Her Telden (15.Mart.2018)

Her Telden (15.Mart.2018)

Yayın: 14.03.2018 20:46 |Güncelleme: 15.03.2018 08:37
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL VE ŞİRİNEVLER HASTANESİ EK BİNASI OLAYI,YENİ DEVLET HASTANESİ
AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Şirinevler Hastanesi EK BİNASI için hiçbir sıkıntı kalmadığını,tüm pürüzlerin tek/tek aşıldığını söyledi.
PROJE İHALESİNE ÇIKILMIŞ veya ÇIKILIYOR..
KBÜ ŞİRİNEVLER Hastanesi’ne görünürde 150 yatak ilavesi yapılacak,ancak,bu ufak/tefek proje tadilatları ile 200-250 yatak ilavesine çıkartılabilir gibi bir izlenim almadık dersek,yalan olur..
O CİVARIN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU BİR DÜŞÜNÜN..
Şu an itibarı ile yıllık 1.5 milyon civarında HASTA, SAĞLIK SORUNUNA çözüm için ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE geliyor,bunların yanında mutlaka 1 veya 2 refakatçi düşünün,yoğunluğu hesap edin.
EK BİNA İLE,İLAVE YATAK KONULDUĞUNU BİR DÜŞÜNÜN..
O nedenle insanın içinden “KEŞKE EK BİNA,YENİ VE BAŞKA BİR YERE YAPILACAK DEVLET HASTANESİ’NE DÖNDÜRÜLEBİLSEYDİ..” diye geçiriyor ,ancak,en azından şu an için böyle bir ihtimal görünmüyor..
Şurası bir gerçek “KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ ŞART..”

BARTIN VİLAYETİNE 400 YATAKLI YENİ BİR DEVLET HASTANESİ İHALESİ YAPILDI VE KOMŞU BARTIN SAKİNLERİ OLDUKÇA SEVİNÇLİLER..
Bartın Vilayetine yeni bir DEVLET HASTANESİ yapılıyor ve 400 yataklı bu Hastane için gerekli ihale 2017 Aralık ayı içinde yapıldı diye biliyoruz ,bu Hastane ile BARTIN SAĞLIK TESİSİ eksiği yaşamayacak,bilhassa yatak fazlası yaşaması bile mümkün.
BARTIN VİLAYETİNDE HASTANE/YATAK SAYISI OLDUKÇA İYİ DURUMDA.
Bir de 400 yatak kapasiteli ve toplam 155-160 milyon lira harcama ile yapılacak bu Hastane ile BARTIN SAĞLIK TESİSLERİ açısından mükemmel hale gelecek demektir.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE TIP FAKÜLTESİ YOK.
Örneğin Karabük’te KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ VAR,ancak,bu Fakülte HOCA ve ÖĞRENCİLERİ kendi HASTANELERİNDE değil,çok değişik bir sistem olan AFİLİASYON Sistemi ile ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NDEN yararlanıyorlar..
Hükümet Sağlık sisteminde sık/sık değişimlere gidiyor..
İlerleyen bir süreçte Hükümet “AFİLİASYON SİSTEMİ BEKLENEN SONUCU VERMEDİ.BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRİYORUZ..” deyiverirse,işte o zaman Karabük yandı demektir..
Ya TIP FAKÜLTESİ HASTANE BULAMAZ veya DEVLET HASTANESİZ yaşarız.
Karabük’ün böyle bir açmazı olur..

KARABÜK KENTİNİN EN BÜYÜK SORUNU “HAVA KİRLİLİĞİ-ÇEVRE KİRLİLİĞİ..” DEĞİL Mİ,PEKİ ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADROLARI
Karabük’ün yaşadığı en büyük sorun nedir diye sorulsa,birinci sıraya mutlaka HAVA KİRLİLİĞİ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ konulur,böyle olması da oldukça normal elbet..
KARABÜK CİDDİ BİR KİRLİLİK YAŞIYOR..
Peki bu KİRLİLİK OLAYI ile kim mücadele edecek,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ bu mücadeleyi yapacak elbet.BEŞBİNEVLER Semtinde olan bu Müdürlük Karabüklülerin pek dikkatini çekmiyor nedense..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Şimdi soralım Okurlarımıza ve Karabük yaşayanlarına..
“KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SORUNU OLAN ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE ETMESİ GEREKEN,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL KADROLARI YETERLİ Mİ..?”
Örneğin AK Partili Yöneticiler,CHP’LİLER,MHP’LİLER,İYİ Partililer,SP’LİLER ve diğer Siyasi Partililer “KARABÜK ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADROLARI SİZCE YETERLİ Mİ..?” sorusuna bir cevabınız var mı..?
Karabük’ün en büyük sorunu ÇEVRE KİRLİLİĞİ bu besbelli..
Bu kirlilik ile mücadele edecek PERSONEL KADROSU YETERLİ Mİ acaba..?

