İLE BU İŞLEMLER YAPILABİLDİĞİ KADARI İLE YAPILIYOR..” anlamında da bilgiler verdi..
Kendisine karşı haksızlık yapıldığının altını çizdi Sayın ÖZTÜRK.
Özellikle,FETÖ bağlantılı noktasını şiddetle reddederek “FETÖCÜLER KARABÜK’TE,FUAT AVNİ YAZILARI,İFTİRALARI İLE BİRKAÇ ARKADAŞIMLA BENİ SUÇLARKEN,O YAZILARI PAYLAŞANLAR KİMLERDİ..?” gibi de bir gönderme de bulundu..
Sayın KADİR ÖZTÜRK,açıklamasını Valilik Basın Bürosu ile yaptı.
Bürokratik işleyiş nedeni ile böyle yaptığı üzerinde bilgiler veriliyor..

VALİ SAYIN FUAT GÜREL,BERABERİNDE ÇEVRE MÜDÜRÜ SAYIN HASAN ÖZTÜRK KARDEMİR’İ ZİYARET ETTİLER VE SAYIN KAMİL GÜLEÇ..
Vali Sayın FUAT GÜREL,beraberinde Çevre Müdürü Sayın HASAN ÖZTÜRK ile KARDEMİR’İ ziyaret ederek,Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ’DEN uzun/uzun bilgi aldı.
Vali Sayın FUAT GÜREL KARDEMİR ziyaretinde özellikle ÇEVRE YATIRIMLARI ile ilgili detaylı bilgiler alırken,Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ bu yatırımlar için “BİR BÖLÜMÜNÜ DEVREYE ALDIK,BİR BÖLÜMÜ OCAK AYI İÇERİSİNDE,BİR BÖLÜMÜ İSE ŞUBAT SONUNDA ALINACAK..” bilgilerini verdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL ve Beraberinde ki Çevre Müdürü Sayın HASAN ÖZTÜRK’ÜN yapılan yatırımların bir bölümünü de yerinde gördüler ve detaylı bilgiler aldılar.
Bu arada KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN “SON ZAMANLARDA BİR PARÇA DURAKLAYAN..” FİLYOS LİMANI hakkında verdiği bilgilerin de büyük bir ilgi ile dinlenildiğine işaret eden ilgili kaynaklar “Sayın GÜLEÇ FİLYOS LİMANI’NIN YÖREMİZ İÇİN ÖNEMİNİ DETAYLI OLARAK ANLATTI.” İfadelerini kullandılar..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL ayrıca KARDEMİR Genel Müdür Vekili Sayın MANSUR YEKE,Genel Müdür Yardımcısı Sayın FURKAN ÜNAL ve Satış Dairesi Sorumlusu Sayın REYHAN ÖZKARA’DAN DA geniş bilgiler aldı..
KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARININ SONUNA GELİYOR ARTIK..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN KAMİL GÜLEÇ,VALİ SAYIN FUAT GÜREL’E “FİLYOS LİMANI VE BAĞLANTI YOLLARI HAKKINDA..”
Hatırlayanlarınız vardır,BU KÖŞEDE birkaç kez “KARABÜK BİR ARALAR FİLYOS LİMANI İLE YATIYOR-FİLYOS LİMANI İLE KALKIYORDU.ŞİMDİ BU YATIRIM PEK GÜNDEM DE DEĞİL.OYSA Kİ ÇOK ÖNEMLİ..” falan şeklinde yazılar yazmıştık.
Meğer, GÜNDEMİNDE OLAN KARABÜK SEVDALILARI VARMIŞ.
Geçtiğimiz gün Vali Sayın FUAT GÜREL,KARDEMİR’İ ziyaret etti ve orada KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,Vali Sayın FUAT GÜREL’E ,FİLYOS LİMANI konusunda uzun bilgiler vermiş.
FİLYOS LİMANI ALT YAPI İNŞAATLARI DURAKLADI..
Sayın KAMİL GÜLEÇ,bu konuda Vali Sayın FUAT GÜREL’E uzun/uzun bilgiler vermiş,toplantı da bulunanlardan edindiğimiz bilgilere göre,Sayın KAMİL GÜLEÇ konuyu FİLYOS LİMANI ile bağlantılı TCDD ve KARAYOLU hatlarına da getirerek “BURALARDA REHABİLİTELERİN YAPILMASI..” üzerinde durmuş.
KARDEMİR yıllık üretimini 3.5 milyon tona çıkartmayı planlıyor..
FİLYOS LİMANI,tuz/ekmek/su kadar elzem KARDEMİR’E..
Biz birkaç kez yazdık,BU YÖRENİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNENLER,FİLYOS LİMANI’NI milim/milim izlerler,izlemek zorundadırlar,bakın Sayın KAMİL GÜLEÇ bunu yapıyor..
SİYASETİN DE BUNU YAPMASI,İZLEMESİ,SONUCA GİTMESİ GEREK.

