Her Telden (13.Haziran.2019)

Her Telden (13.Haziran.2019)

Yayın: 12.06.2019 22:45 |Güncelleme: 13.06.2019 09:13
Paylaş:
A+ A-

İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İLAN EDİLEN YERLERDE “HAZİNE ARAZİSİ ÇOK AZ..” VE, BURASI KAMULAŞTIRMA LİSTESİNDE..
25 Aralık 2018 tarihli bir HER TELDEN yazımızı gördük,orada İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için “KAMULAŞTIRMA LİSTESİNİ.” Yazmışız,ancak,YATIRIMCI BULUNARAK ARAZİ SATILMASI gerektiğinden söz etmişiz.
Daha önceleri,aman ne haberler çıkmış bu konuda..
Şimdi,öteden beri KAMULAŞTIRMA LİSTESİNDE olan bu yatırım için,bir miktar ödenek noktasında,Bakan MUSTAFA VARANK’I ziyaret eden KARABÜK HEYETİ,2020 Kamulaştırma parası ödenecekler arasına İSMETPAŞA’YI aldırmış galiba.
Veya aldırmak için büyük bir baskı yapılmış Sayın Bakana
Şimdi BEKLEYELİM BAKALIM 2020 YILINDA NE OLACAK..!1
Ancak,daha önce ki BAKAN ZİYARETLERİ,yapılan onca olumlu açıklamalar,en azından şu ana kadar HİÇBİR SONUÇ vermedi,bu işi Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın TUNCAY ÖZCAN adım/ adım izliyorlardı..
Sayın SEDAT NAMAL’IN çok emeği geçmişti..
Şimdi,açıklamalar yapılıyor ve KAMULAŞTIRMA LİSTESİNE ALINDI falan deniliyor,demek ki yeniden Kamulaştırma Listesine almışlar ve 2020 yılında biraz ödenek verilecek.
Bekleyelim bakalım 2020 yılı da gelir/geliverir,kaç lira verilecek..!!

31 MART YEREL SEÇİMLERİ SIRASIN DA “ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENLEMELERİ İÇİN VERİLEN VAATLER..” VE GÜN GEÇTİKÇE ARTAN SIKINTI…
31 Mart YEREL SEÇİMLERİ sırasında,Karabük’ün en büyük sorunları arasında gösterilen ŞEHİRİÇİ TRAFİK TIKANMALARINA çözümler önerildi ve seçmen bunları dinledi,ölçtü,tarttı kararını buna göre verdi.
Örneğin AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Şehiriçi trafiğin çözümü noktasında KARDEMİR önünden DEVLET ELİ İLE Üst geçitler yapılacağını anlattı.
BU İŞİ ANCAK DEVLET ÇÖZEBİLİR mesajını verdi.
Buna karşılık Sayın RAFET VERGİLİ,Cumapazarı ile Bulak Kavşağı arasında KESİNTİSİZ YOL yapılacağından,bunun için ALT ve ÜST Geçitlerden söz etti KARABÜK BELEDİYESİ İMKANLARI İLE BU İŞ YAPILABİLİR/YAPACAĞIZ anlamında konuşmalar yaptı.
CHP-İYİ Parti İTTİFAK Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK ise,Şehiriçi trafiği rahatlatmak için tüm yolların,yayaların da gözetilerek,düzenlemesi sözünü verdi ve bu arada ŞİRİNEVLER ile ESENTEPE’YE ayrı bir parantez açarak oraların rahatlatılacağından söz etti.
ŞU AN İTİBARI İLE YAPILAN/BAŞLAYAN HERHANGİ BİR GELİŞME YOK.
Buna karşılık ŞEHİRİÇİ TRAFİK gün geçtikçe sıkıntısını arttırıyor..