KARABÜK DERNEKLER PLATFORMU OLUŞTURULMUŞ,ZİYARETLERDE BULUNUYORLAR VE BU NOKTADA “KARABÜK’ÜN TEMEL SORUNLARI..”
KARABÜK DERNEKLER PLATFORMU oluşturulmuş,buna sevinmemek mümkün mü,şimdi çeşitli ziyaretlerde bulunuyorlar,galiba Karabük’e ilişkin derli/toplu bilgiler almaya yönelik bu ziyaretleri,bir süre daha devam edecektir.
ÇOK SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME OLDU BU PLATFORM OLUŞTURULMASI..
Dileriz Karabük’ün sorunlarına ağırlık koyacak pozisyonu kısa süre içinde yakalarlar ve örneğin ÇEVRE KİRLİLİĞİ ile ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK İl Müdürlüğü TEKNİK/İDARİ KADROLARI noktasında Kamuoyu’na bir açıklama yaparlar..
Veya AFİLİASYON Sistemi ile Karabük’ün SAĞLIK SORUNLARINA çözüm olacak, TESİSLEŞMENİN BİR YERE YIĞILMASI, bunun getirdiği/getireceği sorunları Kamuoyu ile paylaşırlar..
BU DURUMUN YARATACAĞI SAKINCALARI VATANDAŞ İLE PAYLAŞIRLAR..
Örneğin 2006 yılından bu yana yapılamamış olan KATI ATIK BERTARAF Tesisi olayını sorgularlar ve “NEDEN YAPILIP,BECERİLEMEDİ..” gibi bir pozisyon alırlar..
PLATFORM ÇOK GÜZEL İŞLER YAPMAYA ADAY OLABİLİR..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE PLATFORMU BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ ; “KONFERANSIMIZ 23 MART GÜNÜ YAPILACAK..”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencilerinin çeşitli Kulüpleri var ve bu Kulüpler çok değişik etkinlikler düzenleyerek Öğrencilerin fikir Dünyalarına katkı getirmeye çalışıyorlar.
Örneğin KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE Kulübü bunlardan birisi ve Başkan Sayın OĞUZHAN BALKIN ile Yöneticilerden bir grup geçtiğimiz günlerde davetiye bırakmak için Gazetemiz Bürosuna gelmişlerdi.
“CEPHE GERİSİNDE VATAN SAVUNMASI..” konulu bir KONFERANS DÜZENLEMİŞLER,Konferans 23 mart günü saat 14.oo de başlayacak ve bu anlamda kalabalık bir katılım bekleniyor..
Konferans KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenmiş.
Kalabalık bir katılım bekleniyor..

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ İÇİN,AYLAR ÖNCE ÇOK YOĞUN BİÇİMDE SÜREN KULİSLER,ANİDEN SÖNDÜ VE BU KADRO..
Hatırlayanlar vardır,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası için,geçmiş aylarda çok sıkı,çok yoğun bir Kulis hareketi başlamıştı,sonra BU SEÇİMLER ertelendi ve nisan/mayıs ayları içinde yapılacak..
HAREKETLİ KULİS ÇALIŞMALARI ANİDEN SÖNDÜ..
Bunun temelinde,galiba geniş bir KANAAT ÖNDERİ GURUBUNUN,iradesi ve bu iradenin “MEVCUT KADRO İYİ İŞLER YAPTI/YAPIYOR.BU KADRO İŞİNE DEVAM ETSİN..” yolunda tecelli ediyor olması yatıyor galiba.
Doğrusunu isterseniz,bu irade Sayın RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NUN son Karabük ziyareti sırasında da,üç aşağı,beş yukarı Kamuoyu tarafından net biçimde görüldü.
Sayın RİFAT HİSARCIKLIOĞLU konuşması sırasında en az 15-20 sefer “KİME KARDEŞİM..” diye hitap etti,AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI sırasında KARABÜK TSO BİRİNCİ OLDU gibi bilgiler verdikten sonra “BU ÇALIŞMALARI YAPANLARA TEŞEKKÜR EDERİM..” dedi.
Kaldı ki,Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU gerek Sayın TİMURÇİN SAYLAR,gerekse Sayın TUNCAY ÖZCAN ile uzun/uzun özel görüşmelerde yaptı galiba,bilgi alış/verişlerinde de bulundu..
BUNLAR ÜYELERİN GÖZÜNDEN KAÇMIYOR ELBET..
O nedenle “SONUCU BELLİ BİR SEÇİM İÇİN KULİSE,ÇALIŞMAYA GEREK YOK..” gibi bir düşünce hakim Üyeler üzerinde sanıyoruz,zira,kulisler aniden hareketlenmesini kaybetti.
Bizce durumun özeti bu ve AYNI KADRO DEVAM EDECEK gibi görünüyor..