KARABÜK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ İKİ YATIRIM VE “ÖDENEKLERİN TÜKENMESİ SONUCU DURAKLAYAN İNŞAATLARIN AÇILMASI OLAYI..”
Karabük açısından FİLYOS LİMANI çok büyük bir öneme haiz,yine ALDEĞİRMEN BARAJI aynı ölçü de önemli bir yatırım ve HER İKİSİDE ÖDENEK SIKINTISI NEDENİ ile duraksadı..
NE YAZIK Kİ İKİ YATIRIM DA DURAKSADI..
FİLYOS LİMANI üzerinde günlerce,aylarca yazıldı,çizildi,konuşuldu ve YÖREMİZ AÇISINDAN önemini anlatmaya/anlatmaya çalışmanın hiçbir gereği yok..
ALDEĞİRMEN BARAJI DA müthiş önemli.
Bu baraj ile ARAÇ ÇAYI üzerinde su debisi kontrole alınacak ve ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ PROJE İHALESİ Yapıldığına göre,demek ki gelecek yıllar BU DÜZENLEMENİN ihalesi de gerçekleşecektir.
ARAÇ ÇAYI BU REZALET HALİ İLE KALAMAZ ELBET..
Biz gerek FİLYOS LİMANI,olayı üzerinde,gerekse ALDEĞİRMEN BARAJI İnşaatı üzerinde DURAKSAMANIN SÜRATLE giderilmesi için yazıyoruz olayı gündemde tutmaya gayret ediyoruz..
BU KONULARA DESTEK VEREN HERKES,KARABÜK’ÜN GELİŞİMİ İÇİN DESTEK VERMİŞ SAYILIR ve özellikle SİYASET KURUMU bu konuları izlerse çok yararlı olur..
İZLEMESİ DE GEREKTİR ELBET.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “BEN 1.5 YIL ÖNCE YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLERİN KAYDI İÇİN GÖRÜŞTÜM,O ZAMAN.”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile,geçtiğimiz akşam,kısa bir görüşmemiz oldu,Sayın VERGİLİ “KYK MÜDÜRÜ İLE BUNDAN 1.5 YIL KADAR ÖNCE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU..” dedi.
Müdür Sayın KADİR ÖZTÜRK’E “GELİN YURTLARDA KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN,ADRESE DAYALI NÜFUS KAYITLARINI GEÇİCİ OLARAK KARABÜK’E ALDIRALIM.BİRLİKTE BİR KAMPANYA YAPALIM,ÖNERİSİNDE BULUNDUM..” yolunda bilgiler verdi..
Sanıyoruz,o zaman,Sayın KADİR ÖZTÜRK bu işin kendileri ile değil,İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ile yapılacak bir ortak çalışma sonucu hedefe ulaşacağını söylemiş.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu konuya değiniyor,daha sonra da “O ZAMAN BİZİMLE BİRLİKTE ÇALIŞMA YAPMAYA YANAŞMAYAN Sayın KADİR ÖZTÜRK,ŞİMDİ YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLERİN YEREL SEÇİMLERE SEÇMEN OLARAK KATILABİLMESİ İÇİN NÜFUS KAYITLARI ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPIYOR..”
Galiba olayın içine İLİM/YAYMA CEMİYETİ falanda sokulmuş/girmiş.
Sayın RAFET VERGİLİ,daha öncesinde Sayın KADİR ÖZTÜRK’ÜN FETÖ BÖLGE İMAMI olan DURSUN HOCA ile kendisini ziyarete geldiklerini falan söylüyor,bu manada “ONLAR BANA ÇOK GELİP/GİTMİŞLERDİR,ANCAK,BİR MİLİM İŞ YAPTIRAMAMIŞLARDIR..” falanda diyor.
Öte yandan,Sayın KADİR ÖZTÜRK’ÜN o grupla hiçbir işi olmadığı da özenle vurgulanıyor..
“Sayın KADİR ÖZTÜRK FETÖ OLAYINA HİÇBİR ZAMAN SICAK BAKMAMIŞTIR..” deniliyor.

