Her Telden (13 Aralık 2019)

Her Telden (13 Aralık 2019)

Yayın: 12.12.2019 21:19 |Güncelleme: 13.12.2019 07:58
Paylaş:
A+ A-

KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN,KİMSE YANLIŞ DEĞERLENDİRMESİN “ DEMİR TİCARETİNDE NAYLON/PERLON OLAYININ MERKEZİ KARABÜK DEĞİL.”
Bir süredir,özellikle DEMİR PİYASALARINDA naylon/perlon fatura olayları konuşuluyor,bununla ilgili ANKARA NEZDİNDE bir dizi temas yapıldı /yapılmaya da devam edilecek..
SAKIN KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN/ALGILAMASIN..
Bu manada sesin yükseldiği yer Karabük olunca,HİÇ KİMSE,BU İŞİN MERKEZİ KARABÜK GİBİ BİR ALGIYA KAPILMASIN,Karabük Demir Tüccarının bu manada ki sıkıntısı “BİR/İKİ KENDİNİ BİLMEZİN BU İŞLERE TEVESSÜL ETMESİ HAKSIZ REKABET YARATIYOR..” noktasından kaynaklanıyor.
Yoksa DEMİR PİYASALARINDA Kİ TÜCCARLARIN kahir ekseriyeti “NAYLON/PERLON OLAYINA TEVESSÜL EDECEK TÜCCARLAR DEĞİL.ARADA BU TÜR OLAY YAPANLAR VARSA BUNLARIN AYIKLANMASINA YÖNELİK BİR HASSASİYET VAR..”
Örneğin İSKENDERUN,örneğin İSTANBUL,örneğin İZMİR,örneğin BİRÇOK MARMARA Bölgesi İli DEMİR ÜRETİMİ ve TİCARETİ NOKTASINDA çok ileri durumdalar,Karabük’ü katlayacak ölçü de ileri durumdalar.
KARABÜK’ÜN DUYARLILIĞI,bir/iki/üç/dört FİRMANIN YAPTIĞI veya YAPACAĞI bu tür ticaretin,TÜM BU İŞİ YAPANLARI töhmet altında tutacak olmasından kaynaklı.
KARABÜK KESİNLİKLE BU İŞİN MERKEZİ DEĞİL/ZATEN OLAMAZ DA..
Her ne hal ise artık..
Bu konu,ÜLKENİN EN ÖNEMLİ MALİ KONULARININ BAŞINDA GELİYOR..
Ve bir çözüm bulunacak elbet..

İCRA İLANLARININ “YEREL BASINA VERİLMESİ YOLUNDA ATILAN ADIM..” VE BU TÜR İLANLARIN ULUSAL BASINDA ÇOK PAHALI YAYINLANMASI
ADALET Bakanı Sayın ABDÜLHAMİT GÜL,son düzenlemelerle İCRA İLANLARININ Resmi ilan sıfatı ile ve eskiden olduğu gibi YEREL BASINDA DA yayınlanacağına ilişkin bilgiler verdi.
BU ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.
Öncelikle İCRA İLANLARININ Ulusal genişlikte yayınlanması halinde,bu ilanlardan O GAZETELERİ OKUMAYAN muhataplarının bilgisi olmuyor ,bu yönlü yakınmalar geliyor/geliyordu.
Ayrıca İCRA İLANLARI noktasında ULUSAL GENİŞLİKTE yayın yapan Gazeteler ile YEREL ÖLÇEKTE yayın yapan gazetelerin “SANTİM/SÜTUN FİAT FARKI…” o ilanın yayınlandığı muhatabı açısından çok pahalı geliyor.
HEM İŞLEVSİZ,HEM PAHALI GELİYORDU..
Adalet Bakanı Sayın ABDÜLHAMİT GÜL ve mesai arkadaşları bu durumları dikkate alarak,bu tür ilanların RESMİ İLAN sıfatı ile YEREL BASIN DA çıkmasının önünü açtı..
HENÜZ UYGULAMA BAŞLAMADI GERÇİ..
Ancak,YEREL BASIN için çok önemli bir destek olacak kesin..