GÜVEN KAVŞAĞI ÜZERİNDE,SAYIN HÜSEYİN ERER’İN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE KONULAN,İŞÇİ HEYKELİ VE ÇİRKİN GÖRÜNTÜSÜ..
Sayın HÜSEYİN ERER’İN Karabük Belediye Başkanlığı döneminde,GÜVEN KAVŞAĞINA konulan bir İŞÇİ HEYKELİ var,ilk konulduğu zamanlarda da,pek şık görülmemişti,şimdi tamamen berbat bir hale gelmiş.
İŞÇİ FİGÜRÜ TAŞIYAN,ÜRETİM YAPAN İŞÇİLERİ tasvir etmesi gereken o heykelin,bazı parçaları çalınmış veya kaybolmuş,parça kaybolunca orada ki işçi figürü TOPLUMA KOL GÖSTERİR bir pozisyon almış.
Daha sonra,RENKLERİ YER/YER GİTMİŞ ve o insan figürleri berbat olmuş.
Zaten yüzleri bir anlam taşımıyordu,şimdi hepten çirkin bir görüntü almış.
Bilemiyoruz Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu noktada ne düşünür ve burası için nasıl bir uygulama yapar,ancak,görüntü gerçekten çok çirkin bir hal almış.
BAKIN KENT MEYDANI’NA KONULAN ATATÜRK HEYKELİNE..
Ne kadar güzel,ne kadar anlamlı..
O zaman ki CHP Karabük İl Başkanı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL büyük emek verdi bu Heykelin yapılması,konulması için,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE yerini gösterdi,el birliği ile olay sonuçlandırıldı..
KARABÜK’E YAKIŞAN YAPILDI/GERÇEKLEŞTİRİLDİ..
Ancak,GÜVEN KAVŞAĞI’NDA Kİ olay,hiç mi hiç yakışmıyor doğrusu..

SAYIN RAFET VERGİLİ,MARZİNÇ ÜZERİNE ÇOK KARARLI BİR BİÇİMDE GİTTİ VE HEM EKSİKLİKLERİNİ GİDERDİLER,HEM KARABÜK’E KAYNAK..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,yıllardır Karabüklülerin en büyük sorunu olarak duran MARZİNÇ Tesisinin üzerine çok kararlı ve çok net biçimde gitti,olay sonunda çözümlendi.
MARZİNÇ ARTIK KARABÜK’E SORUN OLMAKTAN ÇIKTI/ÇIKARTILDI..
Zaten HAVA KİRLİLİĞİ YAPMIYORDU..
Atık suları için,şimdilik bir ÇÖKERTME HAVUZU yaptırdılar,burada Karabük Kanalizasyon Şebekesine deşarj ettikleri sularından herhangi bir tehlikeli madde olmuyor/olmayacak.
Ayrıca SU ARITMA TESİSİ KURACAKLAR..
CURUF DEPOLAMA OLAYINI DA BİTİRDİLER..
Bunlardan sonra BULAK DERESİ VADİSİ’NE yapılacak KANYON PARK SPOR TESİSLERİ ve BİRKAÇ Tesis içinde MADDİ KAYNAK VERECEKLER,bu nokta da çok önemli bir ayrıntı yazalım..
BU MADDİ DESTEKLERİN BİR BÖLÜMÜ YEREL SEÇİM SONRASINA SARKIYOR..
Yani Sayın RAFET VERGİLİ burada “BENİM SİYASİ POZİSYONUM GÜÇLENSİN..” anlayışı ile hareket etmemiş “KARABÜK KAZANSIN,KARABÜK’E BİRŞEYLER YAPSINLAR..” anlayışı ile hareket etmiş..
BU İNCELİĞİ HERKES GÖRMELİ,BİLMELİ..

YENİCE “HES OLAYI..” 2011 YILINDA GÜNDEME GELMİŞ,YENİCE İLÇESİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME “ÇED..” TOPLANTISI YAPILMIŞ..
YENİCE ŞEKER Kanyonu’na yapılması düşünülen HİDROELEKTRİK SANTRALİ için büyük tepkiler var,bu iş gerçekleşirse GERÇEKTEN BİR DOĞA CİNAYETİ İŞLENMİŞ OLUR,olayın bu tarafı doğru.
Ancak,bu işin girişimleri 2011 yılında YENİCE İLÇESİNDE yapılan ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME Toplantısı ile başlamış,o toplantı da kimse karşı çıkmamış,kimseden bir tepki olmamış..
KARADENİZ BÖLGESİ İLLERİNDE bu gibi girişimler KADIN/ÇOLUK/ÇOCUK/ERKEK hemen herkesin tepkileri ile yapılamıyor bile,Televizyonlarda bunları görüyor,izliyoruz,YENİCE Sakinleri orada en küçük bir tepki koymamışlar.
O Toplantı 2013 tarihinde RESMİ ÇED RAPORU haline gelmiş,yine kimseden tepki yok,sonra BAKANLIKLAR,İL MÜDÜRLÜKLERİ olumlu raporlar vermişler görüş bildirmişler,yine ses/seda yok.
En son KARABÜK İL GENEL MECLİSİ’NE İMAR DURUMU için olay gelmiş,henüz İMAR İLE İLGİLİ olumlu bir durum olmamasına karşın,İL GENEL MECLİSİ,zorunlu olarak,olumlu görüş bildirmiş,KIYAMETLER KOPMUŞ..
Olay, 2011 yılından ve yılların sessizliğinden/suskunluğundan ele alınsa ya..!!

