Her Telden (14.Şubat.2019)

Her Telden (14.Şubat.2019)

Yayın: 13.02.2019 21:20 |Güncelleme: 14.02.2019 08:27
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ’DE,ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ VE ŞU ANA

 

KENARDA DURAN BİR İSİM “BU MUHTARLAR DEĞİL MİYDİ İKİ OVACIKLI OLMAZ..”
AK Parti içinde,BİR KISIM MUHTARIN,AK Parti Milletvekilleri ile görüşerek,özellikle “İL GENEL MECLİS..” Listesi hakkında görüş dile getirmeleri ve “ŞU İSİM OLMAZ,BU İSİMLER OLMALI..” gibi,bir anlamda dayatmaya varan,talepler dile getirmeleri müthiş tepki yaratmış.
“HERKES HADDİNİ/HUDUDUNU BİLECEK..” yorumları yapılıyor..
AK Parti içinde,çok geniş bir kesim,BİR KISIM MUHTARIN yaptığı bu girişime karşı çok müthiş tepki gösteriyor ve “BUNLAR DEĞİL MİYDİ,24 HAZİRAN SEÇİMİNDEN ÖNCE AK PARTİ LİSTESİNDE Kİ İKİ MİLLETVEKİLİ ADAYINA TEPKİ GÖSTERİP,İKİ OVACIKLI OLMAZ DİYENLER..” diyorlar.
“AK PARTİ İÇERİSİNDE ADAY LİSTELERİNİN BELİRLENME ŞEKLİ BELLİDİR.BU MUHTARLARA NE OLUYOR.YOK EFENDİM ŞU SİYASETÇİLERİ İSTEMEYİZ,BU MÜDÜRLERİ İSTEMEYİZ,ŞU MEMURLARI İSTEMEYİZ GİBİ TUTUMLAR NE OLUYOR,BU İNSANLARA YANLIŞ YOLDA OLDUKLARINI SÖYLEMEK GEREK”
“BU DURUM TEŞKİLATLARIN ZAAFINDAN KAYNAKLANIYOR..”
Üzerinde ısrarla durulan,öne sürülen görüş bu.
“MUHTARLARIN BU TUTUMU,TEŞKİLATLARIN DAĞINIKLIĞINDAN VE ZAAFINDAN KAYNAKLANIYOR..” gibi bir görüş ısrarla,inatla dile getiriliyor ve “BU DURUM SÜREMEZ..” gibi değerlendirmeler yapılıyor.
Her ne hal ise artık,AK Parti içerisinde bunlar tartışılıyor..
Bakalım, LİSTELER ÇIKTIĞINDA,bu girişimlerin etkisini birlikte görürüz..

CHP-İYİ PARTİ SEÇİM İŞBİRLİĞİNDEN SONRA,AK PARTİ İLE MHP ARASINDA BİR İŞBİRLİĞİNE GİDİLİR Mİ SORUSUNA KISA SÜRE DE CEVAP GEREK
CHP ile İYİ Parti arasında kurulan SEÇİM İŞBİRLİĞİ,kim ne derse desin,Siyasi Kulisleri ciddi biçimde dalgalandırdı,nasıl dalgalandırmasın ki 24 Haziran Genel Seçimlerinde,bu iki Partinin KARABÜK MERKEZ OYLARININ TOPLAMI 21-22 BİN CİVARINDA..
BU DÜZEYDE Kİ OYLARI KİM GÖZARDI EDEBİLİR Kİ..
Şimdi SİYASİ KULİSLER,olası bir AK Parti MHP SEÇİM İŞBİRLİĞİNDEN söz eder hale geldi,her iki Siyasi Parti Yönetimine yakın kaynaklar veya Yöneticiler “BÖYLE BİR GELİŞME YOK..” diyorlarsa da,Kamuoyu sanki bir beklentinin içine girdi gibi veya sokuldu gibi.
Olayın tam bu noktasında AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ kesin bir dille “BİR SEÇİM İŞBİRLİĞİ YOK..” derken,MHP Kanadından da bu yönlü açıklamalar geliyor.
Ancak SEÇİM İŞBİRLİĞİ OLUR veya OLMAZ bu ayrı bir konu.
Ne karar alınacaksa bir an önce ve süratle Kamuoyu’na kesin/net bir dille açıklanmalı,zira bir kesim AK Parti Adayının çekileceğini,diğer bir kesim MHP Adayının çekileceğini söyleyerek TOPLUMSAL BİR TEREDDÜT YARATMA YOLUNA GİDİYOR.
Bu ADAYLARIN ÇALIŞMALARINA gölge düşürebilir,açıklama süratle yapılmalı..
Yoksa ADAYLARIN ÇALIŞMALARINA GÖLGE düşürülüyor gibi bir hava var.