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “BANA FETÖ İLE İLGİ EN KÜÇÜK BİR TOZ ZERRESİ BULAŞTIRMALARI İMKANSIZ.BENİM İSEEEE…”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz akşam yaptığımız kısa görüşme sırasında “BAZI KİŞİLERİN,BENİM KYK MÜDÜRÜ HAKKINDA YAPTIĞIM AÇIKLAMALARDAN SONRA,BENİ, FETÖ’CÜ BİLİNEN İSİMLERLE GÖRÜŞMEK,DOLAYISI İLE FETÖ OLAYINA BULAŞTIRMAK İSTİYORLAR..” dedi.
Bazı yazılardan,o yazıları yazdıranlardan yakındı.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu nokta da “BEN BU KENTİN 9 YILDIR BELEDİYE BAŞKANIYIM.ELBET,BANA HERKES KOLAYCA ULAŞIR,GELİR,İŞİNİ SÖYLER ,SÖYLEDİĞİ İŞİNİN ÇÖZÜMÜNDE YARDIM TALEP EDER..” gibi bilgiler verdi.
Sayın VERGİLİ “ANCAK,O CEMAAT GURUBUNDAN,YANİ FETÖCÜLERDEN,BANA GELİP/GİDENLERİN,KARABÜK BELEDİYESİNDE HİÇBİR HAKSIZ İŞLERİ,ÜZERİNDE ŞAİBE OLABİLECEK/OLAN İŞLERİ ÇÖZÜLMEMİŞTİR.BU NOKTA DA KESİN VE NET KONUŞUYORUM..” anlamında bilgiler verdi.
“BURASI KARABÜK BELEDİYESİ,BURAYA HERKES GELİR/GİDER.KALDI Kİ BANA ULAŞMAK ZOR BİR İŞ DEĞİLDİR..” yolunda bilgiler verdi ve “BU MÜCADELENİN İLERLEYEN SÜREÇTE TIRMANABİLECEĞİNİN DE..” sinyallerini verdi..
“BEN GOOGLE’DE Kİ GEÇMİŞ PAYLAŞIMLARIMI SİLMEDİM..” dedi..
Böyle bir İŞARET FİŞEĞİ ATTI.
“ilerleyen süreçte olacakları seyredin bakın..” falan dedi.

CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BELİRLEMEK ÜZERE,23 ARALIK PAZAR GÜNÜ ÖNSEÇİM YAPIYOR VE İKİ ADAY YARIŞACAKLAR..
CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayını belirlemek üzere 23 ARALIK PAZAR GÜNÜ Parti Lokalinde ÖN SEÇİM yapacak ve yapılacak bu Ön seçime Mimar Sayın ELİF KÖSE ile Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇOĞLU Aday olarak katılacaklar.
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR yapılacak ön seçim için “OY KULLANACAK OLAN ÜYELERİMİZ GENEL MERKEZİMİZ TARAFINDAN TESPİT EDİLİP,LİSTE OLARAK BİZE GÖNDERİLECEK..” dedi.
CHP Safranbolu Üyeleri arasında KÖYLERDEN GELEN ÜYELERİN DE olduğuna dikkat çeke Sayın ABDULLAH ÇAKIR “GENEL MERKEZİMİZ BUNLARI ÇIKARTTIKTAN SONRA,ŞEHİR MERKEZİNDE Kİ MAHALLELERDE BULUNAN ÜYELER İLE ÖNSEÇİM YAPILACAK..” bilgilerini verdi.
Bu arada Mimar Sayın ELİF ÇAKIR ile Eski İlçe Başkanlarından Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇOĞLU arasında geçecek olan ÖNSEÇİM Yarışında Sayın ELİF KÖSE isminin daha önde olduğuna ilişkin bilgilerde veriliyor.
Öte yandan ;TBMM’DE görüşmeleri sürdürülen,2019 bütçesi üzerinde CHP Karabük Milletvekili HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN,önümüzde ki günlerde bir konuşma yapacağı,kendi Uzmanlık alanı Sağlık noktasında görüşlerini açıklayacağına ilişkin de bilgiler verilmektedir.
CHP SAFRANBOLU ÖNSEÇİMİ 23 ARALIK PAZAR GÜNÜ YAPILACAK..
ÖNSEÇİM DE Sayın ELİF KÖSE ile Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇOĞLU yarışacaklar..

