Her Telden (13 Mayıs 2020)

Her Telden (13 Mayıs 2020)

Yayın: 12.05.2020 23:52
Paylaş:
A+ A-

SAFRANBOLU ESNAF ODASI BAŞKANLIĞI’NA BAKAN Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU “YERLİ ESNAFIMIZDAN ALIŞ/VERİŞ EDİN..” KAMPANYASI..
Safranbolu Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU,Başkan Sayın MUAMMER DUMANER’İN mazeretleri nedeni ile bir süreliğine,bu göreve bakmaması nedeni ile SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKAR ODASI Başkanlığı görevine bakıyor.
Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU,geçtiğimiz gün SAFRANBOLU SAKİNLERİNE bir çağrıda bulundu ve aslında bu çağrıyı ÜLKE GENELİNDE Tüm Esnaf ve Sanatkar Odaları’nın KENDİ İNSANLARINA YAPMASI GEREK.
Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU Safranbolu sakinlerine “YERLİ ESNAFIMIZDAN ALIŞ/VERİŞ YAPIN..” çağrısında bulundu ve bize göre bu çağrıya herkesin kulak vermesi gerek.
HER YERDE/HERKESİN KULAK VERMESİ GEREK.
Öyle ya “CAMİYE YARDIM..” diyerek YERLİ ESNAFA gidilir,”ŞU GARİBANA YARDIM..” diyerek yine Yerli Esnafa gidilir,”OKULUN ŞU EKSİĞİ VAR..” denilir Yerli Esnafa gidilir..
ALIŞ/VERİŞE GELDİĞİNDE ise “YERLİ ESNAF PEK TERCİH EDİLMEZ..”
Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU çok gerçekçi bir çağrı da bulunmuş..
Bu çağrıya nekresin,hepimizin kulak vermesi gerek..
Verileceğine de bütün gönlümüzle inanmak istiyoruz doğrusu.

GEÇTİĞİMİZ GÜN “TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜ Sayın CANER ÖZCAN İLE..” BİR TELEFON GÖRÜŞMEMİZ OLDU VE YATIRIMCI
Geçtiğimiz gün TARSUS ORGANİZE SANAYİ Bölge Müdürü Sayın CANER ÖZCAN dostumuz ile bir telefon görüşmemiz oldu,OSB Hakkında kısa bilgiler verdi.
YATIRIMCILARIN CİDDİ TALEPLERİ VARMIŞ.
Toplam 530 hektar alan üzerine kurulu olan TARSUS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi’ne ciddi bir yatırımcı talebi olduğundan söz etti Sayın CANER ÖZCAN ve son olarak BAKANLIK belirli bir parasal destek daha vermiş sanıyoruz.
Sayın CANER ÖZCAN,bilindiği gibi,daha önceleri Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müdürü olarak çok yararlı,verimli çalışmalar yapmış bir isimdi ve hiçbir geçerli,ciddi,aklın alabileceği gerekçeye dayanmadan iş akdi fesih edilmişti..
Sayın CANER ÖZCAN görev yaptığı TARSUS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi hakkında bilgiler verirken,aklımıza,İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ geldi iyi mi..?
Bakanlı KAMULAŞTIRMA PARASI VERMEYE pek yanaşmıyor..
İSMETPAŞA OSB için “YATIRIMCI BULUN,PARAYI YATIRIMCILARDAN TEMİN EDİN..” gibi bir yaklaşım gösteriyor ve bu arada KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEK OSB’LER ARASINA alındığı açıklandı,henüz para gelmedi..
Ne derler İŞ BİLENİN/KILIÇ KUŞANANIN gibi bir söz vardır değil mi..?

TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN,BİR AVANTAJI DA,GIDA/MEYVE/SEBZE AĞIRLIKLI OLMASI GALİBA VE YILLARCA EFLANİ İÇİN ÖNERİ..
Daha önce,Karabük OSB’DE çok yararlı hizmetler veren ve Karabük OSB’NİN bugünlere gelmesinde temel işlev gören Sayın CANER ÖZCAN şu an TARSUS ORGANİZE SANAYİ Bölge Müdürü olarak görev yapıyor.
“ŞU AN 70-80 CİVARINDA YATIRIMCI YER TALEBİNDE BULUNDU..” diyor Sayın CANER ÖZCAN ve karma bir Organize Sanayi Bölgesi olmasına karşın GIDA/SEBZE/MEYVE/MEYVE SUYU ağırlıklı yatırımcının biraz daha fazla olduğunun altını çiziyor.
BİZ YILLARDIR,EFLANİ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması yolunda fikir geliştiririz,bu nokta da ciddi adımlar atılamadı ne yazık ki ve bu çabamızda olumlu bir gelişme sağlayamadık.
BAKIN,DÜNYANIN GELECEĞİNDE,ARTIK,TARIM VAR,HAYVANCILIK VAR..
Bir aralar,Eflani’de yapılan bir toplantı da Veteriner Hekim bir hanımefendi “EFLANİ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN GİRİŞİM BAŞLATILACAK..” gibi bazı ifadeler kullanmıştı..
Aradan uzunca bir zaman geçti ses/soluk çıkmadı…
Artık girişim yapılsa bile sonuç almak hayli zor olur,hoş zaten böyle bir girişimi başlatabilecek bir irade de ortalıkta görünmüyor ya,yine de bu yönlü sözleri duymak hayli hoşumuza gitmişti o zaman.
TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ yatırımcı çekiyormuş..

İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,DÜNYA ve ÜLKEMİZDE METAL İŞ KOLU,ÜNLÜ ARCELORMİTTAL VE KARDEMİR BÜTÇELERİ..
Karabük İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN dikilen tabelası duruyor, Kamulaştırma için PARA/ÖDENEK yok,hoş zaten Dünya ve Ülkemizde METAL İŞ KOLU’NUN BÜYÜK SIKINTI içerisinde olduğuna ilişkin de bilgiler geliyor.
Örneğin DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ ARCELORMİTTAL Firması 2019 yılının ilk çeyreğinde 414 Milyon Dolar net kar elde ederken,bu yılın ilk çeyreğinde 1.12 Milyon Dolar net zarar ettiğini açıkladı.
Ayrıca BELİRSİZLİĞİN SÜRDÜĞÜNE DE ilgililer dikkat çekiyorlar.
KARDEMİR’İN 2019 ilk çeyreğinde ki karlılık oranı 68 milyon lira civarındaydı,2020 yılının ilk çeyreğinde ki karlılığı mı/zarar durumu mu olacaktır,biliyorsunuz 2020 koronavirüs salgını nedeni ile henüz açıklanmadı .
METAL SEKTÖRÜ SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇİYOR..
O nedenle İSMETPAŞA OSB için yatırıcı bulmak oldukça zor..
Çok zor ve İSMETPAŞA OSB TABELASI YERİNDE duruyor ya ona bakın siz.

KARDEMİR “2020 YILI İLK ÇEYREK BİLANÇOLARINI KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİ İLE AÇIKLAMADI..” VE SIKINTILI BİR SÜREÇ OLABİLİR Mİ…?
KARDEMİR biliyorsunuz Karabük’ün OLMAZSA/OLMAZI ve burada yaşanabilecek bir sıkıntının “KARABÜK’E YANSIMASI,KARABÜK’E VERECEĞİ ZARARLARI..” geçtiğimiz yıllarda gördük.
KARDEMİR 2019 yılının İLK ÇEYREĞİNDE yaklaşık 68 milyon lira KAR AÇIKLAMIŞTI,biliyorsunuz 2020 Yılının İLK ÇEYREK bilançoları kar veya zararı koronavirüs salgını nedeni ile açıklanmadı,ancak,belirli bir sıkıntının olacağı büyük bir ihtimal gibi görünüyor.
KARDEMİR noktasında ki hassasiyetlere,belirli ve bu sektörü çok/çok iyi bilen çevreler “İYİ DE, KORONAVİRÜS NEDENİ İLE İŞLERİN TABANA VURMASI 11 MART TARİHİNDEN SONRA OLDU.KÖTÜYE GİDİŞ 19 GÜN İÇİNDE Mİ KENDİSİNİ GÖSTERDİ..” gibi yaklaşanlar da var elbet.
Her neyse artık,dileriz sıkıntılı bir sürece girilmez,girilmemesi gerek.
Karabük’te bu yönlü bir tedirginlik yok demek yanlış olur.

