Her Telden (15.Ekim.2019)

Her Telden (15.Ekim.2019)

Yayın: 14.10.2019 21:28 |Güncelleme: 15.10.2019 09:40
Paylaş:
A+ A-

RAHMETLİ NECMETTİN ERSÖZLÜ,RAHMETLİ TUNCER ERSÖZLÜ VE EMANETİ KORUYUP/ KOLLAYAN SEVGİLİ KARDEŞİM İHSAN ERSÖZLÜ 64 YIL..
KARABÜK POSTASI Gazetesi 64 yaşında,biz Rahmetli NECMETTİN ERSÖZLÜ dönemini iyi biliriz,NECMİ ABİ çok iyi bir futbolcuydu,KARABÜK POSTASI Gazetesi’nden İSTANBUL’A gitti.
Gazete Rahmetli Kardeşim TUNCER ERSÖZLÜ tarafından çekip/çevrilmeye başlandı ve Karabük için,adeta,bir Okul görevi gördü,bugün Karabük’te GAZETECİYİM diyenlerin büyük bölümü bu Okul tedrisatından geçmiştir.
YEREL GAZETELERİN DURUMU ÇOK RAHAT DEĞİL..
Buna rağmen,Sevgili Kardeşim İHSAN ERSÖZLÜ,dededen,babadan kalan bu emaneti koruyup/kollamaya gayret ediyor,çekip/çeviriyor ve Anadolu Basını içerisinde 64 yıllık bu devasa çınarı ayakta tutuyor.
Geçtiğimiz gün Sevgili DEVRİM BAYRAKTAR ve Sevgili BÜNYAMİN COŞKUN ile birlikte KARABÜK POSTASI’NI kutlamaya gittik,Sevgili İHSAN ERSÖZLÜ ile bir süre oturduk.
Karabük’te basın,çok ilginç bir hale gelmiş gerçekten.
“O, ONU DEMİŞ,BU BUNA SÖYLEMİŞ,ŞU, ŞUNU YAPMIŞ,ŞU,ŞUNUN İÇİN BÖYLE SÖYLEMİŞ..” evresine geçmiş,bu konularda gırgır ettik,sohbet /muhabbet çevirdik,Sevgili İNSAN ERSÜZLÜ Kardeşimizi kutladık.
ANADOLU BASINI İÇERİSİNDE 64 YIL GERÇEKTEN MUHTEŞEM.
Nice/nice 64 yıl dileklerimizi iletiyoruz.

DÜN İSTANBUL’DAN “EFLANİ’Lİ BİR HEMŞERİMİZ ARADI VE ABİ AK PARTİ İKTİDARINDA, EFLANİ NEDEN BU KADAR KÜÇÜLDÜ..?” DİYE SORDU..
Dün İstanbul’dan EFLANİ’Lİ bir hemşerimiz arayarak “ABİ AK PARTİ İKTİDARINDA,EFLANİ NEDEN BU KADAR KÜÇÜLDÜ VE NEDEN HALEN AK PARTİ’YE OY VERİYORLAR..?” diye sordu.
Doğrusu,hiç beklemediğimiz bir soru oldu..
Daha sonra da EFLANİ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktasına geldi ve kendi düşüncelerini,bize bazı iltifatlarda bulundu ve belli ki İlçenin durumuna üzülüyor.
Doğrusu AK Parti İktidarları döneminde EFLANİ yarı/yarıya nüfus kaybetti ve bazı Resmi Dairelerin kapanması,bu gelişmenin tetikleyicisi oldu ,buna engel olunamadı..
Bu gidişin sonu ne olabilir gibi bir soru sordu O Hemşerim.
Bu sorunun cevabını bilmek hayli zor..
Hep söyler,hep yazarız “1963/64 YILLARINDA,EFLANİ VE KÖYLERİNDE 24.500 KİŞİ YAŞIYORDU VE 83 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI VARDI..” bu İlçemizde..
Şimdi TÜM KARABÜK’TE BU KADAR BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI YOK..
Köyleri ile birlikte,toplam nüfusu,8/9 bin dolayında galiba..!!

