Her Telden (13.Haziran.2018)

Her Telden (13.Haziran.2018)

Yayın: 13.06.2018 00:20
Paylaş:
A+ A-

“EFLANİ HAVAALANI’NI İSTİYOR..TEŞEKKÜRLER SAYIN RAFET VERGİLİ..” PANKARTI, KARABÜK’TE ORTAMI HAYLİ DALGALANDIRDI VE AK PARTİ..
İstanbul’da kurulu olan EFLANİ DERNEĞİ Yönetim Kurulu tarafından,Karabük’ün çeşitli yerlerine asılan “EFLANİ HAVAALANI’NI İSTİYOR..” gibi bir pankart Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE teşekkür ile sona eriyor..
PANKART SİYASİ ORTAMI HAYLİ DALGALANDIRDI..
Örneğin AK Parti bu pankartın SEÇİM MALZEMESİ olduğuna inanıyor galiba,zira,AK Parti içinde Siyaset yapan birçok isim “BU PANKARTLARIN SİYASİ BİR YÖNÜ OLDUĞU KESİN..” gibi ifadeler kullanıyor.
Olay, pankartı asan Derneğin “DERNEKLER YASASINA GÖRE,DERNEK SİYASETLE UĞRAŞAMAZ.KONU MAHKEMELİK BİLE OLABİLİR..” noktasına gider mi,sanki böyle düşünen genişçe bir çevre de var AK Parti içinde..
“BU PANKARTLARIN ARKASINDA BİR SİYASİ İRADE OLDUĞU KESİN..” görüşünü hemen herkesten duyuyoruz,”PEKİ NEDİR BU SİYASİ İRADE..” diye sorduğunuzda ise “ZAMANI GELİNCE ELBET AÇIKLANACAKTIR..” falan gibi,amiyane tabirle,top çeviriyorlar..
Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Sivil Havacılık Yüksekokulu için UÇUŞ PİSTİ olarak kullanılacak,daha sonra,KARABÜK HAVAALANI olarak kullanılacak, YERLERİN KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI başlatıldı..
Buna karşılık olarak da,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu işe şiddetle karşı çıkarak “İZİN VERMEM,ELİMDEN GELEN HER TÜRLÜ ENGELLEMEYİ YAPARIM..” gibi açıklamalarda bulunmuştu.
KONU,ORTAMI HAYLİ DALGALANDIRDI,GÖRÜNEN BU..

“HAVAALANI EFLANİ’YE HİÇ AMA HİÇBİRŞEY KAZANDIRMAZ…” DİYENLER “EFLANİ’YE HİZMET HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİDİR..”
İstanbul’da kurulu olan EFLANİ DERNEĞİ Yönetim Kurulu tarafından,Karabük’ün muhtelif yerlerine asılan “EFLANİ HAVALANI İSTİYOR VE TEŞEKKÜRLER SAYIN RAFET VERGİLİ..” şeklinde ki pankartlar KARABÜK SİYASETİNİ DALGALANDIRDI..
AK Parti cenahında büyük tepkilerin olduğu kesin..
Buna karşın “HAVAALANI EFLANİ’YE HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMAZ.AK PARTİLİLER BİR AÇIKLAMA İLE EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ,YOLUNDA BİR AÇIKLAMA YAPSALAR İLÇE SAKİNLERİ,O AÇIKLAMAYA DAHA FAZLA BEL BAĞLAR..” gibi yaklaşım gösterenler var.
İyi de BUNU KİM/KİMLER YAPACAK..?
Sayın CUMHUR ÜNAL MI YAPACAK..?
Sayın NİYAZİ GÜNEŞ Mİ YAPACAK..?
Sayın BURHANETTİN UYSAL MI YAPACAK..?
Bu isimler arasında EFLANİ İLÇESİ’NE en fazla emeği geçmiş olan Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL elbet,katkısı olan,emeği geçmiş olan ve bu İlçemize MESLEK YÜKSEKOKULU kazandıran Sayın UYSAL’DIR..
BÖYLE BİR AÇIKLAMAYI AK PARTİLİLER YAPARLAR MI..?

