Her Telden (15 Eylül 2020)

Her Telden (15 Eylül 2020)

Yayın: 14.09.2020 21:15 |Güncelleme: 15.09.2020 08:39
Paylaş:
A+ A-

COVİD-19 DÜNYA VE ÜLKEMİZE, “AKLINIZA GELEN/GELMEYEN HER ALANDA ÇOK BÜYÜK DARBE VURUYOR..” OKULLARARASI SPOR ETKİNLİĞİ
COVİD-19 denilen illet, insanların hayatını öylesine etkiliyor ki,bu zaman içerisinde tek/tek ortaya çıkıyor,olayın sosyal yönü var,olayın ekonomik yönü var,anlayacağınız var oğlu var.
Bakın Karabük’ün,eski MAKASBAŞI Bölgesi’nde,Karabük İl Spor ve Gençlik eski Müdürü Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN’İN çok büyük gayret ve emeği ile bir KAPALI SPOR SALONU yapılmıştı.
Orada özellikle OKULLARARASI SPOR ETKİNLİKLERİ yapılıyordu.
Hemen her hafta BAŞKA/BAŞKA İl ve İlçelerden OKUL SPOR TAKIMLARI geliyorlar,diğer müsabıklarla karşılaşmalar yapıyorlardı,böyle bir etkinliğin Karabük açısından hem sosyal gelişimi,hem ekonomik katkısı bağlamında yararını anlatmak bile mümkün değildi elbet.
ŞİMDİ OKULLAR AÇILAMIYOR Kİ,SPOR YAPILSIN..
Bu gelişmenin bir adım ötesini düşünün,yapılan O SPOR ETKİNLİKLERİ ile Ülkemiz SPOR ALANINDA belki Dünya,Belki Olimpiyat Şampiyonları çıkartacaktı,şimdi yapılamıyor..
Ekonomik kayıp var,Sosyal kayıp var,en önemlisi GELECEK KAYBI var..
Bu müsabakalardan geleceğin ŞAMPİYONLARI çıkacaktı belki.
Ne yazık ki COVİD-19 bunlara engel oldu/oluyor..

KARABÜK’TE “SANAT/KÜLTÜR ÇALIŞMALARI,ADETA,DİP YAPMIŞKEN..” ÜSTÜNE “SPOR ANLAMINDA DA FAZLA BİR ETKİNLİĞİN..” OLMAMASI..
Karabük’te KÜLTÜR/SANAT BAĞLAMINDA en küçük bir etkinlik yapılıyor mu,siz böyle bir gelişme görüyor musunuz,örneğin bir TİYATRO EKİBİ gelmeyeli kaç yıl oldu..?
Geçmiş yıllarda bu tür etkinlik çok üst düzeydeydi.
Karabük’te spor etkinlikleri de DİP YAPTI artık..
KARABÜKSPOR bunun en tipik örneği..
Bir aralar KARDEMİR,KARABÜK’TE SPOR noktasına yatırım yapacak gibi sözler edildi,KARABÜK’ÜN SPORTİF açıdan atağa/ayağa kalkması noktasında hayli umutlanmıştık,COVİD-19 bunu da engelledi galiba.
KARDEMİR böyle bir konuyu ciddi biçimde ele alırsa,elbet ki KARABÜK’TE SPOR Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkartabilir,ancak bunun çok geniş manada ele alınması gerekir elbet..
SANATI ve SPORU OLMAYAN BİR KENT NEREYE VARABİLİR Kİ..?
Karabük,bunların her ikisinden de yoksun bir KASABA GİBİ değil mi..?

