Her Telden (15.Ocak.2018)

Her Telden (15.Ocak.2018)

Yayın: 14.01.2018 21:00
Paylaş:
A+ A-

ÖĞRENCİLERİN “DEMOKRATİK YAŞAMI İÇSELLEŞTİRMESİ AMACI ..” SINIF BAŞKANI-OKUL BAŞKANI-İLÇE BAŞKANI-İL BAŞKANI VE MİLLİ EĞİTİM..
Öğrencilerin DEMOKRASİYİ ÖĞRENMESİ/İÇSELLEŞTİRMESİ amacı ile çok/çok güzel bir uygulama yapılıyor,bu uygulamayı pek ciddiye almayan Milli Eğitim Müdürlükleri olduğu gibi,Karabük Milli Eğitim Müdürü Sayın ALİ KÖSE gibi çok ciddiye alan Müdürlerimiz de var.
Sayın ALİ KÖSE,bu uygulamayı öylesine ciddi ele almış ki,kutlamak gerek,hem de içtenlikle kutlamak gerek,eğer bu Ülke insanı 15 Temmuz HAİN DARBEYİ savuşturmayı başardı ise DEMOKRASİYE olan bağlılığı ile savuşturdu.
Uygulama OKULLARDA Sınıf Başkanlığı seçimi ile başlıyor,Sınıf Başkanları OKUL BAŞKANI seçiyorlar,OKUL BAŞKANLARI,İLÇE BAŞKANI seçiyorlar İLÇE BAŞKANLARI, İL BAŞKANI Seçiyorlar,İL BAŞKANLARI ise ÜLKE BAŞKANI Seçiyorlar..
DEMOKRATİK YARIŞI ÖĞRENİYORLAR,İÇSELLEŞTİRİYORLAR ÖĞRENCİLER.
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ALİ KÖSE bu uygulamanın en ciddi biçimde yürümesi/yürütülmesi için çok çaba harcıyor,olayın üzerinde çok büyük bir ciddiyetle duruyor,hatta,SEÇİMLERDE ADAYLARIN PROPAGANDA yapması için zemin hazırlanmasını da istiyor..
KÜÇÜCÜK ÇOCUKLAR BU SEÇİMLERDE ADAYLARI İÇİN ÇALIŞIYORLAR..
Verilen sözleri SEÇİLENLERE HATIRLATIYORLAR,yapılmasını istiyorlar..
OKUL YÖNETİCİLERİ ile Okulun sorunları yakında görüşüyorlar..
EKSİK/GEDİK OLANLARIN YAPILMASINI İSTİYORLAR..

OKULLARINDA,DEMOKRATİK SEÇİMLER İŞBAŞINA GELEN “İLÇE ÖĞRENCİ MECLİSİ’NİN..” KARDEMİR KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMASI OLAYI
Okullarında DEMOKRATİK SEÇİMLERLE İşbaşına gelen OKUL BAŞKANLARININ oluşturduğu İLÇE ÖĞRENCİ MECLİSİ ve İLÇE ÖĞRENCİ Başkanı bu kez KARDEMİR KARABÜKSPOR için bir FARKINDALIK YARATMAYI düşünüyorlar.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKACAK EYLEMLER PLANLIYORLAR..
İLÇE ÖĞRENCİ MECLİSİ’NİN,bu yönlü çaba ve çalışmalarına Karabük’ün başarılı İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ALİ KÖSE’DE destek veriyor,onları yüreklendiriyor.
Sayın ALİ KÖSE bu amaçla,Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER’E bu düşüncelerini anlatmış ve hem onay almış,hem de ÖĞRENCİ İL MECLİSİ’NE takdirlerini almış.
ÖĞRENCİLER MÜTHİŞ BİR DUYARLILIK GÖSTERİYORLAR..
İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ALİ KÖSE,daha sonra KARDEMİR KARABÜKSPOR Başkanı Sayın ZİYA ÜNSAL ve Asbaşkan Sayın AHMET SOYKÖK ile konuyu görüşmüş,KARDEMİR KARABÜKSPOR Yöneticileri çok mutlu olmuşlar elbet.
ÖĞRENCİLER KARDEMİR KARABÜKSPOR’U SAHİPLENECEKLER..

KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.SAYIN AHMET SARI ; “ KADIN VE ERKEKLERDE SÜREKLİ KANSER TARAMASI YAPILMAKTADIR..”
Karabük İl Sağlık Müdürü Sayın AHMET SARI,birkaç gündür ele aldığımız ve HAVA KİRLİLİĞİNDEN meydana geldiği sanılan “KARABÜK’TE KANSER VAKALARI..” hakkında bilgiler vererek “İLİMİZDE SÜREKLİ KANSER TARAMALARI YAPILMAKTADIR..” bilgilerini verdi.
İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,bu bilgilerin yanı sıra “İLİMİZDE KADINLARDA ve ERKEKLERDE KANSER GÖRÜLME ORANA ÜLKEMİZDE Kİ ORANLARLABENZERLİK GÖSTERMEKTEDİR…” görüşlerini de dile getirdi..
Özellikle bayanlarda Meme Kanseri,Rahim Ağzı Kanseri ve Bağırsak kanseri taramalarının sürekli olarak yapıldığına işaret ederek “30-65 YAŞ ARALIĞINDA Kİ TÜM KADINLARIMIZA,AİLE HEKİMLİKLERİMİZDE,KETEM’DE,SAFRANBOLU TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDE BU UYGULAMALAR YAPILMAKTADIR..” bilgilerini veren İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,bu taramaların sürekliliğinden söz etti.
Öte yandan,İL ÖZEL İDARESİ tarafından alınan MOBİL TARAMA ARACINDA DA gerekli taramaların yapıldığının altını çizen Sayın AHMET SARI bu nokta da Sayın ŞEFİK DİZDAR tarafından alınıp,Kuruma hediye edilen MOBİL MAMOĞRAFİ aracında da ücretsiz taramaların yapıldığının altını çizdi.
2017 Yılında 30-65 yaş aralığında 7662 bayana rahim ağzı ,40-69 yaş aralığında 9651 bayana meme kanseri taraması yapıldığını açıklayan Sayın AHMET SARI,bunların yanı sıra 50-70 yaş aralığında 7475 kişiye de bağırsak kanseri taraması yapıldığını açıkladı..
İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI “KANSER TARAMALARI ÜCRETSİZ YAPILMAKTADIR VE HEMŞERİLERİMİZİN BU TARAMALARI YAPTIRMAK KONULARINDA HASSAS OLMALARI GEREKMEKTEDİR..” bilgilerini de verdi.
İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI ve mesai arkadaşları hizmet üretiyorlar..
Bunlardan yararlanmak elbet vatandaşın hem görevi,hem hakkı.

KARABÜK’TE ÇEVRE KİRLİLİĞİ/SU/HAVA KİRLİLİĞİ VE BUNA BAĞLI OLARAK GELİŞEN,PEK SAĞLIKLI OLDUĞU SÖYLENEMEYECEK YAPIMIZ..
Karabük nüfusu 118 bin kişi,buna karşılık ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE başvuran insan sayısı 1 MİLYON 500 bin kişi,bunun bir izahı olmalı herhalde..
ÖYLE DEĞİL Mİ,BUNUN BİR İZAHI OLMALI HERHALDE..
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bir Basın sohbeti sırasında “KARABÜK’TE 350 BİN NÜFUSUN MUADİLİ KADAR CENAZE ÇIKIYOR..” gibi bir ifade kullanmış.
Doğrudur,Karabük EMEKLİ ORANI ÇOK YÜKSEK BİR İL,buna bir de ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ilave ederseniz,SAĞLIKLI BİR TOPLUM YAPISINDAN söz etmek hayli zor olsa gerektir.
Örneğin KARABÜK’TE KİRLİLİK VAR denildiğinde,hemen MARZİNÇ KİRLETİYOR denirdi,şimdi MARZİNÇ AYLARDIR kapalı ve KİRLİLİK yine üst sınırlarda,hem de çok üst sınırlarda..
NE OLACAK BU İŞLERİN SONU SİZE GÖRE..

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRÜ SAYIN İSMAİL YILDIRIM “TAŞERONDAN GEÇMEK İÇİN BAŞVURU YAPANLARIN İŞLERİ AKSAMAZ..”
Karabük SGK İl Müdürü Sayın İSMAİL YILDIRIM Taşerondan Kadrolara geçmek için dilekçe vererek başvuru yapanların işleri için çok sıkı bir çalışma düzeni içinde olduklarını söylüyor.
“GENEL OLARAK KURUM PERSONELİMİZ 7/24 MÜKELLEFLERİN ve SGK’LILARIN HİZMETİNDEYİZ.HİÇBİR İŞİN AKSAMASINA İZİN VERMEYİZ VE VEREMEYİZ.TAŞERON İŞÇİLERİ İÇİNDE BU GEÇERLİ..” diyor Sayın İSMAİL YILDIRIM.
Dikkat ediyoruz,ONBİNLERCE KİŞİYİ yakından ilgilendiren ÇALIŞAN kadar ÇALIŞTIRANA DA hizmet veren SOSYAL GÜVENLİK KURUMU hiçbir yakınmanın olmadığı Müdürlüklerin arasındadır..
TAŞERONDAN GEÇMEK İÇİN BAŞVURANLAR SINAVA ALINACAK.
O NOKTADA DA HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK deniliyor.

