Her Telden (14 Kasım 2019)

Her Telden (14 Kasım 2019)

Yayın: 13.11.2019 23:34 |Güncelleme: 14.11.2019 08:11
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN MEHMET MESÇİER “KARABÜK’TE İHRACAT OFİSİ DEVREYE GİRDİ…”
Ülkemizde ihracatın gelişmesi, çeşitlenmesi için kurulan İHRACAT OFİSİ, ihracatı sürekli artan Karabük’te de OFİS açma kararı aldı ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER bu konuda gerekli müjdeyi verdi.
Ticaret Bakanlığı ile TOBB ortaklığında kurulan İHRACAT OFİSİ’NİN,Karabük’te de iki uzman elemanla devreye gireceğine işaret edilirken, bu gelişmenin Karabük açısından çok önemli olduğuna işaret ediliyor.
İlgili kaynaklar “KARABÜK SON ZAMANLARDA, İHRACAT AÇISINDAN HAYLİ HAREKETLİ BİR DÖNEME GİRDİ. ÖZELLİKLE ÇELİK SEKTÖRÜ SÜREKLİ İHRACATA ÇALIŞIYOR..” anlamında bilgiler veriyorlar.
Buna karşılık “İHRACAT POTANSİYELİ OLAN, ANCAK, İMKANLARI İTİBARI İLE İHRACATA YÖNELEMEYEN FİRMALAR İLE TEMASLAR KURULACAK VE BU ANLAMDA İHRACAT YAPMALARININ ÖNÜ AÇILACAK..” gibi bilgilerde dikkati çekiyor.
İHRACAT OFİSİ için TSO’NUN 5.Katında gerekli düzenlemeler yapılıyor..
Burada görev yapacak uzmanlar, İHRACAT POTANSİYELİ olan Firmalar ile temas kuracaklar, bu konularda O Firmaları aydınlatarak, temaslar kurmalarına vesile olacaklar..
Özellikle Çelik sektöründe ki ihracatın çok tırmanacağına işaret ediliyor..
Bu bağlamda İÇ PİYASALAR DURGUN, İHRACAT ÇOK CAZİP gibi bilgiler veriliyor.
İHRACAT OFİSİ, TSO’NUN 5.KATINDA HİZMET VERECEK..

ÇELİK-İŞ SENDİKASI ŞUBE ESKİ BAŞKANI Sayın TANER CANYURT’UN ÖNERİSİNE, KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ SICAK BAKTI “VEFA GÜNLERİ…”
ÇELİK-İŞ Sendikası’nın Şube Eski Başkanlarından ve 8 KASIM EYLEMLERİNİN aktif düzenleyicileri arasında olan Sayın TANER CANYURT gündeme çok güzel bir öneri getirdi.
Sayın TANER CANYURT hitabeti çok güzel olan bir Cemiyetçidir ve 8 Kasım törenlerinde “EMEKLİ OLAN İŞÇİLERİ, KISIM/KISIM DAVET EDEREK ESKİ ÇALIŞTIKLARI YERLERİ, GELİŞMELERİ GÖRMELERİNİ TEMİN ETMEKTE BÜYÜK YARAR VAR..” anlamında bir konuşma yaptı.
Bu işçileri davet ederek, kısımlarının yeni durumlarını göstermek, eski günleri hatırlamalarını temin etmek ağırlıklı bu konuşmasına KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN ilgisiz kalmadı.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN bu manada bir “VEFA GÜNLERİ DÜZENLEMESİ..” yapılacağına işaret ederek, bu VEFA GÜNLERİ için gerekli çalışmaların başlatılması yolunda talimat vereceğine işaret etti..
NE KADAR GÜZEL BİR GELİŞME OLDU BU..
Yıllarca çalıştığı, ter döktüğü, evine ekmek götürdüğü yerleri gezecekler ESKİ İŞÇİLER, ayrıca KARDEMİR o insanlara bir yemek verecek ve böylece KARDEMİR ile ÇALIŞANLAR arasında ki aidiyet duyguları daha da gelişecek.
Sayın TANER CANYURT’UN önerisine KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN ilgisiz kalmadı ve KARDEMİR kısa süre içerisinde “VEFA GÜNLERİ TOPLANTILARI/FABRİKA İÇİ GEZİLERİ..” programını hazırlayacak.
Ne kadar güzel, anlamlı bir gelişme oldu bu..