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ MHP’Lİ BİR KARDEŞİMİZ “ KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE VE ESKİPAZAR’I KESİNLİKLE BİZ ALACAĞIZ..” DEDİ
Dün çok önemsediğimiz MHP içinde görevi olan bir Kardeşimizle sohbet ettik ve “BİR SEÇİM İŞBİRLİĞİ OLABİLİR Mİ..?” diye sorduk,olacağına pek fazla ihtimal vermediğine dikkat çekti..
Daha sonra da “KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE VE ESKİPAZAR’I KESİNLİKLE MHP ADAYLARI ALIR.BÖYLE BİR TABLO DA NASIL SEÇİM İŞBİRLİĞİNE GİDİLİR Kİ..” yolunda görüşler dile getirdi.
Karabük Merkez,Safranbolu,Yenice ve Eskipazar İlçelerini MHP’Lİ Adayların alacağına dikkat çektikten sonra “BİR SEÇİM İŞBİRLİĞİNDE,BUNU YAPTIĞINIZ SİYASİ PARTİYE NERELERİ VEREBİLİRSİNİZ Kİ..” falan dedi.
O Kardeşimizin,daha sonra olayın içine YORTAN’I DA kattı..
Bu tablodan yola çıktığınızda,gerçekten,CUMHUR İTTİFAKI çerçevesinde AK Partiye SEÇİM İTTİFAKI için hangi Belediye Başkanlıklarını verir ve O Partiyi tatmin edebilirsiniz ki..?
O Kardeşimi de söyledim,ne olacaksa süratle açıklanmalı..
Tereddüt insanların kafalarını karıştırıyor..

MHP MERKEZ İLÇE TEŞKİLATINDA GÖREVLİ BİR KARDEŞ “ABİ GÖRECEKSİN,BU SEÇİMİ YÜZDE 54-55 ORANINDA OY ALARAK KAZANACAĞIZ..”
MHP Karabük Merkez İlçe Yönetim Kurulu’nda görevli bir Kardeş ile karşılaştık dün ve “ABİ NASIL GİDİYOR SEÇİM ORTAMI..” diye sordu,bizde kendisine “SAHADA OLAN SİZSİNİZ,BU SORUNUN CEVABI SENDE..” diye takıldık.
Bunun üzerine “HATIRLARSIN 2014 SEÇİMİNİ RAFET BEY YÜZDE 52 OY İLE KAZANMIŞTI.BU SEFER YÜZDE 54-55 OY ALARAK KAZANACAK..” dedi ve seçmenin Sayın VERGİLİ noktasında ki güveninin AZALMAYIP/ARTTIĞINA ısrarla/inatla dikkat çekti.
Teşkilatların çalışmalarını sorduk o Kardeşe..
“ABİ TEŞKİLATLARA GEREK YOK Kİ,Sayın RAFET VERGİLİ KARABÜK’ÜN EN ÖNEMLİ SİYASİ MARKASI,EN ÖNEMLİ SİYASİ İSMİ.GİTTİĞİ HER YERDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR,SEVGİ GÖRÜYOR..” dedi.
Aslında olayın en doğru tanımını yaptı.
Sayın RAFET VERGİLİ gerçekten çok/çok önemli bir Siyasi figür Karabük’te ve geçtiğimiz gün,çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz de “BEN OYUMU YİNE/YENİDEN RAFET BEYE VERECEĞİM.KARABÜK’E PROJE ÜZERİNDEN SEÇİM ORTAMINI BİLE RAFET BEY GETİRDİ..” dedi.
MHP’LİLER Karabük Merkez,Safranbolu,Yenice ve Eskipazar’ı kesin görüyor.
YORTAN konusunda da ısrarlılar,diğer yerleri de alabiliriz diyorlar..