27 kişi görüş bildirdi

  1. Cumali Poyraz

    Sayın Ahmet Abi, bu hastaneler konusunda yorum yapmaktan dilimizde tüy bitti artık. Yine söylüyorum Çevre İllere bakınca sağlık yönünden çok çok gerideyiz. Bunu benim gibi vatandaş anlıyor da Karabük’ümüzün sahipleri, etkilileri, yetkilileri neden anlamakta zorluk çekiyor anlayabilmiş değilim. Bugün 5000 Evler ile 100.Yıl Mahallesi ve yakın mahalleleri nüfusunu toplasan birçok İlimizden daha çok nüfusu var bir de öğrencileri sayarsak haddinden fazla yoğunluk var. Kaç defa söyledim gidin bir Bolu’ya 11-12 adet hastane var ve vatandaş sıra beklemeden MR-Röntgenini hemen çektirip 10 dakika sonra alıyor. Bizim burada gecelere-sabahlara sıra veriyorlar.Yine bahsetmişsiniz Bartın keza öyle.Birde bizim bu hastanede doktor yetersizliği var. Örneğin Gastroentroloji Doktoru Gökhan bey den başka doktor yok. Doktorun birçok sorunları olduğunu öğrendim, galiba o da tayinini istemiş. Sayın doktorumuz akşam 18.00-19.00’a kadar hasta kabul ediyormuş mecburen. Hangi doktor dayanır buna. İyi doktorlarımızın çoğu Hastahaneden ayrılma derdinde. Acili anlatmaya gerek yok. Karabük’ümüzde o kadar pervasızca harcamalar var hesap soran yok. Örneğin yıllardan beri yeşilmahalledeki bina bir türlü de masrafları bitmiyor. Valilik taşınacak hala, Üniversite içindeki ayyıldızlı stadyum kayma tehlikesi nedeniyle 30 milyonluk kazık (!) kazılıyor. Bu paralara yazık değilmi. Saygılar abi,

  2. O ÇİRKİN HEYKEL

    AHMET BEY ALLAH SENDEN RAZI OLSUN GÜVEN KAVŞAĞINDAKİ O ÇİRKİN HEYKELİ ELE ALMIŞSIN BÖYLE BİR ŞEY NASIL OLUR VALLA KABUL ETMEK ZOR.rENKLERİ GİTMİŞ ORADA İŞÇİ GİBİ DURAN ŞEKİLLER SANKİ DERİ HASTALINA YAKALANMIŞ GİBİ ALACA BULACA.BELEDİYE BURAYA AKLI BAŞINDA BİR ŞEY YAPTIRMALI.ELE ALDIGIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.EEE DUAYEN OLMAK BAŞKA BİŞEY DEMEKKİ

  3. YENİCELİ MAĞDUR

    ŞEKER KANYONUNA YAPILACAK HES SENİNDE DEDİYİN GİBİ DOĞA CİNAYETİ OLACAK TAMAM BUNA İTİRAZIMIZ YOK.PEKALE 2011 YILINDA ÇED TOPLANTILARI YAPILIRKEN BELEDİYE REYİSİ KİMDİ BUNU SORGULAYALIM BAKALIM BELEDİYE MEÇLİSİNDE KİMLER VARDI ŞİMDİ BASINA ÇIKMAKTAN BAŞKA İŞİ OLMAYAN PLATFORMU NEYSE O ZAMAN ÇANKIRIDAMI YAŞIYOLARDI.YIMIRTA KAPIYA DAYANMIŞ BUNNA KAPI KAPI DOLAŞIP GAZETELERDE TELEVİZYONLAR BOY GÖSTERİYOLAR REKLAM YAPIYOLAR GERİSİ HAVA CIVA

  4. faruk

    Ahmet bey dikkat ediyorum da ne zaman kardemirle ilgili konuşsanız yorumlar yağmur gibi yağıyor, normal haberlere yorum yapmayı da milletin canı çekmiyor, sizden ricamız bol bol kardemir yazın, verin coşkuyu :)))

  5. Marzinç bulunduğu mevkiye yakın, etki altında olan yerleşim yerlerine bir proje yapsaydı...

    Marzinç bulunduğu mevkiye yakın, etki altında olan yerleşim yerlerine bir proje yapsaydı… daha anlamlı olurdu

