Her Telden (15.Nisan.2019)

Her Telden (15.Nisan.2019)

Yayın: 14.04.2019 22:21 |Güncelleme: 15.04.2019 08:55
Paylaş:
A+ A-

GECTİĞİMİZ ÇARŞAMBA GÜNÜ,BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE “ÜÇÜNCÜ KEZ SEÇİLEREK,TARİH YAZAN..” SAYIN VERGİLİ İLE SOHBET ETTİK
Geçtiğimiz Çarşamba günü,Karabük Belediye Başkanlığı görevine “ÜÇÜNCÜ KEZ SEÇİLEREK,KARABÜK’TE TARİH YAZAN..” Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik.
AKBANK yanında ki geleneksel yerimizde,uzun süre sohbet ettik ve Sayın VERGİLİ,yanımızda olan Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN’A takıldı,şakalaştılar..
Sayın RAFET VERGİLİ bir ara bize “Sayın BURHANETTİN UYSAL’DAN HABER VAR MI,ARAYIP SORDUNUZ MU,O SİZİ ARADI MI..” falan diye sordu herhangi bir görüşmemiz,haberleşmemiz olmadığını söyledik.
“BEN KARABÜK KAMUOYU’NA SÖYLEDİM..” dedi.
Sayın VERGİLİ daha sonra da “SEÇİMİ KAYBEDERSE BİR GECE YARISI ANSIZIN KARABÜK’Ü TERK EDER DEMEDİM Mİ..?” diye sordu ve seçimin özellikle son dönemlerinde,Sayın UYSAL’IN kendisine hak etmediği çok ağır eleştiriler,hatta hakaretler dile getirdiğinden yakındı.
“İŞİ HAYATIMA,AİLE HAYATIMA KADAR GİRDİ..” dedi.
Daha sonra da “NE DİYELİM,GEÇMİŞ/GEÇMİŞTE KALDI.DEMEK SEÇİM DÖNEMLERİNDE BUNLARDA OLABİLİYORMUŞ..” gibi sözlerle “GEÇEN BU DÖNEMİ UNUTTUĞUNUN..” mesajlarını verdi..
Sayın VERGİLİ,hemen çalışmalara başlayacaklarını da belirtti..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “MARZİNÇ ARTIK KİRLETİCİ DEĞİL, BENİM GÖZÜM/DİKKATİM KARDEMİR ÜZERİNDE..” DEDİ
Geçtiğimiz hafta içinde,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile oturduk,uzunca bir süre sohbet ettik,YENİ DÖNEM,YENİ PROJELER üzerinde konuştuk,ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLAYACAKLARININ altını çizdi.
Yanımızda olan Sayın BÜNYAMİN COŞKUN’A takıldı ve “ARTIK Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I AŞIN,YENİ SİMALAR,YENİ YÜZLER BULUN..” gibi espri yaptı.
Daha sonra da “BAKIN İDDİA EDİYORUM.YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SONUCU MARZİNÇ’İN ÇEVRE KİRLİLİĞİNE HİÇBİR OLUMSUZ KATKISI YOK ,HİÇBİR OLUMSUZ KATKISI KALMADI..” iddiasını yineledi.
Daha sonra da ÇOK İDDİALI BİR SÖZ ETTİ..
“MARZİNÇ,O ÖNLEMLERİ ALMADAN ÖNCE,BİR BİRİM ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYORSA,KARDEMİR ON BİN MİSLİ FAZLA YOL AÇIYORDU.BUNU İDDİALI SÖYLÜYORUM,KARDEMİR,BİN MİSLİ DEĞİL ONBİN MİSLİ DAHA FAZLA ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR/AÇIYORDU..” ifadelerini kullandı..
Daha sonra da “ONLARDA ÖNLEMLERİNİ ALIYORLAR..” dedi.
“ŞİMDİ BÜTÜN DİKKATİM KARDEMİR’İN ÜZERİNDE..” diyerek bilgi verdi.
“ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇTE,BÜTÜN DİKKATİM ÇEVRE ÜZERİNE OLACAK..” dedi.

