Her Telden (15.Ağustos.2018)

Her Telden (15.Ağustos.2018)

Yayın: 15.08.2018 00:50
Paylaş:
A+ A-

ESNAF ODALARI ARASINDA YAŞANAN ÇEKİŞME VE ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZİN “20 YILDIR,30 YILDIR AYNI GÖREVDE OLMALARI..”
Biliyorsunuz,ESNAF ODALARI BİRLİĞİ bünyesinde,önemli gelişmeler yaşanıyor ve OLAGANÜSTÜ GENEL KURUL için imza toplandı,buna karşı halen BİRLİK Başkanı olan Sayın NURETTİN TÜMEN “DAHA 2-3 AY ÖNCE GENEL KURUL YAPTIK.YENİDEN GENEL KURULA NE GEREK VAR..” görüşünde.
Muhalefet kanadı ise “BİR SÜRE ÖNCE YAPILAN GENEL KURUL DA YAŞANAN DENGELER ÇOK DEĞİŞTİ.YENİ BİR GENEL KURUL GEREKİYOR..” gibi görüş içinde.
Bütün bunları ESNAF KARDEŞLERİMİZDE izliyorlar elbet.
Dün çok önemsediğimiz,çok sevdiğimiz ve fikri üretimi sağlam olan bir Esnaf Kardeşimiz “BUNLAR 20-30 SENEDİR AYNI GÖREVDELER.BAŞARI ORANLARI SIFIR,AMA,KOLTUKLARINI KORUMASINI İYİ BİLİYORLAR..” gibi değerlendirmeler yaptı.
“İSTERSENİZ BİR ARAŞTIRIN,TİCARET VE SANAYİ ODASI,SON 20-30 YILDA KAÇ BAŞKAN DEĞİŞTİRMİŞ.ESNAF ODALARINDA KAÇ BAŞKAN DEĞİŞMİŞ.ESNAF ODALARINDA GÖREVE GELENLER TEMELLİ SENATÖR GİBİ.KÜÇÜK BİR GRUBUN DESTEĞİ İLE DEVAMLI SEÇİLİRLER..” falan dedi.
Bu görüşleri dile getirdi..
Karabük ESNAF ODALARI BİRLİĞİ Genel Kurul yapacak mı..?
Veya TABANDA Kİ ESNAF ne alemde,ilgileniyorlar mı..?
O Kardeşimiz “BUNLAR DEĞİŞMEZ,BUNLAR TEMELLİ SENATÖR..” dedi.

“ESNAF ODALARI’NIN SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ,YÖNETMELİKLER YENİDEN ELE ALINMALI.EN YENİ BAŞKAN 20-25 YILLIK..” DİYEN KARDEŞ..
Karabük ESNAF ODALARI bünyelerinde bir hareketlenme başladı ve ESNAF ODALARI BİRLİĞİ Yönetimine karşı imza toplanarak OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL yapılması isteniyor..
Bu nasıl sonuçlanacak hep birlikte göreceğiz.
Çok önemsediğimiz bir Esnaf kardeşimiz “KARABÜK’TE EN YENİ ESNAF ODASI BAŞKANI 20 YILDIR AYNI GÖREVDE..” dedi,bu “SEÇİLEN BAŞKAN ÇOK BAŞARILI OLDUĞUNDAN KAYNAKLANMIYOR.SEÇİM SİSTEMİ DAR KADROCULUĞA,AYAK OYUNLARINA ELVERİŞLİ ONDAN KAYNAKLANIYOR..” dedi.
TİCARET ve SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNİ ÖRNEK VERDİ.
Karabük’te en yeni ESNAF ODASI Başkanı 20-30 yıldır aynı görevde gibi görüşler dile getiren O Kardeş “ARADA YENİ SEÇİLEN BİR/İKİ İSTİSNA GENEL KAİDEYİ BOZMAZ.HÜKÜMETİMİZ BU ODALARIN SEÇİM SİSTEMİNE YENİ BOYUT GETİRMELİ.VEYA İKİ DÖNEM,ÜÇ DÖNEM SINIRLAMASI YAPMALI..” dedi.
Şimdi bütün gözler TİCARET BAKANLIĞI’NA çevrildi..
TİCARET BAKANLIĞI Olağanüstü Genel Kurul kararı verip,yapacak mı..?
Esnaf kesimi BAYRAMDAN SONRA daha da hareketlenir herhalde..