AK PARTİ,ÖNEMLİ KONUKLARI AĞIRLIYOR VE SAYIN JÜLİDE SARIEROĞLU İLE SAYIN RECEP AKDAĞ “LİSTE İÇERİKLERİNİN ŞABLONU BELLİ..”
AK Parti Karabük İl Teşkilatı önemli konuklarını ağırladı/ağırlıyor ve öncelikle Genel Merkez görevlileri Sayın JÜLİDE SARIEROĞLU ile Sayın RECEP AKDAĞ geldiler,yarın ise Sağlık Bakanı Sayın FAHRETTİN KOCA Karabük’e geliyor.
Sayın JÜLİDE SARIEROĞLU ile Sayın RECEP AKDAĞ,Parti içi çalışmalara vaziyet ettiler diye biliyoruz,İL GENEL ve BELEDİYE MECLİS Listeleri için ŞABLONLAR BELLİ OLDU..
Bu listelerde yer alacak BAYANLAR,ENGELLİ İNSANLAR,GENÇLER ile bu listelerin dağılımı,Parti aidiyeti,yer alacak isimlerin öğrenim durumu ve bu insanların katacağı projeler gibi şablonlar belirlendi..
AK Parti bu tür gelişmelere çok dikkat eden bir Parti..
Öyle,bir kısım MUHTAR ŞÖYLE dedi ile hareket eden Parti değil..
AK Parti’nin çok önemli konukları var ve sürekli de olacak gibi görünüyor.