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINDA ”ORGANLARIN SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI..” VE SAYIN ŞAHİN KARATAŞ’IN ELEŞTİRİLERİ..
Karabük Belediye Meclisi,ilk toplantısını yaptı ve Yasa gereği olan ORGAN SEÇİMLERİNİ gerçekleştirdi,BELEDİYE MECLİSİ Toplantısında göze çarpan en önemli husus,CUMHUR İTTİFAKI’NIN Mecliste süreceği izlenimi oldu.
Belediye MECLİS BAŞKAN Yardımcıları,ENCÜMEN ÜYELERİ,İMAR KOMİSYONU,BÜTÇE KOMİSYONU Üyeleri seçildi ve bunlara benzer bazı Organların Seçimleri tamamlandı.
Daha sonra FAALİYET RAPORU müzakerelerine geçildi..
Ve,Sayın RAFET VERGİLİ,bu rapor okunurken,yerini meclis başkan yardımcısı Sayın SAİT AYGÜN’E bıraktı,Sayın RAFET VERGİLİ’NİN son dönem faaliyet raporu üzerine tek söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Sayın ŞAHİN KARATAŞ oldu.
Sayın ŞAHİN KARATAŞ,daha önce ki yıllarda Belediye Çalışanı olarak görev yaptı,Ankara/ETİMESGUT Belediye Başkan Yardımcılığı görevi de dahil olmak üzere “BELEDİYECİLİĞİ İYİ BİLEN/BİLMESİ GEREKEN..” görevlerde bulunmuş bir Cemiyetçi.
Konuşması elbet ilginçti,MARZİNÇ olayına önem verdi..
Yaptığı eleştiriler,gelecek noktasına da ışık tutan bir mesaj verdi ve “GELECEK BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARI,TARTIŞMALI GEÇMEYE ADAY..” gibi bir algı yarattı.
Sayın ŞAHİN KARATAŞ’I ciddiyetle izlemek gerekecek/gerekiyor..
Eleştirileri “LAF OLA,BERİ GELE..” anlamında değil,araştırma ürünü..

KARABÜK İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI GÖREVİNE,SAYIN HASAN YILDIRIM SEÇİLİRKEN,AK PARTİ GRUBUNDA YAPILAN OYLAMALAR..
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanlığı görevine,geçmiş yıllarda da bu görevde bulunmuş olan Sayın HASAN YILDIRIM yeniden Seçildi ve geçmiş yıllarda yaşananlar bu defa tekrar etmedi.
AK Parti İL GENEL MECLİS Toplantısında,Parti Disiplinine uyarak Adaylığını geri çeken Sayın TEVFİK AYVALIK,geleceğe yönelik çok büyük ve çok ciddi bir adım attı,önümüzde ki dönemin İL GENEL MECLİS Başkanlığı için ismini güçlendirdi.
Sayın MEHMET ÇETİN’İN aldığı oy yeterli olmadı.
Ve bu defa AK Parti Gurubunda alınan GURUP KARARI,Meclis bünyesinde de aynen uygulandı ve İL GENEL MECLİS Başkanlığı görevine bu dönem için Sayın HASAN YILDIRIM seçildi.
İL GENEL MECLİSİ,diğer organlarının seçimlerini de tamamladı..
Çalışmalarına başladı..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE MAKAMINA OTURDU VE “SEÇİMİ KESİNLİKLE KAZANIR NOKTASINA GİDEN YOLU AÇANLAR”
CHP-İYİ Parti Seçim İşbirliği çerçevesinde BELEDİYE BAŞKAN Adayı olarak,girdiği Seçimi rahat biçimde kazanan Mimar Sayın ELİF KÖSE makama oturdu ve Hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ediyor..
Sayın ELİF KÖSE Belediye Başkan Adaylığını açıkladı,Parti içinden yapılan Önseçimi kazandı ve Adaylığı resmiyet kazanınca,AK Parti içerisinde Belediye Başkan Aday/Adayı olarak başvuruları beklemeye başladı.
O süreçte ÇOK GENİŞ BİR SAFRANBOLU seçmeni “YA MİMARA-YA DİZDARA..” gibi bir slogan geliştirerek,AK Parti Belediye Başkan Adaylığı için Sayın ŞEFİK DİZDAR’I beklediği mesajlarını vermeye başladı..
Sonuçta AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak Sayın ALİ KAYA ismi açıklanınca Sayın ELİF KÖSE’NİN seçimi çok rahat kazanacağı,çok geniş bir çevre tarafından,İLERİ SÜRÜLMENİN DE ötesinde,adeta KABUL GÖRDÜ..
Süreç,o beklentiyi boş çıkartmadı ve Sayın ELİF KÖSE kazandı..

