Her Telden (15 Ocak 2020)

Her Telden (15 Ocak 2020)

Yayın: 14.01.2020 22:31
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK DEMİR TÜCCARLARI DERNEĞİ TARAFINDAN,DEVLETİN EN ÜST MALİYE BİRİMLERİNE İLETİLEN “NAYLON FATURA İDDİALARI..”
Karabük DEMİR TÜCCARLARI Derneği,oldukça ses getirecek bir işe imza atarak,DEVLETİN EN ÜST MALİYE BİRİMLERİNE NAYLON FATURA için bilgi notları göndermiş bulunuyor.
DEMİR PİYASALARINDA ÇOK YAYGIN NAYLON FATURA VARMIŞ..
Karabük Demir Tüccarları Derneği,bu yönde MALİYE BÜROKRASİSİNE,DEVLETİN EN ÜST NOKTALARINA geniş bir bakış açısı ile yazılmış bilgi notlarını,hazırlanan raporları göndermiş.
Bakın bu gelişme hiç mi hiç HAFİFE ALINACAK bir olay değil..
Ayrıca,Karabük Defterdarlığı Bürokratları da,bu yönlü gelişmeler olduğu şeklinde GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI başta olmak üzere,kendi ÜST BİRİMLERİNE Resmi Yazılar gönderdi diye biliyoruz.
Hatta,bu konuda bizim Gazetemizde çıkan bazı yazıların kupürleri de,gönderilen Resmi Yazılara eklendi galiba,bize bu yönlü bilgiler veren bazı Bürokratlar oldu..
NAYLON FATURA olayının MERKEZİ KARABÜK MÜ..?
Bakın,Karabük Demir Tüccarları Derneği’nin yazısında KARDEMİR’DEN alınan demirlerin daha sonra,usulüne uygun biçimde alanlar tarafından önce faturasız satıldığı,daha sonra İSKENDERUN/İZMİR gibi yerlerden ve ARK OCAKLARINDAN faturasız demir alınarak normal hale getirildiği öne sürülmüş.
BU YAZIŞMALAR ÜLKE GENELİNDE ÇOK SES GETİRECEK GİBİ..
Gerçekten çok ses getirecek gelişmeleri beklemek gerekiyor..

KARABÜK,KELTEPE KAYAK MERKEZİNDEN SONRA,ÖNÜNE ESKİPAZAR AKKAYA TERMAL SULARININ TURİZME KAZANDIRILMASINI KOYAR MI..?
Karabük 25 yıl sonra KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ bitirdi ve hizmete soktu,ilgi gün geçtikçe artıyor,kısa süre sonra,özellikle BARTINLI çok sayıda konuk gelmeye başlayacaktır.
BUNU YAKINDA GÖRMEYE BAŞLARIZ.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN eksiği/gediği yok mudur,elbet var ve süreç içerisinde bunlar giderilecektir ve o civar KIŞ MEVSİMİNDE kayak Merkezi diğer mevsimlerde DOĞA TURİZM Merkezi olarak hizmet verecektir.
ŞİMDİ NE DİYORUZ BİLİYOR MUSUNUZ..?
Yıllar önce MADEN TETKİK ARAMA Eskipazar AKKAYA HAMAMI çevresinde TERMAL SULARI aramış,bulmuş ve üzerini kapatmıştı,işte O TERMAL SULARI kurulacak küçük çaplı ve pek pahalı olmayan bir tesis ile TURİZMİN HİZMETİNE sunulabilir mi..
Kaldı ki ; O TERMAL SULARIN TRAVERTEN ÖZELLİĞİ VAR..
Yani DENİZLİ PAMUKKALE Termal Suları gibi..
GEÇTİĞİ YERLERİ BEMBEYAZ YAPAN BİR ÖZELLİK..