19.ULUSLARARASI ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN ESERLERİN TİTİZ BİR SEÇİM SONUCU BELİRLENMESİ..
O Dönem KARABÜK TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr.Sayın MUSTAFA BALCI’NIN büyük gayretleri ile hayata geçirilen ULUSLAR ARASI ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ,19.ncu kez yapıldı..
20 YAŞINA GİRİYOR,ANILAN BU FESTİVAL..
Bu süreç içinde COK ÖNEMLİ DEĞİŞİMLER OLDU elbet,değişimleri zihniyet boyutunda,değişimleri FESTİVALE bakış boyutunda ele alınca,19 yıllık bir geçmişi başarı ile görmek mümkün..
SAFRANBOLU KÜLTÜRÜ BU FESTİVALE HEP SICAK BAKTI..
Ancak,bu KÜLTÜRDEN GELMEYEN insanlar ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ’NE yeterince sıcak bakmamış olabilirler veya FESTİVALİ yasak savma kabilinden ele alarak “YAPILIYOR İŞTE YAHU,DAHA NE OLSUN..” kabilinden tutmuş olabilirler..
Aslında öyle de oldu yani..
Rahmetli Kardeşim Sevgili MUSTAFA YANIK ile bu FESTİVAL fikrine nasıl destek vermiştik,nasıl heyecanlanmış ve destek olmaya çalışmıştık bunu iyi hatırlıyoruz.
Şimdi FESTİVAL TARTIŞILIYORMUŞ..
Bu Yöre insanı hangi iyi olayı TARTIŞIP dışlamaya çalışmıyor ki..!!

BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ,BEŞBİNEVLER ESKİ DOĞUMEVİ HASTANESİ YERİNE, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VERİLEN VAADLER..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Bünyesinde DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yeri için o kadar çok söylenti çıktı ki,bunları izlemek bile,insanın başını döndürüyor iyi mi..?
Efendim BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ veya HASTANESİ’NİN hemen yanıbaşına DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılacağı yolunda birçok söz verildi,birçok SİYASİ VAAT verildi..
Daha sonra,bugün ZONGULDAK Caddesi üzerinde çalışan AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI Merkezi,Bayır Mahalle’de yapılan yere taşındığında,bugün ki yer BOŞALTILMAYACAK,TIBBİ CİHAZ,ALET/EDAVAT kalacak ve burası DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olarak kullanılacak yolunda bilgiler verildi.
Şimdi de,BEŞBİNEVLER DOĞUMEVİ Eski HASTANESİ yerine DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılacağı yolunda haberler çıkıyor,bu yönde adımların atıldığına ilişkin Kamuoyu’na bilgiler yansıtılıyor..
BİR DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ,BİRÇOK YERLEŞME SEÇENEĞİ..
Hangisini beğenirseniz artık,buyurun aralarından birisi seçin..
Bayır Mahalle,Zonguldak Caddesi,Beşbinevler Bölgesi,hangisi iyi