OHOO,AK PARTİ “EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ KURACAĞIZ DER Mİ..?” DİYENE KADAR İYİ PARTİ BU VE YÖNLÜ BİLDİRİLER
İstanbul’da kurulu EFLANİ DERNEĞİ’NİN,Karabük’ün çeşitli yerlerine astığı ve SİYASİ ORTAMI bir anda dalgalandırılan “EFLANİ HAVAALANI’NI İSTİYOR.TEŞEKKÜRLER SAYIN RAFET VERGİLİ..” pankartı tartışılıyor..
Özellikle AK PARTİ CENAHI,ADETA,BURNUNDAN SOLUYOR..
EH,işin ucunda 8 bin civarında EFLANİ OYU var,işin ucunda KARABÜK ve SAFRANBOLU’DA yaşamını sürdüren 8-10 BİN EFLANİ’Lİ OYU VAR ve bu oyların pankarttan etkilenmemesi mümkün mü..?
Biz AK Partililer de “EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ..” açıklaması yaparlarsa,bu sözlere çok daha fazla bir seçmen kitlesi kulak verir gibi yaklaşımlar getiriyorduk ki..
İYİ PARTİLİLER bu yönlü bir açıklama yaparak “ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGELERİNİ YAYGINLAŞTIRARAK,HAYVANSAL ÜRETİMİ TEŞVİK EDECEĞİZ..” duyurusunda bulundular..
İYİ Parti Milletvekili Adayı Sayın HAKKI ÖZDEK uzun yıllar KARABÜK TARIM MÜDÜRÜ olarak görev yaptı ve Partinin TARIM KOMİSYONU Başkanı olarak da görev yapıyor..
BU İŞLERİ EN İYİ BİLEN İSİMLERDENDİR Sayın HAKKI ÖZDEK.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ CİVARINDA Kİ,KARABÜK BELEDİYESİ KANALİZASYON ŞEBEKESİ TIKANINCA,ATIK SULAR ANTEPOĞLU SANAYİ’NE..!!
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarında ki ATIK SULARIN deşarj edildiği Karabük Belediyesi Kanalizasyon Şebekesi tıkanınca ,ANTEPOĞLU KÜÇÜK SANAYİ Sitesi civarında, hayatı çekilmez hale getirdi.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE birçok tesis var ve burada bir ARITMA TESİSİ OLMAYINCA,atık sular Karabük Belediyesi Kanalizasyon Şebekesi kanalı ile SU ARITMAYA gidiyor..
Adı üzerinde ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ve burada birçok tesisin ATIK SULARI HERHALDE az tehlikeli değildir,kaldı ki MARZİNÇ Tesisi ATIK SULARI DA şimdi o şebekeye deşarj ediliyor..
ANTEPOĞLU SANAYİ SİTESİ ESNAFLARI ÇARESİZ ÇIRPINIYORLAR..
BİMER,CİMER,VALİLİK,ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ başta olmak üzere dertlerine çare arıyorlar,olayın bu noktasında,orada bulunan işyerlerini esas korkutan MARZİNÇ Tesisinden gelebilecek tehlikeli atıklar elbet.
ANTEPOĞLU KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YÖNETİMİ ÇÖZÜM ARIYOR..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN,FIRSAT BULDUKÇA KARABÜK’E GELİYOR VE AK PARTİ İÇİN ÇALIŞIYOR..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN,işinden fırsat buldukça Karabük’e geliyor ve Milletvekili Aday/Adayı olarak başvuru yaptığı,ancak,listeye alınmadığı AK Parti SEÇİM ÇALIŞMALARINA katılıyor,elinden gelen desteği veriyor..
BU OLAY ÇOK ÖNEMLİ BİLİYOR MUSUNUZ..?
AK Parti’nin 34 Milletvekili Aday/Adayı vardı ve bunların büyük bölümü ortalıktan kayboldular,ancak,Sayın MEHMET CEYLAN en samimi biçimde,en etkili biçimde SEÇİM ÇALIŞMALARINA katılıyor,destek veriyor,bu yönü ile ne kadar Samimi,içten AK Partili olduğunu gösteriyor,sergiliyor..
ÖYLE DEĞİL Mİ YANİ..
Bırakın ADAY/ADAYLARINI bir kenara MİLLETVEKİLİ LİSTESİNDE olan isimler bile Sayın MEHMET CEYLAN’IN katıldığı toplantılar,çalışmalarda alınan verimli sonuç kadar sonuç alamazlar herhalde..
AK PARTİ SEÇİM ÇALIŞMALARININ AĞIR TOPU Sayın CEYLAN oluyor..