KELTEPE KAYAK MERKEZİ,GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR,BÜYÜK KALABALIKLAR GELİYOR,ANCAK,TUVALET SIKINTISI ÇEKİLİYOR..
KELTEPE KAYAK MERKEZİ insanların büyük ilgisini çekiyor,özellikle tatil günleri,ÇOK CİDDİ,ÇOK BÜYÜK KALABALIKLAR geliyor buraya,elbet bazı eksiklikler var,bunlar zaman içerisinde giderilecektir..
EN BÜYÜK SIKINTI TUVALETLER KONUSUNDA YAŞANIYOR.
O civara çok sayıda tuvalet yapılması gerekiyor,halen olduğu gibi 3-5 tuvalet GELEN BÜYÜK SAYIDA KONUK İÇİN YETERSİZ kalıyor ve gerçekten büyük sıkıntı yaşanıyor..
OTO PARK SORUNU DA VAR,ANCAK,TUVALET SORUNU İLK SIRADA.
İl ÖZEL İDARESİ kanalı ile ve en kısa süre içerisinde ÇOK SAYIDA TUVALETİN devreye alınması gerek,zira,oraya yetişkinler kadar,çocuklarda getiriliyor ve ciddi sorunlar çıkıyor..
OTO PARK OLAYI DA ÇÖZÜME KAVUŞTURULURSA YERİNDE OLACAK..
Bunlar elbet giderilecek,hani bir söz vardır KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR şeklinde,Karabük BU TESİSİ 25 YIL BEKLEDİ ve elbet ki eksiği/gediği süreç içerisinde giderilecektir..
Eksik/gedik ne varsa,önümüzde ki süreçte giderilecektir elbet.

SOĞUKSU MAHALLESİ SAKİNLERİ “ÜÇÜNCÜ ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLAYACAK..” MERAKI İÇERİSİNDE GİBİ GÖRÜNÜYORLAR
Biliyorsunuz SOĞUKSU Mahallesi KENTSEL DÖNÜŞÜM noktasında önemli gelişmelere sahne oldu,zaman/zaman çok ciddi tartışmalar yaşandı SOĞUKSU Mahallesi sakinlerinin bir bölümü HAKKININ YENİLDİĞİ iddialarında bulundu falan.
Şimdi SOĞUKSU MAHALLESİ SAKİNLERİNİN beklentisi ÜÇÜNCÜ ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ne zaman başlayacağı yolunda ve daha önce verilen tarihler içerisinde bu çalışmalar başlamadı/başlatılamadı..
Şimdi ÜÇÜNCÜ ETAP ÇALIŞMALARIN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI merak ediliyor ve özellikle KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ’NİN Kentsel Dönüşüme esas olmak üzere KEMİKLİDERE için almayı kararlaştırdığı 109 konut,beklentiyi tetiklemiş görünüyor.
SOĞUKSU MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ.
Birkaç kez KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI şu tarihte başlatılacak yolunda verilen sözlerin ertelenmesinden hayli rahatsız olmuşlar ve “BİZE NET BİR TARİH VERİLMESİNDE YARAR VAR..” gibi görüşler dile getiriyorlar.
Bu arada SOĞUKSU MAHALLESİ sakinlerinin bir merakı daha var.
“BURADA Kİ 11 KATLI DEVASA BİNA NE OLACAK..?” diyorlar..
“BU BİNA BOŞ TUTULARAK DEFORMASYONA UĞRAYACAK..” diyorlar..
Hatta ve hatta
“BU BİNA HANGİ AMAÇLA YAPTIRILDI…?” diye soranlar bile var..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN “POLİKLİNİK HİZMETİ NEREDE VERİLECEK..?” VE EN AZ 60-70 BİRİM…
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi için BAYIR MAHALLE sakinlerine “FAKÜLTE BURADA ve AĞIZ/DİŞ HASTANESİ İLE ENTEGRE..” biçimde kurulacak yolunda sözler verilmişti..
SİYASET KURUMU BU SÖZÜ VERMİŞTİ..
Hatta o dönemde,AĞIZ/DİŞ Merkezi olarak çalışan Zonguldak Caddesi üzerinde ki birimin Başhekimi Sayın AHMET USTAOĞLU,ilgili birimlere “BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ HASTANESİ,İLERİDE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ OLACAK ŞEKİLDİ,AFİLİYE SİSTEME UYGUN GENİŞLİKTE İNŞA EDİLSİN..” diye yazmıştı.
Ne yazık ki Başhekim Sayın AHMET USTAOĞLU’NUN yazıları dikkate alınmadı ve daha sonra patlak veren “ESKİ/YENİ REKTÖR..” olayı da,bu işi ,başka mecralara sürükledi ve konu tam anlamı ile arap saçına çevrildi..
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Öğrencileri POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINI,ÖĞRENİMİNİ nerelerde görecekler,eğer bunun için BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ HASTANESİ düşünülüyorsa,bu gerçekten çok/çok zor..
HASTANE KENDİSİNE ZAR/ZOR YETİYOR,YÜKÜ ÇOK AĞIR.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Dekanlığı bu konu hakkında ne düşünüyorlar,ne yapmayı planlıyorlar veya nasıl bir çözüm üzerinde yoğunlaşacaklar bilmek hayli zor..
Öğrenciler de, bu konuyu merak ediyordurlar mutlaka..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN,BEŞBİNEVLER BÖLGESİ’NDE,HENÜZ TAMAMLANAMAYAN İNŞAATI,NE KONUDA KULLANILACAK BİLEN VAR MI..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN,Beşbinevler Bölgesi’nde,henüz TAMAMLANAMAMIŞ BİR İNŞAATI VAR ve bu inşaat bittiğinde NE AMAÇLA,NE İŞ İÇİN KULLANILACAK bilen var mı..?
KADIN/DOĞUM HASTANESİ YIKTIRILDI,O İNŞAAT YAPILIYOR..?
Kimi çevreler BURASI MESLEK YÜKSEKOKULU olarak kullanılacak diyor..
Kimi çevreler DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olarak kullanılacak görüşünde..
ÜNİVERSİTE Rektörlüğü,SAĞLIK BAKANLIĞI’NA vermeyi önermiş galiba..
Bütün bu gelişmelerin yanı/sıra,İNŞAATLAR TAMAMLANAMADI duruyor..
Haydi,diyelim ki KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü,bu alanda yapılan ve halen tamamlanamayan inşaatlara GEREKEN İLGİYİ gösterdi ve yapım aşaması tamamlandı..
O ZAMAN,BURASI NE OLARAK KULLANILACAK,DEĞERLENECEK..?
Bu sorunun da hayli önemi var gibi..