KARDEMİR’İN “ÜRÜN ÇEŞİTLEMESİNE GİTMESİ..” SEKTÖRDE Kİ ETKİLERİNİ GÖSTERİYOR VE YÜKSELEN ÇELİK A.Ş. İLE YAPILAN ANLAŞMA..
YÜKSELEN ÇELİK A.Ş. isimli ve metal sektörünün önemli bir Kurumu ile KARDEMİR arasında bir anlaşma yapılmış,anlaşmayı yapan YÜKSELEN ÇELİK A.Ş. bunu KAP’A bir bildirim ile haber veriyor.
Kullanılan ifadeler ilgimizi çekti gerçekten.
Örneğin ; “ İŞBİRLİĞİ NETİCESİNDE YURTDIŞI KAYNAKLARDAN,DÖVİZ CİNSİNDEN YAPILAN HAMMADDE ALIMLARI YERİNE,YERLİ KAYNAKLARDAN TÜRK LİRASI CİNSİNDEN HAMMADDE TEDARİĞİNİN ÖNCELENMESİ MÜMKÜN OLABİLECEKTİR..” deniliyor..
Yani,KARDEMİR’DEN alınacak hammaddenin yurtiçi olduğuna işaret ediliyor.
Bunlar Karabük ve Karabük’ün OLMAZSA OLMAZI KARDEMİR için güzel gelişmeler olarak görülmeli değil mi,yapılan anlaşmanın maddi bedeli 13.2 milyon lira civarında..
Olayın bu noktasında anlaşma bedelinden çok,piyasalarda KARDEMİR’İN dış Ülkelerden döviz karşılığı alınan ve sektörün büyük bölümünde kullanılan,hammadde niteliğinde ki ürünleri,yerli olarak üretebilmesinin açıkça ifade edilmesi.
KARDEMİR üretim çeşitlemesi ile Savunma Sanayi,TCDD başta olmak üzere “BAKIN SEKTÖRÜN DİĞER KOLLARINDA DA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR..” bunun önemsemesi gerekmez mi.?
ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR noktasından nerelere gelinmiş değil mi..?
Bu gelişmelere sebep olanlara saygı duyulması gerekir elbet..

KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ Sayın NEVZAT AKBAŞ “ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖĞRETİM KADROMUZ VAR,GEÇMİŞ BAŞARILARA AYNEN DEVAM.”
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Sayın NEVZAT AKBAŞ,Karabük Merkez ve İlçelerinde “ÇOK GÜÇLÜ BİR ÖĞRETMEN KADROSU..” olduğuna işaret ediyor ve “BAŞARILARIMIZIN TEMELİNDE BU KADRO VE KADRONUN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI YATIYOR..” diyor.
Hatırlayanlar vardır.
Geçmiş yıllarda yapılan ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA Karabüklü öğrenciler mutlaka ilk 5 içinde olurlardı,Karabük Milli Eğitim camiası hem her dalda ilk 5 İÇİNDE YER ALIRDI..
Şimdi ÜNİVERSİTE için yapılan sınavlar açıklanmıyor..
Ancak İL MİLLİ EĞİTİM Müdürü Sayın NEVZAT AKBAŞ o başarılı çizginin sürdüğüne dikkat çekerek “MİLLİ EĞİTİM CAMİASI OLARAK BAŞARILI ÇİZGİMİZ HİÇ BOZULMADI.HATTA BİR TIK ÜZERİNE BİLE ÇIKIYORUZ..” anlamında bilgiler verdi.
Bu nokta da “BİZİ BİRAZ ÜZEN,MÜLTECİ AİLELERİN ÇOCUKLARI OLUYOR.BU ÇOCUKLARA TÜRKÇE ÖĞRETMEK,MÜFREDATA UYUMLARINI SAĞLAMAK BİZİ BİRAZ ZORLUYOR..” anlamında bilgiler verdi..
KARABÜK MİLLİ EĞİTİMİ her yönü ile çok/çok iyi durumda..

“EĞİTİM BİLİŞİM AĞI..” EBA’YA ULAŞIM SAĞLAYAMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN,KARABÜK ÖZELİNDE 81 MERKEZ AÇILACAK,AYRICA EBA MİNİBÜSÜ
Bazı ailelerin çocukları,çeşitli nedenlerle EĞİTİM BİLİŞİM AĞI’NA yani EBA’YA ulaşamıyorlar,ya televizyonları yok veya bilgisayarları yok falan gibi nedenlerle ulaşım sağlayamıyorlar.
KARABÜK ÖZELİNDE 81 EBA ulaşım merkezi kurulacak ve EBA’YA ulaşımda sıkıntı yaşayan öğrenciler,buralarda eğitimlerini alabilecekler ve bu nokta da elbet GEREKLİ ÖNLEMLER firesiz alınacak.
Ayrıca,tam donanımlı bir EBA MİNİBÜSÜ hazırlattırılıyor ve özellikle DAĞ KÖYLERİNDE Kİ Öğrencilerin,KIRSAL KESİMDE Kİ Öğrencilerin hizmetine verilecek..
“OKULUM TEMİZ KAMPANYASINA..” tam riayet var..
Yani KARABÜK MİLLİ EĞİTİMİ her olasılığı,en ince detayına kadar düşünmüş..

KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BU AY SONUNA KADAR BELİRLENECEK VE KURUMSAL KOMİTE’NİN BELİRLEDİĞİ İSİMLER..
Yıllarca KARDEMİR KURUMSAL KOMİTE tarafından belirlenen ve SPK tarafından kabul gören BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri 2017 yılından bu yana pek öyle olmuyor.
SİYASİ İRADENİN DORUKLARI telefon açıyor ve “BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ OLARAK ŞU İSİMLERİ UYGUN GÖRDÜK..” diyerek isim belirliyor.
Bunu çok doğru bir gelişme görmek mümkün mü..?
Ne yazık ki değil..
Diyelim ki,birkaç yıl sonra Ülkemizde İktidar olan SİYASİ İRADE değişti,o zaman ne olacak,yeni İktidara gelenin KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesi atamak müktesep bir hakkı mı olacak..?
Her neyse artık.
Bu nokta da çok ciddi kulislerin olduğuna ilişkin haberler alıyoruz, KARDEMİR Kurumsal Komitesi bilindiği gibi Sayın MUSTAFA ÜNAL,Sayın MEHMET MESCİER,Prof. Dr.Sayın RÜSTEM HACIRÜSTEMOĞLU ve Sayın MUSTAFA HATİNOĞLU isimlerini SPK’YA bildirmişti.
Bu isimlerin kabul görecek mi,yoksa değişmeler olacak mı..?
Ay sonuna kadar sonuç çıkacaktır kuşkusuz.
Meraklı bekleyiş devam ediyor ve bu arada,yapılan kulislerden söz edenler “ÇOK SÜRPRİZ İSİMLER DE GELEBİLİR..” gibi öngörülerde bulunuyorlar.
ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI,AY SONU NETLİK OLUR HERHALDE..

KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ Mİ, YOKSA ALINAN/VERİLEN YÜKSEK HAKKI HUZUR PARALARI MI, İNSANLARI DÖĞÜŞE KADAR
KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak KARDEMİR’ E,KARDEMİR kanalı ile VATANA/MİLLETE ve ÜLKEYE HİZMET elbet çok ulvi bir olay, bunun altını bir kez çizelim.
Ayrıca KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyelerinin aldığı aylık 50-60-70 bin lira paranın da,”YARATTIĞI BİR CAZİBE VAR ELBET..” bunu da ayrı bir kenara yazalım isterseniz..
O NEDENLE İNSANLARIN bir dizi duygularını gıdıklıyor bu unsurlar ve “ESKİ KONUMLARI NE OLURSA OLSUN..” insanları vuruşmanın/kavga etmenin eşiğine kadar getiriyor/getirebiliyor..
Aslında 24 AĞUSTOS KARDEMİR OLAĞANÜSTÜ MALİ GENEL KURULU esnasında YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN aldıkları ücretlerin 10 BİN liraya düşürülmesi yolunda bir öneri yapıldı..
Ne yazık ÜZERİNDE PEK DURULMADI,GERÇEKLEŞMEDİ..
Keşke geçmiş olsaydı..
O zaman belki “ESKİ KONUMLARI NE OLMUŞ OLURSA/OLSUN..” insanların vuruşmasına varacak kadar ileri gitmelerine engel olunurdu ve bu öneri 24 AĞUSTOS günü yapılan ve KARDEMİR tarihine MAKUS BİR GÜN olarak geçeceği garanti,o Genel Kurul büyük bir iş yapmış olurdu..
Her neyse artık,BAĞIMSIZ Yönetim için kulisler büyük..!!