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI,24 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDE 3-0 NETİCESİNİ BEKLİYORLAR,HELE/HELE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İÇİN..
AK Parti Milletvekili Adayları,24 Haziran Seçiminde CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ için “ÜLKE GENELİNDE REKOR OY BEKLEDİKLERİNİ..” çok açık bir dille söylüyorlar..
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE “REKOR OY İLE..” Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN birinci çıkacağına yürekten inandıklarını söylüyor Milletvekili Adayları..
“MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNİN SONUCU DA 3-0 OLUR..” diyorlar ve bu sonuçta CUMHUR İTTİFAKI ortakları MHP’YE hiç ama hiç şans tanımıyorlar MHP’NİN kendileri açısından 3-0 sonucuna giden yolun açıcısı olduğuna inanıyorlar..
“CUMHUR İTTİFAKI..” noktasında “İTTİFAK RUHUNA GÖLGE DÜŞÜRMEMEK İÇİN..” sustuklarını belirtenler çok,özellikle İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ olayın en başında “İTTİFAK RUHUNA SAYGISINDAN DOLAYI..” bazı cevapları vermediğini deklare etmişti zaten..
Gerçi, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın ALİ KAYA,adeta,AK Parti adına bir işaret fişeği niteliğinde olan “HERKES MHP’NİN,İYİ PARTİYE KAPTIRDIĞI OYLARIN HESABINA BAKSIN,AK PARTİ OYLARINA BAKMASIN..” anlamında sözler etti.
Bu sözlerin adresi,muhatabı belli elbet..
Sayın ALİ KAYA bunu açıkça da söylemiş gerçi,biz yinede o tarafını es geçelim,görmezden gelelim,ancak,24 haziran sonrası için Sayın KAYA’NIN o sözleri bir işaret fişeği olarak kabul edilebilir..
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNİ 3-0 BEKLİYOR,BU SÖYLÜYOR..
Bu sonuç olabilir mi,OLMAMASI İÇİN BİR SEBEPTE YOK YANİ..

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SAYIN MUHSİN ÇEBİ “ARTIK SEÇİM BARAJI YOK.İTTİFAKLAR BU OYUNU BOZDU VE MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER..”
SAADET PARTİSİ Milletvekili Adayı Sayın MUHSİN ÇEBİ,24 HAZİRAN Genel Seçimi için “ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYU DİLE GETİRDİ..” ve artık SEÇİM BARAJI olayının gündemde olmadığını anlattı.
Sayın MUHSİN ÇEBİ,artık SEÇİM BARAJINA takılmak olayı yok açıklamaları ile “İTTİFAKLAR İLE BU SORUNUN AŞILDIĞINA..” dikkat çekerek,bu anlamda MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİN yuvaya dönmekte olduklarına,hatta,dönmeyenlerinde dönmeleri gerektiğine işaret etti.
BU GELİŞME SAHADA GÖRÜNÜYOR ZATEN..
Başka Partilerin tabanına sıkışmış eski MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER gerçek yuvaları olarak gördükleri SAADET PARTİ’NE eğilim duymaya,dönmeye ve en azından SANDIKTA OY VERECEKLERİNİ söylemeye başladılar..
SAADET PARTİSİ OYLARI ÇOK/ÇOK YÜKSELECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Rahmetli NECMETTİN ERBAKAN Hocanın çizgisinde yetişmiş,o çizgiyi hiç bozmamış,SAADET PARTİSİ Genel Başkanı Sayın TEMEL KARAMOLLAOĞLU büyük performans gösteriyor..
BU SEÇİMLERİN YILDIZI Sayın KARAMOLLAOĞLU adeta..
MİLLİ GÖRÜŞ Tabanı toparlanmaya başlamış artık..