AK PARTİ İÇİNDE,ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM ;” SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN TUZAĞINA DÜŞMEYİP, HİZMET ÜZERİNDE SİYASET ÜRETMEK GEREK…”
AK Parti içerisinde,önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimizle dün sabah sohbet ettik,daha doğrusu,kendisi ile MEDİKAR Hastanesinde karşılaştık,orada sohbet ettik.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN son günlerde gündeme getirdiği “FETÖCÜLERLE ZİYARETİME GELDİLER..” sözlerinden yola çıkan Kardeş “BU SÖZLER ASLINDA Sayın KADİR ÖZTÜRK ÜZERİNDEN BİR BAŞKA ADRESE EDİLMİŞ OLARAK GÖRÜLMELİ..” dedi.
Sonra da “Sayın RAFET VERGİLİ’NİN TUZAĞINA DÜŞMEMEK GEREK.Sayın VERGİLİ,O TÜR SÖYLEMLERİNİN DOZUNU İYİCE ARTIRACAKTIR.BUNA İLİŞKİN HAZIRLIKLAR İÇİNDE OLDUĞUNU,YAKIN ÇEVRESİNDEN DUYUYORUZ..” ifadelerini kullandı.
“PEKİ,AK PARTİ VE AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NE YAPMALI SİZE GÖRE..” diye sorduk O Kardeşe “HİZMET ODAKLI BİR SİYASET İZLENMELİDİR.Sayın RAFET VERGİLİ’NİN YAPMADIĞI/YAPAMADIĞI İŞLERİN ELEŞTİRİSİ İLE SİYASET YAPMALI..” falan gibi bilgiler verdi.
Sonra da “ADAY BEN OLSAM,YANIMA KALABALIK BİR GRUBU ALIR,ESKİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE,HİÇ SES ETMEDEN DAKİKALARCA DURUR VE ORAYA DİKKAT ÇEKERİM.GÜVEN KAVŞAĞINDA Kİ TENTE KEPAZE GİBİ DURUP/DURUYOR,ORADA HİÇBİR DÜZENLEME YAPMADI,ORADA DURURUM..” dedi.
Baktık EYLEM LİSTESİNİ uzatacak,DOKTOR ÇAĞIRIYOR deyip ayrıldık.

İYİ PARTİ,HENÜZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BELİRLEMEDİ,CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN MEHMET DURUM “GÜNDEME GİREMEDİ..”
İYİ Parti,henüz,Karabük Belediye Başkan Adayı’nı belirlemedi,Adayını belirleyen AK Parti,MHP ve CHP çalışmalarını sürdürüyor ve seçmene ulaşmaya çalışıyorlar.
MHP Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,seçmene ulaşmak yolunda,büyük avantaja sahip ve Mahallelerde buna yönelik birçok düzenlemelerle,vatandaşla sohbet imkanı buluyor.
Ayrıca son günlerde ki FETÖ AÇIKLAMALARI ile gündemi iyiden/iyiye dalgalandırdı Sayın RAFET VERGİLİ ve “VATANDAŞ ŞİMDİ BUNLARI KONUŞUYOR/TARTIŞIYOR..” sanki.
AK Parti,daha sessiz/daha sakin bir çalışma düzeni içinde görülüyor,CHP Adayı Sayın MEHMET DURUM henüz gündeme giremedi,”BEN BURADAYIM ve ŞUNLARI SÖYLÜYORUM..” diyerek gündemi dalgalandırıp,Mahallelerde kendisinden söz ettiremedi..
Ancak,şurası belli ki,YEREL SEÇİMLERE DOĞRU ORTALIK İYİCE KIZIŞACAK.