KARABÜK-YENİCE ARASINDA Kİ KARAYOLU “YAZ/KIŞ TEHLİKE SAÇIYOR VE SÜREKLİ MADDİ HASARLI,CAN KAYIPLI TRAFİK KAZALARI..” OLUYOR
KARABÜK-YENİCE arasında ki 33 kilometrelik KARAYOLU yaz/kış demeden TEHLİKE SAÇMAYA devam ediyor ve gerek MADDİ HASARLI,gerekse CAN KAYIPLI trafik kazaları meydana geliyor..
ÖYLE OLMUYOR MU..?
Bu yol gerçek anlamda bir DOĞA HARİKASI tabiata/coğrafyaya sahip,sert ve tadına doyulmaz güzellikte bir DOĞA HARİKASI içerisinde gidiyorsunuz bu yolda.
16 TÜNEL İLE GEÇİŞ VERİYOR..
Bu güzelliklere karşın,çok sık trafik kazası meydana geliyor ve ne yapıp/ederek BU 33 KİLOMETRE YOLUN DUBLE YOL HALİNE GETİRİLMESİ gerek,Karabük bunu başarmak zorunda..
KALDI Kİ,FİLYOS VADİSİ PROJESİ DEVREYE GİRİYOR..
Bu yol,çok değil 3-5 yıl içerisinde YETMEZ HALE GELECEKTİR,zira,FİLYOS LİMANI devreye giriyor,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ devreye giriyor ve FİLYOS SERBEST BÖLGE Devreye giriyor..
BU KARAYOLU, DUBLE YOL HALİNE GETİRİLMELİ,DEĞİL Mİ..?
Siz ne dersiniz..

ŞU AN,ÖTELENDİĞİ İÇİN, GÜNDEMDEN DÜŞER GİBİ OLAN,”AK PARTİ KONGRELERİ İÇİN HAZIRLIK YAPAR BİR GRUP VAR..” HAYLİ İDDİALILAR DA
Geçtiğimiz aylarda,üzerinde sıkça konuşulan AK Parti KONGRELERİ ötelendi ve bunun yanı sıra Ülkemiz gündemi BARIŞ PINARI harekatına kilitlendiği için, üzerinde pek durulmayan AK Parti KONGRELERİ için hazırlık yapanlar var..
Geçtiğimiz günü bir Kardeş ile ayaküzeri sohbet ettik.
“ABİ BİZ ESENTEPE/YEŞİL MAHALLE/KURTULUŞ CİVARINDA CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ..” dedi ve burada ki DELEGE SEÇİMİ için sıkı bir hazırlık yapıyorlarmış.
“PEKİ MERKEZ İLÇE İLE BİRLİKTE Mİ YAPIYORSUNUZ..” diye sorduk,bu konuda “NE MERKEZ İLÇE,NE BİR BAŞKA GURUP İLE İLGİMİZ YOK..” gibi bir cevap verdiler.
Bağımsız ve Karabük’te AK Partiyi ,O İlk Kuruluş yıllarında ki heyecana,aktiviteye kavuşturma hedefi ile hareket ettiklerini söyledi O Kardeş ve tabandan çok sıcak ilgi gördüklerinin de altını çizdi..
Özellikle GENÇ BİR EKİPLE yola çıkmışlar..
“PARTİ UZUNCA BİR SÜREDİR GENÇLERE PEK FAZLA DEĞER VERMİYOR.BİZ GENÇ BİR EKİP OLARAK YOLA ÇIKTIK..” gibi yarı eleştiri,yarı çalışma bağlamında ifadeler kullandı,bilgiler verdi..
AK PARTİ İÇERİSİNDE,SESSİZ VE DERİNDEN GİDEN BİR GURUP VAR GİBİ.