“DÖNER SERMAYE-KİME SERMAYE SLOGANI İLE..” ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ PERSONELİNİN EYLEMİ VE AÇIKLAMALAR
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi personeli dün “DÖNER SERMAYE-KİME SERMAYE..” sloganı ile bir eylem yaptı,aslında bu eylem Türkiye de bütün HASTANELERİN üç aşağı/beş yukarı yaşadıklarını dile getiren bir eylemdi.
ÜLKE GENELİNDE HASTANELERİN DÖNER SORUNU VAR..
Hemen BÜTÜN HASTANELER eskiden olduğu gibi BÜYÜK ÇAPLI DÖNER SERMAYE PARASI ödeyemiyorlar ve bunun TÜRLÜ/ÇEŞİTLİ sebepleri var elbet.
SGK İLE YAŞANAN ÖDEMELER SORUNUNDAN TUTUN DA..
GEREKMEDİKÇE AMELİYAT YAPMAYIN gibi tamimlere kadar uzanan bir SEBEPLER SİLSİLESİ ile Hastaneler DÖNER BERMAYE ödemelerin noktasında çok önemli sıkıntılara girdiler.
ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ DE BUNLARDAN BİRİSİ.
O nedenle UZMAN HEKİMLER durmuyor gidiyor gibi yaklaşım gösterenler var,YARDIMCI TIBBİ PERSONELE ESKİDEN ÇOK ÖNEMLİ DÖNER SERMAYE Parası veriliyordu,şu an ya hiç verilmiyor veya çok küçük paralar veriliyor,şeklinde yaklaşım gösterenler var.
DÜN ŞİRİNEVLER HASTANESİNDE PERSONELİN EYLEMİ VARDI..