  6. Yatırımlar da Hastene yol v.b

    Yatırımlar da Hastene yol v.b yapılması kararlaştırılmış projeler bir an önce yapılsın yeni fikirler sunmayalım zaten geri kaldık zaman kaybı… ilk hastanenin yapılması kararı 3 yıl yer kararı 5 yıl toplam 10-12 yıl geçti… komşu illerimiz yeni projelerini ihaleye çıkıyor vekiller her yatırım için açıklamada başlangıç ve bitiş tarih veriyor koşturuyor özellikle Bartın

  7. Anonim

    ahmet hocam; hes yenice konusunda kimse ses çıkarmamış derken sanırım vatandaşıda işin içine katıyorsunuz. vatandaş prosedürün nasıl olduğunu bilmez. Bilmemektede haklıdır. SUÇ siyasilerde , meclis üyelerininDE yada vatandaşı bilgilendirmeyenlerindir. VATANDAŞ duyarlılığını çak güçlü çıkarmaktadır şu an….

  8. Karo

    Yeni bir hastane şart.. ama kim ön ayak olacak bu işe be yav. Adamlar (artık kimler vesile olduysa) mevcut hastaneleri yıktı.şu son 15 yılda karabük sağlık ve teşvikte çevre illerin gerisinde kaldı. Bir karabüksporumuz vardı o da bitti gitti. (artık kimler vesile olduysa) fabrika daha fazla toz duman üretir oldu buna ilave zehir saçan bir tesis daha geldi. Gelen ne? Dandik bir yüzme tesisi.. Üniversiteyi saymıyorum çünki zaten her vilayete üniversite kuruldu. Zaten üniversitemizi eğitim kalitesi ortada.. Peki değerli siyasilerimiz ne yapıyor ? Gözle görünür pek bişey yaptıkları iddia edilemez. Hatta biri ne vakit karabüke gelse rusyanın suriye politikasından, donald trumpın ortadoğu politikasindan, küresel ısınmadan filan bahsediyor. Sanırsın beyefendi karabük değil dünya milletvekili. Kimsede uyarmıyor sen bırak küresel politikayı bunlar seni aşar karabükün hastane, trafik, işsizlik,hava kirliliği problemleri var bunlarla ilgili konuş demiyor..

  9. Meselerir dogrusu o

    Sayın Gölbek
    Rafet Vergili gerçekten Karabük için para desteği aldı.Kendisi için kendi siyasetini güçlendirmek için almadı.Kanyon Parkı Marzinçin parası ile yaptıracak bu yatırım belki nisan belki mayısta bitecek o zaman Rafet Vergili Belediye Başkanlığında olucakmı olmıcakmı bunu allah bilir.Demek kendi siyasi güçlenmesi için deyil Karabük halkı için o desteyi almış.
    Alkışlar Rafet Vergili için gelsin

  10. Proje

    Kanyon park projesi nisan mayısda bitecek diyen kardeş hayal kurma başlanmayan bişey içinde tarih veriyor herkes 2 yıldır ihale içinde diyip duruluyor başlanmayan bişeye tarih nasıl veriliyor anlamış değilim

  11. Hayatımız Slogan

    Ahmet ağabey, çevre müdürlüğü personeli yeterlimi diye sormuşsun, aha cevap: evet, çok yeterli, çok çok yeterli,müthiş yeterli, acayip yeterli, en çok yeterli.

  12. Kombi

    Son 10 yılda karabükte 3 hastane kapandı: devlet hastanesi, vatan hastanesi, beşbinevler doğum hastanesi. Halk sağlığıyla oynandı günahı vebali kimin boynuna acaba ?

