Her Telden (15.Aralık.2016)

Her Telden (15.Aralık.2016)

Yayın: 15.12.2016 07:40
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK DEVLET HASTANESİ VAR MI,BİZİM BİLDİĞİMİZ ŞİRİNEVLER HASTANESİ “AFİLİASYON SİSTEMİ İLE..” KULLANILDIĞI İÇİN..!!
Geçtiğimiz hafta içinde CHP MİLLETVEKİLİ HEYETİ Karabük’e gelmişlerdi ve Safranbolu İlçesinde Sivil Toplum Kuruluşları ile uzun bir toplantı gerçekleştirmişlerdi.
Bu toplantı da BİR MUHTAR,söz alarak “KARABÜK’TE DEVLET HASTANESİ YOK.DİĞER BÜTÜN İLLERDE VAR,KARABÜK’TE DEVLET HASTANESİ YOK.VATANDAŞ SIKINTI ÇEKİYOR..” şeklinde bir yakınma dile getirmiş.
CHP Afyon Milletvekili Sayın BURCU KÖKSAL,o Muhtarımızın yakınmasını TBMM’DE dile getirmiş ve KARABÜK’TE DEVLET HASTANESİ YOK,OLMAYINCA DOKTOR DA YOK gibi bir yaklaşımla bu sorunu anlatmış.
Bu soruna cevabı AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL vermiş ve TBMM Kürsüsünden “KARABÜK’TE SAĞLIK SORUNU YOK..” diyerek Hekim Sayısı,Pratisyen Hekim,Hemşire,Sağlık Personeli sayılarını anlatmış.
BU KONU HAKKINDA,HAKEM KARABÜK YAŞAYANLARI..
CHP Milletvekili Sayın BURCU KÖKSAL ile AK Parti Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL arasında ve TBMM zemininde yaşanan bu tartışmanın HAKEM HEYETİ,mutlaka KARABÜK YAŞAYANLARIDIR,KARABÜK İNSANIDIR..
Taraflardan hangisinin HAKLI olduğuna,hangisinin DAHA GERÇEKÇİ KONUŞTUĞUNA karar verecek olan HAKEM HEYETİ,elbet KARABÜK YAŞAYANLARIDIR,Karabük insanıdır..
KARABÜK’TE DEVLET HASTANESİ VAR MI…?

BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ-DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI’NIN AFİLİASYON SİSTEMİ İLE KULLANIMI..
Biliyorsunuz ŞİRİNEVLER TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ AFİLİASYON sistemi ile kullanılıyor,yani TIP FAKÜLTESİ ile DEVLET HASTANESİ 2014 yılında çıkartılan bir Yönetmelikle İŞBİRLİĞİ HALİNDE kullanılıyor.
HEM DEVLET HASTANESİ,HEM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ OLARAK..
KARABÜK’TE AYRI BİR DEVLET HASTANESİ YOK.
Şimdi,maden AFİLİASYON SİSTEMİ YÜRÜRLÜKTE,o zaman BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ aynı statüde AFİLİASYON sistemi ile KULLANILAMAZ MI..?
Hatta,yapımı süren BİNANIN ÜST KISMINA İKİ/ÜÇ KAT İLAVE EDİLEREK buraya bir DİŞ HASTANESİ yapılamaz mı,DİŞ HEKİMLİĞİ Fakültesi orada konuşlandırılamaz mı..?
Eğer ilerleyen süreçte,ortaya yeni bir SİYASAL TABLO çıkmazsa DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Bayır Mahalleye yaptırılacak,bu konuda Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Mahalle sakinlerine gerekli müjdeyi verdi..
Ancak ; Olayın bir başka MUHATAP AYAĞINDAN hiçbir ses çıkmadı..!!
Yani Karabük Üniversitesi Rektörü HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMADI..

