Her Telden (13 Mart 2020)

Her Telden (13 Mart 2020)

Yayın: 12.03.2020 23:08 |Güncelleme: 13.03.2020 08:01
Paylaş:
A+ A-

İLGİLİ BİRİMLER “TEDBİR AMAÇLI GÖZETİM ALTINA ALINCA..” TOPLUMU PANİĞE SEVK EDECEK ŞEKİLDE VE MAKSADINI AŞARAK DUYURMAK..
Özellikle SOSYAL MEDYA bazı konuları toplumu endişeye sevk edecek biçimde ve maniple ederek duyuruyor,bu gerçekten hiç mi hiç hoş olmayan bir tutum,bir tavır.
ÖZELLİKLE KORONOVİRÜS SALGINI KONUSUNDA BU YAPILIYOR.
İlgili birimler TEDBİR AMAÇLI olarak bazı insanları GÖZETİM ALTINDA tutuyor,sosyal medya bu işi öyle bir duyuruyor ki,sanki salgın Karabük sınırlarını kasıp/kavuruyor.
İNSANLAR BU HABERLERDEN ETKİLENİYOR.
Buna karşılık Karabük Valiliği,Karabük İl Sağlık Müdürlüğü,İNSANLARA SÜREKLİ SAKİN OLMALARI çağrısı yapıyor ve SAKİN OLUN,ANCAK,TÜM ÖNLEMLERİNİZİ DE ALIN çağrıları yapıyor.
DOĞRUSU DA BU.
Evet günlük yaşamımızı sükunet içerisinde,sakin biçimde geçirmeye devam edeceğiz,ancak,bunu yaparken de GEREKEN BÜTÜN ÖNLEMLERİ alacağız,olayın doğrusu bu.
TOPLUMSAL BİR PANİĞE KAPILMAK/KAPTIRMAK HOŞ DEĞİL ELBET..
Sükunet içerisinde,sakin kalmak ve tüm önlemleri almak en iyisi..
ŞEAMET TELLALLIĞI YAPMAK,kimseye bir şey kazandırmaz..!!

KARABÜK BELEDİYESİ 3.ESNAF GÜNLERİ YAPILACAK MI, KORONA VİRÜS NEDENİ İLE “EN AZINDAN SALGIN GEÇENE KADAR..” ERTELENİR Mİ..?
Biliyorsunuz,KARABÜK BELEDİYESİ 3.ESNAF GÜNLERİ için,buraya katılmak isteyen ESNAFLARDAN,İŞ YERİ SAHİPLERİNDEN tekli alıyor,başvuru alıyor.
BAŞVURULAR 23 MART GÜNÜ SONA ERECEK.
3.ESNAF GÜNLERİ ise 27 MART-5 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA.
Şimdi ilgili yerlerde bir tereddüt başladı ve “KORONA VİRÜS NEDENİ İLE 3.ESNAF GÜNLERİ ERTELENİR Mİ..?” gibi bir soru insanların beyninde kıvrım/kıvrım kıvrılıyor..
ŞU AN BİR ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİL..
Ancak,geçmiş yıllardan biliyoruz ki,ESNAF GÜNLERİNE çok kalabalık insanları O CİVARA TOPLUYOR ve bu bağlamdan baktığınızda bir erteleme söz konusu olabilir mi gibi bir soru var.
ESNAF GÜNLERİ İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR..
Bir de ERTELENİR Mİ sorusunun cevabı netlik kazansa..!!
Yine yazıyoruz,ŞU AN İTİBARI İLE ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİL..

ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI,BELKİ DE KURULDUĞU GÜNDEM BU YANA EN HUZURLU,EN İYİ GÜNLERİNİ YAŞIYOR VE KARIŞTIRMA ÇABALARI VAR MI..
Geçmişin ÇELİK-İŞ Sendikası,günümüzde ismini değiştirerek hayatını,ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası olarak sürdürüyor ve bu manada geçmişte yaşadığı kötü anıları da hayli geride bıraktı..
SENDİKANIN GEÇMİŞİNİ BİLENLER,esas olarak,BUGÜNÜN KIYMETİNİ BİLMELİLER ve artık gruplar,hizipler,kısır çekişmeler yok,bunun kıymeti iyi bilinmeli.
SENDİKA Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı arkadaşları,bütün enerjilerini Üyelerinin madde olarak iyi yaşamalarına harcıyorlar,sosyal statülerini yükseltmeye harcıyorlar,Üyelerinin eğitimine harcıyorlar.
Geçmişte böyle değildi.
Kendi içlerinde ki hiziplerin,grupların,kişilerin tasfiye edilmesine harcanırdı bütün enerji,Sendika Yöneticileri kendi içlerinde hizipleşirler ve bu manada bir/birlerini yemeye gayret ederlerdi..
HUZUR OLMAZDI,ÜYEYE HİZMET,YERİNİ DİĞER ÜYELERİ TASFİYE ETMEYE BIRAKIR ve böyle olunca bölünme tabana kadar yansırdı,şimdi pek öyle değil..
Haaa..! geçmişin o günlerini hatırlayan,o günleri yaşatmaya çalışan insanlar yok mudur,mutlaka vardır,ancak DAR BİR KADRODA SIKIŞIP KALIRLAR ve bu manada fazla bir hayat sahası bulamazlar.
TABAN, O TİP İNSANLARI/GRUPLARI KESİNLİKLE AFFETMEZ..
Sendika tabanı huzurun,iyi geçinmenin hazzını almış,kesinlikle affetmez.

