Her Telden (13 Ekim 2021)

Her Telden (13 Ekim 2021)

Yayın: 12.10.2021 21:54 |Güncelleme: 13.10.2021 08:46
Paylaş:
A+ A-

“GÜN AYRIŞMA GÜNÜ DEĞİL,BİRLEŞME GÜNÜDÜR..” DİYEN,ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’YE, CEVAP..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Karabük Kongresi’nde bir konuşma yaparak Dünya ve Ülkemizde yaşanan İÇ ve DIŞ gelişmelere değinerek “GÜN AYRIŞMA GÜNÜ DEĞİL,BİRLEŞME GÜNÜDÜR..” dedi.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ bu konuşmasında ÜLKEMİZ GENELİNDE dış odakların belirli niyetlerine değinirken,içeride de İŞÇİ KESİMİNE DE çok önemli bir mesaj verdi..
Bizim gördüğümüz kadarı ile mesaj tabanda algılanmış.
Öyle ya..
Şube Başkanlığı’na seçilen Sayın KENAN YILMAZ ve tabanda ki geniş bir kesim “BİREYSEL OLARAK DAMLAYIZ,AMA,BİRLİKTE OKYANUS OLURUZ /OLUYORUZ..” şeklinde bir cevap verdiler.
DELEGE SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE BİR AYRIŞMA VAR GİBİYDİ..
Ancak,KARDEMİR ÇALIŞANLARI ÖYLESİNE ÇABUK TOPARLANDILAR,öylesine birlik,bütünlük içerisine girdiler ki,bu olgunluğu,bu demokratik refleksi gösterebilmek çok önemli bir olaydır elbet.
Bir de LİDER KADRONUN dirayeti,kucaklayıcılığı bu sonucu verir.
Gerçekten de LİDER ve LİDER KADRO o kucaklayıcılığı gösterdi.

“TÜRKİYENİN DÖRT BİR YANINDA Kİ,SENDİKASIZ FABRİKALARDA GÖRDÜK Kİ,PANDEMİ NEDENİ İLE EMEKÇİLER EZİLDİLER..” KARDEMİR OLAYI
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Karabük Şube Kongresi’nde yaptığı konuşma ile “PANDEMİ SÜRECİNDE İŞÇİ /İŞVEREN İLİŞKİLERİNE DE..” hayli geniş yer ayırdı..
Ülke genelinde,birçok fabrika,işçilerinin SENDİKASIZ OLMASINI DA fırsat bilerek,hayli gaddar tutumlar aldılar,işten çıkartmalar yaşandı ve bu durumlar çoğu kez basında geniş/geniş yer aldı..
İşçisi SENDİKALI OLAN YERLERDE bunlar yaşanmadı..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ bu gelişmelerin altını çizdi.
Bakın KARDEMİR bu nokta da PANDEMİ SÜRECİNİ çok/çok iyi yöneten bir anlayış içerisinde hareket etti ve alınan önlemlerle PANDEMİ SÜRECİ hem KARDEMİR noktasında hafif atlatıldı,KARDEMİR’DE böyle olunca KARABÜK’TE bundan etkilendi ve daha ağır bir şekilde geçirebilirdi.
KARDEMİR OLAYIN BAŞINDAN İTİBAREN MÜKEMMEL DAVRANDI..
Çok geçerli önlemlerle BİNLERCE İNSANIN yan/yana,omuz/omuza çalıştığı işyerlerine covid-19 salgınını sokmamayı,girdi ise bile, çok ama çok hafif atlatılması sağlandı..
Sayın DEĞİRMENCİ buradan yola çıktı SENDİKASIZLIĞA getirdi sözü.
Keşke TÜM İŞYERLERİ SENDİKALI olsa..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ, “HERGÜN YÜZLERCE YAŞLI İNSANIMIZA,EVDE BAKIM HİZMETİ VERİYORUZ..” DİYOR…
Geçtiğimiz akşam,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik,Sayın VERGİLİ yeni hizmete alınan HAYVAN BARINAĞI hakkında bilgiler verdi..
GERÇEKTEN MÜTHİŞ BİR BARINAK YAPILMIŞ.
Barınak alttan ısıtmalı,ameliyathaneleri olan,yavru hayvanların bakımı için ayrı alanları bulunan ve çok/çok detaylı düşünülmüş bir HAYVAN BARINAĞI hizmete alınmış..
Sayın VERGİLİ bunları anlatırken “İNSANLAR İÇİNDE BİRÇOK HİZMETİNİZ VAR GALİBA..” dedik,bu yönlü çalışmaları yakından bildiğimiz için konuyu açmaya gayret ettik.
Sayın VERGİLİ “HEMEN HERGÜN,YÜZLERCE YAŞLIMIZA EVİNDE HİZMET VEREN BİRİMİMİZ ve EKİPLERİMİZ VAR..” dedi,bu ekipler evlere gidiyorlar ve BAKIM İHTİYACI OLAN yaşlılara gerekli her türlü hizmeti veriyorlarmış.
EMEKLİLERİ DE UNUTMADIKLARINI ANLATTI Sayın VERGİLİ..
EMEKLİLER ve YAŞLILAR EVLERİNE hergün gelip dinlenenleri anlattı..
Sayın VERGİLİ,her canlı bizim için azizdir görüşünde..
Hizmetleri bu noktadan ele alarak yönlendirme gayretinde

