Her Telden (14.Kasım.2018

Her Telden (14.Kasım.2018

Yayın: 14.11.2018 08:01
Paylaş:
A+ A-

ESNAF ODALARI BİRLİK BAŞKANI SAYIN NURETTİN TÜMEN’İN “ DÜZENLENEN KERMESLERİN ESNAFA ZARARI YOLUNDA Kİ FERYADINI DUYUN.”
Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN’İN,çok haklı bir feryadı var,artık bunun duyulması gerek,bu işe bir çözüm bulunması gerek.
Sayın NURETTİN TÜMEN “KERMESLERDEN YAKINIYOR..”
KERMES adı altında YERLEŞİK İŞYERLERİ ile HAKSIZ REKABET eden TİCARET ŞEKLİNDEN yakınıyor Sayın NURETTİN TÜMEN ve yerden göğe kadar haklı bu konuda.
KERMES adı altında ESNAFLARDAN toplanan bir dizi yiyecek/giyecek maddesi ESNAFLA HAKSIZ REKABET şeklinde satılıyor,ne vergi,ne elektrik ne su ,ne dükkan kirası var.
HAYIR KERMESİ adı altında BİRİ KAPANIYOR öteki açılıyor..
Geçmiş yıllarda düzenlenen KERMESLERİN üzerinde çok durduk,KERMES DÜZENLEYENLERİN hedefi olduk,bu defa biz sustuk,ESNAF ODALARI BİRLİK Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN feryat ediyor.
HAKLI OLARAK FERYAT EDİYOR..
Sayın NURETTİN TÜMEN,Üyesi olan esnafların hislerine tercüman olarak feryat ediyor,ESNAFLAR ZATEN EKONOMİK olarak büyük bir sıkıntı içindeler,bir de bu KERMES düzenlemeleri bellerini büküyor..
ESNAFLARA,İLGİLİ KİM VARSA,LÜTFEN KULAK VERSİN..

AK PARTİ GELENEĞİNDE,”SÜRESİ İÇİNDE BAŞVURU YAPMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TESPİT ETMEK VAR..” BUNU KİMSE UNUTMASIN
AK Parti KARABÜK ve İLÇELERİNDE Belediye Başkan Aday/Adaylığı için çok sayıda başvuru yapan isim var,hepsi de çok değerli,çok/çok kaliteli isimler elbet.
BAŞVURU SÜRESİ CUMA GÜNÜ SONA ERİYOR..
Ancak,dün yazdığımız ve bazı çevrelerden tepki aldığımız bir konu var,AK Parti geleneğinde “SÜRESİ İÇİNDE BAŞVURU YAPMAYAN,ANCAK GENEL MERKEZ TARAFINDAN,BAŞVURU YAPMAYAN BİR İSMİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLMESİ..” olayı var.
Örneğin 2014 yılında Sayın MEHMET CEYLAN öyle KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN Adayı gösterilmişti,biz o konuyu değerlendirdik ve “HENÜZ BAŞVURU YAPMAYAN BİR İSİM ADAY GÖSTERİLEBİLİR Mİ..?” gibi bir soruyu gündeme getirdik.
AK PARTİ GELENEĞİNDE BÖYLE BİR TUTUM VAR.
Hemen herkesin aklında kalsın bu durum..
Bunu yazarken de BÖYLE OLACAK demek istemiyoruz elbet..
Ancak,böyle bir gelişme olursa da şaşırmamak gerek.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT HAKKINDA ÇIKARTILAN “ÇAD BÜYÜKELÇİSİ OLUYOR..” SÖYLENTİSİ VE YANLIŞ
Özellikle son günlerde,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN başarılı Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT hakkında “REKTÖR HOCA YAKINDA ÇAD BÜYÜKELÇİSİ OLUYOR..” gibi bir söylenti çıkartıldı veya çıktı.
Söylenti hayli yaygın hale geldi..
Sanıyoruz,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN çok sayıda YABANCI ÖĞRENCİ almasından kaynaklanan bir tevatür oldu bu iddialar ve hayli yaygın hale gelince “EN İYİSİ KENDİSİNE SORALIM..” dedik.
Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,böyle bir gelişme olmadığının altını kesin bir dille çizdi ve “BÖYLE BİRŞEY NE TEKLİF EDİLDİ,NE BEN BÖYLE BİRŞEY DÜŞÜNDÜM.BİRKAÇ YERDEN BENİMDE KULAĞIMA GELDİ,GÜLDÜM/GEÇTİM..” gibi değerlendirmeler yaptı.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇOK SAYIDA YABANCI ÖĞRENCİ VAR.
Bu arada KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile ÇAD Ülkesi arasında ÖĞRENCİ noktasında çok/çok iyi ilişkiler kuruldu ve galiba söylenti KURULAN BU İLİŞKİLERDEN kaynaklanıyor..
İşin bir de MART 2019 REKTÖRLÜK SEÇİMİ AYAĞI OLABİLİR Mİ..?
Sayın REFİK POLAT BÜYÜKELÇİ OLSUN BİR RAKİP AZ OLSUN ayağı olabilir mi..?
Söylentinin bu tarafını da düşünsek mi acaba..?