KAMU-SEN İL BAŞKANI SAYIN SADIK DOĞDU “2020 YILI BÜTÇESİ MEMUR BÜTÇESİ DEĞİL. KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMA BÜTÇESİDİR..” DEDİ
Kamu-Sen Karabük İl Başkanı Sayın SADIK DOĞDU, geçtiğimiz gün, yıkılan Belediye Binası’nın bulunduğu alanda bir BASIN AÇIKLAMASI yaparak “2020 YILI BÜTÇESİ MEMUR BÜTÇESİ DEĞİL..” görüşlerini dile getirdi.
Sayın SADIK DOĞDU rakamlar vererek “MEMURUN ÖNÜMÜZDE Kİ YIL/YILLARDA ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞAYACAĞINA..” dikkat çekti ve “BU HÜKÜMET KAŞIKLA VERİYOR, KEPÇEYLE ALIYOR..” görüşlerini dile getirdi.
Önümüzde ki yıl vergi gelirlerinde ki artışın memur maaşlarına olumsuz biçimde yansıyacağına işaret eden Kamu-Sen İl Başkanı Sayın SADIK DOĞDU bir örnek vererek “2002 YILINDAN BU YANA, VERGİLER 10.4 KAT ARTARKEN, MEMUR MAAŞLARI, ANCAK, 7.5 KAT ARTMIŞTIR..” dedi.
Bu rakamların bile memur maaşlarının eridiğini gösteriyor görüşlerini dile getiren Sayın SADIK DOĞDU bu durumun önümüzde ki yıllarda tam bir çıkmaza saplanacağının da işaretini verdi..
KAMU-SEN ÜYELERİ ADINA, GEREKLİ TEPKİYİ KOYAN Sayın SADIK DOĞDU’NUN basın açıklamasını izleyen bazı vatandaşlar ise “EMEKLİNİN DURUMU, EYT’LİNİN DURUMU, ASGARİ ÜCRETLİNİN DURUMU ÇOK DAHA PERİŞAN..” gibi değerlendirmelerde bulundu..
Sayın SADIK DOĞDU,ilgili yerlere bu görüşlerini ve taleplerini, mektuplar yazarak bildirdiklerinin de altını çizdi ve “HÜKÜMET 2020 YILI İÇİNDE MEMUR MAAŞLARINDA MUTLAKA BİR REVİZE VE İYİLEŞTİRME YAPMALIDIR..” görüşlerini de dile getirdi..
MEMUR Kesimi gerçekten sıkıntılı bir sürece giriyor galiba.

KARABÜKSPOR BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SPOR MARKALARINDAN BİRİSİ VE “KÜLLERİNDEN DOĞACAKTIR, BUNA İNANMAK GEREK..” SÖZLERİ
Dün Karabük’ün önde gelen Cemiyet ve Sanayicilerinden bir dostumuzla konuşuyorduk, söz bir ara KARABÜKSPOR’DAN açıldı ve bu noktada ki değerlendirmelerini anlattı bize.
KARABÜKSPOR BU ÜLKENİN ÖNEMLİ SPOR MARKASIDIR dedi.
Zaman/zaman SİZ DE YAZIYORSUNUZ, KARABÜKSPOR KÜLLERİNDEN DOĞACAK BİR POTANSİYELE SAHİP dedi ve iyi, Karabük’e güven veren ve herkesin bu Başkan ve bu kadro işi kotarır diyebileceği bir Yönetimden söz etti.
Hatta YÖNETİM ile DİVAN KURULU olarak iki ayrı oluşumu gündeme getirdi ve KARABÜKSPOR’UN BORÇLARI İNSANLARI KORKUTACAK KADAR fazla değil,BUNLAR YAPILANDIRILARAK süreç içinde ödenecek şeyler dedi.
Ancak döndü dolaştı BAŞKAN ve YÖNETİME sözünü getirerek “HEM SANAYİ KESİMİ, HEM ŞEHİR İNSANI BU BAŞKAN ve YÖNETİME İNANMALI BUNLAR BU İŞİ KOTARIRLAR DİYEBİLMELİ..” falan dedi.
Öyle bir tablo çizdi ki KARABÜKSPOR’UN AYAKLARI ÜZERİNE DURMASI İŞTEN BİLE DEĞİL,o dostumuz böyle bir tablo çizdi ve bütün sorun İYİ BİR BAŞKAN ve SAĞLAM BİR YÖNETİM KURULU noktasının altını çizdi.
BUNLAR OLABİLİR Mİ ACABA, O DOSTUMUZ ÇOK İNANARAK KONUŞTU..