  13. tonyukuk

    Karo rumuzuyla yazan kardeşim; yazdıklarının eksiği var fazlası yok ama kimin umurunda. Karabük’te yönetici veya söz sahibi konumunda olan (olduğunu zanneden) insanların bir vizyonuna bak. Buna rağmen karabük iyi durumda sayılır. Ben kaçtım kurtuldum bu şehirden keşke 15 sene önce çıksaymışım.Vıcık vıcık ilişkiler, vasıfsız-kalitesiz adamların baştacı edilmesi,önlerinde eğilenler,takla atanlar.Zaman zaman geldiğimde hürriyet caddesinde gezerken,karabük için endişeleniyorum burada volta atan tipleri görünce. Kapatılan hastaneler, yeni yapılan ancak 3 senede çöplüğe dönen-siyasi arsızlığın tavan yaptığı, hademenin doktora ismiyle seslendiği-genç doktorların hademe tarafından hasta önünde azarlandığı,dışardan bakınca birşey zannedilen hastane. Şehrin olmazsa olmazı karabükspor bırakın 1.ligi 3. lig yolcusu.Başkanlığı siyasi kaygılarla engellenen bir işadamının, kulüp batağa düşünce neden para vermiyor diye eleştirildiği bir zavallı şehir. 3 senede yok olan 190 trilyon ama suçlu yok,herkes haklı.Dünya şirketi olduğunu iddia eden ama ayakları üzerinde durmakta zorlandığı için siyasi atraksiyonlarla hükümete yakınım mesajı vermeye çabalayan;kendi ara eleman ihtiyacı için teknik lise yapacağına imam-hatip yapan,katrilyon borca rağmen her gelen siyasinin peşinden 500 adam,1000 adam alınacak haberleri yapan bir şirket.Ve bu şirketin başına,ya da üst düzey görevlere getirilen; erdemir gibi gerçek dünya şirketlerinde barınamamış duayenler!!!. O dönemki ve şu anki mevcut siyasi partinin belediye başkanına tepki olarak CHP ve MHP lilerin ortak oylarıyla seçilmiş ama şu an ne yaptığı belli olmayan, bir daha seçilmesi de mümkün olamayan bir belediye başkanı ve icraatları.Kardemirle kanlı bıçaklı iken 3 adamını kardemire geri aldırınca herşeyin süt liman olduğu,yeni düşmanı Marzinc olarak belirleyen başkan.2010 yılında haksız yere ekmeğinden edilen yüzlerce insana “orası özel sektör ben karışamam” deyip, toplu sözleşme açıklanırken kamyon tepelerine çıkan,3 gün önce kar açıklayan kardemire bugün “işçiye ikramiye verin” diye aba altından sopa gösterenler. Daha dün burunlarından kıl aldırmayıp,bugün işçi cenazelerine gelemeyenler.Kardemir yönetim kurulu başkanlığı boşken “biz karabüklüyüz-bize kolay ulaşırsınız” algı operasyonlarıyla sinema,mühendisler kulübü,havuzlu bahçe önlerinde poz verip buraları yeniden işlevsel hale getireceğiz diyen,koltuk kaptırılınca da ortadan kaybolan çakma Karabüklüler.say say bitmez karo rumuzlu arkadaşım.karabükün havası da temiz,suyu da temiz,trafiği de rahat,işsizlik yok,geçim sıkıntısı yok,kültürel ve sosyal hayatı 1970 lerden daha iyi.Tabi yersen.Millet yiyiyor demek ki,hayatından memnun.

  14. Yiğit

    Ahmet abi 350 davası ne durumdadır bilgileriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun biliyorum nazım geçtiği için arkadaşlar olarak rica ediyorum bir bilgi kaynağımız kesinlikle yok o nedenle rica kucak dolusu sevgiler saygılar sunarım teşekkür

  15. karabüklü

    sevgili tonyukuk rumuzlu kardeşim düşüncelerine kalemine sağlik her zaman ki gibi karabükü çok güzel analiz etmişsin. bir fırsatını bulur bul maz bende bu şehirden göçüp gitmek istiyorum ,nasip olursa inşaallah…………………………..

  16. Rowenta

    Ağzına sağlık tonyukuk cok doğru yazmışsın özellikle kardemir ve karabükspor hakkında yazdıkların yüzde yüz doğru ve yüzde yüz gerçek.

  17. çalışan

    Hastanede kim hangi görevi yapıor anlamak mümkün değil. herkesn üstünde hemşir e forması var

  18. karabüklü

    HELAL SİZE TONYUKUK , SİZİN BİR GAZETE ÇIKARMANIZ LAZIM. BEN İSİM VEREREK ELEŞTİRİYORUM DÜŞMANIM ÇOK HAYDİ KARABÜKLÜ DÜŞMANLARI TONYUKUK U DA ELEŞTİRSENİZE. ADAM NE GÜZEL TAŞI GEDİĞİNE , PARDON LAFI İSTEYENE ………..

  19. RUHSAL DENGESİZ

    KARABÜKLÜ SENİN RUHİ DENGEN YOK.BAK TONYUKUK KARDEŞE KİMSE KIZMIYOR HERKES TAKDİR EDİYOR.SENİN RUHSAL DENGEN YOK VE HEP ELEŞTİRİ TARAFINDASIN NİYE GAZTE ÇIKARTSINKİ İŞTE ÇIKAN BİR GAZETENİN KÖŞESİNDE YAZIYOR.SEN HERŞEYİ GAZETEYLE ÇÖZECEK SANAN BİR RUHSAL DENGESİZSİN.SANA İMKAN TANIYANLARIN BİLE KIYMETİNİ BİLMEYEN ÇORBANI İÇERİM TASINA EDERİMCİ BİR İNSANSIN.BAK TONYUKUKA KIZAN EDEN VARMI SANA KİMSE NİYE DÜŞMAN BUNUN BİLE ANALİZİ YAPAMIYORSUN ALLAH SAGLIK VERSİN NE DİYELİM.

