Her Telden (13 Ekim 2020)

Her Telden (13 Ekim 2020)

Yayın: 12.10.2020 22:35
Paylaş:
A+ A-

UN FİYATLARINA GELEN ZAMLAR NEDENİ İLE “FIRIN SAHİPLERİ..” FERYAT EDİYORLAR VE “NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRMIŞ VAZİYETTEYİZ..”
Dün bir/iki fırın sahibi ve Yufkacı kardeşimizle görüştük,UN FİYATLARINA gelen zamlardan yakınarak “NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞARDIK..” görüşleri dikkatimizi çekti.
FİYATLAR GERÇEKTEN ANORMAL YÜKSELDİ/YÜKSELİYOR..
Son 45 gün içerisinde bir çuval una 40-45 lira civarında zam gelince FIRIN SAHİPLERİ DE,UNLU MAMÜLLER İşi ile ticaret yapanlarda şaşırmışlar ve ne yapacaklarını bilemez haldeler.
Yalnızca UN FİYATLARI DA değil elbet, ELEKTRİK FİYATLARI başta olmak üzere TÜM GİRDİ fiyatları uçtu gitti ve kimse hayatından memnun, kimse hayatından mutlu değil.
NE OLACAĞINI DA BİLEN YOK.
Bir yufkacı Kardeş ile konuştuk “UN FİYATLARINDA,BİR ÇUVAL UN 200 LİRA SINIRINA GELDİ.YÜKSELİŞİN DEVAM EDECEĞİ DE SÖYLENİYOR..” gibi bilgiler verdi.
Bir FIRIN SAHİBİ DE,çok enteresan bir ifade kullandı “TÜKETİCİ BİZİM NE ŞARTLARDA ÇALIŞTIĞIMIZI BİLMİYOR.DÜN,EKMEK ALAN BİR MÜŞTERİM,BU NE YA EKMEĞİ HAVAYA ATSAN RÜZGARLA ÖTELERE SAVRULACAK DEDİ. GRAMAJIN AZALDIĞINI SÖYLEDİ YANİ..” dedi.
Girdilerin anormal pahalandığından söz etti “ŞAŞKIN VAZİYETTEYİZ..” dedi.

“EĞER,BELEDİYE BAŞKANI Sayın VERGİLİ’YE BİR CEVAP VERİLECEKSE,BU CEVABI AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI’NIN VERMESİ GEREKİR..”
Dün bazı AK Partili kardeşlerle oturduk sohbet ettik ve son BELEDİYE MECLİS Toplantısına değinerek,hemen hepsi de “AK PARTİ MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLAR YÜZDE YÜZ,HATTA,YÜZDE MİLYAR HAKLILAR..” gibi değerlendirmeler yaptılar.
“KARABÜK AÇISINDAN ÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR KONU,SON SANİYE DE MECLİSE GETİRİLİRSE İTİRAZ EDİLMESİNİ YADIRGAMAK ÇOK YANLIŞ..” gibi değerlendirmeler yaptılar.
Daha sonra da AK Parti içerisinde etkin görevler almış bir Kardeş “BUGÜN YEREL BİR GAZETE DE,İL BAŞKANI CEVAP NİTELİĞİNDE BİR DİZİ DEĞERLENDİRME YAPMIŞ..” anlamında bilgiler verdi.
Buna bir Kardeş itiraz etti “BÖYLE BİR KONUYA İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ NEDEN CEVAP VERİYOR,CEVAP NİTELEĞİNDEN AÇIKLAMA YAPIYOR Kİ.BU KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın ÖZKAN CETİNKAYA’NIN İŞİ OLMALI..” gibi bir değerlendirme yaptı.
Daha sonra da SAFRANBOLU Belediye Başkanı’na ilişkin açıklamaları AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Avukat Sayın MEHMET SARI’NIN yaptığını,YENİCE İlçesinde de Teşkilatların muhatap olduğunu falan anlattı.
BELEDİYE MECLİSİ’NİN son toplantısı Karabük gündeminde

