Her Telden (14.Haziran.2019)

Her Telden (14.Haziran.2019)

Yayın: 14.06.2019 00:01
Paylaş:
A+ A-

DÜN HADDANE SAHİBİ BİR DOSTUMUZ ARADI VE “BEN HADDECİLER DERNEĞİ ÜYESİ DEĞİLİM, FİLYOS LİMANI’NDAN BANA YER OLMAZ MI..?”
Dün Karabük Haddecileri adına FİLYOS LİMANI çevresinden “KARABÜK HADDECİLERİNE 2 MİLYON 900 BİR METREKARE YER TALEP EDİLDİĞİ YOLUNDA..” bir yazımız olmuştu.
Telefonla HADDECİ BİR DOSTUMUZ aradı..
“BEN HADDECİLER DERNEĞİ ÜYESİ DEĞİLİM.EĞER FİLYOS LİMANI’NDAN,KARABÜK HADDECİLERİNE,İSTENEN 2 MİLYON 900 BİN METREKARE YER VERİLİRSE,ÖRNEĞİN BEN VE BENİM GİBİ ÜYE OLMAYAN HADDECİLERE YER VERİLMEZ Mİ..?” diye sordu.
Sanıyoruz,kendileri de FİLYOS LİMANI çevresi ile çok yakından bağlantılı olduğu BASIN/YAYIN Organlarına yansıyan,TOSYALI HOLDİNG Yönetici kesimi ile temaslar kurmaya gayret etmiş.
Sanıyoruz,bir temasta kurmuş.
“PEKİ SİZ NE İÇİN ORADAN YER İSTİYORSUNUZ..?” diye sorduk “VALLAHA KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ NE İÇİN YER İSTİYORLARSA,BENDE O NEDENLE YER İSTİYORUM..” falan dedi.
Uzunca bir süre telefonda sohbet ettik.
Sektörün sorunlarını anlattı ve BU SEKTÖRDE BANKA İLE ÇALIŞMAYAN KİMSE YOKTUR,BANKA FAİZLERİ YÜZDE 20-22 ARASINDA DEĞİŞİYOR .BUNA KARŞILIK,SEKTÖRDE KAR MARJI YÜZDE 2-3 CİVARINDA SEYREDİYOR.İŞİN İÇİNDEN NASIL ÇIKILACAK BAKACAĞIZ..” gibi bilgiler verdi.
FİLYOS LİMANI KARABÜK’ÜN YARARINA MI/ZARARINA MI OLACAK..?
Tekrar ve üzerinde ısrarla düşünülmesi gereken bir konu..!!

“YA TRAFİK KARABÜK’Ü,YA KARABÜK TRAFİĞİ ESİR ALACAK..” SÖZLERİNDEN,SİZCE “BÖYLE GİDERSE..” HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ İHTİMAL…
Karabük’te YEREL SEÇİMLERİN birinci gündem maddesi olan ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI için,şu ana kadar herhangi ciddi bir girişimin olmadığı orta yerde..
Özellikle BAYRAM GÜNLERİ sıkıntı daha sert yaşandı..
Ancak şu sözü kimse aklından çıkartmasın sakın “YA TRAFİK KARABÜK’Ü,YA KARABÜK TRAFİĞİ ESİR ALACAK..” bu iki ihtimalden başka bir ihtimal olmadığı besbelli.
SİZCE,BU İKİ İHTİMALDEN HANGİSİ DAHA KUVVETLİ SÖYLER MİSİNİZ.
Karabük’ü KASTAMONU,Karabük’ü SAFRANBOLU/BARTIN İstikametine bağlayan BİR TEK KARAYOLU ŞERİDİ var,gerçi ANKARA/İSTANBUL İstikameti içinde aynı şeyleri söylemek mümkün..
ŞEHİRİÇİ ZATEN BİR ALEM DURUMDA..
Özellikle ESENTEPE-ŞİRİNEVLER Mahalleleri akşam saatlerinde tıklım/tıkış ve sürücülerin yaşadıkları burunlarından geliyor,diğer Mahallelerde doğrusu buralardan aşağı kalmıyor,ancak,ESENTEPE ve ŞİRİNEVLER çok farklı.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK OLAYI NASIL ÇÖZÜMLENECEK..
Veya çözümlenmesi için bir çalışma,bir çaba var mı sizce..?