  20. karabüklü

    BEN SİZE DEMEDİM Mİ . BAKIN YİNE HAKARETİN BİNİ Bİ PARA. BEN SENİ TANIMAYI ÇOK İSTİYORUM AMA TANIMIYORUM SEN BENİ TANIDIĞINI SÖYLÜYORSUN.NE OLUR ÇIK KARŞIMA TANIT KENDİNİ DE YÜZ YÜZE KONUŞALIM HA OLMAZ MI? NE YAPMIŞ TONYUKUK RUMUZLU YORUMCU ODA ELEŞTİRMİŞ.SADECE YOLBULAN , GÜLEÇ,ŞAHİN,VERGİLİ DEMEMİŞ AMA HERKES KİMİ KASTETTİĞİNİ ANLAMIŞ.BEN İSİMLERİ SÖYLEYİNCE Mİ RUHSAL DENGESİZ OLUYORUM.

  21. karabükte iyi giden

    Ben seni tanımam görmem arkadaş ne zaman karabüklü diye yazarsan ooo bakıyorumki ona sallama buna sallama herşeyi gazteden gazteciden bekleme acayip acayip yazılar hep eleştiri yahu hiç iyi bişey yokmu senin ruhun kapkara arkadaş bide karabükten gidecem falan demişsin bu ruh yapısıyla gittiyin her yerdede huzur bulamazsın kendini çok biliyom sanıyosun her şeye muhalefet olmak herkese karşı olmak sana ne kazandırır kaybettirir o yazdığın isimlere bende gazeteler gazetecilerde eleştiri yapıyorlar amma senin gibi deyil kin ihtiras içindesin sen önce kendine bi bak baktır arkadaş sana yazık istediyini eleştir beni ırgalamaz amma bazı iyi şeyleride gör yani toplumun içinde iyi insanlarda vardır yani iyi işler yapan insanlarda vardır yani.

  22. karabüklü

    GİDECEĞİM DİYEN KARABÜKLÜ BEN DEĞİLİM.YİNE SÖYLÜYORUM BEN HAKARET ETMİYORUM.ELEŞTİRİYORUM.HEM BENİ TANIMADIĞINI SÖYLÜYORSUN HEMDE BANA YUKARIDA BENİM İÇİN (SEN HERŞEYİ GAZETEYLE ÇÖZECEK SANAN BİR RUHSAL DENGESİZSİN.SANA İMKAN TANIYANLARIN BİLE KIYMETİNİ BİLMEYEN ÇORBANI İÇERİM TASINA EDERİMCİ BİR İNSANSIN) DİYORSUN.SEN BU LAFLARI BİR İNSANIN YÜZÜNE HEMDE TANIMADIĞIN BİRİNİN YÜZÜNE SÖYLEDİĞİNDE NE OLUR HİÇ DÜŞÜNDÜN MÜ ? KİM İMKAN TANIMIŞDA TASINA ETMİŞİM . LÜTFEN KİBAR OLUN. BEN BU KÖŞEDE KARABÜK DE HAKİM GÜÇLER OLAN AİLELERİ,KARDEMİR YÖNETİMİNİ, HASTANE YÖNETİMİNİ,(DAHA DÜNKÜ YAZIYA HASTANE İLE İLGİLİ YORUM YAZDIM LÜTFEN OKU)BELEDİYE BAŞKANINI,VALİYİ,EMNİYET MÜDÜRÜNÜ,KARABÜKSPOR YÖNETİMLERİNİ VELHASIL SAYIN GÖLBEK HANGİ KONULARDA YAZMIŞ SA O KONULARDAKİLERİ ELEŞTİRİYORUM. ELEŞTİRİLERİMDE VARSA HERHANGİ BİR HAKARET O İNSANLAR KONUŞUR CEVAP VERİR.GEREKİRSE MAHKEMEYE VERİR.SİZDE KENDİ FİKİRLERİNİZİ SÖYLEYİN , AMA HAKARET ETMEDEN.KİMSENİN KİMSEYE HAKARET ETMEYE HAKKI YOK.

  23. parasızlar yazmasın

    Yahu arkadaş hala eleştirdim hakaret etmedim diyosun maddi imkanı olmayan Karabüksporu yönetmesin demek ne demek bunu sken dedin Ziya Ünsala dedin yönetimine dedin bugünkü yönetimide zan altında bıraktın hala inattasın yahu bir özeleştiri yap benimde şu hatalarım var galiba de kendine çeki düzen ver bu ruh halinle kaybeden sensin bunu anlha bilader oraya karşısın buraya karşısın kimseyi beyenmezsin yapılan hiçbi şeyi beyenmezsin.Herşeye bi kulp bulursun böyle olurmu yani bide allah razı olsun şu güzel işi yapanlardan de.Neyse bendede arıza varki senle sana seni anlatmaya ruhi durumunu anlatmaya çalışıyorum.Pardon arkadaşım pardon sen bildiyin yolda yürü.Hayırlı yolculuklar.Bir zamanlar Rıfkı bu şehrin en akıllı adamıymış tanıyanlar öyle dediler bana. Allah yolunu açık etsin