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ HAFTALARDIR EVLERİNDE KAPALI KALAN 65 YAŞ ÜZERİ İNSANLAR 4 SAATLİK SOKAK İZİNİNE FAZLA İTİBAR ETMEDİ
Geçtiğimiz Pazar günü,haftalardır evlerinde kapalı kalan ve koronavirüs salgını nedeni ile sokağa çıkamayan 65 yaş üzeri insanlarımıza 4 saatlik bir sokağa çıkma izini verildi,biliyorsunuz.
Dikkat ettik,FAZLA BİR İZDİHAM OLMADI..
Hatta,Cadde ve Sokaklar beklenen ilgiyi görmedi Karabük’te.
Oysa ki Karabük için GENELLİKLE EMEKLİ KENTİ denir,o nedenle 65 yaş üzeri yaşayan hayli fazladır bu Kentte ve buna rağmen Cadde ve Sokaklar fazla kalabalık değildi..
Bunun gerekçeleri vardır mutlaka.
Örneğin Karabük Merkezinde oturup ZİRAAT Müdürlüğü’nden “KÖYDE TARIM YAPIYORUM GEREKÇESİ İLE KÖYE GİTME İZİNİ ALAN..” çok insan olduğu için mi,pek fazla insan yoktu.
Mahallelerden KENT MERKEZİNE inen mi azdı..
Pek fazla kimse yoktu ortalıkta..
Bu nokta da TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ azlığı da önemli bir yer tutmuştur mutlaka ve biz fazla bir ilginin olmadığını böyle yorumladık doğrusu..
Fazla bir ilgi yoktu..

KARABÜK YAŞAYANLARI OLARAK “CENAB-I ALLAH’IN BU YÖRELERE VERDİĞİ EN BÜYÜK NİMET OLAN ARAÇ VE SOĞANLI ÇAYLARINI “ NE YAPTIK
Geçtiğimiz Pazar günü KAYABAŞI Civarına gittik,o civarı uzun yıllardır gitmemiştik, gezdik dolaştık ve KÖPRÜBAŞI ÜZERİNDE durarak ARAÇ ÇAYI ile SOĞANLI ÇAYINA bir süre baktık.
İKİ ÇAYIN BİRLEŞİP,YENİCE IRMAĞI OLDUĞU TARAFA BAKTIK..
Sonra kendi/kendimize “HELAL OLSUN KARABÜK YAŞAYANLARINA,CENAB-I ALLAH’IN BU YÖRELERE VERDİĞİ BU GÜZELLİKLERİ,NASILDA PERİŞAN ETMEYİ BAŞARMIŞIZ,NASILDA BERBAT ETMEYİ, ÇİRKİNLEŞTİRMEYİ BAŞARMIŞIZ..” diye düşündük.
ARAÇ ÇAYI,nispeten YEŞİL AKIYOR..
SOĞANLI ÇAYI,ise KAHVERENGİ ile SARI BİR RENK ALMIŞ..
Köprübaşının altında birleşiyorlar ve İÇERİSİNDE CANLI YAŞAMAYAN bir su yolu olarak devam edip gidiyor,BİZ CANLILAR o SULARIN İÇİNDE yaşaması gereken canlıların HAYATINI BİTİRMİŞ, HAYATLARINA KAST ETMİŞİZ iyi mi..?
Ne diyelim ALLAH KARABÜK YAŞAYANLARINI,O ÇAYLARI bu hale getiren bizleri affetsin,bu arada ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ yapılacaktı,o nedenle PROJE HAZIRLIKLARI yapılıyordu,hepsi HAYAL OLDU gitti galiba..!!
KARDEMİR ise SOĞANLI ÇAYI’NA arıtılmış,temiz su verebilmek amacı ile ciddi yatırımlar yapıyordu,şimdi bunları ertelemek durumunda galiba ve biraz daha mı bekleyecek Karabük nedir..?
BİR GÜZELLİĞİN İÇİNE ETMEYİ NASIL BECERMİŞ BU YÖRE İNSANI..
HAYRET Kİ HAYRET..