YEREL SEÇİMLER SIRASINDA,ESKİPAZAR AKKAYA TERMAL SULARI HAKKINDA TEK SÖZ, BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HÜSEYİN DÖNMEZ’DEN GELDİ
YEREL SEÇİMLER sırasında,bu Bölge açısından çok önemli görülen,ESKİPAZAR AKKAYA TERMAL SULARININ Turizme,insanlığa kazandırılması için TEK SÖZ,Eskipazar Belediye Başkanı Sayın HÜSEYİN DÖNMEZ’DEN gelmişti.
Sayın HÜSEYİN DÖNMEZ,AKKAYA HAMAMI çevresinin turizme,yapılacak tesisler ile insanlığa kazandırılacağını söylemişti ve belki de bu söylemleri ile BELEDİYE BAŞKANI seçildi Sayın HÜSEYİN DÖNMEZ.
Şimdi icraat sırası..
Aslında KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ kanalı ile de burada bir TURİZM TESİSİ kurulabilir ve çok detaylı değil,küçük,şık,dikkati çeken bir TESİS NE KADAR YARARLI olur değil mi..?
Böyle bir gelişime Vali Sayın FUAT GÜREL öncülük edebilir..
İL ÖZEL İDARE kaynaklarından,bu yönlü ve çok pahalı olmayan bir yatırım,GENİŞ BİR ÇEVRE DE dikkati çeker,İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği için DEVLET KAYNAKLARI dışında bir kaynak olabilir..
AKKAYA HAMAMI TERMAL SULARI,KARABÜK’ÜN ZENGİNLİĞİ.
Kullanılabilirse,ciddi bir zenginliği..

CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU ; “CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR,AYLIK 2200 LİRA ALACAKLAR..”
31 Mart YEREL SEÇİMLERİ sırasında,CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU,bir dizi açıklamalar yapmıştı ve “CHP’NİN KAZANDIĞI BELEDİYELERDE,ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR,AYLIK 2200 LİRA ALACAKLAR..” demişti.
Şimdi İLLER Bankası BELEDİYELERE VERİLEN aylık gelirleri yüzde 30-yüzde 40 azalttı ve bırakın CHP’Lİ Belediye Başkanlarının 2200 Lira aylık vermesini bir kenara,DÜZENLİ AYLIK ÖDEMEKTE sıkıntıya girdiler.
BU YALNIZCA CHP’Lİ BELEDİLER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL ELBET.
Örneğin SAFRANBOLU Belediyesi bu sıkıntılı süreci yaşıyorsa,KARABÜK Belediyesi,YENİCE Belediyesi ve diğer Belediyelerde aynı süreci yaşıyorlar.
Şimdi BELEDİYELER,kesintiler ötelenmesi yolunda girişimler yapıyorlar,şeklinde haberler dolaşıyor,eğer İLLER BANKASI gerek BELEDİYELERE gerekse İL ÖZEL İDARELERİNE verdiği paradan yaptığı kesintiyi sürdürürse,YANDI GÜLÜM KETEN HELVA.
Öteleme yapılması için bastırıldığı haberleri geliyor..
Eğer kesintiler sürdürülürse ÜLKE ÇAPINDA SIKINTI OLUR..

FİLYOS LİMANI “KARABÜK’ÜN ÇIKARINA MI,YOKSA ZARARINA MI OLUR ACABA..?” HADDECİLER İÇİN İSTENEN 2 MİLYON 900 METREKARE YER
FİLYOS LİMANI’NIN yüzde 80-85 kadarı tamamlandı ve LİMAN ile ilgili en önemli gelişme,o civarın TOSYALI HOLDİNG tarafından düzenlenmesi altyapısının,parselasyonlarının yapılması olacak galiba.
Şimdilik bu yönlü haber akışı çok fazla.
TOSYALI HOLDİNG BURADA BİR DE FABRİKA KURACAKMIŞ.
FİLYOS LİMANI bu Ülke açısından fevkalade yararlı bir Tesis elbet,ancak,Karabük Açısından YARARLI MI/ZARARLA MI bunu zaman içinde ve hep birlikte görürüz İnşaallah..
Örneğin KARABÜK HADDECİLERİ için FİLYOS LİMANI çevresinden 2 milyon 900 bin metrekare yer talep edilmiş,KARABÜK HADDECİSİ bu yeri ne yapacak acaba,herhalde TAVUK BESİ ÇİFTLİĞİ,SÜT İNEKÇİLİĞİ yapmayacak..!!
TON BAŞINA 10-15 DOLAR KAR EDİLİRSE,KARABÜK’TE KİM DURUR..?
FİLYOS LİMANI,BU YÖRENİN ve KARABÜK’ÜN çehresini değiştirecektir..