BEŞBİNEVLERDE HALEN TAMAMLANAMAYAN ÜNİVERSİTENİN BİNASI,DÜZÇAM GÖLETİ,BERTARAF TESİSİ,11 KATLI BOŞ BİNA VE KARABÜK..
Karabük ne kadar ilginç bir yer değil mi,bir yanda yapılamayan işler,öte yanda yapılıp,bir iş için kullanılamayan 11 KATLI BİNA,Fevzi Fırat Caddesi üzerindeki 6 katlı SGK’NIN kullandığı eski bina ve listeyi uzatmak mümkün..
Örneğin KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN Beşbinevler Bölgesi’nde ki TAMAMLANAMAMIŞ binası ve TAMAMLANDIĞI takdirde ne olarak kullanılacak O İŞ BİLE NET BELLİ değil..
DÜZÇAM GÖLETİ TEMELİ ATILDI,meğer zemini kayarmış,yapım durdu..!!
KATI ATIK BERTARAF Tesisi yapılacaktı,ne yazık ki 14 YILDIR YAPILAMADI,şimdi de kişi başına çıkan ÇÖP YÜZDESİ değişmiş ve yeniden ÇED RAPORU gerektiği için bekliyor..
Hoş, ÇED RAPORU ÇIKSA BİLE YAPIMINA BAŞLANACAĞI noktasında ciddi bir endişemiz de yok dersek yalan olur ya,şimdilik ÇED RAPORUNU bekliyoruz.
Bunlar yapılamayan ve ilk aklımıza gelen işler gibi.
Bir de SOĞUKSU Mahallesi’nde 11 KATLI DEVASA BİNA VAR..
Vali Sayın FUAT GÜREL “BU BİNA HANGİ AMAÇ İÇİN YAPTIRILMIŞ..” diyor..
Gerçekten HANGİ AMAÇ İÇİN YAPTIRILMIŞ..?
Neden kullanılmıyor,merak etmiyor musunuz..?