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI 34 İSİM İÇİNDE,16 İSİM FETÖ İLTİSAKI VEYA O YÖNLÜ SAKINCALARLA YURT DIŞI YASAĞI MI ALMIŞTI..?
AK Parti Karabük Milletvekili Aday/Adayı olarak 34 isim başvuru yapmıştı,daha sonra bu 34 isim arasından 16 isim FETÖ iltisaklısı ve o yönlü kuşkularla YURT DIŞINA ÇIKMA YASAĞI almış..
BUNU BASIN/YAYIN/MEDYA YAZDI/ÇİZDİ,herhangi bir açıklama yapılmadı veya AK Parti cenahından “BUNLARI KİMLER,NERELERDEN,NASIL ÇIKARTIYOR.YOK BÖYLE BİRŞEY,KÜLLİYEN YALAN..” gibi bir açıklama gelmedi..
Şimdi İYİ PARTİ için FETÖ BAĞLANTILI OLDUĞU yolunda,özellikle,AK Partililer bir algı oluşturmaya çalışıyorlar,bunu hemen her zeminde net bir biçimde söyleyip konuşuyorlar,yazıyorlar çiziyorlar..
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER’DE bu iddialar karşı “İSPAT ETMEYENLER..” hakkında namertliklerinden,şereflerinden başlayıp bütün değerlerine hakaret eden konuşmalar yapıyor..
Sayın MERAL AKŞENER CUMARTESİ GÜNÜ KARABÜK’E GELİYOR..
Bu konudan söz eder mi acaba,bakın Sayın MUHARREM İNCE tek söz etmedi,ya kendisine bu yönlü bilgi verilmedi veya “DEĞMEZ KARDEŞİM.” Gibi bir mantık sergiledi ve her zaman söylediğini tekrar ederek “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI TUTUKLANSA AK PARTİ’NİN YARISI GİDER..” falan mı dedi.
16 İSİM HAKKINDA BİR YALANLAMA,BİR AÇIKLAMA OLMADI..!!
Konu halen, HAVADA ASILI BEKLEYİP DURUYOR,öyle değil mi..?

TÜM OKURLARIMIZIN,DOSTLARIMIZIN,DÜNYA VE ÜLKEMİZ İNSANLARININ MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMLARINI EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLAR,GELECEK GÜNLERİN SAĞLIK,MUTLULUK,BARIŞ VE GÜZELLİKLER GETİRMESİNİ EN İÇTEN DUYGULARIMLA TEMENNİ EDERİM.

19 kişi görüş bildirdi

  1. Taşoron muyuz işci miyiz memur mu

    Ahmet bey Karabükün kanayan yaralarını gündeme taşıdığınız için teşekkür ederim.
    Bizler kamuda taşoron dan işçiliğe geçenleriz.
    Önce bunun için teşekkür etmek istiyorum.
    Fakat.
    Bizlerin kurumları Bizim hala hangi kadroda çalıştığımızı anlayamadı
    Bizler Hala işçi gibi değil de taşoron gibi kullanılıyoruz.
    nöbet tutarken bazen 36 saat nöbette kalıyoruz.
    Maaş bordrolarımız bireysel değil hala taşoron daki gibi toplu çıkıyor istersek bize veriliyor.
    Bazı arkadaşlar işçinin değilde memurun yaptığı işte çalışıyor.
    Eskiden Çavuş derdik taşoron firma adına Bizim devamsızlık izin puantaj gibi işlerimizi takip eden bir taşoron personeli vardı.
    Şimdi bizim bu işlerimizi ilgili kurumumuzdaki personelden sorumlu memur yapması gerekirken iznimizi kurum Müdürlerinden almamız gerekirken Hala çavuşlardan alıyoruz.
    Ilerde Bunlar kurum Müdürleri için büyük sıkıntı olacak.
    Işçinin işçiiden izin alması Yanlış bir uygulama.
    Fazla mesailerimiz sağlıklı hesaplanmıyor.
    Iş kanuna göre 6 gün üst üste çalışan bir işçiye 7 gün hafta tatili verilmesi gerekirken vardiyalar bazen 8-9 gün uzayabiliyor.
    Işe alındığımız kadrolar belli iken iş tanımımızda olmayan işlerde çalıştırılıyoruz.
    Nitekim
    Taşoron daki kanayan yara devam ediyor.
    Sesimizi sizinle duyurmak istedim.
    Bizi de gündeme alır mısınız.

