Her Telden (13 Kasım 2019)

Her Telden (13 Kasım 2019)

Yayın: 12.11.2019 21:06
Paylaş:
A+ A-

HAK ve MAĞDURİYET KAVRAMLARI BİZİM DIŞIMIZDA VE KARDEMİR NOKTASINDA BİZ,HEP “İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLENİN..” BİRLİĞİ DEDİK..
KARDEMİR Yönetim Kurulu içerisinde BAŞKANLIK görevi değişimi yaşandı,bu noktada HAK ve MAĞDURİYET gibi kavramlar gündeme getirildi veya getirilmeye çalışılıyor.
HAK ve MAĞDURİYET bizim dışımızda..
Biz KARDEMİR Yönetiminde eski birlik,eski beraberlik,eski tesanüt sürsün olayından yana olduğumuzu hep/her zaman yazdık,söyledik, savunduk,yine aynı noktadayız.
2017 Kasım ayında yapılan Genel Kurul Toplantısından sonra oluşan KARDEMİR Yönetim Kurulu’nda,Sayın KAMİL GÜLEÇ,çok geniş bir çevreye olduğu gibi,bize de “Sayın MUSTAFA YOLBULAN BAŞKAN,BEN BAŞKANVEKİLİ OLARAK GÖREVE DEVAM EDERİZ..” demiştir.
Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN bu sözlerini biz Sayın MUSTAFA YOLBULAN’A birkaç Kardeşimizin de olduğu,100.Yıl Mahallesi’nde ki bir Cafede ki toplantıda/sohbette söyledik,anlattık,2.5 saat bu konuları konuştuk olmadı/olmadı..
Şimdi Sayın MUSTAFA YOLBULAN,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı,bütün gönlümüzle başarılı olmasını isteriz/dileriz,bunun bir HAK olması bizim dışımızda ki bir olay,zira,biz bu HAK KAVRAMINI,Sayın MUSTAFA YOLBULAN’A 2 yıl önce önermiş bir noktadayız.
Bizim tek dileğimiz HAKİM HİSSEDARLARIN birliği noktası olmuştur.
Ve,biz bu dileğimizi her noktada,her zaman,dile getirdik,getiriyoruz.

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ NOKTASINDA YORUM YOLLAYAN VE HER KELİMESİNİN ARDINA NOKTA KOYAN BİR OKURUMUZ VE SORUN
Safranbolu Devlet Hastanesi konusunda birçok yazımız çıktı.” BU HASTANE BİRKAÇ YIL ÖNCEKİ İŞLEVİNDEN ÇOK/ÇOK GERİYE DÜŞTÜ.NEDEN BÖYLE OLDU…” anlamında görüşler dile getirdik.
GERÇEKTEN ÖYLE DEĞİL MİYDİ..?
Karabük sakinleri,sağlık sorunlarına çözüm aramak üzere,akın/akın SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi’ne gidiyorlardı.Bu Sağlık Tesisimiz YÖRE İNSANI için gerçek bir ÇÖZÜM NOKTASI konumuna gelmişti.
Şimdi,NE YAZIK Kİ BÖYLE DEĞİL..
Dün bir Okurumuz,HER KELİMESİNİN arkasına nokta koyarak,bir yorum yollamış,bu yorumunda BAZI BRANŞLARDA Kİ HEKİM AÇIĞINA değinmiş ve bazı eleştirilerde bulunmuş.
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ,en azından bize göre,GEÇMİŞİNİ ARIYOR..
Çok değil BİRKAÇ YIL ÖNCE Kİ,O PARLAK GEÇMİŞİNİ arıyor..
Ne yazık ki,o günlerden çok uzaklara düştü Safranbolu Devlet Hastanesi.
Öyle olmadı mı..?