“BANA GÖRE AK PARTİ,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI,EN RAHAT, SAYIN SEDAT NAMAL’I İKNA EDİP ADAY YAPABİLİRSE KAZANIR..” DİYEN
Dün AK Parti içinde aktif görevi olan bir Kardeş ile görüştük,havadan/sudan konuşurken,söz döndü dolaştı MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNE geldi,ADAYLAR KİM OLABİLİR noktasına geldi..
O Kardeş “SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE,AK PARTİ RAHAT KAZANIR GİBİ.ANCAK,DAHA ÖNCELERİ DE ÖYLEYDİ.Sayın RAFET VERGİLİ YÜZDE 52 İLE SEÇİM KAZANDI..” dedi..
“BU DEFA DA AYNI OLMAMASI İÇİN,AK PARTİ’NİN ÇIKARTABİLECEĞİ EN İDEAL ADAY,Sayın SEDAT NAMAL OLABİLİR.KENDİSİNİ İKNA EDİP, ADAY OLMASI SAĞLANABİLİRSE,AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ ÇOK RAHAT KAZANIR..” falan dedi o Kardeş.
Daha sonra da “BAK ABİ SANA GÜVENİRİM.BUNLARIN BENDEN ÇIKTIĞI BELLİ OLMASIN.DİĞER NİYETLİLERLE PAPAZ OLURUM..” falan diye de tembih etmeyi de ihmal etmedi o Kardeş.
AK Parti içinde böyle düşünen çok insan varmış,O Kardeş söyledi..

“ABİ,GÖRECEKSİN KARABÜK KENT MEYDANI,YEREL SEÇİMLERDEN SONRA MİLLET BAHÇESİ OLACAK VE YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI …”
AK Parti açısından çok/çok önemli bir isim “ABİ,BİLİYORSUN KENT MEYDANI HAKKINDA BİR FİKİR ORTAYA ATMIŞTIM..” dedi ve gerçekten de “BURASI GELECEKTE MİLLET BAHÇESİ HALİNE GELECEKTİR..” fikrini dile getirmişti.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ısrarla dile getirdiği MİLLET BAHÇESİ olayı için, 20 civarında VİLAYETTE, harekete geçildiğini dile getirdi o Kardeşimiz.
“KARABÜK’TE MİLLET BAHÇESİ,KENT MEYDANI OLACAKTIR..” dedi.
Biz kendisine “BUNUN İÇİN AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAZANMASI GEREKMEZ Mİ..?” diye sorduk “O İŞ KOLAY ABİ, GÖRECEKSİNİZ MART 2019 TARİHİNDE,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİLİ OLACAKTIR..” iddiasında bulundu.
KENT MEYDANI O Kardeşimizin dediği gibi MİLLET BAHÇESİ haline getirilirse,KENT MEYDANI neresi olacaktır,O Kardeşe bunu sorduk “HALEN BİRÇOK TÖREN YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NDA YAPILMIYOR MU.ORASI BİR MEYDAN OLARAK DAHA ŞIK DÜZENLENECEKTİR..” falan dedi.
“İYİ DE,SEÇİLECEK AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI,SİZİN BU FİKRİNİZİ KABUL ETMEZSE NE OLACAK..?” diye sorduk “BU CUMHURBAŞKANIMIZIN FİKRİ,EN İDEAL YER KENT MEYDANI,O NEDENLE,BU FİKİR PARTİ FİKRİ OLARAK KABUL EDİLECEKTİR..” gibi cevap verdi..
O AK PARTİLİ KARDEŞİN söyledikleri,gerçekten,Parti içerisinde GENEL BİR KABUL GÖRECEK ve KENT MEYDANI,eğer Belediye Başkanlığı seçimini AK Partili Aday kazanırsa,MİLLET BAHÇESİ haline getirilecek mi..?
Bu fikir büyük bir kabul görmüş gibi duruyor..
Bakalım YEREL SEÇİM sonrası neler gelişecek..