KARDEMİR’İN “2021 YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BİLANÇOLARI,KAR/ZARARI YAKINDAN AÇIKLANIR..” HİSSE SENET FİYATLARI İÇ/DIŞ KONJONTÜR..
Dün KARDEMİR 2021 Bilançolarının yakında açıklanacağından söz ederek,ilk birinci ve ikinci çeyrek dilimlerinden olduğu gibi,üçüncü çeyrek dilimde de YÜKSEK KARLILIK BEKLENDİĞİNE işaret etmiştik.
Bunları yazdıktan sonra da MAYIS AYI İÇERİSİNDE 1 ABD DOLARINI YAKALAYAN KARDEMİR Hisse senetlerinde ki,belirli bir gerilemeye getirmiştik sözü,KARDEMİR PARA KAZANIYOR,ancak,son zamanlarda HİSSE SENEDİ FİYATLARINDA bir gevşeme var,gibi yaklaşım göstermiştik.
KARDEMİR BÜNYESİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR DOSTUMUZ ARADI..
Hisse senedi fiyatlarının,yalnızca bir TESİSİN KAR/ZARARINDAN kaynaklanmayabileceğini,bunun Ülkenin İÇ/DIŞ POZİSYONU ve İÇ/DIŞ FİNANS ÇEVRELERİNİN aldığı pozisyonlarla da yakın ilgisinden söz etti.
ELBET ÇOK/ÇOK HAKLI O DOSTUMUZ/KARDEŞİMİZ..
Önemli olan KARDEMİR’İN ÇOK CİDDİ PARA KAZANMASI elbet..

Kastamonu/PINARBAŞI HORMA KANYONU,Karabük/YENİCE IHLAMUR TERAS ve Karabük/ MERKEZ,BULAK VADİSİ SPOR PARK PROJELERİ…
Daha önce de birkaç kez yazdık Kastamonu/PINARBAŞI HORMA KANYONU’NA mükemmel tesisler yapılmış ve bu alan,adeta,dolup taşıyor gelenin/gidenin haddi hesabı yok..
Karabük/YENİCE ise IHLAMUR TERAS ile çok büyük beğeniler alıyor,IHLAMUR TERAS Tesisleri bu Bölgenin yüz akı konumunda ve gün geçtikçe adını duyuruyor bu alan.
Karabük/MERKEZ BULAK KANYON SPOR PARK Projesi,hemen/hemen sona yaklaşıyor,bittiğinde,görülecektir ki KARABÜK YAŞAYANLARI kadar SAFRANBOLU ve SAFRANBOLU’YA gelenlerce de büyük ilgi görecektir..
BU TESİSLER İNSANA,GENİŞ KESİMLERE DOKUNAN TESİSLER..
O nedenle de insanlar tarafından ilgi görüyorlar..
Büyük de beğeni alıyorlar..

BÖLGENİN SESİ GAZETESİ OKURLARINA BİR SORUMUZ VAR ; YAPILACAK YEREL SEÇİMLERDE, SİYASİ PARTİLERİN BELEDİYE BAŞKANLARI KİMLER OLMALI
BÖLGENİN SESİ Gazetesi Okurlarına ve KARABÜK YAŞAYANLARINA bir sorumuz var,lütfen bu soru üzerine düşünün,zira hepimizin günlük yaşamı,gelecek yaşamı ile çok yakından ilgili bu soru..
YAPILACAK İLK YEREL SEÇİMLERDE KİMLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMALI,haydi bir adım daha atalım,SİZCE KARABÜK’E İYİ HİZMET VEREBİLECEK BİR İSİM KİM VAR..?
Beğenirsiniz/beğenmezsiniz Sayın RAFET VERGİLİ Karabük’e çok önemli hizmetler yaptığını söylüyor ve 130 civarında HALKA AÇIK PARK açtığından söz ediyor,açtığı Cadde ve Yollar olduğunu anlatıyor.
Sizce yeterlidir,yetersizdir,konu o değil..
Sayın RAFET VERGİLİ,yapılacak bir YEREL SEÇİMDE,kesinlikle yeniden Aday olmayacağını söylüyor ve işte tam bu nokta da SİYASİ PARTİLER, kendi bünyelerinde,harıl/harıl, MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI üretirken,hiçbir Siyasi Parti veya kişi de BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI görünmüyor değil mi..?
OYSA Kİ KARABÜK İÇİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
Aslında bir İl veya İlçe de ÜRETKEN BİR BELEDİYE BAŞKANI,o yöreye Milletvekilinden çok/çok daha fazla hizmet getirebilir,işte buradan hareketle GELECEKTE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI SİZE GÖRE..?
Veya bu yönde hazırlığı olan KİŞİ var mı,PARTİ var mı..?
Yoksa SON DAKİKA DA bir isimle mi yola çıkılacak yine..?