  2. ah be reisim

    Keske reis MHP ile ittifak yapmasaydı. MHP baraj altında kalır Rafet Vergili’nin de sesi bu kadar çıkmazdı. Sözde Cumhur ittifakı var ama Rafet Bey CHP’yi İyi PArtiyi eleştireceğine Ak partiyi eleştirip duruyor sağolsun.

  3. Habip

    Bence havaalanı ovacığa yapılsın, yüksek yer, uçakların inip kalkması kolay olur. Eşekdüzü bikere isim olarak terso.

  4. Vilayeti taşıyalım

    Habip kardeş Karabük vilayetinide Ovacuga taşıyalım.Eküncük iyi olur valla.Hatta MAŞ yeniden aday olmadı diye karalar bağlayan yas tutan kişileride orada başkan bile seçerüz eyi olur eyi.

  5. Ovacıklı

    Bence havaalanı 600 nüfuslu, bakkalı olmayan, ama bürokraside yüksek mertebede abilerimiz bulunan Ovacık İlçemize yapılsa daha iyi olur. Böylece bu sayede Ovacık ilçemiz gelişir, kalkınır diye düşünüyorum. Ovacık ilçemizin diğer ilçeler gibi kalkınmasını, gelişmesini kim istemez.

  6. Eşekdüzü havalimanı

    İyi iyi yapın o vakıt havaalanını eşekdüzune. Ankara esenboğadan kalkan tk0057 sefer sayılı uçak 17:45 de eşekdüzüne indi sayın yolcular bagajlarını unutmasın.

  7. Karabük'lü

    Bence de havaalanı Ovacık ilçemize yapılmalı. Çünkü bu sayede bakkalı marketi olmayan ama medarı iftiharlarımız olan büyüklerimizi olan 600 nüfuslu ilçemize yapılırsa en azından büyük yatırımlar gelir. AVM’ler yapılır. Bu sayede gelişir büyür. İşsizlere aş olur, çalışanlar için siteler olur. nüfus çoğalır ve bu sayede mahalle görünümünden modern ilçe olur inşallah.

  8. Kardemir 500 işçi alacakmış

    Ahmet abi Kardemir 500 işçi alıcakmış öylemi.Bu haber doğrumu abi eger alırlarsa AKP mi liste verir.Abi şu işi allaşkına bir öğrende bizide aydınlat .AKP liler bize gelin partiye kayıt olun çalışmalara katılın filan diyolar ne yapalım abi.

  9. ovacukluysan girersin

    Kardemir işçi alsa bile Ovacukmuysan girersin,deyilsen boşuna düşünme eyer ovacukluysan girersin Kardemire yahutta Malatyalıysan Sivaslıysan girersin Yenice Eflani Eskipazar filanlıysan naaah girersin

  10. Hoş geğil

    Ak partili il bşk ve adayların ve hatta taraftarlarının devlete ait veya Kardemir gibi sahibi net belli olmayan kurumlara kendi malları gibi davranmaları hiç hoş değil.Artı etik ve adil de değil.
    Kafalarına göre işyeri ziyaretleri her gittikleri yere kendi malları gibi davranmaları pozlar vermeleri yakışmıyor.
    Yarın bunlar seçimi kaybedince ne yapacaklar merak ediyorum.umarım kabüllenir ve meclise unarası bizim deyip gelenleri sokmamazlık etmezler.