YENİCE BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN MUSTAFA AKAY ; ”HER TELDEN KÖŞESİNE ENFES BİR YORUM YAZMIŞ,İLÇENİN İHTİYACI..”
Biliyorsunuz,YENİCE İlçesi birkaç gündür adeta,DİKEN ÜSTÜNDE ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda,Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA yapılan bir saldırı,YENİCE İlçesinde ki gerginliğe tavan yaptırdı.
Aslında olayın öncesi de var elbet.
YENİCE İlçesinde yaşanan gerginliğe,Belediye Eski Başkanlarından Sayın MUSTAFA AKAY,Gazetemiz İnternet Sayfası HER TELDEN Köşesine ,enfes, bir yorum yazarak,çözüm önerilerinde bulunmuş…
YENİCE İLÇESİ’NİN böyle aklı selim içinde ki seslere ihtiyacı var.
Sayın MUSTAFA AKAY,İlçe Eski Belediye Başkanı olarak,SORUMLULUK ÇERÇEVESİ içerisinde yorum yazmış,kimseyi suçlamamış,satır aralarında birilerine gönderme yapmamış,objektif tahliller yaparak,”YENİCE BİRLİK OLMAK ZORUNDADIR..” mesajlarını vermiş.
Esas itibarı ile bakıldığında,Sayın MUSTAFA AKAY Yenice’nin BİRLİĞİNİ/DİRLİĞİNİ/BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE HAREKET ETMESİ GEREKEN çok/çok önemli bir olayında önderliğini yapıyor.
HES PROJESİ,YENİCE’YE ONULMAZ BİR DARBE VURABİLİR..
Sayın MUSTAFA AKAY,bu projeye karşı bir hareket başlattı..
Hemen HER KESİMDEN DE destek alıyor bu hareket,YENİCE açısından ORTAK ZEMİN HES’E KARŞI ÇIKMAK OLMALI ve Yenice bu nokta da birlik içinde olabilir ve olmalıdır da.
Sayın MUSTAFA AKAY’IN yorumuna herkes kulak vermelidir..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI TARAFINDAN,ANKARA/ÇUKURAMBAR SEMTİNDE YAPTIRILAN,YENİ BİNA PAZARTESİ GÜNÜ HİZMETE ALINIYOR..
Dün yine yazdık,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası 2010 yılında KARDEMİR’DE yaşanan SENDİKAL MÜCADELENİN,daha sonra İSDEMİR’DE yaşanan,yine SENDİKAL MÜCADELENİN yaptığı ve “ONULMAZ SANILAN..” maddi/manevi tahribatı kısa süre içinde atlattı..
O MÜTHİŞ TAHRİBATI,GERÇEKTEN,KISA SÜRE İÇİNDE ATLATTI..
İhtiyacı olan,bazı Şubelere,yeni binalar temin edildi,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Merkezi’ne ANKARA/ÇUKURAMBAR Semtinde ve 20 milyon liranın üzerinde bir harcama yapılarak YEPYENİ BİR BİNA YAPTIRILDI..
ÖNÜMÜZDE Kİ PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIŞI VAR..
Biz yıllardır ÇELİK-İŞ Sendikası’na,daha sonra ismi değişerek ÖZÇELİK-İŞ Sendikası olan,bu yapıyı yakından izleriz,tabanı ile tavanı İLK KEZ BU KADAR SORUNSUZ,BU KADAR UYUMLU olduğu dönemi hiç görmemiştik.
Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL,Sayın FERHAN ÖNER, müthiş bir performansla çalışıyorlar,yaptıkları SÖZLEŞMELER tabanı mutlu ediyor,tabanda ki işçi ziyadesi ile memnun.
En küçük bir tavan-taban çekişmesi,hizipleşme yok.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası geleceğine güvenle bakıyor artık..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “7-8 YIL İÇERİSİNDE,YAŞADIĞI MADDİ/MANEVİ BÜYÜK TAHRİBATI GİDERDİ…” VE YAPILAN TASARRUFLAR SONUÇ VERDİ
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası 7-8 yıl gibi,böyle büyük bir yapı için,kısa sayılabilecek bir zaman diliminde,yaşadığı büyük MADDİ ve MANEVİ TAHRİBATI giderdi,atlattı ve artık geleceğine güvenle bakıyor..
Düşünün ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,KARDEMİR’DE 2010 yılı itibarı ile,İSDEMİR’DE 2014 yılı itibarı ile ÇOK BÜYÜK SENDİKAL MÜCADELELER yaşadı ve gerek MANEVİ açıdan,gerekse MADDİ açıdan onulmaz darbeler yedi..
Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL,Sayın FERHAN ÖNER kısa süre içinde bu tahribatları giderdiler..
MANEVİ AÇIDAN tabanda ki işçilerle ET/TIRNAK gibi olmayı başardılar,en küçük bir kamplaşma tortusu bırakmadılar,kulisler,hizipler bitti ve bu anlamda yapılan SÖZLEŞMELER işçiye mutluluk sağlayacak,işçiyi ailesi ile birlikte memnun edecek düzeyde güzel sonuçlandırıldı.
MADDİ AÇIDAN,çok büyük darbeler alan Sendika,eski savurgan anlayıştan çıkartıldı,büyük bir tasarruf anlayışına sokuldu ve 20 milyon lira verilerek yeni bir GENEL MERKEZ Binası yapılırken,bazı Şube binaları yenilendi veya yeni binalar alındı.
Bunlar,gerçekten,çok/çok büyük işler başarılardır..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve arkadaşları,samimiyetle söylüyoruz,TÜRK SENDİKAL YAŞAMINDA ender görülebilecek bir başarıya imza attılar ve yeni kazanılan üyeler,eski üyelerin memnuniyeti,yapılan yatırımlar hep anılacak olaylar..
Hem de ; NE BADİRELERDEN GEÇEREK YAKALADILAR BU BAŞARIYI..