KARABÜKSPOR BAŞKANLIĞI İÇİN “İSMİ GEÇEN SAYIN HAKAN ÜNSAL..” KEŞKE BU GÖREVİ KABUL ETSE,KEŞKE KARABÜKSPOR’A BAŞKAN OLSA..
KARABÜKSPOR pek iç açıcı durumda değil,bu nedenle Karabük’te hemen herkes KARABÜKSPOR’U konuşuyor,ancak,doğru dürüst bir adım atan yok ne yazık ki.
Kulüp Başkanı Sayın MEHMET AYTEKİN,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ hem de isim vererek,diğer etkili ve yetkilileri isim vermeden suçlamış,kendisine ve Yönetimine yardımcı olunmadığından yakınmış.
Şimdi KARABÜKSPOR Başkanlığı için,eski Futbolcumuz,Profesyonel Futbolcular Dernek Başkanı,defalarca Milli Formayı giymiş olan Sayın HAKAN ÜNSAL ismi dolaşıyor ortalıkta.
KEŞKE Sayın HAKAN ÜNSAL,BAŞKANLIĞI KABUL ETMİŞ OLSA.
Keşke EKMEĞİNİ YEDİĞİM KULÜBÜN BANA İHTİYACI VARSA GELİRİM dese.
O zaman, KARABÜKSPOR’UN kurtuluş süreci başlayabilir..
Sayın HAKAN ÜNSAL’IN futbol bilgisi,çevresi,futbol Dünyasında ki bağlantıları,çok/çok üst düzeyde elbet,EĞER İKNA EDİLİR KARABÜKSPOR’A Başkan olmayı kabul ederse, kazanan KARABÜKSPOR olur..
ANCAK ; BÜTÜN BU İŞ 31 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR OLMALI,BİTMELİ..
Sonrası gerçekten geç olabilir..

31 AĞUSTOS “KURTULUŞUN VEYA SONUN GERÇEK ANLAMDA Kİ BAŞLANGICI OLABİLİR..” VE “ARMUDUN SAPI/ÜZÜMÜN ÇÖPÜ BİTMELİ.”
KARABÜKSPOR için 31 AĞUSTOS Tarihi “KURTULUŞUN veya SONUN BAŞLANGIÇ TARİHİ OLABİLİR..” bunu kimse unutmasın,aklından sakın çıkartmasın..
31 AĞUSTOS TARİHİ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
Şimdi KARABÜKSPOR noktasında Sayın HAKAN ÜNSAL ismi dolanmaya başladı ve Sayın HAKAN ÜNSAL,KARABÜKSPOR Kulüp Başkanı olmaya ikna edilebilirse,böyle bir görevi kabul ederse MÜTHİŞ BİR GELİŞME yaşanır.
Ve,böyle bir iş AĞUSTOS AYI içinde mutlaka gerçekleşmeli.
Sayın HAKAN ÜNSAL,sanıyoruz çok üst düzey görüşmeler yaparak bu işe EVET veya HAYIR diyecektir,yine ve üstüne basarak söylüyoruz ÇOK ÜST DÜZEY görüşmeler yaparak,bu işe EVET veya HAYIR diyecektir..
Karabük’te,kimi çevreler “ARMUDUN SAPI/ÜZÜMÜN ÇÖPÜ..” diyebilirler,o zaman sağlıklı bir formül geliştirmek zorundadırlar,o zaman Sayın HAKAN ÜNSAL değil de ŞU İSİM KARABÜKSPOR’U KURTARIR demek zorundadırlar.
Ne olacaksa 31 Ağustos tarihinden önce olmalıdır..
Bakın biz sürekli KARABÜKSPPOR yazıyoruz,KARDEMİR KARABÜKSPOR noktasını kullanmıyoruz,zira,KARDEMİR verdiği 4 yıllık 32 trilyon lirayı ödemekle meşgul,KARABÜKSPOR ile bağını o düzeyin üzerine çıkartmıyor..
Bir de “BENİM GAYRIMENKULLERİMİ KULLANIYORSUNUZ.LÜTFEN BURALARI BOŞALTIN..” deyiverirse tam kepazelik olur,zira,KARABÜKSPOR hiçbir şeyi olmayan,KARDEMİR’İN mülklerini kullanan bir Kulüp..
Her ne hal ise artık..
Sayın HAKAN ÜNSAL formülü bize çok akılcı,çok gerçekçi geldi..

DEĞERLİ OKURLARIMIZ,SEVGİLİ YÖRE SAKİNLERİ,DOSTLARIMIZ..
MÜBAREK, KURBAN BAYRAMINIZI ŞİMDİDEN, KUTLUYOR, BAYRAM SONU YENİDEN BULUŞMAK ÜZERE,SAĞLIK,MUTLULUK VE BAŞARI DİLEKLERİMİ İLETİYORUM.
EN İÇTEN DİLEKLERİMLE SAYGILAR SUNUYORUM.