KARABÜK TARIM VE ORMANCILIK İL MÜDÜRÜ SAYIN ÇETİN AYVALIK “EFLANİ İLÇEMİZDE Kİ HEYECANIN/ HAREKETLENMENİN FARKINDAYIZ..”
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantı da Karabük Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ile ayak üzeri,kısa bir sohbetimiz oldu Sayın AYVALIK bize “EFLANİ’DE YAŞANAN VE BİZİ DE ÇOK MUTLU EDEN HEYECANIN/HAREKETLENMENİN FARKINDAYIZ..” anlamında ifadeler kullandı.
Bir yandan SİYEZ buğdayı,bir yandan projelendirilen NOHUT Üretimi,bir yandan MANDA Yetiştiriciliği,bir yandan KAZ Üretim projeleri ve bunlara İl Tarım/Ormancılık Müdürlüğü tarafından verilen destekler var.
Olayın tam bu noktasında Karabük Tarım ve Ormancılık İl Müdür Yardımcısı,hayvancılık noktasında ciddi bir otorite olan Sayın ERDAL KAYA’NIN daha önce Eflani Tarım İlçe Müdürü olarak görev yapmış olması da EFLANİ açısından bir avantaj elbet.
EFLANİ İlçesinde TARIMSAL birçok projeler hazırlanıyor,HAYVANCILIK alanında birçok projeler hazırlanıyor ve bu projeler bir/bir hayata geçiriliyor ve en iyi tarafı da EFLANİ SAKİNLERİ bu yeniliklere anında ayak uyduruyorlar,uyum gösteriyorlar..
İl Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK,yapılan bu işlere,bu projelere Müdürlük olarak anında destek veriyor,hayata geçirilmesi noktasında Müdürlük olarak çok ciddi katkı yapıyor..
Eflani İlçesi,üzerinde ki,yılların durağanlığını üzerinden atıyor..

ÖZELLİKLE DEMİR PİYASALARINDA Kİ “NAYLON FATURA TABİR EDİLEN..” SATIŞLAR DEVLETİN EN TEPE NOKTALARINA KADAR DUYURULDU..
Özellikle DEMİR PİYASALARINDA görülen ve NAYLON FATURA tabir edilen satışlar,gerek DEFTERDARLIK tarafından,gerekse DEMİR TÜCCARLARI Derneği tarafından,Ankara’da MALİYE Bürokrasisi başta olmak üzere İLGİLİ BÜTÜN BİRİMLERE Resmi yazılarla duyuruldu.
Konu,gittikçe ciddi boyutlara tırmanıyor..
Karabük Demir Tüccarları Derneği tarafından hazırlandığı ileri sürülen çok geniş bir DEĞERLENDİRME YAZISININ içeriğinde KARDEMİR’DEN alınan malların BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN piyasalara faturasız sürüldüğü yolunda iddialarına yer verildiği belirtiliyor.
Daha sonra da,elde demir olmadan fatura kalınca,bu faturaların ARK OCAKLARI kanalından,faturasız demir alınarak faturalandırıldığı iddiaları öne sürülüyor..
NAYLON FATURALI SATIŞLAR SKANDAL BOYUTLARINA TIRMANABİLİR..

10 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    keltepe tesislerinin ilerde daha konforlu ve daha sakin bi yer olacaguna inaniyorum. simdi insanlar meraktan bir yigilma yogunluk gosteriyor lakin onymuzdeki yilarda daha profosyonel lerin gidecegi bir kayak merkezi olacaktir. bunun icin egri ova goleti ile kure mevki gunu birlikci tatilciler icin dizayn edilmeli hem yaz hem kışlık olarak. kayak tesisleriyle entegre sekilde hizmet verebilirse zirve ve kayak pisti rahatlayacaktir. bi cikan bir daha cukmaya gerek duymayacaktir sportif faaliyet gosterenler daha rahat hizmet almis olacaktir. piknikciler doga severler ise bolgedeki diger alanlara yonlendirilerek veya ozendirilerek hem bolgenin diger güzellikleri topluma kazandirilmis olur hemde baglanti yolari ile doga ve yuruyus gruplari turlar icin ideal bir rota olabilir. kimseye niye geldin diyemeyiz orasi herkesin gidip gezecegi milletin yeri herkes merak ediyor gormek istiyor. ilimizde gidecek bi yer yokki baska.olanlarida tamahkar mustecirleri yuzunden halkin gozunden dustu. umarim bu teilyonluk tesiste 3 kurusluk ihaleyle verilen kantin mustecirleri tarafindan halktan sogutulmaz.20 tl yarim ekmek sucugu almak icin sira bekletmeyecek kadar senkronize sistem kuran mustecir.. tuvalet sorununada ilgili olmalı ilgilileri uyarmali. bi sekilde care aramali.