BAYIR MAHALLE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ve 5000 EVLER HASTANESİ “ KARADENİZ BÖLGESİ SEL FELAKETİNE Mİ TAKILDI..” STRATEJİ DAİRESİ
Dün yine yazdık KARADENİZ BÖLGESİ’NDE yaşanan sel felaketi KARABÜK ve ÇEVRE İLLERİ DE etkileyecek şeklinde bir görüş var,bu İLLERE GELECEK birçok ödeneğin SEL FELAKETİNİN YARALARINI SARMAYA harcanabileceği üzerinde görüş verenler var.
İşte tam buradan yola çıkarak bir konu söylemek istiyoruz.
Bilindiği gibi 5000 Evler Bölgesi’ne bir HASTANE YAPILACAK, bu Hastane için bütün hazırlıklar tamamlandı ve konu CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA BÜTÇE ONAYI için gönderildi..
BU ONAY HENÜZ ÇIKMADI..
Acaba,bu Hastane için verilecek Bütçe,KARADENİZ SEL FELAKETİ için harcanarak,5000 EVLER HASTANESİ bir hayli ötelenebilir mi ve yine bir başka yönünü söyleyelim 5000 EVLER HASTANESİ’NİN..
Bu HASTANE yapılınca,BAYIR MAHALLE KBÜ EK POLİKLİNİK BİNASI,5OOO Evlere taşınacak ve bugün kullanılan bina DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olarak kullanılacak ve BAYIR MAHALLE BİR FAKÜLTE Mahallesi haline gelecek.
SOSYAL YAPISI DEĞİŞECEK Mahallenin..
Bütün bunlar için Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı Bütçe onayı şart.

KARABÜK’E YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN ve CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN GÜNDEM YAPTIĞI “MİLLET BAHÇESİ..” KONUSU
Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,Ülke gündemine MİLLET BAHÇELERİ kavramını sokmuştu ve birçok İL ve İLÇEYE bu MİLLET BAHÇELERİ yapılmıştı/yapılıyor da..
KARABÜK GÜNDEMİNDE DE MİLLET BAHÇESİ OLAYI VAR..
Bu konuda,bize gelen bilgilere göre,düşünülen yer TCDD’NIN MAKASBAŞI olarak bilinen BÖLGESİ’NDEN başlıyor.BAĞESSAN Sanayi Sitesi ve oradan da BALIKPAZARI’NA kadar uzanan çok geniş bir alan..
Bunun için TCDD’NIN bu alanı vermesi gerekiyor..
Daha sonra da MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK..
Peki böyle bir yatırım Karabük’e ne zaman yapılır,böyle bir yatırım için TCDD O ARAZİLERİ süratle devir eder mi,devir ettiğini varsayalım,bu konuda gerekli finansal destek süratle bulunur mu..?
Bizim bildiğimiz AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ konu ile çok yakından ilgileniyor ve belirli girişimlerle işi hızlandırma gayreti içerisinde,ancak,olayın çok geniş bir boyutu var elbet.
Kolay halledilebilecek bir konu değil bu..
Halledilebilirse,KARABÜK’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞİR iyi mi..

27 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük Bizim

    Kimler belediye Başkanı olmalı değil, şimdiye kadar Karabük ün yaşadıklarımızdan sonra Karabük de ve ilçelerde kimlerin belediye başkanı olmamaları üzerinde konuşmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

  2. GERÇEKCİ

    Millet İttifakın adayı Belediye Başkan adayı Durmuş Yalçın olmalı

  3. Anonim

    sanayici siyasetçi bürokrat tarikat olmayan… çevre şehircilik konusunda bilgili olan.. kültür sanat spor turizm tarım sanayici asistani danismani olan dedigim dedik bu halk robot değil ben size insan olduğunuzu hatırlatacak kişiyim diyecek bir mucize istiyorum.

  4. Karabük

    Timurçin saçlar yada cenk gedikoğlu ikiside vizyonu olan insanlar ve genç kuşak.

  5. ÇAKIR

    KARABÜKTE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ,ŞİMDİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI,MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI DİLLENDİRİLMEYE BAŞLANMIŞ.DAHA ORTADA FOL YOK YUMURTA YOK.BU NE TELAŞ ,HERKES ÖN ALMAK,PASTADAN PAY KAPMA YARIŞINDA GİBİ.AHMET ABİ BUGÜN TCDD ARAZİLERİ İLE İLGİLİ YORUM YAZMIŞ.BENCE BÖYLE BİR YATIRIM KARABÜKE HİÇ BİR ZAMAN YAPILMAZ.TCDD O ARAZİLERİ VERMEZ.ÇÜNKÜ,KENDİSİ YATIRIM YAPTI ORAYA HALA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLLER.MİLLET BAHÇESİ İÇİN ÖĞLEBELİ BAHÇELERİNDEN BİR YER BULURLAR ARTIK.