VALİ SAYIN FUAT GÜREL,AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SAYIN CUMHUR ÜNAL,SAYIN NİYAZİ GÜNEŞ SOĞUKSU MAHALLESİ İÇİN ÇABALARI..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Soğuksu Mahallesi’nde ki,TOKİ’YE ait 11 KATLI DEV BİNA için belirli bir çaba içerisindeler diye duyumlar alıyoruz.
O kanatlardan resmi bir açıklama gelmiyor..
Ancak,belirli ve şu ana kadar henüz kesin bir sonuç alınamamış çabaların olduğuna ilişkin bilgiler geliyor,yani O BİNA Yeşil Mahalle’deki BİNA gibi BOŞ DURDUĞU YERDE ÇÜRÜMEYE/BOZULMAYA teslim edilmeyecek.
Öte yandan CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN DA en azından,bu bina ile ilgili TBMM’NE yazılı bir soru önergesi verebileceği üzerinden bilgiler alıyoruz.
SAHİ NE OLACAK BU BİNA,NE OLARAK KULLANILACAK..?
Esasında BÖYLE BİR BİNANIN YAPIM GEREKÇESİNE DE BAKMAK GEREK..
Kim,ne yapmak üzere böyle bir bina TALEP ETMİŞ,YAPILMIŞ..
Bugün yapsanız 50-60 milyon lira civarında para harcamanız gerek.
BU BİNA NE OLARAK KULLANILACAK,NE YAPILACAK..?
Bu soruya cevap aranıyor..!!

KARDEMİR’İN KURULUŞUNDAN BU GÜNE KADAR “HAKİM HİSSEDAR AİLELERİN BİRLİĞİ/DİRLİĞİ BU KENTİN HAYIRINA OLMUŞTUR..” DEDİK..
KARDEMİR’İN Kuruluşundan bugüne kadar,hep/heran “KARDEMİR’DE HAKİM HİSSEDAR AİLELERİN BİRLİĞİ/DİRLİĞİ,ÜLKE SANAYİSİNİN,ÜLKE VE KARABÜK ÇIKARLARININ HAYRINA OLMUŞTUR.BU MUTLAKA SÜRMELİDİR..” dedik,bunu savunduk.
Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN,haftanın en az 4 günü mutlaka telefonla arar ve aramızda ki “ BUGÜN DE TELEFON PARASI BANA YAZDI..” esprisini yapar,sonra Karabük ile ilgili haberleri/gelişmeleri sorar,bilgiler alırdı.
Sayın KAMİL GÜLEÇ ile hep samimi ilişkilerimiz devam etmiştir.
Hiçbir noktada “BİR O YANDA-BİR BU YANDA OLMADIK.OLMAMIZ DA BİZE YAKIŞMAZDI ZATEN..” bu çizgimizi hep devam ettirdik,her zamanda devam ettirmeye çalışacağız..
Bu tavrımızdan dolayı zararımız oldu mu,olduğu zamanlar yaşadık..
Sayın MUSTAFA ve ŞADİ YOLBULAN Kardeşlerimiz en az 45-50 yıldır tanıdığımız,bildiğimiz,karşılıklı saygı içerisinde olduğumuz insanlardır,öyle de devam edecektir elbet.
Bunları hiç ama hiç kimse unutmasın..!!

EMEKLİLER İÇİN YOLA ÇIKILAN “BELEN MAHALLESİ TOKİ KONUTLARI..” KARABÜK’TE CİDDİ BİR TARTIŞMA YARATMIŞ GÖRÜNÜYOR VE SATIŞ
Karabük EMEKLİLER Derneği,Ülke de bir İLKİ BAŞARDI ve EMEKLİLER için TOKİ’NİN konutlar yapmasını temin etti,bakın yine söylüyoruz “BU İŞ TÜM TÜRKİYE’DE BİR İLK OLDU..”
Emekliler bu konutları almak istemiyorlar gibi bir hava var.
Mutlaka kendilerine göre,bir nedenle almıyorlar/almaktan kaçınıyorlar,emekliler şu gün yaşanan ekonomik koşullarda,bırakın KONUT ALMAYI geçinmek için çok/çok zorlanıyorlar..
Diyeceksiniz ki “O ZAMAN BAŞINDA NEDEN TALEP YAPTILAR..!” galiba,o zaman ya tam anlatılamadı veya emekliler yanlış anlayarak konutlar çok küçük paralarla kendilerine satılacak,gibi bir izlenime girdiler..
TOKİ,BELEN MAHALLESİ KONUTLARINI İSTEYENE SATIYOR..!!