CHP-İYİ PARTİ ARASINDA SAĞLANAN “SEÇİM İŞBİRLİĞİ OLAYI..” HER İKİ PARTİ TABANINDA DA MORALLERİ YÜKSELTMİŞ VE 22 BİN OY OLAYI..
CHP ile İYİ Parti arasında sağlanan SEÇİM İŞBİRLİĞİ olayı,her iki Parti içinde de,MORALLERE TAVAN YAPTIRMIŞ adeta ve geçtiğimiz akşam İYİ Parti sempatizanı olduğunu bildiğimiz bir gurup Kardeş ile karşılaştık.
“ABİ EN İYİSİ YAPILDI..” dediler..
Hatta içlerinde YORTAN Belediye Başkan Adayı da vardı.
Bu gurup içinde olan Sayın HÜSREV KARATABAN Kardeşim “ABİ İKİ PARTİNİN KARABÜK MERKEZİNDE 22 BİN CİVARINDA OYU VAR.BİR DEFA BU 22 BİN OY AYNEN SANDIĞA YANSIR.BİRDE BU OYLARIN ÇARPAN ETKİSİ İLE 30-35 BİNE TIRMANMASI İŞTEN BİLE DEĞİL..” dedi.
Baktık Karabük Belediye Başkanlığı noktasında çok iddialılar.
“DAHA ŞİMDİDEN,BU SEÇİMLER İÇİN Sayın DURSUN ALTIPARMAK İDDİALI HALE GELDİ,DENİLİYOR.10 GÜN SONRA,EN GÜÇLÜ İSİM Sayın DURSUN ALTIPARMAK DENMEYE BAŞLAR,15 MARTTAN SONRA Sayın DURSUN ALTIPARMAK BU SEÇİMİ ALIYOR DENİR..” dedi Sayın KARATABAN.
Dikkat ediyoruz,aynı yüksek moral CHP içerisinde de var ve CHP’LİLER “SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI KESİN BİZ ALIRIZ..” görüşündeler..
CHP-İYİ Parti SEÇİM İŞBİRLİĞİ moralleri çok/çok yükseltmiş..
En önemlisi hem CHP’LİLER,hem İYİ PARTİLİLER bu SEÇİM İŞBİRLİĞİ çerçevesinde “BİR TEK OYUMUZ BİLE BAŞKA YERE GİTMEZ.BUNA KARŞILIK İDDİALI KONUMA GELDİĞİMİZ İÇİN,DİGER PARTİLERDEN DE OY GEÇİŞİ ÇOK OLACAKTIR..” gibi yaklaşımlar gösteriyorlar..
CHP-İYİ PARTİ İŞBİRLİĞİ,KARABÜK SEÇİM ORTAMINA BOMBA GİBİ DÜŞTÜ..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ VE BİR SİYASİ PARTİDEN İL GENEL MECLİS ÜYE ADAY/ADAYI OLAN MÜHENDİS BİR DOSTUMUZUN ÖNERDİĞİ OLAY..
Çok önemsediğimiz ve bir Siyasi Partimizden İL GENEL MECLİS ADAY/ADAYI olan Mühendis bir dostumuz var,bir dizi projeler üretmiş ve “EĞER LİSTEYE GİRER,SEÇİLİRSEM BUNLARI YAPTIRMAYA ÇALIŞACAĞIM..” diyor.
Hazırladığı projelerden KENEVİR ÜRETİMİ ve SANAYİSİ dikkatimizi çekti.
“KARABÜK KÖYLERİNDE KENEVİR BİTKİSİNİN YAYGIN BİR ŞEKİLDE ÜRETİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERMEK GEREK..” görüşünde o Kardeşimiz ve bu ürünün yaygın hale getirilmesinden sonra “SANAYİ TESİSİNİN KURULMASI AŞAMASINA GEÇİLEBİLECEĞİNDEN SÖZ EDİYOR..”
Bu gerçekten çok/çok önemli.
Biliyorsunuz EFLANİ İLÇESİ DE bu yönlü adımlar attı/atıyor..
Sözünü ettiğimiz Mühendis Kardeşimiz,yine çok önemsediğimiz bir konuyu dile getirdi ve KARABÜK BELEDİYESİ’NİN YIKILAN ESKİ BİNASINI GÖSTEREREK,buraya dikilen RULO ÇİMLERİ GÖSTERDİ..
“KARABÜK’TE RULO ÇİM ÜRETİMİ YAPILABİLİR..” iddiasını dile getirdi.
Daha sonra da “BU RULO ÇİMİN ALICISI ÇOK FAZLA.BEN SAKARYA İLİNDE,RULO ÇİM ÜRETİLEN YERLERİ GEZDİM..” diyerek,Karabük’te RULO ÇİM üretimi yapılabileceğinden,çok kazançlı bir yatırım olduğundan söz etti..
Keşke SİYASİ PARTİLER bu tür isimleri tercih etseler..
O Siyasi Parti de,KARABÜK’TE kazanır doğrusu..