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ “GEÇMİŞ YILLARDA Kİ GÖRKEMLİ GÜNLERİNİ ARIYOR..” VE HASTANE BÜNYESİNDE “YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI.”
Safranbolu Devlet Hastanesi,birkaç yıl önce ki O GÖRKEMLİ, O ŞAŞAALI günlerini arıyor,insanlar “BURADA İŞLER TIKIR/TIKIR YÜRÜYOR, UZMAN HEKİM SIKINTISI YOK..” diyerek SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’Nİ tercih ediyorlardı..
ŞİMDİ BAZI BRANŞLARDA UZMAN HEKİM SIKINTISI VARMIŞ.
İş az olunca, Hastane bünyesinde “YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI..” falan yapıldığını söyleyenler bile var, belki bir çalışanın YAŞ GÜNÜ nedeni ile mütevazi bir kutlama yapılmış da olabilir..
Konumuz o değil..
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ gerçekten geçmişini arıyor..
Geçici görevlendirmeler ile UZMAN HEKİMLER gelecek şeklinde haberler çıkmıştı, gelen haberlere bakıyoruz, UZMAN HEKİM açığı nedeni ile birçok branşta sıkıntılar var.
SAFRANBOLU, ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT..
Bu öneme uygun bir HASTANE YAPISI oluşturulmalı değil mi..?
Kaldı ki bunun geçmişten örneği de var elbet..
HASTANE, üç/beş yıl önce nasıldı, şimdi nasıl..

DÜN BİZİ ARAYAN, TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN VE YİK ÜYESİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “EFLANİ İLE İLGİLİ YAZDIĞINIZ PROJE GELMEDİ..”
Dün bizi arayan TBMM Eski Başkanlarından,Karabük Eski Milletvekillerinden ve halen YÜKSEK İSTİŞARE KURULU Üyesi Sayın Mehmet ALİ ŞAHİN bir konu hakkında açıklık getirdi..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yazılarımızın hergün kendisine intikal ettirildiğini söyledikten sonra “İKİ GÜNDÜR, EFLANİ ZİRAAT ODASI ve TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BAŞKANI Sayın MEHMET KARADENİZ’İN HAZIRLAYIP BANA İNTİKAL ETTİRDİĞİ MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİNİ YAZIYORSUN..” dedi.
Daha sonra da “Sayın MEHMET KARADENİZ, BANA BÖYLE BİR PROJE İNTİKAL ETTİRMEDİ. KENDİSİ İLE HİÇ GÖRÜŞMEMİZ OLMADI..” diyen Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN o projeler hakkında bilgisi olmadığının altını çizdi.
Bu görüşmeden sonra Sayın MEHMET KARADENİZ’İ aradık, Sayın KARADENİZ “EVET Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN BEYE, BU PROJEMİZİ BİZZAT BEN İNTİKAL ETTİRMEDİM. AK PARTİ EFLANİ İLÇE BAŞKANI Sayın ERSİN CEBECİ, EFLANİ’DE Kİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE İLETTİ SANIYORUM..”
MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ projesini,Sayın MEHMET KARADENİZ kendisi vermemiş ve AK Parti İlçe Başkanı Sayın ERSİN CEBECİ’YE vermiş, Sayın CEBECİ bu dosyayı Sayın ŞAHİN’E iletilmek üzere orada bulunan Danışmana iletmiş..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok duyarlı davranıyor ve “BANA Sayın MEHMET KARADENİZ GELMEDİ, KENDİSİ İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM..” diyor ve konu böylece aydınlığa kavuşmuş oldu..
O Proje dosyasını veren AK Parti Eflani İlçe Başkanı olmuş.