KARABÜK ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ Sayın RIFAT ATAŞ, İNSANLARIN ORMAN ALANLARINI KİRLETMESİNDEN MÜTHİŞ YAKINIYOR, ŞİKAYETÇİ
İnsanımız BULUNDUKLARI YERLERİ KİRLETMEYİ SEVİYORLAR galiba,bakın bu konudan BELEDİYE BAŞKANLARI yakınıyorlar, bırakın Belediye Başkanlarını bir yana, ÇEVREYİ KİRLETEN insanlar bile yakınıyorlar..
İNSANIMIZ ÖNCE KİRLETİYOR, SONRA YAKINIYOR..
Karabük ORMAN İŞLETME Müdürü Sayın RIFAT ATAŞ, insanların ORMAN ALANLARINDA piknik yaptıktan sonra, bütün pisliklerini oralarda bırakmasından müthiş şikayetçi..
ÇOK HAKLI Sayın RIFAT ATAŞ..
İnsanlar çoğu zaman aileleri iye, arkadaşları ile eş/dostları ile geliyorlar ORMAN ALANLARIDA dinleniyorlar, piknik yapıyorlar, olmadı avlanıyorlar, daha sonra da BÜTÜN PİSLİKLERİNİ O ALANLARDA BIRAKIP GİDİYORLAR.
OLACAK İŞ DEĞİL DOĞRUSU.
Ormanlar öyle de KENT MERKEZLERİ daha mı iyi yani..?
Geçtiğimiz gün AKBANK yanında oturuyorduk, şık, çağdaş giyimli bir Bayan KARES Alış/veriş Merkezinden aldığı yolda yediği bir çikolatanın kağıt bölümünü 10 adım ilerisinde veya 8 adım gerisinde ki ÇÖP BİDONUNA değil yere attı..
Yüzüne dik/dik baktık, ne bakıyorsun der gibi bir trip yaptı çekti gitti..
Karabük ORMAN İŞLETME Müdürü Sayın RIFAT ATAŞ çok/çok haklı..
İNSANIMIZ ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERMİYOR..

“ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” DENİLEN 2002 YILINDA, EĞER “MÜTHİŞ SENDİKAL MÜCADELE YAŞANAN 2010..” BİRLİK BOZULMUŞ OLSAYDI..
Biz KARDEMİR kurulduğundan bu yana, KARDEMİR ortakları arasında HAKİM HİSSEDAR AİLELER olan YOLBULANLAR ve GÜLEÇ Ailesi arasında hep/her zaman birliğin/dirliğin olmasından yana tavır koyduk.
Bu nokta da hiçbir zikzak yapmadık.
Çok ciddi zararlarımız olmasına karşı yapmadık.
Zira bu birliktelik, bu dayanışma, bu karşılıklı saygı/sevgi ÜLKE SANAYİSİ’NE katkı yapacaktı, KARABÜK ÖZELİNİ ayakta tutacaktı, hep buna, bunlara inandık.
Örneğin 2002 yılında KARDEMİRİN “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” noktasına gelinceye kadar neler yaşandı ve o süreçte İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLE bölünmüş, kendi arasında ki saygıyı kaybetmiş olsaydı KARDEMİR kurtarılabilir miydi..?
Veya 2010 yılında yaşanan O MÜTHİŞ SENDİKAL MÜCADELE sürecinde, çok ağır baskılara maruz kalan HAKİM HİSSEDAR AİLELER bölünmüş kendi aralarında saygıyı, sevgiyi, bağlılığı kaybetmiş olsalardı BUGÜN KARDEMİR ÜZERİNDE KİM/KİMLER ETKİLİ olurdu veya KARDEMİR yaşar mıydı..?
OGÜNLERİ HATIRLAYANLAR VARDIR ELBET..
Süreç başlamadan düzenlenen BASIN TOPLANTILARINI hatırlayanlar vardır, KARABÜK’TE YAŞANACAKLARIN işaretleri o toplantılarla verilmişti ve o zaman HAKİM HİSSEDARLAR dağılmış olsalar, bölünselerdi neler yaşanırdı..
Biz hiç zikzak yapmadık, yapmayız da.
Zararımıza da olsa bunu yapmayız/yapamayız..