  6. Ah Burhanettin hoca ah

    Karabük Burhanettin hocayı seçebilseydi neler kazanırdı Rahmetli Üniversiteyi hakkaten uçurmuştu,bugün yorgun hakyolcular Üniversiteyi dibe çektiler Burhanettin hoca rahmetli Karabüküde uçururdu vizyonu vardı ufku açıktı sosyal yönü güçlüydü yatırımcıydı Karabük insanı üçüncü kere hata yaptı geldiyi noktada orta yerde işte Karabükü b.k pislik götürüyo.Hele şu imtihan rezaleti unutulacak gibi deyil.

  7. Timuçinmi dedin

    Bi arkadaş Timuçin demiş geçenlerdeki açıklamasını okumadınızmı adam neler söylediydi laikliyi yerden yere vuran adamdan Cumhuriyet kentine Belediye reyisimi olur yahu.Cenk Rafet beyden izin alırsa aday olur amma kazanması mucize

  8. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abim, yapılacak yerel seçimlerde siyasi partilerin adayını bilmem ama, Karabük belediye başkanlığına Safranbolu Belediye Başkanı Elif hanım yakışır. Çünkü kendisi mimar. Karabük’ü bu mezbelilikten ancak o kurtarır. Eğer o olmazsa muhakkak Karabük belediye başkanlığına İnşaat Mühendisi veya Mimar olursa daha iyi olur. Karabük tam bir çıkmaz içinde, günü kurtarma işlerle uğraşılıyor. Her yer mezbelelik. Bir çok mahalleye kentsel dönüşüm girmesi lazım, hatta ve hatta şehir merkezinden başlamak üzere tüm mahallelerde estetik çalışmaları yapılmazı lazım diye düşünüyorum. Saygılar…..

  9. Yenice'li

    Karabükspor’a sahip çıkabilecek, kendi bünyesinde sportif faaliyetlere eğilecek bir belediye başkanı istiyorum. Şehir estetiğine önem verecek, vizyonu geniş, yukarıda arkadaşın dediği gibi tarikat üyesi olmayan, dini siyasete alet etmeyecek, enerjik bir belediye başkanı görmek istiyorum.

  10. Anonim

    Rafet başkan işe sınavı kazanan 34 kişiyi başlatıp kaybettiği güveni kazanarak başlamalı ve milletvekili adayı olmalı.

  11. Yenicenin Ihlamur terası,Ovacığın siyasetçi el frenleri,Kastamonu Pınarbaşı’nın kanyonları,Eflâninin ise CİTTA SLOW’u meşhur

  12. Seçmen

    Cumhur ittifakının Adayı Sayın Durmuş YALÇIN olmalı

  13. Şükrüsü var ya

    Anonim diye yazan arkadaş Rafet beyin danışmanı hatta kendinden bir adım önde Şükrüsü var ya esas başkan o başkasına ne gerek var.nasıl tahammül ediyo o kişiye yahu böyle bir insana bi insan nasıl tahammül eder vallahi billahi anlamadım

  14. Eflanili tıp mensubu

    Eflani cittaslow şehir deyil,Eflani sahipsiz geri kalmış,gittikçe küçülen gariban bir yer cittislow şehir deyil Ülmezide 18 cittaslow şehir var Eflani bunlardan biri deyil.Eflani geri kalmış bir İlçe ve gittikçede geri gidip küçülen bir yer hepsihepsi bu

  15. Millet ittifakı seçimi alır

    Belediye başkanlığı seçimini bu defa Millet ittifakı alır.Çıkaracakları aday mesela İsmail Yılmaz olursa,kesinlikle Milletİttifakı seçimi alır İsmail bey asıl mesleği iti barıyla resim öğretmeni yani sanata yakın bir insan aday olur gösterilirse seçimi kesin alır

  16. ÜLKÜCÜ MHPLİ

    Şükrüsü varya diyen arkadaş bizler için yandaş yazan o insan müdürler içinde neler yazdıydı hatırlarız.İyi yazmışsın hoş yazmışsın o insana Rafet bey nasıl tahammül ediyor bizler için 30-35 ülkücü diyen bizlere en ağır eleştirileri yapan kişi o arkadaşa nasıl tahammül ediyor hayret

  17. Mahir köse

    Rafet Vergili Belediye Başkan adayı olmayacaksa,burda seçimi belirleyecek olan Ak Part’nin göstereceği adaydır.Ak Parti son iki seçimde mevcut aday adayları yerine,aday adayı olmayan ve son anda genel merkezin tercihi ile belirlenen adaylarla seçime girmiş ve kaybetmiştir.Son üç seçimde aday tercihinin yanlış olması sonucu belediye seçimlerini kaybeden Ak Parti,Belediye Meclislerinde aldığı oyları,Belediye Başkan adayları alamadığı için Belediye yi kaybetmiştir.
    Genel Merkezin aday belirleme sürecinde aday adaylarının dışında bir aday belirlemesi,küskünlük oluşturmuştur.
    Ak Parti’ye kimler olabilir derseniz milletvekili adayı olmazsa İl Başkanı Avukat İsmail ALTINÖZ uzun yıllar teskilatçılıği ile,Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Muzaffer ATILKAN mesleki birikimi,mahalli idare,kamu ve özel sektor tecrübesi ile,İşadamı Sedat NAMAL işbitiriciği ile aday yapıldıkları takdirde seçimde belirleyici olacaklarını düşünüyorum