KARABÜKSPOR 9 MART GÜNÜ KONGRE YAPIYOR VE KONGRENİN ÖNÜNDE “KAYYUMA MI GİDİLSİN, YENİ YÖNETİM Mİ SEÇİLSİN, SEÇENEĞİ..”
KARABÜKSPOR Yönetimi 2 Mart günü KONGRE YAPILMASI kararını almış,2 mart günü çoğunluk sağlanamayacağı için,9 mart günü KONGRE yapacak KARABÜKSPOR.
ORTA YERDE İKİ SEÇENEK VAR.
Bırakalım KAYYUMA GİTSİN SEÇENEĞİ..
Birisi çıksın BAŞKAN VE YÖNETİM SEÇİLSİN seçeneği.
Şimdi bir karar verilecek ve KARABÜKSPOR Kongresi bu iki seçenekten birisini oylayarak KABUL veya RET KARARI alacak,şu an itibarı ile HANGİ SEÇENEK DAHA YARARLI OLUR tartışması başlar.
HİKMET FERİDUN TANKUT zamanında KARABÜKSPOR BATAĞA İTİLMİŞ.
Şu an itibarı ile borçların toplamını bilen var mı..?
Herhalde 200 milyon liranın çok üzerinde borç vardır.
Gerçi, BAŞKANLIĞA BAKAN KİŞİ o borcu şu ödeyecek,bu borcu falan ödeyecek gibi,pek akılla/mantıkla bağdaşmayan hesaplamalardan sonra “KULÜBÜN BOLCU ÖYLE ÖDENEMEYECEK GİBİ DEĞİL..” falan diyordu.
Galiba Kulüp Personeli arasından da,işine son verilenler falan olmuş.
KARABÜKSPOR KONGRESİ 9 MART GÜNÜ YAPILACAK..

SİYASET “9 MART GÜNÜ YAPILACAK OLAN KARABÜKSPOR KONGRESİ İÇİN BİR TAVIR ALIR MI,YOKSA KONGREYİ GÖRMEZDEN Mİ GELİR..?”
Gerek ÜLKE GENELİNDE,gerekse KARABÜK ÖZELİNDE Siyasetin en yoğun olduğu günleri yaşıyoruz ve böyle bir ortamda KARABÜKSPOR KONGRESİ yapılacak.
SİYASET KURUMU BU KONUDA BİR TAVIR ALIR MI..?
Yoksa SİYASET KURUMU KONGREYİ GÖRMEZDEN Mİ GELİR..?
Ayrıca KARABÜKSPOR üzerinde ÜYE HAKİMİYETİ kesinlikle ÇELİK-İŞ Sendikası Üyelerine ait,bilindiği gibi geçen süreçte ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Başkanı Sayın ULVİ ÜNGÖREN bugün Kongre yapacak Kuruldan istifa ederek ayrılmıştı..
Birkaç arkadaşı ile birlikte ayrılmıştı Sayın ULVİ ÜNGÖREN..
İstifa edenler “ŞOV YAPMAKLA SUÇLANMIŞTI..” hatırlarsınız..
Şimdi ortaya nasıl bir tablo çıkacak bakalım..

5 kişi görüş bildirdi

  1. Hiç Mi İyiYok

    Mehmet Yüksel başkan güçlü bir yönetim kurarak yoluna devam etmeli.
    Adam kimse yardımcı olmuyor diyor. Muhatap kişi yada kurumlar da bunun tersini söylemiyor zaten. Biz yardım ediyoruzda Mehmet Yüksel başkan yalan söylüyor demiyorlar. Biz yardım edemeyiz diyorlar başkanda yardım etmiyorlar diyor. Burada bir yanlış yok.
    Sürekli bir yerleri kaşıyacağınıza birazda yapıcı olun Ahmet bey size yakışan budur.
    Yıllarca sizde yöneticilik yaptınız bu kulupde. Uzlaştırıcı olun , yol gösterin.
    Mehmet Yüksel başkanın üslubu biraz sert kabul. Ama iyi niyetinden de, güçlü bir yönetim kurup başarılı olacağından da zerre şüphem yok.
    Ulvi başkan ve sendikada kulübün zararına bur karar asla almazlar.