KARABÜK’ÜN ETKİLİ/YETKİLİ SİYASİ VE BÜROKRATİK İSİMLERİNİ “AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNDE YAPILACAK TURİZM TESİSİNİ İNCELERKEN..”
Doğrusunu isterseniz, Karabük’ün etkili/yetkili Siyasi ve Bürokratik isimlerini, zaman/zaman,ELLERİNDE Kİ PROJELERİ İNCELERKEN çekilmiş resimlerini Basın/Yayın Organlarında görüyor ve bayılıyoruz doğrusu.
Bu resimleri görünce kıvanç duyuyoruz.
Ve ; İŞTE BU İNCELENEN PROJELER KARABÜK’ÜN GELECEĞİ falan diye düşünüyor,doğrusunu isterseniz kıvanç duyuyoruz,olayın tam da bu noktasında içimizde “BİR,ŞU AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNE YAPILAN TURİZM TESİSİNİN PROJELERİNİ İNCELERKEN GÖREBİLİR MİYİZ..?” sorusu geliyor aklımıza.
Ahir ömrümüzde böyle bir resim görebilir miyiz acaba..?
Bakın ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI Çevresinde ki traverten özellikle termal sular hakkında Vali Sayın FUAT GÜREL ne güzel açıklamalar yaptı ve BU SULARIN ÖZELLİKLERİNİ KAMUOYU’NA ANLATTI.
Keşke oraya küçük çaplı bir TURİZM TESİSİ BAŞLATILSA..
BOLU İl Özel İdaresi yıllar önce tesis yaptı,şimdi o tesis civarı neler kazanıyor,başka TERMAL TESİSLERİ DE oraya çekti,kaldı ki ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI civarında ki suların traverten özellikleri de var..
Cenab-ı Allah bize, o projeler incelenirken çekilmiş, resim nasip eder mi..?
O bahtiyarlığı erişir miyiz acaba..?

MHP İLÇE VE İL KONGRELERİ BAŞLIYOR VE MHP TABANINDA “İL VEYA MERKEZ İLÇE ÜLKÜCÜ KÖKENDEN OLSUN TALEBİ..” İL BAŞKANI ADAYI..
MHP İlçe ve İl Kongreleri 27 Eylül itibarı ile başlıyor,MHP İçinde çok/çok enteresan bir hava var,çok geniş bir kesim “TABAN CİDDİ BİR RAHATSIZLIK İÇERİSİNDE,ANCAK,GÖRÜNEN O Kİ,BELİRLİ YERLERE ADAY İSİM YOK..” diyorlar.
Örneğin İl Başkanı Uzman Hekim Sayın ADEM KAR’IN Karabük dışında olması başlı/başına bir PARTİSEL HANDİKAP ancak, derli/toplu ve bu işi kotarabilecek bir isim çıkıp da BEN VARIM demediği için Sayın KAR devam edecek gibi.
Aynı konu Merkez İlçe Başkanlığı için de geçerli sanıyorum.
MHP İçinde yıllarını vermiş isimlerle görüşüyoruz “ YENİCE İLÇESİ DIŞINDA,HEMEN HER YERDE TEK LİSTE GİDER.YENİCE İLÇESİNDE DE İKNA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR..” gibi bilgiler veriliyor.
Bu arada İl Başkan Adayı, yine/yeniden Uzman Hekim Sayın ADEM KAR’IN olması ile, listesine Karabük’ün önde gelen Sanayicilerinden bir isim alınacak ve İL BAŞKAN Yardımcılığı ile Sayın ADEM KAR’IN Karabük dışında olmasının yarattığı handikap aşılacak gibi bir düşünce var.
Yani fiili İl Başkanı Sayın ADEM KAR,buna karşılık De facto veya gölge, İl Başkanı O Sanayici gibi bir oluşum üzerinde çalışmalar olduğunu duyuyorum,ne derece tutar bilemem,anlamında bilgiler veriyor.
MHP İLÇE ve İL KONGRELERİ BAŞLIYOR..