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ İLE İL TARIM MÜDÜRÜ’NÜN ÇABALARI OLUMLU SONUÇ VERECEK GİBİ VE “KIRSAL DEZAVANTAJLI İL..”
Hatırlarsınız belki, birkaç ay önce KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER noktasında yazılarımız çıkmıştı, Karabük ne yazık ki KIRSAL DEZAVANTAJLI İller arasında değildi ve biz bunun hata olduğunu yazmıştık.
O tarihten sonra Karabük İl Tarım Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ve AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çok ciddi çabalarının olduğunu duyuyoruz.
GALİBA BİR/İKİ İL DAHA ALINMIŞ BU KAPSAMA.
Dileriz KARABÜK İLİ DE ALINIR..
İşte o zaman EFLANİ Ziraat ve TARİM KREDİ KOOPARİFİ Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ’İN, projelerini hazırlatıp ilgili birimlere verdiği MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ ve NOHUT EKİMİ noktasında çok önemli gelişmeler olabilir.
Zira KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER kapsamında olan yerlerde, yüzde 70-80 geri ödemesiz KREDİLERİN VERİLDİĞİNDEN söz eden çevreler var ve bu büyük nimet elbet ki..
Dileriz, çabalar olumlu sonuç verir, KARABÜK BU KAPSAMA ALINIR..

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ ORMANLAR MANTAR ARAYANLARLA DOLUYDU, OYSA Kİ 10 KASIM TARİHİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ..!!
Geçtiğimiz Pazar günü ORMANLAR MANTAR ARAYAN insanlarla doluydu, oysa ki MANTAR, ADAÇAYI KEKİK veya bu tür OTSU BİTKİLERİN toplanması için 10 KASIM TARİHİNE kadar MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ alınması gerekiyor..
ORMAN TEŞKİLATLARI BU KONULARA AĞIRLIK VERECEKLER Mİ..?
Bu konuda ORMAN GENEL Müdürlüğü’nün 13 Şubat genelgesi var, RESMİ GAZETE DE yayınlanmış çok uzun bir yönetmelik var ve ORMANLAR ARTIK MESLEKİ YETERLİLİK Belgesi olanlar tarafından kullanılabilecek.
Öyle rast gele mantar toplamak, kekik toplamak, adaçayı toplamak veya bunlara benzer OTSU BİTKİLERİ toplamak pek mümkün değil/değil olması gerekiyor.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ için sınava girmek gerekiyordu..
Şimdi bütün iş ORMAN İŞLETME MÜDÜRLERİNDE..
Dedik ya, ORMANLAR MANTAR TOPLAYANLARLA DOLU..
Geçtiğimiz Pazar YAŞLI BİR AMCA bize “SAYDIM 112 ARABA VARDI. HEPSİNDEN DE MANTAR ARAYAN İNSANLAR ÇIKTI ve ORMANA YAYILDILAR HAYRET ETTİM..” demişti..
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLERİMİZİN İŞİ HAYLİ ZOR GALİBA.

11 kişi görüş bildirdi

  1. Temizlik

    Liütfen hastanede temizlik sorununa bir çözüm bulunsun

  2. Karabüklü

    Ahmet bey Safranbolu il merkezine çok yakın neredeyse 10 dakika neden o kadar çok hastahane isteniyor.