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN,GEÇTİĞİMİZ SÜREÇLERDE ; “KENEVİR ÜRETİMİNDEN SÖZ EDİNCE..” HAREKETLENMELER OLMUŞTU..
Hatırlayanlarınız vardır,CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,geçtiğimiz süreçlerde “KENEVİR EKİMİNDEN/ÜRETİMİNDEN SÖZ ETTİ VE..” Ülkenin belirli yerlerinde ciddi bir hareketlenme başladı..
OLAY,ŞU AN İTİBARI İLE GÜNDEMDEN DÜŞTÜ..
Veya öyle görünüyor..
Örneğin,KENEVİR EKİMİ/ÜRETİMİ ile ilgili olarak,ilk ses EFLANİ’DEN YÜKSELDİ ve İlçe Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ bu ekim için girişimler başlattı..
Şu ana kadar bir sonuç alınamadı galiba.
Oysa ki KENEVİR ÜRETİMİ müthiş bir olay ve SAVUNMA SANAYİ’NDEN,İLAÇ SANAYİ’NE,TEKSTİL SANAYİ’NE kadar çok geniş alanlarda KENEVİR kullanımı mümkün..
Olay şu an itibarı ile gündemde değil ve galiba ALT YAPISI henüz hazır değil,Yurdun birkaç Bölgesi’nde bunun ekimi/üretimi yapılıyor olmasına karşı,geniş bir Alt Yapısı YOK.
Kenevir üretimi gündemden düştü galiba.

5 kişi görüş bildirdi

  1. Yol

    Kesintisiz yol projesi hayal ürünüydü pardon slayt gösterisiydi.bir önceki projeleri bitirmeyen ve yapmayan zihniyet niye yol yapsınki.bir önceki vaatler ;KANYON PARK CAZİBE MERKEZİ NERDE YOK,ÇELİK CAMİİ NERDE YOK.ARAÇ ÇAYI PROJESİ NERDE YOK DSİ NİN ÜZERİNE ATILDI.KARTALTEPE VE TÜCCARLAR BÖLGESİ KONUT YAPIMI ADI BİLE ANILMIYOR HEPSİ BİRER slayt gösterisi idi.5 yıl geçer halen kesintisiz yoldan ve yapılamayan bir çok projeden daha bahsederiz kaybeden herzaman yine GARİBAN KARABÜKÜM OLUR.

  2. Ahmet abi formülü buluvermiş

    Karabük Belediyesi yol kenarlarını boyuyor tek icraat o Safranbolu belediyesi bişeyler yapıcam diye uğraşıyo hani noldu CHP Genel Başkanı asgari ücretlilere 2200 lira verdiriyodu.Safranbolu bölediyesi verdimi.
    Ahmet abi çalışmayan iş yapmayan belediyelere formülü buluvermiş neymiş İller bankası paralarını kesmiş.Şimdi kesintiler 4 ay uzatıldı bakalım nolacak hizmetmi yağacak .
    Ayrıca yapılmayan hizmetlerin Ahmet abi formülüde bitti hadi görelim bakalım hangi belediye napacak