  11. tonyukuk

    hoş değil rumuzuyla yorum yapan arkadaşım ne kadar haklısın da kime anlatıyorsun bunları; tekeri patlamış kamyon gibi kontrolden çıkmış,kaybetme korkusuyla devlet malını peşkeş çeken,bol keseden vaatler verip seçim sonrasının hesabını bile yapamayan,devlet imkanlarının bile kazanmalarına yetmediğini artık anlayıp kardemir gibi özel,borsada işlem gören şirketler üzerinden oy devşirmeye çalışan siyasetin gözünü kör ettiği adamlara mı söylüyorsun bunları.Hepsini öyle bir kaybetme korkusu sardı ki nereye saldıracaklarını şaşırdılar.sahte pozlar,zorlama gülüşler,samiyetsiz tokalaşıp öpüşmeler,zorlama “bir ihtiyacınız var mı” lar,velhasıl türlü itici hareketler ne ararsan var.Şu siyaseti adam gibi yapında insanın siyasetçiye biraz saygısı olsun.Sizi alkışlayanlar zannetmeyin ki saygıdan alkışlıyor, tamamen duygusal!!!menfaat dünyası……

  12. Kardemir servis kazası

    Kardemir servis aracı fren boşalması zincirleme kaza Allah sonumuzu hayr etsin eğer sözleşme için grev yapan yemek yemeyen SERVIS ARAÇLARINA BINMEYEN para için eylem yapan sendika neden konu can güvenliği olunca sus pus bindirme servislere yürüyoruz arkadaşlar de sizin can güvenliğiniz her şeyin üstünde de baret takmayan işçiye ceza uygula ama toplu katliyam gibi kaza yapan eski servis araçlarına gelince tik yok haddane meydanında cenaze kılmak değil sizin göreviniz bu işçilerin ve geride kalan yetimlerin hesabını veremezsiniz biz iş güvenliğine önem veriyoruz diyerek olmaz bu iş kinamkala üzüntü duymakla sendika başkanlığı yapılmaz cık Ulvi başkan yarın çık deki binmiyoruz arkadaşlar servislere YETER ARTIK YETER de can bu can de emin ol oturdugun koltuktan daha erdemlidir eğar yapabilirsen bu davranışı Ahmet abi senden ricam bunu yaz işçinin sesi ol ikramiyeden kömürden mühim bu iş. Bu gün 16.24 vardiya sı giriş saatinde haddaneler kavsaginda 13 haziran tarihinde oldu sebep gene fren patlaması
    buradan yeniden 5 arkadaşımıza rahmet gerdie kalan yetimlerede sabir ve kolaylıklar diliyorum

  13. hastane

    Hastanelerde.gorev.tanumina göre çalışıyoruz mu acaba. Serum takma.alci.pansuman.amaliyat cihazlarını çalıştırma. Gibi sağlık personeli belini işleri Taşören yaptırılır. Is kanunu. Uygulanmıyor. Bizler sağlık personeli gibi hadtslara müdahale ediyoruz. Sosyal güvenlik müfettişleri bekliyoruz.cok yakında. 12 saatten fazla işçi çalıştırılacak. Hastanelerde ise işçiye zulüm. Keyfi çalıştırmaya. Devam.kendiletinin canlarını devletin elektrik suyu ile yaptırıp kentine para ödenekten korkan İdareciler.

  14. kadrolu işçiler

    Is kanuna aykırı saat lerde çalıştırıyor. SSK müfettişleri devreye girmeli.messiler keyfi veriliyor.surekki her kesin yeri sabah akşam değiştiriliyor. Zulüm var iscilere

  15. Hasta yakını

    Geçenlerde hastanede bir yakınımız vefaat etti. Morgdan cenazemizi almak için beklenilen alana bir bakılsa. Her yerde sigara iç,lyor. temiz değil. ve etrafta bir sürü malzeme var. Biraz cenazesi olanada saygı duyulmalı

  16. Sendikalı işçi

    Sendika ağalarının altında son model arabalar var işçi kimdirki servis araçları iyi olmuş kötü olmuş kimin umurunda demir çelikte sendikamı var sanıyorsunuz ali cengiz gül vardı onuda yediler