9 kişi görüş bildirdi

  1. Önemli degil

    sayin golbek, sayin gulec filyos limanini milim milim takip ediyor diyorsunuz ya, inanin bu da diger projeler gibi olacak gorursunuz. limanla ilgili cok buyuk lobi calismalari vardir. uluslar arasi tasimacilik firmalarinin gozu burada. anca limanda kucuk bir bolge edinebilirse kardemir ne ala. insallah dedikleri gibi olur.

  2. KBÜ Akademisyen

    Karabük olarak el ele verelim KBÜ Rektörü Refik Polatın bi daha seçilememesi için uğraşalım Karabuk Belediye başkanlığından daha önemli bir sorun mevcut öğrenci sayısı 2020 kadar 20 binlere inecek kontenjanlar her bölümde 230 kisilik iken bu sayıları her bölüm için 30 40 kişilere düşürüldü örnek imalat mühendisliği eskiden 120 kişi birinci öğretim varken 150 kisi ikinci öğretimde vardı 2016 dan beri Yök e teslim edilen alınacak öğrenci sayısı KBÜ %50 azaltılmıştır zaten seçildiği gün Karabük öğrenci sayısı çok hormonlu büyümüş bu sayıyı yarı yarıya düşürme tahuttunde bulunmuştu şuan mevcut 52 bin öğrenci var ancak 15 bin Suriyeli Cad Cubiti Pakistanlı Kenyalı Afgan Iraklı bu öğrenciler hiç bir katkısı yok mevcut düzeni bozuyor üniversite içersinde ve kentte huzursuzluk yaratıyorlar Sabıkaları çok bu öğrencilerin zaten 15 bin öğrenci amaç yerli kontenjanları düşürdüğünü Karabük halkına esnafına çaktırmamak 15 bin yabancıyı çıkardığımız da mevcut öğrenci sayısı 30 bin çünkü kontenjanalar yari yarıya azaltıldı Kariyeri yüksek Akademisyenlerin çoğu okuldan kaçırıldı gitmeleri için elinden gelen yapıldı ve bu sayede egitim kalitesi düştü Burhanettin Uysal dönemindeki yükselen saygı gören Turkiyede ilk 7 de tercih edilen üniversite sonlara dibe indirilmiş üniversite içerisnde huzursuzluk hakim Etkinlikler yarı-yarıya azalmış öğrenci kulüpleri aktif değil akademisyenler ve öğrenciler mutlu değil sonuçta Karabük Karabük yapan Kardemirse son 10 yıl da Karabüku Karabük yapan kalkindiran büyüten nüfusunu artıran hizmet sektörü ve diğer sektörleri büyüten KBÜ ve öğrenci sayısıdır ve bu sayi her geçen gün azalıyor ve Karabük ekonomisi dibe vuruyor.ayni olay Trabzon universe olmuş ve Trabzon halkı baskıyla mevcut rektörü değiştirmiştir Hadi Karabük Tren geçmeden harekete geçin Mevcut KBÜ yönetimi bi daha seçilemesin KBÜ vizyonu misyonu kalitesi yüksek Karabüklu proflarn gelmesi dileğiyle memleket hepimizin batarsa hepimiz batarız bu da chp lisede mhp ip akparti liside destek vermeli bacasız fabrika kurtarılmalı çok geç olmadan

  3. Seçmen Hataları bir kere affeder. çünkü süre 5 yıl...

    Seçmen Hataları, hizmet ve açıklamaya göre bir kere affeder. Sonra verilen güç ve güven zedelenmiş suistimale uğrarsa, çünkü süre 5 yıl… hiç faydası yokktur… o yüzden Pr çalışması yaparken hedef kitle ye dikkat… öle bir olay yapıp oradan algı ve karar, yemez. Sandıktan şirket PR’ ciler çalışmalarının cevabını alır değerlendirir.