  18. raif ünal

    Rafet vergili Karabukun 12 yılını heba etmistir.Marzingten 36 trilyon almıştır.6 trilyonu karabuksporundur.5000 kisilik araba fabrikası istihdami koskoca bir yalandır.4 tane merdiven batti ciktisi isıklarda kesilen kaos kenttir.Balikpazarindan postaneye cikan kaldirim dunya literaturüne gececek genisliktedir.Vizyonu olmayan sehirin bassorumlusudur

  19. ÇAKIR

    KARABÜKE KİM BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİRSE SEÇİLSİN MEVCUT BELEDİYE BAŞKANINDAN KÖTÜ OLAMAZ,ÇÜNKÜ SAYIN BELEDİYE BAŞKANI KARABÜKÜN İÇİNE ETTİ,SEÇİLECEK YENİ BELEDİYE BAŞKANI DA DÜZELTEMEZ KARABÜKÜ,
    RAHMETLİ BURHANETTİN HOCAYI SEÇSELERDİ TABİKİ KARABÜKÜN ÇEHRESİ DE DEĞİŞİRDİ,CADDELERİ DE,ANCAK SAYIN BAŞKAN KARABÜKÜ İÇİNDEN ÇIKILAMAZ HALE SOKTU KENDİSİ DE TEMİZLEYEMİYOR.ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE DE MİLLET VEKİLLİĞİNE KAÇMAYA ÇALIŞIYOR.TABİKİ KARABÜK HALKI BUNU YEMEZ.MİLLETVEKİLİ OLARAK DA BİR DAHA DA SEÇMEZ.

  20. Eski işçi

    Karabük’e vidanjör başkan olmalı bu pislik anca güçlü bir vidanjör ile temizlenir.

  21. HALUK BAKMACIKGİL

    yahu sanki vatandaşa sorulacak KİM BELEDİYE BAŞKANI OLSUN? diye … AK Parti ilk Belediye Başkanlık seçimini alır. Onada tepeden atama olur. CHP yine sağdan mı soldan mı aday buluyum derken nöbetçi bir başkan adayı bulur….İYİ Parti il başkanı ben olayım dermi?…MHP de bu kez Cenk Gedikoğlu çıkar yola…yani vatandaşın ne düşündüğü önemli değil, Bakın kesintisiz trafik yolu tamam, millet bahçesi, havalanı tamam…kardemir kavşak projesi bitti bitiyor, Araç çayında sandallar geziyor…Karabük üm ise böyle masallar ile uyuyor…

  22. Sedat artık İYİLERDENDİR

    Sedat artık İYİLERDENDİR,İYİ Parti Karabükte Sedat Namal ile yola çıkabilir Milletvekilliğide olur Belediye Başkanlığıda olur Mansur Yavaşın dostu arkadaşı Sedat Namal İYİ Paertiden Karabükte istediyi her yere gelir bunu unutmayın

  23. Kayıp yıllar

    Karabükte oturulacak bir park yeri bile yok. Sayın başkan CHP oylarıyla seçildi. Genel seçimde bu tablo olurmu. ???? Sanmıyorum. Güven kaybı en üst düzeyde. Sayın belediye reisimizin güven tazelemesi. Onuda kendisi bilir.

  24. ŞAHİN KARATAŞI TEK GEÇERİM

    İYİ PARTİDEN ŞAHİN KARATAŞI BELEDİYE REYİSİ OLARAK TEK GEÇERİM DÜRÜST ÇALIŞKAN TEMİZ BİR İSİM ÜLKÜCÜ KÖKENLİ İYİ PARTİ İÇİNDEDE KARABÜKTEDE SEVİLEN Bİ İSİM ŞAHİN ABİYİ TEK GEÇERİM BELEDİYE REYİSLİYİNE YAKIŞIR

  25. Belediye başkanı adayları

    Arkadaş yukarda belediye başkanı adayları olarak ismi geçenlerin Karabük üzerine bir düşüncesini duydunuz mu okudunuz mu.
    Seçim zamanı gelir broşür yaparlar seçim bitince uykuya dalarlar.
    Karabük üzerine düşünceleri olan bunu paylaşan konuşan birileri aday olmalı

  26. Şahin Karataş

    Şahsımı belediye başkanlığına layık gören arkadaşa teşekkür ederim.Karabük belediyesinin neredeyse her biriminde memur,amir ve idarecilikler yaptım,Etimesgut’ta da 6 yıla yakın belediye başkan yardımcılığı yaptım,Partim ve Karabüklüler layık gördükleri takdirde böyle bir niyetim vardır.Kalan ömrümü,belediyecilik birikimimle Karabük ve Karabüklülere hizmet ederek geçirmek,şeffaf,halkın herkesiminin katılımıyla birlikte bir belediyecilik anlayışı en büyük arzumdur.Karabük bugün beleyecilik noktasında bu durumdaysa,yönetime katılımcı bir belediyecilik anlayışından uzak tek adam yönetiminin hakim olarak hüküm sürmesindendir.(Belediye kanununda halkın her kesiminin katılımlarıyla teşekkül etmesi gereken KENT KONSEYİ konusundaki verdiğim yazılı önerge Ak parti ve MHP oylarıyla reddedilmiştir).