  24. karabüklü

    SENİN GİBİLER OLDUĞU MÜDDETÇE BU KENTTE RIFKILAR EKSİLMEZ.PARASI OLMAYAN YÖNETİMDE OLMASIN DEMEK HAKARET DEĞİL BİR FİKİR BEYANI Kİ BUNU DA SÖYLEYEN BEN DEĞİLİM , BU LAFI SÖYLEYEN KAMİL GÜLEÇ.ZİYA ÜNSAL VE YÖNETİMİNE KISA SÜRELİ BİR GÖREV VERMİŞ OLACAKLAR Kİ BİR MÜDDET SONRA BIRAKIP GİTTİ. BEN ŞU AN Kİ ORTAMDA 190.00.000. BORÇ AÇIKLANMIŞ İKEN EKONOMİK GÜCÜ OLMAYAN BİR YÖNETİM KULÜBÜN KAYYUMA GİTMESİNE ENGEL OLARAK SADECE MUSTAFA YOLBULANA, FERİDUN TANKUTA, HAKAN AYVAZA VE SİYASİLERE VELHASIL KENDİLERİNİ KARABÜK ÜN SAHİBİ GÖRENLERE ZAMAN KAZANDIRIR DEDİM.YOKSA PARASI OLMAYAN BEN PARASIZLARA NEDEN DÜŞMAN OLAYIM NEDEN HAKARET EDEYİM.BANA DİYORSUN YA BENCE SEN KENDİNE BİR BAKTIR.RUH HALİN HİÇ İYİ DEĞİL, DAHA ELEŞTİRİ İLE HAKARETİN FARKINI BİLMİYORSUN VE ASIL SEN HAKARET EDİYORSUN.

  25. karabüklü

    AZ ÖNCE YAZMAYI UNUTMUŞUM ZİHİNSEL ENGELLİ RIFKI ÜZERİNDEN HAKARET ETMEYE ÇALIŞARAK KİŞİLİĞİNİ, KARAKTERİNİ, ÇAPINI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKARMIŞSIN , RIFKIYA KURBAN OL SEN .HA ŞUNU DA EKLEYEYİM BEN KARABÜK DE YAPILANLARI BEĞENMİYORUM VE KARDEMİRİN ALDIĞINI ONLAR SATIYOR,SATTIĞINI ONLAR ALIYOR DİYE KARDEMİRİ YÖNETEN AİLELERİ , ÇALIŞANLAR ARASINDA HAKSIZLIK YAPIYOR DİYE KARDEMİR PROFESYONELLERİNİ,KULÜBÜ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİKLERİ İÇİN KARABÜKSPOR YÖNETİMİNİ , BATTI-ÇIKTIYI,KENT MEYDANINI,KALDIRIMLARI,TRAFİK SORUNUNU BEĞENMEDİĞİM İÇİN BELEDİYE BAŞKANINI, 3 HASTANEYİ KAPATIP KARABÜK HALKINI 1 HASTANEYE MAHKUM ETTİKLERİ İÇİN SİYASİLERİ VE BÜROKRATLARI,FETÖ SORUŞTURMALARINDA ZENGİNLERE DOKUNMADIKLARINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN VALİYİ,EMNİYET MÜDÜRÜNÜ VE YİNE SİYASİLERİ ELEŞTİRİYORUM, ELİMDEN GELEN BU, SİYASİ YA DA EKONOMİK GÜCÜM OLMADIĞI İÇİN ,ELİMDEN BİR TEK BU GELDİĞİ İÇİN , BİR HAKSIZLIK GÖRDÜĞÜ ZAMAN SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR DİYE İNANDIĞIM İÇİN ELEŞTİRİYORUM.BU KÖŞEDE BUNU İÇİN İNSANLAR FİKİRLERİNİ SÖYLEYEBİLSİN DİYE VAR.SENDE BENİM SAYDIKLARIMA KATILMIYORSAN FİKRİNİ SÖYLERSİN , YOK ARKADAŞ SENİN BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL , KARDEMİR İYİ YÖNETİLİYOR,KARABÜKSPOR BAŞARILI,BELEDİYE DE İŞLER MUAZZAM, HASTANE FEVKALADE , SİYASİLER BÜROKRATLAR KARABÜK İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATIYOR DERSİN , SÖYLEDİKLERİNE KATILMAM AMA SAYGI DUYARIM.SANA NAÇİZANE ÖNERİM SENDE SAYGI DUY, KATILMASANDA SAYGI DUY.

  26. Devam aynen devam

    Karabüklü Allah sana şifa versin aynen devam et muhatap almıyorum seni.aynen devam akıllı Rıfkı.Muhatap almıyorum Allah şifa versin

  27. Hastane

    Hastanede çalışıyorum. Bizde gri forma değil lacivert forma giymek istiyoruz. Yada siyah pantolan beyaz gömlek. Ayrıca bende gece 23-07 vardiyasına gelemiyorum. Gece vardiyaları kaldırılsın

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.