  4. Hava

    Rafet vergili dönemi inşallah bitecek,park bu şehrin olmazsa olmazı gibi bertaraf park yapılıyor, trafik , battı çıktı ,meydan,hava kirliliği,yapılmayan projeler,Ankara caddesi bittikten, istasyon cad bitik Karabük spor bitik,

  5. Camilerimiz siyasete alet edilmemelidir.

    Karabük müftülüğü mahallelerde “CAMİ GENÇLİK EL ELE” afişleri ile şehri donatmaya başladı….Allahın evi üzerinden siyaset kokan bu türden girişimler doğru değildir…Camiler, müslümanların kutsallığını koruduğu,koruyacağı,üzerine zerre kadar gölge düşürülmemesi gereken ibadethanelerdir….Seçimlerin yaklaşmasıyla buralarda yapılacak yönlendirmelerle ,cemaati rahatsız eden bu türden yaklaşımlar derhal sonlandırılmalıdır…
    Camiler falanca partinin gençlik kolları,filanca tarikatın ya da cemaatin örgütlenme yeri ala değildir…Karabük halkı bu türden oluşumlara da asla pirim vermeyecektir….Bu durum mütedeyyin insanlarda rahatsızlık yaratmıştır…Camiye-kışlaya-okula siyaset sokmayınız…

  6. Kinaye

    Akparti siyasetinin iki aktörü sayın Hasan Yıldırım ve sayın Timurçin Saylar bu dönem her ikisi de Karabük Belediye Başkan Aday Adayı olmuşlardı fakat genel merkez tercihini Sayın Uysal san yana kullandı ,şimdi de bu iki arkadaş il genel meclisi başkanlığı için mücadele ediyorlarmış il başkanınında gönlünden Timurçin Saylar geçiyormuş. Bu seferde ilgenel Meclisi başkanlığı olmazsa bu iki arkadaşa uygun mahalle bulunur ve muhtar adayı olurlar herhalde gidişat bunu gösteriyor bir koltuk olmazsa diğeri ne farkeder neden acaba huzur hakkı falan olmayan hizmet edilen belediye meclis üyeliğini düşünmüyorlar Rafet beyle mi karşı karşıya gelmek istemiyorlar yada adaylarına mı güvenmiyorlar ?

  7. CAMİLERDE YAŞ ORTALAMASI

    Karabük müftülüğü mahallelerde “CAMİ GENÇLİK EL ELE” afişleri ile şehri donatmaya başladı….Allahın evi üzerinden siyaset kokan bu türden girişimler doğru değildir…DİYEN YORUMCU SİZİN CAMİ CEMAATİNİN YAŞ ORTALAMASINDAN HABERİNİZ VAR MI ? CAMİ CEMAATİ ÇOK YAŞLI, VEFAT EDEN CEMAATİNİN YERİNE YENİSİ GELMİYOR, CEMAAT BİR BİR EKSİLİYOR,GENÇLERİ CAMİYE ÇAĞIRMANIN NESİ KÖTÜ ? KEŞKE CAMİLERİMİZ NAMAZ SAATLERİ DIŞINDA ÇOCUKLARIN OYUN ALANI, ÖĞRENCİLERİN DERS ÇALIŞMA YERİ OLSA, BİRER KÜTÜPHANEYE ÇEVRİLSE, DİYANET İŞLERİ EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ OLAN İMAMLARIN TOPLUMLA KAYNAŞMASI EKSİKLİĞİNİ GİDERMEYE , GENÇLERİ CAMİYE DAVET EDEREK CEMAAT SAYISINI ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR BUNUN NERESİ KÖTÜ ? LÜTFEN YAPILAN HER ŞEYİN ALTINDA FARKLI MAKSATLAR ARAMAYIN , ALLAH MUHAFAZA BUNUN SONU PARANOYAKLIK TIR, HİÇ BİR GÜÇ HELE HELE DİYANET ELİNDEKİ YETERSİZ İMAM KADROSU İLE 3 AYDA GENÇLERİN SİYASİ GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİREMEZ. SAYGILARIMLA…………….

  8. Cemaat niye eksiliyor acaba????

    Türkiye genelinde bu türden rahatsızlıklar çoğaldı…Filanca partinin arka bahçesi haline getirilen imam kadroları ve cemaat oluşumlarının, para kaynaklarının muslukları haline dönüştürülen camiler üzerinden ,siyaset kokan çalışmalarını insanlar görüyor. Zamanlama ise çok manidar…..İslam dinimizin ulvi değerleri üzerinden, dini bu türden amaçlara alet edenlere bu halk pirim vermeyecektir…Bu filmi ,bu niyeti,bu halk yakından görüyor….

  9. Kinaye cevap

    Sevgili ÇALIŞKAN arkadaş kendini çok belli ediyorsun hayırdır

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.