    Onun yerine araştırma hastahanesinin büyütülmesini neden gündeme getirmiyorsunuz.
    Safranbolu artık Karabük’ün mahallesi oldu neden bu ayrımcılık?

  3. Doğrucu Davut

    Göçebe ruhlu halkımız sadece ormanları değil ayak bastığı her yeri kirletiyor, mahalle araları, sahiller de çöp dolu. Çevre bilincinden yoksun laftan anlamaz ,eğitilemez insanlardan oluşan bir toplum. Bazı avrupa ülkelerinde türklerin parklara girme yasağı olduğunu okumuştum. Utanç verici bir durum.

  4. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Karabük rumuzlu kardeşim acaba tersi olmasın. Karabük’te akşamları in cin top oynuyor. Safranbolu’da ise hayat devam ediyor. Bence Karabük Safranbolu’nun mahallesi olmasın.

  5. Safranbolu.

    Hastsne. Çocuk. Doktoru. Yok. Lütfen. Yeter. Artık. 2. Aylık. Bebekle. 2. Dolmuş. Değiştırerek. KARABÜK. E. Hastaneye. Gıtmek. Zorunda. Kalıyoruz. Safranbolu’. Ya sahıp. Çıkalım. Yazıktır. Safranbolu’. Halkı. Bunu. Hak. Etmiyor.

  6. yorumcu

    Sayın Gölbek.Ormanda yerde ve ağaçta biten ürünleri toplamak için belge almak gerekmiyor,yok öyle bir şey.Tekirdağ Orman İşl.Müdürlüğünün vatandaşları ormana sokmaması ve ve mantar toplamasını engellemesi üzerine Orman Genel Müdürlüğünün bu konudaki genelgesini alta çıkardım.Sizin gibi tecrübeli bir gazetecinin Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne telefon açıp konuyu sorması ve Kamuoyunu yanlış bilgilendirmemesi gerekirdi.
    ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    1/11/2018 tarihinde yayınlanarak belge zorunluluğu getirilen meslekler arasında, 15UY0236-3 kod numaralı Orman Üretim İşçisi ve 15UY0237-3 kodlu Orman Yetiştirme ve Bakım İşçisi meslekleri de bulunmaktadır.

    Her ne kadar, 822 Ulusal Meslek Standardı arasında, 16UMS0552-2 kod numaralı Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Yerden) ve 16UMS0553-3 kod numaralı Odun Dışı Ürün Toplayıcısı (Yüksekten) meslek standartları bulunmakta olsa da henüz belge zorunluluğu getirilen meslekler arasında bulunmamaktadır.

    Özellikle son günlerde yazılı ve görsel basında, tekzip edilmesine rağmen, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği gözlemlenmektedir.

    Orman Genel Müdürlüğü, Odun dışı orman ürünlerini (MANTAR, reçine, adaçayı, kekik defne, çam fıstığı vb. gibi) toplayan kişi yada kişilerde mesleki yeterlilik belgesi aramamaktadır.

    Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğümüzün, belge zorunluluğu getirilen Orman Üretim İşçisi ve Orman Yetiştirme ve Bakım İşçilerini bilgilendirme maksadı ile hazırladığı yazısına, konunun etraflıca kavranmamasına bağlı olarak, zorunluluk olmadığı halde Odun Dışı Ürün Toplayıcılığını da dâhil etmesinin sebep olduğu anlaşılmıştır.

    Genel Müdürlüğümüzce konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.

    Tüm meslek kamuoyuna saygı ile duyurulur.