KARABÜK TARIM BAKANLIĞI’NIN UYGULADIĞI “KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER KAPSAMINA ALINIRSA..” EFLANİ-ESKİPAZAR-OVACIK –YENİCE..
Tarım Bakanlığı, iklimi, rakımı, coğrafyası gibi nedenlerle üretime elverişli olmayan İller için çok önemli bir proje uyguluyor ve bu uygulama projesi içine KARABÜK alınmadı..
KARABÜK’ÜN PROJE KAPSAMINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR VAR..
Dileriz alınır.
O zaman EFLANİ-OVACIK-ESKİPAZAR-YENİCE gibi KIRSALI zirai üretime pek elverişli olmayan yerlerde “BURALARDA NELER ÜRETİLEBİLİR VE BU NASIL TEŞVİK EDİLİR..” gibi çalışmalar başlayacak.
DEVLET BU KONULARA AĞIRLIK VERECEK.
Ayrıca yüzde 70-80 kadarı hibe, geri kalanı belirli taksitlerle geri ödemeli TEŞVİK KREDİLERİ uygulanıyor bu kapsamda, Karabük’ün KAPSAM ALANI içine alınması için ciddi çabalar var..
Örneğin bu bağlamda kapsama alınırsa, EFLANİ, OVACIK, ESKİPAZAR hangi ürünleri üretirse, KIRSAL KESİMİ bundan yararlanır ve para kazanır noktaları gündeme gelecek..
KAPSAMA ALINMAK İÇİN çok önemli çalışmalar yapıldığını duyuyoruz.

KARABÜK ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ SAYIN RIFAT ATAŞ “ORMANDAN TALİ ÜRÜN TİCARETİ YAPANLAR İÇİN BELGE GEREKİYOR, HALKA DEĞİL.”
Karabük ORMAN İŞLETME Müdürü Sayın RIFAT ATAŞ, büyük bir yanlış anlamaya açıklık getirdi ve “MANTAR, KEKİK, ADAÇAYI GİBİ TALİ ÜRÜN TOPLAYAN KÖYLÜ İÇİN, HALK İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ GEREKMİYOR..” dedi.
13 Şubat 2019 Tarihli genelgenin “BU KONULARIN TİCARETİNİ YAPANLAR İÇİN GEREKLİ..” diyerek “KÖY SAKİNLERİ veya VATANDAŞLAR GELİP MANTAR TOPLARLARSA, ONLAR İÇİN BELGE FALAN GEREKMİYOR..” bilgilerini verdi.
Daha sonra da “ÖRNEĞİN REÇİNE FABRİKALARI VAR. BUNLAR İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ GEREKİYOR..” anlamında da bilgiler verdi Sayın RIFAT ATAŞ.
Bu arada ORMANLARIN KİRLETİLMESİNE değindi..
“İNSANLARIMIZ TEMİZLİĞE RİAYET ETMİYOR. ATEŞ YAKIYORLAR, BÜTÜN ÇÖPLERİNİ BIRAKIP GİDİYORLAR. BİZİM BUNLARI TEMİZLEMEK İÇİN NE ELEMANIMIZ VAR, NE ARAÇ/GERECEMİZ VAR. LÜTFEN ORMANLARIMIZI KİRLETMEYELİM..” dedi.
Sayın RIFAT ATAŞ haklı, hem de çok/çok haklı..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ HER KONU HALLEDİLECEK, PLANLAMALARIMIZ SÜRÜYOR…”
Karabük Belediye Başkanı temel atma ve açılış törenlerine start verdi ve bu arada “SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ HER KONU HALLEDİLECEK..” diyerek geleceğe yönelik işaretlerde bulundu.
YATIRIMLARIN PLANLAMALARINI YAPTIKLARINA işaret etti..
Önümüzde ki sürece ilişkin İPUÇLARI VERİYOR Sayın RAFET VERGİLİ ve “EMSALSİZ BİR KARABÜK’Ü ORTAYA ÇIKARTMAK İÇİN, SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ HER PROJELİ TEK/TEK ELE ALIP GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ..” iddialarında bulunuyor.
Bununla ilgili olarak da sürekli açılış, sürekli temel atma olacağını söylüyor.
Spordan, sağlığa, eğitime kadar hemen her konuda yatırımlar başlıyor..
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ İŞE HIZLI GİRDİ…
Önümüzde ki süreçte çok daha hareketli günler görecek gibiyiz.