KARDEMİR FABRİKALARINDAN UZUN YILLAR ÖNCE EMEKLİ OLMUŞ BİR KARDEŞ “VEFA GÜNLERİNDE GENEL MÜDÜRÜN KONUŞMASI..” DEDİ..
KARDEMİR Fabrikalarında uzun yıllar çalıştıktan sonra,uzunca bir süre önce de emekli olmuş bir kardeşimizle görüştük dün,SENDİKAL Çalışmalar da yapan bir Kardeşimizdi.
KARDEMİR ÇINARLARI-VEFA GÜNLERİ programına katılmış ve “İNANIR MISIN ÖYLE HEYECANLANDIM Kİ..” dedi,kendisini bir ara “İŞE GİDER GİBİ..” hissettiğini söyledi.
EN ÖNEMLİSİ Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN konuşması diyerek “KARDEMİR’İN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK UMUTLANDIM…” bilgisini verdi ve “BU KONUŞMA İLE KARDEMİR’İN İLELEBET YAŞAYACAĞINI ANLADIM..” dedi.
KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN konuşmasında “ARTIK TONU 450-500 DOLAR OLAN İNŞAAT DEMİRİNDEN ÇOK,TONU İKİ BİN DOLAR OLAN KALİTELİ ÇELİK ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERİYORUZ..” gibi açıklamalar yapmış.
Yine Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN ,”RAY ÜRETİMİNE GEÇTİK,TREN TEKERLEĞİ ÜRETİYORUZ.BU ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERİ ÇOK YÜKSEK..” gibi ifadeler kullanarak, “OTOMOTİV SANAYİ’NE,SAVUNMA SANAYİ’NE YÖNELİK ÜRÜNLER ÜRETTİKLERİNİ..” söylemiş.
“KARDEMİR ÇINARLARI-VEFA GÜNLERİ..” halen konuşuluyor..
Bu etkinliğe katılanlar müthiş memnun olmuşlar..
KARDEMİR genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN’A,mesai arkadaşlarına,konuyu gündeme getiren EMEKLİLER Derneği Başkanı Sayın CELAL BULUT’A ve ÖZÇELİK-İŞ Sendikası eski Şube Başkanı Sayın TANER CANYURT’A nasıl teşekkür ediyordu O Kardeş,görmeniz lazımdı.
Katılanlar müthiş memnun olmuşlar..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ “OSB ÇEVRESİNDE,ORMAN VASFINI KAYBETMİŞ ALANLAR UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE.”
Dün AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir görüşmemiz oldu,Sayın ALTINÖZ öncelikle Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN Tarım ve Orman Bakanı Sayın BEKİR PAKDEMİRLİ ile olan randevusuna değindi..
Sayın PEHLİVAN BAYLAN bu randevu ile ilgili kendilerine bilgi verdiğini,beraber gidelim dediğini ve Milletvekilleri ile görüşülerek,Sayın CUMHUR ÜNAL’IN İstanbul programı nedeni ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN katıldığını anlattı.
Aslında Sayın PEHLİVAN BAYLAN’DA bize bunları anlatmıştı,hatta Vali Sayın FUAT GÜREL’E DE teklif edildiğini söylemişti,programlar çakışınca gelemediklerini söylemişti.
Biz yer sıkıntısı nedeni ile yazmamıştık.
AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,görüşmemizin bir yerinde ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarında ki ORMAN VASFINI kaybetmiş alanlar için “UZUN SÜREDİR GİRİŞİM YAPIYORUZ.BU KONU TAKİBİMİZDE..” bilgilerini verdi.
Orada en önemli incelik “ORMAN İDARESİNDEN ALINAN YER KADAR,ORMAN İDARESİNE HAZİNEDEN BİR YER VERİLMESİNDE YATIYOR..” gibi çok önemli bilgiler verdi Sayın İSMAİL ALTINÖZ..
“ ORMAN VASFINI KAYBETMİŞ ALANLAR OLAYI GÜNDEMİMİZDE..” dedi.
Konuyu uzun süredir izlediklerini,görüşmeler yaptıklarını anlattı..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ ; “KARABÜKSPOR KONUSU İLE İLGİLİ MİLLETVEKİLLERİMİZ BİRÇOK GİRİŞİM YAPTI..”
AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ,dün aniden çıkan bazı haberler üzerine “KARABÜKSPOR İLE İLGİLİ,MİLLETVEKİLLERİ VE BİZZAT BEN,BAZI KARABÜKLÜ KARDEŞLERİMİZLE BİRÇOK KURUMU/KURULUŞU ZİYARET ETTİK..” dedi.
Bu ziyaretler sırasında KARABÜK’TE CİDDİ SIKINTILAR ÇIKARTAN bazı uygulamaların yapılmaması yolunda telkin ve tavsiyelerde bulundukları yolunda bilgiler verdi.
Rahmetli ZİYA ÜNSAL,Sayın SEDAT NAMAL dahil olmak üzere BİRÇOK MAKAMLA görüşmeler yapıldığını söyledi Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve en son olarak Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN,SGK Genel Müdürü ile görüştüklerini anlattı.
AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ÜNAL,bu tür TOPLUMSAL DERİNLİĞİ olan konulara ilgisiz kalmadıklarının altını çizerek “KARABÜKSPOR BU NOKTA DA HER GÜNDEMİMİZDE OLMUŞTUR..” anlamında bilgiler verdi.
KARABÜKSPOR,YALNIZCA KARABÜK’TE ve İLÇELERDE oturan 250 bin kişinin değil,Ülkenin muhtelif yerlerinde yaşayan 500 bine yakın Karabük kökenli insanın da çok yakından izlediği bir konudur,yolunda da değerlendirmeler yaptı.
Sayın ALTINÖZ,bu noktada ki hassasiyetlerini özellikle dile getirdi..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ,ÇEVRE İLLERİNDE SAĞLIK MERKEZİ OLDU VE MHP KASTAMONU İL BAŞKANI’NIN DİKKATİ
Geçtiğimiz günlerde KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Başhekim Yardımcıları Sayın ERKAN ANDAÇ ve Sayın AHMET BAL ile kısa bir görüşmemiz olmuştu.
GÜNLÜK 5000 HASTAYA POLİKLİNİK VERİLİYOR bilgisi vermişlerdi.
Daha sonra da,KASTAMONU,BARTIN,gibi çevre İllerden de müthiş bir hasta akını olduğunun altını çizmişlerdi ve bu mana da KASTAMONU MHP İL Başkanı “BU HASTANEYE GELDİĞİNİ ve KENDİSİNİ KASTAMONU’DA GİBİ HİSSETTİĞİNİ..” söylemiş
“BU HASTANEDE ÇOK SAYIDA KASTAMONULU GÖRDÜM..” diyor Sayın Başkan.
Şimdi buralardan yola çıkarak ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNA İŞİ NE OLDU diye sorsak,acaba,yanlış mı yapmış oluruz ve haydi hep birlikte soralım..
“ŞİRİNEVLER EK BİNA İŞİ NE OLDU,BİLENİNİZ VAR MI…?”
Bir aralar “ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150-200 YATAK İLAVESİ İÇİN GEREKLİ HERŞEY HAZIR.HATTA YATAK SAYISI 250 CİVARINA BİLE ÇIKABİLİR BÜTÜN HAZIRLIKLARI TAMAM,PARASI HAZIR..” falan gibi açıklamalar yapılıyordu..
Gelin hep birlikte soralım..!!
“ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE EK BİNA İŞİ NE OLDU…?”
“BU KONU HANGİ AŞAMADA ACABA..?”