18 kişi görüş bildirdi

  1. TOKİ KİRKİLLE

    Sayın Gölbek
    Ben Kirkille toki konutlarından ev almış yurttaşlar olarak . Isyerlerimizin çoğu ise Karabükte ikiyuzevlerde ve burdan araba olmadığı için işyerime gitmekte sıkınt ıçekiyoruz. sizden ricamız saat 077.00 da burdan direk ikiyuzevlere belediye otobüsü çıkartmasını kamuoyuna duyurmanız. Sadece ben değil birçok insan bu konu da mağdur durumda sabah hastaneye gitmek isteyen malesef gidemiemekte dolmuş saat 7.30da kalktığı içinde zaten iş saatine yetişilmemekte 08.00 da başlanması gereken çalışma saatimiz 9 da başlamak zorunda kaliyor. Bu problemi en kisa sürede çözülmesi için kamuoyunda yer verirseniz cok mutlu oluruz. simdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

  2. BAŞKANLAR DUYSUN

    KARABÜK BAŞKANI RAFET VERGİLİ SAFRANBOLU BAŞKANI FATİH ÜRKMEZER TOKİ KİRKİLLE YAŞAYANLARININ SESİNİ DUYSUNLAR.BURASI MAHRUMİYET BÖLGESİ GİBİ.SABAHI ERKEN SAATLERİNDEN BAŞLAYARAK BELEDİYE ARAÇLARININ ÇALIŞMASI LAZIM.BAŞKANLAR BURADA YAŞAYAN İNSANLARIN SIKINTISINA BİR ÇÖZÜM BULSUN ALLAHAŞKINA

  3. Gelmez abi

    Hakan Ünsal gelmez abi baksana şimdiden karşı olanlar çıktı ortaya Mehmet aytekin olmaz Hakan ünsal olmaz eee kimseyi beyenmeyenler siz birini bulun şu karabükspor kurtlsun ya Hakan ünsal gelmez gelirse hata eder Ahmet abi sen çırpındıgınla kalırsın niye gelsinki her türlü havası var parası var bu bataklığın içine niye girsinki

  4. karabuk

    SAYIN AHMET ABİM YORUMLARINIZI HERGÜN OKUYORUZ,BAZILARINA KATILIYORUZ BAZILARINA KATILMIYORUZ.ANCAK KARABÜKÜN SORUNLARI NOKTASINDA ÇOK DOĞRU YERLERE PARMAK BASIYORSUNUZ ANCAK, YORUM YAZAN BAZI KATILIMCILAR KENDİ BİREYSEL SORUNLARINI VE İSTEKLERİNİ KARABÜKÜN SORUNLARIYMIŞ GİBİ YARIM YAMALAK TÜRKÇESİ İLE BURADAN AKTARMAYA ÇALIŞIYORLAR,BU YANLIŞ BENCE İLK BAŞTA KARABÜKÜN ÖNCELİKLİ SORUNLARININ DİLE GETİRİLMESİ VE GÜNDEME GELMESİ LAZIM ÖRNEK Mİ KENT MEYDANI BENCE SEÇİMDEN SONRA MİLLET BAHÇESİ OLARAK DÜZENLENMESİ ÇOK DOĞRU BİR KARAR OLUR SEÇİLECEK YENİ BELEDİYE BAŞKANI BU OLAYI ÖNCELİKLE MİLLET BAHÇESİ ADI ALTINDA ÇOK GÜZEL BİR PARK YAPARAK KARABÜKLÜLERİN NEFES ALABİLECEĞİ BİR ALAN OLARAK DÜZENLENİRSE KARABÜKLÜLER KENDİSİNE DUA EDER.

  5. Kirlille Toki Sakinleri

    KARABÜK BAŞKANI RAFET VERGİLİ SAFRANBOLU BAŞKANI FATİH ÜRKMEZER TOKİ KİRKİLLE YAŞAYANLARININ SESİNİ KULAK VERSİNLER
    579 DAİRE VAR ORTALAMA 4 KİŞİYLE ÇARP 2316 KİŞİ YAŞAYACAK.