6 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek madem sayin m.ali sahin bey yazılarınızı gunluk olarak okuyormuş bizde kendisine zamaninda yüzlerce insanin icinde vermiş oldugu bir sozu hatırlatalım. 9-10 sene once sendikal sebeple hesabi kesilenlere evinize gidin ve ananıza babanıza selam soyleyin. mahkemeyi kazanın öyle yanıma gelin demisti. kendisi her zaman oldugu gibi calisanin, emekcinin, halkin yaninda degilde sermayenin yaninda yer almisti. ki calisanlar mahkemeyi kazanmasina ragmen is basi yaptirilmamis tazminat odenmis, bir muddet sonrada bu konuda uygulanan yasayi anayasa mahkemesi isci lehine olacak sekilde iptal etmişti. gerekirse her gun söylemekten bikmayacam. bu konuda kimin vebali varsa hakkımızı helal etmiyoruz. herkes bilsin.

  2. sağlık

    Sağlıkta yaşanan sorunları görmezden gelmek halkında görmediği anlamına gelmiyor. Elini yıkayacak sabun bulamayan, temiz tuvalet bulamayan halk hepsinin farkında. sorun iletilsede çözüm yok malesef.

  3. mesut78

    sayın gölbek köşenizi severek okuyorum.. Son üç dört aydır şu arkadaşım Karabükspor küllerinden doğacak dedi yazılarınızdan gına geldi.. bu futboldan çok anlayan arkadaşlarınızın isimlerini yazsanızda bizde tanısak futbol bilgilerinden faydalansak şehir olarak.. Bence o arkadaşlarınız sizinle dalga geçiyor sizinde yönetimlerde bulunmanız dolayısı ile akıllarınca atıfta bulunuyorlar.. bundan sonra yazacak olursanız büyük puntolarla İSMİNİ belirtin futbol pröfösörlerinin…

  4. 78 MESUT EFENDİ

    SANA GÖRE KARABÜKSPOR KÜLLERİNDEN DOĞAMAZMI.AHMET ABİNİN YAZDIKLARI VEYA AHMET ABİYE BU TAKIM KÜLLERİNDEN DOĞAR DEMESİNİN NERESİ YANLIŞ.BUNU SÖVYLEYENLER BELKİ İSİMLERİNİ BİLHASSA VERMEK İSTEMEZLER.İSİMLERİNİ VERSELER HEMEN BAK İŞTE KARABÜKSPORDA YÖNETİM İSTİYOR TEKNİK DİREKTÖRLÜK HOCALIK İSTİYOR DİYE İFTİRAYA BAŞLARLAR.BELLİMİ OLUR EN BAŞKA SEN BU İFTİRALARI YAPARSIN.BAKSANA AHMET ABİ İYİ NİYETLE KARABÜKE MORAL VERMEYE ÇALIŞIYOR ONU BİLE ELEŞTİRİYOSUN.AHMET ABİYLE O KONULARDA DALGA GEÇECEK ADAM AZDIR BUNUDA YERİ GELMİŞKEN SÖYLEYİVEREYİMİDAHA SONRADA PRÖFÖSÖR DEYİR PROFESÖR BUNU GALİBA YANLIŞLIKLA PRÖFÖSÖR YAZDIN

  5. safranbolu

    sağlıkta sorun sistem sorunu aslında.sözleşmeli yöneticilerin yaptığını daha önce kadrolu yöneticiler yapıyordu hemde yarı maaşa.ne oldu şimdi sözleşmeli statü oluşunca her şey çok mu iyi oldu.birazda vicdan işi olacak,ben maaşımı alayımda gerisi önemli değil demek haram yemekle aynı şey.güneş balçıkla sıvanmaz.çalışanları memnun etmedikçe iş barışından söz edemeyiz.insan buraya neden gelmiyor,gelen neden kalmak istemiyor diye sormak lazım.

  6. sözleşmeli yönetici

    Liyakat…………..Liayakat………………..Liyakat olmadıkça ne dersen boş

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.