  27. 5000 Evler Hastanesi

    Beşbinevler Hastanesi için Atila Karaslan facebook’ta yazmış CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DÜN BÜTÇE ONAYI vermiş

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sanatçı Okan Bayülgen: Buradan İngiltere’ye giden de topraklarımıza gelen de aynı ‘öteki’ kaderi paylaşıyor

Yayın: 29.03.2024 14:54
Paylaş:
A+ A-

Sanatçı Okan Bayülgen, “Buradan İngiltere’ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor ‘öteki’ olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.” dedi.

Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen’in yazıp, yönetip, oynadığı ve “Yılın Prodüksiyonu”, “Yılın Yönetmeni” ile “Yılın Oyuncusu” dahil 6 ödül sahibi “Richard” oyunu 50. temsilinde sanatseverlerle buluştu.

Oyuna, tiyatroya ve gelecek projelerine ilişkin  açıklamada bulunan sanatçı, Richard eserindeki asıl meselenin ötekileşme olduğunu belirterek, “Richard’ın da bir öteki olması bizi çok ilgilendirdi. Yani kraliyet ailesine doğmuş ama kral olamayacak bir öteki. Buradan İngiltere’ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor ‘öteki’ olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz. Biz de çalışmak, eğitim ya da yerleşmek için başka ülkelere, örneğin Kıta Avrupası’nda Berlin’e, Paris’e, Londra’ya gidiyoruz. Biz de orada öteki muamelesi görüyoruz. İnsan kendi doğduğu ailede, kardeşleri arasında ya da anne babaya karşı bile ötekileşebiliyor. Dolayısıyla bu çok önemli. Bunun işlendiği bir oyun. Bu açıdan Shakespeare’e dayanarak, biraz ona dil çıkartarak, biraz da Shakespeare’i överek yazılmış bir oyun.” ifadelerini kullandı.

Bayülgen, eserin yüzde 20’sinin orijinalin adaptasyonu olduğunun altını çizerek, yüzde 80’ini ise yeniden yazıldığının altını çizdi.

William Shakespeare’in kaleme aldığı ilk eserlerin VI. Henry oyunu ile Kral III. Richard’ın hayatını anlattığı oyun olduğunu dile getiren sanatçı, “O tarihte ya Tudorlara yaranmak için ya Tudorların ısmarlaması sonucu, Shakespeare bunu yapıyor yani III. Richard’ı kötü gösteriyor. Arada yüzyıl var ve o yüzyılda Yorkların yani son savaşta ölen Kral Richard’ın gölgesi kalkmamış devlet üzerinden, Tudorlar üzerinden. Bunu kötüleme çabası var. 16. yüzyıl anlayışıyla yani ‘Tanrı kötü insanları -güya- sakat bırakır ki siz ondaki fenalığı göresiniz diye’ anlayışıyla, adama sakatlıklar ilave edilmiş. İşte kambur, çolak, topal, çirkin yapılmış.” açıklamasını yaptı.

Okan Bayülgen, Shakespeare’in eserinde Richard’ı korkunçlaştırdığının altını çizerek, şu bilgileri verdi:

“Öyle bir adam değil. Çok yakın tarihte, 2012’de kemiklerin bulunması ve 2015’te Richard’a ait olduğunun tescillenmesiyle ortaya çıktı ki bu adamda biraz skolyoz var. O skolyoz da dışarıdan pek belli olmuyor. Yani kambur falan da değil. Eğri büğrü de değil. Yakışıklı bir adam. Savaşta kahramanca ölen son kral. Ama ne olmuş bugüne kadar? Bizim bu pek demokrat kıta Avrupası, İngilizler her şeyi demokrasi adına ve siyaseten doğruculuk yaparak herkesi temize çekmiş, düzeltmiş. Richard’ı bırakmışlar. Richard günden güne daha da korkunç hale getirilerek oynanıyor. Bu oyun bir soru soruyor. Diyor ki siz hala neden korkuyorsunuz? Yani 500 yıldır her gelen oyuncu, kimliği ne olursa olsun demokrat, ilerici, gerici, sağcı, solcu fark etmiyor; aynı hilkat garibesi Richard’ı oynuyor. Bir yandan bu açıdan Shakespeare’e dil çıkartıyor.”

“Söyleşilerle aslında bir şölene dönüştü”

Eserde, “sanatçı nerede durmalıdır?” sorusunun işlenmediğinin altını çizen başarılı sanatçı, “Aleladelik, üst insan olmak, Nietzsche’den, Baudrillard’dan, Alain Badiou’dan, Kierkegaard’dan Freud’a kadar, aslında sanatçının kim olduğu, ne yapması gerektiğiyle ilgili çok mesaj var oyunda. Ama iktidar yazarı olmak, olmamak gibi bir derdimiz yok. Tarih boyunca böyle olmuştur; her iktidara yakın duran yazarlar vardır. Uzak, muhalif olan yazarlar vardır. Bu oyunun özellikle meselesi bu değil.” diye konuştu.