YAKLAŞIK 13-14 YILDIR,HİÇBİR BAŞARILI İŞ YAPMAMIŞ OLAN,KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 2020 BÜTÇESİ 16 MİLYON LİRA,İYİ Mİ..?
13-14 Yıl önce kurulan ve temel işlevi KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ yaptırmak olan KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ (KARÇEV’İN..) Genel Kurulu yapıldı ve 2020 YILI BÜTÇESİNİ 16 MİLYON lira öngördü.
Genel Kuruldan 16 MİLYON LİRALIK BİR BÜTÇE ÇIKTI..
Bu BÜTÇE DE PERSONEL GİDERİ 343.015.01 LİRA KONULMUŞ..
SGK PRİMLERİ OLARAK 16.743.34 LİRA ÖNGÖRÜLMÜŞ..
MAL ve HİZMET ALAMI 821.495.95 LİRA KONULMUŞ.
Giderler böyle sıralanıyor 2020 Yılın BÜTÇE TASARISINDA ve Gelirler Kaleminde ise MAHALLİ İDARELERDEN ALINAN PAY 2.722.033.06 lira olarak öngörülürken,MAHALLİ İDARELERDEN GEÇMİŞ YILLARDAN KALAN 10.060.776.05 lira alacak olduğuna değinilmiş.
Sahi BÖYLE BİR PORSONEL GİDERİ VAR MI,KİM BU PERSONELLER..?
KARÇEV 13-14 yıldır başarılı olamıyor ne yazık ki..!!
Bir de, TESİS YAPIMINA 13.750.000.00 lira ayrılmamış mı..?

13-14 YILDIR BAŞARILI OLAMAYAN KARÇEV YÜZÜNDEN,DÖNEMİN KARABÜK VALİLERİNİ DE “BAŞARISIZ GİBİ GÖRMEK..” ACI DEĞİL Mİ..
13-14 Yıldır,temel kuruluş amacı olan KATI ATIK TESİSİ’Nİ yaptırmak olan KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ “KARÇEV’İN..” o işi bir türlü başaramamış olması,elbet herkesin dikkatini çekiyor.
Bilindiği gibi KARÇEV’İN Başkanlığı’nı O DÖNEMİN KARABÜK VALİSİ yapıyor ve 13-14 yıldır KARABÜK VALİSİ olarak görev yapan isimleri,sırf KARÇEV’İN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ yaptıramadığı için BAŞARISIZ GİBİ addetmek,öyle görmek mümkün mü..?
BÖYLE GÖRMEK HAKSIZLIK,ACI BİR OLAY OLMAZ MI..?
O nedenle KARÇEV süratle fesih edilmeli,kaldı ki,ASİT KÖYÜ sakinlerinin ANKARA/İSTANBUL KARAYOLU’NU kapatan eylemleri sırasında KÖY SAKİNLERİNE Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu tesisi Belediye olarak yaptıracağı yolunda söz vermişti.
Şimdi KARABÜK ve SAFRANBOLU Belediyeleri yaptıracaklar galiba..

16 kişi görüş bildirdi

  1. Doğrucu Davut

    Bazı devlet daireleri sadece çalışanlarına maaş verme dairesi gibi. Ürettikleri dişe dokunur bir hizmet yok. Belkide tek hizmetleri vatandaşların bir bölümüne ( çalışanlarına) maaş verme hizmeti sunuyor. Başkaca bir hizmetleri yok gibi.belkide bütçeleri sadece çalışanlarına maaş verecek kadardır.

  2. kirli sakallı karizmatik genç

    Para yok

  3. Enerji

    110 bin yeni suriyeli vatandaşımız oldu. Vatana millete hayırlı olsun. Bakalım 3 milyona ulaşabilecekmiyiz. Bunlara birde ev vermeli hazineden.

  4. sağlıksız

    Döner sermaye sorunu sadece eğitim araştırma hastanesinde değil,tüm sağlık kurumlarında var.açlığa mahkum edilmiş durumda sağlık personeli.bunun yanında önemli sorunlardan bir taneside geçici görev ile gönderilen personelin aylardır geçici görev yolluklarının ödenk yok gerekçesi ile ödenmemesi.madem ekonomik sıkıtı yok deniliyor neden geçici görev ile çalıştırılanların yollukları ödenmiyor.bizler allah rızası için değil,devlet görevi olarak çalışıyoruz.allah rızası için yapmamız gerekeni zaten yapıyoruz.ancak bu şekilde geçici göreve gönderilenlere cebinde paran var mı yok mu soran yok.sadece git deniliyor…..