MARZİNÇ KAPALI,STANDARDI UYGUN OLMAYAN “CURUFLARI SÜRATLE TAŞIMAYA BAŞLAMIŞLAR, AMA,KARABÜK’TE KİRLİLİK DORUK YAPTI..”
Karabük’te HAVA/SU/ÇEVRE KİRLİLİĞİ var denildiğinde,insanların büyük bir kolaycılıkla suçladığı MARZİNÇ TESİSİ aylardır kapalı,ancak ,KARABÜK’TE HAVA/SU/ÇEVRE KİRLİLİĞİ doruk noktasında..
DEMEK KİRLETİCİ MARZİNÇ DEĞİLMİŞ..
Ayrıca ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı,bu Ülkenin akredite olan en önemli laboratuarlarında analizler yaptırdı MARZİNÇ bu noktada da temiz çıktı ve yine ayrıca da MARZİNÇ BACALARI ON LİNE Sistemle,7/24 Bakanlığın ilgili birimleri tarafından izleniyor.
MARZİNÇ NE YAPAR ACABA..?
Bu tesis MARMARA Bölgesi’nde ki İZABE OCAKLARINDA yapılan demir üretimi sırasında BACALARDA BİRİKEN TOZLARI,çinko hammaddesi haline getirip Avrupa Ülkelerine satıyor..
İZABE OCAKLARININ BACALARINDA İNSAN SAĞLIĞINA çok zarar veren BACA TOZLARI BİRİKİYORMUŞ,işte MARZİNÇ bunları işliyor,fakat çok önlem alındığı için Karabük’te bulunan Tesisin kirletici bir yönü görülmemiş.
PEKİ,BACA TOZU OLAN BAŞKA TESİS/TESİSLER VAR MI..?
Onların bu tehlikeli atıkları ne oluyor..?
Bunun bir cevabı vardır elbet,ancak,o cevabı kim verecek dersiniz..?
Ayrıca MARZİNÇ curufları standart değildi,şimdi taşınıyor,sürat taşınıyormuş..
MARZİNÇ ÇALIŞMIYOR,KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ DORUK NOKTASINDA..!!
Gerçek kirleticiler CAMBAZA BAK denilerek saklanmak mı isteniyor nedir..?

GÜNLERDİR,SIKI KULİSLERİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ “ESNAF ODASI SEÇİMİNİ..” SAYIN NURETTİN TÜMEN KAZANDI,ÇOK DÜZEYLİ BİR KONGRE OLDU..
Günlerdir,çok sıkı kulislerin yürütüldüğü ESNAF ODASI Seçimlerini mevcut Başkan Sayın NURETTİN TÜMEN kazandı ve çok geniş bir kitlenin bu KONGRE DE KAVGA ÇIKMA İHTİMALİ GÜÇLÜ gibi beklentileri boşa çıktı.
Seviyeli bir Kongre yaşandı.
BAŞKAN ADAYLARI,ÇOK DÜZEYLİ TAVIRLAR SERGİLEDİ..
Sonuçta kazanan Sayın NURETTİN TÜMEN OLDU,ancak gerek Sayın NURETTİN TÜMEN,gerekse Sayın VOLKAN KILINÇ Kongre sonucunu “BU SALONDA KAZANAN KARABÜK ESNAFI OLDU..” şeklinde değerlendirdiler..
Bu,gerçekten çok büyük bir olgunluktu,Adaylar bu olgunluğu gösterdiler.
Sayın VOLKAN KILINÇ,pek kimsenin tanımadığı bir isim olarak “BEN BAŞKAN ADAYIYIM..” diyerek ortaya çıktı,gerçekten müthiş bir çalışma sergiledi,arkadaşları ile birlikte girmedik işyeri bırakmadı..
TEK DEZAVANTAJI,KİTLELERİN TANIMADIĞI BİR İSİM OLMAYDI..
Buna rağmen,çok olumlu bir izlenim bıraktığını herkes kabul etti doğrusu.
Belli ki,KARABÜK CEMİYET YAŞAMI yeni,genç,oturaklı bir isim kazandı.
ESNAFLAR KENDİLERİNE YAKIŞANI YAPTILAR ve ÇOK SAKİNDİLER..
Kazanan kaybeden yok,KAZANAN KARABÜK ESNAFLARI oldu..