KORONAVİRÜS SALGINI SIRASINDA “KARABÜK GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALDI..” BİR KAÇ GÜNDÜR YENİ HASTA OLMAYIŞI..
11 Mart günü Ülkemizde koronavirüs salgını alarmları verilmeye,önlemler alınmaya başladı,Ülkenin hemen her tarafında alınan önlemlere,bu Kent,yani Karabük öylesine ciddi bir yaklaşım gösterdi ki..
O NEDENLE BU SALGINI HAFİF GEÇİŞTİRİYORUZ.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın AHMET SARI başta olmak üzere koronavirüs salgını mücadelesini 7/24 uyarınca yapmaya,gerekli önlemleri almaya başladılar.
KARABÜK Belediyesi ve özellikle ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ve Müdürlük ekipleri,alınan önlemlerin pekişmesi noktasında büyük bir gayret ve çabanın içerisinde oluyor/oluyorlar.
KARABÜK İL EMNİYET Müdürlüğü, Müdür Sayın SIRRI TUĞ önderliğinde,Karabük Merkezinde,Jandarma ekipleri köylerde gerekli bütün önlem ve denetimleri aldılar,yaptılar.
Bu arada KARDEMİR’İ, KARDEMİR Yönetimini,Profesyonel Kadrosunu özellikle kutlamak gerek,bu kadar yoğun çalışanın olduğu bir tesiste öylesine ciddi önlemler alındı ki,Ülke genelinde tüm sanayi tesislerine örnek gösterilse yeridir.
Karabük koronavirüs salgınını hafifçe geçiriyor..
Yine de TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMAMALI elbet..

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİNA KADERİ İLE BAŞ BAŞA VE ARTIK BURASININ KULLANILMA İHTİMALİ YOK GÖRÜNÜYOR…
Olan bu ÜLKENİN MİLYONLARCA LİRASINA OLDU..
SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI BİNA ARTIK KULLANILMAZ..
Ne olarak kullanacaksınız ki..?
YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU gibi bir gereksinim yok.
YAŞLILAR YURDU gibi bir düşünce yok..
HASTANE YAPALIM DİYENLER VAR,o görüşe HAYAL DİYENLER ÇOĞUNLUKTA.
Şimdi soralım,BU ÜLKENİN PARALARINI BÖYLESİNE UCUBE, böylesine ANLAMSIZ, böylesine İŞLEVSİZ bir yatırıma harcayanlar/harcatanlar HİÇ VİCDAN AZABI ÇEKMEYECEKLER Mİ..?
Ne dersiniz hiç vicdan azabı çekmeyecekler mi..?
Bakın İSTASYON CİVARINDA ne kadar boş BİNA VAR GÖRÜN..
Oradan YOLA ÇIKIN,KARABÜK’ÜN SOSYO/EKONOMİK hayatını analiz edin.
Olmaz mı a dostlar,bir analiz edin..!!