  5. Şirketlerin faaliyetleri günlük kayıt altına alınmalı

    Tüm Şirketler faaliyetleri günlük kayıt altına alınmalı spk dün yayımladığı kararında Kardemirin 44 milyon zarara uğratıldığı konusunu 8 kişi hakkında da suç duyuru bulunulmasını belirtti.
    Devlet hazine bakanlığı bir yapısal bir reform yaparak geliştireceği yazılım programı ile şirketlerin (gelir-gider) gerçekleşen tüm faaliyetlerini günlük online girilmesi zorunluluğu, özelikle halka açık şirketlerde sitelerinde yayınlanmak üzere düzenleme yapmalıdır.
    Halka arz yapılan şirketler küçük yatırımcıyı zor durumda ve mağdur hale getirmektedir. Yıllardır temettü dağıtmayan gelir tablosunda faaliyet karı yüksek olup fakat gider kalemleri ile karların sıfırlandığı ortadır. Son 4 yılda en fazla olan satış maliyetleri, pazarlama ve genel yönetim giderleri kalemlerinin yanında 4 sırada göze çarpan faaliyet karını büyük ölçüde eriten FİNANS GİDERLERİ miktarları da de tüm şirketlerde artmıştır. Bu finans gideri olan şirketlerde borçlanma gerekliliği var mıdır? Bilinmezken NİTELİKLİ YATIRIMCIYA satmak üzere düzenli yüksek meblağlarda tahvil borçlanma senedi v.b çıkartarak nitelikli yatırımcılara kupon ödemesi yapıyor.
    Bu yerli şirketlerin yanında, Ülkemizde bulunan üretim yapan ve ihracat yapan küresel yabancı şirketlerin de, ülkemizdeki dövizi dolaylı yurt dışına transfer olasılığı için faturaları özellikle yurt dışından aldıkları her hizmetin veya malın birim fiyatı, karşılaştırılarak şişirme olup olmadığı denetlenecek yazılım programları yapmaları gerekiyor.
    Çok ivedi hazine ve maliye bakanlığın mevcut sistemleri revize edilmeli…
    Elektrik kaçakları önceden bulunamıyor idi fakat şimdi arge ve yatırımlar ile artık tespit edilebiliniyor.

  6. Gerçek

    Besbinevlerde inşaat halinde olan fakülte binasının acilen hastaneye dönüştürülmesi gerek hem araştırma hastanesinin yükü azalır hem tarihi bir hatadan dönülmüş olur.

  7. KARABÜKLÜ

    SAĞLIKSIZ RUMUZLU YORUMCU, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAAŞI YOK MU ? DÖNER SERMAYE ÜCRETİNİ ALAMAYINCA AÇLIK SINIRINDA YAŞADIĞINIZI İDDİA EDİYORSUN YA ZORLAMI ÇALIŞTIRIYORLAR GİDİN İSTİFA EDİN VE ÖZEL SEKTÖRDE MESELA MEDİKAR DA ÇALIŞIN BAKALIM NE KADAR DÖNER SERMAYE PARASI ALACAKSINIZ. DAYAMIŞSINIZ SIRTINIZI DEVLETE ….. TÖVBE ESTAĞFURULLAH, DEVLET BABA DÖNER SERMAYE ÜCRETİNİ MAAŞ İYİLEŞTİRMESİNDEN ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANLARI VATANDAŞA DSS HATIRINA İYİ DAVRANSIN DİYE ÇIKARDIĞINI , ESKİDEN HASTA VE HASTA YAKİNLARINA NASIL DAVRANILDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ.ESKİLERİN BİR SÖZÜ VARDIR, KİMSE HUZURUNA BÖRTMESİN.