SAYIN MUAMMER BOSTAN’IN,SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLIĞI İÇİN AK PARTİ’YE BAŞVURU YAPMASI,ÇOK İLGİ ÇEKTİ…
Biliyorsunuz Sayın MUAMMER BOSTAN,Safranbolu Belediye Başkan Aday/Adaylığı için,AK Parti İlçe Başkanlığı’na gerekli başvuruları yaptı ve bu konu gerek Safranbolu,gerekse Karabük’te çok büyük bir ilgi çekti.
Öncelikle Sayın MUAMMER BOSTAN Karabük Atatürk Mahallesi doğumludur,Karabük’ün çocuğudur,Babasın Sayın ESAT BOSTAN,bizim çok yakın,çok samimi bir dostumuzdur,kapatılan ADALET PARTİSİ içinde uzun yıllar Siyaset yapmıştır.
Demir/Çelik Fabrikalarında çalışırken SENDİKACILIK yapmıştır.
Sayın MUAMMER BOSTAN’IN Safranbolu Belediye Başkan Aday/Adaylığı, hiç ama hiç, beklenmeyen bir gelişme olunca insanların ilgisini ve merakını çekti elbet.
Bizim,uzaktan da olsa,izlediğimiz,izlemeye çalıştığımız Sayın MUAMMER BOSTAN hep Siyasetin içinde oldu,hep Cemiyet yaşamının içinde oldu,bu anlamda Safranbolu Belediye Başkan Aday/Adaylığı normal karşılanabilir.
Ancak,Sayın MUAMMER BOSTAN’IN Safranbolu Belediye Başkan Aday/Adayı olması insanların dikkatini ve merakını çekerken “NEDEN BU İLÇEMİZİ TERCİH ETTİ.SAFRANBOLU İLE SIKI BİR BAĞI YOK Sayın MUAMMER BOSTAN’IN..” sorularını gündeme getirdi..
Sayın MUAMMER BOSTAN ismi çok/çok dikkat çekti..

CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA “KURUMSAL BİR İTTİFAK OLMASA BİLE..” SEÇMEN BAĞLAMINDA BİR İTTİFAK KURULACAĞI YOLUNDA İDDİALAR
Karabük’te CHP ile İYİ Parti arasında KURUMSAL olmasa bile SEÇMEN BAĞLAMINDA bir ittifakın kurulmasından söz eden SİYASİ ÇEVRELER var ve bu çevreler “KARABÜK MERKEZİNDE İYİ PARTİ,SAFRANBOLU ve YENİCE BAĞLAMINDA CHP DESTEKLENEBİLİR..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar..
Bunlar henüz ete/kemiğe bürünmüş varsayımlar değil elbet,ayrıca BÖYLE BİR İTTİFAKIN Belediye Başkan Adayı olabilecek isimle de çok/çok yakın ilgisinden söz edenler var..
Örneğin İYİ PARTİ Belediye Başkan Adayı Sayın DURMUŞ YALÇIN veya Sayın DURSUN ALTIPARMAK olursa böyle bir SEÇMEN İTTİFAKI olur olabilir gibi varsayımlardan yola çıkıp,değerlendirme yapanlar var..
BÖYLE BİR İTTİFAK OLUR MU,OLURSA KİME YARAR ACABA..?