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN ALİ KÖSE “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ..” DİYOR..
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ALİ KÖSE,çocukların geleceğe teknolojik bir donanımla hazırlanması için,ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine işaret ediyor..
BUNUN İÇİN GEREKLİ MATERYALLERİ TEMİN ETTİKLERİNİ SÖYLÜYOR.
Temin edilen EĞİTSEL MATERYALLER ile çocukların ROBOT YAPTIKLARINI anlatıyor,bunları yapan çocukların küçük yaş guruplarından başladığı konularını ise özenle belirtiyor.
Sayın ALİ KÖSE bunları anlatırken öylesine mutlu,öylesine sevgi dolu bir portre çiziyor ki,o çocukların ROBOT yapmaları,buna benzer BİR DİZİ ETKİNLİK göstermeleri,Sayın KÖSE’NİN gözlerinden mutluluk parıltılarını çıkartıyor.
EĞİTSEL MATERYALLERİN temini İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İN talimatları ile İl Özel İdaresi tarafından temin edilmiş sanıyoruz.
Küçücük çocuklar müthiş bir teknolojik gelişim içine girmişler.
Sağa/sola hareket eden robotlar,çeşitli hareketleri yapan robotlar..
Bunları o küçük çocuklar başarı ile yapabiliyorlarmış.
Sayın ALİ KÖSE bunları anlatırken nasıl seviniyordu bir bilseniz.

KARABÜKLÜLER,KARABÜKLÜ SİYASETÇİLER,YILDA 1 MİLYON 500 BİN HASTANIN GELDİĞİ ŞİRİNEVLER HASTANESİ O YÜKÜ,O TRAFİĞİ ÇEKMEEZ
KARABÜKLÜLER,KARABÜKLÜ SİYASETÇİLER,biliyorsunuz 2017 yılı içinde ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 1 milyon 500 bin kişi başvuru yapmış.
BU YILLAR İÇİNDE DAHA ARTACAKTIR KUŞKUSUZ.
1 MİLYON 500 BİN HASTAYI O HASTANE ÇEKMEEEEZ..!!
1 MİLYON 500 BİN HASTANIN yanında da BİR KİŞİ GELDİĞİNİ düşünün,eder mi 3 MİLYON İNSAN,bunların büyük bölümü KENDİ ARAÇLARI ile gelir herhalde..
BU TRAFİĞİ O BÖLGE ÇEKMEEEEZ..!!
CHP’LİLER,tamam OHAL kaldırılsın diye bildiri okudunuz iyi de yaptınız,buyurun ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ içinde bir şeyler söyleyin,örneğin YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILSIN gibi fikir üretin,HANİ BU HASTANE BÜYÜTÜLECEKTİ NE OLDU falan deyin..
MHP KARABÜK İL BAŞKANI BİR UZMAN HEKİM,bu işleri çok ama çok iyi bilen bir Siyasetçi,ancak,bakıp gördüğünüzde KARABÜK’ÜN SAĞLIK SORUNLARI hakkında hiç görüş vermiyor..
İYİ PARTİ,KAMUOYU KARŞISINA İDDİALI ÇIKIYOR..
KARABÜK’ÜN bu konusu hakkında neler düşünüyorlar acaba..?
Ve DİĞER PARTİLERİMİZ,LÜTFEN BU KONU HAKKINDA KONUŞUN..
Burası Karabük,başka KARABÜKÜMÜZDE YOK NE YAZIK Kİ..!!

3 kişi görüş bildirdi

  1. Burak Hakkı

    İş kurdan Typ den kurada çıkan kamu kurumlarında hizmetli olarak çalışanlara neden bu haktan yararlandırılmıyor?8 buçuk ay çalış nerdetorpilliler varsa gelsin taşörene işbaşı yapsın 2veya 3 ay çalışsın ve kadroya geçsin.Hani neresinde bunun adalet yazık ki çok yazık…

  2. Proje

    40 bini aşkın 5000 evler köyüne HASTANE ŞART artık kimse görmezden gelmesin karabükün yarayan kanasıdır 5000 evler

  3. taşeron

    KYK YURTLARINDA TEMİZLİK VE GÜVENLİK ELEMANLARININ TAŞERON DAN ASIL KADROYA GEÇİRİLECEĞİ FAKAT YEMEKHANE ELEMANLARININ ASIL KADROYA GEÇİRİLMEYECEĞİ SÖYLENİYOR. SEBEP İHALE ŞEKLİNİN MALZEMELİ ALIM OLDUĞU İÇİNMİŞ. TEMİZLİK İŞÇİSİ TEMİZLİK MALZEMESİNİ EVİNDEN Mİ GETİRİYOR SAYIN GÖLBEK. YA DA BELEDİYELERDE Kİ TEMİZLİK İŞÇİLERİ ÇÖP KAMYONLARINI VS EVİNDEN Mİ GETİRİYOR DA TAŞERONDAN ASIL KADROYA GEÇİRİLİYOR . KYK YURTLARINDA ÖĞRENCİLERE HER GÜN 2.000-2.500 YEMEK ÇIKARAN TAŞERON İŞÇİLERİ NEDEN KADROYA GEÇİRİLMİYOR. KYK YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERİN TEMİZLİĞİ ASIL İŞ DE YEMEK VERİLMESİ FOTOKOPİ İŞ Mİ SAYIN GÖLBEK.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.