KARABÜKLÜLER SİZE BİR KONUYU HATIRLATMAK İSTERİZ..! KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE İLAVE BİNA NE OLDU ACABA.
KARABÜKLÜLERE BİR KONUYU HATIRLATMAK İSTERİZ..!
KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE İLAVE BİNA NE OLDU..?
Hani İmam Hatip Lisesi boşaltılacaktı,KARABÜKSPOR O Tesislerden çıkıp Safranbolu/YAZIKÖY Bölgesine gidecekti ve ŞİRİNEVLER EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 150-200 yatak ilavesi için BİNA YAPILACAKTI..!!
Ne oldu o iş,İLAVE BİNA YAPILDI MI..?
Şimdi diyeceksiniz ki “MEVCUT HASTANE,GEREKTİĞİ BİÇİMDE VERİMLİ Mİ,ÖRNEĞİN TUVALETLERİ FALAN TERTEMİZ Mİ..?! “ eğer böyle derseniz,o ayrı bir konu..
Ancak,KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE ilave bina yapılacaktı,İMAM HATİP için yer teminine çalışılıyordu,KARDEMİR bunun için devreye girdi ÇAMLIK Bölgesi’ne bina yapıldı,KARABÜKSPOR için YAZIKÖY düşünülüyordu FALAN.
Ne oldu o bina yapıldı mı,şu an gündem de hiç yok,konuşulmuyor..!!
Galiba,köy gezilerinden fırsat kalmadı,düğün,nişan,mevlit katılımlarından “BU GİBİ KÜÇÜK İŞLERE..!!” fırsat bulamadık,ne dersiniz KARABÜK SAKİNLERİ,bu işlere siz ne dersiniz..?
Gariban KARABÜK,senin hangi işin İSTENİLDİĞİ/GEREKTİĞİ gibi gidecek ki..?

“ÖDENEKLERİ HAZIR,YERLERİN TESLİMİ BEKLENİYOR..” FALAN DENİLİYORDU,ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNASI GÜNDEMDE BİLE DEĞİL..!!
Bir zamanlar “ÖDENEKLERİ HAZIR,GENİŞLEME ALANLARI İÇİN,YERLERİN TESLİMİ BEKLENİYOR..” falan deniliyordu ve ŞİRİNEVLER HASTANESİ için GENİŞLEME ALANI bekleniyordu..!!
Ne genişleme alanı var,ne EK BİNA İNŞAATI..
Hepsi de unutuldu gitti..!!
Hatırlarsınız,ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 150-200 YATAK ilavesi için ek bina yapılacağı söyleniyordu,hatta,bunun için SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA gerekli ödeneklerin hazır olduğundan söz ediliyordu..
PARASI HAZIR deniliyordu,sahi ne oldu o iş acaba..?
Orman Teşkilatı oradaki yerlerini veriyordu,KARDEMİR orada ki yerini veriyordu,İMAM/HATİP Lisesi çıkıyordu ve 150-200 yatak ilave için BİNA YAPIMI gerçekleşecekti.
BUNLARI HATIRLAYANLAR VAR MI ARANIZDA…?
Ne oldu,O EK BİNA/BİNALAR YAPILACAK MI..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YAPIMINA DEVAM EDİLEN “5000 EVLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİNASI..” HASTANE OLACAK MI ACABA.
Dün yine yazdık,Okurlarımızla paylaşmaya çalıştık,5000 EVLER Bölgesi’nde,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu Binası yaptırıyor ve inşaatlar devam ediyor.
Eskiden burada KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ VARDI..
Galiba,5000 Evler civarı sakinleri,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’A bir talepte bulunmuşlar ve “HOCAM BU BİNAYI HASTANE YAPMAK ÜZERE SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVİR EDER MİSİNİZ..?” demişler..
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,bu talebe sıcak bakmış ve “KADIN/ÇOCUK/DOĞUM HASTANESİ YAPILMAK KAYDI İLE DEVİR EDEBİLECEKLERİ YOLUNDA..” görüşler dile getirmiş.
Geçtiğimiz hafta sonu,önemli bir gelişme yaşandı ve Vali Sayın FUAT GÜREL,Sağlık Bakanlığı’nın,bu konularla ilgili Genel Müdürlüğü düzeyinde ki elemanlarına “BU BİNALARI GÖSTERDİ,GEZDİRDİ..”
Bu gezi de bulunanlar “ILIMLI BİR HAVA ESTİ..” diyorlar..
Yani SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN gelen isimler olaya,hayli ılımlı yaklaşmışlar ve bu binayı devir alarak KADIN/DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi yaparak hizmete alabileceklerini anlatmışlar..
BU GELİŞMELER,gerçekten,hayli olumlu,hayli sevindirici..
Gelişmeleri ilgi ile,önemle izlemek gerekir,değil mi..?