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,COVİD-19 SALGINI ÜZERİNDE “KİME NE MESAJ VERMEK İSTEDİ ACABA..?”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,dün çok enteresan bir Basın Açıklaması yaparak “İŞÇİNİN SALGINDA Kİ FEDAKARLIĞINI,İŞVERENLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİN’DE ÖDÜLLENDİRMELİDİR..” dedi.
BAKIN,BU AÇIKLAMA,TÜM İŞYERLERİ AÇISINDAN olduğu kadar KARDEMİR açısından da,çok/çok önemsenmelidir, BÖLGENİN SESİ Gazetesi’ni izleyenler hatırlar,biz birkaç kez 1.OCAK 2020 SÖZLEŞMESİNE dikkat çekmeye çalıştık.
Gerçi, KARDEMİR,covid-19 sürecinde ve halen BU SALGINA KARŞI EN KATI,EN GEÇERLİ önlemleri aldı ve bu manada hem Karabük’ü,hem de KARDEMİR’İ çalışanını korumuş oldu.
Sonuçta Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN sözünü ettiği ÖDÜLLENDİRMEYİ DE bu çabaları ile,üretimi en küçük bir oranda azaltmaması ile dikkat çekti ve ödüllendirmeyi hak etti demek mümkün..
Sayın YUNUS DEĞİLMENCİ’NİN açıklamasını iyi değerlendirmek gerek.
Bu açıklama,gelecek TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ için ciddi ip uçları taşıyor ve “COVİD-19 ve BUNA BAĞLI SÜREÇLERDE,BİZ ÇALIŞTIK,ÜRETTİK,AMA İŞYERLERİNİN ZARARI BİZDEN KAYNAKLANMADI..” anlamına gelebilecek açıklamalar olarak değerlendirilebilir.
Her ne hal ise artık..
Siz esas TOPLU İŞ SÖZLEŞME sürecini iyi izleyin..

DİYORUZ YA,BİR ZAMANLAR ÜLKENİN EN BÜYÜK KULÜPLERİNE KÖK SÖKTÜREN KARABÜKSPOR,ŞİMDİ GELENDEN/GİDENDEN 3-4 YİYOR..
HİKMET FERİDUN TANKUT’UN Başkanlığı döneminde batan/batırılan KARABÜKSPOR ne hallere düştü yarabbi, insanın içi acıyor,insan bu durumu içine sindiremiyor.
Bir zamanlar Karabük deplasmanına gelen bütün takımlar “KORKARAK GELİRLERDİ..” zira çok güçlü bir KARABÜKSPOR ile oynayacaklardı ve bu mana da TAKIM KADROSU değildi güçlü olan,BÜTÇESİ/EKONOMİSİ güçlü bir KARABÜKSPOR vardı karşılarında.
Sonra A-4 Kağıtlarına yazılmış FATURASIZ/BELGESİZ harcamalar..
Avrupalara ödenen EURO’LAR,falanlar/filanlar..
KARABÜKSPOR’UN DÜŞTÜĞÜ ŞU DURUMA BİR BAKIN ALLAHAŞKINA..
Yahu KARABÜKSPOR’U Yönetiyoruz diyenler,bu sonuçlardan biraz sıkılmazlar mı,biraz utanıp/mahcubiyet göstermezler mi,vallahi zaman/zaman bunu düşünüyoruz iyi mi..?
KARABÜKSPOR’U BU HALLERE DÜŞÜRDÜLER NE YAZIK Kİ..
Düşürenler UTANMIYOR DA/SIKILMIYOR DA,biz utanıp/sıkılıyoruz yazarken..!!