    LÜTFEN KARABÜKE SABAH 7 ÖĞLEN 1 AKŞAM 5 GİDİŞLERDE VE DÖNÜŞLERDE BELEDİYE ARAÇLARI OLSUN

    SİZLERDEN TALEBİMİZ ULAŞIMLARIMIZIN ÇOĞALMASINDA YARDIMCI OLMANIZ

    EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE ULAŞAMIYORUZ.
    KARABÜKE ULAŞAMIYORUZ

  6. KARABÜKLÜ

    Karabük rumuzlu arkadaş Kent meydanı Millet bahçesi olsun demekle Karabükün genel sorunu oluyor da Toki Kirkille konutlarında yaşayan 2000 in üzerindeki insanların sorunları mı bireysel oluyor. En azından bugünkü Ahmet GÖLBEKİN yazıdığı yazılara karşılık yapılan yorumcular kısmından bunu anlaşılıyor.Yorumların içerisinde bireysellik nerede. Tutturdunuz kent meydanı Millet bahçesi olsun diye. Kent orman park ile çamlık orman parkı birleştir. yürüme yolu, bisiklet yolu,yapay havuzlar ışıklandırma gibi tesis et. Yaz kış ayrfı güzellik olur orası. Teşekkürler.

  7. Kemal

    Az kaldı Burhanettin Uysal üniversite hoca olarak döndü rektörlük seçimine 6ay kaldı Burhanettin hoca atanacak akademik kadroda değişim istiyor şimdiki yönetim yabancı uyruklu afrikalı afkan suriye gana etopya öğrencileri aldı 10 bin kışı yaklaşık esnafa hiç bir katkısı yok çünkü bu öğrenciler zaten parasız Turkiyeden aliliği bursla idare ediyor gelelim kontenjanlar aşırı derecede düşürdü her bölüme burhanettin hoca döneminde 150 öğrenci alınırken şimdi 50 öğrenci açmışlar bunun 25 yabancı uyruklu 2 3 seneye kadar kbu öğrenci sayısı 15 bine iner durum onu gösteriyor herkez rahatsız yapılan bir şey yok gözle görülür değişim yok egitim kalitesi her geçen gün düşüyor etkinlik yok univertenin kente katkısı azalıyor son çare Burhanettin Hoca saygilarimla

  8. İYİMİSİN KARABÜKLÜ

    KARABÜKLÜ İYİMİSİN NİYE ATARLANIYOSUNKİ BİREYSEL SORUN DENİLEN HASTANELERLE İLGİLİ YAZILANLAR FİLANDIR BELKİ SEN NİYE ZIPLADINKİ.HAMİLEYMİŞ ÇOK ÇALIŞTIRIYOLARMIŞ FİLAN BELKİ KARABÜK BİREYSELLİK DERKEN O YORUMLARI KASTETMİŞTİR NİYE ÖYLE ATARLANDIN YAHU.SICAKTA FİLANMI GEZDİN YOKSA.SEN CUMHURBAŞKANIMIZIN MİLLET BAHÇESİ FİKRİNİDE ANLAMAMIŞSIN GALİBA.O PROJEYE EN UYGUN YER KENT MEYDANI Bİ İŞEDE YARAMYO ZATEN.ONA BUNA ATARLANMA KARABÜKLÜ ABİ SICAKLARDA İYİ DEYİLDİR

  9. Sedat la olmaz

    Sedat namal olmaz o isler

  10. Kbu akademisyen

    Kbu rektör burhanettin uysal olacak hayırlı uğurlu olsun eski günlere geri gelecek kbu

  11. toplu ulaşım dünya kenti

    safranbolu otobüs saatleri hafta içi ve hafta sonu bir bak in karmaşık ve düzensiz alternatif ulasima mecbur vatandas 10 yillarca 35 40 dakki merkez eski carsi 59 dak suruyor nedenini ise nedir buradan da farklı yorum yapimiyorm bu yüzden inanın binlerce kişi araç satın almıştır. Bu sorunuda kimse çözemez gazetecilerde gundeme getiremez herhalde buradan kirkilli toki diyorsunuz… 🙂

  12. Kirlille Toki Sakinleri

    karabuk rumuzlu arkadaş kendi derdinle ilgilen bizim kirkille toki sakinleri olarak sıkıntımız budur.