CHP GENEL MERKEZİ “24 İL İÇİN..” YAKINDAN İZLEYİP,OYLARINI ARTTIRMAK İÇİN “ÖZEL PROJELER İZLEYECEKMİŞ..” KARABÜK İÇLERİNDE YOK..
CHP Genel Merkezi 24 İL İÇİN yakından izleyip,sorunları ile, bire/bir ilgilenerek, OYLARINI ARTTIRMAK üzere özel bir çalışma yapmak kararı almış ve CHP sempatizanı bazı isimler,bu gelişmeyi çok ilginç olarak nitelendiriyorlar.
KARABÜK BU İLLER ARASINDA YOKMUŞ SANIYORUZ..
Örneğin CHP Sempatizanı bir Kardeşimiz “CHP,İYİ PARTİ İTTİFAKI İLE BİR MİLLETVEKİLİ,BİR BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARTILDI.O NEDENLE,CHP KARABÜK’TE BAŞARILI GÖRÜLÜYOR OLMALI Kİ,BU KAPSAMA ALINMADI..” dedi.
Bir başka CHP Sempatizanı Kardeşimize sorduk bu konuyu,”SON YEREL SEÇİMLERDE,CHP’NİN İL GENEL MECLİS SONUÇLARINA BAKARAK,BİR HAYIR GELMEYECEĞİNİ,KARABÜK’E ZAMAN HARCAMANIN GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞLERDİR..” gibi bir yaklaşım gösterdi..
Daha sonra da İL GENEL SEÇİM sonuçlarına bir baksınlar bakalım, dedi..
Genel Seçimde çıkan Milletvekilinin de,Yerel Seçimde çıkan Belediye Başkanının da İYİ PARTİ İTTİFAKI’NIN sonucu olduğuna işaret etti ve CHP ne yazık ki “KARABÜK’TE YOK HÜKMÜNDE.BUNU SÖYLERKEN DE İÇİM KAN AĞLAMIYORSA ŞEREFSİZİM..” falan dedi.
CHP Genel Merkezi SEÇİMLERE ŞİMDİDEN HAZIRLANIYORMUŞ..

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ,TOKİ TARAFINDAN YAPILAN,KARABÜK BELEDİYESİ’NİN “O GÖRKEMLİ BİNASI..” NE OLACAK,NE YAPILACAK..?
TOKİ Tarafından,SOĞUKSU Mahallesi KENTSEL DÖNÜŞÜM projesi kapsamında yaptırılan ve Karabük Belediyesi’ne verilen,O GÖRKEMLİ BİNA ne olarak kullanılacak,ne olacak acaba..?
MAHALLE SAKİNLERİ YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU yapılsın istiyorlar ve bunun için İMZA TOPLANMIŞ ilgili yerlere iletilecek bu imzalar ve buna karşılık KARABÜK BELEDİYE Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu binayı KREDİ YURTLAR KURUMU’NA önerdi,ne yazık ki KABUL GÖRMEDİ..
Gerekçe ; BİNA ÜNİVERSİTE’YE UZAKMIŞ…!!!
Şimdi SOĞUKSU MAHALLESİ sakinleri,İNÖNÜ Mahallesi esnafları BU BİNA YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YAPILSIN gibi bir taleple yola çıktılar ve sonuç ne olacak bakalım..
EN İDEALİ,BU BİNANIN ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASI ELBET Kİ..

5 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Ahmet ağabey ben 5000 evlerde ki bina ile ilgil bilgi aldım.Galiba o bina Rektör beyin elinde kalmış,bu nedenle de sağlık bakanlığına devri gündeme gelivermiş.
    Zamanında o hastane yıkılmamış olsaydı keşke.
    Sayın Polat kulağımıza fısıldayarak bu binanın sağlık bakanlığına devri konusunda alttan alttan kamuoyu yaratmak istemiş bana göre.
    Keşke o bina hastane için uyumlu olsa da devri gerçekleşse.
    Bana göre o binaya bir yüksek okul açamadı.
    Sahi Diş fakültesi ne oldu onu sormak lazım sayın hocaya.
    İlk 1000 içine girdik ama Diş fakültesinin öğrencisi var binası yok.