 

3 kişi görüş bildirdi

  1. Bu Çatı Yakında Çöker

    Ahmet bey çatı çöküyordan nerelere gelmişiz demişsiniz, poliyanacılık oynamayalım fabrikanın temelleri son 5-6 yılda çoktan çürüdü kokuşmuşluk zirvede temel çürüdü mü o eve çatı dayanmaz yakında ortada ne çatı kalır ne ev

  2. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abim Karabük’te sosyal anlamda etkinlik olmadığı gibi sportif anlamında da bir etkinlik maalesef yok. Karabük kabuğuna çekilmiş, kış uykusuna yatmış kaplumbağa gibi. Sosyal ve sportif anlamda faaliyetleri hadi belediye yapmıyor, litaratüründe yok, Kardemir ne güne duruyor anlamadım. Kardemir’in Yenişehir Mahallesindeki tesisleri çürümüş vaziyette. Karabük’ün eski günleri aranır hal oldu. Benim gibi 60’lı yaşların insanları hatırlar, eskiden Yenişehir capcanlı, kültürel, sportif olarak etkinliklerin yapıldığı yer idi. Maalesef sadece Karabük’e mahsus bu ölü toprağı serilmişlik. Diğer illere gittiğiniz zaman fark ediliyor. Karabük’e gelince sanki kasabaya gelmiş gibi oluyor insan. İnsana huzur verecek, insanın duygularına hitap edecek hiçbir yatırım yok. Evden işe, işden eve yaşantı var Karabük’te maalesef. İyi günler,

  3. Çatı Oluğu HMF

    Gazman çok çalıştı çatıyı çökertmek için ama ona nasip olmadı. Ama geride bıraktığı ve esmer renkli hammaddeyi gösterilen adresten kitabina uydurup uydurup almaktan başka bir fonksiyonları olmamasına rağmen sırf bu sebeple dokunulmayan muhteşem 2 li ve malatyalinin alt çenesi genç yetenek elbirliğiyle çökertecek.Ha gayret az kaldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Köse: “Safranbolu Güneşli Günlere Uyanacak”

Yayın: 29.03.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı ve  CHP Adayı Elif Köse;  göreve geldikleri 2019 yılından buyana ekibiyle birlikte Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti verdiklerini, kenti koruyarak, geliştirmek için durmadan, yorulmadan, özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Elif Köse, 1 Nisan sabahı Safranbolu’nun yeniden güneşli günlere uyanacağını söyledi. 1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı ve Adayı Elif Köse; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz” dedi.

Safranbolu halkına kucak dolu sevgilerini gönderen Başkan Elif Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Safranbolular,

2019 yılından bu yana ben ve ekibim Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti veriyor, kentimizi koruyarak geliştirmek için durmadan, yorulmadan, titizlik ve özveriyle çalışıyoruz.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere aday olarak katılıyor, başlattığımız ve yarınlara temel olacak işlerimizi tamamlamak için sizlerle beraber tekrar bir yola çıkıyoruz.

1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla bekliyoruz.

Amacımız siyasetten çok öte, Safranbolu’nun daha yaşanabilir, turizmiyle örnek, doğasıyla bütüncül, geri dönüşüm ile çevre dostu ve yarınlara miras bir kent olmasını sağlamak.

Amacımız küçüğüyle büyüğüyle, kadınıyla erkeğiyle, özel gereksinimlilerimiz ve büyüklerimizle, kısacası herkesle sevgi dolu, anlayış dolu, yaşam odaklı bir Safranbolu inşa etmek. Ben herkesin Belediye Başkanı olmaya talibim.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz.

Çok değerli komşularım; Safranbolu’muzda her zaman olduğu gibi yine hep birlikte güneşli günlere uyanacak, kahkahalarımızı birlikte atacak, kötü günde yine birbirimize omuz olacak ve yine en mutlu anlarımızda birbirimize sarılacağız.

Çünkü Safranbolu’yu sizlerle birlikte ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sevgiyle, huzurla ve mutlulukla yönetmekten her zaman onur ve gurur duydum, duyacağım. Ayrıca bizlere güvenip desteklediğiniz ve 5 yıldır birlikte yönettiğimiz tüm projelerimizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum.”