  8. kocakafa

    Kardemir yönetim kurulu başkanı sayın Mustafa Yolbulan’a, Kardemir Genel Müdür’ü Hüseyin Soykan’a,Kardemir İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Gürsoy’a naçizane bir kaç sorum olacak…
    1- şirketinizde çalışma saatleri 08:00-18:00 bu saatten sonra çalışan beyaz yakalı personelize mesai ücreti veriyormusunuz… Vermiyorsanız neden iş yerinde tek başına çalışmasına izin veriyorsunuz… İŞ yerinde mesai bitiminden sonra tek başına çalışan personeliniz tek başına çalıştığı anda herhangi bir sağlık sorunu veya yangın vs..bir sebep başına bir iş gelirse bunun sorumluluğunu şirketiniz üstleniyormu…. Yada kısım müdürü gibi benim böyle bir talebim yokmu diyeceksiniz..
    2-Saat 18:00’den sonra dairedeki çaycısından müdürüne kadar herkes işi bırakıp evine giderken bir kişinin işyerinde kalıp çalışması normal mi.. şirket müdürlüğünüzün o gün yetişmesi gereken işini sadece bir kişimi takip ve yetiştirmek zorunda böyle bir kurumsal şirketin Türkiye’de başka bir örneği varmı… BU konu haftada birgün, ayda birgün değil, son biryıldır hergün artarak devam etmektedir..
    3-işe başlarken ve çıkarken personelin kaçta çıktığına dair butonlar var insan kaynakları burdaki çıkışları görüyor sabah 08:00 da işe başlayan personel hergün mesaisi bittikten sonra 2-3-4 saat geç çıkıyor daha fazla saatlerde oluyor.. diğer çalışma arkadaşları erken çıkıyorsa neden arayıp hayırdır her akşam bu saatlere kadar çalışmanıza sebeb nedir diye sorulmuyor.. Sizin için sadece işe başlama saatimi önemli..
    4-çalışan personelin yıl içinde izinlerini yasalara göre kullanmasını insan kaynaklarınız ve kısım müdürleriniz takip ediyormu..
    5- Sayın Genel Müdür’ün görevi sadece sabah iş yerinde kahvaltı yapan personeli takip etmek kadar,göreve başladığı tarihten itibaren hafta içi mesai bitiminden sonra çalışan,hafta sonları tek başına işe gelip çalışan tatil ve dinlenme vaktini iş yerinde geçiren personeli insan kaynaklarından isteyip birebir görüşerek sorunlarını çözmekde görevleri arasında değilmidir… yada bu konu hakkında kısım müdürleri ve insan kaynaklarından araştırılıp detaylı bir rapor neden istememektedir..
    6-genel müdürlük ve kısım müdürleri tüm çalışanlarına elinden geldiği kadar eşit iş dağıtmak zorunda değilmidir.. sen yaparsın sen edersin diyerek çalışanına kaldıramayacağı kadar iş vermekmi idareciliktir.. müdürlüğündeki kendisi dahil herkes mükemmel işleri yetiştiriyorda.. Bir Tek çalışanımı iş bilmiyor yetiştiremiyor.. kişi verilen işi anlamıyor verimsiz bir çalışansa insan kaynaklarından neden savunmasını aldırmıyor yada iş akdinin fesh etmek için çalışmıyor.. Verimsiz bir çalışansa Kardemir’e maaş ödettirerek Çalıştığı kuruma kötülük ettiriyor..
    7-Kısım müdürünüz evinde koltuğunda oturucak çalışanı akşam 21:00’de iş yerinde müdürüne genel müdüründen laf gelmesin diye çırpınırken telefon açılıp azarlanması bağırılmasımı kurumsal yapınıza uygunmudur… Müdürlerinize ingilizce kursundan önce.. idarecilik, yöneticilik, personel ilişkileri kursu açsanız daha güzel olmazmı.. müdürlerinizin personeline, bağırma, azarlama yetkisini kimden alıyor..
    8- diğer çalışan personelleriniz mesai saatlerinde internet’ten alışveriş yaparken,kitap okurken,müzik dinlerken işlerini yetiştirebiliyorda.. Her ne hikmetse o personel iş yerinde çalışırkende,mesai bittikten sonrada,evindede,hafta sonları çalışırkende işlerini nasıl oluyorda yetiştiremiyor…
    9-Maaş ve performans kritelerinizi yatana daha çok maaş çalışan personele az maaş mı olarak uygulamaya başladınız..
    10-Çalışan personilinizin ailevi sorunları (yokta) olması fazla çalışmasınımı gerektiriyor.. personel yönetmeliğinizde böyle bir maddemi var..
    11- şirketinizde yapılması ve yetişmesi gereken bir iş varsa tüm personel birbirine yardım ederek işi bitirmek için el birliği ile çalışması gerekmiyormu..
    12- Bir kısım müdürüne sorun iletildiğinde benimle alakalı değil, çalışanı ilgilendiren konu, ben sabah verdiğim işi masamda isterim deyip, sorunu çalışanın ailevi sorunlarına bağlaması.. kendisini mükemmel ötesi akıllı bir idareci,adeletli,nur meleke havasında olmak kurumunuz için normal mi..
    13-bu sorularımı okuyup yönetim kurulu başkanına, genel müdüre ve insan kaynakları müdürüne ulaştıranlara şimdiden teşekkür ederim.. onlarda bi zahmet ilgilenip Sayın Ahmet Gölbek aracılığı ile cevap verip kurumsal bir şirket gibi cevap verirse onlarada şimdiden teşekkür ederim..Bu vesile ile Sayın Mustafa Yolbulan’ada yeni görevinde başarılar dilerim.. Saygılarımla

  9. Doğrucu Davut

    Normalde şirketler yabancı dil bilenleri müdür yapar hatta birini işe alırken bile ingilizcenin yanında almanca tercih sebebidir derler ama karabükte bazı şirketler nedense önce müdür yapıp sonra ingilizce öğretmeye çalışıyor, enteresanki enterasan bir durum. Tabi 40 yaşından sonra bir yabancı dil ne kadar öğrenilir bu da başka bir konu.