  2. gittik gördük

    keltepe tesislerinin ilerde daha konforlu ve daha sakin bi yer olacaguna inaniyorum. simdi insanlar meraktan bir yigilma yogunluk gosteriyor lakin onymuzdeki yilarda daha profosyonel lerin gidecegi bir kayak merkezi olacaktir. bunun icin egri ova goleti ile kure mevki gunu birlikci tatilciler icin dizayn edilmeli hem yaz hem kışlık olarak. kayak tesisleriyle entegre sekilde hizmet verebilirse tamamen pistle alakasi olmayan kabinli seyir teleferiki daha aşağıdan kure mevkinden egri ova goleti civarindan zirveyi turlayabilirse zirve ve kayak pisti rahatlayacaktir. bi cikan bir daha cukmaya gerek duymayacaktir sportif faaliyet gosterenler daha rahat hizmet almis olacaktir. piknikciler doga severler ise bolgedeki diger alanlara yonlendirilerek veya ozendirilerek hem bolgenin diger güzellikleri topluma kazandirilmis olur hemde baglanti yolari ile doga ve yuruyus gruplari turlar icin ideal bir rota olabilir. kimseye niye geldin diyemeyiz orasi herkesin gidip gezecegi milletin yeri herkes merak ediyor gormek istiyor. ilimizde gidecek bi yer yokki baska.olanlarida tamahkar mustecirleri yuzunden halkin gozunden dustu. umarim bu trilyonluk tesiste 3 kurusluk ihaleyle verilen kantin mustecirleri tarafindan halktan sogutulmaz.20 tl yarim ekmek sucugu almak icin sira bekletmeyecek kadar senkronize sistem kuran mustecir.. tuvalet sorununada ilgili olmalı ilgilileri uyarmali. bi sekilde care aramali.

  3. Doğrucu Davut

    müstecir kiralayan demek. Bu tesislerde uçuk fiyattan yarım saat sıra bekleyerek bişeyede benzemeyen ekmek arası yiyecekler yenir, genelde kaba muamele görülür, işletenler genelde mafya özentisi tiplerdir, tabi iyileri de vardır ama azdır, devlet tarafından iyi denetlenmesi gereken yerlerdir.

  4. Gönderen

    Bu fatura olayı ile SPK’nın da ilgilenmesi gerekmez mi?
    Hem haksız rekabet deniliyor, hem de halka açık bir şirketin adı geçiyor….

  5. Bir şey diyeyimmi

    Bu tür tesisler kiraya verilirken şartnameye fiyatlar konusunda bir şerh düşülmezse müstecir vatandaşa bir tost ile bir çayı bugün 20 TL.ye,yarın 50 TL.ye satmaya utanmaz ve yüzüde kızarmaz.Vali oraya sık sık gidiyor, bir gittiğinde tedbil-i kıyafetle kantine uğrayıp bir tost bir çay alsında bir görsün.Vatandaşlara tavsiye yiyeceklerini yanlarında götürsünler.

  6. Gönderen

    Daday’a etli ekmek yemeye gidenler, neden Eflaniye fırında kaz yada hindi dolması yemeye gitmesinler? Hindi ve kaz üreticiliğinin yanında bunun gastronomisi de geliştirilse olmaz mı? Mesala Pınarbaşı’ya gezmeye gelenler, fırında nar gibi kızarmış kaz, hindi dolma yada banduma yemek için Eflani’ye de uğrasalar fena mı olur?

  7. İstanbuldan Eflanili

    Eflanide fırınlar hindi yahutta kaz yapıyolarda insanlar durup yemiyomu.Dadaya Pınırbaşına giderken Eflanide çocuklara çiş yaptıracak yer bulmak bile zor dostum.Zatten bi cadde var araç çekecek yeri yok iki sıralı park yapmışlar Nişantaşında bile öyle sıkışıklık yok.Eflaniyi yönetenler buna alışmışlar onlara ters gelmiyor belki ama dışarıdan gelenler için zor oluyo.

  8. Gönderen

    Geçen sene Ovacık Hatipoğlu göleti kullanıldı mı?
    O civardaki arazilerde sulama yapıldı mı?
    Verim nasıldı acaba?

    Kenevir olayında ilk heyecan kalmadı sanki.
    Kenevir’in sanayisinin de kurulması lazım ki, vatandaş ürettiği keneviri yakınlarındada satabileceği işletme olursa daha istekli olur…
    Kentin ileri gelenlerinin şimdilerde tek derdi var. O da top….
    Top için harcanan enerji ve mesai gençlere iş açmak için harcansa daha iyi olmaz mı?
    Siyasetçilere top yerine Karabük’te bir selüloz fabrikasının kurulması için baskı yapılsa ya….