Oyunun 50 temsilde geçirdiği değişikliklere de işaret eden sanatçı, şunları kaydetti:

“İlk oynadığımızda berbattık. Oyun da henüz toparlanmamıştı. Hızla festivale yetiştirilmişti. Hatta ilk 2-3 oyunu seyredenlere de ‘Davetiye vereyim, gelin bu halini görün.’ diyorum. Fakat seyircimizden büyük bir teveccüh gördük. Açık hava tiyatrosunda 4 bin kişiye, Atatürk Kültür Merkezi ya da diğer binli sayıları geçen seyirci kapasiteli yerlerde full oynadık, hakikaten. Ardından, sanatı üretenin ve seyircinin bir araya gelmesiyle birkaç saat süren söyleşilerle aslında bir şölene dönüştü. Bugün ‘Herkes için Shakespeare’ diyerek aslında Shakespeare’in sahibi olduğunu düşünen İngiltere ve Kıta Avrupa’sına da 1tatlı bir iltifat yapıyoruz üst yazıyla. Sinemada alt yazı, tiyatroda da üst yazı vardır. İngilizce üst yazıyla oynanıyor bugün oyun. Bu da önemli bir gelişme. Bu oyun bizim özel hatta ödenekli tiyatrolarımıza iki alışkanlık bırakacak. Bir; ki çoktan başladı, oyun sonrası söyleşileri. İki; İstanbul’umuzda, Türkiye’mizde yaşayan, yerleşik ya da kısa süreliğine burada olan yabancılar için İngilizce üst yazıyla oynanması. Bu iki gelişme de aslında bizim hem seyirciyle ilişkimiz hem de tiyatromuzun yeri açısından ya da seyirciyi önemsememiz açısından güzel göstergeler.”

Okan Bayülgen, tiyatro yapmanın hiçbir zorluğu olmadığına dikkati çekerek, “Tiyatro yapmak, tiyatrocu olmak, tiyatronun, bu atmosferin içinde olmak müthiş bir şey. Bu kadar uğraşıp didinip zar zor konservatuara girip, ayakta kalıp tiyatro yapanlar bir de üzerine şikayet ederse artık fazla geliyor bana. Şikayet etmeye hakkımız yok. Bunu biz istedik. Annemiz, babamız bize mani olmaya çalıştı, ‘Yapma çocuğum.’ dedi, önümüze dikildi, yalvardı, ‘Evlatlıktan reddederiz.’ dedi. Şimdiki aileler değil, bizim zamanımızdaki ailelerden söz ediyorum. Yine de ısrar ettik, yaptık. Neden şikayet ediyoruz o zaman?” değerlendirmesinde bulundu.

Son dönemde tiyatronun, yaptığı birçok işin önüne geçtiğini vurgulayan sanatçı,”Şu anda ‘Richard Otel’de’ diye bir oyunumuz var. Yine Richard’da oynadığım bir arkadaşım, hem ortak yazar hem yardımcı yönetmen Nihal Usanmaz’la orada da çalışıyoruz. Aynı anda o oyunu çıkardık, Richard’da oynuyoruz ve Ankara’da, Devlet Tiyatrosunda ‘Dracula’nın provaları başladı. O da mayıs ortasında sahnelenecek. Araya bir küçük oyun daha sıkıştıracağız. Böylece gelecek sezona 4-5 oyunu aynı anda oynayarak gireceğiz.” dedi.

“Shakespeare aslında bütün dünyaya ait”

Sanatçı, oyunları yurt dışında da sahnelemeyi çok istediklerine işaret ederek, “Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de oyun koyabilirsiniz, yeter ki oyununuz onlar için yeni ve farklı bir şey ifade ediyor olsun.” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası tiyatro festivallerine gitmek konusunda ise Bayülgen şunları söyledi:

“Aslında Richard için çok devreye girenler oldu. Fakat bizim, sinemadaki gibi bazı filmlerimizin, yönetmenlerimizin alışageldik şekilde Cannes’da, Berlin’de, farklı festivallerde ödül alması gibi bir lobimiz yok tiyatroda. Bazı oyunlar zar zor gidiyor, geliyor ama bunu da başlatmak lazım. İngilizlere de bir şey söylemek için Shakespeare’i tercihimiz biraz da bu yönde kıymetliydi. Shakespeare ile ilgili bir şey söylediğiniz zaman artık bu sadece İngiltere’ye değil, bütün dünyaya ilginç geliyor. Çünkü artık İngiltere’ye ait bir yazar değil Shakespeare. İngilizler sahip çıkıyor tabii, adam İngiliz ama artık o, tiyatro kütüphanesinin en önemli yazarı olarak aslında bütün dünyaya ait. Dolayısıyla Türkiye’den birisi çıkıyor, diyor ki ‘Ya kardeşim, pek demokratsın ya, senin yapamadığını bak ben yaptım ve sana, senin biraz da kafanı açabilecek, yeni fikirler verecek bir şey söylüyorum. Gelip orada oynayayım mı? Diyecek ki oyna ama sinema filmi nasıl gidiyor? WeTransfer’le, yüksek bir dosya olarak gidiyor. Bir küçük flash diskle gidiyor. Gitmesi bugünkü teknolojiyle rahat. Tiyatro kamyonlarla, insanlarla gidiyor. Biz bugün Anadolu’da bir yere gittiğimizde birkaç kamyon ve 51 kişi gidiyoruz yani kolay değil. Onun için bu kadar adamı götürüp orada oynatmak hiç kolay değil. Tarihte yapılmış. Bunu yapan müthiş tiyatrocu abilerimiz oldu.”