21 kişi görüş bildirdi

  1. Karademir

    KARDEMIR IN MALESEF BU GIDISLE DEGISME IHTIMALI YUKSEK KARDEMIR/KARADEMIR YONETIMIN BAHANESI COK NASIL OLSA ALGI YI GUZEL YAPMAYA CALISIYORLAR AMA OZUR DILEYEREK YAZIYORUMKI HAYVAN TERLI GUNAH KECISIDE YOK ARTIK HER GUN SIPARISLE HABER YAPTIRDIKLARI ALEYEN ORTADA YOK SUNDAN DOLAYI BU KADAR DOLAR ZARAR ETMIS YOK COVIT 19 KAPASITE DUSMUS HEPSI HIKAYE GELIN FABRIKAYI GORUN INANILMAZ YONETIM HATA LARI MEVCUT FUNAH KECISI ARAMAYA BASLADILAR ESKIDEN BAZI HABERLERDE BIRAKIP KACICAKLAR DERLERDI YONETIM ICIN BIRAKIP KACMAZLAR ELLERIYLE KAYYUMA YADA BASKA BIR SERMAYEYE TESLIM EDECEKLER FABRIKADAKI ISO BILENLERIJ COGU ASIMILIZE EDILDI BAZILARI ISLERI FES EDILDI GELENLER ORTADA YUKSEK FIRINI EVDEKI MUTFAK FIRIJ MANTIGI ILE CALISTIGINI ZANNEDIYORLAR CEVIR DUGMEYI ISINSIN CEVIR DUGMEYI KAPANSIN SAKA GIBI RAY URETIMI NE DURUMDA ? TEKERLEK URETIMI ? HANI KALITELI CELIK URETIYORDUK? OTOMATIV SEKTORUNE, MILLI SAVUNMA SANAYINE ? SAVUNMA SIRKETLERI 10 NUMARA SUKUR MEVLAMA CALISIYOR BIZ NEDEN ETKILENDIK ? COVIT TEN ? BIRILERI TAVSAN KAC TAZIYA TUT OYUNU OYNARKEN CAMBAZA BAK CAMBAZA OYNARKEN CAMBAZLIKLARINI GIZLEMEYE CALISIYOR HISSELER HAVALARDA UCUSUYOR YUKSELINCE SAT DUSUNCE AL ZATEN SU HAREKET BILE FABRIKAYA BAKIS ACISINI ORTAYA CIKARIYOR KIMSENIN UMRUNDA BILE DEGIL NE KARDEMIR NE KARABUK DERLER YA AGLARSA ANAM.AGLAR DEGISTIRIRELIM AGLARSA KARABUK AGLAR HURDAYA DAYALI FABRIKALARIN HEPSI CALISIYOR FULL VARDIYA AMA CEVHERE KOMURE DAYALI FABRIKA ETKILENIP KAPASITE DUSURUYOR SAKA GIBI SORMAZLARMI CEVHERMI YUKSELDI ? KOMURMU YUKSELDI ? DIYE TAM.TERSI HEPSININ FIYATI DUSTU NIHAI URUNUN SATIS FIYARIDA ORTADA DUSUS YOK ZAM LI SATISLAR ORTADA ? PEKI ASIL SORU SU NEDEN ZARAR ? ATALARIMIZ NE DEMIS IS BILENIN KILIC KUSANANIN BILANCOYU BEKLIYORUZ ILK CEYREK VE 2. CEYREK TOPU TACA ATMIYALIM GERCI KARABUK KARDEMIR SPOR ORTADA ONUDA BECEREMEZLER…KARDEMIR KARABUK SPOR NE OLDU DESEK NEREDEYSE DIYCEKLERKI TOP PATLAKTI O YUZDEN BOYLE OLDU TOPU SIZE KIM VERDI…. SAYIN GOLBEK KUCUKKEN HIKAYELERI CANI GONULDEN DINLER INANIRDIK ARTIK BUYUDUK KARDEMIR GIBI KARABUK GIBI BUYUDUK ARTIK HIKAYE ZAMANIMIZ GECTI….. KALIN SAGLICAKLA

  2. Bu yıl Toplu Sözleşme yılı

    Kardemir Yönetim hatalarıyla iyiye gitmiyo galiba,zatten orta yerde Yönetim Mönetimde görünmüyo bakın yıl sonunda Toplu sözleşme var işçiye üret deniyo üretiyor canla başla çalışıyo sözleşmede işçinin hakkı verilmeli Yönetim kurulu üyeleri ayda bir toplanıp çay kave içerek işçinin kat kat fazlasını alırken işyerinde ter kıçından çıkan işçiye fabrika zarar etti denmez heralde.Bu yıl sonu sözleşme var haberiniz olsun

  3. Yorumusever

    Vali; 5442’ye göre İl’in en fazla yetkiye sahip yöneticisi,Paralı Özel İdareninde başıdır.Makam Aracına Bakan dahi Türk Bayrağı forsu takamazken,Cumhurbaşkanı ile birlikte Türk bayrağını takabilen tek İdarecidir.Fakir Millet ona vergileri ile köşk yapar köşkte oturtur,evinin elektrik,su, mutfak ve temizlik ihtiyaçları dahil karşılar,Altında Türkiye’nin zenginlerinin binebildiği son model Mercedes,4×4 araçlarıda verir,ama o Vali Milletin vergileri ile yapılan bir binayı yıllarca çürümeye terk edip bir şekilde değerlendiremez.Bu işte bir terslik yokmu acaba ?