ÖZELLİKLE ARAÇ SAHİPLERİ “YARIN ÜNİVERSİTE ADAYLARININ SINAVI VAR.ONLARI RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN AZAMİ DİKKAT,AZAMİ TİTİZLİK..”
Özellikle ARAÇ SAHİPLERİNE seslenmek istiyoruz,yarın ÜNİVERSİTE ADAYLARI SINAVA girecekler,araç kullanırken,klakson çalarken azami dikkat,azami titizlik gösterin lütfen.
ÜLKEMİZDE Kİ SİSTEM GEREĞİ,BU ÇOCUKLARIN EN ÖNEMLİ GÜNÜ.
YILLARDIR İLK-ORTA-LİSE ÖĞRENİMLERİNİN,en önemli sonu yarından başlayarak,Pazar günü yapılacak sınavlarla karşılarına çıkacak ve öylesi önemli bir gün.
YÜZBİNLERCE ÖĞRENCİNİN GELECEĞİ SÖZ KONUSU.
Ne diyelim..
BİZ AZAMİ DİKKATİ,AZAMİ TİTİZLİĞİ GÖSTERELİM,onlarda sınavda azami dikkati,azami titizliği göstersinler,yanlış yapmamaya özenli olsunlar ve gelecekleri için önlerinde güzel kapılar açılsın.
SINAVA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLİYORUZ.
Yüce yaradan,onlara gönüllerinden geçeni nasip etsin..
Tekrar/tekrar başarılar diliyoruz.

ADAM OTURUYOR KLAVYENİN BAŞINA “YOK KARABÜKSPORDAN,YOK FİLYOS LİMANINDAN, YOK ABİDİKTEN,YOK GUBİDİKTEN YAZMIYORLAR.”
Adam veya Bayan oturuyor klavyenin başına YOK KARABÜKSPORDAN,YOK FİLYOS LİMANINDAN yok oradan,yok buradan yazmıyorlar diye Karabük’te Basına falan sallayıp duruyor.
Sorsan KARABÜK GAZETELERİNİ OKUR MUSUN.?
KARABÜK TELEVİZYONUNU İZLER MİSİN..?
Karabük HABER SİTELERİNİ İZLER MİSİN..?
Hiçbirini ne izler,ne okur,sonra da kendinin önemli adam sanılmasını temin etmek için KARABÜK BASINI YAZMIYOR talimat mı aldı,emir mi aldı destek mi/köstek mi diye yazar döşenir.
KARABÜK BASINI ELİNDEN GELENİ YAPIYOR OYSA Kİ..
Hoş KARABÜK’TE BASIN DA çok öyle ahım/şahın bir itibar sahibi değil,ancak,KURUNUN YANINDA,ne yazık ki,YAŞTA YANIYOR,hepimizi,herkesi aynı kefe içinde değerlendirmek gibi bir adet yaygınlaştı.
Ama bu kadar da değil yani..
Bu kadarı da haksızlık yani..!!

KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİ, “ÜNLÜ BİR HOLDİNG’E SATACAKLARI HABERLERİNE..” SAYIN MUSTAFA YOLBULAN “BÖYLE BİR ŞEY YOK.”..
Son günlerde,Karabük Piyasalarında konuşulan bir haber üzerine,bilgisini aldığımız Sayın MUSTAFA YOLBULAN,çıkan/çıkartılan söylentilere net bir dille “BÖYLE BİR ŞEY KESİNLİKLE YOK..” dedi.
Karabük piyasaları,uzunca bir süredir “YOLBULAN AİLESİ,ELLERİNDE BULUNAN KARDEMİR HİSSELERİNİ,KARABÜK İLE BAĞLANTILI ÜNLÜ BİR HOLDİNG’E SATIYORMUŞ..” söylentileri ile çalkalanıyordu.
Konuyu kendisine sorduğumuz Sayın MUSTAFA YOLBULAN çok net bir dille,olayı yalanladı ve “BU YÖNLÜ HABERLER BİZİM KULAĞIMIZA DA GELDİ.HATTA KARABÜKLÜ BAZI HADDECİ DOSTLARIMIZ BUNU AİLE BÜYÜĞÜMÜZ,AMCAM,Sayın AHMET YOLBULAN’A DA SORMUŞ..” şeklinde bilgiler verdi.
Böyle bir gelişmenin olmadığını,kesin bir dille,anlattı.
Sayın MUSTAFA YOLBULAN bu konunun,öyle kolayca yapılabilecek bir iş olmadığının da altını çizerek “ŞİRKETLERDE BLOK HİSSE SATIŞLARI ÇOK CİDDİ İŞLEMLER GEREKTİRİR.KONU KAP’TA YAYINLANIR FALAN.BU HABERLERİN NEREDEN ÇIKTIĞINI,DOĞRUSU BİZDE MERAK EDİYORUZ..” dedi.
“BU HABERLERDEN NE MURAT EDİLİR BİLMİYORUZ..” diyor..
Bilindiği gibi,Karabük uzunca bir süredir “YOLBULAN GRUBU,ELLERİNDE Kİ KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİ,KARABÜK’ÜN ÇOK YAKINDAN BİLDİĞİ,KARABÜK İLE BAĞLANTILI ÜNLÜ BİR HOLDİNG’E SATIYORMUŞ..” haberleri ile çalkalanıyordu..
Sayın MUSTAFA YOLBULAN,bu konuyu kesin bir dille yalanladı..