  10. SAĞLIKSIZ

    KARABÜKLÜ,SENİN VE SENİN GİBİLER BÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN İŞVERENLER ÇALIŞANI SÖMÜREBİLDİKLERİ KADAR SÖMÜRÜYORLAR.DÖNER SERMAYE SİSTEMİ HASTALARA DAHA İYİ DAVRANILSIN DİYE ÇIKMADI.DÖNER SERMAYE SİSTEMİ DEVLETİN BİR CEBİNDEN ALIP(SGK)DİĞER CEBİNE(DEVLET HASTANELERİ) KOYMAK İÇİN ÇIKARTILDI.BU ŞEKİLDE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARININDA YOLU AÇILMIŞ OLDU.KONU BENİM DÜŞÜK MAAŞ ALMAM DEĞİL,KONU SENİN DÜŞÜK MAAŞ ALMAN,SENİN EMEKLİ OLUNCA DÜŞÜK MAAŞ ALMAN,YILIN DOLMUŞ OLMASINA RAĞMEN YAŞIN TUTMADIĞI İÇİN EYT OLMAN,EYT Lİ OLDUĞUN İÇİN İŞ BULAMAMAN.BİZLER DÖNER SERMAYE SİSTEMİ YOKKENDE HASTALARA GÜZEL DAVRANIYORDUK,ÇÜNKÜ MUTLUYDUK,HASTALARA PARA GÖZÜ İLE BAKMIYORDUK.ANCAK SİSTEM BİZLERİ PARA KONUŞUR HALE GETİRDİ.PARA DEYİPTE YANILMAYIN HA,DÖNER SERMAYENİN NE OLDUĞUNU,KİMLERE NE KADAR VERİLDİĞİNİ SİSTEMİN İÇİNDE BULUNANLAR BİLİR.BİLMEDEN KONUŞMAYIN.

  11. KARABÜKLÜ

    SAĞLIKSIZ RUMUZLU YORUMCU , HAKİKATEN SAĞLIKSIZSINIZ, SİZİN AKIL SAĞLIĞINIZ BOZULMUŞ, İLK YORUMUNUZ DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇLIK SINIRINDA DİYE DERT YANIYOR DUNUZ, SONRA SORUNU GENELLEMEYE ÇALIŞTINIZ, DSS SAYESİNDE ÖZEL HASTANELERİN ÖNÜ AÇILDI DİYE SİSTEMİ-DEVLETİ ELEŞTİRMEYE BAŞLADINIZ.HERHANGİ BİR ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI OLSAYDINIZ VE İŞ VERENİ ELEŞTİRSEYDİNİZ , MAAŞINIZA ZAMMI ALMIŞTINIZ. HA BU ARADA DSS ÖNCESİ HASTA VE HASTA YAKİNLARINA NASIL DAVRANILDIĞINI HASTALARIN DOKTORLARIN ÖZEL MUAYENEHANESİNE GİDİP MUAYENE PARASI ÖDEMEDEN HASTANEYE YATIŞININ YAPILMADIĞI,AMELİYAT EDİLMEDİĞİ,HEMŞİRE ,HASTA BAKICI VE MEMURLARIN İNSANLARI NASIL AZARLADIĞI GÜNLERİ HATIRLAYACAK KADAR YAŞIM VAR.KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN YARIN DEVLET SAĞLIK ÇALIŞANLARINA %100 ZAM YAPIYORUM AMA DÖNER SERMAYE ÜCRETİNİ KALDIRIYORUM DESE YİNE ESKİ GÜNLERE DÖNÜLÜR.

  12. Doktor

    Karabüklü, muayenehanelerden bahsediyorsunuz. Özel hastanelere ne kadar ödüyorsunuz. Güya ücret ödemeyecekti, ama fark alınıyor. Dss kalkarsa eski günlere dönülür diyorsun ama gerçekten de Dss nin ne olduğunu, kaynağının ne olduğunu bilmiyorsun. Bilsen bu şekilde konuşmazsın. Sağlıksız rumuzlu arkadaş muhtemelen sağlık personeli ve asıl sıkıntıyı onlar ve diğer çalışanlar çekiyor, çünkü Dss almıyorlar ve sizin gibi hastalara ayrım yapmadan hizmet ediyorlar. Sen şimdi lafım doktorlara değil dersin ama ben inanmam. Sağlık ekip işi…