  4. işsizlik

    karabukte çok vahim bir işsizlik var bu virüs gelince tuzu biberi oldu büyüklerimizin bu konuyu şimdiden ele atması lazım yatırımcıyı karabuke çekmesi lazım karabukte işsizlik odenegi alan kişi sayısı 6000

  5. karabük

    ZATEN Ömrünüz onel ile akbank arasında geçmiş…karabük orası saniyorsunuz zaten….yıllar önce hürriyet cadesinden başka yer bilmez derlerdi sizin için doğruymuş…kayabaşı köprüsüne yıllardır gitmemek…

  6. iŞSİZLİK VAR ÇİNKO FABRİKASI

    İŞSİZLİK VAR HEMDE ÖYLE BÖYLE DEYİL ŞİMDİ BU HASTALIK İŞİN TUZU BİBERİ OLDU.KARABÜKTE BİR GURUPTA HİÇ ASLI ASTARI OLMAYAN GEREKÇELERLE MARZİNÇİN ÇİNKO FABRİKASINA GİDEN YOLUNU TIKADILAR.ADAMLAR 1500 KİŞİNİN ÇALIŞACAĞI ÇİNKO FABRİKASI YAPTIRICAKLARMIŞ BİZİM ÜSTÜN ZEKALI 80-100 KİŞİ TOPLANTILARINI YAPTIRMAYINCA O İŞTE EN AZINDAN ŞİNDİLİK YATTI.KARABÜKTE İŞSİZLİK ÇOK BUNUN SEBEBİDE KARABÜKLÜLER TABİ

  7. Helal olsun Kavuşturucuya

    Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kavuşturu yerel esnaflardan alışveriş edin çagrısı yapmış helal olsun tebrik ediyorum.Safranbolu öyle yapmış peki Karabük ne yapmış hiç bişey yapmamış.Arkadaş kafayı boyayıp yayalaşmış yolda volta atmak hizmet deyilki Şu dar zamanda esnaflar odalarından teşkilatlarından moral verici bir çıkış bekliyo ya.Bi ses bekliyo.

  8. Araç çayı Dışarıdan gelenler biri baksa ayıplarlar

    Araç çayı Dışarıdan gelenler biri baksa ayıplarlar. Bu şehrin sahibi, yöneticisi, dsi müdür yok mu der. Var ise kınar eleştirir merak eder internette kim diye araştırı herhalde… Ahmet bey memleketini düşünen tek gazeteci olarak gündeme getiriyor yıllardır. Peki şehrin gençliği vatandaşın önde gelenleri çevre dernekleri ne yapıyor hiç bir tepki yok bu güzelim doğal kaynak için. Çok büyük projelere gerek yok ağaçları kesin orta yerdeki yığıntıları kaldırın kirletmeyin yeter daaaa…
    Kayabaşı mahallesi tarafında sedir ağaçları bir önceki belediye çalışmaları çerçevesinde kardemir pislikleri görünmesin diye dikilmişti onlarda dereyi görmemizi engelliyor.
    Kardemir curuf sahaların depolarının Üzerlerini kapatsın dereyi kirletmesin dereye yakın yerlere sosyal tesis yapsın çalışanları için, vatandaş için
    Elin yabancısı milyon doviz çeker şehrindeki deresiyle, Bizimkilerde İKİ DEREDE BİR ARADA kalarak 🙂 yokluk çekiyor.

  9. Araç Çayı Temizliği

    Ahmet bey sürekli köşenizde yazıyorsunuz bir de belli aralıklar ile gazetenizde yukarıda bahsettiğiniz iki dere farklı renkte akması durumunu kayabaşı asaonsöre çıkarak resimleyin. birde otobüs durağı, köprü başı kenarları, kordan da ortada oluşan öbek ve ağaçlardaki poşetleri bunları da ana sayfanızda her bir fotoğraf ile ayrı haber yapsanız bakın nasıl ilgileniyorlar. Belki sizin sayenizde bir bakım temizlik çevreye ve diğer canlılara fayda olur. Allah da size sevabı verir inşallah mücadelenizden ötürü.

  10. Karabüükspor Sevdalısı

    Ahmet abim boşver Araç çayını öyle kalsın. Yoksa her seçim zamanında siyasetçilerin vaadleri, malzemeleri azalır. Ne güzel her seçimde vaadler arasında lider konumunda. Lider olarak kalsın.