HAZIR SÖZÜ,KARDEMİR ÜZERİNDEN,KARDEMİR HİSSE SENETLERİ ÜZERİNDEN AÇMIŞKEN ; “HİSSEDARLARIN ZARARI ÜÇTE/İKİ CİVARINDA..”
Hazır sözü YOLBULAN Grubunun elinde ki KARDEMİR Hisse Senetlerini,KARABÜK İLE BAĞLANTILI ÜNLÜ BİR HOLDİNG’ SATIYORMUŞ gibi bir söylenti üzerine açmışken,çok önemli bir Kardeşimizin “KARDEMİR HİSSE SENETLERİ İLE İLGİLİ BİR HESABINDAN..” söz edelim istedik.
O Kardeşimiz “BİR YIL ÖNCE,ÖRNEĞİN D HİSSELERİ 5.85 KURUŞ CİVARINDA SEYREDİYORDU.BUNA KARŞILIK 1 ABD DOLARI İSE 4.55 KURUŞ CİVARI SEYREDİYORDU..” şeklinde bilgiler verdi..
Daha sonra da “YANİ,1 KARDEMİR HİSSE SENEDİ 1 DOLAR 10 CENT CİVARINDA SEYREDİYORDU..” şeklinde hesaplama yaptı ve “İSTERSEN BİR DE GÜNÜMÜZE BAKALIM..” dedi.
“1 ABD DOLARI 5.85 KURUŞ CİVARINDA,D HİSSE SENETLERİ İSE 2.30 KURUŞ CİVARINDA SEYREDİYOR.YANİ KARDEMİR D HİSSELERİ 0.37 DOLAR CİVARINDA..” gibi KABATASLAK bir hesap yaptı..
Bu hesaptan sonra da “ ATIYORUM,ELİNDE 10 MİLYON DOLARLIK HİSSE SENEDİ OLAN ÜÇTE/İKİ CİVARINDA PARASINI KAYBETTİ.HEMDE KARDEMİR,2018 YILI ÇOK KAZANÇLI KAPATMASINA,KAR PAYI DAĞITMASINA KARŞIN KAYBETTİ..” görüşlerini dile getirdi..
“ZENGİNİN MALI-ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ..!” derler..
Fazla hesaba girmeden sözü kapatmaya gayret ettik bizde..

KARABÜK CEMİYET YAŞAMINDA ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ YERİ OLAN BİR KARDEŞİMİZ ; “ ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI YÖNETİCİLERİNİ KUTLAMAK GEREK.”
Dün Karabük Cemiyet Yaşamında çok/çok önemli bir yeri,ağırlığı olan,bir Kardeşimiz ile sohbet ediyorduk “BUGÜN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI İLE İLGİLİ YAZINI BÜYÜK BİR DİKKATLE OKUDUM..” dedi.
Sonrasında da “YAZDIKLARINA,YAZILARINDA VERDİĞİN BİLGİLERE GÜVENİRİM..” şeklinde konuştu ve “EĞER,ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI,O KADAR KISA SÜRE İÇERİSİNDE,2010-2012 KARDEMİR,2014-2016 İSDEMİR MÜCADELELERİNİN AÇTIĞI MADDİ VE MANEVİ YARALARI KAPATTIYSA KUTLAMAK LAZIM..”
O Kardeşimiz aynen böyle dedi,biz kendisine “AYNEN BÖYLE OLDU..” diye cevap verdik,O Kardeş “BEN İSDEMİR’DE YAŞANANLARI YAKINDAN BİLMEM,ANCAK,KARABÜK 2010-2012 YILLARINDA NELER YAŞADI,SENDİKA EKONOMİK ANLAMDA DİBE VURDU,SÖYLENTİLERİ BİLE ÇIKMIŞTI..” dedi.
“EĞER BURALARDAN,KISA ZAMANDA,YALNIZCA BİR BİNAYA 20 MİLYON LİRA HARCAYACAK EKONOMİK GÜCÜ YAKALADILARSA.VALLAHİ DE BİLLAHİ DE,O YÖNETİCİLERİN ALINLARINDAN ÖPMEK,AYAKTA ALKIŞLAMAK LAZIM..” sözleri de kendisine ait.
Aynen ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nda bunlar yaşanıyor,Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN, Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER Sendikalarına bu pozisyonları yakalattılar..
Bu olayın MADDİ BOYUTU..
Bir de MANEVİ BOYUTU var ki,SENDİKA DEĞİŞİKLİĞİ yaptığı için,bir/birine karşı HOŞ NAZARLARLA BAKMAYAN işçiler arasında kaynaşma TAM MANASI ile sağlandı,SÖZLEŞMELERLE İŞÇİLER,İŞÇİ AİLELER MESUT/MUTLU bir ekonomik pozisyon yakaladı..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası her anlamda geleceğe güvenle bakıyor artık..