  13. KARABÜKLÜ

    AMAN DOKTOR, CANIM DOKTOR , BEN LAFIMI ESİRGEMEM,İŞİNİ DOĞRU YAPMAYAN, HAKSIZLIK YAPAN KİM OLURSA OLSUN ELEŞTİRİRİM.BEN YAKLAŞIK 35 YIL ÖNCE KARABÜK SİGORTA HASTANESİNDE RAHMETLİ BABAMLA HALA HASTANEDE GÖREVLİ BİR DOKTORA MUAYENE OLMUŞ HİÇBİR ŞEYİ YOK DENİLEREK EVE GÖNDERİLMİŞ, ÖĞLE ARASI AYNI DOKTORUN MUAYENEHANESİNE GİDİP MUAYENE PARASI VERİLDİĞİNDE ERTESİ GÜN BURUN AMELİYATI OLMUŞ BİRİYİM, 20 SENE ÖNCE YİNE MUAYENEHANE AŞAMALARINDAN SONRA BIÇAK PARASI VEREREK BABASINI AMELİYAT ETTİRMİŞ, SADECE DİKİŞLERİ ALDIRMAK İÇİN MAAŞININ 1/4 ÜNÜ VERMİŞ BİRİYİM , O YÜZDEN LÜTFEN MUAYENEHANELER İLE ÖZEL HASTANELERİ KARŞILAŞTIRMAYA KALKMAYIN, ÇOK ŞÜKÜR DEVLET HASTANELERİMİZİN ÖZEL HASTANELERDEN OTEL HİZMETLERİ HARİÇ PEK FARKI KALMADI.İNANIN İDARECİLER İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPSALAR O FARKTA KAPANIR.HEM ZENGİN OLAN ÖZELE GİDER ÖZEL MUAMELE GÖRÜR AMA ESKİDEN FAKİR OLANDA MECBUREN DOKTOR MUAYENEHANESİNE GİTMEK, MUAYENE ÜCRETİNİ VERMEK ZORUNDAYDI, BİLMEM FARKI ANLATABİLDİM Mİ ? BENİM İÇİN İSİMLERİN ÜNVANLARIN ÖNEMİ YOK GEÇMİŞİN YANLIŞLIKLARINI ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM, GÜNÜMÜZDE YANLIŞ YOK MU ? ELBETTE VAR . BAKIN BEN 2018 EYLÜL AYINDA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİLİNE OĞLUMU GETİRDİM . ACİL GİRİŞİNDE KOCAMAN ÖNCE TRİAJ SONRA KAYIT YAZMASINA RAĞMEN KAYITA GÖNDERİLDİM , YETKİLİYE SÖZLÜ OLARAK BİLDİRDİĞİMDE BİZİM TALİMATIMIZ BÖYLE CEVABI ALDIM.HASTANE WHATSAP HATTINA YAZDIM DOĞRUSU TABELADA YAZAN ŞEKİLDE PERSONEL YANLIŞ YAPMIŞ CEVABI ALDIM VE ÖĞRENDİĞİME GÖRE ŞİMDİ ÖNCE TRİAJ SONRA KAYIT KURALINA UYULUYORMUŞ.DEMEM O Kİ SİSTEMİ DEVLETİ ELEŞTİRMEDEN, ÖNCE KENDİMİZE BAKACAĞIZ.

  14. doktor

    merak ettim 35 sene önceki doktor hala nasıl doktorluk yapıyor.
    zira hastanede 35 yıllık bir doktor yok
    bilmiyorsam aydınlatır mısın

  15. KARABÜKLÜ

    DOKTOR CİVANIM SANA YALAN BORCUM MU VAR , YAZDIĞIM YORUMU İYİ OKU, POLİKLİNİĞE ÇIKIYOR DEMEDİM, HASTANEDE GÖREVLİ DEDİM ,BURUN AMELİYATI DEDİM, AZICIK SAKSIYI ÇALIŞTIR.

  16. KARABÜKLÜ

    İLAHİ DOKTOR ,ALEMSİN VALLA, YAZDIKLARIMDAN MUAYENE ÜCRETİNE, BIÇAK PARASINA , DİKİŞLERİ ALDIRMA PARASINA TAKILMADINDA 35 YILDIR HASTANE DE OLAN DOKTORA MI TAKILDIN, GERÇİ BAZEN BENİMDE KAFAMA TAKILMIYOR DEĞİL,SÜREKLİ KARABÜK’TE DOKTOR DURMUYOR DENİRKEN KARABÜKLÜ OLMAYAN BİR DOKTOR BUNCA YILDIR NEDEN HALA KARABÜK’TE DİYE

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SEDAŞ çalışanları 23 Nisan’ı çocuklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çalışanlarının çocuklarına özel etkinlik düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan'da düzenlenen programda SEDAŞ çalışanları bayramı çocuklarıyla kutladı. Ayrıca çocuklar, enerji tasarrufu ve güvenliği konusunda eğlenceli ve öğretici eğitimler aldı.

Organize edilen etkinliğe 75'i çocuk toplam 150 kişi katıldı. “Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?” sunumuyla başlayan etkinliğin ilk sahne gösterisi “Sihirbaz Show” oldu.

Çocukların da rol aldığı sahne şovunda illüzyon gösterisi düzenlenirken, programın ikinci kısmında başlayan “Jonglör Show” ile çocuklar lobutlar, toplar ve tenis raketiyle yapılan gösteriye eşlik etti.

Şenliğin son sahne gösterisi “Bubble Show” ile eğlenen çocuklara, köpük partisinin ardından SEDAŞ yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler verildi. ​​​​​​​