  17. İşçi

    yol paramız bile eksik yatırıldı

  18. mehmet

    Hastanede personelin hepsi sivil giyiniyor. Kim doktor kim sekreter belli değil.
    Hemşire hanım diye sesleniyorsunuz ben hemire değilim diyor. Lütfen bu karmaşaya bir son verin

  19. Vicdan

    Bu kardemir akp nın tapulu malımı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsung Avrupa’daki ilk ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung, Avrupa'daki ilk A enerji sınıfı ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni RB6000D alttan donduruculu buzdolabı, AI Inverter kompresörü, AI enerji modu ve geliştirilmiş kapasitesiyle enerji verimliliği deneyimi sağlıyor.

Ürün, Wi-Fi özellikleri ve SmartThings AI Energy sayesinde, markanın benzer modellerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Aletleri Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, enerji verimliliğinin günümüz tüketicileri için her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, “Kapsamlı ve titiz Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde, dünyanın her yerinden tüketicilerin beğendiği Samsung kalitesi ve özelliklerine ek olarak, benzer Samsung buzdolabı modellerine göre daha yüksek enerji tasarrufu olanağını sunmayı da başardık. Kullanıcıların günlük yaşamlarında Samsung'un yeni buzdolabının bu olumlu özelliklerinden faydalanacağına eminiz.” ifadelerini kullandı.

Buzdolabı, markanın ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelleri arasında AB enerji standartlarına göre A enerji derecesi alan ilk model olma özelliğine sahip.

Şirket, bu modelde geleneksel modele kıyasla enerji tüketimini yüzde 55.9 oranında azaltmak amacıyla yeni çözümler geliştirdi.

– “Daha az enerji kullanılması sağlanıyor”

Yeni yüksek verimli AI Inverter Kompresör, dönen parçaların yarıçapının artırılması için yeniden tasarlandı. Bu sayede kompresörün ataletinin geleneksel kompresörden 4.1 kat daha yüksek olması ve kompresörün gücü daha uzun süre tutabilmesi sağlandı. Böylece buzdolabında ani sıcaklık değişimleri önlenirken, daha az enerji kullanılması sağlanıyor.

Kompresör ayrıca yeni kontrol teknolojisi sayesinde geleneksel modele göre 5 kata kadar daha sessiz çalışarak gürültü seviyesinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Yeni AI Inverter Kompresör, Digital Inverter Kompresör'ün geliştirilmiş mekanik yapısı sayesinde mevcut Samsung Inverter kompresörlerinden daha verimli çalışarak sabit sıcaklığı korurken daha az enerji kullanıyor.

Bunların yanında ürün, SmartThings AI Energy'nin enerji kullanımını yüzde 15'e kadar azaltabilen enerji tasarrufu modunu destekliyor. SmartThings AI Enerji Modu kullanıcıların günlük, haftalık ve aylık güç tüketimini kolayca denetleyebilmeleri sağlamanın yanında aynı zamanda aylık elektrik faturalarını da tahmin edebiliyor.

Kullanım belirlenen tahmini aşarsa, AI Enerji Modu proaktif olarak devreye girerek enerji tasarrufu da sağlayabiliyor. Ayrıca, kullanıma ve ortama bağlı olarak kompresör hızını ve buz çözme döngüsü sıklığını optimize ediyor. Böylece gıdaların daha uzun süreler daha taze kalmasını sağlıyor.

Şirket, geniş bir buzdolabının sunduğu kapasite avantajlarını daha da artırmak için buzdolaplarında geleneksel olarak kullandığı SpaceMax teknolojisini bu yeni modele uyguladı. Buzdolabının iç ısısı tutarlı bir biçimde korunurken, depolama hacmi ince duvarlar ve verimli yalıtım sayesinde artırıldı.

Performans ve depolama kapasitesinin yanında buzdolabı, modern evlere yakışan bir tasarıma sahip. Tamamen düz kapısı ve gömülü kulp yapısı sayesinde uyum vadediyor. Gentle Lighting özelliğiyse hem iç parlaklığını kontrol altında tutuyor hem de dış yüzeyde parlamaları önlüyor.