DİYORUZ YA ; EFLANİ İLÇESİ ARTIK HAREKETLİ,SORUNLARINI KOVALAYAN,SES ÇIKANTAN HALE GELDİ DİYE VE DİŞ RÖNTGENİ/CHP İLÇE..
Hani diyoruz ya,EFLANİ İlçesi “KİFAYETSİZ MUHTERİS..” bazı isimlerin yarattığı baskıyı üzerinden atarak SORUNLARINI KOVALAYAN,SESİNİ ÇIKARTAN bir yapıya kavuştu diye.
Bakın CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ bir konuyu gündeme getirerek “8 AYDIR EFLANİ İLÇESİNDE DİŞ RÖNTGENİ OLMASINA KARŞIN,DİŞ RÖNTGENİ ÇEKİLEMİYOR..” diye büyük bir sorunu gündeme getirdi.
Hatta VALİ Sayın FUAT GÜREL ile İL SAĞLIK Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI’YI DA bu durumdan haberdar ettiğini söylüyor Sayın AHMET AYTAÇ ve öyle sanıyoruz ki sorun kısa süre içerisinde çözüme kavuşur.
EFLANİ İlçesinde DİŞ RÖNTGENİ ÇEKİLMİYORMUŞ..
Bunun için insanlar Safranbolu’ya geliyorlarmış..
CHP EFLANİ İLÇE BAŞKANI BUNU/BUNLARI SÖYLÜYOR,ilgililer ne derler ki..!

ESNAF KESİMİ,ADETA,İŞLERDEN,GELİŞMELERDEN “KAN AĞLIYOR..” KARABÜK ESNAF ODASI İSE “MAKAM ARACI MI YENİLİYOR..” NE OLUYOR.?
Hangi DÜKKANA,hangi işyerine gitseniz,sahibi/sahipleri,işlerden,piyasalardan,zamlardan,adeta,KAN AĞLIYOR ve hemen herkes “NE OLACAK BU İŞLERİN..” sorusuna cevap arıyor..
ESNAFIN DURUMU ÇOK SIKINTILI.
ESNAFLARIN bağlı olduğu ESNAF ODASI pek fazla sıkıntılı değil galiba ve son olarak YENİ ALINAN BİR MAKAM ARACINDAN söz edildi,hayli yüklü bir paraya yeni MAKAM ARACI alınmış sanıyoruz.
NE DİYELİM,YAKIŞIR KARABÜKÜME..!!
Hani derler ya “İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ..” diye..
Esnafı temsil eden,TEMSİL ETTİĞİ kitlenin itibarını göstermek için,elbet Murat 124 aracı kullanmayacak,ancak,ESNAFIN ŞU GÜN YAŞADIĞI durumu da dikkate alacak..
ESNAF ODASI’NA YENİ MAKAM ARACI HAYIRLI OLSUN diyelim.
Güle/güle kullanmak nasip olsun..

MHP SAFRANBOLU İLÇE KONGRESİ YAPILDI VE Sayın EMRE BARBAROS TUNÇ YENİDEN SEÇİLEREK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR VE GÖZLER..
MHP İlçe Kongreleri bağlamında,geçtiğimiz Pazar günü Safranbolu İlçe Kongresi de yapıldı ve Karabük Merkez İlçe Kongresi ile İL KONGRESİNE çevrildi tüm gözler.
MHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ TEK ADAYLI GİBİ GÖRÜNÜYOR.
Şu ana kadar görünen o.
Merkez İlçe Kongresi’nden sonra,artık,İL KONGRESİ için bekleyişe geçilecek ve muhtemelen ARALIK AYI içerisinde İL KONGRE tarihi belli olacak ve yapılacak.
Genel Merkez İL KONGRELERİNİ 16 lık paketler halinde yapmayı düşünüyormuş galiba ve bir günde 16 İl Kongresi yapılarak,bu sürecinde süratle tamamlanması sağlanacakmış.
KARABÜK İL KONGRESİ KAÇ ADAYLI BİR YARIŞA SAHNE OLACAK..?
Dün yine yazdık,MHP İçerisinde etkin bazı isimler “İL KONGRESİ GALİBA İKİ ADAYLI CEREYAN EDECEK..” bağlamında bilgiler vermişlerdi ve size bu bilgileri duyurmuştuk
MHP İçerisinde gelişmeler bakalım neler gösterecek.
MHP Safranbolu İlçe Başkanı Sayın EMRE BARBAROS TUNÇ yeniden aynı göreve seçilerek,işine devam edecek,Sayın TUNÇ rakipsiz girdiği Kongreden,yeniden Başkan olarak çıktı.
GÖZLER ufak/ufak İL KONGRESİNE çevriliyor..