KAMUOYU,BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLARINA ODAKLANDIĞI İÇİN,İL GENEL MECLİSİ/BELEDİYE MECLİSİ ADAY/ADAYLARI GÖLGEDE KALDI
Tüm Kamuoyu BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLARINA kilitlendi/odaklandı,o nedenle İL GENEL Meclisi ile BELEDİYE MECLİSİ Adayları gölge de kaldı,üzerlerinde pek fazla durulmuyor nedense.
OYSA,HER İKİ MECLİS ÜYELİKLERİ DE HAYLİ ÖNEMLİ.
Örneğin AK Parti içerisinden İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİ için başvuru yapanlar mutlaka vardır,CHP İçerisinden Sayın HİDAYET AYGÜN ilk başvuru yapanlar arasında diye biliyoruz.
İL GENEL MECLİSİ’NDE alınacak oylar SİYASİ PARTİLERİN Genel Seçimlerde alacağı/alabileceği oylar için çok ciddi bir gösterge ve o nedenle de çok önemli elbet.
BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN BAŞVURULAR DA VARDIR MUTLAKA.
Belediye Başkanlığı’nda ve Belediye Meclis Üyeliklerinde alınan oylar SİYASİ PARTİLER Genel Seçimlerde alacakları oylar noktasında bir karine teşkil etmiyor.
İL GENEL MECLİS SEÇİMLERİ BU ANLAMDA ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
Siyasi Partilerde kimler var İL GENEL MECLİSİ için acaba..?
TÜM SİYASİ PARTİLER DE BU KONUDA HAYLİ İDDİALI..

AK PARTİ İÇİNDE,BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI OLARAK BAŞVURU YAPANLAR ARASINDA BEKLENEN/ ÖNE ÇIKAN İSİMLER VAR ELBET..
AK Parti Merkez ve İlçeleri içinde,hayli Belediye Başkan Aday/Adayı başvuru yaptı,Merkez de sayı 10 nu geçti galiba,Yenice İlçesinde yine öyle Safranbolu İlçesi hayli bol Aday/Adaylı,Ovacık’ta bile bol miktarda Aday/Adayı var,hem de BAYAN ADAY/ADAYI bile olduğu söyleniyor.
EFLANİ İLÇESİ’NDE Sayın İBRAHİM ERTUĞURUL tek,ESKİPAZAR İlçesinde de fazla Aday/Adayı olmadığından söz ediliyor,her şey CUMA GÜNÜ belli olur artık.
KARABÜK’TE ÖNE ÇIKAN İSİMLER VAR ELBET.
Örneğin İl Eski Başkanlarından Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Sayın ÖMER AYAR öne çıkan isimler arasında,yine uzunca bir süre İL GENEL Meclis Başkanlığı görevinde bulunmuş Sayın HASAN YILDIRIM ismi hayli ön planda..
YENİCE İlçesinde Sayın COŞKUN GÜVEN ile Sayın NAİL AYAN isimleri hayli ön palana çıkmış durumdalar ve her iki isimde SON DAKİKA DA ADAY OLAN İSİMLERDEN değiller,uzun süredir bu yönde bir hazırlıkları olması,bu isimleri hayli öne çıkartıyor sanki.
SAFRANBOLU’DA ise Sayın ŞEFİK DİZDAR ismi çok öne çıkmış durumda ve dün AK Partili bir Kardeşimiz “EĞER ŞEFİK BEY OLAYA CİDDİYETLE ASILIRSA KESİN ADAY O OLUR..” gibi sözler etti.
YENİ ADAY/ADAYLARI DA ÇIKACAKTIR MUTLAKA.
Hele CUMA GÜNÜNÜ BEKLEYELİM..