  7. önemli degil

    sayin golbek biraz daha acik olsanız da su iki hakim hissedar aile icindeki problem ne onu anlatsanız. yorumlarınızdan az cok bir seyler anlıyoruz ama bide bunun iç yüzünü sizden duysak. mesela bir diger mahdumun başkanlık hırsı olabilir mi? ki gecmis zamanda iki mahdumun kavgaları kardemir icinde ayyuka cikmisti. bu is daha cok su kaldirir. ama birde su var ki! bu fabrikayi ayaga kaldiran sadece iki aile degil her seyiyle govdesini tasin altina koyan, senelerce 0 zamma imza atan, ucretsiz izinlere cikarilan, yerde buldugu hurdayi bile toplayan isciyi unutursaniz allah iyi demez haberiniz olsun. calisanlar o zor zamanlari yasamasaydi, elindeki senetleri mecbur birakilip sattirilmasaydi bugun ayni seyleri konusabilecekmiydiniz? insanlar ne yazikki bunlari cabuk unutuyor. ben ve ailemde bunlardan etkilendi. ve her zaman dedim demeyede devam edecegim. sorumlular her kimse. ben hakkimi helal etmedim, etmiyecemde.

  8. Gönderen

    Hükümetin altını oymak için mi böyle bir uygulamaya geçiliyor?
    Mantar toplamaya belge olayı kırsalda hükümete çok oy kaybettirir.

    Eğer ki zehirlenmelerin önüne geçmek için böyle bir uygulama yapılacak o zaman belge zorunlu olmasın. İnsanları bilgilendirmek için mantarlar ve otlar konusunda kurslar açılsın, isteyen kurslara katılsın…

    Hayatı köyde geçmiş, yıllarca mantar toplayıp yemiş adamı kursa gitmesi ve belge alması için zorlamak ancak tepki çeker. Birçok köylü de mantar zamanı mantardan 3 – 5 kuruş kazanıp çay şeker parasını çıkartıyor. Bu çok görülmesin insanlara…
    Olayın bir de stres boyutu var. İnsanlar burunlarına kadar dolu, en ufak şeyde parlıyor, çoğu kimse avuç dolusu sinir ilacı kullanıyor. İnsanlar mantar toplama bahanesi ile biraz nefes alıyor. Çok görülmesin….
    Mantar salep gibi soyu tükenme tehlikesinde bir bitki değil, mübarek toplandıkça yeniden çıkıyor. İnsanlar toplamasa çürüyüp gidecek….

    Orman teşkilatı kurslardan, belgelerden alınacak paraya muhtaç değil….
    İnsanları küstürmesinler.

  9. Karabüklü

    Karabük spor sevdalısı arkadaşım Karabük il Safranbolu ilçe değilmiş? İlde olmayan ilçede olurmu? Karabük’te Şirinevler’de sabaha kadar hareket var. Ayrıca Safranboluda ana cadde dışındaki sokaklarda süper sessizlik var saatde bir insan geçmiyor

  10. safranbolu

    vatandaş haklı değil mi safranbolu devlet hastanesi hakkında yalvarmada.evet ilk açldığı zaman gerçekten özel hastane gibiydi.ama zaman içerisinde çeşitli sebepler ile hastane neredeyse kapanma noktasına geldi.doktor gelmiyor,gelen durmuyor.bu sorgulandımı acaba hiç.herkes şapkayı alıp önüne koyacak.evet safranbolu gibi bir ilçe geçici görevlendirmler ile dönmemeli

  11. puslu kentli

    eyi günler dostlar….
    ülkemin her yerinde hareket vardır. yeter ki orda bir insan ışık olsun.il ve ilçe merkezleri genelde iş yerinden mevcuttur hayat yoktur demek hayyatı sisli görmek demektir. gündüz hayyatı sollayanlar geceyi mi hayyattan sayıyorlar..karabükte gece hayyatı yoktur. hava ağır sisli puslu işler ağırdır…merkezde bu yüzden boş kalır daima. mahallere bakınız …hayyat mahallelerimiz de devam ediyor …..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Sosyal Medyada “Nefret Söylemleri”ne İlişkin Soruşturmada 2 Gözaltı

Yayın: 29.03.2024 10:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca, Karabük Üniversitesi‘nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapan zanlılar hakkında gözaltı kararı verdi.

Emniyet ekiplerince yakalanan zanlılar F.D. ve E.A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı suçlardan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve İstanbul’da olduğu tespit edilen M.E.D. hakkındaki talimat, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.