BUGÜN 12 EKİM VE SAAT 16.30,ŞU SAATE KADAR KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELLİ DEĞİL,AYRICA,KUR FARKI/ZARAR..
Bu yazıyı yazdığımız 12 ekim saat 16.30 ve şu saate kadar KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri belli olmamıştı,KURUMSAL KOMİTENİN belirlediği 4 isim gelecek mi,yoksa tamamen değişik bir liste mi gelecek.
2 KASIM TARİHİNDE GENEL KURUL VAR.
BAĞIMSIZ ÜYELER HENÜZ BELLİ DEĞİL..
Bu arada 2020 yılı İLK YARISINI ZARAR İLE KAPATAN KARDEMİR’DE,üçüncü çeyrek bilançoları nasıl olacak acaba,olayın tam bu noktasında İŞLETME ZARAR etmese bile,KUR FARKINDAN belirli bir zarar çıkabilir gibi yaklaşım gösterenler var.
Bu görüşe itiraz edip HAYIR EFENDİM İŞLETME FAALİYETLERİNDEN DE ZARAR EDİLİYOR diyenler var ve bu görüşü dile getirenler “LİYAKATSİZ İSİMLERDEN,BAZI MÜDÜRLÜRDEN YAKINIYORLAR..”
LİYAKATSİZ KADROLAR İŞBAŞINDA gibi yaygın bir görüşü dile getiriyorlar.
Bunu da Kamuoyu’nun “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” dediği yazılı metin ile gelişen olaylara bağlayan geniş bir çevrenin olduğunu görmek mümkün..
Özetlersek şayet..
KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HENÜZ BELLİ DEĞİL..

DÜNDEN-BUGÜN ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI DERGİSİ ve BİZE TELEFON EDEN “ KARDEMİR’DEN HESABI KESİLMİŞ BİRKAÇ KARDEŞ..” VE BİR İSİM..
ÖZÇELİK-İŞ veya ÇELİK-İŞ Sendikası’nın yayınladığı/yayınlattığı DÜNDEN/BUGÜNE 55.YILINDA ÖZÇELİK-İŞ Sendikası başlığı ile bir DERGİ yayınlandı.
ÇOK EMEK HARCANARAK HAZIRLANMIŞ BİR DERGİ..
İçerikli,doyurucu bilgileri olan bir dergi olmuş.
Bizi 2010 yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE sonrasında KARDEMİR’DEN HESABI KESİLEN birkaç kardeş aradılar,Dergi de bir haksızlık yapıldığını,eski bir Genel Başkanın ne resmi,ne ismi olduğuna dikkat çektiler.
BUNUN ÜZERİNDE NEDEN DURMUYORSUN DİYENLER OLDU..!!
Hatta bir Kardeş “ABİ,BEN SENİN ESKİ YAZIHANENE GELEN 50/60 İŞÇİDEN BİRİYİM.EVET O ZAMAN MÜCADELESİNİ VERDİĞİMİZ TÜRK METAL VE BİZİ ORAYA SEVK EDENLERİN BÜYÜK KAZIĞINI YEDİK AMA,O İSMİN ve RESMİNİN KONULMAMASI AYIP..” dedi.
Sonra da “BU İŞİN ÜZERİNE SENİN GİTMENİ BEKLERDİM..” dedi.
“İYİ DE NEDEN BİZ GİDELİM,O HAREKETTEN NEMALANAN,PARA KAZANAN İNSANLAR GİTSİNLER.ONLARA SÖYLESİNİZE.BAK BENİ ARIYORSUN veya ARAYANLAR VAR.BİZİ TEHDİT EDEN,BİZE OLMADIK BASKI YAPAN BİR HAREKETİN ÖNDE GELEN İSMİNİN HESABINI ONLAR SORSUN..” dedik.
Ne günlerdi o günler yarabbi.
İşini,aşını,kaybedenlere,aile düzenini kaybedenlere çok üzülüyoruz.
O isim,o resim hesabını bize değil başkalarına sorun kardeşler dedik..!!