  13. karabuk

    kirkille toki sakinleri rumuzlu arkadaş sen en iyisi valiliğe Safranbolu, belediyesine, Karabük belediyesine falan dilekçe ver ,ancak bu işler oradan biter, böyle Ahmet abiye yorum yazmakla olmaz bu işler.ahmet abimi koyacak dolmuş ve otobüs seferlerini.Öncelikle Karbükün sorunları yazılsa çok iyi olur.

  14. safranbolu

    kardeşim safranboluda ak parti kazanmak istiyoyasa belediye baskanligini tek adayi il genel meclis baskanligi.. bakman baska adaya zorlar demiyorum..kesin diyorum6

  15. Mehmet

    Karabukte rafet vergiliden baskasi kazanamaz başka kimse karabük için iyi şeyler yapacağını sanmıyorum yapmadı cunki

  16. karabuk

    RAFET VERGİLİ BAŞKAN NE YAPTI KARABÜK’E HER ŞEY ORTADA ÜÇ BEŞ TANE ASNASÖR YÜRÜYEN MERDİVEN YAPMAKLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLMUYOR BU SEFER ADAY OLURSA KESİNLİKLE KAZANAMAZ,KENT MEYDANININ HALİ KARABÜK ŞEHİR MERKEZİNİN HALİ ESKİ BELEDİYE BİNASININ HALİ ORTADA KARABÜKTE YAŞAYAN BİZLER HERŞEYİ GÖRMEKTEYİZ BAYRAMDA DİĞER ŞEHİRLERDEN GELEN VATANDAŞLARI BİR DİNLEYİN ŞEHİRCİLİK BELEDİYECİLİK NASIL OLUYORMUŞ GİTSİN O ŞEHİRLERİ İNCELESİN.ONDAN SONRA DA KARABÜK E HİÇ BİR ŞEY YAPILMADIĞINI GÖRSÜN VATANDAŞLAR.

  17. Mehmet

    Rafet başkandan öncekiler ne yaptı kaldırım bozup kaldırım yaptı kepazelik resmen dikti yeşil mahalleye belediye binası kendine özel. Rafet başkan bunu bile istemedi maaşını bile almayan bir başkan

  18. karabuk

    SAYIN MEHMET KARDEŞİM KARABÜKÜ BİRAZ GEZSEN DAHA ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARININ PARKE OLARAK YAPTIĞI BÜTÜN KALDIRIMLARI SÖKÜP BETON KALDIRIM YAPAN ŞU ANDAKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ,AYRICA 100 EVLER BÖLGESİNDEKİ AĞAÇLARI BİR GECEDE DOĞRAYAN VE BURAYI UCUBE BİR ŞEKİLDE KENT MEYDANI YAPACAĞIM DİYE TAMAMEN BETON MEYDANINA DÖNÜŞTÜREN MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZ,KARABÜKÜN MAHALLELERİ DAHİL TÜM YOLLARINI YAMUK YUMUK BİR ŞEKİLDE BOZUK KALİTESİZ ASFALTLA VE ZİFTLE BEZEYEN MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZ DEĞİLMİ? ŞU ANDA ŞEHRİN ORTA YERİNDE MEZBELELİK GİBİ DURAN ESKİ BELEDİYE BİNASININ ÇİRKİN GÖRÜNTÜSÜVE BURADAN GEÇEN VATANDAŞLARIMIZIN PİSLİKTEN VE KOKUDAN RAHATSIZ OLDUKLARI BU DURUMU BASIN MENSUPLARINA VE AHMET GÖLBEK ABİMİZE İLETTİKLERİ ORTADA İKEN BUNLARI NASIL GÖRMEZDEN GELİRSİN SAYIN MEHMET KARDEŞİM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.