    Orman dersen ormanın hası Karabük’te, endüstriyel kenevir için izin de çıktı….
    İsmetpaşa’ya niye bir kağıt fabrikası kurulmasın?

  9. Gönderen

    Keltepe’de arkeolojik araştırmalar da yapılsa nasıl olur?
    O bölge Eskipazar’da olduğu gibi bir iki yer mozaiği çıkartılabilirse, turizm açısından daha da cazib hale gelir….
    Kayak merkezinin hemen alt traflarında Küre Havuzu denilen bir yer var. Orada halen kullanılır vaziyette taş örme bir su alma yapısı var. Çıkan su sulamada kullanılıyor. Taş yapı tarihi bir yapı. Su oradan mı çıkıyor yoksa daha yukarılarda biryerden künkler ile getirlmiş pek belli değil. Orada geniş bir düzlük var ve Karabük kuşbakışı olarak görülebiliyor…
    Hala duruyor mudur bilmem, düzlük alanın bazı yerlerinde boylu boyunca yerde yatan taş sütunlar vardı. Besbelli zamanında orada sütunları olan, saray mıdır, kilise midir kimbilir ihtişamlı bir taş bina varmış demek ki. Binanın taşları da, eskiden o civardaki köylerdeki evlerin temellerin yapımında falan kullanılmıştır muhtemelen. Kazılsa beki yer mozaiği falan da çıkabilir. Arkeoloji bölümü bir yüzey araştırması falan yapsa hiç fena olmaz. Zobran’da da yıllar önce bir kral mezarı çıkmştı hatırladığım kadarıyla…..
    Gezilebilecek bir iki tarihi yapı ortaya çıkartılabilirse, doğa turizmi tarih turizmi ile zengileştirilmiş olur….

  10. tombalak

    Şirinevlerde bulunan hastane tüm uyarılara rağmen daha geniş ve daha büyük olarak yapılmadı.Yapılmadığı gibi bir de Karabük Üniversitesi ile afiliasyon yapıldı.Bu ilk anda janjanlı geldi herkese.Ancak sorunlar çığ gibi büyüyor,Hastanede çalışan personel sayısı hızla arttığı gibi tıbbi birimlerde artıyor.Buna bağlı olarak tıp fakültesi öğrencileri yavaş yavaş hastaneye eğitime çıkıyor.Hemşire,ebe ve diğer öğrencilerde hastaneye eğitime gelmeye başladılar.Bu kadar personel ve hasta hareketini artık hastane kaldıramıyor.Bu öğrencilere yarın bizler canımızı emanet edeceğiz,peki yeterli eğitimi alamazlarsa.Afiliasyonda amaç neydi bunu görmek lazım önce.Burada esas amaç Sağlık Bakanlığına bağlı bu hastane Karabük Üniversitesi tıp fakültesi başta olmak üzere diğer sağlık bölümlerine alt yapı ve teknik destek verecekti.Bunu yapıyor nasıl yapıyor.Gerekli cihaz vs alıp personel desteği yaparak.Peki üniversite ne yapıyor.Peki üniversite bunun dışında eğitim araştırma hastanesine şu cihazlarıda biz alalım diye kendi bütçesinden destek oluyor mu hayır.Olmadığı gibi hastanenin döner sermaye bütçesinden de hatırı sayılır pay alıyor.Almak var vermek yok.Şİmdi gelelim Diş Hekimliği fakültesi ve diş hastanesine.Hastanesini açmadan öğrenci aldılar.Bu öğrenciler gerçek hasta üstünde çalışmalılar ancak bu şekilde gelişecekler.Böyle bir imkan ya kendi hastanesinde yada diş hastanesinde olacak.Diş hastanesi ile de afiliasyon yok.ne olacak en kısa sürede afiliasyon yapılarak eğitim araştırma hastanesinin düştüğü zor durumları yaşamaya başlayacak.Bu sorun sadece burada değil afile olarak çalışan bir çok yerde var.Yapılması gereken şey ivedi bir şekilde ya bir devlet hastanesi yada Karabük üniversitesi tıp fakültesi hastanesi ve Karabük üniversitesi Diş Hastanesi yapılması.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.