4 kişi görüş bildirdi

  1. Eski Açık

    Karabükspor davası, şehir tarihinin, Türk Spor tarihinin en önemli davası olup Ülke tarihi acısından da önemli bir olaydır. Bu davaya salt spor konusu gibi bakılamaz. Ortada büyük yolsuzluk iddiaları ve ihtimalleri vardır. Haramın, yiyene bu tarafta da kar etmediğinin görülmesi, bu taraklarsa bezi olanların bu işlere girmeden bir daha dusunebilmesi için bu davanın sonuna kadar gitmesi gerekir. Bu konuda da kendisini bu şehre ve ulkeye karsi sorumlu hisseden herkese görev düşmektedir. Olay hep gündemde tutulmalı davanın seyri takip edilmelidir. Gereği yerine gelmez , hırsızlar bu işten de yırtarsa tüm yolsuzlara gün doğar. Gün sorumluluk günü. Hiçbirşeye değilse bile Mahir Abi ve Ziya Ünsala bu kadarını borçluyuz. Haydi Karabük, silkelen ve kulübünün, emeğinin, göz nurunun hesabını sor.

  2. Eflanili

    Eflani Kadıköy gölet yolu asfaltlanmali çok yoğun balıkçı piknik yapmaya gelen imsan var bu insanlar Eflani Esnafına ekonomik anlamda alışveriş yaparak destek oluyor. Vali bey Keltepe yolu kadar Eflani gölet yollarına da önem vermelidir. 5 km lik Eflani Kadıköy göleti acilen asfaltlanmali hem Daday yolu alternetifi Kadıköy göleti

  3. Kenan kaşi

    Belediyenin yeni mahalledeki toki konutları yanına yaptığı 7 katlı bina huzur evi olamaz mı yada fizik tedavibhastanesi göğüs hastanesi gibi branş hastanesi olmaz mı Karabük’te bir Göz hastanesi yok

  4. özel halk otobusleri

    karabukte postane hastane valilik maliyé bankalar tamm gun esasına gore calisiyor, okullar kismen basladi halk hizmet aliyor. bazi halk otobüsleri calismiyor neymís para kazanmiyormus. pandemi oncesi bir otobüse 150 kisiyi bindirip para kazanirken belediyeye bēn cok kazandim al bu parayi halk icin kullanmi dediler. belediye yetkilileri neden mudahele etmiyor.kamu hizmeti verdiklerinin farkında degilmi bu halk otobusu sahipleri. para kazanmiyorsa yapmasin bu isi bir otobus hattini 2 milyar 3 milyarlara devrederken iyi. o zaman firincilrda yillardir para kazanmiyor onlarda calismasin sabah cikarsin ekmegi toptan gunde bi kere.. ezc acmasin kasap acmasin taksiler cikmasin servisciler hic yanmis adamlar aylardir para kazanamiyor bir tek talebeyi calisani yolda ķoymamislar giklari cikmiyor buda gecer diyorlar sadece otobuscułeremi vurdu bu pandemi.
    reis bey kendimi ilgilenir sorumlularinimi gorevlendirir artik bu ise bí cozum bulsun. halk otobusleri halkindir.. calisma duzeni ve kontrolu tekellesmis halk otobusu sahiblerinin eline biraķilamaz.
    su parami atik suyumu cop vergimi emlak vergimi ben belediyeye para kazanamadigum zamanlarda pandemi surecinde öduyorsam belediye de benim hakkim olan halk otobusunu nizami calistiracak. calistirmayan belediye yetkililerine ve baskana hakkimiz haram olsun..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Alaca ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı.

Erdal K. idaresindeki 19 BE 891 plakalı otomobil, Çorum-Yozgat kara yolu Zile Kavşağı'nda Ali Yücel Ç'nin kullandığı 60 DG 424 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan otomobil sürücüsü, sağlık ekiplerince Alaca Devlet Hastanesine, ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.