2017 YILI YAKLAŞTIKÇA,KARDEMİR İŞÇİLERİ ARASINDA YAŞANAN HEYECAN VE BEKLENTİ ARTIYOR,TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BAŞLAYACAK
ÇELİK-İŞ Sendikası’na Üye KARDEMİR işçileri hareketlenmeye,heyecanlanmaya başladılar bile,TOPLU İŞ SÖZLEŞME süreci yaklaşıyor ve KARDEMİR İŞÇİLERİ arasında beklentinin dozajına artıyor.
KARDEMİR İŞÇİLERİNİN BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ SANKİ..
DOLAR-EURO FİYATLARI ARTINCA BEKLENTİLERDE ARTTI SANKİ.
Daha önce “CENGİZ GÜL BAŞKANIMIZIN ALDIĞI HAKLAR İLE GEÇİNİP GİDİYORUZ..” diyen KARDEMİR çalışanları,şimdi, “DÖVİZ FİYATI ARTINCA BİZİM MAAŞLAR ADETA ERİDİ,SENDİKA BU DURUMU GİDERMELİ..” gibi konuşmaya başladılar..
BUNA KARŞILIK,KARDEMİR’İN DURUMU,BORÇ STOKU ORTADA..
Bize göre 2017 Yılında,Karabük gündemini en fazla bu olay bloke edecektir,TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri OCAK 1 TARİHİ İTİBARI ile resmen başlamış olacak..
Bu arada TÜRK METAL ile ERDEMİR arasında ki Sözleşme de önemli..
O SÖZLEŞME,KARDEMİR ÇALIŞANLARI,İSDEMİR ÇALIŞANLARI tarafından izleniyor ve ÇELİK-İŞ ile TÜRK METAL arasında İSDEMİR olayı bu Sözleşmeden ciddi biçimde etkilenebilir..
Orası etkilenince,KARDEMİR’DE etkilenebilir..
SÖZLEŞME DÖNEMİ,KARABÜK’Ü HAREKETLENDİRİR/HEYECANLANDIRIR..

KONUT SEKTÖRÜNDE YAŞANAN TIKANIKLIK,ÖZELLİKLE İSTANBUL’DA FİYATLARIN YÜZDE 35 LERE VARAN UCUZLAMASINA YOL AÇMIŞ
Zaman/zaman KARABÜK’TE EMLAK ve KONUT PİYASALARI çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor şeklinde değerlendirmeler yapıyoruz,bu yönlü bilgileri Okurlarımızla paylaşıyoruz.
Aslında sorun YALNIZCA KARABÜK ile BAĞLANTILI değilmiş ve özellikle İSTANBUL KONUT PİYASALARINDA yaşanan tıkanmalar nedeni ile yüzde 35 lere var İNDİRİMLER YAPILIYORMUŞ.
Tıkanma Karabük ile bağlantılı olmayıp,Ülkenin hemen her yerinde bu tür tıkanmaların yaşandığı yolunda haberler geliyor,Ülkenin yaşadığı süreç,üretimin,tüketimden çok fazla olması gibi çok çeşitli sebeplerden bu tıkanmalar yaşanıyormuş.
BİZ KARABÜK’E BAKALIM..
Öncelikle MAKET üzerinden,PROJE üzerinden yapılan satışlar için konut almak isteyenler uyarılıyor ve “PEŞİN PARA VERECEK OLANLAR ÇOK DİKKAT ETSİNLER..” gibi görüşler dile getiriliyor..
Daha sonra da “KONUT ALMAK İSTEYENLER,YAPILIP BİTMİŞ İSKAN RUHSATI ALINMIŞ KONUTLARI TERCİH ETSİNLER.TAPU BİR YANA PARA BİR YANA ANLAYIŞI İLE HAREKET ETSİNLER..” gibi uyarılar yapıyorlar..
EMLAK/KONUT PİYASALARI ÜLKE GENELİNDE ÇOK SIKINTIYA GİRMİŞ.
BANKALAR BİLE BU SIKINTIDAN ETKİLENİR OLMUŞLAR..