KARABÜK’ TE 1 LİRAYA,1.5 LİRAYA KIR PİDESİ,ORTAK YAŞAM STANDARDI OLDU VE İSTEYEN GÜVEN KAVŞAĞI-İSTASYON ARASINA BAKAR..!!
Karabük’te yaşam standardı GEÇMİŞE ORANLA nasıl yerlerde sürünür hale geldi yarabbi,bunu yaşayanların anlaması/çözmesi gerçekten mümkün değil iyi mi..?
EN GÖZDE CADDEDE YAŞANAN DURUMA BİR BAKIN..
1 Liraya,1.5 liraya KIR PİDESİ ve insanlar çoğu zaman KUYRUK oluyor.
Karabük’ün YAŞAM STANDARDI bu hale düştü mü..?
İsteyen GÜVEN KAVŞAĞINDAN ve FEVZİ FIRAT Caddesi’nden İSTASYONA kadar yürüsünler,o arayı bir parça ayakta tutan/tutmaya gayret eden DERYA PİDE SALONU var,çıkartın DERYA PİDE KEBAP SALONU’NU Suriye’nin bombalanmış kentleri gibi..!!
KOSKOCA BİR CADDEYİ,ADETA,AYAKTA TUTAN DERYA RESTAURANT..
İş yerleri bomboş,binalar kirli mi kirli..
Düşünün ki KARABÜK BELEDİYESİ,100 YIL MAHALLESİ’NDE Kİ çok şık bir SOSYAL TESİS SİLSİLESİNİ satamadı,tek/tek kiraya veriliyor buralar ve KARABÜK NE YAZIK Kİ BU HALDE..
Öyle değil mi dostlar,öyle değil mi kardeşler.

KARDEMİR YEMEKHANELERİ “HER YEMEK ÖNCESİNDE ve SONRASINDA DEZENFEKTE EDİLİYOR..” ÜNİVERSİTE/YURT YEMEKHANE/KANTİNLER
Dünyayı sarsan korona virüs salgını/hastalığı noktasında,toplu iş yeri çalıştıran veya insanların toplu halde bulunduğu yerler nasıl önlemler alıyorlar acaba..
Örneğin OKULLAR büyük bir temizlikten geçiriliyorlar..
Örneğin KARDEMİR Yemekhaneleri HER YEMEK ÖNCESİNDE ve YEMEK BİTİMİNDE dezenfekte ediliyorlar,büyük bir hassasiyet içinde olan KARDEMİR Yönetimi ve YEMEK FİRMASI,hijyen kurallarına milimi/milimine uyuyor.
Gerçi,bu iş hep/her zaman yapılıyormuş,şimdi daha da yoğunlaştırılmış.
Vardiya araçları,hamamlar,dinlenme alanları, dezenfekte ediliyor.
Ayrıca,müthiş bir eğitim çalışması yapılıyor..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu konularda neler yapıyor acaba,pek bilgi verilmiyor,örneğin ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ,KANTİNLER,YURTLAR ne gibi önlemler alıyorlar..
Oralarda da, bir hassasiyetin olduğunu tahmin etmek güç değil.
Karabük korona virüs salgını/hastalığı için önlemlerini alıyor..
Bu salgına GEÇİT VERMEMEKTE kararlı görünüyor Karabük..