KARABÜK,DÖNEMİN VALİSİ BAŞKANLIĞINDA ÇALIŞAN KARÇEV KANALI İLE KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ HENÜZ KURAMADI VE SIFIR ATIK..
16.08.2006 Tarihinde Resmen Kurulduğu bilinen KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ (KARÇEV..) o tarihten bugüne kadar KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ kurmayı başaramadı,beceremedi..
Bilindiği gibi KARÇEV Başkanı O Günün KARABÜK VALİSİ.
Yani şu an itibarı ile Vali Sayın FUAT GÜREL aynı zamanda KARÇEV Başkanlığı görevini yürütüyor ve İnşaallah KATI ATIK BERTARAF TESİSİ bu dönemde yapılıp bitirilecek.
BU NOKTA DA ÇOK/ÇOK OLUMLU GELİŞMELER VAR.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN eşi Sayın EMİNE ERDOĞAN Çevre sorunlarına çok duyarlı bir hanımefendi ve Sayın EMİNE ERDOĞAN son günlerde ÜLKE GÜNDEMİNE “SIFIR ATIK PROJESİ..” olayını getirdi..
Şimdi “SIFIR ATIK PROJESİ’Nİ..” hayata geçirmek,ete/kemiğe büründürmek üzere bir VAKIF KURULMASINDAN söz ediliyor,bu yönlü bir çaba ve çalışma olduğu biliniyor..
Karabük 12 yıldır KATI ATIK BERTARAF TESİSİ kuramadı.
Ancak “SIFIR ATIK PROJESİ..” ile ilgili kurulacak bir VAKIF Ülke genelinde çok büyük işlevler yerine getirecektir,ÇEVRE TEMİZLİĞİ ve bu alandan yararlanarak ENERJİ ÜRETİMİ gündeme gelmiş bulunmaktadır..
HEYECANLA BU GELİŞMELERİ İZLİYORUZ DOĞRUSU..

YİNE SÖYLÜYORUZ,YİNE YAZIYORUZ “AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLARI HAKKINDA ÇOK DETAYLI ARAŞTIRMALAR YAPIYOR..”
Yine söylüyor,yine yazıyoruz AK Parti BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYLARI hakkında birkaç kanaldan araştırmalar yapıyor,bilgiler alıyor ve bu anlamda çok önemli raporlar alınıyor..
BU KAMUOYU’NA YANSIYAN GELİŞMELER ARASINDA..
Şimdi PARTİ İÇİNDE TEMAYÜL YOKLAMALARI YAPILACAK.
Ayrıca,direkt GENEL MERKEZE veya KÜLLİYEYE raporlar verecek ve Kamuoyu’nun dikkatini çekmeyen isimlerin İLLERDE/İLÇELERDE araştırma yaptıklarına işaret edenler de var.
ÇOK ÇEŞİTLİ KRİTERLER ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR YAPILIYORMUŞ.
Ayrıca,KAMUOYU ARAŞTIRMALARI,ANKETLERİ yapıldığı biliniyor..
AK Parti bu defa işi,her zamankinden daha sıkı tutuyor..
Herkesin bilmesinde yarar var.

3 kişi görüş bildirdi

  1. acık ve net

    Bence Ak Partinin tek sansı Celal bulut ile olur. Adam en buyuk STK Karabuk’teki. Verdiği sözü de tutan bir arkadaş. Bakınız Kirkilli Toki,Belen Toki.
    Yakında da kura çekimi olur Toki’nin.
    Hayırlısı. Celal’in desteğini almak önemli.

  2. tonyukuk

    Ahmet Bey,bazı yerel internet kanallarında Ömer Faruk Öz’ün hakim hissedar aileleri fişlediği,yolsuzluklarla ilgili çok önemli dosyalar hazırlattığı,görev süresinin dolduğu gün bu dosyaları ilgili yerlere vereceği,hatta kardemir de fetö ile ilişkili kişiler hakkında da önemli dosyalara sahip olduğu ve 19 kasımdan sonra tamamını açıklayacağı şeklinde haberler dönüyor. Çatı başımıza göçüyordu bunlar kurtardı diye sürekli övdüğün ailelerin başına bu sefer çatı gerçekten çökecek gibi.Duyduğum kadarıyla SPK da bazı dosyalar hazırlıyor ve bu konuda kardemirde görev yapmış şu an kardemirde çalışmayan,ancak kardemirde neler olup bittiğini çok iyi bilen eski müdürlerden ,genel müdür yardımcılarından vs kişilerden bilgi topluyormuş. Önümüzdeki günler hareketli geçecek gibi, boşver belediye başkan adaylarını falan, karabükün en çok okunan,güvenilir gazetecisi olarak bu konudaki haberlerini bekliyoruz.

  3. Objektif?

    Çok merak ediyoruz. Siz dahil tüm karabük basını nedim yılmazın adaylığını neden görmezden gelir acaba. Adamın özelliklerine bir bakın. Belediye başkan yardımcısı olmuş, belediye tecrübesi var. Demedi demeyin yarın ters köşe olmayın sakın. Yoksa sözbirliği veya art niyet mi var???

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.