  3. önemli degil

    sayin golbek filyos limani ile ilgili gecmiste soylediklerimin gercek cikmasi ne aci. ilimizin buyukleri surekli limanla ilgili yorumlar yaparken zonguldakta daha buyuk bir lobi hareketi yapiliyor demistim. simdi durum meydanda. cunku tosyali holding orayi bizden daha cok istedi, daha fazla kulis hareketinde bulundu. birde inanin ismetpasa i.o.s.b. bugun kabul gorse en az 8-10 yil sonra is gormeye baslar. oda gerekli yatirimci bulunabilirse. hani deniyordu ya yerli araba burada uretilsin diye. onlarin hepsi gece gorulen ruyadan ibaret. sabah kalktiginizda bu isler coktan bitmis oluyor. keske diyoruz ama, keske. bu arada su sendika olayida ayri bir muamma. senelerce idari birimlerde calisan, genel baskanlik yapmis hft karabuksporu 250 milyona yakin zarara sokarken, acaba sendikayi ne kadar zarara ugratmistir? bunun hesabi sorulmayip kimler tarafindan aklanmislardir? bide bunu sorgulayan yada hesap soran birileri ciksada ogrensek….

  4. KARABUK

    VALLA ŞİMDİ BURADAN BİZİM HİÇ ŞİKAYET ETMEMİZE HAKKIMIZ YOK,SAYIN BELEDİYE BAŞKANINI ÜÇÜNCÜ DEFA SEÇENLER GURUR DUYSUN ,ZATEN DAHA ÖNCE YORUM YAZAN ARKADAŞIN BELİRTTİĞİ GİBİ KARABÜKLÜLER FAZLA BİR BEKLENTİ İÇİNE GİRMESİNLER.YOK ŞU PROJE YAPILACAK, YOK BU PROJE YAPILACAK,BENCE HİÇ BİRİSİ YAPILAMAYACAK,ONLAR TABİKİ BİRER SLAYT GÖSTERİSİ VE BRÖŞÜRLERDEN İBARETTİ,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ BASININ KARŞISINA ÇIKIP BİRER BİRER PORJELERİ ANLATMASI LAZIM ANCAK ORTADA NE PROJE VAR NEDE ELLE TUTULUR BİR HİZMET,ARADAN İKİ BUÇUK AY GEÇMESİNE RAĞMEN BİR TEK ÇİVİ ÇAKILMADIĞI GİBİ DAHA ÖNCE YAPILANLARDA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ DURUMDA,BU KONULARI BURADAN BİZLER DE DAHA ÇOOOOK YAZARIZ,TABİKİ DİKKATE ALINIP,UYGULAMAYA BAŞLANDIĞINDA DA BİZLER MUTLU OLURUZ.

  5. Tahsin Karaaslan

    Sn Ahmet golbek abi…Her gun sorun olarak gosterilen YENICE, aslinda basit bir sekilde sukunet saglanabilir…YENICE SIYASETi seven bir yer..Her secimde Iktidar partisine yuksek oy cikan bir ilcedir…Bir kac yil once baslayan gerginlik , Ilce yonetimi sorunu oturup guzel bir sekilde hizmete dayali bir ekip ile cozulur…Her provakasyon sonucu ilce halki.duymadan karabuk basini ne hikmetse aninda ogrenip yalan yanlis paylasim yaparak daha da körüklüyor…Bence çözüm acik ve nettir…Canli yayin programi düzenleyip, akil insan , stk temsilcileri bir araya helip uzlasilmali…Yenice hizmeti kaybettigi gibi Karabukte itibarini kaydediyor…Mevcut 7 ilcenin en kucuk 2 ilcesini kazanmasi bunun belirtileridir…Valla ben herzaman dedigim gibi.kim bu memlekete hizmet ediuorsa A partili yada B partili farketmez…Allah razi olsun derim…Yenice de çözüm bellidir…ceza kesmek yada isyeri kaptmakn cozum degildir…Kargasanin kökü temuzlenip agac büyümelidir…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Alaca ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı.

Erdal K. idaresindeki 19 BE 891 plakalı otomobil, Çorum-Yozgat kara yolu Zile Kavşağı'nda Ali Yücel Ç'nin kullandığı 60 DG 424 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan otomobil sürücüsü, sağlık ekiplerince Alaca Devlet Hastanesine, ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.