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ MUAMMA OLDU VE BÜYÜKÇEKMECE SEÇİMLERİNE İTİRAZ,KARABÜK GÜNEŞLİ KÖYÜ..
31 Mart tarihinden sonra,tüm Ülkemizin ve dolayısı ile Karabük’ün de,yakından takip ettiği MUAMMAYA dönen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi çerçevesinde BÜYÜKÇEKMECE İlçesi hayli öne çıktı.
POLİS SEÇMENLERİ TESPİTE ÇALIŞIYOR falan deniliyor.
EVLER TEK/TEK GEZİLİYORMUŞ..
Buna benzer bir iddia da KARABÜK GÜNEŞLİ Köyünde meydana gelmiş ve MUHTARLIK SEÇİMİ nedeni ile GÜNEŞLİ KÖYÜ’NE seçmen olarak yazılan bazı isimlere itirazlar yapılmış.
OTURDUKLARI İDDİA EDİLEN,GÖSTERİLDİKLERİ ADRESLER yapılan itirazlara fotoğraflanarak eklenmiş ve konu KARABÜK VALİLİĞİ’NE DE intikal etmiş sanıyoruz.
Bu olayın geçmişi de varmış sanıyoruz.
Şimdi Kolluk güçleri,aynı yönde ki itirazlar için,aynı hassasiyeti gösteriyor mu,GÜNEŞLİ Köyü’ne gidilip “BU İSİMLERİN GÖSTERİLDİKLERİ ADRES veya ADRESLERİN..” tespiti yapıldı mı acaba..?
Yoksa ORASI BÜYÜKÇEKMECE,burası GÜNEŞLİ KÖYÜ MÜ,deniliyor/Denilecek..
Oysa,MİLLİ İRADE orada da aynı,burada da aynı olsa gerektir..!!

YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI BÖLGESİ’NE “VALİLİK BİNASI YAPILMASI..” KARABÜK GÜNDEMİNE DÜŞELİ NE KADAR OLDU,ŞİMDİ KALIYOR MU..?
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI olarak bilinen yere,VALİLİK BİNASI yapılması olayı ne zaman gündeme düştü,PROJE İHALESİ ne zaman yapıldı ve bu yatırımın ilk gündeme geldiğinde MİLLETVEKİLLERİ hangi isimlerdi.?
KARABÜK VALİSİ Sayın KEMAL ÇEBER’Dİ bu biliniyor..
O zaman,kimseden dişe dokunur bir ses çıkmadı,şimdi bakıyorsunuz SİYASET KURUMU’NUN günümüz Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ bu yatırıma karşı olduklarını,açık/seçik beyan ediyorlar..
AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ sessiz..
Valilik Binası’nın PROJE İHALESİ, Ankaralı bir Firmaya, İHALE EDİLMİŞ ve BEDELİ ÖDENECEK,yine YERİN SONDAJI bir bedel ödenerek yaptırılıyor ve bu masraflar İl Özel İdaresi bütçesinden yapılıyor..
ŞİMDİ,DUYUYORUZ Kİ,BU YATIRIM İPTAL EDİLECEK..!!
Kimse kusurumuza bakmasın da,Eflani’de bir söz vardır “TÜRKÜN AKLI YA KAÇARKEN GELİR,YA DA DEF-İ HACET YAPARKEN..” derler,Karabük veya Karabük’ün yetkililerinin durumuna uymuyor mu bu sözler..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ için harcanan paralar gitmişti.
Şimdi VALİLİK BİNASI için yapılan masraf var..
Aklı başında bir “ PLANLAMA NEDEN YAPILMAZ..” anlamak zor..!!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN,174.KURULUŞ YILDÖNÜMLERİ GÖRKEMLİ TÖRENLERLE KUTLANDI VE “MÜKEMMELİYETİN SINIRI YOKTUR..” SÖZÜ
TÜRK POLİS Teşkilatı’nın 174.Kuruluş Yıldönümü,geçtiğimiz hafta içinde,görkemli törenlerle kutlandı ve özellikle KARDOFF Üyesi kişilerin araçları ile yaptıkları gösteriler,büyük beğeni kazandı.
Gerçekten gösteriler etkileyiciydi.
Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ Kutlamaların içerikli geçmesi adına,elinden geleni yaptı ve YAYALAŞTIRILMIŞ yol üzerinde açılan stantlar eğitimi oldu.
Sayın SIRRI TUĞ,ziyaretimizde bizim dile getirdiğimiz “KARABÜK ÖZÜ İTİBARI İLE HUZURLU,GÜVENLİ BİR KENT OLARAK BİLİNİR..” yolunda ki tespitimize “MÜKEMMELİYETİN SINIRI YOKTUR.DAHA HUZURLU,DAHA GÜVENLİ OLMASI İÇİN ÇABA HARCAMAK BİZİM BİRİNCİ GÖREVİMİZ..” anlamında ifadeler kullanmıştı.
Karabük EMNİYET güçleri,Karabük KOLLUK güçleri oldum/olası iyi görev yaparlar,Karabük Toplumsal yapısı da sakin,hır/gür yanlısı olmayınca ortaya bu huzurlu,bu güvenli yapı çıkıyor elbet.
Ancak Sayın SIRRI TUĞ Müdürümüzün “MÜKEMMELİYETİN SINIRI YOKTUR..” sözüne uygun çalışma düzeni sürdükçe,bu huzur,bu güven ortamı devam edecek demektir..
Özetlersek şayet ;174 KURUL YILDÖNÜMÜ GÖRKEMLİ KUTLANDI..
Nice/nice 174.yıllar diliyoruz.

YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE YENİDEN SEÇİLEN SAYIN ZEKİ ÇAYLI “HES’LERE DEĞİL, ŞEKER KANYONU’NA YAPILACAK OLAN KARŞI.”
31 Mart günü yapılan YEREL SEÇİMLERDE Yenice Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilen Sayın ZEKİ ÇAYLI,çok önemli bir açıklama yaptı ve “HES’LERE KARŞI DEĞİLİZ,YENİCE ŞEKER KANYONA YAPILACAK HES’E KARŞIYIZ..” dedi.
ŞEKER KANYONU,DÜNYA ŞEKERİ BİR YER..
Mesela Karabük YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA yapılacak olan VALİLİK BİNASI’NA karşı olduklarını açıklayan Karabük MİLLETVEKİLLERİ başta olmak üzere,toplumun diğer dinamik unsurları YENİCE ŞEKER KANYONU’NA YAPILACAK HES’E KARŞI OLDUKLARINI AÇIKLARLAR MI..?
Veya yapımını durdurabilirler mi..?
Sayın ZEKİ ÇAYLI,çok ince bir ayrıntıyı dile getirerek “HES’LERE KARŞI DEĞİLİZ,YENİCE ŞEKER KANYONU’NA YAPILACAK OLAN HES’E KARŞIYIZ..” görüşünü dile getiriyor.
Bakalım YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA VALİLİK BİNASI yapımına karşı çıkanlar,YENİCE ŞEKER KANYONU’NA HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ,yani HES yapılmasına karşı çıkacaklar mı..?
Yoksa önce BU HES’İ YAPACAK,SAHİBİ OLACAK FİRMAYI öğrenip,tavırlarını ondan sonra mı belirleyecekler,VALİLİK BİNASINA karşı çıkmak kolay/kolaydı..!!
Hep birlikte TUTUM VE TAVIRLARINI görürüz değil mi..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. karabüklü

    Valilik binası şehir merkezinde olur,anıt meydan uygundur.belediye,Valilik şehir merkezinde olmazmı ?

  2. Öz Karabüklü

    HADİ DİYELİM VALİLİK BİNASINI ANIT MEYDANINA YAPTINIZ DİYELİM, YESİL MAHALLEDEKİ TADİLATI İÇİN MİLYONLAR HARCANAN BİNA NE OLACAK, YİNE ATIL MI SADECE VALİ VE YARDIMCILARI İÇİN BİNA YAPILACAK DİYENLER VAR Kİ O DAHA SAÇMA OLUR.BELEDİYE, VALİLİK ŞEHİR MERKEZİNDE OLUR DİYE BUR BİR ŞART YOK , ZATEN KÜÇÜCÜK BİR ŞEHİR MERKEZİMİZ VAR TÜM KURUMLARI MERKEZDE TOPLARSAK TRAFİK SIKINTIMIZ DAHA DA ARTAR.ASIL OLAN ŞEHRİ GENİŞLETMEK, YAŞANTIYI RAHATLATMAKTIR.

  3. Karabük Sevdalısı

    Valilik Binasının Eski Anıt Meydanına Yapılması Gayet Uygundur .Valilik Binasının Merkezde Olması Gerekir. İnşAllah Bir An Önce Yapılır.

  4. Öneri

    Ne bina meraklısıymuşsınız ya yok merkezde olsun ne işimiz oluyo valiyle hiç içinde bulunan nüfüs ve tapu idari binasını getirirsin yeni yapılan halkeğitim merkezine veya ptt yapımı bitince kütüphane binasına olur biter ortada çözüm olacak öneriler varken niye trilyonlar harcansın ki yazık ülkemize boşa harcanan paralara

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.