  2. Olur olur başka emrin

    Mehmet yüksel dediyin adam herkesle kavga ediyor cebimden harcıyorum diyor kaç lirası geçmiş kulübe kimse yardım etmiyosa iki sebepten etmiyodur birisi sen kimsin arkadaş demek isteniyodur ikinci Karabükün kendine hayrı yok Karabükspora olsun deniyodur.Sen tut istifa edenleri şovmenlikle suçla sonra bi sürü laf et şimdide ben güçlü yönetimle devam edicem de arkadaş çek git Karabükün kafasını bulandırma bulandırdığın yeter zaten.Gelenden 5 gidenden 4 yiyen takımla kümede kalıcam de tırasferi açtırıcam de hiçbişey yapama sen esas Nurhan Barışkanı atıcana Ozan Şentürkü atsaydın ya Kulübü sen deyil o yönetiyo zatten orda işe yarayan tek insan var o giderse kulüp biter işler olduğu gibi durur Oda Sezai

  3. Belediye Başkanlık seçiminde biri taktik değiştirmiş, proje yok, tartışma kim haklı kim haksız algısı ve kararı oluşturma var hedef kitlede...

    Belediye Başkanlık seçiminde biri taktik değiştirmiş, proje yok tartışma, kim haklı kim haksız algısı ve kararı oluşturma var hedef kitlede…
    Karabük halkı yer mi… karşı ekip yer mii..
    Yoksa yapılacaklar, ne zaman yapılacak, eksiklikler , geç kalmışlıklar
    Diğer adaylar sus pus mu onlarda tartışma başlatsın sarsın birilerine…
    Yine birilerinin işine gelsin Karabük kaybetsin, gelişmesin herkes göç etsin Safranbolu ya … başka yerlere…
    Seçmen bu sefer yemez umudu var, emekliyi saf bi sefer yada iki sefer kanar, sessizliğin nedenini hele sandık gelsin orada anlarız…

  4. Ne yapacaktı

    Ne yapacaktı kulube yardım etmeyenlere plaket mi verecekti.
    Tarla kavgası, sınır kavgası yapmadı bu adam. Kaldıki durup dururkende birilerine saldırmadı.
    Hatta kavgada yok durum tesbiti var ortada.

  5. altıyaşından beri

    eyi cumalar dilerim.
    Rahmetli Metin TÜRKER başkanın vasiyetini yerine getirmeyen Çelik iş sendikası yönetimi ile Kardemir yönetimi karabüksporun yok edilmesine vesile olmuşlardır. Lakin bunun yanında beceriksiz yöneticilerimiz ile kibirli zenginlerimiz trübinlere oynayan yönetici ve de siyasetcilerimizin de payları çok büyüktür elbet..Bir de eyi gününde trübinde olan kötü günde ortada görünmeyen karabüksporun yalancı gönül avcılarını da ayrıca kınıyorum.
    gerçekten karabüküm de hava sisli gri ve puslu imiş,,,herkes bunun arkasında kaybolmuş yazık bi değeri ellerimizle mezara gömüyoruz.
    Ben çocukluğum da karabükspor sayesinde amigolarımız kadir abi/celal abi/ hamdi- tuncay abi sayesinde deplasmanlara giderek şehirler ilçeler tanıdım. o sevda sayesinde yurdumun insanları ile kaynaştık tanıştık..spor sayesinde..gidemeyeceğimiz yerlere gittik gördük gezdik..
    hatırlarım hep 2002-2003 tarihinde artvin hopa/rize pazar/giresun bulancak/Trabzon of.sporla oynuyoruz deplasmanda.
    2016/2017 de süper liğde ve de UEFA avrupa da oynuyoruz..Fransız eki sentetiyeni yenmişiz havamız 1500. uçak eyi günün dostları ile dolu …aradaki farka bakar mısınız..siyah beyaz gibi..
    .inşallah o günlere süper liğe dönmek tekrar nasip etsin Karabüksporuma…
    sevmeye devam mezara kadar..2018 yılında satılan 25 /30 kombine alanlardan biri de benim..desteğim bununla ancak ..ikinciliğe düştük. burda da kombinemi alacam desteğe devam…Karabüksporumu seven de bari burada takıma sahip çıkalım.
    Karabükspor sevdalısı herkes kombinesi alsın. desteğe hep tam desteğe devam edelim.Bu sevdaya sahip çıkalım lütfen….
    belli değil mi lakabımız altıyaşından beri sevdalıyım bu renklere…nerede olursa hangi konum da olursa olsun…sevdamızın yeri zamanı anı yok..her daim.. kalbimizde..çünkü başka KARABÜK yok…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Dublör” filmi izleyici ile buluşacak