KAHVEHANELER “AMBALAJLI ÇAY ŞEKERİ KULLANMAYA TEŞVİK EDİLİYOR..” VE AÇIK ÇAY ŞEKERLERİ HİJYENİK BULUNMUYOR,KULLANILMIYOR
Karabük’te KAHVEHANELER ve ÇAY SERVİSİ YAPILAN diğer yerler AMBALAJLI ÇAY ŞEKERİ kullanmaya teşvik ediliyor,bu konunun TEŞVİK aşamasında zorunluluk aşamasına geçmesi için çalışma yapıldığından da söz ediliyor.
AÇIK ÇAY ŞEKERLERİ HİJYENİK BULUNMUYOR..
O nedenle BELEDİYELERİN ÖNLEM ALMASINDAN önce,birçok KAHVEHANE ve ÇAY SERVİSİ yapan lokanta,pastane, gibi yerlerin AMBALAJLI ŞEKER uygulaması başlattıklarına da işaret ediliyor.
Bilindiği gibi ÇAY/KAHVE SERVİSİ yapılan birçok yerde,ÇAY ŞEKERLERİ açık olarak kullanılıyor ve bu yapılırken de birçok el bu şekerler ile temas ediyor,bir şekilde kullanılan şekerler ellenmiş oluyor.
KORONA VİRÜS SALGINI nedeni ile ambalajlı çay şekeri teşvik ediliyor ve bu tür materyallerde,kullanan ambalajı açarak,başka temaslar olmadan şekerini kullanabiliyor..
BU OLAYIN ZORUNLULUK HALİNE GETİRİLMESİ DE İSTENİYOR.
Şu an itibarı ile BU ŞEKİLDE DAVRANAN İŞ YERLERİ VAR ELBET.
Tüm iş yerleri için bir zorunluluk olması da isteniyor.

KARABÜK VALİLİĞİ,BİR YANDAN, “ BUGÜN 3 NİSAN KUTLAMA PROGRAMINI AÇIKLAYABİLİR..” GÖRÜŞÜ,ÖTE YANDAN “DÜŞÜK PROFİLLİ..” İŞİ..
Karabük Valiliği,bugün 3 NİSAN KUTLAMA PROGRAMINI açıklayabilir gibi bir görüş ileri sürülürken,öte yandan “KUTLAMALAR KORONAVİRÜS SALGINI..” öne sürülerek “DÜŞÜK PROFİLLİ BİR KUTLAMA OLABİLİR..” gibi görüşler hakim.
KARABÜK VALİLİĞİNİN,esas itibarı ile,ÇOK YOĞUN ve HALKA DOKUNAN,Kutlamaları halka indiren,halkan beğenisini kazanacak içerikli bir program hazırladığına dikkat çekiliyor.
Ancak,koronavirüs salgını/hastalığı nedeni ile “3 NİSAN KUTLAMALARI ÇOK DÜŞÜK PROFİLLİ ve HALKIN GENİŞ KATILIMI OLMADAN YAPIILMASI İHTİMALİNDEN..” söz ediliyor.
Bu nokta da BAZI ÜNLÜ SES SANATÇILARININ GELECEĞİ söyleniyor.
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI Mehter Takımı mutlaka geliyor..
İşte olayın tam noktasında,bir tereddüt gündeme kıvrılıyor..
Ve ;HALKIN GENİŞ KATILIMI koronavirüs salgını/hastalığı noktasında “ACABA,BİR TETİKLEME veya BİR SAKINCA YARATIR MI.” sorusu gündeme gelerek “ TEREDDÜTLÜ BİR ORTAM YARATIYOR..”
3 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI BUGÜN AÇIKLANABİLİR Mİ..?
Öyle duyumlar var zira..

SAFRANBOLU “ALDEĞİRMEN BARAJI’NIN YÜZDE 20-25 KADARI YAPILDI,ÖDENEKSİZLİK NEDENİ İLE..” BEKLEMEYE ALINDI VE ARAÇ ÇAYI OLAYI
Safranbolu ALDEĞİRMEN BARAJI inşaatı yüzde 20-25 kadarı yapıldıktan sonra ÖDENEKSİZLİK NEDENİ ile beklemeye alındı ve yapım işlemleri durduruldu.
ALDEĞİRMEN BARAJI ÖDENEK BEKLİYOR..!!
Bu arada,ALDEĞİRMEN BARAJI için gereken ÖDENEK noktasında 120-130 milyon liralardan söz eden çevreler var,ayrıca,ALDEĞİRMEN Barajı yapılmadan ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİNİN DE çok zor olduğu ileri sürülüyor.
ARAÇ ÇAYI üzerinde ki SU REJİMİNİN düzenlenmesi amacı ile ALDEĞİRMEN BARAJININ şart olduğu belirtilerek,burası yapılmadan ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİNİN mümkün olmayacağı belirtiliyor..
Bu arada DSİ’NİN yapımı büyük ölçü de bitirilmiş yatırımlarını temizleyerek geldiğini söyleyen konuya yakın kaynaklar “ YÜZDE 20-25 KADARI HENÜZ BİTMİŞ OLAN ALDEĞİRMEN BARAJI İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEMEK GEREKEBİLİR..” yolunda da iddialar öne sürülüyor.
Yani ;ARAÇ ÇAYI BU ÇİRKİN HALİ İLE BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK..
İşinize geliyorsa,SEVGİLİ KARABÜKLÜLER…!!