  11. KARABUK

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ KORONA GÜNLERİNDE HİÇ EVDEN ÇIKMIYOR GALİBA,BİR SENE ÖNCE SEÇİMLERE HAZIRLANIRKEN ŞOV YAPIYORDU PROJELER AFİŞLER GÖRSELLER GIRLA GİDİYORDU,SEÇİMDEN BU YANA ONDÖRT AY GEÇTİ PROJELERDEN SES YOK, TIK YOK, KARABÜK ALLAHA EMANET,KARABÜK MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNDEN HIZLA UZAKLAŞIP ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR ANADOLU KASABASINA DÖNÜŞTÜ.YANİ ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ,İÇİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN DUYARSIZ, SAHİPSİZ,KENT AİDİYETİ OLMADAN GÜNÜ BİRLİK YAŞAYAN,ÇOĞUNLUĞUNU EMEKLİLERİN VE İŞSİZLERİN OLUŞTURDUĞU,KARABÜK MERKEZİNDEKİ BİNALARINDA ESTETİKTEN UZAK ÇİRKİN YAPILAŞMALARIN OLDUĞU,SIKIŞIK TRAFİĞİN VATANDAŞLARI CANINDAN BEZDİRDİĞİ,SORUNLARIN ÇÖZÜLMEDİĞİ,GÜNDEN GÜNE BÜYÜDÜĞÜ BİR KENTTEN BAHSEDİYORUM.YİNEDE KARABÜK’TEN UMUDUMU KESMİŞ DEĞİLİM,ELBET LİYAKATLI İŞİNİN EHLİ YÖNETİCİLER GELECEK,KARABÜK’E HİZMET EDECEK,ŞİMDİYE KADAR KARABÜK’HER KİM BİR ÇİVİ ÇAKMIŞSA ALLAH ONDAN RAZI OLSUN,

  12. Angara caddesi

    Değerli abim Akbank ın önünde oturarak Karabük ün nabzını tutmak artık çok zor. Seni angara caddesi köprübaşı camiinin önüne gelip ordanda Karabük ün nabzına bakmanı istiyoz…

  13. Anonim

    arac cayi soganli cayi diyerekmanset atiyorsunuz.. lakin soganli cayi boyunca gittinizmi hic. en buyuk kirlenme kardemir tarafindan yapiliyor suyun 100/95 i bentte tutulup tesis icinde sogutma suyu teknik su olarak kullanılıp dere yatagina birakiliyor. organize sanayi marzinc ve diger isletmelerin atiklari kemal oyman mevkinden dereye desarz ediliyor. kayıkçı haddanesinin aradan girin dere boyu bakin isterseniz. buyuk sanayi 5000 kisilik cumayani koyu hepsinin atik sulari bu cayda. bize yilmaz buyukersen gibi reis lazim . cevreci reis lazim. varsa yoksa demir kopru asansor berin baska bir sey yapmadi. gelin gieun halimderesi asansorunu gunde 15 kisi binmez gereksiz bir yatirim lazim olan yere yapulsin oraya o asansor haramdir haram. cumapazari kayabasi arasindaki kopru gunde 10 kisi gecmiyor oyle kaldi orada.oglebeli asansoru oglebeli terminal arasi kopru ona keza. yuruyen merdivenlerin nizami calistigina sahit olamadik daha.. kayabasi asansoru ezentepe sirinevler koprusu gayet yerinde bi hizmet… burdan sesimizi duysun rwis bey su istiyoruz temiz su kirecsiz su reisin en birinci gorevi su.. bize suyu parayla satiyor.. iyi su getirsin su elestirince reis bey kiziyor. kizsinda su getirsin

  14. İstanbuldan Eflenili

    Ahmet abi bikaç gündür hastam vardı onnarnan ilgilendim yazılarını okuyamadım organize sanayi bölgesinden bahsetmişsin yıllar öncede sen bunnarı yazarken arkandan neler diyordular ben iyi bilirim kendi hemşerilerini bir bardak sağlıklı su veremeyen insanlar organize sanayi bölgesi gibi bir işemi kafa yorucaklar Efleni gendini büyütmeye deyil gendini küçültüp tek adam gibi idare etmeye planlanmış abim gerisi yalandır küçük olsun benim borumun öttüyü yer olsun ben az derttenmi bıraktım İstanbula geldi gelmeyenler ya kenara çekilip hiçbişeye karışmıyollar yada benim gibi gurbetin yolunu tuttular abi o kadar çok şey varki bağrımı yarsalar neler çıkar neler bazılarını Burhan beyabide bilir zaten