CHP VEYA MHP KARABÜK’TE ÖZEL VE DEVLET TARAFINDAN İŞLETİLEN ÖĞRENCİ YURTLARINI DETAYLI ÖĞRENİP TBMM ZEMİNİNE..!!
Bakın CHP Milletvekili Sayın BURCU KÖKSAL,Karabüklü bir Muhtarın “KARABÜK’TE DEVLET HASTANESİ YOK..” yakınmasını TBMM zeminine taşıdı ve hayli büyük dalgalanma yarattı.
Şimdi ÖZEL ve DEVLET tarafından işletilen ÖĞRENCİ YURTLARI VAR.
Örneğin DEVLET YURTLARI YETERLİ ÖĞRENCİ BULAMIYORLARMIŞ,ancak,yapılan Sözleşmelerle/protokollar ile ,BİNA SAHİPLERİNE tam kapasite doluluk oranı üzerinden KİRA ÖDÜYORLARMIŞ..
Bu iddia TBMM eski Başkanlarından,AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E DE iletilmiş sanıyoruz ve Sayın ŞAHİN konuyu Genel Müdür ile görüşeceğini iletmiş.
MHP veya CHP BU İŞİ TBMM ZEMİNİNE TAŞIYABİLİRLER..
Güvenli ÖĞRENCİ YURDU,KAPASİTE KULLANIMI TBMM zeminine taşınabilir..

EFLANİ HAYVANCILIK YÜKSEK OKULU VE CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “HAYVANCILIK SEKTÖRÜ..” DİREKTİFİ..
Birkaç kez daha yazdık,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN “ET FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR..” diyerek,yapılan et ithalatı ile bunun önlenmesi yoluna gidildiğine dikkat çekti.
Adeta “HAYVANCILIK SEKTÖRÜ GELİŞTİRİLMELİ..” talimatını verdi.
Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu talimatı,öyle sanıyoruz ki,Karabük Üniversitesi tarafından ÇOK İYİ ve ÇOK YERİNDE algılandı ve Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,bu yörelerin hayvancılık alanında en fazla potansiyele sahip EFLANİ İlçesine HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU açılacak, dedi..
EFLANİ İlçesinde halen HAYVANSAL ÜRETİM ve YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU var ve biliyorsunuz MYO’LAR 2 yıllık,oysa ki Rektör Sayın REFİK POLAT’IN sözünü verdiği HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU 4 yıllık,FAKÜLTE AYARINDA bir Okul.
Burada et temel sorun EFLANİ NÜFUSUNUN geri gitmesinde..
Daha önce 3400 olan nüfus,ne yazık,2200 lere kadar geriledi..
Ancak YÜKSEKOKUL AÇILMASI bu engele takılmayabilir,Rektör Sayın PEFİK POLAT bu işin Sayın Cumhurbaşkanı’nın dolaylı talimatları ile HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE BİLİMSEL BİR ÇERÇEVE KAZANDIRMAK amacı ile gündeme geldiğini anlatır ve ısrarcı olursa,sorun rahat aşılabilir.
Ancak ; EFLANİ NÜFUSUNUN GERİ GİTMESİ AYRI BİR SORUN..
HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU ile nüfus azalması da TERSİNE DÖNER ve AÇILACAK BU YÜKSEKOKULA,bir de HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ eklenebilirse,EFLANİ İlçesi çok kısa süre içinde toparlanır,büyür.
BU GELİŞMELERE,HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİR ELBET..
Biz bunu yapmaya gayret ediyoruz..

TCDD ARAZİLERİNİN KARABÜK BELEDİYESİ’NE DEVİR EDİLMESİ VE DAHA ÖNCE BURALAR İÇİN HAZIRLANAN MAKET VE PROJELER..
Geçtiğimiz günlerde Karabük açısından ÇOK ÖNEMLİ,hatta ve hatta TARİHİ BİR GELİŞME yaşandı,TBMM eski Başkanlarından ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,TCDD Genel Müdürü’nü aldı,Karabük’e getirdi.
Valilikte,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ve TCDD Genel Müdürü MİNİ BİR TOPLANTI YAPTILAR..
Burada TCDD ARAZİLERİNİN,Karabük Belediyesi’ne devir edilmesi olayı kesinlik kazandı ve yılların KANGREN OLMUŞ halde ki bir sorunu çözüme kavuşturuldu..
TCDD ARAZİLERİ ile ilgili,daha öncesinde hazırlanmış olan (MUHTEMELEN YEREL SEÇİMLER SIRASINDA..) bazı animasyon maketler veya projeler basına düştü..
BUNLARA CİDDİ BİR TEPKİ OLUŞTU KARABÜK’TE..
“BURALARI DA BETON YIĞINI YAPACAKLAR..” gibi eleştiriler geldi,bu yönde İnternet Sitemize Yorum yazanlar oldu,BU YOĞUNLUK KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ tamamen kilitler diyenler oldu..
Ancak ;KARABÜK TARİHİ BİR OLAYI,İYİ/HOŞ ve GÜZEL SONUÇLANDIRDI..
TCDD ARAZİLERİ KARABÜK HALKININ KULLANIMINA VERİLDİ..
Sayın ŞAHİN ile Sayın VERGİLİ işbirliği bu konuyu halletti,demek mümkün..