“MADEM,YENİ ADLİYE SARAYI İÇİN 20 DÖNÜM YER GEREKİYOR,SOĞUKSU MAHALLESİNDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİNA ADLİYE SARAYI OLSUN..”
Geçtiğimiz gün,bir sohbet sırasında AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN ADLİYE SARAYI için 20 dönüm bir araziye ihtiyaç var şeklinde ki görüşü konuşuluyordu.
Bizim HER TELDEN KÖŞESİNDE çıkmıştı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN o açıklaması ve o sohbette bulunan bir Kardeşimiz “ ŞU ANA KADAR HİÇBİR İŞTE KULLANILMAYAN,SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİNA ADLİYE SARAYI OLARAK KULLANILSIN..” dedi.
“YEPYENİ BİNA,MÜKEMMEL ADLİYE SARAYI OLUR…” görüşü birden ilgi gördü,hatta,Soğuksu Muhtar Adayı olarak seçime giren Sayın RECEP ELLİALTIOĞLU’DA vardı ve “NEDEN OLMASIN MÜKEMMEL OLUR..” falan dedi.
Karabük’te hemen herkes O BİNAYA MÜŞTERİ ARIYOR galiba..
BİNA var KULLANAN YOK,ne güzel değil mi..?

9 kişi görüş bildirdi

  1. Kenan kaşi

    Adliye binası besbinevlerde 20 dönümlük arsaya gelsin

  2. Anonim

    ahmet bey sizin tuzunuz kuru tabi. oglen yemegi kuzu haslama kebabı findikli kabak tatliyi yirsiniz deryada. cayi da akbankin yaninda gicinin orda icip karabukte ki emelki ve issizlerin ucuz pide doner sirasini seyredersiniz. millet aptallligindan cimriliginden degil parasizliktan gidiyor kir pideciye donercilere. iyiki varlar allah razi olsun onlardan onceden carsida ac acina dolanirdik. o begenmediginiz halk lokantalarinda 10 liralik et doner yetiyor bir insana. gir deryada ayni doner 40 lira. millet acindan kırılıyor siz hala derya pide derdindesiniz. bunu millet vekillerine belediye reisine niye sormuyorsunuzki.. lafi eveleyip geveliyorsunuz. is aş para vardi da halkmi gitmedi kebab yimeye derya ya hemşehrilerinin lokantasina
    ……

  3. ANONİM

    Ahmet bey ne diyor sen ne diyorsun anonim.Adam Karabükte hayat şartlarının geriliğinden standardının düşüklüğünden bahsediyor sen tutmuş kebaptan açlardan bahsediyosun.Ne dangalak şeysin kardeşim Karabükü bu hale getirenlere sallasana derya diyosun kebap diyosun okudunu anlamıyosun Ahmet abi ne anlatıyo sen neler sayıklıyosun uyan uyan

  4. Karabüklü

    Anonim bey Ahmet beyi yanlış anladığınızı düşünüyorum.oda sizin gibi gelir düzeyinin düşüklüğünden bahsediyor.

  5. Anonim

    oyle degilmi dostlar yazik boyle degilmi dostlar. bumudur gazetecilik reisi cumhuru hicmi izlememis.. eyyy millet vekileri ey belediye ey part il baskanlari ey ozel idare ey cevre sehircilik eyy il saglik diye baslamiyor lafa millet soramiyor sorsada takan yok bari amet bey sorsun o niye sormuyor lafi eğip büküyor.

  6. Hasta

    Korona ile mücadelede hastanelerin poliklinik ve tuvaletleri mesai bitimi sonrası acilen ilaçlanmalı.

  7. Recep 56

    İnsanlar işine geldiği gibi anliyor

  8. saçma sapan bir anonim

    reisi cumhurla Ahmet abiyi karıştıracak kadar saçma sapan bir insan nasıl olur yarabbi herkesin tarzı farklı görüşü farklı kaldıki Ahmet abi kimseye sayın demeden ismini yazmaz naif bir insandır zarif bir insandır.Reisi cumhur eeey diyebilir Ahmet abiden öyle demsini isteyen bir insan saçma sapandır..

  9. Doğrucu Davut

    Okuduğunu anlamayan çok

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’den “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması düzenlenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelini kapsayan yarışmaya başvuruların 15 Nisan 2024 tarihine kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya “www.ktu.edu.tr/bks2024” adresinden yapılabileceği belirtildi.

Jüri değerlendirmesinin 15 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve sonuçların 8 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağı vurgulanan açıklamada, yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

“KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ'yü temsil edebilecek.”