Yayın: 25.04.2024 13:19
Paylaş:
A+ A-

Bu hafta aksiyon sahneleriyle öne çıkan, Ryan Gosling ve Emily Blunt’un başrollerini paylaştığı “Dublör” filmi izleyici ile buluşacak.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 3’ü yerli 9 film vizyona girecek.

“John Wick”, “Deadpool 2” ve “Bullet Train” filmlerine imza atan David Leitch’in yeni filmi olan yapım, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers’ın hikayesini anlatıyor.

Filmde Ryan Gosling ve Emily Blunt’a Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu ve Teresa Palmer eşlik ediyor.

“Boy Kills World”

Haftanın bir diğer aksiyon filmi “Boy Kills World”, canlı bir hayal gücü olan sağır ve dilsiz bir çocuğun hikayesini beyaz perdeye taşıyacak.

Bill Skarsgard, Famke Janssen ile Jessica Rothe’nin rol aldığı ABD, Almanya ve Güney Afrika ortak yapımı filmin yönetmen koltuğunda Moritz Mohr oturuyor.

“Siyah Çay”

“Siyah Çay” filmi, düğün gününde “hayır” dedikten sonra Fildişi Sahili’nden ayrılıp Çin’in Guangzhou kentinde yeni bir hayata başlayan genç bir kadının hikayesini anlatıyor.

Nina Melo, Han Chang ve Wu Ke-Xi’nin oynadığı Fransa-Lüksemburg-Tayvan ortak yapımındaki filmi Abderrahmane Sissako yönetti.

“Rekabet”

Luca Guadagnino yönetmenliğinde vizyona giren “Rekabet”, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içinde bulan genç bir kadının hikayesine odaklanıyor.

İki Emmy Ödülü ve bir Altın Küre Ödülü sahibi Zendaya’nın başrolünde oynadığı filmde genç oyuncuya Josh O’Connor ve Mike Faist eşlik ediyor.

“Cadı”

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan “Cadı” filminin konusu, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç ve dul bir kadının zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olaylar etrafında dönüyor.

Erman Bostan’ın yönetmenliğini üstlendiği yapımda Furkan Andıç, Buse Meral, Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soysalan ve Nur Sürer rol alıyor.

Haftanın gerilim ve korku filmleri

Michael Mohan’ın yönettiği ABD ve İtalya ortak yapımı “Arınma”, İtalya’daki göz alıcı bir manastırdan davet alan ve burada çok sıcak karşılanan Amerikalı bir rahibenin, çok geçmeden bu kusursuz mekanın bazı karanlık ve korkutucu sırlar barındırdığını anlaması sonrasında yaşadıklarını anlatıyor.

Şiar Zaim’in filmi “Katala – Oyun Gecesi”, üniversitenin yarışmalara hazırlanan amigo takımının üyesi dört popüler genç kadının, hafta sonunu geçirmek üzere gittikleri göl evinde kendilerine musallat olan bir seri katile karşı verdikleri mücadeleyi konu ediniyor.

Battal Karslıoğlu’nun çektiği “Zah-Har – Cin Ahalisi”, kendi halinde bir gencin gördüğü kabus ve yaşadığı gerçek dışı olaylar etrafında dönüyor.

Haftanın tek animasyon filmi Gonzalo Gutierrez’in yönettiği “Küçük Don Kişot’un Maceraları”, Alfonso Kişot’un arkadaşları Pancho ve Victoria’yı yanına alarak memleketi La Mancha’yı, kötü üçüzlerden kurtarmak için verdiği mücadeleyi ele alıyor. (AA)