  15. Nerde Muhalefet

    Nerde bu muhalefet partileri özellikle
    CHP Nerede
    Tüm Türkiyede CHP Teşkilatları Maske dağıtımı yapıyor Karabükte araki bulasın CHP yİ
    Tüm Türkiyede Yardım Kolilerinin toplanılıp dağıtılmasına önayak oluyor CHP karabükte Başıma bir şey gelmesin diye susuyor.
    Bu Arada Allahtan Safranbolu Belediyesini kazandılar da orada Maske dağıtımı Yapılıyor,
    be hey sizin Yenicede eflanide Merkezde Ovacıkda eskipazarda üyeniz teşkilatınız yok mu
    onlara da biraz maske verseydiniz onlarda halka dağıtsaydı ya
    biz demesi kolay biz olması zordur,varsa yoksa Safranbolu oba yakında bu beceriksizler yüzünden patlayacak

  16. Abdullah Çakır

    Nerede muhalefet rumuzu ile yazı yazan arkadaşımızı partiye davet ediyorum.Kendisi gelirse bu süreçte neler yaptıgımızı detaylı olarak anlatma fırsatını buluruz.Yenice Eskipazar Ovacık Eflani ve Merkez ilçe başkanlıgımızı arayıp il başkanlıgı olarak kendilerine maske ve gıda yardımı konusunda neler yaptığımızıda ögrenebilirler

  17. KARABUK

    NERDE BU BELEDİYE BAŞKANI YÖNETTİĞİ KENT’E SAHİP ÇIKMIYOR DİYE YAZACAKKEN YANLIŞLIKLA NERDE BU MUHALEFET PARTİLERİ DİYE YAZMIŞ ARKADAŞ SÜRÇİ LİSAN ETMİŞ,KİMSE KUSURA BAKMASIN KARABÜK’ÜN SİYASİLERDE DAHİL ETKİLİ VE YETKİLİ ŞAHISLARI BASININ KARŞISINA ÇIKIP POZ VERMEKTEN BAŞKA BİR İŞ YAPTIKLARI YOK

  18. Nerede muhalefet

    CHP il başkanı açıklama yapmış Parti’ye uğrayın ne yaptığımızı anlatalım demiş.
    Başkan millet senin ne anlattığını biliyor önemli olan YAPTIKLARIN daha doğrusu YAPMADIKLARIN
    Safranboluyu geç belediye sende öbür ilçelerde halam dair ne yaptın Anlatsan Eflanide ne kadar maske dagittin ihtiyaç sahiplerine kaç koli yardım yaptın.
    Açıkla bakalim

  19. 65 yaş

    Nerede muhalefet yazan arkadaş
    CHP genellikle 65 yaş üstü kişiler tarafından yönetildiği için onlar evdedir.
    Akp sokaklarda yardım dağıtıyor
    MHP yardım dağıtıyor
    CHP sokağa çıkma yasağına takıldı
    Nerede kadın kolları nerde gençlik kolları başka zaman olsa cuma pazarında Maske dağıtırlar dı

  20. Gamada yarım duran inşaat

    Eflani gamada yarım duran bir inşaat var yıllardır duruyo o paraynan keşke içme suyu temizlenseydi boşa harcanan paraların yerine içme suyuna harcama yapılsaydıda burda yaşayanlar bi bardak temiz su içselerdi herşeyi ben bilirim deyenlere bu sözlerim kapak olsun ben ben ben işte bi bardak suda sen bozdur bozdur harca

  21. haşmet

    Esnaf odasi baskani mehmet kavuşturucu tsk boyle olacak esnaf odasi baskani esnafini düşünecek koltukta oturup 25 sene koltugu isitmayacak cozum onerileri sunacak esnafi kollayacak kampanyalar hazirliyacak sunacak artik genclerin önü acilsin yenilensin
    Memleketini ve esnafi düsunenler otursun koltuga…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.