“CUMHURBAŞKANI VEYA BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN GETİRİLECEK ANAYASA DEĞİŞİMİ..” VE MİLLETVEKİLİ SAYISI,YENİ BİR POZİSYON..
AK Parti ile MHP arasında uzlaşı oldu ve CUMHURBAŞKANI GÖREV VE YETKİLERİ için bir ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE gidilecek,bunun için ,önce TBMM’DE bir oylama yapılacak.
Daha sonra REFERANDUMA GİDİLECEK..
Eğer bu değişiklik kabul edilirse,MİLLETVEKİLİ SAYISI 600 olarak yeniden belirlenecek,ve bu aşama da KARABÜK’ÜN 2 OLAN VEKİL SAYISI 3 OLARAK ÇIKAR MI..?
Bilindiği gibi 7 HAZİRAN 2015 Genel Seçiminde AK PARTİ 1,MHP 1 Milletvekili çıkartmıştı,1 KASIM 2015 Seçiminde ise AK PARTİ 2 Milletvekili çıkartırken,diğer Partiler Milletvekili çıkartamamışlardı..
Eğer MİLLETVEKİLİ SAYISI 3 olsaydı,BU 3 MİLLETVEKİLİNİ DE AK PARTİ çıkartıyordu 1 KASIM 2015 tarihinde ki Genel Seçimde,peki Milletvekili sayısı 3 olarak tecelli ederse,GELECEK GENEL SEÇİMLERDE NE OLUR..?
Size samimi düşüncelerimizi söyleyelim..
Gelecekte bir Genel Seçimin sonucunu Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın RAFET VERGİLİ belirler,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN yeniden MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAĞINA ilişkin çevresinde ki bazı insanlar yorum getiriyorlar..
Eğer Milletvekili Adayı olmaz,Sayın VERGİLİ Milletvekili Adayı olursa,Sayın VERGİLİ ELİNİ/KOLUNU SALLAYA/SALLAYA MİLLETVEKİLİ olur,ancak,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yeniden Aday olursa,Sayın RAFET VERGİLİ’DE aday olursa ciddi biçimde zorlanır Sayın VERGİLİ..
Belki Milletvekili seçilir,ancak,çok/çok zorlanır..
Tabi,BU TAHMİNLERİ BUGÜN Kİ GÖRÜNÜM İLE YAPIYORUZ..
Gelecekte neler yaşanır bunları bilmek çok zor.
Bu arada CHP NE YAPAR diye soranlar olur ve bunun cevabını şöyle vermek mümkün “AFYON MİLLETVEKİLİ DEVLET HASTANESİ OLAYI İLE KARABÜK GÜNDEMİNİ SARSTI,BUNA BENZER ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜRLERSE İDDİALI KONUMA RAHATLIKLA GEÇERLER..”
O zaman da,esas darbeyi MHP alır..
AK Parti çok fazla etkilenmez gibi bir görünüm var ortalıkta..