SAYIN MEHMET UZUN DÖNEMİNDE,KIZILAY KARABÜK ŞUBESİNE ALINAN,PTT KARŞISINDA Kİ “ESKİ ŞANTİYE BİNASINA NE YAPILACAK ACABA.”
Sayın MEHMET UZUN’UN Şube Başkanlığı döneminde,Karabük Belediyesi “KENT MEYDANI YAPIMINDA,ŞANTİYE BİNASI OLARAK KULLANILAN PORTATİF BİR YER VAR.O ALANI KIZILAY ŞUBESİ’NE..” vermişti.
Sayın MEHMET UZUN Karabük Belediyesi’nden temin edilen o yere “KAN ALMAK İÇİN BİR İSTASYON KURMAYI..” planlıyordu,gelip/geçenler için BİR SU SEBİLİ konulacak,bir/iki bank ile yaşlı ve hastalara hizmet verilecekti.
GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR DÜŞÜNCEYDİ BUNLAR..
Bakın KIZILAY kan bağışçıları için YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE ve çokta şık görüntüsü olmayan,bir araçla,hizmet vermeye gayret ediyor ve eğer PTT KARŞISINA BÖYLE BİR MERKEZ KURULURSA hizmet kalitesinde ciddi artışta olur elbet.
KIZILAY KARABÜK ŞUBESİ BU YER İÇİN NE DÜŞÜNÜR ACABA..?

TEZ-KOOP İŞ SENDİKASI,KARABÜK TÜRKCELL ÇAĞRI MERKEZİNDE Kİ 212 ÇALIŞANIN “SENDİKALAŞMASI İÇİN ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR..”
TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı olan TEZ-KOOP İŞ Sendikası ZONGULDAK ŞUBESİ Karabük’te önemli atılımların eşiğinde galiba ve buna ilişkin bilgiler geliyor..
Örneğin TEZ-KOOP İŞ Sendikası,Zonguldak Caddesi üzerinde bulunan TÜRKCELL ÇAĞRI MERKEZİNDE çalışan 212 emekçiyi SENDİKALI YAPMAK üzere çalışmalarına başlıyormuş.
KARABÜK AÇISINDAN,HAYLİ ÖNEMLİ BİR GELİŞME..
Ayrıca TEZ-KOOP İŞ Sendikası,ZONGULDAK ŞUBESİ’NİN birçok marketler zinciri başta olmak üzere,hizmet sektöründe çok önemli örgütlenme içinde gibi bilgiler geliyor.
TEZ-KOOP İŞ KARABÜK’E GELİYOR,ÖRGÜTLENMELERE BAŞLIYOR.
TÜRKCELL ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI HAYLİ HEYECANLI GÜNLER YAŞIYORLAR.
SENDİKALA OLARAK,hayatlarını daha garantiye alacaklar.

4 kişi görüş bildirdi

  1. selami uzun

    şükür bugün yenice’de bi şey olmamış…

  2. radar

    Yineliyorum Filyos liman projesi Karabük e kardan çok zarar getirecektir.
    Bu şehri demire, betona bağımlılıktan kurtaramadığımız sürece fazla ileri gidemiyecektir.

  3. çevreci

    Yolbulanların babası öldükten sonra varisleri görünen o ki bu işi fazla ileriye götüremeyecekler gibi.
    Kendi düşüncem fazla değil 2-3 yıla kadar bunlar Karabükü terkeder bir kenara not ediniz.
    Kamil beyi tebrik etmek gerekir varisini iyi yetiştirmiş.

  4. Ali ünal

    Karabukspor u yazan siz ve semih gülen bey var.Digerleri Mehmet Aytekini yiyen, kulüpten nemalanan 3 kişilik çete.Simdi ağızlarını açmıyor.Karabukspora gelince,bırakın yönetimi ,apartmanda yöneticilik yapamayan, sadece poz veren,bize destek olun diye çıkıp deplasmana 5 yöneticiyle gidip otelden facebooka fotoğraf atan,oynayan oyunculara 6 aydır maaş veremeyen,transferi açamayan,tarihi rekorla kume düşen yönetim olarak tarihe geçtiler.Biraksinlar Karabük sevdalısı masallarını.Klavyeden sallayan soğuksuda bakkal,oğlunu Karabukspora aldırmaya çalışan uyanık.Yolbulanlara gelince,onlar.bırakti takim bu hâlde.Emegi geçen Kamil gülece yazıklar olsun.1 tl vermedi bu kulübe.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.