“Yurt dışına oyunla gittiğinizde işin kolayına kaçamazsınız”

Okan Bayülgen, uluslararası gösterimlerde iki kişilik oyunlarla ve dekoru oradan tedarik ederek gidilebildiğini aktararak, “Ama bizim oyun için orada bir inşaat yapmalısınız. Bu kolay bir şey değil. Bir yandan da tiyatronun şöyle bir tarafı da var; hep böyle kolaya kaçamazsınız. Yani ‘Yurt dışına gidecek bir oyun var’. Eee? ‘Bir hırkayla gidelim.’ Hayır o değil. Bu tiyatro. Nasıl sinemanın böyle bir cazibesi, şaşası var. Tiyatroda da bazı oyunlarda seyirciye oyunculuk, müzik performansları, dans gösterdiğiniz kadar, dekor, kostüm ve ışık konusundaki kreasyonunuzu da göstermeniz lazım. Tiyatro çünkü bunların bir bütünü. Çok farklı sanatların bir arada oluştuğu büyük bir sanat diyoruz.” diye konuştu.

Richard oyununun yurt dışına gittiğinde en az 600 kişilik bir salonda oynaması gerektiğinin altını çizen sanatçı, “Dracula’yı Devlet Tiyatrosunda sahneleyeceğiz. Mesela Dracula’nın şahsı daha fazla yurt dışı festivalleri açısından çünkü devlet, Kültür Bakanlığımız, ‘Biz buna uluslararası, dünya markası fantastik kişilik olarak da bakalım. Bunu şu festivalde ya da tiyatroda oynayalım.’ derse oynanır. Bu da aynı şeyi yapabilir.” ifadelerini kullandı.

Bayülgen, bütün tiyatro oyunlarının “Kral Çıplak” dediğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Bütün derdimiz seyirciyle böyle bir alışveriş içinde olmak. Bütün oyunlar bir şey söyler. Hangi oyunlar bir şey söylemez? Oyuncusu, yönetmeni ya da yazarı başka dertler içindeyse bir şey söylemeyebilir. Örneğin gelir der ki ben sana bir hikaye anlatacağım. Niye anlatacaksın bu hikayeyi? İşte ben bunu yazıyor muyum, yazabiliyor muyum diye baktım. Ya da oyuncusuna dersin ki ‘Senin derdin ne?’ Oyun bir şey söyler, bir ufuk açar, bir yere dokunur. Katarsis denilen şey gerçekleşir. Bir ahlaki yıkanma ortaya çıkar. Herhangi bir şey. Oyuncu diyorsa ki, ‘Benim derdim kendimi el aleme göstermek. Bakın ne güzel oynuyorum. Gördünüz mü beni? Bir daha alkışlayın bakalım.’ falan. Bunlardan bir şey olmaz. Sanatçının hep bastıramadığı, dert edindiği, paylaşmak istediği bir şey vardır. Resim mi heykel mi tiyatro mu müzik mi, her neyse. Bir yardım çığlığı gibi. Çünkü sanatçı da acayip bir tip. O da bir iletişim kurmak istiyor. Onun da bir derdi olmuş mesela çocukken. İşte anlatırsa çocukken neler olduğunu, çocukken dertli olan başka birileri de onu anlar. Beraber bir şey olur. Ama sürekli aynı şeyi de söyleyemez, yeni bir şey söylemesi lazım. Şimdi ideali mi tarif ediyorum? Hayır. Sanat şurasından bastırdığımız, buradan sıkıştırdığımız, ‘böyle yapılmalıdır’ diye kural koyduğumuz bir şey değildir. Zaten ne zaman bu kuralları koyarsanız birileri çıkıp o kuralları bozmaya çalışır. Ondan sonra da devrim yaptık derler. ‘Bravo’ deriz biz de. Biz devrimcileri severiz zaten.”

Oyunun ikinci sezonu tamamladığını kaydeden sanatçı, üçüncü sezonda da izleyiciyle buluşacağını sözlerine ekledi.

Eser, 5 Nisan’da Maximum Uniq Hall’de, 14 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi’nde, 16-17 Nisan’da Ankara’da, 3 Mayıs’ta Konya’da, 4 Mayıs’ta Antalya’da, 5 Mayıs’ta Denizli’de, 7 Mayıs’ta ise İzmir’de sahnelenecek.

Kabare Dada ve Net Sanat tarafından sahnelenen eserde Bayülgen’in yanı sıra Şenay Gürler, Ebru Unurtan, Nihal Usanmaz, Kevork Türker, Oral Özer ve Volkan Ateş Gündüz rol alıyor. (AA)