  2. önemli degil

    sayın gölbek. daha onceden de yazdim ama bikmadan yazmaya devam edecegim. egitim amacli yapilmis bir binayi hastaneye cevirecem diye ugrasmaktansa planli bir sekilde yeni bir bina yapilmasi daha iyi olmazmi? yermi yok? ayrica sehrimizde bulunan hastanelere bir bakin. goz ardi edilen bir nokta var. hangi hastanemizde yangin yada deprem aninda binayi tahliyede kullanilacak yatay inisler var. biri cikip aciklasin..bu tur acil durumlarda asansorler devre disi kalacak yada kullanilamayacak. yogun bakim hastalari, servislerde yataga bagimli olan hastalar omuzlarami alinacak? binalarin mimari calismalari yapilirken bu durumlar hicmi dusumulmez? yada nasil göz ardi edilebilir.
    ayrica ilgili mudurumuz aciklama yapmis su kadar toplanma alanimiz var diye. bunlarin yerini hangimiz biliyoruz. yada bu alanlari gosterecek bir tabelamiz varmi? yada halkimizin her turlu durumda kullanabilecegi siginaklarimiz mevcutmu mesela?
    yenice yolunda meydana gelen kazaların bir cogu acelecilikten meydana geliyor. kamyon ve tirlarin arkasina takilan araclar uzun kuyruklar olusturuyor. ilk firsatta da sollayip gitmek istiyorlar. ne yazikki bu tirlar musait oldugunda yol vermektense daha fazla gaza basiyorlar. senelerdir bu olayi kac defa yasadim. yenice yolu her an kazalara acik durumda.
    son olarakta tum guvenlik guclerimize allahtan guc kuvvet vermesini diliyorum. kisa zamanda sonuc alinmasi tek dilegimiz.

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ Bİ HATIRLATMADA ARAÇ ÇAYI PROJESİ HAKKINDA YAPSAN ÇOK İYİ OLUR,İHALESİ YAPILDI DİYE YAZMIŞTINIZ TEMMUZ AYINDA BAŞLAYACAKTI DEMİŞTİNİZ NE OLDU O PROJEYE UNUTULDU GALİBA,BİRDE 5000 EVLERDEKİ YÜKSEKOKUL BİNASININ HASTANEYD DÖNÜŞTÜRME OLAYI BENCE KARABÜK’E YAPILACAK EN ÖNEMLİ BİR HİZMET VE SAĞLIK KONUSUNDA ŞİRİNEVLER HASTANESİNİNDE RAHATLMASI DEMEKTİR BİR BAŞKA KONUDA SOĞUKSUDAKİ BİNANIN YURT OLARAK KYK YA ÖNERİLMESİ VE KYK NIN BUNA OLUMSUZ CEVAP VERMESİ BENCE DE MANTIKLI ONU BU BİNAYI BURAYA DİKERKEN DÜŞÜNECEKLERDİ ÇOK YAZIK OLMUŞ BU BİNAYI ÇÜRÜMEYE TERKEDERLER

  4. Doktorlar

    Karabük iline. Doktor. Atandı. Diye. Sosyal medyadan. Yayın. Yapanlar. Ne. Oldu. Şimdıde. İl dışından doktor. Gelıyor. Diye. Yayın. Yapıyorlar .karabukte. Uzmanına. Sahıp. Çıkama. Dıger. İllerden. Gecici. Doktora. Muhtaç. Kal.sahi. Karabuk. Ün. Uzmanları. Nereye. Gitti. Bir. Zamanlar. karabük. E. Diğer. İllerden. Hasta. Gelirini.şimdi. O illerden. Uzman gelıyor Buda. Sosyal. Medyadan. Paylaşılıyor

  5. Anonim

    Tuvaletlerin temizliğine, zeminlerin temizliğine, biz hiç bir şeye takılmayalım. Bugün dünya el yıkama günü imiş. Mutlaka gereği yapılmıştır. Temizlik değinmeyelim

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.