7 kişi görüş bildirdi

  1. DEVLET HASTANESİ NERDE

    BURHANETTİN UYSAL MİLLETVEKİLİM KARABÜKTE DEVLET HASTANESİ NERDE.ADRESİNİ VERİRSEN HASTA MASTA OLUNCA ORAYA GİDERİM.ŞİRİNEVLER HASTANESİNE YANAŞMAK FİLAN MÜMKÜM DEYİL ÇOK KALABALIK.ZATTEN SAĞLAM GİDENLERDE HASTA OLUYO ORDA.DEVLET HASTENESİ NERDE ADRESİNİ Bİ ZAHMET VERİVER MUHTEREM VEKİLİM

  2. malazgirt

    CHP li vekil karabükün vekilinden daha iyi biliyor sıkıntıyı.Bizim vekil de çıkmış durumu idare etmek için birtakım veriler ortaya koymuş.Konuşmuş da konuşmuş.Elde var sıfır.Bir önceki arkadaşın ifade ettiği gibi devlet hastanesinin yerine söyleseler de biz de bilsek.

  3. radar

    SEN VAR OLANI YOK EDERSEN TOPLAMDA 700 YATAK KAPASİTESİ 450 YE DÜŞER. HANGİ AKLA HİZMET EDİLDİ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL HİÇ Mİ KAFANIZ ÇALIŞMADI BE İDARECİLER, SİYASİLER CHP MİLLETVEKİLİ HAKLI HİÇ BİR BAHANEYE SIĞINMAYIN DERHAL EN AZ 500 YATKLI BİR DEVLET HASTANESİNİ BAŞKA İYİ BİR YERE YAPIN YAPIN Kİ GÜNAHLARINIZI, HATALARINIZI TELAFİ EDİN.

  4. ÇEVRECİ

    SAYIN VERGİLİ SİZDEN RİCAMIZ DDY ARAZİSİ ÜZERİNDE ÇOK İYİ PLANLANMIŞ ESTETİK BİR PROJE YAPTIRIN AMA SİZDEN RİCAMIZ ACELE ETMEYİN VE ÇALIŞTIĞINIZ MÜHENDİSLER İLE LÜTFEN AMA LÜTFEN ÇALIŞMAYIN. ÇALIŞMAYIN Kİ O ARKADAŞLAR GÜCENMESİN BİRAZ KENDİLERİNİ ESTETİK VE KALİTE PROJELER KONUSUNDA GELİŞTİRİRLER.

  5. M.Ünver

    Korkarım ki diş hekimliği fakültesi ile diş sağlığı merkezide aynı üniversite hastanesi devlet hastanesi gibi olacak. O zaman da Karabük halkı bugünkü gibi tartışacak. Yaşananlardan bir türlü ders çıkarılmıyor.

  6. MHP YÜZDE 40 FİRE VERİR

    SAYIN GÖLBEK GELECEK GENEL SEÇİMLER İÇİN TAHMİNLERİNİZİ YAZMIŞSINIZ.MHP KENDİ SEÇMENİNİN EN AZ YÜZDE 40 NI KAYBEDER.BUNLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ CHP YE GİDER.BİR PARÇADA AKP YE GİDER.DEVLET BAHÇELİ SİYASETİ MHPLİLERİ BIKTIRDI.HİÇ AMA HİÇ UMUT BIRAKMADI.NE TEK BAŞINA NE KOALİSYONLA İKTİDAR UMUDU KALMADI.MHP Yİ TAM MANASIYŞLA DİBE VURDURDU.ONUN İÇİN MHP KARABÜKTE MİLLETVEKİLİ FALAN ÇIKARTAMAZ.MHP LİLER KARABÜKTE CHP YE OY VERİRLER BUNUN İÇİN MHP NİN KARABÜKTE MİLLETVEKİLİ ÇIKARMASI FİLAN HAYAL.RAFET VERGİLİ BEY KARDEŞİMİZDE HİÇ HAYAL KURMASIN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük PTT Sosyalfest için pul hazırlayacak

Yayın: 25.04.2024 10:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz ile yaptığı görüşmeye göre Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz, PTT Müdürü Ali Bakır, İşletme Müdürlüğü, Pazarlama Satış Sorumlusu Furkan Küçük ile İdari ve Mali Birimler Müdürü Nevzat Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Karabük PTT tarafından Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için hazırlanacak pul ile ilgili detaylar görüşüldü.

Ayrıca ziyarette, Rektör Kırışık ve Karabük PTT Başmüdürü Karagöz, üniversite ile PTT arasında yapılacak iş birliklerine ilişkin görüşlerini paylaştı.